Author |
Topic  |
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 04/11/2008 : 16:01:06
|
Ne vidim neki veliki smisao od ovog ciscenja jer je i dalje mnogo strana, sad je 116 umesto 118. Cak i da se svede na 50, opet ih je mnogo i opet ce kjako brzo doci do 100 ili 200 strana topica. itanje je sta je dosadnije citati, dosadne postove koji se ticu topica ili manje dosadne koji se ne ticu topica.Mislim da je mnogo bolje otvoritinovi topic za svaki novi broj, ili je mozda cek bolje otvoiti novi topic za svakog junaka. I tad ce biti mnogo stranica, ali ce biti preglednije, kao sto na primer imamo jedan topic "Novi Zagor u Italiji", tako mozemo imati topic "Novi Zagor od VC" |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/11/2008 : 16:24:27
|
Ja još uvek cistim, trebace mi par dana, ali ce to biti preglednije nego sada. Smisao ovog topica je da cemo imati neki kontinuitet, koga zanim ce moci da ode da pogleda šta se pisalo u vezi izlaska DD superboo ili slicno. Inace, da bi tema (p)ostala pregledna, trebali bi samo da se svi pridržavamo nekih pravila - necemo praviti quote više postova - smanjimo na najmanju mogucu meru postavljanje postova koji se sastoje samo od smajlija, "bravo!", "najzad!" i sl. - bez privatnih prepiski tipa "e odakle si", "kad cemo na pivo" i sl.
Naravno, ako hocete, zakljucacu ovaj topic i otvoriti novi, postavicu i sve naslovnice izdanja VC izašlih do sad, pa cemo tamo da komentarišemo. ALI, tada cemo se strogo pridržavati pravila, ovde možda i bude malo tolerancije ;-) Kako želite. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/11/2008 : 16:49:47
|
quote: Originally posted by manhunter
Ja još uvek cistim, trebace mi par dana, ali ce to biti preglednije nego sada. Smisao ovog topica je da cemo imati neki kontinuitet, koga zanim ce moci da ode da pogleda šta se pisalo u vezi izlaska DD superboo ili slicno. Inace, da bi tema (p)ostala pregledna, trebali bi samo da se svi pridržavamo nekih pravila - necemo praviti quote više postova - smanjimo na najmanju mogucu meru postavljanje postova koji se sastoje samo od smajlija, "bravo!", "najzad!" i sl. - bez privatnih prepiski tipa "e odakle si", "kad cemo na pivo" i sl.
Naravno, ako hocete, zakljucacu ovaj topic i otvoriti novi, postavicu i sve naslovnice izdanja VC izašlih do sad, pa cemo tamo da komentarišemo. ALI, tada cemo se strogo pridržavati pravila, ovde možda i bude malo tolerancije ;-) Kako želite.
Ne mozes ukinuti sve postove tipa "odakle si", jer ljudi ne dolaze ovamo da se intelektualno uzdizu, vec da se, pored toga sto diskutuju o stripovima i zaista stosta nauce, druze sa drugim zaljubljenicima u strip. Na taj nacin ce se smanjiti broj posetilaca, ako ne odmah, onda vremenom. Mozda se cini da forum ima dosta posetilaca jer dolaze novi clanovi, ali meni je mnogo primetnije osipanje starish clanova koji sve redje i redje ista postuju a pitanje je da li mnogi od njih uopste dolaze vise na forum. Neka disciplina treba da postoji, i ok je banovati nekoga ko zaista narusava integritet foruma, ali i tu treba biti obazriv. Ako banujete nekoga ko je u svastari spomenuo nesto tipa politike i onoga sto je zabranjeno, treba mu onemoguciti pristup samo u svastaru a ne i u ostali podforume koji se ticu stripova, pa tek ako nastavi sa losim ponasanjem onda ga treba banovati na duzi period. Ne treba od foruma praviti vojsku, nismo mi vojnici, ljudi smo koji vole da pricaskaju o svamu i svacemu, ako provodimo vreme ovde, imajte postovanja prema tom vremenu koje smo ulozili na prisustvo na forumu. Forum nije postao ono sto jeste samo zahvaljujuci novcu za hosting ili dizajnu. Dzaba sve, i novac i hosting i dizajn ako ga niko nece posecivati. Mislim da "uprava" treba to da shvati najrealnije moguce i da evoluira znacaj svih bitnih faktora, dakle, i posetilaca, njihovih postova i posebno jihovog vremena utrosenog na forumu. |
Edited by - ---dp--- on 04/11/2008 16:51:29 |
 |
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts
Member since 11/10/2005 |
Posted - 04/11/2008 : 16:51:28
|
Osobno sam za zatvaranje...
