forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Bonelli: prve epizode
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 03/09/2007 : 22:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Primijetio sam zanimljivu pojavu da se prve epizode Bonellijevih junaka znaju rangirati kao ujedno i najbolje.....je se sa tim ne slažem skoro 100% .
Cast casnim iznimkama (BTW ne mogu se sjetiti ama baš NIJEDNE ovdje) ali od onih Bonellija koji su izlazili u zs i lms stvarno ne mogu reci da su mi prve epizode bile Bog zna što a kamoli "najbolje" ili "legendarne"....... i tko zna koji epitet sve nije upotrijebljen na forumu da bi se docarala njihova legendarnost....

Medutim meni je razvidno samo jedno: jedino je njihova cijena (zs i lms) "legendarna" dok radnja i kvalitet zaostaju svjetlosnim miljama za nekima od najboljih epizoda.

Eto....rekao sam

Moje aukcije u prodaji

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 03/09/2007 : 22:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
MM i MrNo za mene uglavnom spadaju u tu kategoriju. recimo prvih 100, s time da mr no ima kasnijih iznimaka, mm skoro da i ne...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 03/09/2007 : 23:02:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Meni je prvi broj Dylan Doga bio fenomenalan i nekoc davno me navukao na kupovinu Dnevnikovog Dilan Doga...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 03/09/2007 : 23:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Na žalost................. Mr.No, Dylan Dog i MM ne spadaju u tu kategoriju "vrlo hvaljenih prvih brojeva". I iako dobri ipak mislim da su neki kasniji brojevi bolji; osobno meni je Dylna Dog izmedu 10-20og broja fenomenalan.... za Marti Misteriju ne mogu tvrditi jer nisam procitao sve brojeve ali od onog što sam citao bilo je zbilja dobrih i maštovitih epizoda poput one s Petrom Panom

Mr.No? Prvih par brojeva se vjerujte ne sjecam mnogo a ne želim niti sjecati iako sam ih kupio u Libellusu i procitao prije par dana (ponovno).

Ali.....to je samo moje mišljanje.

Medutim, ovdje nisu baš u fokusu MM, DD ili MN.... nego više neki zs i lms mainstream koji nekim cudom na aukcijama dostiže enormne cijene.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 03/09/2007 : 23:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
pa Nathan 1. je defitinitvno najbolje nacrtan strip ikad u bonelli produkciji,a složio bi se da je i scenarij top,a tek detalji,tekst malo kaska ali...
da,njemu bi dao 100%

MM 1. nije isto loš,ali ne toliko dobar sveukupno

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 03/09/2007 : 23:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by darkraver

pa Nathan 1. je defitinitvno najbolje nacrtan strip ikad u bonelli produkciji,a složio bi se da je i scenarij top,a tek detalji,tekst malo kaska ali...
da,njemu bi dao 100%

Ti ocigledno nikad nisi video Milazzovog Kena!
Preporucujem ti da ga procitas!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 04/09/2007 : 00:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Svaki je slabiji, cak i planirani i sistemazicno zamišljeni Magicni Vetar je slabiji u pocetku.
Ruku na srce i Alan Ford je u prvih nekolko epizoda slabiji.
Jedino je, možda u pocetkku obelio Dilan Dog, možda su samo njegove prve epizode provarljive.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

darkraver
Senior Member

Croatia
1346 Posts

Member since 17/06/2002

Posted - 04/09/2007 : 00:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send darkraver a Private Message
quote:
Originally posted by William_Wallace

quote:

da,njemu bi dao 100%

pitanje je jel si ti vido prvi broj nathana?
Castellini ti je to ;)

Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 04/09/2007 : 00:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Usporedivši po kvaliteti prvih deset brojeva svih Bonellievih junaka, mislim da je tu Nathan Never najjaci. Barem meni...

'Moj je dojam, za koji doista nemam egzaktnih argumenata, da nigdje nema toliko banalnosti i trivijalnsti kao u tekstovima na ekranima'
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 04/09/2007 : 01:24:45  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by William_Wallace

quote:

da,njemu bi dao 100%

pitanje je jel si ti vido prvi broj nathana?
Castellini ti je to ;)

Naravno da sam citao, da nisam ne bih ni komentarisao.
Crtez je veoma dobar ali ne moze se nikako reci da je to najbolje nacrtan Boneliev strip!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/09/2007 : 02:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Izdvojio bih prve dvije epizode N.Nevera i D.Doga.
Prva epizoda Dylana mi je onomad bila fenomenalna,savršen uvod u horror seriju.
Never je bio em oduševljenje em nešto totalno drugacije.
Obe epizode su me odmah osvojile.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/09/2007 : 02:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by DKoor

