Author |
Topic |
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
Posted - 11/06/2008 : 10:31:41
|
quote: Originally posted by Stari borac
U redu, mislimo razlicito. Talijani imaju manju razliku izmedu povijesti i price, zato i koriste istu rijec za oba pojma (kao i Nijemci, kojima je Geschichte i jedno i drugo). Povijest jest nešto egzaktno ako mislimo na ukupnost dogadaja u prošlosti, ali ako mislimo na povijest kao pripovijedanje prošlosti, onda baš i nije egzaktno - a mislim da su Talijani na to mislili. A povijest kao znanost o prošlosti takoder nije egzaktna, jer se radi o interpretativnoj znanosti (zbog toga i mnogi pripadnici i zagovornici prirodnih znanosti poricu povijesti pravo da se uopce naziva znanošcu).
e sad, ovo je idiotarija.
|
Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/ |
|
|
ordell
Senior Member
Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 11/06/2008 : 10:56:25
|
Manite se više tog bonellija Zar nije dosta da se reprinta Mno, MM,ide neobjavljen Tex, Zagor redovno izlazi,Blek,Mark, DD više-manje isto...a imamo i lijep KP serijal. Da izlaze svi ti koji ste ih nabrojili, kupio bi. Pogotovo T&D, ali mi se cini boljom idejom da Fibra nastavi sa "svojim" stripovima. Svaka cast Markosu na predivnom izboru. Koliko od vas bi ikad uzelo Spagetije ili recimo "Le cri du Vampir?"(IVan Piire) u ruke, da ih Fibra nije objavila? Uskoro ide i From hell, šta vi više htjeli?? Znate, postoji "tamo vani" gomila izvrstnih, da ne kažem odlicnih stripova. Nikad u životu ih necete stic sve procitat. Izbor je ogroman, ponuda vecja nego ikad. Samo treba malo kopati po internetu, raspitati se. Vrijeme za kupovinu preko amazona je pravi, $ je slab, stripovi "jeftini". Sa Palomarom cu pricekat Fibru, iako me vec jako svrbi da kupim ostala 4 fanthagraphicsova voluma |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/06/2008 : 11:17:54
|
Jos slazem plan i program za 08/09 - cekam da se jos neke stvari potvrde pa cu objaviti sto cete moci ocekivati u narednih godinu i pol, dvije. Uglavnom, ima preko 40 novih naslova, a svega 3 reprinta (Mort Cinder, Welcome to Springwille i jos jedan). |
Trouble will find me |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 11/06/2008 : 12:49:56
|
quote: Originally posted by ordell
Manite se više tog bonellija Zar nije dosta da se reprinta Mno, MM,ide neobjavljen Tex, Zagor redovno izlazi,Blek,Mark, DD više-manje isto...a imamo i lijep KP serijal. Da izlaze svi ti koji ste ih nabrojili, kupio bi. Pogotovo T&D, ali mi se cini boljom idejom da Fibra nastavi sa "svojim" stripovima. Svaka cast Markosu na predivnom izboru. Koliko od vas bi ikad uzelo Spagetije ili recimo "Le cri du Vampir?"(IVan Piire) u ruke, da ih Fibra nije objavila? Uskoro ide i From hell, šta vi više htjeli?? Znate, postoji "tamo vani" gomila izvrstnih, da ne kažem odlicnih stripova. Nikad u životu ih necete stic sve procitat. Izbor je ogroman, ponuda vecja nego ikad. Samo treba malo kopati po internetu, raspitati se. Vrijeme za kupovinu preko amazona je pravi, $ je slab, stripovi "jeftini". Sa Palomarom cu pricekat Fibru, iako me vec jako svrbi da kupim ostala 4 fanthagraphicsova voluma
Bravo brate, sve što si rekao je gola istina. Podržavam. Ima još toliko dobrih stripova za izdati, a Fibra to pokušava i na dobrom je putu. Necu reci na izdaje nekomercijalne stripove jer oni to globalno gledano nisu, medutim u odnosu na ostale ex yu izdavace izdaje najalternativnije naslove i najmanje komercijalne.
Što se tice Bonellija, ne treba se brinuti, ima ko to i bez Marka da štancuje, a i štancuje tako da ne vidim šta bi mogao kvalitetno izdati što vec ne izlati sve da hoce? Možda jedino neki manje poznati mini serijal ili album, cini mi se da postoji takvo nešto i da je u opticaju. Marko, ispravi me ako grešim. |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Posted - 11/06/2008 : 12:53:49
|
quote: Originally posted by Markos
Jos slazem plan i program za 08/09 - cekam da se jos neke stvari potvrde pa cu objaviti sto cete moci ocekivati u narednih godinu i pol, dvije. Uglavnom, ima preko 40 novih naslova, a svega 3 reprinta (Mort Cinder, Welcome to Springwille i jos jedan).
Kad kažeš reprinti, misliš na stripove koji su vec nekad izdavani na ovim prostorima? 40 novih naslova Jedva cekam da skrojiš taj spisak i prepustim se slatkom išcekivanju pošto imam apsolutno poverenje u tvoj ukus. |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Stari borac
Average Member
Croatia
505 Posts
Member since 03/11/2004 |
Posted - 11/06/2008 : 20:21:40
|
U redu, mislimo razlicito. Talijani imaju manju razliku izmedu povijesti i price, zato i koriste istu rijec za oba pojma (kao i Nijemci, kojima je Geschichte i jedno i drugo). Povijest jest nešto egzaktno ako mislimo na ukupnost dogadaja u prošlosti, ali ako mislimo na povijest kao pripovijedanje prošlosti, onda baš i nije egzaktno - a mislim da su Talijani na to mislili. A povijest kao znanost o prošlosti takoder nije egzaktna, jer se radi o interpretativnoj znanosti (zbog toga i mnogi pripadnici i zagovornici prirodnih znanosti poricu povijesti pravo da se uopce naziva znanošcu).