Znam da sam tu prije nekog vremena nesto trazio i bila je prava umjetnost to pronac a da ne citam svih 100 stranica...
Evo jedan prijedlog... da topic bude aktivan dva mjeseca i da pokriva izdanja koja su izasla unutar ta dva mjeseca i nakon toga se locka... U naslovu da bude navedeno koje vrijeme pokriva
Nakon godinu dana imat cemo takva 6 topica onaj koji ce trazit nesto unutar pola godine odmah ce znat gdje mora trazit a i nece biti previse mu tesko jer topic nece biti glomazan
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/11/2008 : 16:54:29
|
quote: Originally posted by ozasloscena_sovuljaga
Osobno sam za zatvaranje...
Znam da sam tu prije nekog vremena nesto trazio i bila je prava umjetnost to pronac a da ne citam svih 100 stranica...
Evo jedan prijedlog... da topic bude aktivan dva mjeseca i da pokriva izdanja koja su izasla unutar ta dva mjeseca i nakon toga se locka... U naslovu da bude navedeno koje vrijeme pokriva
Nakon godinu dana imat cemo takva 6 topica onaj koji ce trazit nesto unutar pola godine odmah ce znat gdje mora trazit a i nece biti previse mu tesko jer topic nece biti glomazan
I sta onda, neko novi dodje, procita stripove koje smo svi citali ko zna kad, i posto nema gde da napise svoje utiske, otvori novi topic sa istom tematikom...? nece nas to odvesti u neku vecu preglednost. Sve relevantne informacije svako moze naci u "Izdavackom izlogu" a ko hoce da caska o svemu i svacemu, neka cita 100 strana postova ako mu se cita a ako nece, neka se priljuci raspravi na 100. strani |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts
Posted - 04/11/2008 : 17:12:54
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ne mozes ukinuti sve postove tipa "odakle si", jer ljudi ne dolaze ovamo da se intelektualno uzdizu, vec da se, pored toga sto diskutuju o stripovima i zaista stosta nauce, druze sa drugim zaljubljenicima u strip. Na taj nacin ce se smanjiti broj posetilaca, ako ne odmah, onda vremenom. Mozda se cini da forum ima dosta posetilaca jer dolaze novi clanovi, ali meni je mnogo primetnije osipanje starish clanova koji sve redje i redje ista postuju a pitanje je da li mnogi od njih uopste dolaze vise na forum. Neka disciplina treba da postoji, i ok je banovati nekoga ko zaista narusava integritet foruma, ali i tu treba biti obazriv. Ako banujete nekoga ko je u svastari spomenuo nesto tipa politike i onoga sto je zabranjeno, treba mu onemoguciti pristup samo u svastaru a ne i u ostali podforume koji se ticu stripova, pa tek ako nastavi sa losim ponasanjem onda ga treba banovati na duzi period. Ne treba od foruma praviti vojsku, nismo mi vojnici, ljudi smo koji vole da pricaskaju o svamu i svacemu, ako provodimo vreme ovde, imajte postovanja prema tom vremenu koje smo ulozili na prisustvo na forumu. Forum nije postao ono sto jeste samo zahvaljujuci novcu za hosting ili dizajnu. Dzaba sve, i novac i hosting i dizajn ako ga niko nece posecivati. Mislim da "uprava" treba to da shvati najrealnije moguce i da evoluira znacaj svih bitnih faktora, dakle, i posetilaca, njihovih postova i posebno jihovog vremena utrosenog na forumu.
Ne pada mi na pamet da nešto "ukidam", samo apelujem da se to smanji. Spama i offtopica je uvek bilo i bice, ali svedimo to na neku razumnu meru. I ja sam za zezanje i druženje na forumu, bicu strog prema "politicarima", a ovo drugo je apel, a ne naredba. Mada, ako vec govorimo o novim clanovima foruma, šta misliš, šta ce neki novi clan procitati na ovom topicu od 100 i više stranica? Pazi, ja sam stigao do 23. strane sa cišcenjem, i topivc se smanjio za sedam strana..A nisam brisao one silne rasprave o dizajnu(smatram da je to IPAK u vezi sa VC topicom). Znaci do sada je otišlo 7 stana postova tipa "e odakle si", " ", "bravo!" i sl..
