Author |
Topic  |
Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 06/07/2008 : 00:30:38
|
E ja cu se složti s Infernom...
I sad mi je njegov crtež dobar, ali na Aljasci mi je bolji... U robijašima crta puno detalja, što je ok, ali nekako mi je mracan crtež, na Aljasci mi je nekako pregledniji... |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1400 Posts
Member since 16/02/2008 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 09/07/2008 : 22:09:15
|
Procitao "tragican bijeg"! Ako me Eliasov slucaj ne obori s nogu, onda u kurac! Baš me zanima kako ce Burattini demonstrirati njegovu nevinost... nakon ovog što je ispricano u novom broju. i tko je ubio Quanahovu obitelj? Hell yeah! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 04/08/2008 : 12:43:43
|
Progutao "Južne vode" u sekundu.. Odlican treci broj, pravi adrenalin i onaj razgovor s Bryceom na predzadnjoj stranici - super!
Ceka se posljednji broj. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 04/08/2008 : 14:35:40
|
opet mi je bure nekako potrošio lik bezveze...bimbo mi se nije nešto posebno iskazao slicno kao i dr.metrevelic u tajanstvenom izvoru...inace odlicna avantura iako meni 3. dio nije ništa bolji od prva 2... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 04/08/2008 : 14:36:39
|
moram primjetiti da mi laurenti nije na nivou onih africkih epizoda koje je crtao... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Posted - 04/08/2008 : 14:46:48
|
ni meni... |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 04/08/2008 : 15:16:19
|
Burattini niie ni stvoren za to. Al opet ne možeš reci da nije zanimljiv Bimbov kraj. |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 04/08/2008 : 15:33:02
|
quote: Originally posted by I like girlz
moram primjetiti da mi laurenti nije na nivou onih africkih epizoda koje je crtao...
A šta sam ti ja govorio, a!?      Vjerojatno ce vam ovaj Laurentijev crtež biti prosjecan, a ja cu ici još dalje i reci da je stravicno loš. Vidi se na kilometar da je htio nabrzake zgotovit posao i još brže pokupit pare. To nije ni sjena starog Laurentija. Nije isto crtati ilustracije i crtati strip. Dok sam ovo citao, cijelo vrijeme sam zapinjao, pokušavajuci shvatiti razmuljane i nejasne kadrove & detalje (+ disproporcije). A to iritira i ubija gušt citanja, bez obzira na kvalitetu price i bez obzira na cinjenicu da neke Laurentijeve table ("iz daljine") i izgledaju lijepo.
Što se tice same epizode (nisam još procitao treci dio): Meni ovo dosad nije ništa posebno. Sve je jako predvidljivo, ko da gledam fim "Leptir". Burattini je iz tog filma pokupio apsolutno sve: 1) indijanci = tragaci 2) onaj pjesnik = Dustin Hoffman 3) bijeg, teški uvjeti = bijeg, teški uvjeti 4) tropski kraj, krokodili, životinje = ... 5) otkaceni karakteri = ...
Isto tako me cudi karakterizacija Bimbe Sullivana. Ako se ne varam, on je uvijek slovio kao kukavica, placipizda, prevarant iz sjene, beskicmenjakovic, majstor sitnih lopovluka i podvala (v. "Sjene"); a ovdje ispada nekakva sirovina, snagator, heroj, bez dlake na jeziku, izazivac neprilika, glavni kolovodža... itd...
Može li mi netko navesti epizodu u kojoj se Bimbo posljednji put pojavio (prije ove epizode)? Volio bih vidjeti jel stvarno ima razloga ovoj drasticnoj promjeni karaktera.
Ono što mi posebno ide na živce je glupo trošenje stranica na nepotrebne scene. Prije svega mislim da onaj glupi napad na Indijance koji nisu mogli pogoditi Zagora s pola milimetra. To je tako glupo da je nevjerojatno... Izgleda da ce se obistiniti moje pravilo da dojedna Zagorova epizoda koja pretendira za ocjenu +90% mora imati odlican crtež. Ova epizoda to nema, pa... Ali dobro, ima još taj treci i cetvrti dio koji bi mogao poraviti stvar, jer ovako je to za ocjenu 77% - 84%, a ne zaboravimo koliki je bio hype uoci pocetka izlaska epizode. U nastavku moramo dobiti nešto više od vec videne, klasicne zatvorske price.
Inferno je rekao!   |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Posted - 04/08/2008 : 19:53:22
|
dodao bi još i 6) lik eliasa prepisan iz the green mile
odgovor u vezi bimbo sullivana se krije u prvoj tonninelijevoj epizodi kobna mreža zs673...kada uhvati zagora bimbo kaže..."tvojom krivicom sam dospeo u zatvor. bio sam samo varalica, trgovac malog kalibra...ali robija me je izmenila. ti nemaš pojma šta se odigrava iza rešetaka? ti si casni nepokvarljivi zagor!"
