forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ko vam je najbolji crtac kod Bonellijevih junaka?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 13/06/2007 : 09:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:
Originally posted by Raspucin

U Zagoru mi se svida i Gamba iz istih razloga kao i Feri.

Mislim da smo ti i ja jedini kojima Gamba nije katastrofa.

I meni je Gamba jako dobar!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 13/06/2007 : 09:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Gambi zbog starih zasluga na Malom rendžeru prolazna ocjena.Je da je sirov, al opet...nije još za staro željezo.Eto, nek su mu dali cikove specjalce, tek tako da covik nešto radi...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/06/2007 : 09:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Ferri je legenda!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!

Ma kenjaš!!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2007 : 10:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

Ajde neka mi neko da neki link ili nešto da vidim tog famoznog Marija na djelu! Citao sam samo onaj "Goliat" od njega i nije mi se ni najmanje svidjelo...

If I could be you I will take the world and hold it in my hand
If I could be you I will bring the sunshine after rainy day

evo ti nesto njegovih radova na dylannu:

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/06/2007 : 11:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Za maximum užitka u Marijevom crtežu preporucam uzeti DD "Pheonix" te epizode NN "Vampirus" i "Prica o Kathy Teller".

still amazes...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 13/06/2007 : 11:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Za maximum užitka u Marijevom crtežu preporucam uzeti DD "Pheonix" te epizode NN "Vampirus" i "Prica o Kathy Teller".

still amazes...

Meni je najbolji Marijev rad u NN epizodama o Nathanovoj kobnoj prošlosti. Odlican crtež
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 13/06/2007 : 12:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:

still amazes...

Uh kako je Vampirus odlicno napravljen, a tek "Zabranjena zona - Ljudi sjene" i "U ponoru pamcenja - Jedanaesta zapovijed"!!! To mi je naj naj naj što sam vidio od Marija, što uz odlican scenarij daje epizode za sva vremena...

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 13/06/2007 : 15:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

[quote]evo ti nesto njegovih radova na dylannu:

ovo je dosad nešto najbolje što sam vidio da je mari nacrtao. niti jedan crtež u NN i DD se ne može niti mjeriti s ovim.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 13/06/2007 : 15:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz
ovo je dosad nešto najbolje što sam vidio da je mari nacrtao. niti jedan crtež u NN i DD se ne može niti mjeriti s ovim.

Mari u stripovima ne crta, on samo skice radi... i onda to objave... katastrofa...
gdje se moze jedan mari mjeriti sa Ferijem, Vilom, Gambom, Galepom ili bilo kojim drugim crtacem u Boneliju.... Cak je i Chiarolla majstor umjetnik prema Mariju...

@ostali
ne znam za vas ostale, ali ovi primjerci koje ste vi nabrojali su katastrofalni zbog crteza, vampyrus, ponor... ili su to samo moji falicni? ja kada otvorim bilo koji od tih stripova vidim samo zvrljotine...

BTW. ove slike, par postova vise su valjda najbolje sta je Mari ikada nacrtao... a i to je valjda precrtao od nekoga
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 13/06/2007 : 15:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
stripove citam od svoje 9 te godine,tacnije od 1987.evo sada je i mali jubilej.20 godina skupljam stripove.trenutno ih imam oko 1300.najbolji crtaci su mi...zagor/ferri,toricelli,donatelli,andreucci,della monika
mister no/diso,bignotti
ken parker/milazzo,trevisan
marti misterija/cassaro,chiarolla,henry
dampir/majo,rossi,genzianella
teks/ortiz,marchello,letteri
brendon/roi,rotundo,maroto
dilan dog/roi,freghieri,mari
mag vetar/roi,frisenda,ortiz
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 13/06/2007 : 15:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
i zaboravio sam i villu.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 13/06/2007 : 15:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
i dottija sam zaboravio.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7501 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 13/06/2007 : 16:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

quote:

Mari u stripovima ne crta, on samo skice radi... i onda to objave... katastrofa...
gdje se moze jedan mari mjeriti sa Ferijem, Vilom, Gambom, Galepom ili bilo kojim drugim crtacem u Boneliju.... Cak je i Chiarolla majstor umjetnik prema Mariju...

@ostali
ne znam za vas ostale, ali ovi primjerci koje ste vi nabrojali su katastrofalni zbog crteza, vampyrus, ponor... ili su to samo moji falicni? ja kada otvorim bilo koji od tih stripova vidim samo zvrljotine...