Inace, ban je ban, bez obzira na kom podforumu je zaraden. Ili bi po toj logici neko mogao da pretuce nekoga u Beogradu a da mu u Kruševcu ne sude zbog toga? |
|
 |
|
ozasloscena_sovuljaga
Junior Member

420 Posts
Member since 11/10/2005 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 04/11/2008 : 17:56:51
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by ---dp---
Ne mozes ukinuti sve postove tipa "odakle si", jer ljudi ne dolaze ovamo da se intelektualno uzdizu, vec da se, pored toga sto diskutuju o stripovima i zaista stosta nauce, druze sa drugim zaljubljenicima u strip. Na taj nacin ce se smanjiti broj posetilaca, ako ne odmah, onda vremenom. Mozda se cini da forum ima dosta posetilaca jer dolaze novi clanovi, ali meni je mnogo primetnije osipanje starish clanova koji sve redje i redje ista postuju a pitanje je da li mnogi od njih uopste dolaze vise na forum. Neka disciplina treba da postoji, i ok je banovati nekoga ko zaista narusava integritet foruma, ali i tu treba biti obazriv. Ako banujete nekoga ko je u svastari spomenuo nesto tipa politike i onoga sto je zabranjeno, treba mu onemoguciti pristup samo u svastaru a ne i u ostali podforume koji se ticu stripova, pa tek ako nastavi sa losim ponasanjem onda ga treba banovati na duzi period. Ne treba od foruma praviti vojsku, nismo mi vojnici, ljudi smo koji vole da pricaskaju o svamu i svacemu, ako provodimo vreme ovde, imajte postovanja prema tom vremenu koje smo ulozili na prisustvo na forumu. Forum nije postao ono sto jeste samo zahvaljujuci novcu za hosting ili dizajnu. Dzaba sve, i novac i hosting i dizajn ako ga niko nece posecivati. Mislim da "uprava" treba to da shvati najrealnije moguce i da evoluira znacaj svih bitnih faktora, dakle, i posetilaca, njihovih postova i posebno jihovog vremena utrosenog na forumu.
Ne pada mi na pamet da nešto "ukidam", samo apelujem da se to smanji. Spama i offtopica je uvek bilo i bice, ali svedimo to na neku razumnu meru. I ja sam za zezanje i druženje na forumu, bicu strog prema "politicarima", a ovo drugo je apel, a ne naredba. Mada, ako vec govorimo o novim clanovima foruma, šta misliš, šta ce neki novi clan procitati na ovom topicu od 100 i više stranica? Pazi, ja sam stigao do 23. strane sa cišcenjem, i topivc se smanjio za sedam strana..A nisam brisao one silne rasprave o dizajnu(smatram da je to IPAK u vezi sa VC topicom). Znaci do sada je otišlo 7 stana postova tipa "e odakle si", " ", "bravo!" i sl..
Inace, ban je ban, bez obzira na kom podforumu je zaraden. Ili bi po toj logici neko mogao da pretuce nekoga u Beogradu a da mu u Kruševcu ne sude zbog toga?
