forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 11/09/2008 : 23:23:04  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
tih 200 ili 300 imacemo naredne godine ili cao one tamo mislim na 2010
i to sigurno ovim tempom izlazenje
a samo jedno jes da necu da ulazim u raspravu ciji je veci ili ti moj je bolji tehnicar.... :)
VC ima mnogo veci startni tiraz od LUdensa i bolju prodju nego Ludens ikad.
+ VC ce imati 8 edicija junaka do kraja godine dok Ludens ima 6 edicija zagora i sa tim zivi odnosno zahvaljujuci tome jos je ziv,iskreno volim ludens i imam skoro sve od njega i nedam da mi pljujete po Ludensu al nedam vala ni moj Veseli cetvrtak
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 11/09/2008 : 23:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:
Originally posted by ---dp---

[quote]VC-ov Zagor ima drasticno bolji sken od "Ludensa" i to svi brojevai Zagora.

igrom slucaja, nemam prvi broj zagora od VC, ali imam drugi... uskoro i u ludnesu slijedi ta prica, pa cu baš uporediti... ali i bez te uporedbe, jasno mogu vidjeti u tom zagoru da ima stranica na kojima je tisak negdje bljedi, ili imaju one neke sitne tackice... kada ga poredim sa npr. "južne vode" (zadnji ludensov zagor kojeg imam), mnogo je bolji sken i štampa u "južnim vodama"...

mislim, žao mi je što je tako, volio bih da se to popravi, ali me malo razocaralo ovo što je ferri napisao za novog martija, jer željno ocekujem to izdanje...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 11/09/2008 : 23:41:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
nisam odusevljen kvalitetom skena/tiska vc-a, stede na crnoj. no citljivo je i ide na kiosk po nekoj normalnoj cijeni sto je moj apsolutni k.o. kriterij.
inace, ludens je razocarenje per excellence, mutirana rak-rana nekadasnjeg odjeljenja "zabavna izdanja" slobodne dalmacije.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 11/09/2008 : 23:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
10 stranica pljuvanja po profi, 10 stranica svadanja oko dizajna, pa sad decije prepiranje da li je bolji Ludens ili VC ( a u biti hvala i jednom i drugom izdavacu ), pa vi ljudi stvarno niste normalni.Ili ste previše dokoni?
hajde bolje da se više svadamo , nego da dajemo više korisnih informacija i komentara, bice mnogo zanimljiviji topic

Odbrojavanje: još 28 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/09/2008 : 00:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Hteo sam da kažem da se više ne svadamo, brži su mi prsti od pameti

Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 00:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message
Postavlja se pitanje da li ovde uopste neko odmakne od prednje stranice izdanja VC, buduci da nema komentara prakticno ni za jednu epizodu bilo kog od junaka...
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 12/09/2008 : 00:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
anto i colte: nitko vas ne drzi da dodjete do izrazaja umjesto pametovanja. slobodno navalite.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 12/09/2008 : 00:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by pajawizard

Nema potrebe da pojedinci zale sto se Ludens nije prosirio na nase trziste, kada v.c ima daleko bolji kvalitet a verujem da ce uskoro poceti da objavljuje i ranije epizode, gde necemo imati problem sa skupljanjem odlepljenih stranica.

I kaže on.

Pršti ponos na sve strane...
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 12/09/2008 : 00:12:10  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
da, stvarno dosta više ovih bezobrazluka , dajte nam teksovu naslovnicu

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 12/09/2008 : 00:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by 76

quote:
Originally posted by kico

quote:
Originally posted by 76

Zagor extra je cini mi se krenuo '97., te je neko vrijeme izlazio dvotjedno, pa je SD stigla s tom edicijom do broja 75. Dakle, i oni su se nakon privatizacije okrenuli tržištu, odnosno - Zagoru.

Varaš se.
U pitanju je 1999. godina.

Provjerio sam: Zagor extra je poceo izlaziti 1996. Dakle, ipak sam bio bliži.

Imam naviku da obicnom olovkom upišem na svaki strip datum kada je izašao i to još od prvog izdanja Slobodne Dalmacije. Tako u Zagoru extra broj 1 piše: 4 Ožujka 1996.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/09/2008 : 00:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

anto i colte: nitko vas ne drzi da dodjete do izrazaja umjesto pametovanja. slobodno navalite.

U pravu si delijo.Evo , na primer, zadnji Dampyr mi i nije ostavio neki utisak, ocekivao sam više.Dobar crtež, zanimljiv zaplet, ali prosto receno, nešto mi baš i nije seo

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/09/2008 : 00:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Meni je zadnji Dampyr jedan od boljih.

