Author |
Topic  |
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 21/06/2008 : 20:18:53
|
quote: Originally posted by Inferno
NEMA SPOILERA!
Malkice sam razocaran Laurentijevim crtežom. Bacio sam pogled na "Aljasku", "Kradljiva sjena", "Osveta Vudu", pa i na "Otocka skupina" i mogu reci da ovaj najnoviji Laurentijev uradak nema gotovo nikakvih dodirnih tocaka s njegovim prethodnim radovima. Njegov crtež je prije krasila preciznost linija, zanos, poletnost, jasnoca, ciste teksture krajolika, dok u "Mocvari robijaša" sve to izgleda dosta zbrzano, onako "preko noge", nejasno, nezgrapno; nemaštoviti detalji; cak mi pojedini kadrovi djeluju i prestaticno. Samog Zagora ne uspjeva nacrtati kako treba, kako je nekoc znao (slobodno uzmite "Aljasku", pa cete se uvjeriti). Najbolje epizode su uvijek imale i najbolji crtež. Nekima ce crtež upropastiti doživljaj. Najgori mi je onaj dio kad se Zagor potukao ipred krcme. Ipak, i ovakav crtež nije nepodnošljiv. Štoviše, Laurenti se ovog puta odlucio pozabaviti s crtackom tehnikom "chiarroscuro", pa ce mnogi moci uživati u odnosima svijetla i tame, crnog i bijelog. A cini mi se da je crnilu kumovao i ludensov tisak (table sa CRŠ-a su mi bile dosta blijede). Bez obzira na to, Mauro se popravio zadnjih 30-ak stranica. Stvarno se pitam zašto vecina crtaca nazaduje umjesto da napreduje (Marcello, Cassaro, Chiarolla, D'Arcangelo...)? Kako bilo, ja zbrzanost i nemarnost, redovito i s posebnim guštom kažnjavam "prekrasnim" ocjenama.
Crtež: poklonjena sedmica
Prica je vrlo dobra. Zasad se vrti u "osamdeseticama", ali sam uvjeren da ce bit još bolje. Zašto je prica dobra? Pa zato što je Moreno ucinio sve onako kako bi to ucinio Boselli. Da ne piše ime autore: Burattini, zakleo bih se da je ovo Bosellijevo djelo. Moreno, majku mu, pa koliko ti je trebalo da shvatiš...? Karakteristike: 1) Ne troši vinjete na uobicajene gluposti. 2) Dinamicno nizanje scena. 3) Pametan tekst. 4) Zna što hoce. 5) Prica ke kolio-toliko originalna. 6) Nema više glupih likova kao do sada. 7) I što je najvažnije: nisam naišao ni na jednu ultra-stupidnu situaciju koja vrijeda inteligenciju i najmladih citatelja.
Kako je Bimbo završio u zatvoru? Što je bilo u prethodnoj epizodi? Zar on nije bio kukavica i slabic? (a ovdje je gromada od covjeka)
ajd ne seri  |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 21/06/2008 : 22:00:56
|
quote: Originally posted by VALTER
da, previše analitike za zagija i odredene utakmice :)
Zašto ne receš (poput Pavela) ono što želiš reci i što ti je na umu, bez tih "metafora".  |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 21/06/2008 : 22:23:49
|
sa svime napisanim se slažem inferno...laurenti malo podbacio...buratini pozitivno iznenadio...a još 3 nastavka nas ceka... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 21/06/2008 : 22:49:17
|
quote: Originally posted by piquet
sa svime napisanim se slažem inferno...laurenti malo podbacio...buratini pozitivno iznenadio...a još 3 nastavka nas ceka...
Znaci, ne serem!? ...previše...
I onda se ljudi žale da je forum dosadan. Ide covik iz zajebancije napisati nešto o stripu u želji da se i ostali ukljuce u raspravicu, da reknu s cim se slažu, a šcim ne... i sve to na forumu o stripovima! I onda na kraju taj coek ispadne debilcina. Pa o cemu to na forumu (o stripovima) treba pricati da bi nekima bilo zabavno, odnosno da to ne bi docekali na nož! mpavin, King warior, mlaki, piquet, ---dp---, provodina, deecay, spock, i like girlz i još par... su jedini koji napišu štogod o stripovima |
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 21/06/2008 : 23:42:32
|
a valjda je ljudima zanimljivije pisati o ekonomiji, politici, nacionalnim prepucavanjima itd...
