Author |
Topic  |
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/12/2007 : 18:56:30
|
Vako...
Gdje ste culi za ovaj sajt i kako to da prije niste ništa pisali po njemu?
Znate li da osim ovog foruma postoji i velika baza naslova, naslovnica, recenzija na homepageu www.stripovi.com?
Koliko se dobro upoznate sa mentalitetom ovog foruma prije nego napišete svoj prvi post?
Koliko vam je vremenski trebalo da se odvažite na prvi post?
Pretražujete li forum da bi saznali nešto ili ste prelijeni pa rade onako iz vedra neba opalite neku pocetnicku?
Jeste li ispunili svoj profil do kraja? Ako ne, zašto? Privacy issues or what?
Ajme koliko pitanja...
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/12/2007 : 18:59:37
|
Baš volin kad vidin da i drugi gube živce... odma mi lakše. Za utjehu iden otvorit desetak novih topica... o Zagoru... a možda i najavin koju slicicu   |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 17/12/2007 : 20:19:59
|
Evo, ko dugogodisnji lurker, reko da odgovorim na ovaj post :)
> Gdje ste culi za ovaj sajt i kako to da prije niste ništa pisali po njemu?
Gdje sam cuo, ne sjecam se...mozda u nekom strip-izdanju, a nisam pisao iz brojnih razloga...svode se na lijenost i jedan dugi period u kojem nisam mogao redovno biti prisutan na webu pa nisam vidio smisla u pisanju po forumima....
> Znate li da osim ovog foruma postoji i velika baza naslova, naslovnica, recenzija na homepageu www.stripovi.com?
ofkors
> Koliko se dobro upoznate sa mentalitetom ovog foruma prije nego napišete svoj prvi post?
Ko sto rekoh, lurkam vec dugo vremena pa bih mogo rec da "poznajem mentalitet". Al to su bedastoce, zapravo to ne pratim :)
> Koliko vam je vremenski trebalo da se odvažite na prvi post?
Evo mislim da je ovo prvi i prosla je bar koja godina
Pretražujete li forum da bi saznali nešto ili ste prelijeni pa rade onako iz vedra neba opalite neku pocetnicku?
> uglavnom pretrazujem
> Jeste li ispunili svoj profil do kraja? Ako ne, zašto? Privacy issues or what?
lijenost, i dijelom privacy issues, ako nekoga zanimaju detalji uvijek ima PP ili mail koji redovito ostavljam
Pozdrav svima |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 17/12/2007 : 20:28:58
|
Pozdrav mali Mate, ja sam mali Deecay! Još sam na dudi, no biti cu i ja veliki jednog dana! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 17/12/2007 : 20:50:12
|
evo rado cu odgovoriti na pitanja.... Gdje ste culi za ovaj sajt i kako to da prije niste ništa pisali po njemu? Pregledavam www.stripovi.com vec nekoliko godina, a na forum nisam dolazila, jednostavno zato jer mi se sve cinilo dosta kaoticno, plus mnoštvo tema o kojima nisam ništa znala, plus nisu mi ni trebale neke informacije, tad sam citala SD i Ludens i to mi je bilo dovoljnooo.....a sad sam došla jer proširujem horizonte
Znate li da osim ovog foruma postoji i velika baza naslova, naslovnica, recenzija na homepageu www.stripovi.com? a-ha
Koliko se dobro upoznate sa mentalitetom ovog foruma prije nego napišete svoj prvi post? uopce nemam pojma s kakvim ljudima komuniciram. jedino sam prilicno sigurna da dosad još nisam vidjela nijedno žensko bice. valjda bi je prepoznala po nicku ili bi pisala u ženskom rodu.
Koliko vam je vremenski trebalo da se odvažite na prvi post? eto, ne smatram to pitanjem hrabrosti. pišem po nekoliko drugih foruma i to mnogo intenzivnije. ako misliš na to hocu li ispasti glupa što se ne razumijem u stripove, e pa baš me boli briga
Pretražujete li forum da bi saznali nešto ili ste prelijeni pa rade onako iz vedra neba opalite neku pocetnicku? rade opalim, jer nemam vremena tolko citat po sajtu. a opcenito govoreci ne volim ni stripove citat online.
Jeste li ispunili svoj profil do kraja? Ako ne, zašto? Privacy issues or what? jesam. |
Edited by - nika331 on 17/12/2007 21:00:02 |
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 17/12/2007 : 21:26:49
|
quote: Originally posted by DeeCay
Vako...
Znate li da osim ovog foruma postoji i velika baza naslova, naslovnica, recenzija na homepageu www.stripovi.com?
