Author |
Topic |
Betty Page
Senior Member
Croatia
1472 Posts
Member since 24/07/2003 |
Posted - 03/11/2008 : 22:04:10
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by Betty Page Cini mi se da su to samo izgovori za to da vec imaju svoje ljude u vidu. Mislim da se na ovom podrucju sve vrti oko jakih poznanstava i ne uvijek i samo na kompetenciji (koju bih rado i bez frke dokazala da mi se pruži prilika) i da se teško ubaciti. Znanje se lako da testirati. Zanimljivo je kako nema natjecaja, testiranja i sl.
što se tice ove situacije, ne mogu sa sigurnošcu tvrditi da si u pravu, jer nisam dovoljno upoznat sa svim cinjenicama, ali znajuci situaciju na ostalim poljima, vrlo je lako moguce da govoriš istinu. Nažalost, u ovoj državi je mali broj strucnjaka(govorim za bilo koju podvrstu znanosti) i sve se vrti u jednom zacaranom krugu od nekoliko ljudi, poznanstava, veza. Dobra stvar je, kad jednom upadneš u taj krug, nemoguce je iz njega izaci, ali treba doci do tog stadija... Inace, moja djevojka ce uskoro biti doktor znanosti na Filozofskom fakultetu iz Kroatistike i Hungarologije, radi na rijecniku, prevodi, a što je najbolje, izvorni je govornik obadva jezika. I pazi sad, ne može naci posao. Bila je vec na nekoliko mjesta, gdje su primali nekvalificirane ljude, ljude koji nisu imali dostatno obrazovanje, ljude bez iskustva... samo zato što su imali rodake ili im starci imaju poznanstva... Njoj je to sada svojevrstan šok, ali ja sam to shvatio još prije desetak godina...
Sramota
Ja sam takoder apsolventica na hungarologiji i izvorni sam govornik, no meni se ne smiješi niti prevoditeljska stipendija niti sistentura..sve znam i što više znam, sve mi se više gadi. |
Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 03/11/2008 : 22:12:43
|
quote: Originally posted by Toninho
dragi pavel - ako se to odnosi na nagradnu igru u comic stripu onda sam ja dobil tu biciklu a nikad nisam ništa prevodil dok su mene neke prevele žedna preko vode
ma spominjalo se ime jedne prevoditeljice. netko slucajno procitao u jednom sd-bonelliju koliko se sjecam. nisam provjerio, ali NAJOSTRIJE OSUDJUJEM! |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
Edited by - Pavel01 on 03/11/2008 22:13:47 |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 03/11/2008 : 22:14:38
|
quote: Originally posted by Betty Page
Ja sam takoder apsolventica na hungarologiji i izvorni sam govornik, no meni se ne smiješi niti prevoditeljska stipendija niti sistentura..sve znam i što više znam, sve mi se više gadi.
hm, znam da je malo cudno, ali, treba biti hrabar! hoces se udati za mene? |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Betty Page
Senior Member
Croatia
1472 Posts
Member since 24/07/2003 |
Posted - 04/11/2008 : 16:39:32
|
hmm..ti to imaš neki fetiš na (polu)Madarice? ;) |
Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 04/11/2008 : 16:48:47
|
quote: Originally posted by Pavel01
quote: Originally posted by Toninho
dragi pavel - ako se to odnosi na nagradnu igru u comic stripu onda sam ja dobil tu biciklu a nikad nisam ništa prevodil dok su mene neke prevele žedna preko vode
ma spominjalo se ime jedne prevoditeljice. netko slucajno procitao u jednom sd-bonelliju koliko se sjecam. nisam provjerio, ali NAJOSTRIJE OSUDJUJEM!
Tad još nije bila prevoditeljica... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Topic |
|