Author |
Topic |
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 17/07/2007 : 22:09:46
|
Mislio sam da me moj databejz vara jer natpis na kraju Morskih pasa kaže "kraj epizode" pa sam provjerio na uBC. Ipak se radi o dvodjelnoj epizodi, nastavak se zove Il sangue degli eroi.
(spojler tko kuži talijanski!) http://www.ubcfumetti.com/mn/242.htm
Strip je OK. Crnjak. Veliki odmak od onog veseljaka Mister No-a koji naganja turistkinje, pije viski i puši ko Turcin.
|
|
skot
Junior Member
Croatia
356 Posts
Member since 26/02/2004 |
Posted - 18/07/2007 : 08:15:54
|
Cini mi se da je rijec o trodjelnoj epizodi (ukljucujuci i vec izašli Crveni vjetar). A možda se i varam, nisam još procitao... |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17028 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 18/07/2007 : 14:52:14
|
Možda maalo dosadna, ali u suštini odlicna avantura
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 18/07/2007 : 15:29:27
|
Totalno drukciji Mister No! Nakon izvrsne epizode "Crveni Vjetar" dolaze dosadni "Morski psi". Ili ne dosadni,krivo sam se izrazio....drukciji "Morski psi". Ovo sigurno nije Mister No na kog smo navikli....
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/07/2007 : 18:17:54
|
Na ubc-u su ga stavili kao dvodijelnu epizodu, a kao cijela ova NY saga se više manje nastavlja (barem do obracuna sa Legijom). Što da se kaže, brutalnije, mracnije i brže. Mister No šizi, a japanci u krvavom pohodu... Cekam zakljucak!
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
|
|
Patak15
New Member
South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 31/07/2007 : 12:40:20
|
Moj primjerak Morsi psi ide normalno do 64. strane, a onda se ponavlja od 33. do 64., nema kraja! grrrrrrrrrrrr
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 31/07/2007 : 13:00:43
|
meni je jako dobar ovaj novi mr no, morski psi je malo slabija epizoda u odnosu na crveni vjetar, ali nije loše, avantura se nastavlja |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 31/07/2007 : 20:14:19
|
quote: Originally posted by jasa
Moj primjerak Morsi psi ide normalno do 64. strane, a onda se ponavlja od 33. do 64., nema kraja! grrrrrrrrrrrr
Pa lijepo ti pise, avantura se nastavlja, unedogled!
- 11 |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 31/07/2007 : 23:54:03
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by jasa
Pa lijepo ti pise, avantura se nastavlja, unedogled!
- 11
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/08/2007 : 01:02:55
|
Procitah "Morske pse" i neke mi stvari nisu jasne. Prvo, kako je MR NO otvorio vrata od celije??? A i kakav je ono zatvor s niskim prozorom koji gleda na ulicu, i svaka bena može caskat sa zatvorenicima. Takve zatvore nemaju ni najvece selendre. Drugo, na što se tocno aludira sa lajtmotivom "morski psi". :)Morski psi nemaju osjet za bol! Inace, prosjek prica koju spašavaju emotivnost i važnost za mini serijal. Ne mogu podnit Mister Noovo nonšalantno reagiranje na smrt prijatelja!
---------------------------------- Last words are for fools who haven't said enough. |
|
|
Govinda
Junior Member
Croatia
372 Posts
Member since 10/06/2003 |
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 10/08/2007 : 09:33:01
|
Pa, Mister No je pucao u bravu vrata celije, Japanci su upali u stanicu da bi usput kaznili i sve one koji su bili u kontaktu s MN-om, a naslov "Morski psi" aludira na to da zvijeri žive i u moru i na kopnu, a neka nose i otmjena odjela :)
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 22/08/2007 : 16:44:01
|
Zgodna je ova zbrka sa naslovom JUŽNJACKA KRV a ne ne Junacka krv... Kako im se to moglo izmiješati? Mada, i Mister Noa su zvali jenki, tak da bi mogao biti i junak i južnjak....
