Author |
Topic |
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 03:12:17
|
samo se nadam da ovaj koncept nije, kako vi ono kazete, "navlakusa". ne kuzim ide li cetvrtkom a) cijela epizoda jednog junaka (recimo 2-3 cetvrtka zaredom), pa onda drugog itd. b) "napreskokce" (recimo zagor, pa xy, pa nastavak zagor, pa xz...) aa) ono sto su zs/lms popunjavali "stranom pricom" izmedju dvije epizode/junaka, kod ovih dva junaka u istom stripu? |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40284 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 09:49:26
|
quote: Originally posted by Pavel01
samo se nadam da ovaj koncept nije, kako vi ono kazete, "navlakusa". ne kuzim ide li cetvrtkom a) cijela epizoda jednog junaka (recimo 2-3 cetvrtka zaredom), pa onda drugog itd. b) "napreskokce" (recimo zagor, pa xy, pa nastavak zagor, pa xz...) aa) ono sto su zs/lms popunjavali "stranom pricom" izmedju dvije epizode/junaka, kod ovih dva junaka u istom stripu?
koliko sam ja shvatio ne objavljivaju po principu zs/lms vec : Zagor jednom mjesecno,Dylan jednom mjesecno itd..manje vise kao Ludens |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 19/01/2008 : 12:49:52
|
Baš me zanima od kojeg broja ce Zagora izdavat... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 13:06:17
|
quote: Originally posted by TraX
steta sto nece dolaziti i u bih. volio bih uzimati dampira i mister noa ako su neke epizode koje nisu izlazile dosad
i meni je žao, trebalo bi malo drugacije urediti ta prava sa SAF-om. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 19/01/2008 : 13:08:40
|
quote: Originally posted by quaresma
Jos samo da bude owog i u BIH pa mi smo skroz zalutali hbte
ne može ga biti, barem ne u regularnoj proceduri jer samo "ludens" ima prava na bih . znam šta misliš, ne svidaju se ni meni kako su uredena prava. sad npr da neka izdavacka kuca iz bih hoce da pokrene iste ove bonellijeve junake, ne može radi "ludensa". |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 13:09:45
|
Po meni, Zagor od broja 500, jer ce biti ispred Ludensa barem tri godine, što ce privuci kupce u BIH, HR i dr...
Dampyr jedino dolazi u obzir od prvog broja iako se ne bih cudio da ne bude tako
Dylan takoder od broja 200...
Mister No - mogli bi "ugasiti" Ludensovo izdanje krenuvši redovno izdavati od npr broja 245, koji je slijedeci na redu kod Ludensa ciji broj ce možda izaci tek u proljece...
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17006 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/01/2008 : 13:29:01
|
A kako može ono što sam više puta govorio da idu isti Alan Fordovi u izdanju Sveta i SA klasik. Dešavalo se da bude ista epizoda u razmaku od mjesec dana. Sad više nema tih Svetovih reprinta, ali ako su to mogli da riješe prava, mogli bi i ovdje. Ili je išlo bez prava? Ako budu imali neki e-mail, poslacu im pitanje. Naravno, ne vjerujem da ce biti koristi od toga ali eto. Uzeli su drugu polovinu bivše Jugoslavije, samo ne znam koliko ce izdržati. Zavisi šta ce izlaziti, zadužicu druga u Novom Sadu da mi to kupuje ali dok vidim koje ce epizode biti objavljene.
I ovo mi je smiješno u najavi poslije više od decenije, znaci ne priznaje nijedan novi izdavac Horusa, Vaninija, Abaton? Tako je i Vanini poceo, pa su brzo propali. Ja bih volio da izlazi MM, ali teško da ce uspjeti da izdrže i sa ovim najavljenim. |
Edited by - delboj on 19/01/2008 15:38:01 |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 19/01/2008 : 13:32:50
|
quote: Originally posted by delboj
A kako može ono što sam više puta govorio da idu isti Alan Fordovi u izdanju Sveta i SA klasik. Dešavalo se da bude ista epizoda u razmaku od mjesec dana. Sad više nema tih Svetovih reprintra, ali ako su to mogli da riješe prava, mogli bi i ovdje. Ili je išlo bez prava? Ako budu imali neki e-mail, poslacu im pitanje. Naravno, ne vjerujem da ce biti koristi od toga ali eto. Uzeli su drugu polovinu bivše Jugoslavije, samo ne znam koliko ce izdržati. Zavisi šta ce izlaziti, zadužicu druga u Novom Sadu da mi to kupuje ali dok vidim koje ce epizode biti objavljene.
