forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor 148: Mocvara robijasa
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 21/06/2008 : 20:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

NEMA SPOILERA!

Malkice sam razocaran Laurentijevim crtežom. Bacio sam pogled na "Aljasku", "Kradljiva sjena", "Osveta Vudu", pa i na "Otocka skupina" i mogu reci da ovaj najnoviji Laurentijev uradak nema gotovo nikakvih dodirnih tocaka s njegovim prethodnim radovima.
Njegov crtež je prije krasila preciznost linija, zanos, poletnost, jasnoca, ciste teksture krajolika, dok u "Mocvari robijaša" sve to izgleda dosta zbrzano, onako "preko noge", nejasno, nezgrapno; nemaštoviti detalji; cak mi pojedini kadrovi djeluju i prestaticno. Samog Zagora ne uspjeva nacrtati kako treba, kako je nekoc znao (slobodno uzmite "Aljasku", pa cete se uvjeriti). Najbolje epizode su uvijek imale i najbolji crtež.
Nekima ce crtež upropastiti doživljaj. Najgori mi je onaj dio kad se Zagor potukao ipred krcme.
Ipak, i ovakav crtež nije nepodnošljiv. Štoviše, Laurenti se ovog puta odlucio pozabaviti s crtackom tehnikom "chiarroscuro", pa ce mnogi moci uživati u odnosima svijetla i tame, crnog i bijelog. A cini mi se da je crnilu kumovao i ludensov tisak (table sa CRŠ-a su mi bile dosta blijede). Bez obzira na to, Mauro se popravio zadnjih 30-ak stranica.
Stvarno se pitam zašto vecina crtaca nazaduje umjesto da napreduje (Marcello, Cassaro, Chiarolla, D'Arcangelo...)?
Kako bilo, ja zbrzanost i nemarnost, redovito i s posebnim guštom kažnjavam "prekrasnim" ocjenama.

Crtež: poklonjena sedmica

Prica je vrlo dobra. Zasad se vrti u "osamdeseticama", ali sam uvjeren da ce bit još bolje. Zašto je prica dobra? Pa zato što je Moreno ucinio sve onako kako bi to ucinio Boselli. Da ne piše ime autore: Burattini, zakleo bih se da je ovo Bosellijevo djelo. Moreno, majku mu, pa koliko ti je trebalo da shvatiš...?
Karakteristike:
1) Ne troši vinjete na uobicajene gluposti.
2) Dinamicno nizanje scena.
3) Pametan tekst.
4) Zna što hoce.
5) Prica ke kolio-toliko originalna.
6) Nema više glupih likova kao do sada.
7) I što je najvažnije: nisam naišao ni
na jednu ultra-stupidnu situaciju koja
vrijeda inteligenciju i najmladih citatelja.

Kako je Bimbo završio u zatvoru?
Što je bilo u prethodnoj epizodi?
Zar on nije bio kukavica i slabic?
(a ovdje je gromada od covjeka)

ajd ne seri
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/06/2008 : 21:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
da, previše analitike za zagija
i odredene utakmice :)
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/06/2008 : 22:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by VALTER

da, previše analitike za zagija
i odredene utakmice :)

Zašto ne receš (poput Pavela) ono što želiš reci i što ti je na umu,
bez tih "metafora".

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 21/06/2008 : 22:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
sa svime napisanim se slažem inferno...laurenti malo podbacio...buratini pozitivno iznenadio...a još 3 nastavka nas ceka...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/06/2008 : 22:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by piquet

sa svime napisanim se slažem inferno...laurenti malo podbacio...buratini pozitivno iznenadio...a još 3 nastavka nas ceka...

Znaci, ne serem!?...previše...

I onda se ljudi žale da je forum dosadan. Ide covik iz zajebancije napisati nešto o stripu u želji da se i ostali ukljuce u raspravicu, da reknu s cim se slažu, a šcim ne... i sve to na forumu o stripovima! I onda na kraju taj coek ispadne debilcina. Pa o cemu to na forumu (o stripovima) treba pricati da bi nekima bilo zabavno, odnosno da to ne bi docekali na nož!
mpavin, King warior, mlaki, piquet, ---dp---, provodina, deecay, spock, i like girlz i još par... su jedini koji napišu štogod o stripovima

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 21/06/2008 : 23:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
a valjda je ljudima zanimljivije pisati o ekonomiji, politici, nacionalnim prepucavanjima itd...

no, sklonimo to na stranu, volio bih da vidim taj laurentijev crtež u "mocvari robijaša"... on je inace lagano podizao kvalitet svojih radova, dovoljno da usporedimo "ratnike gromovnika" i "kraljicu mrtvog grada" i napredak je više nego uocljiv... tako da sam ocekivao još veci rast kvalitete njegovog crteža, ne mogu da vjerujem da se "pokvario" :)