Koliko se dobro upoznate sa mentalitetom ovog foruma prije nego napišete svoj prvi post?
Ajme koliko pitanja...
Ja sebe isto tako smatram novim na siteu pa rkoh da i ja odgovorim na ova pitanja
1.Mislim da sam prvi put cuo(bolje receno pronašao) ovaj site slucajno kad sam pretraživao na google nešto u vezi zagora i puf prvi link vodio je na ovaj site 2.Skoro godinu dana od pocetka posjecivanja sitea nisam niti zakoracio na forum stoga ponosno kažem da znam sve o siteu 3.Ne sjecam se baš 4.Trebalo mi je 10-ak dana 5.Ne valja search pa ne pretražujem a ionako rijetko otvaram nove topice 6.da 7.ajme koliko pitanja |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40882 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/12/2007 : 21:55:39
|
Vako...
Ajme koliko pitanja...
Evo ovako: 1. Nasao sam ga jos pre par godina, mislim minimum dve godine, jer sam na googleu ukucao stripovi... Ali sam se zadnjih godinu dana ponovo aktivirao pa sad jurim stripove... 2. Znam, ali me ne zanima da citam stripove u elektronskoj formi. 3. Ni malo... 4. Ne puno. 5. Da bih saznao nesto, upoznao nekoga i druzio se sa raznim ljudima u svrhu kolekcionarstva stripova. 6. Ono sto znam, jesam. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 17/12/2007 : 22:40:41
|
Da ne citam stripove, pa da mi netko preporuci ovaj forum kao korak ka upoznavanju stripa, i da procitam tek poneki topic, pobjegao bih glavom bez obzira. Pa bih prelazio na drugu stranu ulice kad bih sreo poznanika za koga znam da cita stripove. |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 17/12/2007 : 23:31:03
|
1.iskopao sam ga kad sam kopao tunel da svercujem stripove,nisam ga koristi jer sam mislio da je uklet :D 2.znam ali slabo citam tako nesto 3.pratio sam aukcije a forum me nije zanimao 4.nisam imao nista pametno da kazem do sad 5.Ovde sam da se ozenim za zagorovu sestru samo nemogu da je nadjem :D 6.jesam |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 17/12/2007 : 23:45:41
|
ACHTUNG, ACHTUNG, NEMOJTE OVO CITATI AKO SU VAM DOSADNE BIOGRAFIJE, ESEJI, BLOGOVI... OVO JE JEDAN MALi-VELIKI OSVRT, PONAJVIŠE NAMIJENJEN MENI SAMOME S CILJEM DA SE PRISJETIM KAKO JE CAROLIJA POCELA!!! SMATRAJTE ME NORMALNIM! Ja sam stripovsku renesansu doživio tocno 01. 08. 2006. Cetiri - pet godina koje su prethodile tom trenutku bih okarakterizirao kao mrak, crnu rupu, rijeku zaborava i sl   . U tih 4-5 godina nisam ni takao strip na svojim policama, a kamoli pomislio išta o njemu. I to je sve tako bilo do spomenutog datuma lanjske godine kad sam bio prikovan za krevet. Slucajno sam bacio pogled desno od sebe i..., pogadate, ugledao sam strip (Tex: Posljednji okršaj u Bannocku). Gledam ja tad stripove i rekoh: "Pa nije ovo baš loše..." Odmah su navrle emocije, sjecanja iz vremena kad sam citao stripove. Definitivno je pala odluka o tome kako cu ponovno postati stripofil i pomalo kolekcionar. Ispostavio se jedan mali problemcic . Pošto sam puno toga o stripovima zaboravio i pošto se puno toga dogodilo u meduvremenu, odlucio sam se nekako (uz pomoc majeutike) obnoviti nekakvo "znanje o stripovima" i opskrbti se novim informacijama. Narednih dana sam vec poceo nabavljati stripove uz pomoc jednog rodaka koji mi je objašnjavao razliku izmedu Zagora maxija i Zagora klasika . Covjece, maxiji, klasici, specijalci u boji... pobogu što je to ; hc, sc... kakva su to cuda . Mojim iznenadenjima nije bilo kraja. Tada još nisam pretjerano surfao internetom (internet bio u kvaru); uglavnom sam pricao s nekim likovima i prelistavao, tada oko 400 stripova, tešku kolekciju. I jednog lijepog prosinackog dana (ili je to pak bio studeni) na faksu sam sjeo za komp i bezveze u google utipkao "stripovi"! I gle cuda , prvo po redu bješe baš ovaj sajt. I tako narednih par dana sam ostajao na faksu dosta duže nego što je to bila uobicajena praksa  ! Naravno prvo sam razgledavao