Author |
Topic  |
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 22/01/2008 : 18:20:00
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by kerber
... neki ljudi jednostavno vole da lupaju gluposti... i to je to... Markose sto se trudis...
Evo jedan od mojih omilenih pametnjakovica,onaj ko nikad nije lupnuo glupost.
alo covece... momak se trudi da ti objasni sta i kako... inace momak koji se i sam bavi izdavastvo i koji sigurno zna o tome nesto malo vise nego ljudi koji se time ne bave... pod dva Abatonovi stripovi su kostali 1 euro... bili su na nivou kvaliteta svetovog Alan Forda i prsli su ... dakle nije u pitanju cena... pa sta je onda majke mu...??? Hm... bice da je pristup... tj. izdavac bas i nije mnogo obracao paznju na reklamu i prostor na trafikama.... a i kako bi kad je imao samo dva izdanja mesecno... ne moze se ocekivati da se sa nekog vidnog mesta skine nesto sto se prodaje u 100000 da bi se stavio tamo neki strip koji se proda u 2000-3000... e sad koliko sam upucen ovaj novi izdavace ce uloziti dosta u reklamu samog proizvoda... kako u medijima, tako i po skolama... takodje novi izdavac ce kupiti i prostor na trafikama, tako da ce stripovi biti na vidljivom mesto, pa ce neko ko je eventualno kupovao tog jebenog Zagora pre 20 godina moci da vidi da to ponovo postoji, te mozda doci u iskusenje da kupio sebi, detetu, unuku ili kome vec... a sve to nije besplatno, nego kosta... tako da je cena sasvim opravdana...
Da,znam da taj momak se bavi izdavastvom,ja nisam rekao da sam 100% u nesto siguran,nego sam izneo svoje mislenje,a tebi to naravno ne daje za pravo da kazes da lupetam gluposti,posto ja to dosad nikad nikome nisam rekao,posebno ne tebi,i ne zelim da neko to meni kaze...
..heh... vidis tu dolazi do sukoba interesa... ti ne zelis da ti neko kaze da lupas gluposti... a vidis ja ne zelim da citam gluposti... i sta cemo sad...??? A eto i sam kazes da nisi siguran u to sto si rekao, pa sam ti ja samo pomogao da shvatis da si lupio...
Ma znam da ne zelis da citas gluposti,ja ti se stvarno izvinjavam,a vidi,znao sam to,vidio sam skoro u svaki drugi tvoj post da to napominjes ljudima,ali eto,ja sam ispao neoprezan,naletio sam na velikog sveznalca...  |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 22/01/2008 : 18:23:56
|
quote: Originally posted by sawitch
@Kerber Daj onda da mi stampamo svoje stripove, i da distribuiramo unutar foruma... Ja se javljam za po 5 primeraka... Znaci jos 1995...

Ja ozbiljan!!!
to je ipak piraterija  Ja ti jos sutra mogu otstampati zs 13,i to potpuno isti,ali to nije to. |
 |
|
kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts
Posted - 22/01/2008 : 18:25:26
|
quote: Originally posted by Markos
Pa naravno da me zajebavas. Nisu propali nego su se ugasili, jer nisu kupili prava. U nas se kaze "nije govno, nego se pas posrao". Sto se razlike u cijeni izmedju 5000 i 12000 tice, puno je manja nego mislis. Nakon nekog brojke, razlika postaje minimalna.
E ajd dobro,zajebavam te.... Rekao si da nisu uspeli i po cenu od 40-50 denara.Rekao sam ti da su ih ugasili posto nisu otkupili prava,da nije bio taj razlog ne bi se ugasili,ne bi propali.Zivotarili bi po tu mizernu cenu od 0.7 eura.I sa tom mizernom trzistu od 2 000 000 stanovnika.(jezik makedonski,nisu mogli van makedonije)Ajde i da su otkupili prava,cena bi morala biti veca,ali ne 2 eura.
... he, he... pa sta mislis, zasto nisu otkupili prava???
Zato sto su kod nas svi nauceni da rade na crno,cista navika,ako prodze prodze.ali ponekad se zajebu
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/01/2008 : 18:26:43
|
quote: Originally posted by wildboar
quote: Originally posted by Markos Ajme, kao da slusam Marlowea. Mene bi onda zanimalo cije je to onda vrijeme u Srbiji? I na osnovu cega ste to zakljucili?
