Author |
Topic |
VALTER
Advanced Member
Croatia
6410 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 24/08/2007 : 01:02:20
|
Dugo ne procitah boonelijevca odlicnog kao Julija #6: Jerry je nestao!
Naizgled otmica, pretvara se u nešto davno i bolno, što sad djeluje u sadašnjosti.
Berardi nam uvjerljivo predstavlja i sporedne likove, od bakice iz susjedstva, nasilnog muža, crkinje- poslužiteljice u klubu, Sommerinih roditelja, frizera gaya, kucevlasnika ostarjelog lovca na suknje...
Kao u svakom krimicu, na sredini stripa pocinje who did it ; premda, preocito je da osumnjiceni gotovo da i nisu imali motiva, i prebrzo se nagovještava krivac.
Uživao sam citajuci ovaj strip nakon dobrog rucka.
Format, vapaji za 'knjigama', pa i vecom frekvencijom izlaženja (u poplavi svakojakih izdanja!), to su zaista budalaštine.
Dobar je koncept 500 kom-kiosci i striparnice-meki plastificirani uvez-39 kn, i šteta što ga nisu slijedili i drugi. |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 24/08/2007 : 08:39:32
|
quote: Originally posted by realist
Ma, i meni je to dojadilo, sad ovakav format, sad onakav, pa dvomjesecni ritam, prestajem kupovati Juliju...
nazalost i ja takodjer prestajem sa kupovinom Julije. Neki dan sam ponovo procitao prvih 5 brojeva da donesem konacnu odluku - i strip kao strip mi se svidja, ali ne za 39kn/komad, a s obzirom na hiperprodukciju stripova u zadnjih nekoliko mjeseci, necu previse zaliti za Julijom...
ako ikada izadje neka remitenda ove nove Julije, onda je mozda kupim, ovako ne...
ali Malog rendera i dalje nastavljam kupovati redovito |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 24/08/2007 : 09:14:45
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by realist
Ma, i meni je to dojadilo, sad ovakav format, sad onakav, pa dvomjesecni ritam, prestajem kupovati Juliju...
nazalost i ja takodjer prestajem sa kupovinom Julije. Neki dan sam ponovo procitao prvih 5 brojeva da donesem konacnu odluku - i strip kao strip mi se svidja, ali ne za 39kn/komad, a s obzirom na hiperprodukciju stripova u zadnjih nekoliko mjeseci, necu previse zaliti za Julijom...
ako ikada izadje neka remitenda ove nove Julije, onda je mozda kupim, ovako ne...
ali Malog rendera i dalje nastavljam kupovati redovito
Nadam se da ceš ostaviti koju kunu i za Strance u raju Ako možda ipak poklekneš pred carima Julie nekad u buducnosti preporucam ti broj 6. Izvrstan je. |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 24/08/2007 : 09:24:46
|
quote: Originally posted by hello
Nadam se da ceš ostaviti koju kunu i za Strance u raju Ako možda ipak poklekneš pred carima Julie nekad u buducnosti preporucam ti broj 6. Izvrstan je. [/quote] hehe, svakako da cu pokusati sa strancima u raju - prvi broj 100%, a drugi ako mi se prvi svidi sto se tice Julije, broj 6 cu vjerojatno vec i ovih dana pokupiti - da vidim kako je to sve ispalo u novoj opremi, a osim toga i svi ga hvale |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 24/08/2007 : 09:41:32
|
quote: Originally posted by hello Nadam se da ceš ostaviti koju kunu i za Strance u raju Ako možda ipak poklekneš pred carima Julie nekad u buducnosti preporucam ti broj 6. Izvrstan je.
hehe, svakako da cu pokusati sa strancima u raju - prvi broj 100%, a drugi ako mi se prvi svidi sto se tice Julije, broj 6 cu vjerojatno vec i ovih dana pokupiti - da vidim kako je to sve ispalo u novoj opremi, a osim toga i svi ga hvale |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 24/08/2007 : 10:40:10
|
quote: Originally posted by VALTER
Berardi nam uvjerljivo predstavlja i sporedne likove, od bakice iz susjedstva, nasilnog muža, crkinje- poslužiteljice u klubu, Sommerinih roditelja, frizera gaya, kucevlasnika ostarjelog lovca na suknje...
A onaj mali klinac što sjedi na stepenicama zgrade i ceka dok mu se starci ne prestanu scvadat ili tucat, te svaki put kada Julia prode pokraj onako joj diskretno proviri kroz suknju. Predražesno!
still amazes... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 24/08/2007 : 11:08:17
|
Narucio jucer rekli mi danas da trebam cekat iduci tjedan jer nisu svi brojevi izašli iz tiskare.
