Author |
Topic |
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 04/03/2008 : 19:53:31
|
quote: Originally posted by Poncho
zar je tkac/krojac mrtav? I ko je to?
Nije mrtav al se cijeli potrgao jer je pao kroz prozor tako da je ostao nepokretan. Sudit ce mu se i ocekuje se smrtna kazna. U principu ne bi me iznenadilo da se i on vrati al i ako se vrati nece više imati draži kada se zna tko je on. |
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 04/03/2008 : 19:56:18
|
quote: Originally posted by Bardho
quote: Originally posted by Poncho
zar je tkac/krojac mrtav? I ko je to?
Nije mrtav al se cijeli potrgao jer je pao kroz prozor tako da je ostao nepokretan. Sudit ce mu se i ocekuje se smrtna kazna. U principu ne bi me iznenadilo da se i on vrati al i ako se vrati nece više imati draži kada se zna tko je on.
Vratiti ce se 2067 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/03/2008 : 11:48:50
|
Osobno, ovo mi više djeluje kao neki intermezzo izmedu prošlih i buducih pojavljivanja ovih dvoje notornih archnemezisa, odnosno samo su se susreli i ništa više... Ocekivao sam više stvari: nešto misticniji/spektakularniji sukob Tkaca i Zagora (i Mortimera dakako), efektniji Mortimerov bijeg iz zatvora, bolji zaplet i pravi finiš sa smrcu jednog ili drugog neprijatelja. Ah kad se sjetim one misticne i mracne Castellijeve price... Kome je ovo dobro, nek slobodno uživa što se mene tice.
Iako je zadnji broj izašao, ne moram otkriti identitet Tkaca/Krojaca, nek to sa nestrpljenjem otkrivaju nove generacije! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 05/03/2008 11:49:59 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 05/03/2008 : 13:05:40
|
hehe, svi pljuju po pljuvacima, ali moram reci svoje misljenje, epizoda je bezveze, kao i petnaest epizoda od zadnjih dvadeset brojeva sad me vi ubijte!
P.S. savjet za deecaya: obrati pozorniost da sybil NIJE krojac |
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 05/03/2008 : 20:42:16
|
quote: Originally posted by DeeCay
Osobno, ovo mi više djeluje kao neki intermezzo izmedu prošlih i buducih pojavljivanja ovih dvoje notornih archnemezisa, odnosno samo su se susreli i ništa više... Ocekivao sam više stvari: nešto misticniji/spektakularniji sukob Tkaca i Zagora (i Mortimera dakako), efektniji Mortimerov bijeg iz zatvora, bolji zaplet i pravi finiš sa smrcu jednog ili drugog neprijatelja. Ah kad se sjetim one misticne i mracne Castellijeve price... Kome je ovo dobro, nek slobodno uživa što se mene tice.
Iako je zadnji broj izašao, ne moram otkriti identitet Tkaca/Krojaca, nek to sa nestrpljenjem otkrivaju nove generacije!
ma slobodno otkrij |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 08/03/2008 : 15:48:37
|
Procitah i ja ovo cudo. Ocjena: 77% (-4). Znaci, nisam se uopce razocarao, ali da je moglo bolje, moglo je. Kao prvo, Burattini je odlicno vodio radnju (unatoc par sitnih nelogicnosti) sve do 24. str. zadnje sveske. Do tad je strip bio dinamican, intrigantan, zanimljiv, pun dogadaja i nepoznanica. Ali onaj kraj je, moram priznati, lošnjikav: Zagor je poceo pricati o nekim ocitim (i zbunjujucim) cinjenicama; dobro mu je rekao Krojac da puno prica. Razotkrivanje Krojaca je banalno, nema pravog završnog obracuna, ne znam kako bi se mogao Krojac u buducnosti ponovno pojaviti (em je slomiven, em bi novo uspostavljanje nekakve "paukove mreže" bilo isforsirano i repetativno). Mortimer je ostao u nešto boljem svijetlu, mada njemu najbolje leži velegrad. Ovdje je ispao kao genije "svega osim zlocina". U biti, nije loše što je malo promjenio ulogu (kocija - konj; mantil - kaubojsko odelo)(kao i Nat Murdo [najprije ne zna pucati, a poslje najbolji revolveraš...) Dobri su oni njegovi planovi i štosovi (iako se neki svode na puke slucajnosti). Nek se drugi put udruži s Hellingenom i nece biti problema... Vjerojatno su razocarani oni koji su procitali prvu pricu s Tkacem i oni koji su ocekivali nešto više, kao npr. bolju prezentaciju mocnijeg Tkaca i njegove kontrole nad svim porama društ. života koja je ovog puta potpuno izostala (nije u centru pažnje, fali mistike). Željeli smo da bude paukova mreža, a ne mrežica. Ali to bi onda bila samo repriza (Crni Tigar --- Povratak Crnog Tigra). Ovako smo dobili samo mini osvetnicki obracun izmedu Zagora i spomenutog dvojca, nije ni to loše. Epizoda je nekakav intermezzo za iduce susrete (jbga, Tkac je spižden totalno)
