forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/09/2008 : 14:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by culfis

E sad da se nadamo da ce broj 500 ici kao specijalac?

Bolje da nikako ni ne izade, trust me.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?

Edited by - flamboyant soul on 11/09/2008 14:17:19
Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 11/09/2008 : 14:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit pajawizard's Homepage  Send pajawizard a Private Message
Nema potrebe da pojedinci zale sto se Ludens nije prosirio na nase trziste, kada v.c ima daleko bolji kvalitet a verujem da ce uskoro poceti da objavljuje i ranije epizode, gde necemo imati problem sa skupljanjem odlepljenih stranica.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17702 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 11/09/2008 : 14:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:

Slažem se, rekao sam sve u recenziji. Bolje je što je preskocen taj broj 500.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 11/09/2008 : 14:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by pajawizard
v.c ima daleko bolji kvalitet

Pricajmo realno - kad se sve stavi na vagu VC je kvalitetom još iza Ludensa. Jedino što je kod VC-a bolje jeste papir i prevod (ovo je više subjektivno jer je normalno da meni srpski više odgovara od hrvatskog), dok je sve ostalo na strani Ludensa. VC tek treba da pronade pravu formulu i da radi po njoj, na pravom je putu ali ima tu još hrpa nedostataka.

...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/09/2008 : 15:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
meni je mnogo bolji VC i njihov ritam izlaženja... tacno znam gdje da tražim šta

a Ludensov sistem jeste može izac a i ne mora danas... a ako izade možeš cekat još nekoliko dan dok dodje na kioske

stoga dajem glas VCu

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts

Member since 03/08/2008

Posted - 11/09/2008 : 15:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ciprijani an AOL message  Send ciprijani a Private Message
Kupio danas oba stripa,extra. Narocito mi je drago sto mr no 300 izlazi redovno a ne kao neki specijal

Grobar Do Groba!!!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 11/09/2008 : 15:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by delboj

quote:

quote:

Procitao recenziju, Hvala obojici!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/09/2008 : 16:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:

Nema potrebe da pojedinci zale sto se Ludens nije prosirio na nase trziste, kada v.c ima daleko bolji kvalitet a verujem da ce uskoro poceti da objavljuje i ranije epizode, gde necemo imati problem sa skupljanjem odlepljenih stranica.

nego kopiranjem originalnih naslovnica i lipljenjem na one kvazi od VC

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 11/09/2008 : 16:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
U kom tirazu izlazi Marti?

Na unutrasnjoj strani Mister Noa, gde su najave stoji naslovnica Martija sa modifikovanim logom, znaci, u zadnji cas su se odlucili da, ipak, ostave originalnu. Podrzavam! Jos kad bi samo ispravili ono "oda-brane price" u "odabrane price".

Da ne ispadne da sad trazim dlaku u jajetu, prezadovoljan sam samom cinjenicom da opet mogu da citam omiljene junake, ali mi se kod Texa ne svidja sto su logoi "Veseli cetvrtak" i "Bonelli comics" uradjeni na identican nacin kao i kod Zagora, i postavljeni na isto mesto. Ja bih to stavio negde uz ivicu stripa, ili na dnu, i bez onog fade out efekta.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/09/2008 : 16:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Nema potrebe da pojedinci zale sto se Ludens nije prosirio na nase trziste, kada v.c ima daleko bolji kvalitet...

hajde, molim te, po cemu VC stripovi imaju bolji kvalitet od ludensa? naravno, s tehnicke strane, jer na to si, pretpostavljam, i mislio...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/09/2008 : 16:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
i ima li neko skeniranu prvu naslovnicu VC teksa, da vidimo kako to izgleda?