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 04/08/2008 : 20:13:26
|
quote: Originally posted by Inferno
quote: Originally posted by I like girlz
moram primjetiti da mi laurenti nije na nivou onih africkih epizoda koje je crtao...
A šta sam ti ja govorio, a!?     
znaš kako ono kažu, "ne vjeruj dok ne vidiš svojim ocima"  ... ma na onim tablama mi je super crtež izgledao, ali kad sam pregledao u ruci citav strip, onda sam vidio da je to jedan veliki korak nazad u odnosu na one africke epizode koje je crtao... dobro si rekao, dosta disproporcija, nekako je sve izgleda u nekoj brzini crtano, fušerski, zagor loše nacrtan, itd, itd... |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4372 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 04/08/2008 : 20:27:41
|
jeste,slabije je nacrtao laurenti nego sto smo navikli..ali ja videh original italijansku epizodu i tu mnogo bolje deluje....ludensov sken je sve losiji,a ne laurenti |
 |
|
Patak15
New Member

South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 04/08/2008 : 20:36:34
|
Iz filma Leptir su takoder preuzeti ljudi ciji je glavni posao samo lov na bjegunce.U filmu su to bijelci-lovci na nagrade i nemaju neku važnu ulogu.u stripu su to indijanci. |
Edited by - Patak15 on 04/08/2008 20:37:30 |
 |
|
Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
Posted - 04/08/2008 : 21:00:58
|
quote: Originally posted by Patak15
Iz filma Leptir su takoder preuzeti ljudi ciji je glavni posao samo lov na bjegunce.U filmu su to bijelci-lovci na nagrade i nemaju neku važnu ulogu.u stripu su to indijanci.
Ovdje su indijanci bitniji nego bijelci-lovci na nagrade. |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 04/08/2008 : 21:05:53
|
Ma daj, Laurenti ovdje loš?? ne znam što vi vidite kad otvorite ovaj strip, ali ajde, tvoje mišljenje. Po meni, ovo je daleko najbolji Laurenti i negdje kvalitete u rangu s Andreuccijem kad je još bio u formi. i još kaže da je bio posebno ispiriran kad je crtao ovu pricu.
Što se tice kopiranja, opet se vracamo na isto. Burattini uzima tude elemente, ali kog to boli kurac kad on radi sasvim novu - svoju -pricu? E, a što kažeš na ovaj slucaj o Eliasu? to je vec nešto što trebaju drugi od Burattinija kopirati... |
 |
|
zagorovsky
Senior Member

.jpg)
Croatia
1835 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 04/08/2008 : 22:00:16
|
nekima je draži stariji ferrijev crtež, a nekima ovaj današnji, pa ista stvar je i s Laurentijevim, meni je npr. ovaj crtež puno bolji od Carstva Songhaya ili Osvete vudu |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 04/08/2008 : 23:42:05
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Ma daj, Laurenti ovdje loš?? ne znam što vi vidite kad otvorite ovaj strip, ali ajde, tvoje mišljenje. Po meni, ovo je daleko najbolji Laurenti i negdje kvalitete u rangu s Andreuccijem kad je još bio u formi. i još kaže da je bio posebno ispiriran kad je crtao ovu pricu.
Što se tice kopiranja, opet se vracamo na isto. Burattini uzima tude elemente, ali kog to boli kurac kad on radi sasvim novu - svoju -pricu? E, a što kažeš na ovaj slucaj o Eliasu? to je vec nešto što trebaju drugi od Burattinija kopirati...
Osobno mi ne smetaju plagijati. Dobra je epizoda, samo nisam siguran da ce ruku pod ruku s "Morskom stravom" i kompanijom . Sad cu procitati 3. dio.