/...umro sam od smija.../
|
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29421 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/08/2007 : 14:55:25
|
Strip je, naravno, odlican, ali meni se nimalo ne svidja ono sto Van Gogh radi s Julijom. Ovaj novi format je, blago receno, katastrofalan. Kao i, sto je jos vaznije, prijevod, ali to je vec stara prica...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29421 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/08/2007 : 15:00:47
|
b5. To je format, mislim, SMG i ovih Marvel izdanja. Dosta je visi od klasicnog Bonellija, ali samo malo siri, tako da s njim ne dobijas gotovo nista na velicini table. Samo velike prazne margine gore i dolje.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 27/08/2007 : 15:29:18
|
quote: Originally posted by Markos
b5. To je format, mislim, SMG i ovih Marvel izdanja. Dosta je visi od klasicnog Bonellija, ali samo malo siri, tako da s njim ne dobijas gotovo nista na velicini table. Samo velike prazne margine gore i dolje.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Ne bih se baš složio s ovime. Dosta ljudi je pregledalo strip i svi se slažu da strip izgleda prekrasno. Ne treba samo kritizirati, ima li nešto što ti se svidilo da i to spomeneš. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 27/08/2007 : 15:29:22
|
quote: Originally posted by wanderer hehe, svakako da cu pokusati sa strancima u raju - prvi broj 100%, a drugi ako mi se prvi svidi
hmmm, bolje daj shanse i drugom jer tek tu sharm, duhovitost i kvalitet SiPa dolazi do punog/pravog izrazaja.
**************** "It eats you starting with your bottom!" |
|
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 27/08/2007 : 16:01:26
|
Znam da moji postovi izgledaju kao da imam nešto osobno protiv Van Gogha, ali vjerujte da je tako (prepisao sam vecinu ove recenice od Texa). Evo obrazloženja. 1. Tex extra, super strip i samo 7 brojeva. Cuo sam da više nije ni otkupio!!!??? 2. MR? Katastrofa opcenito!!! Nije vrijedno pažnje!!! 3. Julija? Opet super strip, ali se format mijenja nakon 5 brojeva. Cijena? Urnebes!!! Po meni, ne vrijedi ni pola. Preporuka: Van Gogh, ostavi se stripa i prodaji zelenjavu na pazaru. To još uvijek dobro ide.
Znam da ima mnogo onih sa drugacijim mišljenjem, ali je meni sasvim dovoljno saznanje da imam i dosta istomišljenika. Adio, Van Gogh... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 27/08/2007 : 16:34:54
|
Ne verujem da mnogo njih ima drugacije misljenje,jer ovo sto si rek'o definitivno stoji. Neki put mi se cini da su se ovi iz System Comicsa preselili u Dubrovnik ali nastavili sa istom profesijom
Kad ce Tex od prvog broja??? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 27/08/2007 : 16:42:06
|
Markosove kritike su bezvezne, glupe i jednostavno zlonamjerne... kao i vecina njegovih "primjedbi" naspram Van Gogha i nekih drugih strip-izdavackih kuca... ali to nije ništa novo s njegove strane. Najgore bi bilo da se strip koji nam se danas servira za 39 kuna prodaje u obliku koji bijaše serviran za 20 kuna. Cinjenica ostaje da je cijena Julie velika, ali barem smo dobili plastificirane korice, veci oblik (i vece table) i deblji papir. Meni to ovako vizualno izgleda jako dobro. I kako se sad kao negativnu kritiku navodi veci format? Taj veci oblik nece se svidjeti samo kolekcionaru kojemu se sada eto strip na policama nece slagati sa ostalim brojevima, a takvo nešto može uzrokovati znacajne psihicke traume na takovom "sakupljacu stripa".
