Author |
Topic  |
dr_mystere
Starting Member

Serbia
6 Posts
Member since 11/11/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 22:01:30
|
danas sam procitao zagora Crni gospodar- odabrane price i lepo se nasmejao cikovim dosetkama! nisam citao zagora 15tak godina i bas me je vratio u detinjstvo! stvarno je faca :)
crtez mi je ok, ali mi se nisu dopali neki delovi texta, kao na primer kad elf Panko iz izmisljene zemlje kaze da je pacifista!!!! 
sada citam tex-a i odusevljen sam crtezom, nadam se bicu i pricom...
pozdrav |
Edited by - dr_mystere on 22/11/2008 22:07:06 |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 22/11/2008 : 22:51:22
|
I u novom Zagoru "Poslednja Tula" ima jedan simpatican Cikov komentar. Naime, kad sazna da ne ide kuci, u Darkwood, nego idu na sever da jure Rihtera, on se naljuti i poruci Zagoru da ide u kabinu i ne zeli da ga vidi i da razgovara s' njim. Onda, u kabini razmislja : Ne razumem zasto mi nije rekao gde idemo, nikad se nisam bunio kad krenemo negde (barem ne mnogo)?! To mi je bilo bas simpaticno. A u specijalu Cico vitez je bas sve bezveze. |
 |
|
dr_mystere
Starting Member

Serbia
6 Posts
Member since 11/11/2008 |
Posted - 22/11/2008 : 23:35:31
|
pa ja sam zagora kupio sasvim slucajno i mogu ti reci da mi je prava relaksacija za citanje! a tex-a citam sa velikim uzivanjem!
sto je najgore, nisam planirao da kupujem ni jednog junaka osim MM!
bas sam planirao da kupim i Cika. zar je stvarno toliko bezveze?
sta mislite, da li jos moze da se nadje na trafikama DD superbook?
|
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 00:16:10
|
Moze sigurno,samo moras malo vise da procunjas jer je na mnogo mesta prodat,obidji trafike negde van centra i uspeh je zagarantovan,ako ne nadjes idi do Darkwooda,tamo ima....  |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 23/11/2008 : 00:16:31
|
quote: Originally posted by dr_mystere
pa ja sam zagora kupio sasvim slucajno i mogu ti reci da mi je prava relaksacija za citanje! a tex-a citam sa velikim uzivanjem!
sto je najgore, nisam planirao da kupujem ni jednog junaka osim MM!
Trebalo bi da moze, jer se stari broj povlaci tek kad izadje naredni. A naredni Super book ide sa Mister Noom, ako se ne varam, prvog cetvrtka u decembru.
Meni se Ciko uopste ne svidja, mozda ce se tebi svideti, ne znam. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 00:31:20
|
Ako si iz Beograda, najbolje kupi u Darkwoodu ili Alan Fordu, jer na kioske i onako vecina primerka je oštecena, a tek sada posle više od mesec dana!!! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/11/2008 : 02:39:34
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by goksi
quote: Originally posted by manhunter
Ma ne moram ja da zakljucam ništa, može bilo ko od moderatora. Ali ako neko kaže da mi ne radimo dobro naš posao, onda mora da dode sa konkretnim predlozima. Ja, iskreno receno, nisam baš shvatio šta je problem kod --dp--?
Pa što postuješ toliko kad ne znaš o cemu se radi? --dp-- je mislio na topik o Tex Willer ediciji u okviru VC koja je zatvorena bez nekog veceg razloga kad eto vidimo da jedan strip DD u okviru istog ima svoj topik koji uspešno opstaje. Da ne idem dalje.
druze ako se ne varam sam si se slozio da se zatvori topic: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32241 koliko mogu da vidim po vremenu postovanja cekalo se na tvoj odgovor prije nego sto je topic zakljucan...
Pa nije on jedini na ovom forumu da bi moderatori pitali samo njega da li nesto da zatvore ili ne. Ako bi topic rastao po pitanju broja postova, to znaci da i treba da postoji kao zaseban topic. Ukoliko na njemu nema postova, on ce sam po sebi vrlo brzo potonuti iza prve strane i otici ce u zaborav. Dakle, ni u jednom slucaju ne vidim razlog za zatvaranje topica. Zna se kad se zatvara topic, ali da se to cini samo da bi se videlo da moderatori nesto rade i da necemu sluze, onda to nije dobro. Kad je forum dobar to je dobrim delom zasluga moderatora, a na dobrom forumu se i ne primeti da moderatori postoje jer uglavnom sve funkcionise kako treba. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 23/11/2008 : 02:41:01
|
danas sam procitao zagora Crni gospodar- odabrane price i lepo se nasmejao cikovim dosetkama! nisam citao zagora 15tak godina i bas me je vratio u detinjstvo! stvarno je faca :)
crtez mi je ok, ali mi se nisu dopali neki delovi texta, kao na primer kad elf Panko iz izmisljene zemlje kaze da je pacifista!!!! 
sada citam tex-a i odusevljen sam crtezom, nadam se bicu i pricom...
pozdrav
Da su pravili Cikove specijalce samo od gegova iz redovnih epizoda (posebno gegove sa pocetka prica koji su bili tako uobicajeni u zlatnom periodu) bili bi sto puta bolji od ovih |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 02:53:11
|
Ma, ni priblizhno. Ja inache mrzim Chika, ali ovaj uopshte nije toliko losh. Chak bih se usudio da kazhem da mi je mozhda i najbolji Chiko specijal, i da na trenutke podseca na Crnu guju.
No, pricha u Teksu te najverovatnije hoce razocharati. Ali, uvek ima sledeca pricha, a i crtezh jeste vrhunski. :) |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 23/11/2008 : 18:28:24
|
Jos jedno pitanje za poznavaoce MM-a!Opet mi,u nedostatku gradiva ,nesto nije jasno-koja je "veza" izmedju Martija Misterije i Doktora Misterije?  |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/11/2008 : 18:38:39
|
Sluga Doktora Misterije, Cigalle, je Martijev predak. Kako ga je Doktor usvojio, tako je uzeo prezime Mystere, i loza je otpochela. |
 |
|
djukak
Senior Member