no, sklonimo to na stranu, volio bih da vidim taj laurentijev crtež u "mocvari robijaša"... on je inace lagano podizao kvalitet svojih radova, dovoljno da usporedimo "ratnike gromovnika" i "kraljicu mrtvog grada" i napredak je više nego uocljiv... tako da sam ocekivao još veci rast kvalitete njegovog crteža, ne mogu da vjerujem da se "pokvario" :) |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
MaTex
Average Member

Croatia
568 Posts
Member since 03/01/2008 |
Posted - 22/06/2008 : 00:40:59
|
Ako cemo o crtežu,Laurenti nikad bolji.Iako nije moj miljenik,ovdje rastura.Buratini-manje-više kao što je Inferno naveo:netipican pocetak,dijalozi bez buloznosti,likovi obecavaju...kao da se konacno izlijecio od 'žutice'. |
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 22/06/2008 : 02:23:42
|
Laurentijev crtež se u ovom stripu drasticno promijenio, e sad neko ce rec na bolje, neko na gore, sve je stvar ukusa a o njima se ne raspravlja |
 |
|
Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 22/06/2008 : 17:04:45
|
Ma laurenti je meni super crtac, jedino što mi kod njega ne valja što previše sjenca i Zagoru crta predugu kosu...al ne smeta, NE SMETAAAA... I da, u ovoj epizodi nije se baš ni previše potrudio oko pozadine. al ajd  |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/06/2008 : 10:52:50
|
Meni je Mocvara robijaša baš legla, nije loš pocetak, DOBAR...DOBAR, konacno dobro razdoblje Zagora....samo da potraje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 25/06/2008 : 10:17:04
|
quote: Originally posted by Raga
Ma laurenti je meni super crtac, jedino što mi kod njega ne valja što previše sjenca i Zagoru crta predugu kosu...al ne smeta, NE SMETAAAA... I da, u ovoj epizodi nije se baš ni previše potrudio oko pozadine. al ajd 
Vidiš, to je ono što je meni baš super. Pa nije vrag da ima svog frizera u mocvari koji mu onako ureduje frizuru kako izgleda kod ostalih crtaca. Kod Laurentija je to divljije, tarzanovskije... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts
Posted - 25/06/2008 : 16:42:42
|
Meni je Laurenti bio dobar u Aljaski, a bogami i u Mocvari robijaša,malo je promjenio stil ali ništa zabrinjavajuce, ako se kod Crvenog snjega za Infernove ocene Sediolija nisam složio,(Sedioli mi je odlican-za 10) sada je potpuno u pravo-bar što se mene tice.(ja bi ipak za pricu dao cistu 10, a za crtež 8). I meni se svida divlji-tarzenovski Zagi.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 28/06/2008 : 21:50:13
|
Laurenti je u ovoj epizodi još bolji, iako je i prije bio odlican! Laurenti se ne može porediti s Sediolijem jer je nekoliko klasa ispred! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts
Posted - 29/06/2008 : 14:39:17
|
Ajde, nek ti bude Jasa, Laurenti je bolji, ako se slažeš, da ni Sedioli nije loš. Može tako, da nebu svade? |
|
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 01/07/2008 : 11:38:37
|
Na ubc-u su ovaj cetverobroj ocijenili sa jako visokom ocjenom preko 90%, dok su sljedece dvije od Bosellija i Burattinija redom ocijenili ispod 50%. To su epizode koje je sad izdao VC. PRicaju na ubc da Burattini imao na pameti Papillona kad je radio pricu, pa je lika poeta uzeo od one Dustina Hoffmana u filmu... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts
Posted - 01/07/2008 : 13:25:45
|
Tajnu Summera s 50% ( Boselli )!? Slab im je ukus! Radi se o odlicnoj epizodi koja zaslužuje najmanje 80%. A ona iza Burattinijeva je toliko jadna da ne zaslužuje više od 20%, uglavnom zbog rahilnog završetka! |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 05/07/2008 : 13:49:31
|
Cisto da vidite razliku izmedu "Mocvara robijaša" i "Aljaska". Ne znam za vas, ali meni je prva tabla prilicno masna (izmuljana), nezgrapna i greza. Likovi i njihove face su loše stilizirane, a o zbrzanim detaljima i pozadini necu ni govoriti. Laurentija je krasila poletnost, dok ovdje vlada staticnost. Ma, nije ni ovakav crtež loš, ali po meni se nikako ne može mijeriti s onom drugom tablom gdje je sve to jasnije i cišce.

|
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 05/07/2008 : 13:53:20
|
razlika nebo i zemlja, kao dva potpuno druga crtaca... laurenti je stvarno puno napredovao, aljaska odvratno izgleda naspram mocvare robijaša... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 05/07/2008 : 14:03:02
|
quote: Originally posted by I like girlz
razlika nebo i zemlja, kao dva potpuno druga crtaca... laurenti je stvarno puno napredovao, aljaska odvratno izgleda naspram mocvare robijaša...
    Ovo nisam ocekivao, moram priznat. Ali to je to - ukusi su razliciti i nema ih smisla komentirati, zar ne!?  |
|
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 05/07/2008 : 14:42:43
|
meni je ovaj noviji znatno bolji, iako je Laurenti prije crtao Zagora bolje, ali ovaj je stvarno odlican! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
 |
|
jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts
Posted - 05/07/2008 : 15:59:40
|
quote: Originally posted by Inferno
quote: Originally posted by I like girlz
razlika nebo i zemlja, kao dva potpuno druga crtaca... laurenti je stvarno puno napredovao, aljaska odvratno izgleda naspram mocvare robijaša...
    Ovo nisam ocekivao, moram priznat. Ali to je to - ukusi su razliciti i nema ih smisla komentirati, zar ne!? 
Slažem se s I like girlzom! |
 |
|
Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts
Posted - 05/07/2008 : 22:22:06
|
I meni je noviji Laurenti bolji-znatno, oprosti Inferno. |
|
 |
|
Topic  |
|