Author |
Topic |
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 18/07/2008 : 02:45:14
|
quote: Originally posted by vronski
Danas sam kupio Mister No-a br 6 a riba što radi na kiosku je upravo u tom ternutku citala Zagora br.6! Kada sam zatražio Mister No-a ona se oduševila i raspricala kako obožava stripove, posebno Bonelija i kako se oduševila kada su poceli ponovo da izlaze kod nas! Taman je pocela pricu kako voli muškarce koji su strip fanovi kada mi je primetila burmu na prstu... i ohladi se devojka u sekundi! ni Zagor ni Mister No mi nisu pomogli! ;)))
Pa skini burmu. A gde je taj kiosk i u kojem je gradu? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 18/07/2008 : 02:57:48
|
quote: Originally posted by lustforleica
Ne mozhe se porediti, jer je tada postojao kontinuitet, a i imalo se vishe para. Takodje, tada je postojao monopol kisoka i Bonelija, sada imash americhke stripove po internetu za ich, a i to su heroji kojih sada ima u bioskopima. Pored toga, imash razne druge slikovne romane po knjizharama.
Sada treba malo stimulisati ljude, podsetiti ih zashto su nekada chitali te stripove, povratiti publiku, a onda ce naklada sama od sebe skakati.
Jedina greshka koju je napravio VC po mom mishljenju je to shto je zanemario internet. Mora da se otvori myspace, facebook grupa, oficijelni sajt sa mozhda chak i pdf semplovima, uostalom ni neshto jednostavno kao novi topic za svako novo izdanje sa naslovnicom u izdavachkom forumu na ovom sajtu nisu uspeli da urade. Ochigledno je da je mnogo ljudi ovde spremno da podrzhi VC stvarima poput sawitcheve ponude, kad bi samo svaki stripofil na svom blogu/sajtu imao oficijelni banner sa linkom za sajt VC, mislim da bi promena bila primetna.
Reklamiranje na internetu ima vrlo slicne parametre u pogledu isplativosti i cene kao i mnogi drugi vidovi reklamiranja pa smo tu na istom kad je u pitanju marketing. U tom pogledu, i "Ludensu" i "Veselom cetvrtku" veliku uslugi posredno cini ovaj sajt. Oni koji vole stripove i bili bi potencijalni redovni kupci a ne znaju za ovaj sajt jednako su tesko dostupni kao i bilo koji drugi potencijlni kupci stripova i do takvih tek treba dopreti nekim od vidova marketinga. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40274 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 03:02:11
|
Pa evo moj primer, do pre godinu i po dana, dok nisam znao za ovaj sajt, ja nisam znao da izlazi Ludens ili SD, a ni Horus, ni Abaton... Marketing im je bio slab... A sta jos ima ljudi koji ne znaju, a mozda bi skupljali... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
lustforleica
Starting Member
63 Posts
Member since 02/07/2008 |
Posted - 18/07/2008 : 03:12:27
|
quote: Originally posted by ---dp---
Ne mozhe se porediti, jer je tada postojao kontinuitet, a i imalo se vishe para. Takodje, tada je postojao monopol kisoka i Bonelija, sada imash americhke stripove po internetu za ich, a i to su heroji kojih sada ima u bioskopima. Pored toga, imash razne druge slikovne romane po knjizharama.
Sada treba malo stimulisati ljude, podsetiti ih zashto su nekada chitali te stripove, povratiti publiku, a onda ce naklada sama od sebe skakati.
Jedina greshka koju je napravio VC po mom mishljenju je to shto je zanemario internet. Mora da se otvori myspace, facebook grupa, oficijelni sajt sa mozhda chak i pdf semplovima, uostalom ni neshto jednostavno kao novi topic za svako novo izdanje sa naslovnicom u izdavachkom forumu na ovom sajtu nisu uspeli da urade. Ochigledno je da je mnogo ljudi ovde spremno da podrzhi VC stvarima poput sawitcheve ponude, kad bi samo svaki stripofil na svom blogu/sajtu imao oficijelni banner sa linkom za sajt VC, mislim da bi promena bila primetna.
Reklamiranje na internetu ima vrlo slicne parametre u pogledu isplativosti i cene kao i mnogi drugi vidovi reklamiranja pa smo tu na istom kad je u pitanju marketing. U tom pogledu, i "Ludensu" i "Veselom cetvrtku" veliku uslugi posredno cini ovaj sajt. Oni koji vole stripove i bili bi potencijalni redovni kupci a ne znaju za ovaj sajt jednako su tesko dostupni kao i bilo koji drugi potencijlni kupci stripova i do takvih tek treba dopreti nekim od vidova marketinga.
