Author |
Topic |
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 08/10/2010 : 15:28:33
|
Meni je Ricci baš OK. Imao je jedinstven stil i uz sve svoje greške i dalje sam ga s guštom citao. A da ne govorimo da je on crtao najbolju Dianu medu svim crtacima prvih brojeva
Trigo i nije toliko loš u prve dvije price. Stara garda. Za noir štih Ljepote demona savršen.
Casini mi je, na zgražanje svih, najdraži crtac NN-a |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13464 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 08/10/2010 : 16:15:51
|
quote: Originally posted by Deers Casini mi je, na zgražanje svih, najdraži crtac NN-a
Nisam ni znao da je crtao Nathana sad videh da sam procitao jednu epizodu sa njim, specijal 3 i secam se da mi je crtež bio ok Meni se smucio zbog Dampira, uništio je potpuno tu epizodu, koja je ionako ocajna |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 08/10/2010 : 16:21:50
|
Nisam vidio njegov crtež na dampyru ali procitaj ako možeš cetvrti gigant od NN-a i ako tada ne promjeniš mišljenje... |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 08/10/2010 : 20:13:10
|
quote: Originally posted by Deers
Meni je Ricci baš OK. Imao je jedinstven stil i uz sve svoje greške i dalje sam ga s guštom citao. A da ne govorimo da je on crtao najbolju Dianu medu svim crtacima prvih brojeva
Trigo i nije toliko loš u prve dvije price. Stara garda. Za noir štih Ljepote demona savršen.
Casini mi je, na zgražanje svih, najdraži crtac NN-a
Skoro sve se slazem. Ricci jeste crtac iz nekih drugih vremena, ali pravio je dobru atmosferu u Martiju, posebno u epizodama koje imaju horor elemente, kao sto su Kuca na granici svijeta i Sedma zrtva. Volim i njegove siroke kadrove sa eksplozijama i slicnim katastrofama, koje pomalo podsjecaju na stil akcionih filmova iz 80-ih. Trigo isto, skroz korektan u svoje prve dvije DD price, a nekakvo bljedilo njegovog crteza u Demonskoj ljepoti doprinosi efemernosti ove epizode. Casinijev crtez mi se jako svidja, ali mu je stil dosta specifican, pa mogu da shvatim da se mnogima ne dopada. G4 jeste nepravizdjen, ali meni je recimo sjajan i ovaj posljednji njegov rad u Libellus 14 - Neprijatelj iz sjene. |
|
|
CZdravko
New Member
288 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 10/10/2010 : 02:39:20
|
Hmmm...kad sam rekao da je Trigo unakazio samo dvije epizode Doga, mislio sam na br.2 "Dzek Trbosjek" i br 13. "Medju nama"... Totalno sam smetnuo s uma da je radio i br.6 "Demonska lepota"...koji i nije toliko lose odradio...ustvari isti je to crtez, ali vise odgovara ovoj prici i stimungu u ovoj epizodi, nego u one dvije pomenute... A jedan od crtaca koji je u DYD staffu najvise nazadovao po meni je Casertano. Od remek djela kao sto su "Uspomene nevidljivog","Poslije ponoci","Gospodar tisine", da spadne na ove radove iz 90-tih godina...steta... |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 10/10/2010 : 13:31:51
|
Coppola iz DD-a meni ne smeta toliko, ima mracan stil, malcice cudan, kao nekakva kombinacija crteža iz ranih brojeva Diabolika i ostalih krimi-stripova i ovih malo "modernijih" djela iz sedamdesetih. Dylana crta potpuno ok, u Crvenom znaku je izvrsno i sablasno crtao one nakaze u birtiji. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 10/10/2010 : 17:50:50
|
quote: Originally posted by CZdravko
Hmmm...kad sam rekao da je Trigo unakazio samo dvije epizode Doga, mislio sam na br.2 "Dzek Trbosjek" i br 13. "Medju nama"... Totalno sam smetnuo s uma da je radio i br.6 "Demonska lepota"...koji i nije toliko lose odradio...ustvari isti je to crtez, ali vise odgovara ovoj prici i stimungu u ovoj epizodi, nego u one dvije pomenute... A jedan od crtaca koji je u DYD staffu najvise nazadovao po meni je Casertano. Od remek djela kao sto su "Uspomene nevidljivog","Poslije ponoci","Gospodar tisine", da spadne na ove radove iz 90-tih godina...steta...
Ma dobar je Casertano i sada |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18893 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/10/2010 : 20:09:03
|
Dilan ima najgore crtace-na žalost. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Svarog
Junior Member
444 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 10/10/2010 : 20:25:11
|
quote: Originally posted by teller
Dilan ima najgore crtace-na žalost.
Al nekako kod njega najmanje smeta loš crtež, barem meni |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 10/10/2010 : 20:30:13
|
quote: Originally posted by teller
Dilan ima najgore crtace-na žalost.
Mislim da Matin Mystere i Zagor tu najlošije stoje... Pogotovo Zagor, uz sve ove nove tipa Verni, Sedioli i slicne kopirante...
DD ima Stana, Roija, Piccatta, Casertana, Dall'Agnola, Marija, Brindisija, Celonija... Sve su to dobri do odlicni crtaci...
Zatim dolaze podnošljivi Freghieri, Bigliardo, Di Vincenzo, Saudelli...
Jedini baš loši su Cossu i M&G...
