Author |
Topic |
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 05/06/2007 : 01:07:21
|
quote: Originally posted by Renky
Javno protesriram jer Tally nije uvrstija i moj komentar, sa prve stranice ovog topica, u pregled komentara. Oz istog razloga pozivam prisutne da isti quotaju a ja cu istovremeno zapoceti štrajk. Jest cu ubuduce samo jednu kesicu Kiki bombona dnevno.
www.sd-gradac.hr ( nogomet ) www.gradac.hr
za kurac ti trud niko te ne uzima zaozbiljno moš prestat pituravat pramen da liciš na vlasnika pajpera zaludu ti fore da si valjo severinu e moj renky skoro da mi te žaj |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8008 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 05/06/2007 : 01:09:05
|
quote: Originally posted by Markos g) I na kraju cu reci nesto cime sigurno necu stvoriti nove prijatelje, ali vec kad pricamo, onda budimo otvoreni: mislim da bi tvoj gazda trebao pokusati naci nove, strucnije suradnike. Ti si odlican prelamac, imas smisla za dizajn i SMG je jako lijepo napravljen i dizajniran, ali, budimo iskreni... ti o stripu nemas pojma. No hard feelings, ali to je tako. Samo se ti drzi prijeloma i dizajna, to radis odlicno, ali urednikovanje i izbor naslova ipak prepusti nekom drugom.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ja sam bio u šoku kad sam u uvodniku USX procitao, kako je uredništvo iznenadeno da Ultimate SpiderMan & X-Men citaju najviše deca, jer su to stripovi za stariju publiku (??!!), pa ce redakcija pokrenuti izdanje baš za decu koja vole super-herojski žanr sa Marvelovim stripovima.
A ja sam živeo u ubedenju kako su Ultimate naslovi baš za nove generacije, a posebno USP koji je baš za klince.
Nadao sam se da bi redakcija mogla pokrenuti neko izdanje baš za zrelije citaoce, kao što su Marvelovi regularni naslovi - Spiderman, Daredevil, Thor, Silver Surfer...
Umesto toga najave stripova za još manju decu(?)
Možda je malo offtopic, a i nije. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 05/06/2007 : 01:39:42
|
quote: Originally posted by DusMan
Zasto mislis da znas ko sam ja? I zasto mislis da imam gazdu? ?
prichajutji o veshtici - kad tje vetj jednom ta lektura obetjana josh onomad?
**************** "It eats you starting with your bottom!" |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 05/06/2007 : 06:09:23
|
Tally, Tally, ti i tvoj veliki šef Nebojša izgleda tražite bespotrebne probleme sa nama, koji kupujemo vaša izdanja. Šta misliš o tome da cijeli forum jedno 5-6 mjeseci bojkotuje vaša izdanja? Ne vjerujem da bi bio oduševljen. Imate isti profesionalni odnos prema kupcima kao Boban iz Belog Puta.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 05/06/2007 : 08:53:39
|
Strip magazin bio bi odlicna stvar, ali osim o izboru stripova njegova sudbina ce uvelike ovisiti o koncepciji istog,naprosto mi se ne svidja procitati desetak str. jednog stripa i onda mjesec dana cekati na nastavak... |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 05/06/2007 : 08:57:10
|
quote: Originally posted by fantom
Strip magazin bio bi odlicna stvar, ali osim o izboru stripova njegova sudbina ce uvelike ovisiti o koncepciji istog,naprosto mi se ne svidja procitati desetak str. jednog stripa i onda mjesec dana cekati na nastavak...
dva mjeseca!
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 05/06/2007 : 11:23:38
|
onaj koji bira naslove za Bookglobe treba ga odmah smijenit ili prosvijetlit pa dajte jel ima tko da je kupio onog Martin Milana? |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 05/06/2007 : 11:29:14
|
quote: Originally posted by zlatkob
Sad vjerojatno kužiš kak je TVOJ GAZDA konstantno kontraproduktivan sa svojim istupima i izdavackom politikom. Ili možda ne kužiš?
First of all, who the fuck are you? Zasto mislis da znas ko sam ja? I zasto mislis da imam gazdu?
FYI, ja sam nezaposleni student. A ko i sta si ti?
______________________ Freeeze! Vegan police!
First of all, nisi u istocnom L.A. pa smanji doživljaj Drugo, djeluje kao da se ti i marlowe javljate samo po zadatku. FYI, ja sam prezaposleni student. Eto. A ti koliko znam šljakaš, ili si šljakao, za BP. Kaj ne?
|
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 05/06/2007 : 11:36:35
|
Strip magazin bio bi odlicna stvar, ali osim o izboru stripova njegova sudbina ce uvelike ovisiti o koncepciji istog,naprosto mi se ne svidja procitati desetak str. jednog stripa i onda mjesec dana cekati na nastavak...