recenzije, citao ih po milijun puta, kopirao ih na usb da ih mogu doma citati; pa sam onda citao magazin, odnosno dogodovšite "tamo nekih likova" koji su se svuda okupljali, lutali po Milanu ---- sve je to samo pojacavalo moj osjecaj nostalgije i ucvršcivala moju odluku o nastavku citanja stripova. Poslije je na red došlo pomno proucavanje popisa, a nakon toga sam na ubc-u i bonelli.com saznao da Zagor , Tex, Marty i nisu jedini stripovi na svijetu. U svakom slucaju moja "karijera" je još bila u korjenima. Eeeeee onda sam u prvi mjesec ove godine uletio na famozni forum. Prvo što sam se zapitao je: Šta li ga je to forum? Poznavajuci nešto malo povijest, cuo sam da su se Rimljani okupljali na nekom tamo trgu-forumu gdje bi raspravljali i donosili razne odluke (narodna skupština, pucki tribuni), pa rekoh: Sigurno ovdje ljudi raspravljaju o stripovima i sl. Pun pogodak! Uspješno definirajuci pojam "forum" sam itekako pospješio svoja relativno minijaturna saznanja iz informatike . Prvo što sam saznao krocivši tamo jest cinjenica da forum postoji od 2001./2002. godine, baš kad sam ja negdje zbrenzao s citanjem stripova. Nisam baš puno pregledavao forum. Jednostavno sam se registrirao pod nickom "Inferno" i to 19. 01. 2007. na svom kompjuteru na kojem sam popravio adsl vezu. Nakon što sam rješio misterij, odnosno razliku izmedu "topica" i posta" , otvorio sam prvi topic bez nekog odredenog razloga i svrhe, možda tek da isprovam neke tipke, i ja mislim da se zvao "Zašto svi s***u po "Rijeci zaborava"" ! Narednih mjesec dana sam povremeno posjecivao forum i polako kupio konce. Ipak sam i dalje citao recenzije i bacao komentare (jer mi je to daleko najdraža zanimacija na ovom sajtu). Sve do negdje pola cetvrtog mjeseca vladala je neka magla: sve mi je još bilo nejasno, forumaši su bili tamo neki likovi iz mašte (svi su mi bili isti), pricalo se o nekim stvarima koje prvi put cujem... ali svejedno taj period je bio prijeko potreban da se afirmiram, da formiram neka svoja mišljenja, da o stripu mogu pricati s nonšalancijom... Vec nakon toga su mi stvari postale jasnije (nakon neke svade, ja mislim), pohvatao sam gotovo sve konce o forumašima, mehanici foruma, mentalitetu foruma, a i o samim stripovima. Više sam se ukljucivao u rasprave... Naravno, pošto su tada prevladavale ne-strip teme to je i mene povuklo i to ce me držati do osmog ili devetog mjeseca kada sam shvatio da to baš nema smisla i zato od tada volim pricati prvenstveno o stripovima. Šteta, što o stripu (ne o izdavanju) prica tek mali broj forumaša , bez obzira na cinjenicu da je sve receno još u "stara vremena". Nastavio sam pratiti stare topice i mogu reci da dosad imam veca saznanja od nekih koji su sve to proživili. U 6. mjesecu sam bi angažiran u pisanju recenzija, vec dugo nisam, ali se nadam da cu nastaviti cim izadem iz stvaralacke krize i kad dobijem više slobodnog vremena . Usprkos nekim razmiricama koje vladaju medu nekim forumašima (i koje za sobom ostavljaju gorcinu kod mene jer iskreno smatram da bi trebali vladati potpuno prijateljski (a ne zlobni) odnosi medu svima nama, mislim da je ovaj sajt nešto veliko, nešto pozitivno, jedan veliki doprinos strip renesansi na ovim prostorima. Iskreno cijenim trud koji je uložen u ovaj sajt, te se uvijek stavljam na raspolaganje ukoliko je potrebno ikako doprinjeti njgovom opstanku i njegovoj funkcionalnosti, kako u bližoj, tako i u daljoj buducnosti. Zato sam ponosan i na svoje recenzije, ma kakve one bile . Ovaj sajt ima tendenciju da bude difuzan (utjecajna) i sinoptican (enciklopedijskog karaktera, uvid u cjelinu), odnosno da bude suma vlastiog korisnog znanja (glavna baza podataka). Nadalje, danas mogu reci da sam se prilicno "preporodio", al da tu još ima "posla". Srecom, stripofilstvo mi nije prešlo u maniju, zarazu ili ovisnost, te još uvijek izvršavam druge važne obveze bez problema. Da upotpunim