forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nova, stara i izvorna imena iz Zagorova svijeta
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 12/05/2008 : 09:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by skviki
Neka mi neko objasni ako moze zasto se svuda u svetu kaze WIEN a samo u srbiji BEC. To mi nikad nije bilo jasno. Da ne pominjem druge primere.

Bedast primjer... Skvikac, pa kak to moreš pitati? Pa i mi, a i braca Slovenci mislim da pricaju isto tako. A Ameri Vienna. Pitam se kako su ga zvali Rimljani? Zašto mi govorimo Nil, ako cijeli svijet govori Najl?; ili mi Dunav, a Nijemci Donau, mi Trst, a cijeli svijet Trieste? Pa mislim, tko ih je ucio pravopis?

Na slovenackom se kaže Dunaj.

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 12/05/2008 : 11:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
A na latinacki: Vindobona. :-D

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2008 : 11:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Neka mi neko objasni ako moze zasto se svuda u svetu kaze WIEN a samo u srbiji BEC. To mi nikad nije bilo jasno. Da ne pominjem druge primere.

Bedast primjer... Skvikac, pa kak to moreš pitati? Pa i mi, a i braca Slovenci mislim da pricaju isto tako. A Ameri Vienna. Pitam se kako su ga zvali Rimljani? Zašto mi govorimo Nil, ako cijeli svijet govori Najl?; ili mi Dunav, a Nijemci Donau, mi Trst, a cijeli svijet Trieste? Pa mislim, tko ih je ucio pravopis?

Na slovenackom se kaže Dunaj.

Za bEc?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 12/05/2008 : 11:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
Pa za Bec, naravno. Primer:
Idem u Bec / Grem na Dunaj

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/05/2008 : 11:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by ninel

Pa za Bec, naravno. Primer:
Idem u Bec / Grem na Dunaj

Ma zekam se! Iz sveg ovog smo mogli vidjeti da svaki jezik može imati svoj naziv nekog toponima... Uostalom, samo je pitanje vremena kad ce se ukljuciti Curunir i opaliti neku oštroumnu lektorsku definiciju. S truncicom cinizma i mrvicom sarkazma.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/05/2008 : 12:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

Ja sam odrastao na Dnevnikovom Zagoru a sada sakupljam i citam Ludensov i siguran sam da je ovaj drugi prevod bolji. Jedini prevodilac koji zasluzuje cistu 10 je moj imenjak Brixy. Zasto je on prevodio tako dobro ? Zato sto je i sam imao smisao za crni humor i shvatao je strip maksimalno. Uzecu za primer sportske komentatore : igralo se prvenstvo evrope u basketu u ZG ( ako gresim ispravite me ) i prenosi je Boris Mutic ( majstor nad majstorima ). Onda dodje do nekih smetnji i komentar iz studija RTB nastavlja Dobrosav Gajic. Majko mila, pa to ne moze da se opise recima. Kao da sam spavao sa Klaudijom Sifer pa onda dosla neka baba. Sta hocu reci: nije sve za svakoga. I srpski i hrvatski jezik nisu bas sjajni, bar ja tako mislim. Srpski je pun turcizama i stranih reci a hrvatski je prenatrpan nekim novim izrazima i recima. Neka mi neko objasni ako moze zasto se svuda u svetu kaze WIEN a samo u srbiji BEC. To mi nikad nije bilo jasno. Da ne pominjem druge primere.

Pa eto, najpre se zainteresujes zasto je nesto ovako kao ti sada... Onda potrazis neko strucno objasnjenje (u nekoj dobroj enciklopediji, ali bolje od nekog ko je strucan i ko ce ti dati pravi, potpuni odgovor), pa ti onda taj odgovor otvori nova pitanja, i tako, pitanje za pitanjem, zainteresujes se za materiju (u ovom slucaju lingvistiku) pa onda shvatis da ljudi 4 godine studiraju to i polazu na desetine vrlo teskih ispita da bi samo "zagrebali" po povrsini i naucili neke osnovne stvari.