Na žalost................. Mr.No, Dylan Dog i MM ne spadaju u tu kategoriju "vrlo hvaljenih prvih brojeva". I iako dobri ipak mislim da su neki kasniji brojevi bolji; osobno meni je Dylna Dog izmedu 10-20og broja fenomenalan.... za Marti Misteriju ne mogu tvrditi jer nisam procitao sve brojeve ali od onog što sam citao bilo je zbilja dobrih i maštovitih epizoda poput one s Petrom Panom

Mr.No? Prvih par brojeva se vjerujte ne sjecam mnogo a ne želim niti sjecati iako sam ih kupio u Libellusu i procitao prije par dana (ponovno).

Medutim, ovdje nisu baš u fokusu MM, DD ili MN.... nego više neki zs i lms mainstream koji nekim cudom na aukcijama dostiže enormne cijene.

Nisi citao ovo, nisi sve citao ono, za nesto trece ne znas... Pa kako onda iznosis takve tvrdnje, pa makar one bile samo tvoje misljenje... Druga je stvar ako ciljas na velike cene starih brojeva koji su postali antikviteti, ali onda je to neka sasvim druga tema...
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 04/09/2007 : 09:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Jedino MM nisam citao sve brojeve ali sam citao sve prve brojeve MM (negdje do broja 30).

I usput.....hvala na... "stavu".

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/09/2007 : 11:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
NAravno da svako ima svoj ukus, ali tesko je argumentovati stav da su prve epizode Martija, Dilana i Mister Noa losije od kasnijih. Uostalom, tako nesto je u neku ruku i logicno jer se vremenom iscrpe dobre ideje i onda je sve teze imati dobru ideju sto na neki nacin suzava prostor da se napravi dobra prica.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 04/09/2007 : 16:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Prvi MrNo je po meni slabiji strip i po prici i po crtežu. Ono što je u tom stripu dobro je što na pravi nacin uvodi citaoce u serijal i daje konture karaktera glavnog junaka. Takode u ovom strip upoznajemo ambijent u kome ce se serijala dogadati.
Dobra je fora što Mister No-a mlate vec u prvom kadru. To ce se provlaciti i kroz ceo serijal. Ja neznam da postoji strip mister Noa-a, a da našega pilota neko ne izudrara onako dušmanski.

Primetio sam da na forumu ne treba pisati duge postove zato što ih niko ne cita. Zanimljiva je to stvar, meni više fenomenološka.

Pozdrav svim mojim drugarima iz kosovske Mitrovice, grada na ivici nervnog sloma!

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/09/2007 : 17:33:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Meni cu cesto interesantniji duzi postovi. Ako nemam vremena za citanje, onda citan manji broj topica, ali se trudim da iscitam postive do kraja, osim u slucajevima kad neko "davi" sa nekim glupostima koje nemaju veze sa topicom.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2007 : 18:33:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
quote:
Originally posted by Raspucin

Prvi MrNo je po meni slabiji strip i po prici i po crtežu. Ono što je u tom stripu dobro je što na pravi nacin uvodi citaoce u serijal i daje konture karaktera glavnog junaka. Takode u ovom strip upoznajemo ambijent u kome ce se serijala dogadati.
Dobra je fora što Mister No-a mlate vec u prvom kadru. To ce se provlaciti i kroz ceo serijal. Ja neznam da postoji strip mister Noa-a, a da našega pilota neko ne izudrara onako dušmanski.

pa to i je prava stvar,. To je malo realizma, a ne da on stalno dej btine, i drugi bi junaci dikad mogli "popit" nešto batina...
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 04/09/2007 : 19:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message
Kad su u pitanju Zagor i Tex - price izmedu 100. i 200. broja u Italiji su puno bolje od pocetnih. A u nastavku izlaženja variraju od jako dobrih do jako loših.
Mister NO je odlican sve do povratka iz Afrike (broj 196 - mislim). Kasnije su price krace i samim time lošije. A to ima puno veze i s promjenom scenarista.
Marti - odlican do cca 80. broja dok ima akcije. Ali, kako je Dobri Stari Stric Marti ostario i iz tog stripa je nestalo akcije, a samim time više nije niti toliko dobar (barem meni). Isto tako, ukoliko Castelli nije napisao scenarij - prica je vrlo loša.
MV - imam svih 8 knjiga, ali ih još nisam poceo citati (), pa ne mogu ocijeniti.
Ostalo ne citam, pa niti ne znam.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 04/09/2007 : 20:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
cesto se dogada da su pocetne epizode loše ili lošije, zbog toga što teba malo vremena dok se crtac i scenarist "zagriju" i uigraju...
Osim toga sam junak dobije svoje prave osobitosti tek poslje, u prvim epizodama je još nedefiniran...
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 04/09/2007 : 21:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message
Mnogi scenaristi kad kreiraju lika nemaju na pocetku ideju što ce se dogoditi s odredenim likom u buducnosti(mislim na karakteristike, njihove odluke...) te su zbog toga prve epizode ponekad(ustvari vrlo cesto) lošije. Treba proc neko vrijeme dok se lik ne "usavrši" kao živo bice...
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 04/09/2007 : 21:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message
quote:
Originally posted by DKoor