svoju biografiju: bio sam izbacen van za oguzine jednom prilikom kad sam pricao o politeji i mislim da je izbacivanje korisna stvar, ako ništa, izvuceš pouku pa ceš teško bit izbacen sa sajta drugi put po istom razlogu! www.stripovi.com je postao moja svakodnevica; uvijek povirim što ima, ostavim koji post u nekoj interesantoj temi i sl. Koliko vidim, velik broj stripaša/forumaša je prošlo slicnu kalvariju. Eto, toliko; vrijedilo se prisjetiti svega u godni koja sada lagano izmice. A možda je netko pronašao sebe u ovom "esejicu" i ucinio ga sebi zanimljivijim! Suma sumarum: 1) Vec sam reko kako sam došo na sajt; 2) recenzije & company smatram najvrijednijim djelom sajta; 3) vidi gore; 4) 12 dana, s ove distance mogu reci da sam trebao pricekati barem mjesec - dva ; 5) pretražujem sajt, mislim da ne otvaram previše topica, a kamoli onih suvišnih. Al da se ne sramim pitati nešto što ne znam, pa makar bilo ocito i pomalo glupavo, ne sramim se . Volim ostavit dojam veseljaka i tipa iz mase (vox populi), a i zapravo sam takav i u stvarnosti. Durželjubiv sam, tolerantan i uvijek spreman pomoci; 5) profil je popunjen i to tocno popunjen, a ako ovaj esej nije profil na kubik ond ne znam što je...     |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
Edited by - Inferno on 17/12/2007 23:47:21 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40882 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
davor71
Starting Member

Croatia
24 Posts
Member since 25/10/2007 |
Posted - 18/12/2007 : 08:34:30
|
>Gdje ste culi za ovaj sajt i kako to da prije niste ništa pisali po >njemu?
guglal sam o stripovima
>Znate li da osim ovog foruma postoji i velika baza naslova, >naslovnica, recenzija na homepageu www.stripovi.com?
da
>Koliko se dobro upoznate sa mentalitetom ovog foruma prije nego >napišete svoj prvi post?
pitam sve kaj me zanima bez pogovora-ne volim lurkanje i lurkere. cak stovise mi idu na kurac lurkeri kao takvi.
>Koliko vam je vremenski trebalo da se odvažite na prvi post?
ne znam. jako brzo-cim me nekaj zanimalo kaj nisam mogel pronac u vec postojecim postovima
>Pretražujete li forum da bi saznali nešto ili ste prelijeni pa rade >onako iz vedra neba opalite neku pocetnicku?
naravno! dio s popisima stripova/edicija je neprocjenjiv
>Jeste li ispunili svoj profil do kraja? Ako ne, zašto? Privacy >issues or what?
valjda jesam. provjerite sami. ne kuzim stavku "martial status" :)
|
 |
|
MALA SIRENA
Advanced Member

Croatia
3843 Posts
Member since 02/03/2003 |
Posted - 18/12/2007 : 08:53:52
|
quote: Originally posted by nika331
evo rado cu odgovoriti na pitanja.... Gdje ste culi za ovaj sajt i kako to da prije niste ništa pisali po njemu? Pregledavam www.stripovi.com vec nekoliko godina, a na forum nisam dolazila, jednostavno zato jer mi se sve cinilo dosta kaoticno, plus mnoštvo tema o kojima nisam ništa znala, plus nisu mi ni trebale neke informacije, tad sam citala SD i Ludens i to mi je bilo dovoljnooo.....a sad sam došla jer proširujem horizonte
Znate li da osim ovog foruma postoji i velika baza naslova, naslovnica, recenzija na homepageu www.stripovi.com? a-ha
Koliko se dobro upoznate sa mentalitetom ovog foruma prije nego napišete svoj prvi post? uopce nemam pojma s kakvim ljudima komuniciram. jedino sam prilicno sigurna da dosad još nisam vidjela nijedno žensko bice. valjda bi je prepoznala po nicku ili bi pisala u ženskom rodu.
Koliko vam je vremenski trebalo da se odvažite na prvi post? eto, ne smatram to pitanjem hrabrosti. pišem po nekoliko drugih foruma i to mnogo intenzivnije. ako misliš na to hocu li ispasti glupa što se ne razumijem u stripove, e pa baš me boli briga
Pretražujete li forum da bi saznali nešto ili ste prelijeni pa rade onako iz vedra neba opalite neku pocetnicku? rade opalim, jer nemam vremena tolko citat po sajtu. a opcenito govoreci ne volim ni stripove citat online.