Sto se tice komentatora, ima ih dobrih, prosecnih ilosih. Boris Mutic i Bozo Susec su meni bili omiljeni zagrebacki komentatori takodje. Dobrosav Gajic je zaista bio takad da ti dodje da zaspis na utakmici. Bilo ih je dobrih i losih svuda. Od losih, spomenucu samo neke kojih se sada secam (naime, mozda nisu svi zaista losi, ali je*es utakmicu ako se meni spava gledajuci i ako komentator ne ume da prenese atmosferu na gledaoca): Sead Hadzijahic, Zvonimir Anzulovic, Zvonko Mihajlovski (iako zmo mu zahvalni za brojne "bisere") i svakako spomenuti Dobrosav Gajic. Od dobrih (barem meni, to je pomalo i stvar ukusa ili naklonosti nekoj boji glasa): Boris Mutic, Bozo Susec, Mladen Delic, Vladan Stojakovic, Dragan Nikotovic, "Brljojko Kantic" (ma koliko on zaista bio "brljojko", on je meni bio dobar i umeo je da docara atmosferu, a imao je i takvih "bisera" da sam se kidao od smeha - secate li se Majkla Dzeksona, to jest Dzordana, a ustvari je bio Dzonson :o))) ). Naravno, ima danas dosta dobrih mladih i vrlo obrazovanih komentatora.

"Dnevnikovi" prevodi su bili prilagodjeni trzistu (imali su ciljno trziste i tu su jako dobro znali sta rade, da nije tako ne bi imali tolike tiraze), politickoj situaciji (zbog toga su neke stvari cenzurisali) te ko zna cemu jos. Naravno da su radili gomilu gluposti te da tih gluposti ima i kad je prevod u pitanju, i tu se potpuno slazem.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 13:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Gand

quote:
Originally posted by Inferno
Il tessitore/ Tkac/ Krojac

Koliko znam, Il tessitore je covjek koji se bavi tkanjem, ne krojenjem. To su razliciti pojmovi, tkati i krojiti, tako da Krojac totalno pusi kao prijevod. No i Tkac mi je debilna rijec do pakla, pokraj rijeci Tkalac staviti Tkac stvarno treba biti debilcuga.

Da ne spominjem opcenito arhaizme u starijim prijevodijam Bonneli junaka gdje su se utrpavale rijeci koje apsolutnon nito nije koristio u svakodnevnom govoru. Kad se sjetim rijeci "dockan" u svim oblicima dodje mi da pucam u budalu koja je to prva upisala u strip oblacic. Ja u zivotu nisam cuo da se netko izrazio sa "zadocnio sam", ili "dosao je dockan".... ukljucujuci sve narode iz ove regije.

Sto se tice prijevoda kod Zagora (kojeg sam zadnji put citao prije 30 godina ^^) logicno je da se novi prijevodi oslanjaju na izvornik i prilagodbu svom jeziku. Ljudi koji rade na prijevodima mozda nisu Zagora prije toga nikad ni imali u rukama, ponajmanje onog novosadskog, tako da je promaseno "optuzivati" jedan prijevod kao los u usporedbi s onim na koji smo navikli. Stvar se moze promatrati samo u duhu jezika i koliko se takav prijevod igra bogatstvom istoga, za sto je odlican primjer Asterix. Srpski prijevodi tog stripa su maestralni, hrvatski su idijotluk par exelans. Prevesti psa kao Snupix sto je aluzija na psa iz jednog drugog stripa odraz je idejnog siromastva u prevoditelja. Garovix kako su to prevodili Srbi, kud i kamo ima vise duse, prica puno siru pricu o tom psu gdje se modificira pocesto ime za psa u ruralnim krajevima zemlje. Tu su i ostali prijevodi imena likova koji niti su smijesni niti imaju karakter.

Sjecam se jedne epizode gdje se nekog mutnog tipa nazvalo Jolpazix. Prevoditelj je tu ostavio jak hint onima koji poznaju turcizme. Jolpaz je izraz koji oznacava mangupa i prevrtljivca. Rijec jolpaz bas i nije bila jako rasirena u Jugoslaviji, no prevoditelj je ipak hrabro skrojio inacicu za lik iz Asterixa, a za koji niti ne zelim znati kako se nazvao u Hrvatskoj. Isto se sjecam jedne epizode u kojoj je borbe iz rimske arene prenosio voditelj kojeg su Srbi preveli kao Oliverije Mlakarijus.