I ovo mi je smiješno u najavi poslije više od decenije, znaci ne priznaje nijedan novi izdavac Horusa, Vaninija, Abaton? Tako je i Vanini poceo, pa su brzo propali. Ja bih volio da izlazi MM, ali teško da ce uspjeti da izdrže i sa ovim najavljenim.
ne znam, možda su drugacije uredena prava za ta izdanja. a možda je išlo i ilegalno. eto ako bude taj mail, pitaj ih da li ce distribuirat na podrucje cijele bih (mada u onoj najavi stoje države u kojima ce izlaziti, a nema bih). |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 19/01/2008 : 13:51:29
|
lijepo,lijepo za vas tamo preko...
nadam se da cete što duže imat mjesecna izdanja... za razliku od Ludensa koji je sad samo na redovitom Zagoru ostal
a i vidim da je pametnija retorika u pitanju što se tice reklame...
kod nas nismo doživjeli najavu u boji prek cijele stranice... kod nas su se pojavili sam odjednom,niotkud.... pa ko skužio,shvatio...
i tak,loš menagment kroz godine....i opla: eto situacije na kiscima u nas danas...
nezaobilazan je menagment pa cim god se tvrtka bavila... neki nažalost misle da menagment mogu i sami obavit ehh.... |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 13:52:34
|
Mene zanima samo Dampyr. Ali nabavka ce biti gadan problem. Što mislite, hoce li se moci doci do tih stripova u Hrvatskoj (u striparnicama) preko nekakvih naših distributera? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40284 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 14:20:55
|
quote: Originally posted by I like girlz
šteta samo što nece i texa objavljivati.
Bilo je price da Tex i ev. jos neki junaci mogu da krenu kasnije ako se ova 4 budu dobro prodavali. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 19/01/2008 : 14:23:20
|
quote: Originally posted by dcopic
Po meni, Zagor od broja 500, jer ce biti ispred Ludensa barem tri godine, što ce privuci kupce u BIH, HR i dr...
Dampyr jedino dolazi u obzir od prvog broja iako se ne bih cudio da ne bude tako
Mister No - mogli bi "ugasiti" Ludensovo izdanje krenuvši redovno izdavati od npr broja 245, koji je slijedeci na redu kod Ludensa ciji broj ce možda izaci tek u proljece...
Ovo bi bila najbolja varijanta pa da se upotpune vremenom sa Ludensovim izdanjima |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 19/01/2008 : 14:24:46
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Bilo je price da Tex i ev. jos neki junaci mogu da krenu kasnije ako se ova 4 budu dobro prodavali.
po mom mišljenju tex bi u startu bolje išao od mister noa i dampyra. ali to je samo moje mišljenje, a njihova procjena je drugacija. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 19/01/2008 : 14:34:41
|
quote: Originally posted by sawitch
Ma Inferno, kupicu ti ja ako hoces, dogovoricemo se... Sta kriziras???
Znaci, nema brige... |
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 19/01/2008 : 14:39:22
|
quote: Originally posted by dcopic
Ovo bi bila najbolja varijanta pa da se upotpune vremenom sa Ludensovim izdanjima
Ali koja je svrha ovoga? Tempo Zagora je i ovako brz. S LU cemo opet doci do tih epizoda, pa je kupnja toga besmislena (40-60 Zagorovih izdanja godišnje, lol);;; mislim što cemo onda s Ludensom od br. 500. kad pokupujemo ove od srpskog izdavaca. Hoce li srpski izdavac uopce preživjeti. U svakom slucaju, ja bi kupovao samo da pomognem izdavacu. Naravno, žao mi je što nema Texa, ali barem je tu Dampyr. |
|
|
|
zagorovsky
Senior Member
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 15:00:09
|
Stvarno nema smisla za još jedan reprint zagora, a ni pocetak od 500 broja nije suviše pametan. Ako moram birati izmedu ova 2 nacina izdavanja najbolje krenit ispocetka |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 19/01/2008 : 15:02:52
|
Duže ce trajati ovaj topic nego ova nova izdavacka epopeja. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 15:05:16
|
quote: Originally posted by Renky
Duže ce trajati ovaj topic nego ova nova izdavacka epopeja.
Ne budi takav pesimista! Give us some hope! |
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 19/01/2008 : 15:18:37
|
quote: Originally posted by William_Wallace
Ne budi takav pesimista! Give us some hope!
Ici ce ovo,vec znam nekoliko ljudi koji ce uzimati ovo,a nisu sakupljali Ludensova izdanja. A postoji i sansa da klinci posle Simpsonovih probaju i nesto novo. |
|
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 15:18:39
|
Totalno se slažem, kako su njega mogli zanemariti! |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 15:21:15
|
quote: Originally posted by William_Wallace
Ne budi takav pesimista! Give us some hope!
Ici ce ovo,vec znam nekoliko ljudi koji ce uzimati ovo,a nisu sakupljali Ludensova izdanja. A postoji i sansa da klinci posle Simpsonovih probaju i nesto novo.
Ja nisam skupljao Ludensova izdanja(mislim ne interesuje me) ali cu skupljati ova, da bi se prodavalo, da bi islo! |
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40284 Posts
|
Topic |
|