A upravo sam išcitao Mister No - Pobuna. Sjajno. Dokaz da i jednodelne price mogu da budu izvrsne. Potpuno mi je nejasno zašto je ovaj junak propao. Odnosno zašto se prestao izdavati.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4695 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 12/09/2008 : 00:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Pavel01

U pravu si delijo.Evo , na primer, zadnji Dampyr mi i nije ostavio neki utisak, ocekivao sam više.Dobar crtež, zanimljiv zaplet, ali prosto receno, nešto mi baš i nije seo

Yap...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21848 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 12/09/2008 : 00:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
E tu se slažemo, sjajna epizoda.Takode mi je nejasno zašto se ovaj strip ugasio. Preskocio sam hrvatski deo Mister Noa, ali ove epizode od VC su više nego solidne .Može li mi neko reci kakve su bile epizode od SD i Strip Agenta , pošto ih imam sam par komada ( Crveni vetar i Matador serija )?

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/09/2008 : 00:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by anto

E tu se slažemo, sjajna epizoda.Takode mi je nejasno zašto se ovaj strip ugasio. Preskocio sam hrvatski deo Mister Noa, ali ove epizode od VC su više nego solidne .Može li mi neko reci kakve su bile epizode od SD i Strip Agenta , pošto ih imam sam par komada ( Crveni vetar i Matador serija )?

Ima dobrih. Ali ja sam procitao svega 20 tako da ti ne mogu puno reci ali ima odlicnih. Prva epizoda japanske je odlicna. Ninja mi je dobar...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 02:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by I like girlz

quote:

[quote]VC-ov Zagor ima drasticno bolji sken od "Ludensa" i to svi brojevai Zagora.

igrom slucaja, nemam prvi broj zagora od VC, ali imam drugi... uskoro i u ludnesu slijedi ta prica, pa cu baš uporediti... ali i bez te uporedbe, jasno mogu vidjeti u tom zagoru da ima stranica na kojima je tisak negdje bljedi, ili imaju one neke sitne tackice... kada ga poredim sa npr. "južne vode" (zadnji ludensov zagor kojeg imam), mnogo je bolji sken i štampa u "južnim vodama"...

mislim, žao mi je što je tako, volio bih da se to popravi, ali me malo razocaralo ovo što je ferri napisao za novog martija, jer željno ocekujem to izdanje...

Jedno je otisak a drugo sken. Otisak kod "Ludensa" je bolji i ja sam to napisao vec najmanje 10 puta. Takodje sam nebrojeno puta napisao da je sken Mister Noa los i da se vide nazubljenja, te da je moguce da Zagora i Dilana dobijaju od Bonellija u digitalnom obliku.

No, meni su dobra oba izdavaca i uzivacu u svakom primerku kojeg imam, a za sve ono sto mi nije dobro ni kod jednog pronaci cu utehu u brojnim "Bonellijevim" origonalima koje imam. Onaj kome nesto smeta ne mora da kupuje ni "Ludens" ni "veseli cetvrtak"
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 02:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

quote:
Originally posted by aragon.sm

tih 200 ili 300 imacemo naredne godine ili cao one tamo mislim na 2010
i to sigurno ovim tempom izlazenje
a samo jedno jes da necu da ulazim u raspravu ciji je veci ili ti moj je bolji tehnicar.... :)
VC ima mnogo veci startni tiraz od LUdensa i bolju prodju nego Ludens ikad.
+ VC ce imati 8 edicija junaka do kraja godine dok Ludens ima 6 edicija zagora i sa tim zivi odnosno zahvaljujuci tome jos je ziv,iskreno volim ludens i imam skoro sve od njega i nedam da mi pljujete po Ludensu al nedam vala ni moj Veseli cetvrtak

Ha,ha,ha,Aragone,ti si,definitivno,lik no.1 na forumu kog bih voleo licno da upoznam!Ovol'ke provale!

Pa i nisu bas provale, jer ce ovim tempom izlazenja VC imati jod 34 stripova do kraja godine (racunajuci i ove izasle u septembru) jer imamo ukupno 17 cetvrtaka, sto uz izaslih 31 do kraja avgusta iznosi 65, a svake naredne godine izaci ce jos po 104 stripa. I to sve uz trenutni tempo izlazenja.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 02:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

quote:
Kvalitet uveza je odlican i strip citas potpuno opusteno, kod "Ludensa" moras da pazis da ne pukne lepak.

Stvarno ne znan o cemu ti govoriš, ja citam Ludensa opušteno i nije dosad ništa puklo.
Bilo je nekih slucajeva(Nulta godina Darkwooda,Snovi...), ali to je bilo odavno, kad je Ludens tek poceo izdavati stripove. Sada više uopce nema tih problema s ljepilom.

Pa nisam se ja na ovom forumu milion puta zalio na raspadanje "Ludensovih" stripova, ja sve svoje stripove, kad je lepak u pitanju, sredim za minut, meni to nista ne smeta. Ja imam "Dnevnikovih" "kupusa"kol'ko ti dusa hoce i uzivam u svakom stripu. Ako ima neko da hoce da pobaca svoje "kupuse" od stripova neka ih slobodno pokloni meni
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 03:09:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

Kada VC bude izdao tocno onoliko brojeva stripova koliko ih je do sada izdao Ludens, može se usporedivati "sigurnost i perspektivnost".
Ne treba biti previše ushicen a kritizirati nekoga radi "neredovitosti" dok je taj netko izdao 200 ili 300 brojeva stripova do sada... Naravno da i meni ponekad smeta kašnjenje Dylan Doga ali generalno usporedivati nekoga tko izdaje strip tek 8 mjeseci s Ludensom zaista nema smisla.
Nitko od izdavaca, naravno, nije savršen i na greške treba svakako ukazivati.