Zgodni aforizam glede znacenja rijeci yankee koje sam usput našao:
To foreigners, a Yankee is an American. To Americans, a Yankee is a Northerner. To Northerners, a Yankee is an Easterner. To Easterners, a Yankee is a New Englander. To New Englanders, a Yankee is a Vermonter. And in Vermont, a Yankee is somebody who eats pie for breakfast.
_____________ flatline |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 22/08/2007 : 16:54:53
|
Zgodna je ova zbrka sa naslovom JUŽNJACKA KRV a ne ne Junacka krv... Kako im se to moglo izmiješati? Mada, i Mister Noa su zvali jenki, tak da bi mogao biti i junak i južnjak....
To foreigners, a Yankee is an American. To Americans, a Yankee is a Northerner. To Northerners, a Yankee is an Easterner. To Easterners, a Yankee is a New Englander. To New Englanders, a Yankee is a Vermonter. And in Vermont, a Yankee is somebody who eats pie for breakfast.
_____________ flatline
Zanimljvo! Inace etimologija te rijeci "Yankee" ima dva tumacenja. Prema jednom je potekla od iskrivljenog indijanskog izgovora rijeci "English" ili "Anglais"-("Englez" na engleskom odnosno francuskom); prema drugom tumacenju nastala je od nizozemskog imena "Jan" i Janke. (Tako su nizozemski doseljenici u Novoj Engleskoj nazivali svoje engleske sugradane.(
---------------------------------- Bolje je živjeti na koljenima, nego umrijeti na nogama! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/08/2007 : 02:32:25
|
_____________ flatline
pa što je s logikom fundamentalis??? znaci, iz svega što si napisao, yankee može biti sve samo ne južnjak...pomices se sjeverno/sjeveroistocno neprekidno... btw reci nekome s americkog juga da je jenki, pa ces osjetiti to jako lijepo... uzevši u obzir i japance u stripu, ne da ne može biti južnjacka, nego je ultradebilno... srecom, ovaj put je tiskarska greška, pa jadnu tamaru necemo kriviti za ovo, ionako uzasno zivcira s "misteru" i "mistera no-a", Bože oslobodi...
south forever, screw up north
Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/08/2007 : 10:36:37
|
quote: Originally posted by Curunir
pa što je s logikom fundamentalis??? znaci, iz svega što si napisao, yankee može biti sve samo ne južnjak...pomices se sjeverno/sjeveroistocno neprekidno... btw reci nekome s americkog juga da je jenki, pa ces osjetiti to jako lijepo... uzevši u obzir i japance u stripu, ne da ne može biti južnjacka, nego je ultradebilno... srecom, ovaj put je tiskarska greška, pa jadnu tamaru necemo kriviti za ovo, ionako uzasno zivcira s "misteru" i "mistera no-a", Bože oslobodi...
south forever, screw up north
Heh, pokušao sam opravdati tiskaru ili Tamaru nesretnim prevodenjem termina yankee. Da, to i jest više naziv za sjevernjake, a vidim na wikiju baš izvorno i za NY. Eh da, to misteru bi stvarno morala izbaciti, svako malo to ljudi u stripu ponavljaju jer rabi i misteru i kad se normalno oslovljavaju sa gospodine...
_____________ flatline |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 23/08/2007 : 11:56:52
|
quote: Originally posted by kico
Ne znam za vas,al meni ovaj "novi" Mister No nevjerovatno paše za citat.
I meni "novi" MrNo paše ne toliko zbog kvalitete ovih par epizoda koliko zbog novog ugodaja.
---------------------------------- Nema vece tuge i boli nego kad se covijek sjeti sretnih dana u nevolji! |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 23/08/2007 : 15:39:32
|
quote: Originally posted by Inferno
I meni "novi" MrNo paše ne toliko zbog kvalitete ovih par epizoda koliko zbog novog ugodaja.
