Author |
Topic |
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 15:53:42
|
quote: Originally posted by William_Wallace
Ja nisam skupljao Ludensova izdanja(mislim ne interesuje me) ali cu skupljati ova, da bi se prodavalo, da bi islo!
Neki ljudi koje ja znam su bili zainteresovani za Ludensova izdanja,ali ne dovoljno da bi ih nabavljali iz strip-knjizara u BG. Da je bilo distribucije (kvalitetne a ne remitenda) uzimali bi ih. Neki su,s druge strane,kasno saznali za Ludensova i SD izdanja i nisu bili spremnu da daju malo vecu lovu da bi pristigli sve sto je dotad izaslo.
A znam i one koji strip procitaju i bace u podrum,na tavan,u djubre - bez namere da prave kolekciju. Neki od njih ce tkdj. uzimati stripove kad ih vide na trafici posle sto godina. Ovo ce ici sigurno. |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 19/01/2008 : 15:56:24
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by delboj
A kako može ono što sam više puta govorio da idu isti Alan Fordovi u izdanju Sveta i SA klasik. Dešavalo se da bude ista epizoda u razmaku od mjesec dana. Sad više nema tih Svetovih reprintra, ali ako su to mogli da riješe prava, mogli bi i ovdje. Ili je išlo bez prava? Ako budu imali neki e-mail, poslacu im pitanje. Naravno, ne vjerujem da ce biti koristi od toga ali eto. Uzeli su drugu polovinu bivše Jugoslavije, samo ne znam koliko ce izdržati. Zavisi šta ce izlaziti, zadužicu druga u Novom Sadu da mi to kupuje ali dok vidim koje ce epizode biti objavljene.
I ovo mi je smiješno u najavi poslije više od decenije, znaci ne priznaje nijedan novi izdavac Horusa, Vaninija, Abaton? Tako je i Vanini poceo, pa su brzo propali. Ja bih volio da izlazi MM, ali teško da ce uspjeti da izdrže i sa ovim najavljenim.
ne znam, možda su drugacije uredena prava za ta izdanja. a možda je išlo i ilegalno. eto ako bude taj mail, pitaj ih da li ce distribuirat na podrucje cijele bih (mada u onoj najavi stoje države u kojima ce izlaziti, a nema bih).
Možda i jeste išlo ilegalno, ima cak prica da i Ludens ide ilegalno u BiH. A kao mogu se prodavati kao strana štampa bez prava, kako je neko govorio na forumu. Pisao sam ranije System comicsu zbog cega nema distribucije Dilana Doga u BiH, pa su mi rekli da nemaju prava, a možda ce ih dobiti u buducnosti. Naravno, stali su uopšte poslije 8 brojeva. Ako bude neki mail pisacu i ovom izdavacu ali odgovor vec vidim: nemamo prava za BiH, to pokrivaju kolege iz Hrvatske.
Zadužicu druga da mi kupi DD i MN obavezno, a Zagora ne znam, zavisno od koje ce epizode krenuti, a i od cijene. Ipak se još dvoumim, da li da kasnije dupliram izdanja. Dampyr me ne interesuje. Kad bi bar krenuo MM, pa i Teks. I dobro im je što se reklamiraju u biltenu kladionice, to su najcitanije novine medu potencijalnim kupcima. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 15:57:06
|
Slazem se sa Texom, i ja znam nekoliko takvih... Ja prvi nisam znao za Ludens do pre godinu dana... Pa mi se nije davalo 100000 eura da stignem sve... Ovo ce biti prilika da kupujem nesto... Kao sto pratim Svetov AF... Ja ne mogu da docekam da to krene da vidim na sta ce da lici... I onaj Dampyr me zanima... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 19/01/2008 : 16:03:56
|
quote: Originally posted by delboj
Možda i jeste išlo ilegalno, ima cak prica da i Ludens ide ilegalno u BiH. A kao mogu se prodavati kao strana štampa bez prava, kako je neko govorio na forumu. Pisao sam ranije System comicsu zbog cega nema distribucije Dilana Doga u BiH, pa su mi rekli da nemaju prava, a možda ce ih dobiti u buducnosti. Naravno, stali su uopšte poslije 8 brojeva. Ako bude neki mail pisacu i ovom izdavacu ali odgovor vec vidim: nemamo prava za BiH, to pokrivaju kolege iz Hrvatske.
