forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Još malo o lošim prijevodima. P.S. Vidi str 5 ;-)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Betty Page
Senior Member

Croatia
1472 Posts

Member since 24/07/2003

Posted - 03/11/2008 : 22:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Betty Page's Homepage  Send Betty Page a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by Betty Page
Cini mi se da su to samo izgovori za to da vec imaju svoje ljude u vidu. Mislim da se na ovom podrucju sve vrti oko jakih poznanstava i ne uvijek i samo na kompetenciji (koju bih rado i bez frke dokazala da mi se pruži prilika) i da se teško ubaciti. Znanje se lako da testirati. Zanimljivo je kako nema natjecaja, testiranja i sl.

što se tice ove situacije, ne mogu sa sigurnošcu tvrditi da si u pravu, jer nisam dovoljno upoznat sa svim cinjenicama, ali znajuci situaciju na ostalim poljima, vrlo je lako moguce da govoriš istinu. Nažalost, u ovoj državi je mali broj strucnjaka(govorim za bilo koju podvrstu znanosti) i sve se vrti u jednom zacaranom krugu od nekoliko ljudi, poznanstava, veza. Dobra stvar je, kad jednom upadneš u taj krug, nemoguce je iz njega izaci, ali treba doci do tog stadija...
Inace, moja djevojka ce uskoro biti doktor znanosti na Filozofskom fakultetu iz Kroatistike i Hungarologije, radi na rijecniku, prevodi, a što je najbolje, izvorni je govornik obadva jezika. I pazi sad, ne može naci posao. Bila je vec na nekoliko mjesta, gdje su primali nekvalificirane ljude, ljude koji nisu imali dostatno obrazovanje, ljude bez iskustva... samo zato što su imali rodake ili im starci imaju poznanstva...
Njoj je to sada svojevrstan šok, ali ja sam to shvatio još prije desetak godina...

Sramota

Ja sam takoder apsolventica na hungarologiji i izvorni sam govornik, no meni se ne smiješi niti prevoditeljska stipendija niti sistentura..sve znam i što više znam, sve mi se više gadi.

Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 03/11/2008 : 22:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

dragi pavel - ako se to odnosi na nagradnu igru u comic stripu onda sam ja dobil tu biciklu
a nikad nisam ništa prevodil
dok su mene neke prevele žedna preko vode

ma spominjalo se ime jedne prevoditeljice. netko slucajno procitao u jednom sd-bonelliju koliko se sjecam. nisam provjerio, ali NAJOSTRIJE OSUDJUJEM!

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk

Edited by - Pavel01 on 03/11/2008 22:13:47
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 03/11/2008 : 22:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:

Ja sam takoder apsolventica na hungarologiji i izvorni sam govornik, no meni se ne smiješi niti prevoditeljska stipendija niti sistentura..sve znam i što više znam, sve mi se više gadi.

hm, znam da je malo cudno, ali, treba biti hrabar! hoces se udati za mene?

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/11/2008 : 16:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pavel je ostavio takav post da je Betty Page zanemela
Go to Top of Page

Betty Page
Senior Member

Croatia
1472 Posts

Member since 24/07/2003

Posted - 04/11/2008 : 16:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Betty Page's Homepage  Send Betty Page a Private Message
hmm..ti to imaš neki fetiš na (polu)Madarice? ;)

Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 04/11/2008 : 16:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:
Originally posted by Toninho

dragi pavel - ako se to odnosi na nagradnu igru u comic stripu onda sam ja dobil tu biciklu
a nikad nisam ništa prevodil
dok su mene neke prevele žedna preko vode

ma spominjalo se ime jedne prevoditeljice. netko slucajno procitao u jednom sd-bonelliju koliko se sjecam. nisam provjerio, ali NAJOSTRIJE OSUDJUJEM!

Tad još nije bila prevoditeljica...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 04/11/2008 : 17:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

hmm..ti to imaš neki fetiš na (polu)Madarice? ;)

Mozda na (polu)prevoditeljice
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000