Jeste li ispunili svoj profil do kraja? Ako ne, zašto? Privacy issues or what? jesam.
ovdje drugo žensko bice 
. |
www.stripovi.org 097 755 9557 |
 |
|
djukak
Senior Member

2967 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 18/12/2007 : 09:49:04
|
A na koliko friške forumaše se odnosi ovaj topic????     |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
davor71
Starting Member

Croatia
24 Posts
|
davor71
Starting Member

Croatia
24 Posts
Posted - 18/12/2007 : 09:53:18
|
quote: Originally posted by djukak
A na koliko friške forumaše se odnosi ovaj topic????    
sad si se nasao potencijalno prozvanim nakon 2 godine!?  |
Edited by - davor71 on 18/12/2007 09:53:58 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 18/12/2007 : 11:26:03
|
quote: Originally posted by lwood
glumiš šerifa,Dee?  
Ma kaki... Tek da vidim što tjera naše nove clanove i kako se uklapaju u forum. Vidiš da se dosta ljudi javilo? Zašto ih ne upoznati? Homer i LordVader se nisu javili, a gube se pomalo. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 18/12/2007 : 11:51:04
|
quote: Originally posted by Inferno
ACHTUNG, ACHTUNG, NEMOJTE OVO CITATI AKO SU VAM DOSADNE BIOGRAFIJE, ESEJI, BLOGOVI... OVO JE JEDAN MALi-VELIKI OSVRT, PONAJVIŠE NAMIJENJEN MENI SAMOME S CILJEM DA SE PRISJETIM KAKO JE CAROLIJA POCELA!!! SMATRAJTE ME NORMALNIM!
E jesi ti difuzan i sinoptican... Elokventnoblagoglagoljiva prico-pricalica!
Mislim da je i mnogima drugima ovaj sajt bio novo budenje u svijetu stripova... Moram priznati da sam se i ja više zainteresirao za stripove kad sam našao ovaj sajt pred 4 godina, ili više cak! |
 |
|
kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts
Member since 21/03/2007 |
|
djukak
Senior Member

2967 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 18/12/2007 : 17:19:20
|
quote: Originally posted by davor71
quote: Originally posted by djukak
A na koliko friške forumaše se odnosi ovaj topic????    
sad si se nasao potencijalno prozvanim nakon 2 godine!? 
Ma da 
NIsam siguran da li je mislio na forumaše koji su se uclanili nakon prvog meseca rada ovog foruma . Sad vidim da ipak ne spadam medu nove    |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
MALA SIRENA
Advanced Member

Croatia
3843 Posts
Member since 02/03/2003 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 18/12/2007 : 18:36:47
|
quote: Originally posted by Inferno
ACHTUNG, ACHTUNG, NEMOJTE OVO CITATI AKO SU VAM DOSADNE BIOGRAFIJE, ESEJI, BLOGOVI... OVO JE JEDAN MALi-VELIKI OSVRT, PONAJVIŠE NAMIJENJEN MENI SAMOME S CILJEM DA SE PRISJETIM KAKO JE CAROLIJA POCELA!!! SMATRAJTE ME NORMALNIM!
E jesi ti difuzan i sinoptican...
Elokventnoblagoglagoljiva prico-pricalica!
Zar nisu cool rijeci poput "difuzan" i "sinoptican"?!  Vjerovao ili ne, one su sastavni dio definicije politicke ekonomije made by jedan ekscentricni profesor. 
Prico pricalica?? Mala je to rijec! Castro mi nije ni do koljena, a moji prijatelji vec odavno nose sa sobom mp3-playere kad se zajedno vozimo u busu! . A i taj moj poeticni i bajkoviti stil nema premca .
Evo, mi novaci , netko kratko, netko na široko, objasniše svoj dolazak na ovaj sajt. Kako si ti prije par godina stigao? Je si li jednostavno banuo na sajt ili si došao putem reklama, poznanstava...? Je si li se ikad zasitio foruma i ostalih blagodati sajta? Od kad citaš stripove i sl.? Preferiraš li SC ili HC; slashere ili intelektualne stripove. Share it with us ! |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
alanmaras
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3787 Posts
Member since 06/03/2005 |
Posted - 18/12/2007 : 19:12:17
|
quote: Originally posted by MALA SIRENA
ovdje drugo žensko bice 
ma da, to ti pricaj kome hoceš , mi ti ne vjerujemo    |
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so." |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/12/2007 : 20:44:10
|
quote: Originally posted by alanmaras
quote: Originally posted by MALA SIRENA
ovdje drugo žensko bice