forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nova, stara i izvorna imena iz Zagorova svijeta
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 09/05/2008 : 15:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
Citajuci novi Klasik jasno se vidi da se nastavlja u našim (hrvatskim)izdanjima tradicija mijenjanja imena likova iz Zagorova svijeta u odnosu na ZS/LMS. Evo u tom najnovijem stripu nije više Dupla Glava, nego Dvostruka Glava. Dobro, neke su promjene bolje, neke lošije, medutim, kvalitet promjene me baš niti ne zanima.

Zanima me koji su sve likovi u dosadašnjim izdanjima dobili nova imena, te koja su im stara (ZS/LMS) imena.

Cesto nastanu rasprave koje je bolje ime, prvotno ili sadašnje, pa se nadam da bi netko mogao navesti i izvorno, talijansko ime.

Ovi podaci me stvarno zanimaju i volio bi ih imati na jednom mjestu. Nije mi namjera izazivati polemike o tome koje je bolje ime, vec cisto skupit sve te nazive na jednom mjestu (LMS-ZS / LUD-SD / TALIJANSKI), pa neka svatko za sebe zakljucuje što je bolje kvalitnije i sl.

Kako ovaj forum vrvi od ?enciklopedija? po pitanju Zagora, siguran sam da nece biti problem skupiti te podatke.

I´m too old for this shit.

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 09/05/2008 : 15:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
chico - ciko!

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 09/05/2008 : 15:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
Više sam mislio ovako:

Ciko/Chico/Cico;

Go to Top of Page

Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts

Member since 18/05/2007

Posted - 09/05/2008 : 15:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mlaki a Private Message
Ja bih se nadovezao na ovo pitanjem o zagorovoj omiljenoj poštapalici u trenucima napetosti. Naime, u ZS je govorio "hiljadu mu doboša" i "hiljadu mu bubnjeva", kombinirano. U hrvatskim izdanjima danas govori "tisucu mu skalpova". Pa me zanima kako su bubnjevi/doboši prešli u skalpove, odnosno što zapravo govori u originalu?

Unaprijed hvala.
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 09/05/2008 : 15:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Mislim da govori oboje, tamburi i scalpi! Ispravite me ako se varam!
Go to Top of Page

KGB
New Member

Serbia
125 Posts

Member since 08/04/2008

Posted - 09/05/2008 : 16:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send KGB a Private Message
au ljudi cega se vi setiste,mora da vam je bilo mnogo dosadno.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/05/2008 : 17:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by KGB

Zašto?
U ovom trenutku su svi ostali topici na ovom forumu 2 puta gluplji od ovog koji je, izmedu ostalog, tematikom najbliži naslovu ovog sajta: www.stripovi.com - riznica slikovnih prica.
IDEJA se uvijek cijeni, ma kakva god ona bila (jer do nje se ne dolazi tako lako). Ona je još cijenjenija ukoliko oko nje vlada bespucje bezidejnosti koja se najcešce manifestira putem suvislih postova kao što je ovaj tvoj.
Uvijek imaš dvije opcije:
1) ako ti je dosadno - ne dolazi na forum, ne otvaraj topic koji te ne zanima, ne komentiraj topic ako stvarno nemaš što reci.
2) ako ti je dosadno - budi primjer - iznesi sve te bujne i maštovite ideje koje ti se roje po glavi.

@on topic

Il tessitore/ Tkac/ Krojac

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 09/05/2008 : 17:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:
Originally posted by KGB

Zašto?
U ovom trenutku su svi ostali topici na ovom forumu 2 puta gluplji od ovog koji je, izmedu ostalog, tematikom najbliži naslovu ovog sajta: www.stripovi.com - riznica slikovnih prica.
IDEJA se uvijek cijeni, ma kakva god ona bila (jer do nje se ne dolazi tako lako). Ona je još cijenjenija ukoliko oko nje vlada bespucje bezidejnosti koja se najcešce manifestira putem suvislih postova kao što je ovaj tvoj.
Uvijek imaš dvije opcije:
1) ako ti je dosadno - ne dolazi na forum, ne otvaraj topic koji te ne zanima, ne komentiraj topic ako stvarno nemaš što reci.
2) ako ti je dosadno - budi primjer - iznesi sve te bujne i maštovite ideje koje ti se roje po glavi.

