forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/07/2008 : 13:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Da, s tim da bi ljudi kupovali i junaka, kojeg sada ne, dakle ako bi Zagor bio broj 4 a Dampir 5 pa onda opet Zagor 6, ljudi bi kupili i tog Dampira zbog edicije, vjerujem, da su za vrijeme Dnevnika kupovali i stripove, koje nisu voljeli ili ni citali ,prosto da su imali sve brojeve redom. Nije to neka topla voda, pa me cudi da nitko ne proba na taj nacin.Osobno bi od VC Zagora i
Dilana svrstao pod Zlatnu seriju a Dampira i Mister Noa pod Lunov Magnus Strip. S tim, da bi
svaki ediciji dodao po junaka,npr.Tex u Zlatnu i Martija u LMS.To je bar moje mišljenje.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/07/2008 : 13:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
I ja se slazem sa tim... Ovako cekam mesec dana da izadje nastavak price, pa onda treci za jos mesec... Zaboravim sta sam jutros doruckovao, a ne to...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 16/07/2008 : 13:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by sawitch

I ja se slazem sa tim... Ovako cekam mesec dana da izadje nastavak price, pa onda treci za jos mesec... Zaboravim sta sam jutros doruckovao, a ne to...

a radi onda kao i ja,
citaj tek kad kompletiras cijelu radnju, tj. tih nekoliko epizoda koje su povezane

skoro svaka epizoda zagora koja ide ima po nekoliko nastavaka,da cekam po dva,tri meseca..nema sanse

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 16/07/2008 : 13:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ja tako radim,
sam si rekao, tko ce sve to pohvatati
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/07/2008 : 15:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Pa i krenuo sam tako.. Ne citam dok ne vidim na kraju stripa "KRAJ"!!! :)

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5078 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 16/07/2008 : 17:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Rješenje je jednostavno: moglo se postupiti kao u starom Alan Fordu ili Borgis Alan Fordu - na hrbtu je pisalo npr. SuperStrip 246, ALAN FORD 166, ili 246 (166).
Inace, cudi me da VC nije pregovarao sa izdavacima ex-Zlatne i ex-LMS-a da preuzme ta imena i krene s istom edicijom od broja GDJE SU STALI 1991.GODINE. To bi bila fora, ali i dobar posao, vjerujem da bismo mnogi u Zagrebu to kupovali...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 16/07/2008 : 17:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ma jok, to sa takvom dvojnom numeracijom je krah!!!

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5078 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 16/07/2008 : 17:56:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
KRAH Ovisi kako gledaš. Zamisli, kad bi taj "novi" ZS i LMS (s nastavljenom numeracijom) kupovala (povelika) citateljska publika i u HR, a i u BiH, SLO sigurno isto, naklada bi trostruko SKOCILA, a VC bi time mogao financirati i brojna DODATNA izdanja, dakle, razne "Speciale", "Klasike", "Gigante", "Almanahe" itd. itd. Buducnost stripa bila bi zlatna.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Going-Going
Senior Member

Serbia
1040 Posts

Member since 05/11/2001

Posted - 16/07/2008 : 21:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Going-Going a Private Message
Izvolite

ŠumhiljduhANAN
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/07/2008 : 22:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Going-Going

Izvolite

odlicna naslovnica... jel ovdje pocetak ove price ili pocinje u prethodnom broju?

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 16/07/2008 : 23:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

Izvolite

odlicna naslovnica... jel ovdje pocetak ove price ili pocinje u prethodnom broju?

pocinje u prethodnom

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/07/2008 : 04:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

Izvolite

Giong=giong, ko radi pripremu za stampu u VC za korice Mister Noa?
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 17/07/2008 : 06:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Je li moguce da u Darkwoodu nemaju M NO br. 3? Radni kolega iz BG je za mene kupio VC M NO 4 i 5 te VC DD 2, 4-6, kaže da trojke nije bilo u striparnici.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1818 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 17/07/2008 : 06:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Ne da mi se citat,mozda je neko vec spomenuo. Na trafikama stigla dosadasnja izdanja od po tri komada u kesicama,plastis 2 dobijas tri,jedino zagora nema!