Ma, uza sve nedostatke, ma uz sav neiskorišteni potencijal dvaju negativaca, ovo je najbolji Zagor u zadnjih godinu-dvije. Pogledajte samo gadosti u zadnjih par mjeseci). E, kad bi se svaki Zagor držao slicne provedbe (naravno izuzev lošeg završetka), ja bih bio prezadovoljan. Jedino Boselli može napisati preodlicne price s tonom kvalitetnog teksta. Ocekivanja su mi bila mala, vec sam znao (UBC) tko je Tkac i da je epizoda tek osrednja pa sam itekako zadovoljan. Verni nije baš tako loš (kad bi barem manje "crtkao", a više sjencio. (6.7/10) U prici mi je najbolji štos ono s recenicom na mohovskom, a najgluplje je Zagorovo izbjegavanje metaka jer, izgleda, on vidi putanju metka (one zipzipove). Samo da je izostala pokoja nebuloza, bilo bi jako dobro (zadnjih 20str.). Ovako je strip slabiji od prvog pojavljivanja Mortimera, ali mi je bolji od drugog radi onog njegovog besmislenog plana. Što je bilo Ferriju; nijedna naslovnica nema veze s radnjom unutar korica.
Sad cekamo "Mocvaru robijaša"
P.S. Ja sam mislio da je Krojac, zapravo, Drunky Duck |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
Edited by - Inferno on 08/03/2008 15:53:26 |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 08/03/2008 : 17:30:54
|
Pa kad je to DKoor editirao post? |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
Edited by - npetros2@htnet-dsl on 08/03/2008 17:31:52 |
|
|
zveky
New Member
109 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 09/03/2008 : 01:57:59
|
quote: [i] P.S. Ja sam mislio da je Krojac, zapravo, Drunky Duck
Pa zar nije??? Inace slazem se sa tvojim misljenjem. I meni je sve bilo ok do trenutka razotkrivanja Tkaca(nikad ga necu svariti kao Krojac). Zbrzano, naivno...Meni je ipak ostao malo gorak okus nakon procitanog kraja i pristalica sam teorije da je jedan od najzanimljivijih Zagorovih neprijatelja olako potrosen. Ocjena: 65% (3) |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 09/03/2008 : 08:16:43
|
quote: Originally posted by Inferno
P.S. Ja sam mislio da je Krojac, zapravo, Drunky Duck
Ja sam sad duboko razocaran posto sam cijelo vrijeme tipovao na njega. |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2993 Posts
Member since 18/09/2004 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 09/03/2008 : 13:20:52
|
DeekeY, kad ce recka? Ako možeš one stoljetne Zagore, ovo ti ne more biti problem... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 09/03/2008 : 13:56:30
|
procitao juce i nije lose..ni crtez nije los...naravno nove epizode nikad nece biti ko stare i tu netreba ocekivati cudo jer je u zagoru vec sve receno posle vise odv 45 godina izdavanja... |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6410 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 09/03/2008 : 19:16:32
|
quote: Originally posted by dzoni
procitao juce i nije lose..ni crtez nije los...naravno nove epizode nikad nece biti ko stare i tu netreba ocekivati cudo jer je u zagoru vec sve receno posle vise odv 45 godina izdavanja...
Ovo je cesto ponavljana teza, a ja mislim upravo suprotno: od svih bonelijvaca upravo Zagor, zbog nekih svojih specificnosti (miješanje žanrova!), ima najviše šansi za opstanak - a da bude zanimljiv. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 09/03/2008 : 19:32:12
|
quote: Originally posted by zveky
quote: [i] P.S. Ja sam mislio da je Krojac, zapravo, Drunky Duck
Pa zar nije??? Inace slazem se sa tvojim misljenjem. I meni je sve bilo ok do trenutka razotkrivanja Tkaca(nikad ga necu svariti kao Krojac). Zbrzano, naivno...Meni je ipak ostao malo gorak okus nakon procitanog kraja i pristalica sam teorije da je jedan od najzanimljivijih Zagorovih neprijatelja olako potrosen. Ocjena: 65% (3)
I mene je uhvatila ta gorcina u želucu. Sad sam sredio dojmove i spustit cu ocjenu sa 77% na 70%, ali samo radi tog glupog završetka.