Što se tice Laurentija. Ja mislim da je ocito to da Laurentijev crtež nije isti ovdje i u prijašnjim epizodama. Znaci, postoji ocita razlika. Tu se slažemo. E, pa, kad je tako, ako cu birati, onda se definitivno odlucujem za onaj prijašnji cišci stil. Ne vidim tu nikakav problem. Možda je i ovaj novi dobar, ali na njegovu nesrecu postoje i ti prijašnji radovi. Ako je u "Aljasci" crtao detaljnu pozadinu i koristio ciste linije, A SADA TO NE RADI; onda nemamo o cemu pricati . Sjecaš se one slike kad ulaze u selo Tlingita. To je meni nenadjebiva scena. Usporedi kakva je cistoca linija tamo i ovdje! Ajd, necu reci da je ovo loše, ali mi je prosjek. Možda je kumovao i Ludensov tisak. |
|
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 05/08/2008 : 00:04:53
|
On je samo u Aljasci tako crtao, i Zagorovo lice je bilo Ferrijevsko.. A onda se izmjenio. A ovdje... ovdje mi djeluje detaljnije i dosta iskusnije. U svemu iskusnije. |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 16/08/2008 : 12:44:20
|
Procitao sam i treci dio. Prica se i dalje vrlo dobro odvija. Možda epizoda nece biti naj-naj, ali ne mogu reci da nije dobro. Ovakva bi trebala biti svaka druga epizoda Zagora. Tek sad vidiš kakvo je smece izlazilo u zadnje dvije godine. S ovim trecim dijelom se popravio i Laurenti. Baš sam jucer iznova procitao sva tri sveska kako bi usporedio razliku. I stvarno, sada su mu, u trecem dijelu, slicice puno jasnije, cišce, nonšalantnije i, opcenito, lijepše. Zagor više ne izgleda ko Sylvester Stallone u Coplandu; hocu reci da nema više podvoljak i pivsku trbušinu, i ne izgleda kao da je u pedesetima! Želim da lik izgleda kao na 2. slicici, a ne onako bijedno kao na prvoj:

SPOILERS/SPOILERS/SPOILERS ---------------------- --------------------------------------------------------------------------------------- 3 stvari koje su malo glupaste: 1) Situacija kad Zagor otkrije onog bandita preko izrezbarenog štapica. Aj dobro. Ali se Burattini potrudio vec na pocetku dati do znanja da ce taj detalj odati negativca. Gore nego tabakera Princa Rezanova. 2) Zagor odbacuje Bimba na kopno misleci kako ce ga ovaj spasiti. Ma daj molim te. 3) Onaj napad na Indijance u 2. dijelu kad Zagor skoci medu njih 40, a ovi samo gledaju... Ali, ajde... Zagor tako uvijek radi. --------------------------------------------------------------------------------- Imam osjecaj kako cemo dobiti puno objašnjenja u zadnjem dijelu. Duffove moci, njegov slucaj, Quanahov slucaj, sudbina robijaša... itd. Sva 3 Ferrijeva motiva nemaju veze s radnjom unutar korica, lol. Uvijek doda neki detalj kojeg nema u stripu. |
|
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 16/08/2008 : 17:44:16
|
Ja stvarno obožavam ta duga objašnjenja. Sa flashbackovima. Pogotovo - kao ovdje - kad nema teorije da predvidiš nešto. Naravno, pod uslovom da zaista treba puno stranica da se stvar objasni.. A ne nepotrebno razvlaciti |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 19/08/2008 : 18:39:03
|
ne svida mi se nikako laurenti ni u trecem dijelu ("južne vode")... sve je to miljama daleko od onog stila i kvalitete koje je imao u "laguna živih mrtvaca" i "carstvo songhaya"... |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7941 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 23/08/2008 : 00:54:05
|
Da, i meni je Laurenti najbolji u Laguni živih mrtvaca i Povratku Nata Murda. Nema ovdje toliko tih detalja, a i Zagora neki put nacrta dosta cudno (citaj:loše).
Inace, danas sam apsorbirao sva 3 dijela (odavno mi se nije dogosilo da procitam 3 stripa u isti dan) i epizoda je dobra, likovi su zanimljivi i tako... Uostalom duplo bolje od ostalih gluposti koje izlaze u redovnoj seriji u zadnje vrime.
A za objašnjenja Duffovih moci u zadnjem dijelu, mislim kako ih možda nece ni biti nego ce Burattini ostaviti ovako kako je sad...vidit cemo. |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7941 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 23/08/2008 : 10:07:25
|
quote: Originally posted by Inferno Sva 3 Ferrijeva motiva nemaju veze s radnjom unutar korica, lol. Uvijek doda neki detalj kojeg nema u stripu.
Da, nemaju veze, ali ipak je iskoristio/iskopirao neke Laurentijeve vinjete koje se nalaze u samome stripu. Mocvara robijaša:
 Skoro pa identicno, detalj koji je dodan je Zagor. Tragican bijeg:
 Dobro, ovo nije toliko iskopirano, ali uglavnom to je to. Detalj koji je ovdje dodan su stražari koji pucaju po Zagoru. Južne vode:
 Ovo je isto slicno naslovnici, pogotovo Rita. Naslovnica opet nema veze s radnjom jer je tu Chico umjesto Zagora.
Vidit cemo što ce biti s cetvrtom naslovnicom. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19624 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/08/2008 : 18:24:12
|
Meni je tu Laurenti najbolji dosada.I Zagor mi djeluje tarzanovski dobro. A naslovnica Južne vode top 10 Ferrijevih. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 24/08/2008 : 22:07:43
|
quote: Originally posted by mpavin A za objašnjenja Duffovih moci u zadnjem dijelu, mislim kako ih možda nece ni biti nego ce Burattini ostaviti ovako kako je sad...vidit cemo.
Ako ostavi, onda je to jako glupo... mislim, spominjati na svakom koraku te Eliasove sposobnosti i to samo iz razloga kako bi on u jednoj slicici na taj nemoguc nacin zaustavio progonitelje.  |
|
 |
|
Topic  |
|