"Kvaliteta" epizode je varljiva stvar. Il ti se svidi il ne.... Meni je Crveni Vjetar predobar,Morske pse doživljavam kao onu epizodu koja je "tu izmedu da pojasni dogadaje koji ce se tek odviti",a Junacka Krv ili Južnjacka krv,kako god hocete ili vam se svida,meni je odlicna epizoda. Kruger se vraca! (No dobro,ionako smo znali da ce se vratit....pogledati Mister No & MM team-up...). |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 23/08/2007 : 15:57:27
|
"Kvaliteta" epizode je varljiva stvar. Il ti se svidi il ne.... Meni je Crveni Vjetar predobar,Morske pse doživljavam kao onu epizodu koja je "tu izmedu da pojasni dogadaje koji ce se tek odviti",a Junacka Krv ili Južnjacka krv,kako god hocete ili vam se svida,meni je odlicna epizoda. Kruger se vraca! (No dobro,ionako smo znali da ce se vratit....pogledati Mister No & MM team-up...).
"Morski psi" je radnja u kojoj se nije baš puno toga zbilo, a da možemo reci "e to je cjelovita epizoda" (nema tipicne fabule; ove prve dvije-tri epizode su same po sebi samo zaplet, dok se rasplet ceka tek narednim epizodama! To je dosta dobro i inovativno). I sve se to kompenzira važnosti te epizode za ovaj mini-serijal. Hocu reci da je i meni sve to cool zbog kontinuiteta i ozbiljnosti price. Kad sam procita "Crveni vjetar" skoro sam zaplakao zbog emotivnosti radnje.
---------------------------------- Nema vece tuge i boli nego kad se covijek sjeti sretnih dana u nevolji! |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 23/08/2007 : 15:59:42
|
P.S. Što TOCNO znaci Crveni vjetar? Mister No je gledao crveni zalazak sunca. Ja li to samo metafora za tragicnu sudbinu koja je pogodila Mister Noa!?
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 23/08/2007 : 16:44:21
|
Mene to više asocira na vjetar koji nosi krv, neumoljiv, leden, i ne možeš se sakriti od njega pa bilo gdje se maknuo.
Inace, crveni vjetar ili erizipel je akutna infekciozna bolest uzrokovana b-hemolitickim streptokokom skupine A, karakterizirana lokaliziranim, oštro ogranicenim crvenilom i otokom kože, opcim simptomima i sklonosti recidivima.
_____________ flatline |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 23/08/2007 : 18:26:15
|
"Kvaliteta" epizode je varljiva stvar. Il ti se svidi il ne.... Meni je Crveni Vjetar predobar,Morske pse doživljavam kao onu epizodu koja je "tu izmedu da pojasni dogadaje koji ce se tek odviti",a Junacka Krv ili Južnjacka krv,kako god hocete ili vam se svida,meni je odlicna epizoda. Kruger se vraca! (No dobro,ionako smo znali da ce se vratit....pogledati Mister No & MM team-up...).
"Morski psi" je radnja u kojoj se nije baš puno toga zbilo, a da možemo reci "e to je cjelovita epizoda" (nema tipicne fabule; ove prve dvije-tri epizode su same po sebi samo zaplet, dok se rasplet ceka tek narednim epizodama! To je dosta dobro i inovativno). I sve se to kompenzira važnosti te epizode za ovaj mini-serijal. Hocu reci da je i meni sve to cool zbog kontinuiteta i ozbiljnosti price. Kad sam procita "Crveni vjetar" skoro sam zaplakao zbog emotivnosti radnje.
Emotivnosti imaš i u "Junackoj krvi",na kraju raspleta same epizode. Neki novi mrtvi uvijek donose konacne osjecaje,što se vidi i na licu Mister Noa,no vec na slijedecoj stranici dvojica drugara odišu pozitivom i krecu u nove radne pobjede. Avantura se nastavlja.... iskreno se nadam da ce biti više nego dobra. |
|
|
Topic |
|