U Banatu se svakodnevno koristi rec "dockan", mozda je prevodilac poreklom Banacanin?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

quote:

Ja sam odrastao na Dnevnikovom Zagoru a sada sakupljam i citam Ludensov i siguran sam da je ovaj drugi prevod bolji. Jedini prevodilac koji zasluzuje cistu 10 je moj imenjak Brixy. Zasto je on prevodio tako dobro ? Zato sto je i sam imao smisao za crni humor i shvatao je strip maksimalno. Uzecu za primer sportske komentatore : igralo se prvenstvo evrope u basketu u ZG ( ako gresim ispravite me ) i prenosi je Boris Mutic ( majstor nad majstorima ). Onda dodje do nekih smetnji i komentar iz studija RTB nastavlja Dobrosav Gajic. Majko mila, pa to ne moze da se opise recima. Kao da sam spavao sa Klaudijom Sifer pa onda dosla neka baba. Sta hocu reci: nije sve za svakoga. I srpski i hrvatski jezik nisu bas sjajni, bar ja tako mislim. Srpski je pun turcizama i stranih reci a hrvatski je prenatrpan nekim novim izrazima i recima. Neka mi neko objasni ako moze zasto se svuda u svetu kaze WIEN a samo u srbiji BEC. To mi nikad nije bilo jasno. Da ne pominjem druge primere.

Pa eto, najpre se zainteresujes zasto je nesto ovako kao ti sada... Onda potrazis neko strucno objasnjenje (u nekoj dobroj enciklopediji, ali bolje od nekog ko je strucan i ko ce ti dati pravi, potpuni odgovor), pa ti onda taj odgovor otvori nova pitanja, i tako, pitanje za pitanjem, zainteresujes se za materiju (u ovom slucaju lingvistiku) pa onda shvatis da ljudi 4 godine studiraju to i polazu na desetine vrlo teskih ispita da bi samo "zagrebali" po povrsini i naucili neke osnovne stvari.

Sto se tice komentatora, ima ih dobrih, prosecnih ilosih. Boris Mutic i Bozo Susec su meni bili omiljeni zagrebacki komentatori takodje. Dobrosav Gajic je zaista bio takad da ti dodje da zaspis na utakmici. Bilo ih je dobrih i losih svuda. Od losih, spomenucu samo neke kojih se sada secam (naime, mozda nisu svi zaista losi, ali je*es utakmicu ako se meni spava gledajuci i ako komentator ne ume da prenese atmosferu na gledaoca): Sead Hadzijahic, Zvonimir Anzulovic, Zvonko Mihajlovski (iako zmo mu zahvalni za brojne "bisere") i svakako spomenuti Dobrosav Gajic. Od dobrih (barem meni, to je pomalo i stvar ukusa ili naklonosti nekoj boji glasa): Boris Mutic, Bozo Susec, Mladen Delic, Vladan Stojakovic, Dragan Nikotovic, "Brljojko Kantic" (ma koliko on zaista bio "brljojko", on je meni bio dobar i umeo je da docara atmosferu, a imao je i takvih "bisera" da sam se kidao od smeha - secate li se Majkla Dzeksona, to jest Dzordana, a ustvari je bio Dzonson :o))) ). Naravno, ima danas dosta dobrih mladih i vrlo obrazovanih komentatora.

"Dnevnikovi" prevodi su bili prilagodjeni trzistu (imali su ciljno trziste i tu su jako dobro znali sta rade, da nije tako ne bi imali tolike tiraze), politickoj situaciji (zbog toga su neke stvari cenzurisali) te ko zna cemu jos. Naravno da su radili gomilu gluposti te da tih gluposti ima i kad je prevod u pitanju, i tu se potpuno slazem.