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17702 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 11/09/2008 : 16:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

meni je mnogo bolji VC i njihov ritam izlaženja... tacno znam gdje da tražim šta

a Ludensov sistem jeste može izac a i ne mora danas... a ako izade možeš cekat još nekoliko dan dok dodje na kioske

stoga dajem glas VCu

Misliš mjeseci, pa cekamo još dodatno zbog remitende?
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 11/09/2008 : 17:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message
Da se ne pretvori ovo ponovo u pricu ko je bolji, Ludens ili VC, ja sam postavio pitanje zasto se Ludens nije rasirio po Srbiji, ne zato sto sam lud za Ludensom, vec zato sto sam uskracen za mnoge naslove svih junaka. Nase trziste bar poslednjih 8 godina nije zatvoreno, a postojala je praznina koju nasi nestabilni izdavaci nisu uspeli da popune. Zanima me zasto nije ta sansa iskoriscena, cista radoznalost sa moje strane.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/09/2008 : 17:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

Nema potrebe da pojedinci zale sto se Ludens nije prosirio na nase trziste, kada v.c ima daleko bolji kvalitet...

hajde, molim te, po cemu VC stripovi imaju bolji kvalitet od ludensa? naravno, s tehnicke strane, jer na to si, pretpostavljam, i mislio...

U nekim stvarima jeste bolji u nekima nije. Stavise, kod nekih izdanja varira, kod Zagora je recimo bolji sken nego "Ludensov" (primetno bolji) a kod Mister Noa losiji (primetno losiji). Kvalitet uveza je odlican i strip citas potpuno opusteno, kod "Ludensa" moras da pazis da ne pukne lepak. O prevodu necu ni da pricam. Dizajn nekih izdanja je bolji kod VC (mister No, Marti i Dilan su osvezili imace monotoni "Bonelliijev" dizajn) o kod nekih losiji ("odabrane price" je prava katastrofa a i Zagor specijal gde su se drzali odvratnog "Bonellijevog" dizajna). Kvalitet stampe na naslovnicama je mnogo bolji kod "Ludensa", kvalitet otiska unutar stripa takodje (jer VC radi na roto masinama). Trudicu se da imam oba izdavaca, a imam dosta i originalnog "Bonellija" 9koji jeste original, ali je u mnogo cemu gori i od "Ludensa" i od VC, verujte)
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/09/2008 : 17:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ja bas hteo da kazem da bu bilo super da su krenuli od 500-ke
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/09/2008 : 17:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by regar

Da se ne pretvori ovo ponovo u pricu ko je bolji, Ludens ili VC, ja sam postavio pitanje zasto se Ludens nije rasirio po Srbiji, ne zato sto sam lud za Ludensom, vec zato sto sam uskracen za mnoge naslove svih junaka. Nase trziste bar poslednjih 8 godina nije zatvoreno, a postojala je praznina koju nasi nestabilni izdavaci nisu uspeli da popune. Zanima me zasto nije ta sansa iskoriscena, cista radoznalost sa moje strane.

Nisu imali prava za Srbiju.Kao šta znaš za pojedine naslove u Srbiji su imali prava neki srpski izdavaci.Možda im se nije dalo tlaciti sa naplatom/distribucijom jer da bi pokrili i Srbiju trebali bi uduplati tiraž šta povlaci u startu vece troškove.A možda i ovako odlicno zaraduju,pa se ne tribaju dodatno muciti.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/09/2008 : 18:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Mislim da nije to u pitanju vec upravo nepostojanje pravnih mehanizama u Srbiji i kulture placanja. Sto bi se zamlacivao sa nasim distributerima i nervirao. Pa i rimitendu oni plasiraju preko "Marketprinta" i onda ne razmisljaju o tome da li su njima ovi platili ili ne
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7938 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 11/09/2008 : 20:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---
Kvalitet uveza je odlican i strip citas potpuno opusteno, kod "Ludensa" moras da pazis da ne pukne lepak.

