Author |
Topic  |
manhunter
Moderator

Switzerland
26008 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/11/2007 : 19:32:48
|
quote: Originally posted by marlowe
Teorijsko-istorijska gradja o stripu dosta je obimna, a posebno je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji objavljeno vise kapitalnih publikacija. Problem je sto jedan segment ljubitelja stripa ne zna za njihovo postojanje.
Vidiš, baš sam to hteo nekoga da pitam. Ako se ne varam, par puta si postavljao obaveštenja o izašlim knjigama u Srbiji(poslednji put zbog one koja je izašla za sajam knjiga), pa ako ti nije teško, napiši mi šta je sve izašlo poslednjih (desetak) godina, pošto nisam to nigde pribeležio. Necu skorije na turneju, pa bih nekoga da upeglam(tebe?) da mi o nabavi. Javi ovde ili na PM, thx! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 25/11/2007 : 20:11:08
|
pavel ne pizdi
valter- nije taj na slici bio baš cvecka jes bolji daleko od onog drugog mislim neusporedivo al ima ih i ovaj mlogo na duši |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2402 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 25/11/2007 : 20:16:38
|
quote: Originally posted by culfis
Malo sam pretrazivao po internetu tragom ovog izdanja (Vek stripa u Srbiji) i saznao da je tiraz 1000 primeraka! Interesantno da sam pronasao da su izdata i 2 dela o Ken Parkeru: 1. Ðukanovic, Zoran - priredivac Ken Parker IMPRESUM................ : Beograd : Vidici, 1990 2. Žikic, Aleksandar Realisticki idealizam Kena Parkera: sunce izlazi na zapadu
Zna li ko vise o ovome i naravno ima li jos sta slicnog?
Za Djukanovicevu knjigu znam,ali za Zikicevu nikad cuo...i mene zanima ako neko zna o cemu se radi... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/11/2007 : 20:16:45
|
Toninho, ne bih htio da topic ode (ako vec nije) gdje ne bi trebalo. Zlocinci su listom: Hitler, Staljin, Churchill, Truman, Che Guevara..., pa i onaj što bješe na slici. Ali je pitanje je li to prva i najjaca karakteristika u svakom pojedinom primjeru. |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 25/11/2007 : 20:29:27
|
quote: Originally posted by VALTER
Toninho, ne bih htio da topic ode (ako vec nije) gdje ne bi trebalo. Zlocinci su listom: Hitler, Staljin, Churchill, Truman, Che Guevara..., pa i onaj što bješe na slici. Ali je pitanje je li to prva i najjaca karakteristika u svakom pojedinom primjeru.
tita stavljati u istu liniju sa jednim hitlerom, staljinom?????      |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 25/11/2007 : 20:32:00
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by VALTER
Toninho, ne bih htio da topic ode (ako vec nije) gdje ne bi trebalo. Zlocinci su listom: Hitler, Staljin, Churchill, Truman, Che Guevara..., pa i onaj što bješe na slici. Ali je pitanje je li to prva i najjaca karakteristika u svakom pojedinom primjeru.
tita stavljati u istu liniju sa jednim hitlerom, staljinom?????     
Bitna je boldana recenica.
|
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/11/2007 : 01:49:14
|
quote: Originally posted by manhunter
Teorijsko-istorijska gradja o stripu dosta je obimna, a posebno je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji objavljeno vise kapitalnih publikacija. Problem je sto jedan segment ljubitelja stripa ne zna za njihovo postojanje.
Vidiš, baš sam to hteo nekoga da pitam. Ako se ne varam, par puta si postavljao obaveštenja o izašlim knjigama u Srbiji(poslednji put zbog one koja je izašla za sajam knjiga), pa ako ti nije teško, napiši mi šta je sve izašlo poslednjih (desetak) godina, pošto nisam to nigde pribeležio. Necu skorije na turneju, pa bih nekoga da upeglam(tebe?) da mi o nabavi. Javi ovde ili na PM, thx!
