dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 01/12/2007 : 17:45:52
|
quote: Originally posted by kico
Hvala Bane! Hvala Renky! Hvala dveribad!
-presretan sam!
-Ja inace ne sakupljam potpise i šaranja po stripovima! -Sjetio sam se da ti je Kerac ok (citajuci po forumu),pa sam ga zamolio da ti na album napiše posvetu i to je sve. -Inace,vozio sam covjeka iz Novog Sada do Zagreba i natrag,pa cu bit iskren-Bane Kerac je jedan intelektualac i veliki gospodin.Covjek je izuzetno pozitivan-citavim putem prica viceve(par puta smo "pišali" od smjeha),nije zahtjevan,cak šta više,susretljiv,pristojan i kulturan.-Ja osobno nisam fan,ali ono što sam vidio,Kerac nije strip crtac,Bane je u punom smislu te rijeci--umjetnik!--Ukoliko ga netko iduci puta pozove(ovaj poziv je bio neslužbeni,na inicijativu Željka),obavezno bi bilo i poucno,napraviti izložbu njegovih slika,jer to nisu naslovnice,to su umjetnicka djela.-Inace,kod mene je CD ,sa skeniranim Kercevim crtežima,za prezentaciju,pa ako nekoga to interesira,može se umnožit,jer se ima što vidjet!
-Osobno mi je bila cast vozit te ljude,od kojih je tu bio i jedan od najvecih scenarista SVETOZAR OBRADOVIC-TOZA.-Rijetki su stripovi za koje Toza nje radio scenarije u zadnjih 50-tak godina.-O Branku Plavšicu ne treba ništa pisat,dovoljno je pogledat samo naslovnice ZS-a i LMS-a,od Bleka,Zagora,Texa,Kita,Marka-definitivno najljepše naslovnice u obadvije edicije potpisuje Branko.Za mene,prvi i najveci majstor iz onog doba! -Miodrag Ivanovic-Mikica----ako bi ostavili po strani što je crtao kao klinac,danas je to odlican i perfektan strip majstor.Odlican kao covjek,izuzetno pristupacan,a njbolje od svega,obožava crtat i definitivno kao crtac sazrio u svakom elementu.Cinjenica da su mu to i sami Talijani priznali,uz iskazano divljenje za par brzinskih uradaka Texa i Zagora.Kladio bih se da je u crtežu jaci barem od polovice ovih Talijana.Vidjet cemo uskoro! -Šlag na kraju-IVICA BEDNJANEC--samo bih izrazio divljenje i zahvalu što je navratio na CRŠ.Bolestan covjek,ali se neda.Karizma u svakom pogledu. -Bilo je zaista zadivljujuce slušat Adama Curdinjakovica putem,kako je godinama stvaran strip album Caruga.Zadivljujuce. -Mogao bih o tom iskustvu napisat roman,ali bih se samo zahvalio tim ljudima što su odvojili vremena i posjetili nas u Zagrebu,uz posebnu zahvalu Željku Gašicu(dcarapo2),covjeku koji je sve te ljude okupio i organizirao ovo druženje!- -Kico,pozdrav do iduceg puta!-Dužan si pivo!   |
 |
|