forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Julia 6,7,8,9 u prodaji napokon u strip knji
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

VALTER
Advanced Member

Croatia
6410 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 24/08/2007 : 01:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Dugo ne procitah boonelijevca odlicnog kao Julija #6: Jerry je nestao!

Naizgled otmica, pretvara se u nešto davno i bolno, što sad djeluje u sadašnjosti.

Berardi nam uvjerljivo predstavlja i sporedne likove, od bakice iz susjedstva, nasilnog muža, crkinje- poslužiteljice u klubu, Sommerinih roditelja, frizera gaya, kucevlasnika ostarjelog lovca na suknje...

Kao u svakom krimicu, na sredini stripa pocinje who did it ; premda, preocito je da osumnjiceni gotovo da i nisu imali motiva, i prebrzo se nagovještava krivac.

Uživao sam citajuci ovaj strip nakon dobrog rucka.

Format, vapaji za 'knjigama', pa i vecom frekvencijom izlaženja (u poplavi svakojakih izdanja!), to su zaista budalaštine.

Dobar je koncept 500 kom-kiosci i striparnice-meki plastificirani uvez-39 kn, i šteta što ga nisu slijedili i drugi.
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 24/08/2007 : 08:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by realist

Ma, i meni je to dojadilo, sad ovakav format, sad onakav, pa dvomjesecni ritam, prestajem kupovati Juliju...

nazalost i ja takodjer prestajem sa kupovinom Julije. Neki dan sam ponovo procitao prvih 5 brojeva da donesem konacnu odluku - i strip kao strip mi se svidja, ali ne za 39kn/komad, a s obzirom na hiperprodukciju stripova u zadnjih nekoliko mjeseci, necu previse zaliti za Julijom...

ako ikada izadje neka remitenda ove nove Julije, onda je mozda kupim, ovako ne...

ali Malog rendera i dalje nastavljam kupovati redovito
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 24/08/2007 : 09:14:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

quote:
Originally posted by realist

Ma, i meni je to dojadilo, sad ovakav format, sad onakav, pa dvomjesecni ritam, prestajem kupovati Juliju...

nazalost i ja takodjer prestajem sa kupovinom Julije. Neki dan sam ponovo procitao prvih 5 brojeva da donesem konacnu odluku - i strip kao strip mi se svidja, ali ne za 39kn/komad, a s obzirom na hiperprodukciju stripova u zadnjih nekoliko mjeseci, necu previse zaliti za Julijom...

ako ikada izadje neka remitenda ove nove Julije, onda je mozda kupim, ovako ne...

ali Malog rendera i dalje nastavljam kupovati redovito

Nadam se da ceš ostaviti koju kunu i za Strance u raju
Ako možda ipak poklekneš pred carima Julie nekad u buducnosti preporucam ti broj 6. Izvrstan je.
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 24/08/2007 : 09:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by hello

Ako možda ipak poklekneš pred carima Julie nekad u buducnosti preporucam ti broj 6. Izvrstan je.
[/quote]
hehe, svakako da cu pokusati sa strancima u raju - prvi broj 100%, a drugi ako mi se prvi svidi
sto se tice Julije, broj 6 cu vjerojatno vec i ovih dana pokupiti - da vidim kako je to sve ispalo u novoj opremi, a osim toga i svi ga hvale
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 24/08/2007 : 09:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
quote:
Originally posted by hello

hehe, svakako da cu pokusati sa strancima u raju - prvi broj 100%, a drugi ako mi se prvi svidi
sto se tice Julije, broj 6 cu vjerojatno vec i ovih dana pokupiti - da vidim kako je to sve ispalo u novoj opremi, a osim toga i svi ga hvale
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 24/08/2007 : 10:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

Berardi nam uvjerljivo predstavlja i sporedne likove, od bakice iz susjedstva, nasilnog muža, crkinje- poslužiteljice u klubu, Sommerinih roditelja, frizera gaya, kucevlasnika ostarjelog lovca na suknje...

A onaj mali klinac što sjedi na stepenicama zgrade i ceka dok mu se starci ne prestanu scvadat ili tucat, te svaki put kada Julia prode pokraj onako joj diskretno proviri kroz suknju. Predražesno!

still amazes...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 24/08/2007 : 11:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Narucio jucer
rekli mi danas da trebam cekat iduci tjedan
jer nisu svi brojevi izašli iz tiskare.