A što se tice kvalitete prijevoda... što je dobar prijevod?
still amazes... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 27/08/2007 : 20:11:46
|
Samo da se ogradim - nisam od onih koji kude format(iz prostog razloga,jer ga nisam ni video). Tex Extra ne mogu jos uvek da prezalim - zasto se tu nije probalo s ovakvom varijantom kao Julia MR me ne interesuje ni u kakvom izdanju ili formatu,ali pozdravljam njegovo izlazenje zbog onih koji ga vole. A sto se tice Julie jedina zamerka mi je ritam izlazenja - da izlazi npr.na 20 dana uzimao bih je sigurno. I vise puta sam vec rek'o - to je uglavnom publika koja ce progutati cenu ako postoji kvalitet i brzi ritam. Markos vec trazi dlaku u jajetu - ljudi ne rade superluksuzna izdanja tipa Libellus i Fibra(mada je meni i jedno i drugo u redu dok imaju svoju publiku);
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47260 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 27/08/2007 : 20:14:17
|
quote: Originally posted by kiky
Markosove kritike su bezvezne, glupe i jednostavno zlonamjerne... kao i vecina njegovih "primjedbi" naspram Van Gogha i nekih drugih strip-izdavackih kuca... ali to nije ništa novo s njegove strane. Najgore bi bilo da se strip koji nam se danas servira za 39 kuna prodaje u obliku koji bijaše serviran za 20 kuna. Cinjenica ostaje da je cijena Julie velika, ali barem smo dobili plastificirane korice, veci oblik (i vece table) i deblji papir. Meni to ovako vizualno izgleda jako dobro. I kako se sad kao negativnu kritiku navodi veci format? Taj veci oblik nece se svidjeti samo kolekcionaru kojemu se sada eto strip na policama nece slagati sa ostalim brojevima, a takvo nešto može uzrokovati znacajne psihicke traume na takovom "sakupljacu stripa".
A što se tice kvalitete prijevoda... što je dobar prijevod?
still amazes...
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7837 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 27/08/2007 : 20:20:58
|
znaci format je isti kao u SMG-u, pa što je to sad tribalo mijenjati?! sad ce to totalno glupo izgledati, pet brojeva standardno pa onda ovi veci. Glupost.
Bloody hell! |
Edited by - mpavin on 27/08/2007 20:22:06 |
|
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 27/08/2007 : 20:32:27
|
Da se razumijemo što je meni najviše diglo tlak. Nakon 5 brojeva se nešto kompletno mijenja. Kao, izdali smo 150 brojeva, pa je red da se nešto promijeni. Ali, nekon 5 (pet) komada??? I što na kraju kažu? Možeš uzeti i prvih 5 u identicnom izdanju. A što ja da radim sa 5 komada koje sam svojevremeno uredno (i skupo) platio? Njima se živo j..e. Texa su obustavili nakon 7 brojeva. Što još možemo ocekivati? Ja...ništa i zato se meni živo j..e za njihova izdanja i zato sam tako i reagirao. Kada te netko jednom zajebe, to se može svakom desiti. Kada te zajebe drugi put, nešto debelo nije u redu. Ali ako te zajebe i treci put, onda si ti definitivno budala. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2853 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Posted - 27/08/2007 : 21:17:29
|
quote: Originally posted by wiskey
Da se razumijemo što je meni najviše diglo tlak. Nakon 5 brojeva se nešto kompletno mijenja. Kao, izdali smo 150 brojeva, pa je red da se nešto promijeni. Ali, nekon 5 (pet) komada??? I što na kraju kažu? Možeš uzeti i prvih 5 u identicnom izdanju. A što ja da radim sa 5 komada koje sam svojevremeno uredno (i skupo) platio? Njima se živo j..e. Texa su obustavili nakon 7 brojeva. Što još možemo ocekivati? Ja...ništa i zato se meni živo j..e za njihova izdanja i zato sam tako i reagirao. Kada te netko jednom zajebe, to se može svakom desiti. Kada te zajebe drugi put, nešto debelo nije u redu. Ali ako te zajebe i treci put, onda si ti definitivno budala.
Oprosti ali jesi li možda procitao tih 5 komada. Dakle kupio si ih i procitao i tko te onda tu nešto zajebao. Kupio-procitao. Za samo 20,00 kn, a govoriš o nekom zajebu, a tih prvih 5 brojeva ceš moci dobiti uz popust od 45 %, dakle za 21,45 kn. Ma daj mi reci tko tako nešto nudi i još možeš zadržati prvih 5 komada. I tko te onda tu zajebao. Eto jesmo za 1,45 x 5 =7,25 kn. E pa pošalji broj tekuceg racuna i osobno cu ti uplatiti 7,25 kn. A za Texa smo vec nekoliko puta objasnili zašto smo prestali s Texom. Nije sva krivnja na nama. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 27/08/2007 : 21:59:13
|
Ali ne moze li se Tex raditi kao Julia? U kvalitetnijem povezu i sa vecom cenom,ako vec nije isao onako?
|
|
Topic |
|