Edited by - Ferri on 17/07/2008 06:55:09
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/07/2008 : 12:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Dobar ovaj Mister no, odlicna prica, a zamislite, ima jedan tip u Vrscu koji kupuje sve od Veselog cetvrtka, osim Mister Noa, ja ga ubedjivao, alio nisam uspeo, pa stvarno mi to nije bilo bas po volji, ali frajer jednostavno ne gotivi MNO-a!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/07/2008 : 13:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Dobar ovaj Mister no, odlicna prica, a zamislite, ima jedan tip u Vrscu koji kupuje sve od Veselog cetvrtka, osim Mister Noa, ja ga ubedjivao, alio nisam uspeo, pa stvarno mi to nije bilo bas po volji, ali frajer jednostavno ne gotivi MNO-a!

Pa evo ja uzimam sve osim Dilana Psa
Go to Top of Page

danielp
Senior Member

Serbia
1365 Posts

Member since 29/05/2004

Posted - 17/07/2008 : 13:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send danielp a Private Message
Super je ovaj Mr.No!!! Svih 6 br. od VC su odlicni...ne znam zasto se ugasio Mr.No u italiji, ali cemo videti sta ce biti sa ostalih 90-ak brojeva...
Scenarista ovog broja je uzeo ideju iz filma "Dzejkobova lestvica kosmara" (Jacobs Ladder) iz 1990. Droga koja se daje vojnicima, pa oni imaju haludze, pa ubijaju sve oko sebe - prijatelje i neprijatelje...
Dr.Miler:"Mi ga zovemo stepenice, s obzirom da obezbedjuju lep silazak u pakao. Kao i svaki halucinogen, samo sto je ovaj deset puta jaci od LSD-a..." Cini mi se da je ovo citat iz filma. I tamo ovu drogu zovu "stepenice"=merdevine=Ladder (prim.prev.)
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/07/2008 : 13:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

quote:
Originally posted by srdjandj

Pa evo ja uzimam sve osim Dilana Psa

Pa i to mi nije jasno, ako neka edicija izlazi, treeba kupovati sve, pa do pre 6 meseci nismo imali ni jedan Bonelijev strip na kioscima, a sad jos biramo?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 17/07/2008 : 13:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
quote:
Originally posted by SejoSexon

Je li moguce da u Darkwoodu nemaju M NO br. 3? Radni kolega iz BG je za mene kupio VC M NO 4 i 5 te VC DD 2, 4-6, kaže da trojke nije bilo u striparnici.

To sam se i ja zacudio kad sam bio u Darkwoodu pre 2-3 sedmice, neki lik je kupovao stripove od veselog cetvrtka i trebao mu je MNo 3 i nisu ga imali. Mozda se rasprodalo!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 17/07/2008 : 15:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

Izvolite

Fala.
Sad još muku izmucit dok ga nabavim.
Go to Top of Page

Road_warrior
New Member

Serbia
158 Posts

Member since 21/04/2008

Posted - 17/07/2008 : 16:09:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Road_warrior a Private Message
Ako je neko iz Hrvatske zainteresovan mogu mu ja redovno uzimati izdanja Veselog cetvrtka sto izlaze pa kada se nakupi toga posle 2 ili 3 meseca mogu mu slati.Moj mail smadzarevic@hotmail.com

My life fades the vision dims. All that remains are memories. I remember a time of chaos ruined dreams this wasted land. But most of all, I remember the Road Warrior the man we called Max.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/07/2008 : 18:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Ja još uvijek mislim, da bi prodaja sa logom ZS i LMS digla prodaju, sada koliko i dali
je to moguce......uz malo reklame na TV i novinama (10 sekundi na Pink..TVS...)Zagor bi
bio vec na 20.000 primjeraka. Možda bluzim ali, dok neko neproba...ja sam u to siguran.