Sacekaj nekoliko meseci pa cemo proceniti ko je bio pravu. Posle stotina brojeva zagor deluje kao ljovisna (kako mi jedan klinac slikovito rece kad sam ponudio da mu pozajmim nekoliko brojeva)i prezvakan strip. Videces da se nece ovo prodavati bolje ni od divlje magije, a kamo li tek od simpsonovih. Trziste zeli nesto novo i originalno i vec nekoliko izdavaca je osetilo to na svojoj kozi. Luxor je pravi primer izdavaca koji zna kako da napravi nesto originalno sto ce da zagolica paznju citalaca.
Ljovisna!? Slusaj, ja sam zadnji koji ce ici braniti Zagora kao neko remek djelo stripa i opcenito mi je smijesno sto ja tu sad kao branim Bonellija. Dva su razloga zasto to cinim: prvi je sto smatram kako se bez tako nekog masovnog, komercijalnog stripa ne moze stvoriti strip publika (ne kazem da je Bonelli pravi i jedini dobar izbor, ali kazem da je Bonelli svakako pozeljan u tom smislu). Drugi je prepotentni sovinist Marlowe koji dodje ovdje pricati o nebeskom narodu koji je prevazisao Bonellija, oni su na visem nivou i citaju Divlju Magiju i F4. Pazi, Milanu Konjevicu svaka cast. Ali ZAISTA. Njemu to ne trebam dokazivati, podrzao sam ga x puta, ovo napominjem cisto da ne bude zabune i da me nitko krivo ne shvati. Meni je stvarno zao sto je to propalo, jer su domaci crtaci, domaci projekt, novi tip stripa... ali je propalo, iako se prodavalo u velikim tirazima, iako je bio dobro reklamiran i iako je izdavac jak itd itd. Sto je poanta? Nije bitno koliko si primjeraka prodao, nego jesi li na kraju price ispod ili iznad crte. Naravno da se Bonelli nece prodavati bolje od Simpsonovih, to je nemoguce, ali vjerujem da se moze prodavati dovoljno da se pokrije. A onda, nadam se, da ce i krenuti s necim drugim, osim Bonellija.
Za Simpsone pricekajmo da izadje deset, petnaest brojeva, pa cemo onda pricati. Ludens uspijeva zbog toga jer je kod nas rupa u izdavanju, pojavom Slobodne Dalmacije, bila jako mala i stvorili su tradiciju i naviku kod publike.
Iza simpsonovih stoji ogroman izdavac koji je pre otkupljivanja autorskih prava dugo procenjivao trziste i odlicno su marketinski pokrili svoje izdanje. Od svakodnevnih reklama u najtiraznijem dnevnom listu pa do ponovnog pokretanja simpsonovog crtanog filma na televiziji.
Sve to stoji. Ali opet, vidjet cemo za par mjeseci. Nadam se da ti necu morati reci "jesam ti rekao".
quote: Originally posted by Markos Abaton je imao cijenu 60 dinara. Vanini 75. Makedonski Megaprint 40/50 denari. I svi su propali. Gdje su bile te mase koje bi to kupovale po manjoj cijeni?
Mislim da uopste nije rec o ceni vec o maksimalnoj iskoriscenosti junaka koji vise ne izazivaju ni priblizno paznju kao nesto novo i sveze kad se pojavi.
I ja se slazem da nije rijec o cijeni, zato i tvrdim da ovaj put ovi imaju sanse prezivjeti. Jer imaju realnu cijenu. A prodaja ce biti slicna kao i prije. |
Trouble will find me |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 22/01/2008 : 18:33:07
|
Ja mislim da je Bonelli bolji od svega ostalog... Necu da ulazim u te rasprave, ali moram da kazem svoje misljenje... Sve u svemu podrska izdavacima... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 22/01/2008 : 18:33:21
|
Pa naravno da me zajebavas. Nisu propali nego su se ugasili, jer nisu kupili prava. U nas se kaze "nije govno, nego se pas posrao". Sto se razlike u cijeni izmedju 5000 i 12000 tice, puno je manja nego mislis. Nakon nekog brojke, razlika postaje minimalna.
E ajd dobro,zajebavam te.... Rekao si da nisu uspeli i po cenu od 40-50 denara.Rekao sam ti da su ih ugasili posto nisu otkupili prava,da nije bio taj razlog ne bi se ugasili,ne bi propali.Zivotarili bi po tu mizernu cenu od 0.7 eura.I sa tom mizernom trzistu od 2 000 000 stanovnika.(jezik makedonski,nisu mogli van makedonije)Ajde i da su otkupili prava,cena bi morala biti veca,ali ne 2 eura.