Mislis Vladimr Anzulovic? Ne Zvonimir.
Meni je legendarni sportski komentator bio Ivan Tomic iz Zagreba, njegovi radio prenosi fudbalskih utakmica su bili uzivanje za slusati. Takodje su bili dobri berogradski komentatori Marko Markovic, Jordan Ivanovic, a najdosadniji mi je bio Ratko Mihovilovic iz Rijeke.
A i dan danas se odusevljavam komentarima Mice Dusanovica, legenda nad legendama, Milojko Pantic je okoreli zvezdas i to nije umeo da prikrije tokom prenosa, kao ni Petar Denda da je okoreli partizanovac.
Boris Mutic je isto tako bio fantastican, da ne kazem za Mladena Delica, svi znamo ono njegovo cuveno: "Ljudi moji, pa da li je to moguce, tresu se tribine....."
Ali ovde je rec o necem drugom, prevodi Dnevnikovi su mi nekako blizi, zato sto pripadam toj starijoj generaciji, mada mi nista ne smetaju ni ovi novi prevodi, takodje Alan Ford(moj najomiljeniji strip) sa prevodom Nenada Brixija je ono pravo, ovo sad je sve luk i voda.

Edited by - srdjandj on 12/05/2008 16:05:22
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Sto se tice komentatora, ima ih dobrih, prosecnih ilosih. Od losih, spomenucu samo neke kojih se sada secam (naime, mozda nisu svi zaista losi, ali je*es utakmicu ako se meni spava gledajuci i ako komentator ne ume da prenese atmosferu na gledaoca): Sead Hadzijahic, Zvonimir Anzulovic, Zvonko Mihajlovski (iako zmo mu zahvalni za brojne "bisere") i svakako spomenuti Dobrosav Gajic. Od dobrih (barem meni, to je pomalo i stvar ukusa ili naklonosti nekoj boji glasa): Boris Mutic, Bozo Susec, Mladen Delic, Vladan Stojakovic, Dragan Nikotovic, "Brljojko Kantic" (ma koliko on zaista bio "brljojko", on je meni bio dobar i umeo je da docara atmosferu, a imao je i takvih "bisera" da sam se kidao od smeha - secate li se Majkla Dzeksona, to jest Dzordana, a ustvari je bio Dzonson :o))) ). Naravno, ima danas dosta dobrih mladih i vrlo obrazovanih komentatora.

Di los
Da nije bilo njega ne bi bilo cuvene recenice "Zvezda ima dva Dejana,dva vita jelena - jedan je Dejan Stankovic a drugi Goran Djorovic".
A zaboravio si legendu koja je govorila u stihovima - mislim da bese Ivo Tomic iz Rijeke (ispravite me ako gresim).
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Sto se tice komentatora, ima ih dobrih, prosecnih ilosih. Od losih, spomenucu samo neke kojih se sada secam (naime, mozda nisu svi zaista losi, ali je*es utakmicu ako se meni spava gledajuci i ako komentator ne ume da prenese atmosferu na gledaoca): Sead Hadzijahic, Zvonimir Anzulovic, Zvonko Mihajlovski (iako zmo mu zahvalni za brojne "bisere") i svakako spomenuti Dobrosav Gajic. Od dobrih (barem meni, to je pomalo i stvar ukusa ili naklonosti nekoj boji glasa): Boris Mutic, Bozo Susec, Mladen Delic, Vladan Stojakovic, Dragan Nikotovic, "Brljojko Kantic" (ma koliko on zaista bio "brljojko", on je meni bio dobar i umeo je da docara atmosferu, a imao je i takvih "bisera" da sam se kidao od smeha - secate li se Majkla Dzeksona, to jest Dzordana, a ustvari je bio Dzonson :o))) ). Naravno, ima danas dosta dobrih mladih i vrlo obrazovanih komentatora.

Di los
Da nije bilo njega ne bi bilo cuvene recenice "Zvezda ima dva Dejana,dva vita jelena - jedan je Dejan Stankovic a drugi Goran Djorovic".
A zaboravio si legendu koja je govorila u stihovima - mislim da bese Ivo Tomic iz Rijeke (ispravite me ako gresim).

U gornjem postu sam pomenuo Ivana Tomica iz Zagreba.
On je komentarisao u stihovima, on je Boru Cvjetkovica prozvao "Lane sa Korane".
A mislim da je Vladimir Anzulovic provalio onu cuvenu recenicu:"Da li je to Surjak ili aut sa lijeve strane?", ili je pak to bio Mladen Delic, nisam potpuno siguran?