Evo ovako iz glave, i to samo ono što je izašlo poslednjjih par godina. - B. Miltojevic: Antologija niškog stripa - Ž. Bogdanovic: Cardak ni na nebu ni na zemlji - Beogradski strip 1935-1941. - S. Obradovic: Novosadski strip - V. Pavkovic: Naš slatki strip - V. Pavkovic: Slatki strip - S. Jovanovic: Veliki san (o Decjim novinama i autorima iz 1960-ih) - R. Munitic: Strip - deveta umetnost - D. Ješic: Strip i film (I i II) - S. Tomic: Do visina Olimpa - Zrenjaninski strip almanah - Z. Zupan: Vek srpskog stripa - B. Miltojevic: U paukovoj mreži
Ima sigurno još, ima sekundarne literature koja se bavi drugim granama umetnosti i delimicno stripom, ili autorima koji nisu prvenstveno strip autori (Ilustratori Politikinog zabavnika, Ratni plakat u Srbiji, Kusanic, itd.), ali mislim da nisam propustio nesto bitno. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 26/11/2007 : 01:56:37
|
Apsolutno je jasno da nisi u pravu, da si opterecen i tendenciozno pokusavas da kvaris temu. Obrati se g. Rudi Aljinovicu koji je najpozvaniji da te uputi o stripu u Hrvatskoj, ili Istoku Sitaru koju je nedavno objavio odlicnu knjigu o slovenackom stripu. Tvoje sarlatanstvo izazuva iskljucivo podsmeh.
Naravno, opterecen sam, imam 150kg!    To da ja nisam upravu je ocito samo za tebe, dovoljno je vidjeti ranije rasprave na ovu temu. S obzirom kako ti sve prisvajas, ne bi me cudilo ni da uskoro Sitarovu knjigu nazoves srpskom, kad je vec na naslovnici rad srpskog autora...   |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/11/2007 : 02:03:13
|
Ne. Necu gubiti vreme sa takvima. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/11/2007 : 02:06:59
|
quote: Originally posted by Blek Stena
quote: Originally posted by Dado Naravno, tako je neupitno da su to izdanja stripova koja su izlazila i u Srbiji, no moj komentar se odnosi na neke druge tvrdnje.
E, to ne znam, izvini. Je li to nešto izmedu vas dvojice ili misliš možda na prvi objavljen strip u Srbiji ili šta ja znam. Mislim ako je za pricu reci, a ako nije precuti ;)
Postoje ljudi koji konstantno ne biraju sredstva kad zele podjebavati i provocirati druge cak i kad za to ne postoji nikakva osnova. Skuze da se ljudi lako pale, pa ih provociraju. Zauzvrat, ti isti ljudi tesko podnose kad im netko napise nesto sto nije provokacija vec tema vrijedna rasprave, ali ju oni dozive kao provokaciju i ne podnose lako ni rasprave na teme koje dodiruju njihovo vjerovanje i nacin razmisljanja... Poruka posta: ne cini drugima sto ne zelis da ti se cini ili ako hoces: sto ucinis drugima, ocekuj da ce ti se vratiti.
U ozbiljnom razgovoru ne zelim nikada nikoga vrijedjati, ponizavati i provocirati, niti imam vremena za rasprave. Za sve sto sam ikada tvrdio uvijek sam iznosio cinjenice i obrazlozenja. Dok je nekima dovoljna njihova subjektivnost da bi bez pardona glumili "Dase". Nerjetko se te dase pretvore u mirne macicce, kvazi kulturne i pristojne ljude, cim se udalje 3 metra od tipkovnice i monitora. Ocito nekima Internet skodi.  |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/11/2007 : 02:15:06
|
A onda neka im svima Dado (veliki poznavalac stripa i postovalac rada Mirka Ilica) objasni kako svi zajedno nemaju pojma, i da su im knjige pune gresaka.
Sto su im ja pojasnjavati, kad imaju druga Vuka koji je ovdje zaduzen za edukciju. Steta sto ga samo zanima ono sto ima predznak "srpski" pa cak i kad to nesto nije, on prisvoji...  Btw. sto ono rekosmo za Mirka Ilica? Cij je on autor? Jebiga, nepoznavanje lika i djela doticnog gospodina dovodi u pitanje sudjelovanje na stripovskom forumu, i ne samo to, vec i organiziranje strip festivala i bavljenje izdavastvom. Nista, ostaje mi da kmecim skupa s milionima drugih obozavatelja stripa koji nisu culi za djela nasega, dragog Mirka. Mirko oprosti!  
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/11/2007 : 02:16:16
|
I naravno, ja vrlo malo znam, ali dovoljno da znam kome pripadaju ZS i LMS izdanja...  |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/11/2007 : 02:18:04
|
quote: Originally posted by axle munshine
Bespredmetno je raspravljati o necemu sto jos niste ni procitali,o "nekakvim" greskama u izdanju,omalovazavanju autora i tvrdnjama da nema srpskog stripa vec samo Yu stripa...da nije tuzno bilo bi smesno...
