Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/07/2008 : 13:36:59
|
Da, s tim da bi ljudi kupovali i junaka, kojeg sada ne, dakle ako bi Zagor bio broj 4 a Dampir 5 pa onda opet Zagor 6, ljudi bi kupili i tog Dampira zbog edicije, vjerujem, da su za vrijeme Dnevnika kupovali i stripove, koje nisu voljeli ili ni citali ,prosto da su imali sve brojeve redom. Nije to neka topla voda, pa me cudi da nitko ne proba na taj nacin.Osobno bi od VC Zagora i Dilana svrstao pod Zlatnu seriju a Dampira i Mister Noa pod Lunov Magnus Strip. S tim, da bi svaki ediciji dodao po junaka,npr.Tex u Zlatnu i Martija u LMS.To je bar moje mišljenje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 16/07/2008 : 13:47:32
|
I ja se slazem sa tim... Ovako cekam mesec dana da izadje nastavak price, pa onda treci za jos mesec... Zaboravim sta sam jutros doruckovao, a ne to... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 16/07/2008 : 13:52:38
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by sawitch
I ja se slazem sa tim... Ovako cekam mesec dana da izadje nastavak price, pa onda treci za jos mesec... Zaboravim sta sam jutros doruckovao, a ne to...
a radi onda kao i ja, citaj tek kad kompletiras cijelu radnju, tj. tih nekoliko epizoda koje su povezane
skoro svaka epizoda zagora koja ide ima po nekoliko nastavaka,da cekam po dva,tri meseca..nema sanse
|
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5078 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 16/07/2008 : 17:01:19
|
Rješenje je jednostavno: moglo se postupiti kao u starom Alan Fordu ili Borgis Alan Fordu - na hrbtu je pisalo npr. SuperStrip 246, ALAN FORD 166, ili 246 (166). Inace, cudi me da VC nije pregovarao sa izdavacima ex-Zlatne i ex-LMS-a da preuzme ta imena i krene s istom edicijom od broja GDJE SU STALI 1991.GODINE. To bi bila fora, ali i dobar posao, vjerujem da bismo mnogi u Zagrebu to kupovali... |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5078 Posts
Posted - 16/07/2008 : 17:56:04
|
KRAH Ovisi kako gledaš. Zamisli, kad bi taj "novi" ZS i LMS (s nastavljenom numeracijom) kupovala (povelika) citateljska publika i u HR, a i u BiH, SLO sigurno isto, naklada bi trostruko SKOCILA, a VC bi time mogao financirati i brojna DODATNA izdanja, dakle, razne "Speciale", "Klasike", "Gigante", "Almanahe" itd. itd. Buducnost stripa bila bi zlatna. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 16/07/2008 : 22:58:49
|
quote: Originally posted by Going-Going
Izvolite
odlicna naslovnica... jel ovdje pocetak ove price ili pocinje u prethodnom broju? |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 16/07/2008 : 23:09:33
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by Going-Going
Izvolite
odlicna naslovnica... jel ovdje pocetak ove price ili pocinje u prethodnom broju?
pocinje u prethodnom |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 17/07/2008 : 06:20:12
|
Je li moguce da u Darkwoodu nemaju M NO br. 3? Radni kolega iz BG je za mene kupio VC M NO 4 i 5 te VC DD 2, 4-6, kaže da trojke nije bilo u striparnici. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 17/07/2008 : 06:54:38
|
Ne da mi se citat,mozda je neko vec spomenuo. Na trafikama stigla dosadasnja izdanja od po tri komada u kesicama,plastis 2 dobijas tri,jedino zagora nema! |
Edited by - Ferri on 17/07/2008 06:55:09 |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/07/2008 : 12:40:10
|
Dobar ovaj Mister no, odlicna prica, a zamislite, ima jedan tip u Vrscu koji kupuje sve od Veselog cetvrtka, osim Mister Noa, ja ga ubedjivao, alio nisam uspeo, pa stvarno mi to nije bilo bas po volji, ali frajer jednostavno ne gotivi MNO-a! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/07/2008 : 13:42:10
|
quote: Originally posted by srdjandj
Dobar ovaj Mister no, odlicna prica, a zamislite, ima jedan tip u Vrscu koji kupuje sve od Veselog cetvrtka, osim Mister Noa, ja ga ubedjivao, alio nisam uspeo, pa stvarno mi to nije bilo bas po volji, ali frajer jednostavno ne gotivi MNO-a!
Pa evo ja uzimam sve osim Dilana Psa |
|
|
danielp
Senior Member
Serbia
1365 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 17/07/2008 : 13:49:59
|
Super je ovaj Mr.No!!! Svih 6 br. od VC su odlicni...ne znam zasto se ugasio Mr.No u italiji, ali cemo videti sta ce biti sa ostalih 90-ak brojeva... Scenarista ovog broja je uzeo ideju iz filma "Dzejkobova lestvica kosmara" (Jacobs Ladder) iz 1990. Droga koja se daje vojnicima, pa oni imaju haludze, pa ubijaju sve oko sebe - prijatelje i neprijatelje... Dr.Miler:"Mi ga zovemo stepenice, s obzirom da obezbedjuju lep silazak u pakao. Kao i svaki halucinogen, samo sto je ovaj deset puta jaci od LSD-a..." Cini mi se da je ovo citat iz filma. I tamo ovu drogu zovu "stepenice"=merdevine=Ladder (prim.prev.) |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/07/2008 : 13:55:38
|
quote: Originally posted by goksi
quote: Originally posted by srdjandj
Dobar ovaj Mister no, odlicna prica, a zamislite, ima jedan tip u Vrscu koji kupuje sve od Veselog cetvrtka, osim Mister Noa, ja ga ubedjivao, alio nisam uspeo, pa stvarno mi to nije bilo bas po volji, ali frajer jednostavno ne gotivi MNO-a!