U zadnje vrijeme su crtali Mandrafina, Soldi, Carnevale, Poli, koji su sve jako dobri i zanimljivi crtaci... Ako postanu stalni clanovi staffa, Dylan bi vrlo lako mogao, uz Texa, imati najjaci crtacki tim... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 10/10/2010 : 21:29:05
|
dallagnol je u pocetku sa goblinom bio fenomenalan, kasnije je totalna katastrofa, sa granicom i Lo sguardo di Satana (zaboravih naziv na hrvatskom) sad cekam sljedeci ludensov dd extra da vidim kako tu stoji sa crtezom |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 10/10/2010 : 21:47:28
|
quote: Originally posted by supermark
dallagnol je u pocetku sa goblinom bio fenomenalan, kasnije je totalna katastrofa, sa granicom i Lo sguardo di Satana (zaboravih naziv na hrvatskom) sad cekam sljedeci ludensov dd extra da vidim kako tu stoji sa crtezom
Kako kome... Meni je taj kasniji Dall'Agnol puno bolji... Sigurniji je, ima svoj stil i ne zagušuje crtež nepotrebnim detaljima... Obrati pažnju na likove, to je najbitnije... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 10/10/2010 : 21:57:06
|
quote: Originally posted by Zagor12
Meni Ricci tako i nije smetao... Cossu je stvarno odbojan, Di Clemente je prokleti plagijator a za Bagnolija sam vec sve rekao. Uocio sam da mu se katkad likovi kreu ko drvene lutke.
Rici mi je prije bio najbolji crtac MM-a a i sada mi je medu boljima Baš volim taj njegov stil |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Zok
New Member
Bosnia and Herzegovina
121 Posts
Member since 02/10/2010 |
Posted - 15/10/2010 : 15:40:37
|
Onaj tip sto je crtao Zagor specijal-Princ vilenjaka,ne znam kako se zove,da sad ne trazim,koji je to komad budale..Pa zbog njega sam potpuno odustao od novih Zagora,redovne serije i pojedinih specijala. Totalni ANTIZAGOR,ogavno. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 15/10/2010 : 16:54:47
|
Ne vidim iz tvog posta zašto je Torricelli budala i kakve bi to trebalo imati veze s naslovom topica. Torricelli se zapravo ni meni ne svida ali moram se složit da je Princa vilenjaka majstorski nacrtao, a i price Zagorove SD odiseje. Još više me cudi da ti se ne svida to što njegov stil je nešto najbliže Ferriju a da ga ne kopira. Tebi se izgleda ne svidaju današnje price i moram se složit s tobom da su današnje stvarno ocajne ali to nije tema ovog topica. |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 15/10/2010 : 16:58:03
|
quote: Originally posted by Zok
Onaj tip sto je crtao Zagor specijal-Princ vilenjaka,ne znam kako se zove,da sad ne trazim,koji je to komad budale..Pa zbog njega sam potpuno odustao od novih Zagora,redovne serije i pojedinih specijala. Totalni ANTIZAGOR,ogavno.
Gle,taj sam strip procitao prije mjesec dana prvi put i crtez je ok,detaljan,ali nazalost prica je totalno glupa i idiotska,nisu ni trebali spominjati zemlju Gondor jer kaljaju scenarij jer "Na krilima noci" i "Horde zla" su jako dobra adaptacija LOTR-a u western zanru,ali sto ovi danas u SBE-u pokusavaju koketirati sa modernim Fantasy-starfraft-worldkraft i drugim slicnim zanrovima,znaju da ne vodi nigdje. Hvali more,drzi se kraja!!! Sa Zagorom samo u western-fantasy,indijansku magiju i nadnaravno,a ostale teme ni tu ,ni tamo,kako kada. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/10/2010 : 17:13:58
|
quote: Originally posted by emirem ok,detaljan,ali nazalost prica je totalno glupa i idiotska,nisu ni trebali spominjati zemlju Gondor jer kaljaju scenarij jer "Na krilima noci" i "Horde zla" su jako dobra adaptacija LOTR-a u western zanru,ali sto ovi danas u SBE-u pokusavaju koketirati sa modernim Fantasy-starfraft-worldkraft i drugim slicnim zanrovima,znaju da ne vodi nigdje. Hvali more,drzi se kraja!!! Sa Zagorom samo u western-fantasy,indijansku magiju i nadnaravno,a ostale teme ni tu ,ni tamo,kako kada.
Veleštovani kolega, ne trkeljajte gluposti poput svog prethodnika zoka... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 15/10/2010 : 20:49:14
|
Meni je najgori Donatelli..definitivno..kad sam cita one price sa mr.no di ga je crta mislia san da je to zagor.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 15/10/2010 : 21:55:57
|
quote: Originally posted by brni
Meni je najgori Donatelli..definitivno..kad sam cita one price sa mr.no di ga je crta mislia san da je to zagor..
Sto se tice MN, sigurno je najgori. Zajedno sa Ferrijem, time sto je Ferri zaprljao samo jednu pricu a cika Donatelli cak tri. |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 15/10/2010 : 22:59:39
|
quote: Originally posted by manhunter
Bisi,Cassaro,Pepe, Pesce, Sedioli, Ricci, Gramaccioni.
Koji Cassaro? Primjetio sam da masa ljudi ne kuži da su dvojica. Gaspare i Gaetano. |
|
|
Topic |
|