Pa ti u vezi dizajna su SUSTINA ovog topica, otkud ces to brisati? |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 04/11/2008 : 19:27:15
|
Za 'odakle si' postoji svashtara, a vala i private messages. Shto bi neko otishao sa foruma samo zato shto mora da isto pitanje postavi u drugom topicu? |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 04/11/2008 : 19:28:58
|
Slažem sa da svakako treba procistiti odredene topice ali nikako brisati cele. I ako sam jedan od najnovijih forumaša, forum pratim skoro dve godine i vidim da je malo onih starih forumaša ostalo aktivnih na forumu neznam iz kog razloga, ali svakako u poslednjim mesecima se pojavilo dosta novih, a mislim da je razlog tome pre svega pojava VC i vracanje kiosk-stipa na velika vrata u Srbiji, to je i ujedno i glavni razlog što sam se i ja prikljucio forumu. E sad, moje videnje ucešca na forumu je svakako isto kao kod vecine ucesnika. Svakako treba veoma voditi racuna u pisanju drugih tema koje se ne ticu stripova, a narocito ne o politici, i upšte nekim društveno-ekonomskih problemima koji mogu na negativan nacin prozvati pojedine ucesnike foruma i šire... U suštini mi smo ovde pre svega jedna posebna nacija, ljubitelja stripa (tj.crtanih romana) kojima je najlepša i nabitnija sporedna stvar na svetu upravo STRIP!!!   |
 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 04/11/2008 : 19:43:52
|
quote: Originally posted by vronski
PITANJE ZA VELJKA 94: ODAKLE TI ONE INFORMACIJE O JULIJI, NATHANU, KORTU, TINTINU? KAO REKAO TI BLAŽINA? PRIJATELJU MOJ, NE PALI LJUDE, TO NEMA VEZE SA VEZOM! VC DO KRAJA GODINE NE PLANIRA NIJEDAN NOVI SERIJAL A OD NOVE GODINE BICE, ALI OTOM-POTOM. TO ŠTO BI TI ŽELEO OVE JUNAKE JE JEDNO A ŠTA CE I KAD CE BITI TO JE NEŠTO SASVIM DRUGO. PUSTI SLOBU I OSTALE IZ REDAKCIJE DA NAJAVE PROJEKTE KAD BUDE VREME I TAKO LJUDIMA DAJU PRAVE INFORMACIJE A NE OVAKO...
Iskljuci Caps Lock. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 04/11/2008 : 22:29:46
|
Bez uvrede za Flambija i Hantera, ali bili ste mi mnogo simpaticniji dok ste bili "obicni forumaši".Kako ste se umešali, barem u ovaj topic, konfuzija je još veca, i opet neke nepotrebne rasprave.Ako ste i malo ljudi, banujte sami sebe i ne pojavljujte se barem sedam dana na ovom topicu. Mislim da ce se i ostali forumaši složiti sa ovim Ovo nije šala, ozbiljno mislim |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts
Posted - 04/11/2008 : 22:43:25
|
Anto hajde pojasni sta se to pogorsalo na ovom topicu od kada sam ja moderator? |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts
Posted - 04/11/2008 : 23:00:39
|
Ajde bre, hanteru, pa naravno da se šalim ( iako sam napisao da nije šala ).Mada , ozbiljno , ako pogledaš i sam dve poslednje stranice topica, ništa pametno nema da se vidi , opet uzaludna rasprava o spamovima i offtopicu.I kao i uvek , svi su u pravu i svi su u krivu. BTW, i tebi i Flambiju želim sve najbolje u buducem "moderisanju", drago mi je da ste baš vas dvojica dobili tu f-ju |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 05/11/2008 : 01:56:08
|
Meni ne smeta nista pa ma ko bio moderator, jedino sto primecujem promenu ponasanja u pogledu blagog "povisenja" tona... ne znam zasto sam se setio svojih deseatra u vojsci. Stara je izreka: "daj coveku vlast pa ces videti kakav je". Necu nista lose da kazem za bilo koga, samo molim nove moderatore da imaju u vidu da nismo mi ovde zbog njih nego oni zbog nas. Ja to samo preventivno, jer zaista je "spao forum na 3 slova", ne bi valjalo da se osipa jos vise, meni je vec odavno dosadno jer je sve manje sagovornika. zaista ne bi valjalo da nas bude jos manje. Ponavljam, pustite ljude da se druze... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts
Posted - 05/11/2008 : 06:32:25
|
Ok, kako hocete. Eto, izbrisao sam 13 stranica nepotrebnih postova( i cisto da se razumemo, brisao sam i svoje), a ovih 50 stranica koje su ostale da pogledam ostavljam. Namere su bile najbolje, ali ok, meni svejedno. Jos samo recite da li da zakljucam ovaj i otvorim novi, ili teramo dalje ovako? |