To nije tachno, jer je divota kod interneta shto mozhe da bude dzabe. A ako bash hocesh da se luksuzirash, mozhesh da platish nekoga da ti napravi sajt za 100-200 evra, i to da bude jako dobar, i josh neshto tipa 20 dolara godishnje za hosting. Ako ne, imash tonu besplatnih opcija poput blogova, tripod i slichnih hosting sajtova, fejsbuka, majspejsa itd itd. U danashnje vreme nemati nekakvo internet prisustvo je prosto neozbiljno bavljenje poslom. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 18/07/2008 : 10:49:30
|
quote: Originally posted by sawitch
Pa evo moj primer, do pre godinu i po dana, dok nisam znao za ovaj sajt, ja nisam znao da izlazi Ludens ili SD, a ni Horus, ni Abaton... Marketing im je bio slab... A sta jos ima ljudi koji ne znaju, a mozda bi skupljali...
Tesko da bi iko vise od mladioh skupljao stripove, stripove skupljaju stari stripofili i njihova deca(ako uspeju da ih animiraju), a sve ostalo je...... |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 14:48:13
|
neko je spomenu da ima na kioscima 3 komada vc u kesici stari brojevi ja danas trazio ali nisam naso jel ima to ili je to jos jedna patka |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 18/07/2008 : 16:59:29
|
Veseli Cetvrtak da se reklamira na Pinku? Kakve vi "briljantne" ideje imate...
Vec zamišljam Colta kako gostuje u Grand Paradi i sedeci izmedu Seke Aleksic i Stoje najavljuje novog Zagora.
Voditeljka: koji je najveci hit doticnog momka? Colt: Hiljadu lica straha. Voditeljka: uh, to mora da je jako emotivna pesma. kada ce doci da nam otpeva?
epilog: Colt iznerviran napušta studio i lomi sve pred sobom psujuci Stojin celulit. |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1818 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 18/07/2008 : 17:05:17
|
quote: Originally posted by aragon.sm
neko je spomenu da ima na kioscima 3 komada vc u kesici stari brojevi ja danas trazio ali nisam naso jel ima to ili je to jos jedna patka
Kod nas ih ima dosta |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2207 Posts
Member since 26/03/2008 |
Posted - 18/07/2008 : 23:03:47
|
quote: Originally posted by goksi
Vec zamišljam Colta kako gostuje u Grand Paradi i sedeci izmedu Seke Aleksic i Stoje najavljuje novog Zagora.
Voditeljka: koji je najveci hit doticnog momka? Colt: Hiljadu lica straha. Voditeljka: uh, to mora da je jako emotivna pesma. kada ce doci da nam otpeva?
epilog: Colt iznerviran napušta studio i lomi sve pred sobom psujuci Stojin celulit.
… dok u pozadini krecu stihovi: "Nijedno muško na svetu ne voli jadnice ..." *
* Seka Aleksic - Kraljica © Grand produkcija 2007 |
|
|
Floyd
New Member
Serbia
264 Posts
Member since 25/05/2002 |
Posted - 18/07/2008 : 23:06:14
|
quote: Originally posted by aragon.sm
neko je spomenu da ima na kioscima 3 komada vc u kesici stari brojevi ja danas trazio ali nisam naso jel ima to ili je to jos jedna patka
Kod nas u Podgorici ima da se kupe ti kompleti. Po tri prva broja od svakog junaka za 4 eura komplet. |
The time is gone, the song is over, thought I'd something more to say... |
|
|
Floyd
New Member
Serbia
264 Posts
Member since 25/05/2002 |
Posted - 18/07/2008 : 23:09:08
|
Reklamiranje na internetu ima vrlo slicne parametre u pogledu isplativosti i cene kao i mnogi drugi vidovi reklamiranja pa smo tu na istom kad je u pitanju marketing. U tom pogledu, i "Ludensu" i "Veselom cetvrtku" veliku uslugi posredno cini ovaj sajt. Oni koji vole stripove i bili bi potencijalni redovni kupci a ne znaju za ovaj sajt jednako su tesko dostupni kao i bilo koji drugi potencijlni kupci stripova i do takvih tek treba dopreti nekim od vidova marketinga.
To nije tachno, jer je divota kod interneta shto mozhe da bude dzabe. A ako bash hocesh da se luksuzirash, mozhesh da platish nekoga da ti napravi sajt za 100-200 evra, i to da bude jako dobar, i josh neshto tipa 20 dolara godishnje za hosting. Ako ne, imash tonu besplatnih opcija poput blogova, tripod i slichnih hosting sajtova, fejsbuka, majspejsa itd itd. U danashnje vreme nemati nekakvo internet prisustvo je prosto neozbiljno bavljenje poslom.