... he, he... pa sta mislis, zasto nisu otkupili prava???
Zato sto su kod nas svi nauceni da rade na crno,cista navika,ako prodze prodze.ali ponekad se zajebu
...hm... a da nije mozda zbog toga sto im nije bilo isplativo... ? |
|
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 22/01/2008 : 18:35:01
|
Ja mislim da je Bonelli bolji od svega ostalog... Necu da ulazim u te rasprave, ali moram da kazem svoje misljenje... Sve u svemu podrska izdavacima...
hahahhahahahaa... pa stvarno, dokle vise....???? ajde nemoj vise da mislis, pliz...??? hhahahhaha |
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 22/01/2008 : 18:43:54
|
quote: Originally posted by DusMan
Nemoj sad da se pravis, cuo sam i ja za te price. :P Dekara mi rece da je video i snimak tog vaseg grupnjaka. :P
...prokleti cinkaros, a obecao je da nece to nikad vise pomenuti....       |
|
 |
|
wildboar
New Member

292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 22/01/2008 : 18:45:36
|
quote: Originally posted by Markos Ljovisna!? Slusaj, ja sam zadnji koji ce ici braniti Zagora kao neko remek djelo stripa i opcenito mi je smijesno sto ja tu sad kao branim Bonellija. Dva su razloga zasto to cinim: prvi je sto smatram kako se bez tako nekog masovnog, komercijalnog stripa ne moze stvoriti strip publika (ne kazem da je Bonelli pravi i jedini dobar izbor, ali kazem da je Bonelli svakako pozeljan u tom smislu). Drugi je prepotentni sovinist Marlowe koji dodje ovdje pricati o nebeskom narodu koji je prevazisao Bonellija, oni su na visem nivou i citaju Divlju Magiju i F4. Pazi, Milanu Konjevicu svaka cast. Ali ZAISTA. Njemu to ne trebam dokazivati, podrzao sam ga x puta, ovo napominjem cisto da ne bude zabune i da me nitko krivo ne shvati. Meni je stvarno zao sto je to propalo, jer su domaci crtaci, domaci projekt, novi tip stripa... ali je propalo, iako se prodavalo u velikim tirazima, iako je bio dobro reklamiran i iako je izdavac jak itd itd. Sto je poanta? Nije bitno koliko si primjeraka prodao, nego jesi li na kraju price ispod ili iznad crte. Naravno da se Bonelli nece prodavati bolje od Simpsonovih, to je nemoguce, ali vjerujem da se moze prodavati dovoljno da se pokrije. A onda, nadam se, da ce i krenuti s necim drugim, osim Bonellija.
Mislim da strip moze ovde da ima dobru prodaju ai da je boneli prevazidjen i isuvise izgustiran za siri krug kupaca. A o tome koji su stripovi ozbiljni ne bih da diskutujem- pricamo o stripovima koji mi sluze da se odmorim i predahnem a ne o nekim ozbiljnim literarnim delima :D |
Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Posted - 22/01/2008 : 18:50:18
|
Kako se moze znati da su neki stripovi prevazidjeni kad ih deca nikad nisu mozda ni videla... Ne znam... Amerika propagira svoje stvari tako sto snima filmove... A Italijani da naprave film o Zagoru, ljudi bi se pocepali od smejanja... Tu je mozda problem... Duse... jos jednom... NE SERI ! ! ! :) |
 |
|
dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 22/01/2008 : 18:52:08
|
quote: Originally posted by Markos Ajme, kao da slusam Marlowea. Mene bi onda zanimalo cije je to onda vrijeme u Srbiji? I na osnovu cega ste to zakljucili?
Sacekaj nekoliko meseci pa cemo proceniti ko je bio pravu. Posle stotina brojeva zagor deluje kao ljovisna (kako mi jedan klinac slikovito rece kad sam ponudio da mu pozajmim nekoliko brojeva)i prezvakan strip. Videces da se nece ovo prodavati bolje ni od divlje magije, a kamo li tek od simpsonovih. Trziste zeli nesto novo i originalno i vec nekoliko izdavaca je osetilo to na svojoj kozi. Luxor je pravi primer izdavaca koji zna kako da napravi nesto originalno sto ce da zagolica paznju citalaca.