BTW. ove slike, par postova vise su valjda najbolje sta je Mari ikada nacrtao... a i to je valjda precrtao od nekoga

Ja stvarno ne znam kako nekome Mari može bit dobar. On je meni u rangu Tortija

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 13/06/2007 : 17:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Spock

quote:
Originally posted by wanderer

quote:

@ostali

Ja stvarno ne znam kako nekome Mari može bit dobar. On je meni u rangu Tortija

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

zato sam i napisao da je ono gore nešto najbolje što sam ikad vidio od marija. da ovako crta i u samim stripovima, onda bi mi bio medu najboljim.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2007 : 17:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
evo vam marija da ga znate prepoznati (i ispljuskati)

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/06/2007 : 19:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Torti je stvoren za crtanje srednjovjekovnog imida kod Martina Mysterea. Tko god se uživio u kulturu renesanse može uživat u Tortijevim crtežima.
Ljudima se svida Alessandrini iako je ista klasa kao i Torti - jednostavi i bezdimenzijalni crtež.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/06/2007 : 19:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Što se tice Marija on je sasvim solidan i prilicno ugodan crtac. U svakom slucaju je bolji od ostalih DD crtaca.
Ortiz mi je prva klasa jer su perspektive i tehnike razlicite od svih drugih Bonelli crtaca. Uklonio je "crnilo" i još mora proraditi na tome da mu crteži budu mekši, a likovi manje ukoceni i žilavi.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/06/2007 : 19:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Mari je umjetnik, njegove "švrljotine" draškaju cula, provociraju, poticu citacevu maštu; kod njega pocesto ne znaš gledaš li to cašu vode ili dlan ruke i to je njegova ljepota. Kod Ville je sve tako štreberski pedantno, jasno i samim time dosadno jer kao takvo podrazumijeva odsustvo mašte.

still amazes...
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 13/06/2007 : 19:32:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:

Mari je umjetnik, njegove "švrljotine" draškaju cula, provociraju, poticu citacevu maštu; kod njega pocesto ne znaš gledaš li to cašu vode ili dlan ruke i to je njegova ljepota. Kod Ville je sve tako štreberski pedantno, jasno i samim time dosadno jer kao takvo podrazumijeva odsustvo mašte.

still amazes...

Ma pusti maštu, Villa je za Marija sedam života izmislio, kako to možeš porediti nije mi jasno, Mari je extra, ali uporedba je katastrofalna!:X

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 14/06/2007 : 08:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:

Mari je umjetnik, njegove "švrljotine" draškaju cula, provociraju, poticu citacevu maštu; kod njega pocesto ne znaš gledaš li to cašu vode ili dlan ruke i to je njegova ljepota.
quote:

da, u pravu si, samo sto mene potice na povracanje a ne maštu, daleko je Mari do umjetnika...

Kod Ville je sve tako štreberski pedantno, jasno i samim time dosadno jer kao takvo podrazumijeva odsustvo mašte.

meni je puno draze kada vidim crtez na kojem se moze razlikovati ruka od case vode, na kojem covjek stvarno i lici na covjeka, a ne one nakaze koje crta Mari...
da na naslovnici ne pise Dylan Dog ili Nathan Never ja uopce ne bi znao da citam te junake u Marijevoj izvedbi
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 14/06/2007 : 10:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Mari je dobar crtac, ali lose crta lica!

When I raise my flashing sword... and my hand takes hold on judgment,
I will take vengeance up on mine enemies. And I will repay those who haze me.
O Lord, raise me to Thy right hand... and count me among Thy saints.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 14/06/2007 : 11:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Meni su se odnedavno poceli svidati "nakazni" i "štrlj-brlj" crtaci tipa Chiarolla, Torti, Alessandrini, Mari... Naravno oni mi se svidaju samo poslije genijalnih sitnicavih likova poput Ville, Civettellia, Della Monice... Drag mi je i prljav crtež: Ortiz, Fusco, Ticci. Tu je i pustolovni maštoviti crtež: Ferri. Za mene su ocajni samo: Dotti, Galep, Letteri i malo Cassaro.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/06/2007 : 12:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
mislim da chiarolla nije "nakazni" i "štrlj-brlj" tip crtaca,
naveo sam ga kao najdrazeg zagorovog crtaca zato sto su mu crtezi dosta jasni (ne poput brindisijevih i monicovih-kojeg si ti naveo), ali puno jasniji od roijevih i marijevih
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 14/06/2007 : 15:59:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
U svakom slucaju Chiarolla mi je za cetvorku.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 14/06/2007 : 16:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
I meni je Chiraola jako dobar!

Homo homini lupus
Honores mutant mores
Actum ne agas
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000