Da, upravo slicno tome, aiko mi je ovde kompletna atmosfera trebala biti mnogo mracnije i misticnije docarane. Em Ferri nije bio uobicajeno izrazajan, em je boja pokvarila utisak, crno-beli strip bi bolje izgledao. Mozda bi i sam "Bonelli" mogao da izda dva specijalna Maxija u kojima bi ove kolorce objavio u crno beloj tehnici (mi imamo privilegiju da imamo "Indijanski cirkus" kao crno-beli strip, sto italijani, recimo, nemaju)
i ja ga konacno jucer procitao... sve mi se cinilo nekako prebrzo, valjda zbog razloga sto je 1 prica ukomponirana u 96 stranica... prilicno sam razocaran, ipak je trebala biti bolja prica...
Jeste, prekratka je prica, nekako je najkraca od tih koloraca, iako su sve na 96 stranica (osim Dzimi gitare). U tom pogledu, nekako se najvise radnje desava u "Utrka 7 strela" i u "Dzimi gitara".
Nisu uporedive, jer je sasvim drugacija vrsta radnje, broj 300 ("7 strela") ima klasicnu radnju, kao i "Dzimi Gitara" i "Indijanski cirkus"), dok ovde radnja zalazi u ezoteriju, kao i u "Prokletom blagu", i "Duginom mostu".
a niko ne psominje dodatak...40 godina zagora u hrvatskoj..meni je bas bilo ugodno iznenadjenje kad sam na kiosku dosao kupiti zagor u boji a dobio i..dodatak
Pa ne znam dal bi bio bolji strip da su ga produžili, samo bi dobili više neprijatelja i duže borbe u srednjem dijelu, rasplet bi možda i dalje bio britko kratak. A i kakav bi to bio jubilarac kad bi došao u više epizoda? Imate specijace sa vecim brojem stranica. Jubilarac je tek n-ti broj, i slucajno u boji.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Prosecan strip. Neko je pomenuo da je `zanrovski` blizak sa stripovima "Prokleto blago", i "Dugin most", a ja dodajem `slabiji` od pomenutih. Dodatak je prijatno iznenadjene, iako sam galeriju Ferijevih crteza `poskidao` sa mreze, ali je ovako lepse! Lepo i korektno za jubilej! p.s. utisak bi verovatno bio jaci (sto se tice crteza) da je strip u crno beloj izvedbi! Ipak Hvala velikom Galleno Ferriju!
Prosecan strip. Neko je pomenuo da je `zanrovski` blizak sa stripovima "Prokleto blago", i "Dugin most", a ja dodajem `slabiji` od pomenutih. Dodatak je prijatno iznenadjene, iako sam galeriju Ferijevih crteza `poskidao` sa mreze, ali je ovako lepse! Lepo i korektno za jubilej! p.s. utisak bi verovatno bio jaci (sto se tice crteza) da je strip u crno beloj izvedbi! Ipak Hvala velikom Galleno Ferriju!
There's a time to live and a time to die When it's time to meet the maker! There's a time to live but isn't it strange That as soon as you're born you're dying!