Daj malo razmisli o ovome kaj si napisal. Koliki je limit stranica koji ti u jednom trenutku odgovara, pa da možeš cekati mjesec dana, tj. dva mjeseca? 12 stranica? 24? 48? 64? 128? 1487? Koliko se ceka na Nathana? Koliko se ceka na regularnog Martija? Koliko se cekaju HC izdanja nekog junaka? Koliko se ceka mjesecna placa (i koja rijeka tece ispod savskog mosta)? Ne žimku vas. Osim argumentiranih komentara i kritika, of kors. Cek' da prvo vidimo tu famoznu reviju a onda bumo nastavili s prodikom u vezi njihovog bon-ton-tona |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 05/06/2007 : 11:40:20
|
quote: Originally posted by HC
onaj koji bira naslove za Bookglobe treba ga odmah smijenit ili prosvijetlit pa dajte jel ima tko da je kupio onog Martin Milana?
Nisam! Ovo isto bih vas pital prije 20 godina u vezi Kena Parkera! Ne znam da li bi se i netko ko ga je citao tada usudio :) reci da ga cita jer ga NITKO koga sam poznavao, a poznavao sam stotine stripoljubaca, NIJE citao. Usporedba naravno nije u vezi kvalitete vec u vezi popularnosti u odredenoj generaciji. Možda ovog Martini Milana vole neki drugi klinci. Ko bi to znal? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/06/2007 : 12:11:25
|
Teško da relativno opskurni strip iz sedamdesetih vole neki novi klinci. No, ta tura Bookglobea nam je osim Milana i Norberta i Karija dala i Thea Poussina, tako da samim tim vredi. ;)
Nego, da se vratimo na poredenje sa famoznim Spirouom. Spirou danas (jedva!) opstaje sa uglavnom humoristickim stripovima od par tabli, i tri-cetiri serijala koji idu po šest tabli, u nastavcima. To je naizgleda i manje nego što bi nam SMG davao - desetak strana po broju. U Spirou treba osam brojeva da se ispuca jedan prosecni album, u SMG pet (ili 4, zavisi).
Ali... Spirou ide NEDELJNO. Citaocu su potrebna dva meseca da procita sve delove jednog albuma. A SMG bi išao dvomesecno - deset meseci. I zato bi to kod Spiroua funkcionisalo (jedva! - to, plus vece oslanjanje na geg table), ovde ne bi.
Prikladniji za poredenje je BoDoi, koji ide mesecno, i koji takode donosi ponekoliko serijalizovanih stripova.
Ali - BoDoi ih deli na tri, ne na pet delova, i BoDoi je pre svega nezavisni casopis o stripu koji ne služi promociji samo jedne izdavacke kuce, vec stripova uopšte, i kod koga su serijalizovani stripovi samo bonus, a glavna stvar su textovi i vesti.
Tako da poredenja sa francuskom scenom, cak i kad se zabašure drugacije tržište i mentalitet kupaca, ne stoje.
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!" |
|
|
zlatkob
Average Member
Croatia
633 Posts
Posted - 05/06/2007 : 14:29:46
|
quote: Originally posted by Djole
Teško da relativno opskurni strip iz sedamdesetih vole neki novi klinci. No, ta tura Bookglobea nam je osim Milana i Norberta i Karija dala i Thea Poussina, tako da samim tim vredi. ;)
Nego, da se vratimo na poredenje sa famoznim Spirouom. Spirou danas (jedva!) opstaje sa uglavnom humoristickim stripovima od par tabli, i tri-cetiri serijala koji idu po šest tabli, u nastavcima. To je naizgleda i manje nego što bi nam SMG davao - desetak strana po broju. U Spirou treba osam brojeva da se ispuca jedan prosecni album, u SMG pet (ili 4, zavisi).
Ali... Spirou ide NEDELJNO. Citaocu su potrebna dva meseca da procita sve delove jednog albuma. A SMG bi išao dvomesecno - deset meseci. I zato bi to kod Spiroua funkcionisalo (jedva! - to, plus vece oslanjanje na geg table), ovde ne bi.
Prikladniji za poredenje je BoDoi, koji ide mesecno, i koji takode donosi ponekoliko serijalizovanih stripova.
Ali - BoDoi ih deli na tri, ne na pet delova, i BoDoi je pre svega nezavisni casopis o stripu koji ne služi promociji samo jedne izdavacke kuce, vec stripova uopšte, i kod koga su serijalizovani stripovi samo bonus, a glavna stvar su textovi i vesti.
Tako da poredenja sa francuskom scenom, cak i kad se zabašure drugacije tržište i mentalitet kupaca, ne stoje.