Moguce da si u pravu. Ustvari, bas idem u Bonelli za desetak dana, pa cu ih pitati:)
Hajde, molim te, nemoj zaboraviti. Odavno me to zanima. Moje prethodno izneseno mišljenje samo je pretpostavka, pa bih baš volio riješiti tu dvojbu jednom zauvijek. Inace, kao klinac jako sam volio taj serijal. I naucio puno o povijesti Divljeg zapada. |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 11/06/2008 : 23:51:52
|
Jos slazem plan i program za 08/09 - cekam da se jos neke stvari potvrde pa cu objaviti sto cete moci ocekivati u narednih godinu i pol, dvije. Uglavnom, ima preko 40 novih naslova, a svega 3 reprinta (Mort Cinder, Welcome to Springwille i jos jedan).
Wow. Verujem da za 2010. vec imas gotov plan: BANKROT!
Mislim, 40 novih naslova + ponesto starih = 2 godine? |
|
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 11/06/2008 : 23:53:48
|
quote: Originally posted by Markos Moguce da si u pravu. Ustvari, bas idem u Bonelli za desetak dana, pa cu ih pitati:)
Raspitaj se onda i za kontakt sa Stanom, cisto da te podsetim. :) |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 12/06/2008 : 09:28:37
|
quote: Originally posted by Markos Moguce da si u pravu. Ustvari, bas idem u Bonelli za desetak dana, pa cu ih pitati:)
Hajde, molim te, nemoj zaboraviti. Odavno me to zanima. Moje prethodno izneseno mišljenje samo je pretpostavka, pa bih baš volio riješiti tu dvojbu jednom zauvijek. Inace, kao klinac jako sam volio taj serijal. I naucio puno o povijesti Divljeg zapada.
Hocu, nema problema. U biti, i mene zanima:) |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 12/06/2008 : 09:32:37
|
quote: Originally posted by DusMan
Wow. Verujem da za 2010. vec imas gotov plan: BANKROT!
Pa sad, jos nije sigurno, 2010. ili 2011., zavisi jesi li optimist ili pesimist:)
quote: Originally posted by DusMan Mislim, 40 novih naslova + ponesto starih = 2 godine?
Da, i ja sam se zacudio kad sam sve stavio na papir. (a tu nisam ubrojio serijale koji su vec zapoceti - dakle jos 23 Kena, Spagete, Alvar, Ljubav i Rakete...) Trebat ce stvarno zapeti da to sve stignemo pripremiti i objaviti (i financirati:( ), ali... Ako ne hodas po rubu, gdje je tu zabava?:) OK za Stana! |
Trouble will find me |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 12/06/2008 : 09:47:42
|
quote: Originally posted by DusMan Raspitaj se onda i za kontakt sa Stanom, cisto da te podsetim. :)
Kupovina stana je u diru? A? Seliš???? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Posted - 12/06/2008 : 15:48:47
|
Jednostavna stvar.hocemo da vidimo judasa mikija west story u hrvatskim izdanjima.Samo jednom u tvrdom ili mekom pakovanju 3 u 1 ili svaki posebno .To je ono sto jos ostaje od starih dobrih junaka publike je mnogo i ukusa sa njima.To je ono sto hrvatski strip duguje bonelliju.Svi treba da dobiju sansu na osnovu starih junaka postoji sve ovo sto danas vidimo samo prefarbano i doradeno.Nista novo pod kapom nebeskom. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18910 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 12/06/2008 : 16:35:27
|
quote: Originally posted by REJS
Jednostavna stvar.hocemo da vidimo judasa mikija west story u hrvatskim izdanjima.Samo jednom u tvrdom ili mekom pakovanju 3 u 1 ili svaki posebno .To je ono sto jos ostaje od starih dobrih junaka publike je mnogo i ukusa sa njima.To je ono sto hrvatski strip duguje bonelliju.Svi treba da dobiju sansu na osnovu starih junaka postoji sve ovo sto danas vidimo samo prefarbano i doradeno.Nista novo pod kapom nebeskom.
Svasta. |
Trouble will find me |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Posted - 12/06/2008 : 16:56:31
|
Jednostavna stvar.hocemo da vidimo judasa mikija west story u hrvatskim izdanjima.Samo jednom u tvrdom ili mekom pakovanju 3 u 1 ili svaki posebno .To je ono sto jos ostaje od starih dobrih junaka publike je mnogo i ukusa sa njima.To je ono sto hrvatski strip duguje bonelliju.Svi treba da dobiju sansu na osnovu starih junaka postoji sve ovo sto danas vidimo samo prefarbano i doradeno.Nista novo pod kapom nebeskom.
Kako je tebi dooobro |
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Posted - 12/06/2008 : 19:27:18
|
quote: Originally posted by Renky
Kupovina stana je u diru? A? Seliš????
M'da... cuo sam da su stanovi u Italiji jeftiniji nego u Srbiji, pa rekoh sebi: sto da ne? :) |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
skviki
Average Member
Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 15/06/2008 : 19:52:27
|
Neverovatna izjava. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
|
kico
Advanced Member