Author |
Topic |
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 13/06/2007 : 09:27:14
|
quote: Originally posted by Inferno
quote: Originally posted by Raspucin
U Zagoru mi se svida i Gamba iz istih razloga kao i Feri.
Mislim da smo ti i ja jedini kojima Gamba nije katastrofa.
I meni je Gamba jako dobar!
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 13/06/2007 : 09:46:56
|
Gambi zbog starih zasluga na Malom rendžeru prolazna ocjena.Je da je sirov, al opet...nije još za staro željezo.Eto, nek su mu dali cikove specjalce, tek tako da covik nešto radi...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 13/06/2007 : 09:52:37
|
quote: Originally posted by srdjandj
Ferri je legenda!!!
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Ma kenjaš!!! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 13/06/2007 : 10:27:23
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Ajde neka mi neko da neki link ili nešto da vidim tog famoznog Marija na djelu! Citao sam samo onaj "Goliat" od njega i nije mi se ni najmanje svidjelo...
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day
evo ti nesto njegovih radova na dylannu:
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/06/2007 : 11:27:50
|
Za maximum užitka u Marijevom crtežu preporucam uzeti DD "Pheonix" te epizode NN "Vampirus" i "Prica o Kathy Teller".
still amazes... |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 13/06/2007 : 11:45:18
|
quote: Originally posted by kiky
Za maximum užitka u Marijevom crtežu preporucam uzeti DD "Pheonix" te epizode NN "Vampirus" i "Prica o Kathy Teller".
still amazes...
Meni je najbolji Marijev rad u NN epizodama o Nathanovoj kobnoj prošlosti. Odlican crtež |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 13/06/2007 : 12:21:45
|
still amazes...
Uh kako je Vampirus odlicno napravljen, a tek "Zabranjena zona - Ljudi sjene" i "U ponoru pamcenja - Jedanaesta zapovijed"!!! To mi je naj naj naj što sam vidio od Marija, što uz odlican scenarij daje epizode za sva vremena...
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 13/06/2007 : 15:29:34
|
quote: Originally posted by supermark
[quote]evo ti nesto njegovih radova na dylannu:
ovo je dosad nešto najbolje što sam vidio da je mari nacrtao. niti jedan crtež u NN i DD se ne može niti mjeriti s ovim.
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 13/06/2007 : 15:36:38
|
quote: Originally posted by I like girlz ovo je dosad nešto najbolje što sam vidio da je mari nacrtao. niti jedan crtež u NN i DD se ne može niti mjeriti s ovim.
Mari u stripovima ne crta, on samo skice radi... i onda to objave... katastrofa... gdje se moze jedan mari mjeriti sa Ferijem, Vilom, Gambom, Galepom ili bilo kojim drugim crtacem u Boneliju.... Cak je i Chiarolla majstor umjetnik prema Mariju...
@ostali ne znam za vas ostale, ali ovi primjerci koje ste vi nabrojali su katastrofalni zbog crteza, vampyrus, ponor... ili su to samo moji falicni? ja kada otvorim bilo koji od tih stripova vidim samo zvrljotine...
BTW. ove slike, par postova vise su valjda najbolje sta je Mari ikada nacrtao... a i to je valjda precrtao od nekoga |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 13/06/2007 : 15:49:31
|
stripove citam od svoje 9 te godine,tacnije od 1987.evo sada je i mali jubilej.20 godina skupljam stripove.trenutno ih imam oko 1300.najbolji crtaci su mi...zagor/ferri,toricelli,donatelli,andreucci,della monika mister no/diso,bignotti ken parker/milazzo,trevisan marti misterija/cassaro,chiarolla,henry dampir/majo,rossi,genzianella teks/ortiz,marchello,letteri brendon/roi,rotundo,maroto dilan dog/roi,freghieri,mari mag vetar/roi,frisenda,ortiz |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7501 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 13/06/2007 : 16:35:03
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by I like girlz ovo je dosad nešto najbolje što sam vidio da je mari nacrtao. niti jedan crtež u NN i DD se ne može niti mjeriti s ovim.
Mari u stripovima ne crta, on samo skice radi... i onda to objave... katastrofa... gdje se moze jedan mari mjeriti sa Ferijem, Vilom, Gambom, Galepom ili bilo kojim drugim crtacem u Boneliju.... Cak je i Chiarolla majstor umjetnik prema Mariju...
@ostali ne znam za vas ostale, ali ovi primjerci koje ste vi nabrojali su katastrofalni zbog crteza, vampyrus, ponor... ili su to samo moji falicni? ja kada otvorim bilo koji od tih stripova vidim samo zvrljotine...