Tko je tvrdio da nema srpskog stripa, vec samo YU? Tko moze napisati takvu glupost? Naravno da ima srpskog stripa, kao i hrvatskog, slovenskog... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/11/2007 : 02:33:44
|
quote: Originally posted by Dado
Naravno, opterecen sam, imam 150kg!   
   Recept za skidanje kilograma:Od januara 2008 mesecno po 10 knjiga Tex Reprint i 5 Nik Rajdera,i onda to licno pesaka raznosis kupcima na kucne adrese |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/11/2007 : 02:35:26
|
Jao, moglo bi i srce otkazat, pa onda necu procitati sve neobjavljene Texove... ne valja. Bolje da ja s drugom draskommisternoom skocim malo u teretanu, pa tek da onda raznosimo robu... |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/11/2007 : 04:03:22
|
Jao, moglo bi i srce otkazat, pa onda necu procitati sve neobjavljene Texove... ne valja. Bolje da ja s drugom draskommisternoom skocim malo u teretanu, pa tek da onda raznosimo robu...
Ne demantujes Nik Rajdera i Texa   |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/11/2007 : 05:04:54
|
Ne zagadjuj topic, inace ce ti netko napisati ish, ish...  |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 26/11/2007 : 07:12:14
|
Ne zagadjuj topic, inace ce ti netko napisati ish, ish... 
Cini mi se da taj neko samo tolika ovlascenja i ima,a ja bas i nisam toliko uvredljiv A mozda se misli na "ishialgia",tako da ces raznosenjem stripova biti blizi tome od mene |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/11/2007 : 09:15:52
|
A onda neka im svima Dado (veliki poznavalac stripa i postovalac rada Mirka Ilica) objasni kako svi zajedno nemaju pojma, i da su im knjige pune gresaka.
Sto su im ja pojasnjavati, kad imaju druga Vuka koji je ovdje zaduzen za edukciju. Steta sto ga samo zanima ono sto ima predznak "srpski" pa cak i kad to nesto nije, on prisvoji...  Btw. sto ono rekosmo za Mirka Ilica? Cij je on autor? Jebiga, nepoznavanje lika i djela doticnog gospodina dovodi u pitanje sudjelovanje na stripovskom forumu, i ne samo to, vec i organiziranje strip festivala i bavljenje izdavastvom. Nista, ostaje mi da kmecim skupa s milionima drugih obozavatelja stripa koji nisu culi za djela nasega, dragog Mirka. Mirko oprosti!  
Majke ti, Dado, bas se dugo nisam raspravljao sa tobom o bilo cemu, a nisam se ni pozeleo jer ni tada nije bilo svrhe, ali budi ljubazan pa objasni kako ti LMS i ZS nisu izlazili u Srbiji. Spominjanje SAP Vojvodine me navodi da hoces da kazes da su LMS i ZS izlazili u Vojvodini a ne u Srbiji? Ili mislis na izdavaca "Dnevnik" koji je takodje u Vojvodini, pa hoces da kazes da taj izdavac jeste u Vojvodini a nije u Srbiji? Pa cak i da nije, dok je izlazio, bio je. A koliko znam, jeste i danas. Ja zivim u Vojvodini, tu sam i rodjen, i moram ti reci da me tvoja primedba, ako sam je dobro shvatio, ZESTOKO vredja i da cu zamloiti Markosa da te opomene za vredjanje drugih clanova foruma. Dakle, budi ljubazan pa argumentujsvoje tvrdnje jer, kako vidim, ovde one bas nikome nisu jasne, i dok se jedni prave gluvi, dok drugi ne smeju ili nece nista da ti napisu u vezi toga jer iz ovog ili onog razloga ne zele da se zameraju moderatoru, malo kome (a mozda cak ni tebi)i dalje nije nasno sta ti ustvari hoces da kazes.
Samo da te podsetim da sam se upravo vratio sa CRS-a gde sam sa zadovljstvom sa svojim prijateljima iz Hrvatske zajedno se radovao jubileju i obelezavanju 40 godina Zagora u Hrvatskoj, i zaista mi nijednog momenta tokom ovih pet meseci od kad je CRS najavljen, nije pala na pamet nijedna primedba u vezi toga, sto se moze dokumentovati i mojim postovima na slicnu temu koja se vodila na nekom topicu tad kad je Zole najavio glavnu temu i goste CRS-a. Ili je po tebi Novi Sad vise u Hrvatskoj nego u Srbiji? |
 |
|
Topic  |
|