Pa evo ja uzimam sve osim Dilana Psa
Pa i to mi nije jasno, ako neka edicija izlazi, treeba kupovati sve, pa do pre 6 meseci nismo imali ni jedan Bonelijev strip na kioscima, a sad jos biramo? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 17/07/2008 : 13:56:29
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Je li moguce da u Darkwoodu nemaju M NO br. 3? Radni kolega iz BG je za mene kupio VC M NO 4 i 5 te VC DD 2, 4-6, kaže da trojke nije bilo u striparnici.
To sam se i ja zacudio kad sam bio u Darkwoodu pre 2-3 sedmice, neki lik je kupovao stripove od veselog cetvrtka i trebao mu je MNo 3 i nisu ga imali. Mozda se rasprodalo! |
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Road_warrior
New Member
Serbia
158 Posts
Member since 21/04/2008 |
Posted - 17/07/2008 : 16:09:43
|
Ako je neko iz Hrvatske zainteresovan mogu mu ja redovno uzimati izdanja Veselog cetvrtka sto izlaze pa kada se nakupi toga posle 2 ili 3 meseca mogu mu slati.Moj mail smadzarevic@hotmail.com
|
My life fades the vision dims. All that remains are memories. I remember a time of chaos ruined dreams this wasted land. But most of all, I remember the Road Warrior the man we called Max. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 17/07/2008 : 18:16:49
|
quote: Originally posted by teller
Ja još uvijek mislim, da bi prodaja sa logom ZS i LMS digla prodaju, sada koliko i dali je to moguce......uz malo reklame na TV i novinama (10 sekundi na Pink..TVS...)Zagor bi bio vec na 20.000 primjeraka. Možda bluzim ali, dok neko neproba...ja sam u to siguran.
Nije bas kao cela produkcija kako je Djole rekao, ali cifra je tolika da ces odmah odustati cim je cujes. Vidim da bi svi malo da se bave marketingom, e pa, na zapadu ljudi zavrsavaju fakultete da bi se bavili time plus prolaze kroz godine prakse. Sve je tu vise-manje poznato, na zalost, prosla su vremena kad se samo entuzijazmom moglo mnogo toga postici (bar kad je u pitanju ovakav tip proizvoda kao sto su stripovi), sve je u domenu statistike koja nepogresivo odslikava stanje "na terenu". Da skratim, ljudi iz VC cine onoliko koliko mogu na polju marketinga i verujem da ne postoji konstruktivan savet koji bi mogli procitati na ovim stranicama a koji bi im znacajno mogao povecati prodaju. |
|
|
vronski
New Member
182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 17/07/2008 : 21:10:58
|
Danas sam kupio Mister No-a br 6 a riba što radi na kiosku je upravo u tom ternutku citala Zagora br.6! Kada sam zatražio Mister No-a ona se oduševila i raspricala kako obožava stripove, posebno Bonelija i kako se oduševila kada su poceli ponovo da izlaze kod nas! Taman je pocela pricu kako voli muškarce koji su strip fanovi kada mi je primetila burmu na prstu... i ohladi se devojka u sekundi! ni Zagor ni Mister No mi nisu pomogli! ;))) |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5078 Posts
Posted - 17/07/2008 : 22:45:28
|
Opcenito gledano, vecina stripofila ostaju takvi veci dio života, kupuju dok god imaju vremena citati, bez obzira na obitelj, djecu itd itd.vrijeme za strip i vjecno preslagivanje polica se nekako pronade. Shodno tome, gledajuci NAKLADE stripa NEKAD (ex-YU) i DANAS (u Hr, isto i u Srb), one su danas PET puta MANJE - primjerice samo je Alan Ford (vjesnikov) išao u 55.000-60.000 kom PO BROJU i tako godinama. Dakle, ZS i LMS samo sa STAROM citateljskom publikom, recimo, TRECINOM stare publike, imao bi u startu DVOSTRUKU nakladu od današnjih pojedinacnih edicija. A numeracija bi mogla ici kao na starom AF-u (dupli brojevi u zagradama)... malo smo se zanjeli, ali nije li zanimljivo prodiskutirati o ovome ? |
|
|
lustforleica
Starting Member
63 Posts
Member since 02/07/2008 |
Posted - 17/07/2008 : 23:20:56
|
Ne mozhe se porediti, jer je tada postojao kontinuitet, a i imalo se vishe para. Takodje, tada je postojao monopol kisoka i Bonelija, sada imash americhke stripove po internetu za ich, a i to su heroji kojih sada ima u bioskopima. Pored toga, imash razne druge slikovne romane po knjizharama.
Sada treba malo stimulisati ljude, podsetiti ih zashto su nekada chitali te stripove, povratiti publiku, a onda ce naklada sama od sebe skakati.
Jedina greshka koju je napravio VC po mom mishljenju je to shto je zanemario internet. Mora da se otvori myspace, facebook grupa, oficijelni sajt sa mozhda chak i pdf semplovima, uostalom ni neshto jednostavno kao novi topic za svako novo izdanje sa naslovnicom u izdavachkom forumu na ovom sajtu nisu uspeli da urade. Ochigledno je da je mnogo ljudi ovde spremno da podrzhi VC stvarima poput sawitcheve ponude, kad bi samo svaki stripofil na svom blogu/sajtu imao oficijelni banner sa linkom za sajt VC, mislim da bi promena bila primetna. |
|
|
Topic |
|