Ako sam nekoga kritikovao, bio je to "veseli cetvrtak". Ja i ne mogu da kritikujem "Ludens" u redovnosti kad ih kupujem jednom godisnje kad odem na CRS ili se nadjem sa Krugerom koji mi sve to nabavlja vec godinama. Dakle, ja nigde nisam kritikovao "Ludens", samo sam na neke nerealne ocene nabrojao nekoliko stvari u kojima "Ludens" nije bolji od "veselog cetvrtka" sto ne mora da znaci da je u tim stavkama gori. U svemu ostalom je, verovatno, "veseli cetvrtak" losiji od "Ludensa". Kako sam vec napisao u gornjem postu, meni to nista ne smeta, pola mojih novih stripova ima one tragove traka od uvezivanja prilikom transporta i imam gomilu raskupusanih starih stripova. Meni to ne smeta da u svojim stripovima uzivam mozda i vise nego neko ko ih drzi u kesicama hermneticki zatvorene i cita ih sa belom m zastorom preko usta
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/09/2008 : 06:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
koliki je tiraž Martija?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 07:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Izgleda da ja jedini nocu gluvarim na netu kad niko osim mene ne ostavlja postove. Sinoc sam kupio novog Martija i Mister Noa. Mister No ko Mister No, sve po starom, tiraz je i dalje 12.000 ali posto je u proslom broju prvi put stampano toliko primeraka tek cemo u narednom ili onom za dva meseca videti koliko ce to povecanje tiraza biti stabilno. Najavljen je sledeci broj u boji po ceni od 150 dinara.

Sto se tice Martija, jeste otisak nesto slabiji ali to nije do skena vec do roto masina na sta smo vec navikli. E sad, navikli smo i na bolje kod "veselog cetvrtka", cini se da su previse zurili ovog puta (sto je i logicno jer smo imali i proslog i ovog cetvrtka po dva stripa i to ne makar kakva, ovaj prvi na 230 strana a ovaj jucerasnji na 160 strana) pa nisu pravili pauze da bi iscistili valjkove (kod roto stampe cesto dolazi do hvatanja (lepljenja) sitnih delica papira na valjkove pa se zbog toga javljaju bele tackice na nekim stranicama koje su u stvari posledica toga da valjak na tom mestu nije primio boju bas zbog spomenutih papirnih opiljaka, te je potrebno periodicno ocistiti valjkove; bar tako je nekad bilo, ne znam da li su ove nove roto masine drugacije). Nadam se da ce vec sledeci biti malo bolji. Sto se tice izgleda stripa, ovih 160 strana jako lepo lezi u rukama. Rikne su lepo osmisljene, nadam se samo da se nazivi i brojevi nece "setati" iz broja u broj kao kod Dilana i da ce to u policama izgledati onako kako treba da izgleda. Najavljen je i sledeci broj pod nazivom "Povratak u Nedodjiju". Takodje je najavljen i Teks za sledeci cetvrtak. Pretpostavljam da ce imati za Teksa standardnih 114 stranica jer je cena i za njega 150 dinara. Natpisi "vc", "bonelli..." i "cena..." su uradjeni kao i kod Zagora. Ono sto je dobro je to sto profa nije eksperimentisao i sto je logo "Tex" nepromenjen. Font za naziv epizode je neinteresantan (mislim da je futura condensed i naravno bold), nije ruzan, futura je ok font, samo mi je neinteresantan spram onoga na sta smo navikli kod profe. Moguce je da je logo "Tex" malkice veci, ne mogu sad da ocenim, ali ako i jeste, onda je sasvim malo uvecan, i naslovnica izgleda odlicno tako da se ne plasite, nije nam profa osakatio Teksa
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 12/09/2008 : 07:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by teller

koliki je tiraž Martija?

10.000
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19609 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 12/09/2008 : 07:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
hvala,može li scen Tex-a?

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 12/09/2008 : 09:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:

Font za naziv epizode je neinteresantan (mislim da je futura condensed i naravno bold), nije ruzan, futura je ok font, samo mi je neinteresantan spram onoga na sta smo navikli kod profe. Moguce je da je logo "Tex" malkice veci, ne mogu sad da ocenim, ali ako i jeste, onda je sasvim malo uvecan, i naslovnica izgleda odlicno tako da se ne plasite, nije nam profa osakatio Teksa

Meni se naslov vise svidja nego na originalu. Jeste, logo je uvecan za, otprilike, 10-ak%, i pomeren je malo u desno. Ne svidja mi se sto malo prekriva naslov.

U svakom slucaju, jedva cekam 18.09. da ga kupim
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 12/09/2008 : 11:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message
Pitanje: kak to da su se u VC odlucili objavit BB jer je taj strip umro u Italiji nakon samo 18 brojeva?

Edited by - MladenT on 12/09/2008 11:11:47
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000