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21843 Posts
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 05/11/2008 : 08:45:17
|
Uf,povlacim autoizgnanstvo sa topica,ne mogu da odolim! Pridruzujem se Dp-u i Anti,pa ako cemo biti kaznjeni,trebace nam i cetvrti(Aragone,javi se) da bismo bili k'o Daltoni u kaznionici! Hanter,bratac,gresis.Sto bi zakljucavao topic?!Opet hvata "kriza 100-tih strana" k'o u prvom,tvom,topicu.Seti se samo kol'ko je tebi bilo krivo tad! Priznajte,svako od nas ima topic u kome prvo svrati k'o snaps-majstor u omiljenu kafanu? Meni je,recimo,ovaj topic najomiljeniji i tu najcesce postim[valjda sto nema cura u njemu?) ... Ovom topicu slobodno dajte naziv"VC-pohvale,kritike,kletve i ostale nebuloze",tako da oni koji nesto traze ne gube vreme,a u izlogu nek' samo Going stavlja vesti-da bi se to osiguralo,stavite Titilkinu kletvu(Kran,epizoda prva):"ko ovde posta bila mu cuna tri santima manja dosta!"(sa' ce neki reci:"u,meni onda nista ne mogu!" ) Sto se tice off-a i spama,smanjicemo,ne brini... |
 |
|
Aftermath
Junior Member

.jpg)
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
Posted - 05/11/2008 : 10:12:57
|
Vidim da su postavili novi topic o VC izdanjima, gdje bi na prvoj stranici bile sve naslovnice, ali opet je sve to zbrkano i sporo mi otvara iako imam adsl. Dajte naucite se reda . Ne mogu se snaci, prvo velike naslovnice, ali idu po datumu izlaženja umjesto po junacima i datumu izlaženja! Jer ovako je nemoguce naci npr. naslovnicu 4-tog Mr Noa, jer na naslovnici ne piše.
Napravite kako sam predložio još davno, primjer za Mr Noa (9 post odozdo), isto tako i za druge junake i to staviti na prvi post u onoj temi u izdavackom izlogu.
Znam da necete poslušati kao ni onda, ali neka ... |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 05/11/2008 : 10:27:21
|
quote: Originally posted by Ultras
Evo mog doprinosa da zahuktamo raspravu o stripovima Veselog Cetvrtka. Postavio sam orginalne Zagor naslovnice do broja 500. Razvrstane su po pricama koje ce VC objaviti (drzimo im palceve) u naredne dve godine. Imam neke od ovih brojeva i mislim da prica u kojoj se pojavljuje Gutrum (479,480,481,482) i ona o povratku Mutanta (496,497,498,499) najvise obecavaju. Ima dosta lepih naslovnica i bas me zanima kakva su Vasa misljenja u vezi njih, kao i misljenja o crtezu i pricama (ako je neko pregledao ili jos bolje procitao na italijanskom)
Nakon one epizode s Tkacem i Mortimerom, koju gledam samo kao intro za daljnji sukob s njima, i ove zadnje Ludensove (Mocvara robijasa) cini mi se da Zagor opet ulazi u period kvalitetnih epizoda. Nadam se da ce dostici kvalitet onih 30 epizoda s velikim putovanjem i lovom na Nata Murda. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts
Posted - 05/11/2008 : 10:32:59
|
Aftermath- ja sam to isto odavno predlozio, topic po izdanju, sa naslovnicama i opisom, ali je ipak na izdavacu da svoj izlog uredjuje. Mislim da bi bilo mnogo preglednije i lepse kao sto ti kazes, ali... |
|
 |
|
Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 05/11/2008 : 10:43:25
|
Od sledeceg broja cu otvarati topik po izdanju. Sta se svi samo nervirate. Ovo je bilo samo da sve imate na jednom mestu. Ali ako hocete da preuredite imate moj blagoslov.  |
ŠumhiljduhANAN |
Edited by - Going-Going on 05/11/2008 10:44:56 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29718 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 05/11/2008 : 11:41:37
|
quote: Originally posted by Markos
Mozda da otvoris topic po ediciji/junaku?
Slazem se. To ce biti lockovani topici, tako da nema opasnosti da dodje do pretrpavanja. A ako se otvara topic po izdanju, onda ce za kratko vreme, doci do postojanja velikog broja tema, sto ce, opet dovesti do nepreglednosti.
Takodje se slazem sa onima koji predlazu thumbnailove umesto naslovnica od 300-400 kb, pa ko zeli konkretnu naslovnicu da skine, klikne na thumbnail za normalnu velicnu. Nama sa dial upom predstavlja uzasno gubljenje zivaca otvaranje stranice sa 10ak slika od koji svaka tezi po 400-500 kb. |
 |
|
Topic  |
|
|
|