Edited by - srdjandj on 12/05/2008 16:27:25
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Prevideo
A prenosi su mu bili ludilo,samo ima nas malo dovoljno matorih da to pamtimo. To je bilo vreme - liga,standard
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/05/2008 : 16:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

quote:

Di los

On je komentarisao u stihovima, on je Boru Cvjetkovica prozvao "Lane sa Korane".
A mislim da je Vladimir Anzulovic provalio onu cuvenu recenicu:"Da li je to Surjak ili aut sa lijeve strane?", ili je pak to bio Mladen Delic, nisam potpuno siguran?

Joj, tsj Tomic je bio dobar; "Evo našeg bombardera sa Kvarnera" ( Mladenovic), "od Dinamovog snažnog štita, ostala je samo meka krempita", "cuker-Šuker", idr..

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

quote:

quote:

quote:

Di los

Joj, tsj Tomic je bio dobar; "Evo našeg bombardera sa Kvarnera" ( Mladenovic), "od Dinamovog snažnog štita, ostala je samo meka krempita", "cuker-Šuker", idr..

Da, da, to je to, sad sam se setio toga, legendarni Tomic.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/05/2008 : 16:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Samo u Srbiji???
Na madarskom se kaže Becs, a na jezicima naroda bivše ju je mislim nešto slicno.
A šta misliš zašto se samo u Srbiji(!) kaže Beograd a u nekim zemljama se prica Belgrade, Belgrad, Belgrado i sl.....

Ja sam mislio da se Beograd u engleskoj kaže Whitetown.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

Prevideo
A prenosi su mu bili ludilo,samo ima nas malo dovoljno matorih da to pamtimo. To je bilo vreme - liga,standard

Stara garda, ali sto smo stariji, bolje pamtimo.
Koliko pamtim nedeljom su svi slusali radi prenose, mnogi su isli u setnju sa tranzistorom i tako slusali prenose tih utakmica, da, to je bilo vreme....eh, samo kad se setim....

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:

quote:

Samo u Srbiji???
Na madarskom se kaže Becs, a na jezicima naroda bivše ju je mislim nešto slicno.
A šta misliš zašto se samo u Srbiji(!) kaže Beograd a u nekim zemljama se prica Belgrade, Belgrad, Belgrado i sl.....

Isto bi se tako mogao zvati i Biograd na moru?

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/05/2008 : 16:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Samo u Srbiji???

Ma, ne, Beograd je Biograd na Dunavu

Eh, da, ako mogu ja potpuni lingvisticki laik, komentirati; zar nije bogatstvo jezika u tome da ima što više svojih rijeci? Znaci, ako Hrvati i Srbi govore "Bec", zašto bi to bilo loše? Isto kao što Hrvatska ima "sijecanj", dok svi drugi govore "januar". Naravno, ovdje ne mislim na novokomponovane pizdarije, tipa "zrakomlat"

Na kraju krajeva, Zagreb je Agram u Njemackoj

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 16:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Samo u Srbiji???

Ma, ne, Beograd je Biograd na Dunavu

Eh, da, ako mogu ja potpuni lingvisticki laik, komentirati; zar nije bogatstvo jezika u tome da ima što više svojih rijeci? Znaci, ako Hrvati i Srbi govore "Bec", zašto bi to bilo loše? Isto kao što Hrvatska ima "sijecanj", dok svi drugi govore "januar". Naravno, ovdje ne mislim na novokomponovane pizdarije, tipa "zrakomlat"

