Author |
Topic |
axle munshine
Senior Member
Serbia
2356 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 30/06/2007 : 23:49:11
|
Iz svog iskustva mogu da kazem sledece...Kad sam bio klinac,pa mozda i malo kasnije() secam se kako sam voleo tog blesavog kauboja Talicnog i kako sam se poistovecivao sa njim.Ja i drugari smo prvu cigaru zapalili,bese to neka krdja zvana YU,ili tako nekako,to je cale pusio,sa nekih 7-8 godina.Tada sam i shvatio da u tom dimu nema bas nista lepo,iskasljali smo se svi,a kasnije,naravno,i "odradili" kaznu po saznanju o nestalim cigarama,al me ipak i dalje privlacio taj usamljeni jahac daleko od doma svog i njegova,uvek pripaljena,cigara.Cigare sam i kasnije konzumirao,ali vrlo kratko,bilo je to cisto momacko zezanje,i nisam vise nikada zapalio nijednu,eto. Ovim sam hteo da kazem da uticaj junaka stripova u nekim mladjim godinama nije ni malo bezazlen,naprotiv,deca se poistovecuju sa svojim omiljenim junacima i pokusavaju da ih u svemu oponasaju.
...ah taj strip... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17144 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 01/07/2007 : 11:13:23
|
quote: Originally posted by Atebash
Iskreno - nidje veze. Citam stripove i obozavam gore navedene "junake" od svoje pete godine a nikad nisam zapalio cigaru. Ni da probam.
U pravu si.
Ja ne vjerujem da sve pomenuto može imati neku vezu sa citanjem stripova. Razlozi zašto neko pocne da konzumira cigarete ili alkohol su sasvim druge prirode. |
|
|
scaramanga
Senior Member
Aruba
1274 Posts
Member since 20/04/2005 |
Posted - 01/07/2007 : 11:54:52
|
Nemojte zaboraviti da je Mr No u jednoj epizodi svario i buksnu vutre!!!! On je kriv sto sam postao narkoman..... Imao je halucinacije: pajper s krilima orla i sl.... I da prevozio je opijate |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 01/07/2007 : 13:42:19
|
Iako sam još kao klinac poceo citati stripove, nisam bio tako povodljiv da bih od strip junaka preuzimao negativne stvari kao što su alkohol i cigarete. Upravo suprotno! Trudio sam se oponašati ih samo u pozitivnim stvarima. Tako sam se još kao klinac divio Zagorovom umijecu skakanja u vodu na sve moguce nacine, pa sam si dao truda i sam naucio skakati salto unaprijed, unatrag i još mnogo drugih skokova... Je li ovo pravi primjer utjecaja stripa na neku osobu?!?
'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
|
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 01/07/2007 : 15:06:58
|
Ja pušim kao Turcin samo zato što volim da pušim. U mom slucaju to nema nikakve veze sa strip junacima, mada su mi draži junaci koji puše.
Pogledajte na Youtube-u, kako Džoni u Prištini, sam sa akusticnom gitarom svira Proljece 13-tog u decembru. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 01/07/2007 : 15:10:07
|
quote: Originally posted by scaramanga
Nemojte zaboraviti da je Mr No u jednoj epizodi svario i buksnu vutre!!!! On je kriv sto sam postao narkoman..... Imao je halucinacije: pajper s krilima orla i sl.... I da prevozio je opijate
...i ja pored toga što sam poceo da pijem i pušim, ugledajuci se na strip-junake, sad se i drogiram, za sve su krivi stripovi...
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
boromir
New Member
Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 01/07/2007 : 17:27:42
|
Nit pušim nit pijem zdravlje mi je prece od tih stvari .... A ako Tex il neko drugi puši il pije pa šta bitno je da on našamara zloce to je meni dovoljno,licno nikad se nisam toliko i obazirao dal puše il piju u stripu...
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47312 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Topic |
|