/...umro sam od smija.../
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 27/08/2007 : 14:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
Onda što kažete na Juliu br.6. Jedan od boljih Bonellija u zadnje vrijeme...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29421 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/08/2007 : 14:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Strip je, naravno, odlican, ali meni se nimalo ne svidja ono sto Van Gogh radi s Julijom. Ovaj novi format je, blago receno, katastrofalan. Kao i, sto je jos vaznije, prijevod, ali to je vec stara prica...

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 27/08/2007 : 14:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Koliki je to format? Kao originali Julije (oni su ca 1cm siri)? Ili format trejdova?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29421 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 27/08/2007 : 15:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
b5. To je format, mislim, SMG i ovih Marvel izdanja. Dosta je visi od klasicnog Bonellija, ali samo malo siri, tako da s njim ne dobijas gotovo nista na velicini table. Samo velike prazne margine gore i dolje.

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 27/08/2007 : 15:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

b5. To je format, mislim, SMG i ovih Marvel izdanja. Dosta je visi od klasicnog Bonellija, ali samo malo siri, tako da s njim ne dobijas gotovo nista na velicini table. Samo velike prazne margine gore i dolje.

Ne bih se baš složio s ovime. Dosta ljudi je pregledalo strip i svi se slažu da strip izgleda prekrasno. Ne treba samo kritizirati, ima li nešto što ti se svidilo da i to spomeneš.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 27/08/2007 : 15:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

hmmm, bolje daj shanse i drugom jer tek tu sharm, duhovitost i kvalitet SiPa dolazi do punog/pravog izrazaja.

"It eats you starting with your bottom!"
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 27/08/2007 : 15:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
strip je dobar, prigovor za format
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/08/2007 : 16:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Znam da moji postovi izgledaju kao da imam nešto osobno protiv Van Gogha, ali vjerujte da je tako (prepisao sam vecinu ove recenice od Texa). Evo obrazloženja.
1. Tex extra, super strip i samo 7 brojeva. Cuo sam da više nije ni otkupio!!!???
2. MR? Katastrofa opcenito!!! Nije vrijedno pažnje!!!
3. Julija? Opet super strip, ali se format mijenja nakon 5 brojeva. Cijena? Urnebes!!! Po meni, ne vrijedi ni pola.
Preporuka: Van Gogh, ostavi se stripa i prodaji zelenjavu na pazaru. To još uvijek dobro ide.

Znam da ima mnogo onih sa drugacijim mišljenjem, ali je meni sasvim dovoljno saznanje da imam i dosta istomišljenika. Adio, Van Gogh...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/08/2007 : 16:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Ne verujem da mnogo njih ima drugacije misljenje,jer ovo sto si rek'o definitivno stoji.
Neki put mi se cini da su se ovi iz System Comicsa preselili u Dubrovnik ali nastavili sa istom profesijom

Kad ce Tex od prvog broja???
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/08/2007 : 16:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Ljudi pokušavaju preživjeti, kaj sad što mijenjaju izdavacku politiku...

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 27/08/2007 : 16:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Markosove kritike su bezvezne, glupe i jednostavno zlonamjerne... kao i vecina njegovih "primjedbi" naspram Van Gogha i nekih drugih strip-izdavackih kuca... ali to nije ništa novo s njegove strane. Najgore bi bilo da se strip koji nam se danas servira za 39 kuna prodaje u obliku koji bijaše serviran za 20 kuna. Cinjenica ostaje da je cijena Julie velika, ali barem smo dobili plastificirane korice, veci oblik (i vece table) i deblji papir. Meni to ovako vizualno izgleda jako dobro. I kako se sad kao negativnu kritiku navodi veci format? Taj veci oblik nece se svidjeti samo kolekcionaru kojemu se sada eto strip na policama nece slagati sa ostalim brojevima, a takvo nešto može uzrokovati znacajne psihicke traume na takovom "sakupljacu stripa".