S ovim se ne bih baš složio. U prvih pedeset brojeva DD ima malo koja loša epizoda, a do stotke broj loših epizoda se povecava, ali takoder ima neke od najboljih epizoda u serijalu( Dugacki pozdrav, S druge strane smrti,igra sa smrcu,...)pa ne bih baš rekao da DD ima loš start. Cak je prva epizoda jedna od rijetkih koja je odlicna za razliku od ostalih stipova. Isto tako, svi hvale prvih 100 epizoda MM za što još ne znam, ali prvih 10 su mi i više nego dobri . Cak je i prvi broj kako-tako odlican. Što se tice MN, za to neznam jer nisam citao, ali ipak svi hvale te prve brojeve...
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7518 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 04/09/2007 : 23:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
Prvi broj Nathana mi je najbolji od svih prvih epizoda. Fenomenalan uvod u serijal!!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/09/2007 : 00:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Spock

Prvi broj Nathana mi je najbolji od svih prvih epizoda. Fenomenalan uvod u serijal!!

Ja boljeg nisam procitao poslje toga!

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/09/2007 : 12:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Mora se priznat da Nathan ima fenomenalnu prvu epizodu.
Dylanova prva mi nije nešto. Al zato druga vec...
Za razliku od Texa i Zagora (i Marka), najbolje epizode po pravilu su do broja 100, dok im kreativa ne opada još.
Problem njih sviju što prekasno odužuju s "umirovljenjem" junaka. Il nemaju srca ili nemaju para...neznam šta je.
I onda se dešava da jedan Mr.No dode do dna i prestane izlazit.Svi su oni trebali prestat izlazit, ti koji idu do dna.
Najgori primjer je Alan Ford, on je dno dna odavno proša, a i dalje izlazi...gazi reputaciju starog dobrog Alana.Ah, tih prvih 75 epizoda...Savršenstvo.
Isto se dešava s Asterixom (treba prestat na 24 kad je Rene umra), pa tako i Talicni...bla bla u beskraj..

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2967 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 05/09/2007 : 13:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by Spock

Slažem se za Nathana ali rame uz rame mu je i prvi Magicni Vjetar. Uglavnom junaci koji su "rodeni" pocetkom devedesetih i na ovamo imaju dobar start. Recimo DD i MM - po meni odlicne prve epizode, pogotovo DD. Primijeticete da i Teks i Zagor u pocetku imaju sitan i neugledan crtež koji evoluira u nešto sasvim drugo i mnogo bolje. Koji su razlozi tome pitanje je, da li je to zbog samih pocetaka Bonelijevih stripova kad je uopšte bilo malo crtaca po junaku ili zbog manjka iskustva i nekih drugih strip radova tog vremena kojih je bilo jedno 1000 puta manje nego danas... Mislim da je vrijeme u kojem je strip nastao odlucujuci faktor ili bar jedan o faktora, ko zna...

...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 05/09/2007 : 16:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Teks je poceo izlaziti jos 1948. godine, a Zagor 1961. Pre Zagora izlazili su Kapetan Miki, Tajanstveni Alan te Mali rendzer koji je, ozbirom na vreme u kojem je nastajao, bio jos najbolji. Dakle, kad govorimo o kvalitetu nekih stripova, treba imati u vidu vreme kad su nastali i kakvi su stripovi u svetu uopste i postojali u to vreme. Tu sad malo zalazimo u istoriju stripa o kojoj i sam malo znam, ali znam da neki stripovi poput Mandraka i Fantoma koji su nastajali u prvoj polovini XX veka nisu ni na sta licili (da se ogradim, mozda je bilo izvrsnih izdanja, samo ovde iznosim neke svoje utiske po secanju)

Sto se tice Zagora, on je vec sa prvim pricama koje je pisao Nolita postao dobar, dakle, daleko od toga da medju prvih 100 brojeva nema dobrih epizoda vec naprotiv, vec od broja 30 pa nadalje on postaje mnogo kvalitetniji...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000