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!"
neki DRUGI klinci, rekoh Da, ali to sve što si naveo stoji pod determiniranim pretpostavkama da ce ovo uvijek ici dvomjesecno. Možda i ubrzaju stvar, ili ga možda nakon nekog vremena ugase. Sve to ovisi o nama + njihova urednicka politika i odabir naslova. |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 05/06/2007 : 14:46:10
|
quote: Originally posted by Curunir
nit se javio marko
...a ciji je ono nick "Markos"? ako malo prolistas stranice prije svog posta uvjerit ces se da je taj Markos (kojeg, naravno, nikako ne treba brkati s "Markom" o kojem ti govoris) ne samo ostavio komentar, nego i izravno posumnjao u Tallyev kredibilitet u poslu kojim se bavi u urednistvu konkurencije.
iako ne mislim (nadam, mozda bi bolje bilo reci) da se Fibrina i Bookglobeova trzista preklapaju, ono sto je kiki napisao nije bez vraga.
_________________________ www.kajgod.co.nr |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 05/06/2007 : 15:03:20
|
Najviše mi se svida što vitruvian piše... razmaženost. Inace, ovo me podsjeca na slucaj "plastificirane" Julije.
still amazes... |
|
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 05/06/2007 : 15:34:01
|
quote: Originally posted by SejoSexon
dva mjeseca!
Djole ti je lijepo odgovorio tako da ja nemam potrebe... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 05/06/2007 : 15:38:18
|
neki DRUGI klinci, rekoh
Podjednako mala verovatnoca. Jel' to uopšte izlazilo na ovim prostorima u nekom znacajnijem obimu?
Da, ali to sve što si naveo stoji pod determiniranim pretpostavkama da ce ovo uvijek ici dvomjesecno. Možda i ubrzaju stvar, ili ga možda nakon nekog vremena ugase. Sve to ovisi o nama + njihova urednicka politika i odabir naslova.
Najavljena je dvomesecno. Koliko slucajeva smo imali da nešto što ide na kioske izlazi cešce, a ne rede, nego što je najavljeno?
I inace, to je samo moj odgovor Tallyju koji je potegao Spirou kao primer, te objašnjenje zašto, u kontekstu njegovog posta - taj primer nije baš najbolji.
-- "Heiliger $*#@!!! Eine saugroße Miezekatze läuft loss in der Strasse!!" |
|
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
Posted - 05/06/2007 : 17:06:50
|
>Podjednako mala verovatnoca. Jel' to uopšte izlazilo na ovim >prostorima u nekom znacajnijem obimu?
Jedna dva albuma Martina Milana u Caku 1973/4 i jedan (?) Norberta i Karija u Eksu neke druge godine.
{Q}
Q STRIP BLOG: http://qstrip.blog.hr |
|
|
Blek Stena
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1344 Posts
Member since 03/07/2004 |
|
VJ
Advanced Member
Croatia
5947 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 05/06/2007 : 19:55:25
|
quote: Originally posted by Q STRIP jedan (?) Norberta i Karija u Eksu neke druge godine.
Ima i u Stripoteci 755 par stranica.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8008 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 05/06/2007 : 22:16:36
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
Gazde koje ne placaju nisu gazde vec grebatori.
______________________ Freeeze! Vegan police! |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 05/06/2007 : 22:27:03
|
First of all, nisi u istocnom L.A. pa smanji doživljaj Drugo, djeluje kao da se ti i marlowe javljate samo po zadatku. FYI, ja sam prezaposleni student. Eto. A ti koliko znam šljakaš, ili si šljakao, za BP. Kaj ne?
Prvo ti smanji doživljaj sa napadima i optužbama. Drugo, ja se javljam samo kad poželim nešto da prokomentarišem i teško da se javljam po icijoj narudžbi, što se može i zakljuciti po sadržini mojih postova. Tebe na forumu vidim sad prvi put u životu. Kad sam ja to imao neke ispade i informacije koje nisu cisto fanovske rekla-kazala price? Nikad nisam javno nastupio u ime neke izdavacke kuce, niti favorizujem ijednu. A ko je tvoj gazda? Nebojša? Tally? Za Beli Put sam radio honorarno na njihovom štandu pre 2 godine, na Sajmu knjiga, i to uglavnom kao fizikalac/prodavac. Tih nedelju dana, gazda mi je bila Ana, tadašnji PR menadžer Belog Puta. Možda si na nju mislio? Ili si cuo da sam radio u Domu Kulture Studentski Grad? Ili misliš na Republicki Geodetski Zavod? U svakom slucaju, drago mi je da imam obožavatelja.
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 05/06/2007 : 22:40:06
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
Gazde koje ne placaju nisu gazde vec grebatori.
isto se moze retji i za radnike koji na radno mesto kasne i po sat vremena a uprkos tome traze punu dnevnicu
**************** "It eats you starting with your bottom!" |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 05/06/2007 : 23:34:52
|
Eh... cuo si za akademskih sat i po. I nije baš sat i po. Realno, ja sam na stanici bio tek nešto posle 3, što bi znacilo da sam kasnio pola sata. I onda još dok sam se popeo do Darkwooda.
In your face! :P
|
|
Topic |
|