Ljovisna!? Slusaj, ja sam zadnji koji ce ici braniti Zagora kao neko remek djelo stripa i opcenito mi je smijesno sto ja tu sad kao branim Bonellija. Dva su razloga zasto to cinim: prvi je sto smatram kako se bez tako nekog masovnog, komercijalnog stripa ne moze stvoriti strip publika (ne kazem da je Bonelli pravi i jedini dobar izbor, ali kazem da je Bonelli svakako pozeljan u tom smislu). Drugi je prepotentni sovinist Marlowe koji dodje ovdje pricati o nebeskom narodu koji je prevazisao Bonellija, oni su na visem nivou i citaju Divlju Magiju i F4. Pazi, Milanu Konjevicu svaka cast. Ali ZAISTA. Njemu to ne trebam dokazivati, podrzao sam ga x puta, ovo napominjem cisto da ne bude zabune i da me nitko krivo ne shvati. Meni je stvarno zao sto je to propalo, jer su domaci crtaci, domaci projekt, novi tip stripa... ali je propalo, iako se prodavalo u velikim tirazima, iako je bio dobro reklamiran i iako je izdavac jak itd itd. Sto je poanta? Nije bitno koliko si primjeraka prodao, nego jesi li na kraju price ispod ili iznad crte. Naravno da se Bonelli nece prodavati bolje od Simpsonovih, to je nemoguce, ali vjerujem da se moze prodavati dovoljno da se pokrije. A onda, nadam se, da ce i krenuti s necim drugim, osim Bonellija.
Za Simpsone pricekajmo da izadje deset, petnaest brojeva, pa cemo onda pricati. Ludens uspijeva zbog toga jer je kod nas rupa u izdavanju, pojavom Slobodne Dalmacije, bila jako mala i stvorili su tradiciju i naviku kod publike.
Iza simpsonovih stoji ogroman izdavac koji je pre otkupljivanja autorskih prava dugo procenjivao trziste i odlicno su marketinski pokrili svoje izdanje. Od svakodnevnih reklama u najtiraznijem dnevnom listu pa do ponovnog pokretanja simpsonovog crtanog filma na televiziji.
Sve to stoji. Ali opet, vidjet cemo za par mjeseci. Nadam se da ti necu morati reci "jesam ti rekao".
quote: Originally posted by Markos Abaton je imao cijenu 60 dinara. Vanini 75. Makedonski Megaprint 40/50 denari. I svi su propali. Gdje su bile te mase koje bi to kupovale po manjoj cijeni?
Mislim da uopste nije rec o ceni vec o maksimalnoj iskoriscenosti junaka koji vise ne izazivaju ni priblizno paznju kao nesto novo i sveze kad se pojavi.
I ja se slazem da nije rijec o cijeni, zato i tvrdim da ovaj put ovi imaju sanse prezivjeti. Jer imaju realnu cijenu. A prodaja ce biti slicna kao i prije.
Necu da pisem nista na ovu temu jer je Markos rekao ovde sve sto i ja mislim o tome.Parafiram i podpisujem sve! |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 22/01/2008 : 19:04:31
|
Auuu, al je ovaj topic narastao?  Videcemo šta ce biti, ja znam u Vršcu samo jednog klinca koji cita Zagora, to je moj najmladi brat?  |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
beli luk
Average Member

.jpg)
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 22/01/2008 : 19:07:02
|
... neki ljudi jednostavno vole da lupaju gluposti... i to je to... Markose sto se trudis...
Evo jedan od mojih omilenih pametnjakovica,onaj ko nikad nije lupnuo glupost.
alo covece... momak se trudi da ti objasni sta i kako... inace momak koji se i sam bavi izdavastvo i koji sigurno zna o tome nesto malo vise nego ljudi koji se time ne bave... pod dva Abatonovi stripovi su kostali 1 euro... bili su na nivou kvaliteta svetovog Alan Forda i prsli su ... dakle nije u pitanju cena... pa sta je onda majke mu...??? Hm... bice da je pristup... tj. izdavac bas i nije mnogo obracao paznju na reklamu i prostor na trafikama.... a i kako bi kad je imao samo dva izdanja mesecno... ne moze se ocekivati da se sa nekog vidnog mesta skine nesto sto se prodaje u 100000 da bi se stavio tamo neki strip koji se proda u 2000-3000... e sad koliko sam upucen ovaj novi izdavace ce uloziti dosta u reklamu samog proizvoda... kako u medijima, tako i po skolama... takodje novi izdavac ce kupiti i prostor na trafikama, tako da ce stripovi biti na vidljivom mesto, pa ce neko ko je eventualno kupovao tog jebenog Zagora pre 20 godina moci da vidi da to ponovo postoji, te mozda doci u iskusenje da kupio sebi, detetu, unuku ili kome vec... a sve to nije besplatno, nego kosta... tako da je cena sasvim opravdana...