Stvarno ne znan o cemu ti govoriš, ja citam Ludensa opušteno i nije dosad ništa puklo.
Bilo je nekih slucajeva(Nulta godina Darkwooda,Snovi...), ali to je bilo odavno, kad je Ludens tek poceo izdavati stripove. Sada više uopce nema tih problema s ljepilom.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 11/09/2008 : 20:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by zeljko

stoga dajem glas VCu

Misliš mjeseci, pa cekamo još dodatno zbog remitende?

govorim o ludensu jer se ne zna kada izlazi

a VC se zna

i kad nisam tu mogu reci nekome kupi mi tad i tad to i to tu i tu
a s ludensom se nikad nije znalo

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 11/09/2008 : 20:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Moram istaci da je unutar strip Marti Misterija veoma lose odstampan a i sken je los ili to samo izgleda zbog lose stampe,sad neznam da li je to slucaj samo sa mojim primjerkom ili ...? Kako je kod vaseg primjerka?
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/09/2008 : 21:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by Ferri

Moram istaci da je unutar strip Marti Misterija veoma lose odstampan a i sken je los ili to samo izgleda zbog lose stampe,sad neznam da li je to slucaj samo sa mojim primjerkom ili ...? Kako je kod vaseg primjerka?

i nek mi samo još neko kaže da je VC bolji ili u rangu sa ludensom po pitanju tehnikalija ...

evo od ovih 10 VC stripova koje imam doma, niti jedan po kvalitetu štampe nije niti blizu ludensa, a kamoli u rangu...

Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 11/09/2008 : 22:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Ma kakvi da su, bolje nemamo, jedva smo docekali i ovo (mislim na nas iz Srbije). Ja se samo nadam da ce ovo potrajati. Kakav ce biti dizajn, i sken nije mi mnogo bitno.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 11/09/2008 : 22:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:
Originally posted by Ferri

i nek mi samo još neko kaže da je VC bolji ili u rangu sa ludensom po pitanju tehnikalija ...

evo od ovih 10 VC stripova koje imam doma, niti jedan po kvalitetu štampe nije niti blizu ludensa, a kamoli u rangu...

Donekle si u pravu, ali samo donekle. VC-ov Zagor ima drasticno bolji sken od "Ludensa" i to svi brojevai Zagora. Nisam gledao kod Dampira jer nemam originale (imam samo br. 2 ali bas taj broj mi fali od VC-a). Za kvalitet papira, otisak na naslovnici, kvalitet papira za naslovnice, u svemu tome su priblizno jednaki s tim sto je kod VC-a papir nesto deblji ali neznatno. Ima argumenata i za jedne i za druge. Ne znam zasto bismo bili nerealni, ja cak i kad bih bezrezervno bio naklonjen srpskom izdavacu naspram hrvatskog, ne bih rekao da je srpski izdavac bas u svemu kvalitetniji od hrvatskog ako je jasno da to nije tako. Da rezimiram, "Ludens" NIJE kvalitetniji od "Veselog cetvrtka" u sledecem (mislim, naravno, na "Bonelli"):

-kvalitet papira u stripu
-kvalitet papira korica (kartona)
-kvalitet otiska na naslovnici
-prevod
-ritam izlazenja
-tacnost izlazenja (kasnjenje)
-broj razlicitih junaka
-kvalitet uveza
-cena (redovnih brojeva a posebno onih sa dodatnim kvalitetom (boja))
-odnos prema citaocima
-uvodna rec vezana za pricu u stripu
-perspektivnost (najave novih edicija i junaka)

Edited by - ---dp--- on 11/09/2008 23:01:43
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 11/09/2008 : 23:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
He,he,kolekcija mi se "udebljala" za jos dva primerka ...Ulovio sam Mr.Noa i MM-a...meni je to najbitnije,na stranu fontovi,skenovi i bigfutovi sa Himalaja
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5269 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 11/09/2008 : 23:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Kada VC bude izdao tocno onoliko brojeva stripova koliko ih je do sada izdao Ludens, može se usporedivati "sigurnost i perspektivnost".
Ne treba biti previše ushicen a kritizirati nekoga radi "neredovitosti" dok je taj netko izdao 200 ili 300 brojeva stripova do sada... Naravno da i meni ponekad smeta kašnjenje Dylan Doga ali generalno usporedivati nekoga tko izdaje strip tek 8 mjeseci s Ludensom zaista nema smisla.
Nitko od izdavaca, naravno, nije savršen i na greške treba svakako ukazivati.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000