Domen http://www.veselicetvrtak.com/ se hostuje na EUnet serverima, sto prepostavljam da znaci da ce uskoro da se pojavi web sajt. |
The time is gone, the song is over, thought I'd something more to say... |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5078 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 19/07/2008 : 00:26:25
|
Ja sam za Libellus saznao na internetu. S obzirom da reklamu nemaju NIGDJE, promakli su mi Marty M. GIGANTI br.1 i 2. Trenutno sam veliki kolekcionar MM-a i da nije interneta pitanje kada bih saznao za Libellus... web str.im je dobra ali mislim da im svima nedostaje reklama.. Banneri nisu baš tako skupi da ih ne bi mogli aktivirati.. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 19/07/2008 : 02:31:08
|
quote: Originally posted by goksi
epilog: Colt iznerviran napušta studio i lomi sve pred sobom psujuci Stojin celulit.
Vidi se da ti ne poznajes Colta...obzirom da bi vrlo brzo doslo do prekida takve emisije, dok bi doticnog Stojino i Sekino obezbedjenje pokusalo da izvede napolje. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 19/07/2008 : 04:38:52
|
To nije tachno, jer je divota kod interneta shto mozhe da bude dzabe. A ako bash hocesh da se luksuzirash, mozhesh da platish nekoga da ti napravi sajt za 100-200 evra, i to da bude jako dobar, i josh neshto tipa 20 dolara godishnje za hosting. Ako ne, imash tonu besplatnih opcija poput blogova, tripod i slichnih hosting sajtova, fejsbuka, majspejsa itd itd. U danashnje vreme nemati nekakvo internet prisustvo je prosto neozbiljno bavljenje poslom.
To sto ces dobiti dzabe kad je u pitanju web design je onoliko dobro kao i sve ostalo sto je dzabe. A i kad to napravis, sta onda? Ko ce rucno da ti ukucava hiljade mail adresa koje ces kao spam da posaljes? I gde ces da dodjes do hiljada mail adresa? I koliko ces potencijalnih kupaca na taj nacin skupiti? A koliko ces ih skupiti reklamirajuci se po besplatnim blogovima? Kad to sve saberes i oduzmes, vise ces postici ako napravis plakate pa ih lepis po raznim mestima kao sto je sawitch predlozio, manje ce te kostati i vremena i novca. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5078 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 19/07/2008 : 11:19:08
|
da, ---DP--- je apsolutno u pravu. Od jeftinjare se nema velike koristi, bolje je napraviti pravi banner, preusmjeriti ga na kvalitetnu web str.koju se može dobiti za cca 500 € u vrhunskoj kvaliteti i flashu i onda na možda dva-tri, ali PRAVA mjesta platiti oglašavanje. Oglašavanje ne mora biti masovno, ali mora biti na ciljanim medijima. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1602 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 21/07/2008 : 18:32:27
|
Uzeh novog Zagora.Dve novine: -zvanicna najava Teks-a i Marti Misterije, kao i necega sto do sada nije ovde objavljivano(ne pise sta); -tiraz 16 000.
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 21/07/2008 : 18:46:06
|
quote: Originally posted by night
Uzeh novog Zagora.Dve novine: -zvanicna najava Teks-a i Marti Misterije, kao i necega sto do sada nije ovde objavljivano(ne pise sta); -tiraz 16 000.
pa šta piše u najavi za teksa i martija, kad startaju? i od kojeg broja starta teks? |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1602 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 21/07/2008 : 19:08:04
|
Citiram:'U narednom periodu pored Zagorovih specijalaca možete da ocekujete i druge vanredne serijale.Sada vec možemo da vam najavimo da cemo do kraja godine osim sa pomenutim specijalcima, krenuti sa redovnim serijalom Teksa i Marti Misterije, a i još nekim junacima koji do sada nisu izlazili kod nas.Uskoro cemo vas obradovati najavom još nekoliko junaka tako da cete imati cemu da se radujete i bice po nešto za svaciji ukus' Nema najave od koga broja niti preciznog datuma,ali bi moja logika bila da pocnu negde u septembru, kada klinci krenu u školu.Inace Zagorova prica je solidna. |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/07/2008 : 20:29:06
|
Znaci, MM bude sigurno od ovih debelih brojeva... A Tex? Od 500, s Mephistom? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 21/07/2008 : 20:50:51
|
Ajde neka jedan od tih novih junaka u pripremi za premijerno izdanje na našim prostorima bude i Brendon. Kakav je da je, ali je ovo dugovjecan serijal koji nesmanjenim tempom ide dalje. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/07/2008 : 21:01:35
|
Garantujem ti da nije Brendon. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 21/07/2008 : 21:11:13
|
O zaboga, pa šta onda ostaje..? Ostalo sve nekak izgleda popišano. Barem je Brendon Kjavi... mindless fun... i tome slicno. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 21/07/2008 : 21:13:02
|
Pa nemam šta da kažem novo, Sloba je u onom starom topiku vec najavio da ce ici Dragonero i Gea (a i Tex i Marti).
Sve su to vec poznate informacije. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Topic |
|