Nije bas kao cela produkcija kako je Djole rekao, ali cifra je tolika da ces odmah odustati cim je cujes. Vidim da bi svi malo da se bave marketingom, e pa, na zapadu ljudi zavrsavaju fakultete da bi se bavili time plus prolaze kroz godine prakse. Sve je tu vise-manje poznato, na zalost, prosla su vremena kad se samo entuzijazmom moglo mnogo toga postici (bar kad je u pitanju ovakav tip proizvoda kao sto su stripovi), sve je u domenu statistike koja nepogresivo odslikava stanje "na terenu". Da skratim, ljudi iz VC cine onoliko koliko mogu na polju marketinga i verujem da ne postoji konstruktivan savet koji bi mogli procitati na ovim stranicama a koji bi im znacajno mogao povecati prodaju.
Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 17/07/2008 : 21:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message
Danas sam kupio Mister No-a br 6 a riba što radi na kiosku je upravo u tom ternutku citala Zagora br.6! Kada sam zatražio Mister No-a ona se oduševila i raspricala kako obožava stripove, posebno Bonelija i kako se oduševila kada su poceli ponovo da izlaze kod nas! Taman je pocela pricu kako voli muškarce koji su strip fanovi kada mi je primetila burmu na prstu...
i ohladi se devojka u sekundi! ni Zagor ni Mister No mi nisu pomogli! ;)))
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5078 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 17/07/2008 : 22:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Opcenito gledano, vecina stripofila ostaju takvi veci dio života, kupuju dok god imaju vremena citati, bez obzira na obitelj, djecu itd itd.vrijeme za strip i vjecno preslagivanje polica se nekako pronade.
Shodno tome, gledajuci NAKLADE stripa NEKAD (ex-YU) i DANAS (u Hr, isto i u Srb), one su danas PET puta MANJE - primjerice samo je Alan Ford (vjesnikov) išao u 55.000-60.000 kom PO BROJU i tako godinama.
Dakle, ZS i LMS samo sa STAROM citateljskom publikom, recimo, TRECINOM stare publike, imao bi u startu DVOSTRUKU nakladu od današnjih pojedinacnih edicija.
A numeracija bi mogla ici kao na starom AF-u (dupli brojevi u zagradama)...
malo smo se zanjeli, ali nije li zanimljivo prodiskutirati o ovome ?

Go to Top of Page

lustforleica
Starting Member

63 Posts

Member since 02/07/2008

Posted - 17/07/2008 : 23:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lustforleica a Private Message
Ne mozhe se porediti, jer je tada postojao kontinuitet, a i imalo se vishe para. Takodje, tada je postojao monopol kisoka i Bonelija, sada imash americhke stripove po internetu za ich, a i to su heroji kojih sada ima u bioskopima. Pored toga, imash razne druge slikovne romane po knjizharama.

Sada treba malo stimulisati ljude, podsetiti ih zashto su nekada chitali te stripove, povratiti publiku, a onda ce naklada sama od sebe skakati.

Jedina greshka koju je napravio VC po mom mishljenju je to shto je zanemario internet. Mora da se otvori myspace, facebook grupa, oficijelni sajt sa mozhda chak i pdf semplovima, uostalom ni neshto jednostavno kao novi topic za svako novo izdanje sa naslovnicom u izdavachkom forumu na ovom sajtu nisu uspeli da urade. Ochigledno je da je mnogo ljudi ovde spremno da podrzhi VC stvarima poput sawitcheve ponude, kad bi samo svaki stripofil na svom blogu/sajtu imao oficijelni banner sa linkom za sajt VC, mislim da bi promena bila primetna.
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.53 seconds. Snitz Forums 2000