2981 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 23/11/2008 : 18:39:26
|
Dr. Misterija je predak Martija Misterije. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 23/11/2008 : 19:34:05
|
quote: Originally posted by Pajtos
Je l' to objasnjeno u MM serijalu ili u dr.Misteriji?(imam samo jednu epizodu dr.Misterije)
Ne bih smeo da se zakunem, ali mislim u MM serijalu. |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 23/11/2008 : 20:49:22
|
Zanimljivo.Imam jednu epizodu dr.Misterije u Stripoteci i tamo je glavni lik taj istocnjak sa turbanom,a pomocnik mu pljunuti Marti,samo dosta mladji.Prvo mi je palo na pamet "Ko li kome krade ideje?"A onda vidim na zadnjoj korici "Povratka u Nedodjiji"njih zajedno,pa skontah da ima neka veza,ali da to nisam procitao... |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 23/11/2008 : 22:47:31
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Je l' to objasnjeno u MM serijalu ili u dr.Misteriji?(imam samo jednu epizodu dr.Misterije)
Ne bih smeo da se zakunem, ali mislim u MM serijalu.
Valjda ima nesto o tome u SD 39/40/41 (ne secam se) pod naslovom 'Obiteljski posao'.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27662 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/11/2008 : 23:51:50
|
Zanimljivo.Imam jednu epizodu dr.Misterije u Stripoteci i tamo je glavni lik taj istocnjak sa turbanom,a pomocnik mu pljunuti Marti,samo dosta mladji.Prvo mi je palo na pamet "Ko li kome krade ideje?"A onda vidim na zadnjoj korici "Povratka u Nedodjiji"njih zajedno,pa skontah da ima neka veza,ali da to nisam procitao...
Kod nas su izašle 2 epizode Docteura Mysterea kao albumi u Bookglobeu (mislim da je isto objavljeno i u Stripoteci). I da, nabavi SD epizode dvije "Obiteljski posao". Takoder, nabavi i libellusov "Generacije". I sve ce ti biti jasno. Ima inace više tih prica u tal. originalu.
Doktor Mystere se zapravo zove Rama Rundje, a 1840. je posvojio siroce koji se zove Cigale. Cigale je Ramu prozvao Doktor Mystere. Cigale je poslije dobio ime Jacques Mystere te 1873. postao otac Martinovog pradjeda. Dakle, Mystere je u biti izmišljeno prezime. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 24/11/2008 00:02:13 |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 24/11/2008 : 14:33:52
|
KAd je tacno godina dana postojanja V.C.? Imaju li kakvo iznenadjenje za nas? |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 24/11/2008 : 14:39:42
|
Al' bi bilo dobro da za godinu dana jubilej,izdaju nesto skroz novo,sto niko ne ocekuje....Znam da zvucim kao dete ali blizi se nova godina pa me hvata duh poklona.....    |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/11/2008 : 14:53:27
|
Zar vam nije dovoljna nagrada što redovno izlazi svaki cetvrtak? Još bi sad i za Božic poklone? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 24/11/2008 : 16:05:44
|
Naravno, jedan poklon za katolicki, jedan za pravoslavni Bozic, pa onda za katolicku i pravoslavnu Novu godinu posebno, te za sve slave koje idu |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Posted - 24/11/2008 : 17:26:57
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Al' bi bilo dobro da za godinu dana jubilej,izdaju nesto skroz novo,sto niko ne ocekuje....
Zbirku naslovnica sa potpisom Blazine?  |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 24/11/2008 : 18:35:46
|
Pozdrav svim forumasima,vec dugo pratim forum ali sam se tek sad registrovao.prvenstveno sam fan zagora,a onda i ostalih junaka.pozdrav jos jednom i nadam se da cemo se lepo druziti i debatovati o najvaznijoj stvari-STRIPOVIMA
|
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
Topic  |
|