Da,znam da taj momak se bavi izdavastvom,ja nisam rekao da sam 100% u nesto siguran,nego sam izneo svoje mislenje,a tebi to naravno ne daje za pravo da kazes da lupetam gluposti,posto ja to dosad nikad nikome nisam rekao,posebno ne tebi,i ne zelim da neko to meni kaze...
..heh... vidis tu dolazi do sukoba interesa... ti ne zelis da ti neko kaze da lupas gluposti... a vidis ja ne zelim da citam gluposti... i sta cemo sad...??? A eto i sam kazes da nisi siguran u to sto si rekao, pa sam ti ja samo pomogao da shvatis da si lupio...
Ma znam da ne zelis da citas gluposti,ja ti se stvarno izvinjavam,a vidi,znao sam to,vidio sam skoro u svaki drugi tvoj post da to napominjes ljudima,ali eto,ja sam ispao neoprezan,naletio sam na velikog sveznalca... 
Ne zanima me tema. Samo sam hteo da imam najduzi post na forumu. Ne moze da se stavi quote na ovaj post. Ko to uradi da mu umre keva. |
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Posted - 22/01/2008 : 19:09:48
|
pa to se bas iz tvojih postova i ne vidi... pogotovo iz ovog sad...
Au brate, ja se zajebavam... A ti se drkaj, boli me k... Pokusao sam i da se nasalim i ti i dalje seres... Kako hoces... |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 22/01/2008 : 19:10:38
|
@Beli Luk
... he, he... nasmeja me... kad ce nova tura tpb-a u Mamutu??? |
|
Edited by - Duh_koji_hoda on 22/01/2008 19:11:13 |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 22/01/2008 : 19:18:26
|
pa to se bas iz tvojih postova i ne vidi... pogotovo iz ovog sad...
Au brate, ja se zajebavam... A ti se drkaj, boli me k... Pokusao sam i da se nasalim i ti i dalje seres... Kako hoces...
pa ovde pokusava da se vodi ozbiljna diskusija o nekim stvarim... ne vidim bas prostor za zajebanciju... |
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Posted - 22/01/2008 : 19:24:55
|
@Duh Nisam se zajebavao sa temom, nego sam se salio na moj i tvoj racun... I ne mozes se praviti pametan, nego da das svoje misljenje i ne seres po tudjem. Ja imam jedno, Kerber drugo, ti trece... I sto bi sad ti bio najpametniji pa se smejao nama??? Po cemu ti znas sta je najbolje??? Ako ti se ne svidja, ili mislis suprotno, navedi svoje razloge, a ne da pljujes... Inace, mene je tesko iznervirati, a ti si uspeo... I pocni jednom recenicu velikim slovom... |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Posted - 22/01/2008 : 19:30:25
|
@Duh Nisam se zajebavao sa temom, nego sam se salio na moj i tvoj racun... I ne mozes se praviti pametan, nego da das svoje misljenje i ne seres po tudjem. Ja imam jedno, Kerber drugo, ti trece... I sto bi sad ti bio najpametniji pa se smejao nama??? Po cemu ti znas sta je najbolje??? Ako ti se ne svidja, ili mislis suprotno, navedi svoje razloge, a ne da pljujes... Inace, mene je tesko iznervirati, a ti si uspeo... I pocni jednom recenicu velikim slovom...
pa znas ne moze to tek tako... znas ja sam u stripu malo ozbiljnije vec godinama i ne zanima me samo da uzmem nesto, procitam i stavim na policu... poznajem dosta izdavaca, urednika, crtaca, scenarista... tako da je moje misljenje ipak u neku ruku zasnovano na nekim cinjenicama... sto se za tvoje bas i ne moze reci... u stvari kontam je tebe, tebi je bitno da napises nesto da ti broj postova raste... hej covece, pa ti si za 2 meseca dogurao do skoro 1000 postova... ja za 5 godina imam 2500... |
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 22/01/2008 : 19:59:42
|
Definitivno topic sa najviše amaterskih kalkulacija i pretpostavki u zadnjih par godina. Izaziva mucninu citajuci ga a jedan od razloga je i citiranje 7 postova da bi se komentirao jedan ili dio jednog. Zar je teško izbrisati nebitne dijelove. Strašno! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Topic  |
|
|
|