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
568 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 22/06/2008 : 00:40:59  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message
Ako cemo o crtežu,Laurenti nikad bolji.Iako nije moj miljenik,ovdje rastura.Buratini-manje-više kao što je Inferno naveo:netipican pocetak,dijalozi bez buloznosti,likovi obecavaju...kao da se konacno izlijecio od 'žutice'.
Go to Top of Page

zagorovsky
Senior Member

Croatia
1835 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 22/06/2008 : 02:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zagorovsky a Private Message
Laurentijev crtež se u ovom stripu drasticno promijenio, e sad neko ce rec na bolje, neko na gore, sve je stvar ukusa a o njima se ne raspravlja
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 22/06/2008 : 12:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
Laurenti mi se kao crtac uvijek svidao te me ni ovdje nije razocarao.
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 22/06/2008 : 17:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message
Ma laurenti je meni super crtac, jedino što mi kod njega ne valja što previše sjenca i Zagoru crta predugu kosu...al ne smeta, NE SMETAAAA...
I da, u ovoj epizodi nije se baš ni previše potrudio oko pozadine. al ajd

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/06/2008 : 10:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Meni je Mocvara robijaša baš legla, nije loš pocetak, DOBAR...DOBAR, konacno dobro razdoblje Zagora....samo da potraje.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 25/06/2008 : 10:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message
quote:
Originally posted by Raga

Ma laurenti je meni super crtac, jedino što mi kod njega ne valja što previše sjenca i Zagoru crta predugu kosu...al ne smeta, NE SMETAAAA...
I da, u ovoj epizodi nije se baš ni previše potrudio oko pozadine. al ajd

Vidiš, to je ono što je meni baš super. Pa nije vrag da ima svog frizera u mocvari koji mu onako ureduje frizuru kako izgleda kod ostalih crtaca. Kod Laurentija je to divljije, tarzanovskije...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 25/06/2008 : 16:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Meni je Laurenti bio dobar u Aljaski, a bogami i u Mocvari robijaša,malo je promjenio stil
ali ništa zabrinjavajuce, ako se kod Crvenog snjega za Infernove ocene Sediolija nisam složio,(Sedioli mi je odlican-za 10) sada je potpuno u pravo-bar što se mene tice.(ja bi ipak za pricu dao cistu 10, a za crtež 8).
I meni se svida divlji-tarzenovski Zagi.

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 28/06/2008 : 21:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Laurenti je u ovoj epizodi još bolji, iako je i prije bio odlican! Laurenti se ne može porediti s Sediolijem jer je nekoliko klasa ispred!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 29/06/2008 : 14:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Ajde, nek ti bude Jasa, Laurenti je bolji, ako se slažeš, da ni Sedioli nije loš.
Može tako, da nebu svade?

Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 29/06/2008 : 14:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Slažem se, nije loš, cak mi se jako dopada u Agentima, u Snijegu mi se ne svida.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/07/2008 : 11:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Na ubc-u su ovaj cetverobroj ocijenili sa jako visokom ocjenom preko 90%, dok su sljedece dvije od Bosellija i Burattinija redom ocijenili ispod 50%. To su epizode koje je sad izdao VC. PRicaju na ubc da Burattini imao na pameti Papillona kad je radio pricu, pa je lika poeta uzeo od one Dustina Hoffmana u filmu...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 01/07/2008 : 13:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Tajnu Summera s 50% ( Boselli )!? Slab im je ukus! Radi se o odlicnoj epizodi koja zaslužuje najmanje 80%. A ona iza Burattinijeva je toliko jadna da ne zaslužuje više od 20%, uglavnom zbog rahilnog završetka!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/07/2008 : 13:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Cisto da vidite razliku izmedu "Mocvara robijaša" i "Aljaska".
Ne znam za vas, ali meni je prva tabla prilicno masna (izmuljana),
nezgrapna i greza. Likovi i njihove face su loše stilizirane,
a o zbrzanim detaljima i pozadini necu ni govoriti. Laurentija je
krasila poletnost, dok ovdje vlada staticnost. Ma, nije ni ovakav
crtež loš, ali po meni se nikako ne može mijeriti s onom drugom
tablom gdje je sve to jasnije i cišce.

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 05/07/2008 : 13:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
razlika nebo i zemlja, kao dva potpuno druga crtaca... laurenti je stvarno puno napredovao, aljaska odvratno izgleda naspram mocvare robijaša...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/07/2008 : 14:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

razlika nebo i zemlja, kao dva potpuno druga crtaca... laurenti je stvarno puno napredovao, aljaska odvratno izgleda naspram mocvare robijaša...

Ovo nisam ocekivao, moram priznat.
Ali to je to - ukusi su razliciti i nema ih smisla komentirati, zar ne!?

Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 05/07/2008 : 14:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
meni je ovaj noviji znatno bolji, iako je Laurenti prije crtao Zagora bolje, ali ovaj je stvarno odlican!

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3495 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 05/07/2008 : 15:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

quote:
Originally posted by I like girlz

Ovo nisam ocekivao, moram priznat.
Ali to je to - ukusi su razliciti i nema ih smisla komentirati, zar ne!?

Slažem se s I like girlzom!
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 05/07/2008 : 16:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
vidi se da je Laurenti napredovao.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/07/2008 : 22:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
I meni je noviji Laurenti bolji-znatno, oprosti Inferno.

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000