Zadužicu druga da mi kupi DD i MN obavezno, a Zagora ne znam, zavisno od koje ce epizode krenuti, a i od cijene. Ipak se još dvoumim, da li da kasnije dupliram izdanja. Dampyr me ne interesuje. Kad bi bar krenuo MM, pa i Teks. I dobro im je što se reklamiraju u biltenu kladionice, to su najcitanije novine medu potencijalnim kupcima.
Mocartova lista je kao novina - tekstovi,ukrstenice... a verovatno je najzastupljenija kladionica u Srbiji,ima je i u najzabacenijim delovima. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 19/01/2008 : 16:05:27
|
quote: Originally posted by sawitch
Slazem se sa Texom, i ja znam nekoliko takvih... Ja prvi nisam znao za Ludens do pre godinu dana... Pa mi se nije davalo 100000 eura da stignem sve... Ovo ce biti prilika da kupujem nesto... Kao sto pratim Svetov AF... Ja ne mogu da docekam da to krene da vidim na sta ce da lici... I onaj Dampyr me zanima...
Dampyr je odlican strip,imam sve brojeve do sada izasle u Hrvatskoj i meni je daleko bolji horor-strip od DD. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/01/2008 : 17:20:44
|
Tooo lutko!!! Mr.No i Dampyra cekam s krajnjim nestrpljenjem... Po dva primjerka cim mi dopadne šaka (jedan meni, jedan sretniku sa aukcija). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 17:37:45
|
DD mi je uzas!!! Nikad ga nisam voleo!!! Zaboli me glava od njega...
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Posted - 19/01/2008 : 17:45:09
|
Smejes se iz pakosti ili sto je i tebi sranje DD??? :-) Ne verujem da si pakostan... :-) |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/01/2008 : 18:00:36
|
Smejes se iz pakosti ili sto je i tebi sranje DD??? :-) Ne verujem da si pakostan... :-)
volin kad neko kaže šta misli.meni nije loš al mi nije toliko u diru. ispucan je. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 19/01/2008 : 18:01:10
|
HAHAHA... Meni je licno odvratan... Majke mi, me zaboli glava kad ga citam...
To je tvoje mišljenje a mišljenje je kao šupak. Svi ga imaju. (citat posuden iz Dirty Harry) |
|
|
fred perry
Average Member
526 Posts
Member since 19/01/2008 |
Posted - 19/01/2008 : 18:14:42
|
quote: Originally posted by kico
To je tvoje mišljenje a mišljenje je kao šupak. Svi ga imaju. (citat posuden iz Dirty Harry)
|
SAMO HAJDUK!!! |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
Posted - 19/01/2008 : 20:17:27
|
Taj izdavac bi bio najjaci u Evropi onda ako bi se tako kupovalo... Mora biti dobra distribucija da bi se kupovalo, a ne da ja lovim po obliznjim gradovima za jednim stripom... |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 19/01/2008 : 20:20:15
|
mene isto zanima Dampyr... nisam ga cita al njušim da nije nabrijan metafizickim kao što je dylan u zadnje vrijeme...zašto sam i prestal citat dylana jel |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
30996 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 19/01/2008 : 20:24:41
|
isti slucaj kod mene, to je jedini strip koji mi nikad nije legao...
DD mi je uzas!!! Nikad ga nisam voleo!!! Zaboli me glava od njega...
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 20:27:13
|
Taj izdavac bi bio najjaci u Evropi onda ako bi se tako kupovalo... Mora biti dobra distribucija da bi se kupovalo, a ne da ja lovim po obliznjim gradovima za jednim stripom...
ma da, a uopste nije tesko da to postane nesto veliko. vidi 'vako: od ovdje 4000 registriranih stripofila mozda 50 redovno posjecuje forum. ti ce i saznati za ovo. ostali nista.
trebali bi se nekako rasporediti po abecedi i svima poslati info-mail sta treba izaci. da se zna. to ne bi bio spam, ovo je nesto posebno i ovaj datum ce se pamtiti u stripofilskim analima. svi koji sudjeluju moci ce jednog dana ponosno pricati unucima: bio sam tamo! |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 20:28:12
|
Vjerojatno si još mali za njega... ne razumiješ ga... |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40299 Posts
|
quaresma
Average Member
Bosnia and Herzegovina
643 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 19/01/2008 : 20:41:36
|
Meni je licno bolji Dampyr bar owih 4-5 koji sam procitao od njega..mada ni DD nije los nema sta... |
Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :) |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Topic |
|