I ja isto mislim da od svih bonelli junaka Zagor ima najvecu širinu mogucih tema... ali, jbga, imamo Burattinija za urednika... |
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 20/03/2008 : 01:05:28
|
Katastrofalna epizoda...ritam je ocajan, nema nikakvog patosa,sve se desava na silu. Sekvenca u kojoj Zagor dobija drogirano pice ne bi li kasnije umislio da vidi Dranki Daka na ulici (kako je to Buratini lukavo pojasnio)definitivno spada u 10 najvecih scenaristickih nebuloza ikad. Tkac/Krojac je potpuno promasen i sluzi jedino da padne kroz prozor na kraju epizode, sve ostalo je moglo i bez njega i vernog mu Dejmona (jos jedan apsolutno nepotreban lik koji je ubacen iz ko zna kojih pobuda). |
|
|
senad7
Senior Member
Sweden
1713 Posts
Member since 06/08/2004 |
Posted - 22/03/2008 : 11:51:47
|
Nije se moglo bez Dejmona (On je zapravo Tkac/Krojac). Onaj drugi je samo njegova lutka/igracka. |
Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 07/04/2008 : 10:30:20
|
Sinoc sam procitao ovu epizodu i dojmovi su podijeljeni. Bilo je odmah jasno da su ova dva vilana prejaka za potrositi ih u samo 2.5 sveske. Ovakve price se moraju rastegnuti na minimum 3 broja (kao prvi susret s Tkacem). Ovdje je Burattini napravio dobru stvar sto je ova prica samo uvod u njihove kasnije sukobe. I taj mi se dio dopada. Vratili su se, ali nije se nista desilo. Desit ce se kasnije, ali nadam se u pricama koje NECE napisati Burattini. Zasto? Covjek smisli dobru pricu i u nacelu ima dobre ideje, ali si je zamislio pisati stripove za ljude od 7-77. S jedne strane pise o "ozbiljim" temama - politika, atentati, zapakirano u surovi svijet odraslih, a s druge strane svaku situaciju objasnjava kao da smo debili. To me generalno smeta kod njegovih scenarija. Druga polovica stripa su Sherlockovska pojasnjavanja prve polovice stripa. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 07/04/2008 : 11:42:54
|
Evo i ja procita ovo, ne valja, normalno. Burattini se samo orijentirao na to da se mi zamislimo ko je krojac, zašto su Zagora dovukli u Kingston,itd; A na sve ostalo je zaboravia. |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 07/04/2008 : 11:51:27
|
Meni skroz dobar ovaj "uvod" i smatram da Burattini igra vrlo pametno.
Niti jedan susret sa Mortimerom do sada nije bio duzi od 2 i pol nastavka. Zasto? Pa vrlo jednostavno, nanjusio je Burattini da je stvorio najboljeg Zagorovog neprijatelja u novoj eri i ne treba ga "izmikani" na brzinu.
U prvom susretu Zagor cak i nije vidio kako izgleda sam Mortimer sto je vrhunsi detalj. Kuha se polako i obruc se steze polako. Palac gore i za Burattinija i za Vernija za sjajnu pricu i sjajan crtez.
|
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 07/04/2008 : 12:01:39
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Evo i ja procita ovo, ne valja, normalno. Burattini se samo orijentirao na to da se mi zamislimo ko je krojac, zašto su Zagora dovukli u Kingston,itd; A na sve ostalo je zaboravia.
Je, to je to. Potpuno je zaboravio da nešto napravi s Mortyjem i Tkacem. Zaboravaio je ono u cemu su ova dva lika svojstvena: genije zlocina i krojac zlocinacke mreže. Tako da su umjesto ova dva šefa mogli stajati Marko, Luka, Stipe... Bossovi nisu ni u jednoj vinjeti manifestirali svoje specificne sposobnosti... Jer je Burattiniju bilo dovoljno da citatelj uživa nagadajuci tko je Tkac? A ja sam to znao prije godinu dana!!! A nije bilo teško pogoditi iz više razloga: 1) Bure je dao tek par likova i uvijek je uljez onaj na kojeg se najmanje sumnja. Prelako. Zašto nije stavio neki (bolji) mamac. 2) One vinjete u kojima mu Deamon usipa otrov u cašu su toliko ocite da štos s tabakerom princa Rezanova izgleda još sasvim solidan. Tkac je imao genijalan plan da se Zagor uspava lkako bi vidio u halucinacijama Drunky Ducka kako ulazi u neku kolibu. Strašno!
A da ne govorim o Mortimerovm "genijalnom??????'" planu kako da se izvuce. A na kraju Zagor sredi Tkaca u njegovom uredu prepricavajuci neke bajke, jer valjda misli da smo mi tudumi!?
Bure je promašio bit epizode. Da nije bilo Tkaca i Mortimera, epizoda bi bila za 5. |
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17079 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 22/04/2008 : 15:20:03
|
Izostao je neki spektalurani obracun na kraju ali nije loše. Jedna pristojna epizoda, s obzirom na to šta sve citamo u redovnoj seriji u zadnje vrijeme. |
|
|
Topic |
|