@on topic

Il tessitore/ Tkac/ Krojac

Hvala na podršci.

Stvarno se nadam skupiti što više podataka.

Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 09/05/2008 : 18:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
quote:
Originally posted by jasa

Mislim da govori oboje, tamburi i scalpi! Ispravite me ako se varam!

Ja sam pronalazio samo ''per mile scalpi''.
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 09/05/2008 : 19:49:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
"Friski" primjer je, Tkac-Krojac!
No zahvaljujuci lucidnosti tete Gaspar imamo srece da nije preimenovan u recimo "pomocni radnik na Bagat masini" ili cak "modni kreator"! :-((

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 09/05/2008 : 19:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

No zahvaljujuci lucidnosti tete Gaspar imamo srece da nije preimenovan u recimo "pomocni radnik na Bagat masini" ili cak "modni kreator"! :-((

Ha ha ha ha...

I kad ce Bob Morane u integralima?
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 09/05/2008 : 20:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
baron ikarovo pero - baron icaro la plume

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 09/05/2008 : 20:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
quote:

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/05/2008 : 20:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
najgora promjena:
Mnogooki prekrsten u Mnogo Ociju...koji glup naziv
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40251 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 09/05/2008 : 20:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Sve OK, nekako ide, ali ono staro AAAAA sa ovi AYAIKAAAAYKH ne mogu da svarim da me ubijete... Uzas mi je... Ranije mi je to nekako bilo kao Vajs Miler dok je glumio Tarzana, bas mocno, ovako kao da se ustinuo pa skici...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 09/05/2008 : 20:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

najgora promjena:

Znaš li možda talijansku inacicu imena?

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 09/05/2008 : 20:47:15  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
quote:
Originally posted by bacho

quote:

najgora promjena:

Molti Occhi

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/05/2008 : 20:50:52  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by corto33

quote:
Originally posted by bacho

quote:

najgora promjena:

Molti Occhi

Yep! Ne moze se sve bukvalno prevoditi
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 09/05/2008 : 20:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
Zahvaljujem. Nije poanta mog topica koji je bolji prijevod imena, vec cisto da se prikupe podaci, pa svako neka zakljucuje sam.

Edited by - bacho on 09/05/2008 20:55:07
Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 09/05/2008 : 21:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message
Vampir -Rakon (ZS)- Bela Rakosi (SD,Lu).
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 09/05/2008 : 21:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Meni je to svejedno, ionako ne citam Zagora.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 09/05/2008 : 21:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Zagor-Zagor
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/05/2008 : 21:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Jel se to meni samo cini ili se izraz "gospodar Darkwooda" više uopce ne rabi u našim izdanjima?

Možda je i bolje tako, nego "kralj Darkwooda" kako je prevedeno. Eto, ne znam za vas, ali meni je to najveca greška.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 09/05/2008 : 21:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message
quote:

Modni Macak

Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 09/05/2008 : 22:30:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Bravo na originalnosti.zaista zanimljiva tema.Nadam se da se doci do sto vise podataka.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 09/05/2008 : 22:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Jel se to meni samo cini ili se izraz "gospodar Darkwooda" više uopce ne rabi u našim izdanjima?

Možda je i bolje tako, nego "kralj Darkwooda" kako je prevedeno. Eto, ne znam za vas, ali meni je to najveca greška.

Pa dobro i "Car orlova", je posle preveden u "Kralj orlova", doduse, meni je to isto, car ili kralj, ali eto da bi se malo razlikovalo.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000