BTW. ove slike, par postova vise su valjda najbolje sta je Mari ikada nacrtao... a i to je valjda precrtao od nekoga
Ja stvarno ne znam kako nekome Mari može bit dobar. On je meni u rangu Tortija
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 13/06/2007 : 17:05:32
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by wanderer
BTW. ove slike, par postova vise su valjda najbolje sta je Mari ikada nacrtao... a i to je valjda precrtao od nekoga
Ja stvarno ne znam kako nekome Mari može bit dobar. On je meni u rangu Tortija
Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
zato sam i napisao da je ono gore nešto najbolje što sam ikad vidio od marija. da ovako crta i u samim stripovima, onda bi mi bio medu najboljim.
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 13/06/2007 : 19:07:42
|
Torti je stvoren za crtanje srednjovjekovnog imida kod Martina Mysterea. Tko god se uživio u kulturu renesanse može uživat u Tortijevim crtežima. Ljudima se svida Alessandrini iako je ista klasa kao i Torti - jednostavi i bezdimenzijalni crtež. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 13/06/2007 : 19:11:20
|
Što se tice Marija on je sasvim solidan i prilicno ugodan crtac. U svakom slucaju je bolji od ostalih DD crtaca. Ortiz mi je prva klasa jer su perspektive i tehnike razlicite od svih drugih Bonelli crtaca. Uklonio je "crnilo" i još mora proraditi na tome da mu crteži budu mekši, a likovi manje ukoceni i žilavi. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/06/2007 : 19:14:26
|
Mari je umjetnik, njegove "švrljotine" draškaju cula, provociraju, poticu citacevu maštu; kod njega pocesto ne znaš gledaš li to cašu vode ili dlan ruke i to je njegova ljepota. Kod Ville je sve tako štreberski pedantno, jasno i samim time dosadno jer kao takvo podrazumijeva odsustvo mašte.
still amazes... |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 13/06/2007 : 19:32:25
|
Mari je umjetnik, njegove "švrljotine" draškaju cula, provociraju, poticu citacevu maštu; kod njega pocesto ne znaš gledaš li to cašu vode ili dlan ruke i to je njegova ljepota. Kod Ville je sve tako štreberski pedantno, jasno i samim time dosadno jer kao takvo podrazumijeva odsustvo mašte.
still amazes...
Ma pusti maštu, Villa je za Marija sedam života izmislio, kako to možeš porediti nije mi jasno, Mari je extra, ali uporedba je katastrofalna!:X
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 14/06/2007 : 08:20:49
|
Mari je umjetnik, njegove "švrljotine" draškaju cula, provociraju, poticu citacevu maštu; kod njega pocesto ne znaš gledaš li to cašu vode ili dlan ruke i to je njegova ljepota.
quote:
da, u pravu si, samo sto mene potice na povracanje a ne maštu, daleko je Mari do umjetnika...
Kod Ville je sve tako štreberski pedantno, jasno i samim time dosadno jer kao takvo podrazumijeva odsustvo mašte.
meni je puno draze kada vidim crtez na kojem se moze razlikovati ruka od case vode, na kojem covjek stvarno i lici na covjeka, a ne one nakaze koje crta Mari... da na naslovnici ne pise Dylan Dog ili Nathan Never ja uopce ne bi znao da citam te junake u Marijevoj izvedbi |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 14/06/2007 : 10:31:38
|
Mari je dobar crtac, ali lose crta lica!
When I raise my flashing sword... and my hand takes hold on judgment, I will take vengeance up on mine enemies. And I will repay those who haze me. O Lord, raise me to Thy right hand... and count me among Thy saints. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 14/06/2007 : 11:56:22
|
Meni su se odnedavno poceli svidati "nakazni" i "štrlj-brlj" crtaci tipa Chiarolla, Torti, Alessandrini, Mari... Naravno oni mi se svidaju samo poslije genijalnih sitnicavih likova poput Ville, Civettellia, Della Monice... Drag mi je i prljav crtež: Ortiz, Fusco, Ticci. Tu je i pustolovni maštoviti crtež: Ferri. Za mene su ocajni samo: Dotti, Galep, Letteri i malo Cassaro. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 14/06/2007 : 12:23:45
|
mislim da chiarolla nije "nakazni" i "štrlj-brlj" tip crtaca, naveo sam ga kao najdrazeg zagorovog crtaca zato sto su mu crtezi dosta jasni (ne poput brindisijevih i monicovih-kojeg si ti naveo), ali puno jasniji od roijevih i marijevih |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts