forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Julia 6,7,8,9 u prodaji napokon u strip knji
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8188 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 27/08/2007 : 22:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
kupio sam danas juliu, i odlicno izgleda
u odnosu na prvih 5, velicina table je znatno povecana
što je dobro, lakše se cita, pogotovo kada se ude u godine
a i super je strip, a to je najvažnije
samo poštujte ritam, nemojte kasniti i mislim da ne bi trebalo biti problema s prodajom, ipak je to samo 500 komada, oni kojima su neki stripovi promakli dobro znaju koliko je to malo
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 27/08/2007 : 22:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by ken2
mislim da ne bi trebalo biti problema s prodajom, ipak je to samo 500 komada, oni kojima su neki stripovi promakli dobro znaju koliko je to malo

u teoriji tako lepo zvuchi...

"It eats you starting with your bottom!"
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/08/2007 : 22:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Naravno da sam procitao svih 5 Julija. Ne misliš li da sam napamet to nazvao dobrim stripom. Nego, što hoceš postici sa onim smiješnim iznosima? 11 kuna, 21 kuna. Ma jebe se meni za te iznose. Ja sam kolekcionar i STRAŠNO mi smeta svaka nepotrebna, bezvezna, neopravdana, idiotska promjena ritma samo da se od kupaca više zdimi. Molim te, zar opravdavaš 39 kuna za Juliju? Objasni zašto veci format. Objasni zašto drugaciji papir. Objasni zašto drugacije korice. Ako je to sve zbog "ljepote", što tako Julija nije zapopcela? Što je to promijenilo 5 brojeva? Hoce li nakon 50-tak brojeva biti 10-tak formata i isto toliko razlicitih korica? Daj, uhvati se pravih odgovora, ako vec odgovaraš, a ostavi se bezvezarija i nevažnih sitnica. Bitno je da bih ja sada trebao zamjenjivati ove dosadašnje sa Julijama novog izgleda, nastaviti kupovati i cekati novu pizdariju koja izdavacu padne na pamet. I onda mijenjati kupljene za neke nove itd. Obzirom na one moje nabrojane primjedbe, kod mene je Van Gogh potrošio sve kredite, izgubio povjerenje da se radi o jednom ozbiljnom izdavacu i meni je jednostavnije reci "adio" i ne kupujem više.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 27/08/2007 : 22:49:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

Naravno da sam procitao svih 5 Julija. Ne misliš li da sam napamet to nazvao dobrim stripom. Nego, što hoceš postici sa onim smiješnim iznosima? 11 kuna, 21 kuna. Ma jebe se meni za te iznose. Ja sam kolekcionar i STRAŠNO mi smeta svaka nepotrebna, bezvezna, neopravdana, idiotska promjena ritma samo da se od kupaca više zdimi. Molim te, zar opravdavaš 39 kuna za Juliju? Objasni zašto veci format. Objasni zašto drugaciji papir. Objasni zašto drugacije korice. Ako je to sve zbog "ljepote", što tako Julija nije zapopcela? Što je to promijenilo 5 brojeva? Hoce li nakon 50-tak brojeva biti 10-tak formata i isto toliko razlicitih korica? Daj, uhvati se pravih odgovora, ako vec odgovaraš, a ostavi se bezvezarija i nevažnih sitnica. Bitno je da bih ja sada trebao zamjenjivati ove dosadašnje sa Julijama novog izgleda, nastaviti kupovati i cekati novu pizdariju koja izdavacu padne na pamet. I onda mijenjati kupljene za neke nove itd. Obzirom na one moje nabrojane primjedbe, kod mene je Van Gogh potrošio sve kredite, izgubio povjerenje da se radi o jednom ozbiljnom izdavacu i meni je jednostavnije reci "adio" i ne kupujem više.

Evo objasnit cu 39,00 kn za juliju.
prijevod: 1000,00 kn /500 = 2,00 kn/kom
prijelom i dizajn: 1000,00 kn /500 = 2,00 kn/kom,
a treba platiti i prava (vjeruj nisu jeftina), a pošalji ponude u sve tiskare diljem Hrvatske i pitaj ih kolika je cijena za 500 kom 90 gramski papir, 350 g plastificirane korice u boji, umotano u vrecice, šivano, format b5 i onda ceš shvatiti da je cijena od 39,00 kn nešto nevjerojatno. Dakle ispod svake cijene. A zašto nije kiosk izdanje od 20,oo kn -zato što je samo 250-350 citatelja to kupovalo. Ja baratam konkretnim podacima i argumentima. Ajmo usporedit Juliju sa necim slicnim, evo recimo MR No od Libellusa. 130 stranica za 65,00 kn, Julia 130 stranica za 39,00 kn. Papir jednako kvalitetan, uvez jednako kvalitetan, format u širini jednak, u dužini Julia duža, a korice u Mr No-a tvrde, u Julije meke plastificirane 350 g (što je gotovo najdeblji meki uvez). Razlika u cijeni je 26,00 kn.

Edited by - hello on 27/08/2007 22:55:57
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/08/2007 : 22:56:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
zaboravio si i besplatnu lekturu na 4 mr i 1 juliji
stvarno obraz i po pricati o onim sitnim kunama Mladenu... i jos mu objasnjavati da je njegovo da kupi i procita...

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 27/08/2007 : 23:00:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

zaboravio si i besplatnu lekturu na 4 mr i 1 juliji
stvarno obraz i po pricati o onim sitnim kunama Mladenu... i jos mu objasnjavati da je njegovo da kupi i procita...

Nice view from Orthanc inspite of these psychotic trees.

Ja imam obraz i niceg se ne sramim, a ja Mladenu ne objašnjavam da kupi i procita vec mu argumentirano objašnjavam razloge zbog kojih je Julia promjenila nakladu, format i zašto sada košta 39,00 kn.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 27/08/2007 : 23:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by hello

... za Texa smo vec nekoliko puta objasnili zašto smo prestali s Texom. Nije sva krivnja na nama.

molio bih to objasnjenje jos jednom za one koji su propustili. ocekivao sam od vas texa, martija, mister no-a... od "prvog" broja na kioscima i jos uvijek se nadam da ce to ici od po 16 kuna. pozdravite bonellija i saf uz preporuku da budu manje pohlepni. ili da se preimenuju u inter bonelli i inter saf. da znamo na cemu smo.

nisam pristalica de lux izdanja bonellija, bilo hc, bilo plastificirano. nije estetski.
nekako bih volio da prvo izadju kiosk izdanja, pa tek poslije de lux za ljubitelje, ne obrnuto.

----------------------------------
stade seeeee cvijece rosom kititiiiii
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 27/08/2007 : 23:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:

... za Texa smo vec nekoliko puta objasnili zašto smo prestali s Texom. Nije sva krivnja na nama.

molio bih to objasnjenje jos jednom za one koji su propustili. ocekivao sam od vas texa, martija, mister no-a... od "prvog" broja na kioscima i jos uvijek se nadam da ce to ici od po 16 kuna. pozdravite bonellija i saf uz preporuku da budu manje pohlepni. ili da se preimenuju u inter bonelli i inter saf. da znamo na cemu smo.

nisam pristalica de lux izdanja bonellija, bilo hc, bilo plastificirano. nije estetski.
nekako bih volio da prvo izadju kiosk izdanja, pa tek poslije de lux za ljubitelje, ne obrnuto.

Evo još jednom objašnjenje:
VG je krenuo sa kiosk izdanjem i potpisao Ugovor sa SAF-om na 6 brojeva za 750 EUR po broju. Buduci da prodaja nije bila na odgovarajucem nivou zamolili smo od SAF-a da malo smanji cijenu prava kako bi mogli nastaviti sa kiosk izdanjem ali Edvin nije htjeo ni za EUR da popusti i nije prošlo ni mjesec dana i prodao je prava Libellusu. I sad bilo je pitanje ostvarivati svaki mjesec oko 5000 do 10000,00 kn gubitka na TExu ili odustati i odustali smo.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 27/08/2007 : 23:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
hello hvala lijepo na objasnjenju i puno uspjeha u daljnjem radu.
edvinu ervinu zelim da potrosi tih 750 eura po broju na xanax.

Edited by - Pavel01 on 27/08/2007 23:31:28
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 27/08/2007 : 23:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
a na nekom strip festivalu bi se trebalo skupiti drustvo i poslati tu bonellijevu snobovsku politiku u rodni kraj uz puno prezira.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 28/08/2007 : 04:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

a na nekom strip festivalu bi se trebalo skupiti drustvo i poslati tu bonellijevu snobovsku politiku u rodni kraj uz puno prezira.

aj se smiri malo...pa nismo na pazaru ili na ulici...

ti si moj meštre ludi covik,krepa je balun,raspa se ajduk!je li...raspast
se može austrija,krepat moredu svi kralji i carevi,ma ajduk ce ostat!
...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše...
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 28/08/2007 : 08:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Pavel01 je vec primjetio, a ja cu još jednom. Kako i možete poslovati s covjekom, kojemu ni ime ne znate?
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 28/08/2007 : 08:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

Pavel01 je vec primjetio, a ja cu još jednom. Kako i možete poslovati s covjekom, kojemu ni ime ne znate?

Sad vidim da si samo obican provokator, pokušao sam ti na lijep nacin objasniti neke stvari ali vidim uzalud. Ako te veseli pljuvati po drugima eto onda si daj oduška.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 28/08/2007 : 08:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Tipicno. Kada ti se kliže, padneš. Kada nemaš što reci, kenjaš. Evo, da ja tebi malo objasnim.
Tko ce poslati covjeka koji jedva zna plivati, na Olimpijadu? Možda samo Ekv. Gvineja koja ga je i poslala, a on se zamalo udušio. On dakle može plivati samo za njih, a nikako za nekog drugog. Hocu reci, ti koji tako kvalificiraš ljude bez argumenata, što možeš raditi u stripu? Poslije 2-3 broja radiš pizdarije. Hoceš raditi s covjekom kojemu ne znaš ni ime, a nakon 7 brojeva tražiš bezobrazno niski popust "jer ti ne ide". Ovo nema ni u Ekv. Gvineji. Jesi li ikada cuo za pripremu posla, za SVOJ rizik u tom poslu i tek onda o kretanju u taj posao? Dakle, priprema-0, rizik-neciji drugi, zarada-tvoja, troškovi-neciji drugi, kvalitet-0. Nakon svega ovoga ti mene zoveš provokatorom. Uvijek mi je bilo važno u životu tko mi govori, a ne što mi govori. Hajde, olabavi.

Edited by - wiskey on 28/08/2007 08:56:21
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 28/08/2007 : 09:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:

Tipicno. Kada ti se kliže, padneš. Kada nemaš što reci, kenjaš. Evo, da ja tebi malo objasnim.
Tko ce poslati covjeka koji jedva zna plivati, na Olimpijadu? Možda samo Ekv. Gvineja koja ga je i poslala, a on se zamalo udušio. On dakle može plivati samo za njih, a nikako za nekog drugog. Hocu reci, ti koji tako kvalificiraš ljude bez argumenata, što možeš raditi u stripu? Poslije 2-3 broja radiš pizdarije. Hoceš raditi s covjekom kojemu ne znaš ni ime, a nakon 7 brojeva tražiš bezobrazno niski popust "jer ti ne ide". Ovo nema ni u Ekv. Gvineji. Jesi li ikada cuo za pripremu posla, za SVOJ rizik u tom poslu i tek onda o kretanju u taj posao? Dakle, priprema-0, rizik-neciji drugi, zarada-tvoja, troškovi-neciji drugi, kvalitet-0. Nakon svega ovoga ti mene zoveš provokatorom. Uvijek mi je bilo važno u životu tko mi govori, a ne što mi govori. Hajde, olabavi.

Ja za razliku od tebe necu te vrijedati, a niti me živciraš. Pokušat cu opet na lijep nacin objasniti: ako sam pogrešno napisao ime ne znaci da ne znam kako se zove, ovo nije službeni dopis i na forumu bi trebala vladati opuštena atmosfera i zezancija uz pokoju informaciju i konstruktivne rasprave. Mislim da je vecina stripoljubaca ipak zadovoljna što je na tržištu sve više kvalitetnih stripova. Ne mogu nažalost svi opstati u kiosk izdanju, ali eto Nathan Never i Tex se ipak nastavljaju u izdanju Libellusa.
Nadam se da je vecina stripoljubaca zadovoljna nastavkom izlaženja Julije i da nam nisu jako zamjerili ovaj prelazak u manju nakladu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29421 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/08/2007 : 09:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Markosove kritike su bezvezne, glupe i jednostavno zlonamjerne... kao i vecina njegovih "primjedbi" naspram Van Gogha i nekih drugih strip-izdavackih kuca... ali to nije ništa novo s njegove strane. Najgore bi bilo da se strip koji nam se danas servira za 39 kuna prodaje u obliku koji bijaše serviran za 20 kuna. Cinjenica ostaje da je cijena Julie velika, ali barem smo dobili plastificirane korice, veci oblik (i vece table) i deblji papir. Meni to ovako vizualno izgleda jako dobro. I kako se sad kao negativnu kritiku navodi veci format? Taj veci oblik nece se svidjeti samo kolekcionaru kojemu se sada eto strip na policama nece slagati sa ostalim brojevima, a takvo nešto može uzrokovati znacajne psihicke traume na takovom "sakupljacu stripa".

A što se tice kvalitete prijevoda... što je dobar prijevod?

Bezvezne, glupe i zlonamjerne? Kako mi dizes zivce, pa to je strasno. Bunim se na format, za koji nema nikakvog razumnog opravdanja i na prijevod koji je los. Ako treba, mogu uzeti i lekturirati stranicu po stranicu, pa mi onda reci jesu li primjedbe glupe ili bezvezno.

Sto se tice zlonamjernosti - neka Hello potvrdi - javio se i pitao me za savjete i odgovorio sam mu na sve sto me pitao, jer meni je svakako stalo da to bude dobro napravljeno - SiP su mi odlican strip, cak sam ga i mislio raditi.

Sto se formata tice, ovo je kljucno: "Najgore bi bilo da se strip koji nam se danas servira za 39 kuna prodaje u obliku koji bijaše serviran za 20 kuna" Imam osjecaj da je tocno to i mislio urednik Van Gogha, pa se dosjetio, idemo povecati format, da se ljudi ne bune na cijenu (koja je realna). Cijena tiska u B5 formatu ili normalnom Bonelli formatu je ionako ista (koliko ja znam), pa nas to ionako nista ne kosta. Ali problem je sto Bonelli jednostavno nije radjen za taj format i on mu ne odgovara, jer u sirini ne dobijes gotovo nista, a u visini puno, ali to mozes iskoristiti samo tako ako ces razvuci stranicu po visini, a ne dijagonalno, znaci ne isplati se. I meni osobno, svi bonellijevi stripovi izgledaju bolje smanjeni, nego povecani - tako i ova Julia, koliko god Soldi bio odlican, djeluje nekako preveliko - pogotovo s ovim ogromnim pisanim fontom... Plus potpuni nedostatak ikakvog dizajna. Impresum izgleda ko da ga je slijepac slagao, a sve sto je promijenjeno na korici je, cini mi se, isto slijepac radio. Imas Bonelli logo na crnoj pozadini koji je stavljen posred BITNOG dijela naslovnice (ispod je novinski naslov "kidnapped"), ali cak i da nije bitan, zasto pokrivati naslovnicu kad imas koliko hoces mjesta u crnim marginama gore i dolje?

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29421 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/08/2007 : 09:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Markos

b5. To je format, mislim, SMG i ovih Marvel izdanja. Dosta je visi od klasicnog Bonellija, ali samo malo siri, tako da s njim ne dobijas gotovo nista na velicini table. Samo velike prazne margine gore i dolje.

Ne bih se baš složio s ovime. Dosta ljudi je pregledalo strip i svi se slažu da strip izgleda prekrasno. Ne treba samo kritizirati, ima li nešto što ti se svidilo da i to spomeneš.

Tisak je dobar. I papir je dobar. I uvez je dobar. I plastificirane korice su dobre. Ali sve to pada u vodu zbog tog formata koji je (meni) uzasan i, pogotovo, prijevoda.

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7583 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 28/08/2007 : 10:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:

Nadam se da je vecina stripoljubaca zadovoljna nastavkom izlaženja Julije i da nam nisu jako zamjerili ovaj prelazak u manju nakladu.

Zadovoljan sam nastavkom izlaženja stripa koji mi je odlican i ne zamjeram prelazak u manju nakladu ni povecanje cijene, ali ovaj novi format mi nikako nije legao. Trebalo je to ostati u Bonelli formatu s ovom cijenom i kvalitetom izdanja.
Sada što je tu je, ipak cu nastavit kupovat ovaj strip s nadom da nece doci opet do nekih drasticnih promjena u formatu ili izdanju.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 28/08/2007 10:04:26
Go to Top of Page

wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts

Member since 18/08/2004

Posted - 28/08/2007 : 10:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send wanderer a Private Message
Hello, da li se promjena formata planira i za malog rendera? za nove brojeve koji dolaze? nadam se da ne!!!
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 28/08/2007 : 10:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

Hello, da li se promjena formata planira i za malog rendera? za nove brojeve koji dolaze? nadam se da ne!!!

Ma ne, MR ide u istom formatu, sve nepromjenjeno.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 28/08/2007 : 10:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
A kad ide?

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 28/08/2007 : 10:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by kico

A kad ide?

Ne znam sad tocno, trebao bih pitati urednika, ali mislim da ce izaci tocno na vrijeme kad treba, dakle malo prije nego se sa tiska povuce broj 15, a nakon toga ce i prvih 9 brojeva. 100 % ce sve biti gotovo prije CRŠ-a
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/08/2007 : 10:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Markosu kao kolekcionaru sve mora biti ultra-mega-turbo-šic-mic savršeno do najmanjih, trivijalnih sitnica... ali ja se opet nekako ne zamaram naslovnicom, položajem loga, oblikom impressuma, oblikom fonta... dizajnom?

Meni su to fensi-šmesni pizdarije... najobicnije cjepidlacenje.

Hocu citat dobar strip i to što je povoljnije moguce a zbog jednostavno posloženog impressuma mi se cisto fucka.

still amazes...
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 28/08/2007 : 10:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Nije to zato što je Markos nešto posebno cjepidlaka, nego je to uobicajeno za fanatike-kolekcionare. Ne mislim ništa loše kada ovo kažem. A opet, mi kolekcionari stripa, fanatici, cjepidlake itd smo mala maca prema npr filatelistima. Zašto nikad nitko njima ne prigovara što ne žele otisak prsta na marci, što hoce ispravno rubljenje itd. Treba razlikovati ljude koji kupuju strip da ga procitaju, a onda ga hitnu u smece ili bilo gdje, od nas koji ih slažemo na gomile. Normalno je onda da želimo da su ti primjerci "comme il faut", a ne svakakvi. Onaj tko to ne razumije, onda se i cudi našim prigovorima, i zovu nas cjepidlakama. Doduše, to nas ne vrijeda, cak ni kada nam "tepaju" da smo provokatori. To nisu uvrede...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29421 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/08/2007 : 10:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Daj Kiky ne seri. Kakve fensi šmensi pizdarije?
Prijevod je, uz tisak, najvaznija stvar, a nikako pizdarija.
A format pogotovo. Cemu otkrivati toplu vodu? Nigdje u svijetu Bonelli ne izlazi u tom formatu. Nigdje. Kitov format je isto promijenjen, ali se nitko nije bunio, jer je koliko toliko normalan i slican originalu. No, ovaj je jednostavno neprikladan.

sve ovo ostalo, dizajn, fontovi, logo i slicno, sve je to nevazno naspram ova dva faktora.

Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000