Na kraju krajeva, Zagreb je Agram u Njemackoj

Mislim da se i u Ceskoj meseci govore slicno kao u Hrvatskoj.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/05/2008 : 17:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pa ima na netu vazda stranica sa biserima sportskih komentatora, te sa biserima uopste. Jednom sam naleteo na neki sajt gde su bili biseri svih vrsta, sto kompntatora, sto profesora po skolama. Mi smo takodje zapisivali bisere nasih profesora, secam se dva bisera nase biologicarke (zvali smo je foka, ne znam zasto, imala je taj nadimak decenijama, ja sam joj bio ucenik kad je bila vec pred penzijom), no, evo tih bisera:
-...(ide prica o genetici, genima, mutacijama, te o raku kao rezultatu nekih mutacija, i onda o nekoj osobi koja je imala rak koze zbog mutacija u mladezu izazvanih preteranom izlaganju suncu...): "...ona je dobila rak, i pred smrt umrla" (mi na patos od smeha)
-"...cula sam da u Dalmaciji ima mnogo prostitucije, ali nisam imala prilike tamo da radim" (tek tu smo se valjali po patosu)

Ovo je sad skroz otislo u off-topic, trebali smo ovo nastaviti u svastari...

No, vredi potraziti na google-u, mislim da je dovoljno ukucati "biseri" i "Zvonko Mihajlovski" (jer on ima najvise bisera), ima dosta toga pribelezenog i ovekovecenog. Sad se setih Milojka Pantica, utakmica je Partizan Zvezda...: "evo, izlaze igraci Partizana, a evo izlaze i nasi"

Edited by - ---dp--- on 12/05/2008 17:26:25
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 12/05/2008 : 17:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:

Pa ima na netu vazda stranica sa biserima sportskih komentatora, te sa biserima uopste. Jednom sam naleteo na neki sajt gde su bili biseri svih vrsta, sto kompntatora, sto profesora po skolama. Mi smo takodje zapisivali bisere nasih profesora, secam se dva bisera nase biologicarke (zvali smo je foka, ne znam zasto, imala je taj nadimak decenijama, ja sam joj bio ucenik kad je bila vec pred penzijom), no, evo tih bisera:
-...(ide prica o genetici, genima, mutacijama, te o raku kao rezultatu nekih mutacija, i onda o nekoj osobi koja je imala rak koze zbog mutacija u mladezu izazvanih preteranom izlaganju suncu...): "...ona je dobila rak, i pred smrt umrla" (mi na patos od smeha)
-"...cula sam da u Dalmaciji ima mnogo prostitucije, ali nisam imala prilike tamo da radim" (tek tu smo se valjali po patosu)

Ovo je sad skroz otislo u off-topic, trebali smo ovo nastaviti u svastari...

No, vredi potraziti na google-u, mislim da je dovoljno ukucati "biseri" i "Zvonko Mihajlovski" (jer on ima najvise bisera), ima dosta toga pribelezenog i ovekovecenog. Sad se setih Milojka Pantica, utakmica je Partizan Zvezda...: "evo, izlaze igraci Partizana, a evo izlaze i nasi"

Pa da, Milojko Pantic nije mogao da sakrije da je okoreli zvezdas.

Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 12/05/2008 : 21:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
[i]

Bedast ili ne, tako ti je. To sto ti pises nema veze sa mojom pricom. Ja ne kazem kako ko izgovara vec kako je neko pametan izvrnuo Wien u Bec, a zasto nemam pojma.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 12/05/2008 : 21:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:

quote:

Samo u Srbiji???

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/05/2008 : 21:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Ja ne kazem kako ko izgovara vec kako je neko pametan izvrnuo Wien u Bec, a zasto nemam pojma.

A kako je neko pametan izvrnuo ime Vindobona u rec Wien???
No hard feelings, dosadno mi je malo...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 12/05/2008 : 21:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Osecam se kao da sam procitao najvecu enciklopediju. Hvala svima na trudu i iscrpnim objasnjenjima.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25292 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/05/2008 : 21:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Osecam se kao da sam procitao najvecu enciklopediju. Hvala svima na trudu i iscrpnim objasnjenjima.

Kako sam znao da ceš da odreaguješ ovako....
Sorry, ali nije mi jasno kako možeš da odvališ recenicu tipa: " Ja ne kazem kako ko izgovara vec kako je neko pametan izvrnuo Wien u Bec, a zasto nemam pojma."?????
Pojasni mi molim te, možda sam pogrešno razumeo. Šta misliš, neko je sedeo i razmišljao kako bi mogao da izvrne rec Wien???

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000