A što se tice kvalitete prijevoda... što je dobar prijevod?

still amazes...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/08/2007 : 20:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Samo da se ogradim - nisam od onih koji kude format(iz prostog razloga,jer ga nisam ni video).
Tex Extra ne mogu jos uvek da prezalim - zasto se tu nije probalo s ovakvom varijantom kao Julia
MR me ne interesuje ni u kakvom izdanju ili formatu,ali pozdravljam njegovo izlazenje zbog onih koji ga vole.
A sto se tice Julie jedina zamerka mi je ritam izlazenja - da izlazi npr.na 20 dana uzimao bih je sigurno. I vise puta sam vec rek'o - to je uglavnom publika koja ce progutati cenu ako postoji kvalitet i brzi ritam.
Markos vec trazi dlaku u jajetu - ljudi ne rade superluksuzna izdanja tipa Libellus i Fibra(mada je meni i jedno i drugo u redu dok imaju svoju publiku);

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47260 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 27/08/2007 : 20:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Markosove kritike su bezvezne, glupe i jednostavno zlonamjerne... kao i vecina njegovih "primjedbi" naspram Van Gogha i nekih drugih strip-izdavackih kuca... ali to nije ništa novo s njegove strane. Najgore bi bilo da se strip koji nam se danas servira za 39 kuna prodaje u obliku koji bijaše serviran za 20 kuna. Cinjenica ostaje da je cijena Julie velika, ali barem smo dobili plastificirane korice, veci oblik (i vece table) i deblji papir. Meni to ovako vizualno izgleda jako dobro. I kako se sad kao negativnu kritiku navodi veci format? Taj veci oblik nece se svidjeti samo kolekcionaru kojemu se sada eto strip na policama nece slagati sa ostalim brojevima, a takvo nešto može uzrokovati znacajne psihicke traume na takovom "sakupljacu stripa".

A što se tice kvalitete prijevoda... što je dobar prijevod?

still amazes...

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7837 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 27/08/2007 : 20:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
znaci format je isti kao u SMG-u, pa što je to sad tribalo mijenjati?!
sad ce to totalno glupo izgledati, pet brojeva standardno pa onda ovi veci. Glupost.

Bloody hell!

Edited by - mpavin on 27/08/2007 20:22:06
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/08/2007 : 20:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Da se razumijemo što je meni najviše diglo tlak. Nakon 5 brojeva se nešto kompletno mijenja. Kao, izdali smo 150 brojeva, pa je red da se nešto promijeni. Ali, nekon 5 (pet) komada??? I što na kraju kažu? Možeš uzeti i prvih 5 u identicnom izdanju. A što ja da radim sa 5 komada koje sam svojevremeno uredno (i skupo) platio? Njima se živo j..e. Texa su obustavili nakon 7 brojeva. Što još možemo ocekivati? Ja...ništa i zato se meni živo j..e za njihova izdanja i zato sam tako i reagirao. Kada te netko jednom zajebe, to se može svakom desiti. Kada te zajebe drugi put, nešto debelo nije u redu. Ali ako te zajebe i treci put, onda si ti definitivno budala.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2853 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/08/2007 : 20:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message
Tex je zapravo zaustavljen nakon 6 brojeva :).

Jack the Black.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 27/08/2007 : 21:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

Da se razumijemo što je meni najviše diglo tlak. Nakon 5 brojeva se nešto kompletno mijenja. Kao, izdali smo 150 brojeva, pa je red da se nešto promijeni. Ali, nekon 5 (pet) komada??? I što na kraju kažu? Možeš uzeti i prvih 5 u identicnom izdanju. A što ja da radim sa 5 komada koje sam svojevremeno uredno (i skupo) platio? Njima se živo j..e. Texa su obustavili nakon 7 brojeva. Što još možemo ocekivati? Ja...ništa i zato se meni živo j..e za njihova izdanja i zato sam tako i reagirao. Kada te netko jednom zajebe, to se može svakom desiti. Kada te zajebe drugi put, nešto debelo nije u redu. Ali ako te zajebe i treci put, onda si ti definitivno budala.

Oprosti ali jesi li možda procitao tih 5 komada. Dakle kupio si ih i procitao i tko te onda tu nešto zajebao. Kupio-procitao. Za samo 20,00 kn, a govoriš o nekom zajebu, a tih prvih 5 brojeva ceš moci dobiti uz popust od 45 %, dakle za 21,45 kn. Ma daj mi reci tko tako nešto nudi i još možeš zadržati prvih 5 komada. I tko te onda tu zajebao. Eto jesmo za 1,45 x 5 =7,25 kn. E pa pošalji broj tekuceg racuna i osobno cu ti uplatiti 7,25 kn. A za Texa smo vec nekoliko puta objasnili zašto smo prestali s Texom. Nije sva krivnja na nama.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/08/2007 : 21:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Ali ne moze li se Tex raditi kao Julia?
U kvalitetnijem povezu i sa vecom cenom,ako vec nije isao onako?

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000