forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Sta posle Kena?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 16/06/2008 : 12:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
I poslije Kena Ken!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/07/2008 : 12:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Stari borac

quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Stari borac

U redu, mislimo razlicito.
Talijani imaju manju razliku izmedu povijesti i price, zato i koriste istu rijec za oba pojma (kao i Nijemci, kojima je Geschichte i jedno i drugo).
Povijest jest nešto egzaktno ako mislimo na ukupnost dogadaja u prošlosti, ali ako mislimo na povijest kao pripovijedanje prošlosti, onda baš i nije egzaktno - a mislim da su Talijani na to mislili.
A povijest kao znanost o prošlosti takoder nije egzaktna, jer se radi o interpretativnoj znanosti (zbog toga i mnogi pripadnici i zagovornici prirodnih znanosti poricu povijesti pravo da se uopce naziva znanošcu).

Moguce da si u pravu. Ustvari, bas idem u Bonelli za desetak dana, pa cu ih pitati:)

Hajde, molim te, nemoj zaboraviti. Odavno me to zanima. Moje prethodno izneseno mišljenje samo je pretpostavka, pa bih baš volio riješiti tu dvojbu jednom zauvijek. Inace, kao klinac jako sam volio taj serijal. I naucio puno o povijesti Divljeg zapada.

Bio si u pravu! Nije "Prica o Divljem zapadu" nego "Povijest Divljeg Zapada". Bravo!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 02/07/2008 : 20:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message
Hvala, hvala, lijepo je biti u pravu.
Ali, kako sam vec rekao, nisam bio siguran, samo sam pretpostavljao.

Hvala na prosljedivanju obavijesti iz prve ruke.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/07/2008 : 21:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Hvala tebi sto si uopce skrenuo paznju na to. Meni to nikad ne bi palo na pamet:)
Mada, sad kad gledam, nekako mi "Prica o Divljem Zapadu" zvuci "stripovskije" od "Povijest Divljeg zapada" i vise mi se svidja... a znacenje je jako slicno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 03/07/2008 : 23:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message
Dobro, dobro, kad si vec zapeo, izdaj to kao "Price...".
Naravno, na kioske za 16 kuna (hajde, neka bude 17, poskupjela je nafta).
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1824 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 04/07/2008 : 00:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Izvinite nisam pratio razvoj ove price, da li to Markos planira izdati `Price sa divljeg zapada` ili sta ?

Edited by - Ferri on 04/07/2008 00:11:31
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 11/07/2008 : 17:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
TO CE SE DESIRI KAD TAD.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000