Author |
Topic  |
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 26/09/2008 : 17:19:28
|
quote: Originally posted by wesskowaz
Mogli bi stripovi da se prodaju i u markerima(Maxi, Idea, C market...). Kad mogu novine, zasto ne bi mogli stripovi. Garantujem da bi prolazilo...
A ko kaze da ih nema, u mom gradu ih ima. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12036 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/09/2008 : 17:33:01
|
quote: Originally posted by vope
Evo da skrenem malo od beskrajnog diskutovanja dizajna i ostalog manje bitnog a da se osvrnem na "Naslikani košmar" (AHTUNG, AHTUNG - ima po koji SPOJLERCIC): Kao prvo odlicna stvar je postojanje predgovora koji nam pomaže da "usvojimo" epizodu koja je pred nama u potpunosti i bez koje bi lijen i neradoznao citalac, buduci da se zbog tih karakteristika ne bi odvažio na neku iscrpniju pretragu i tako saznao nešto više o samoj tematici, bio u neku ruku hendikepiran nerazumijevanjem pojedinih djelova štiva. Ovako sve je tu na jednoj stranici, lijepo i koncizno napisano - samo treba procitati. Drugo - prica je sasvim solidna od samog pocetka, Dilan u svojoj bubi u nekoj nedodiji pokušava da nade selo i svog klijenta... Potpuno opkoljen maglom... Prica ce vas obuzeti od starta a odlicni Marijev crtež radi fenomenalan posao praveci totalno jezivu atmosferu. Sve mi se to svida osim prikaza same smrti na kraju koja pokazuje tipicno ljudske karakteristike i tako devalvira kao nešto tajanstveno, mracno, nepojmljivo i iznad svega ostalog nama poznatog. Svedena je na obicnog negativca sa outlook-om karakteristicnim za pojavu smrti koji želi da uništi dragog nam junaka i time potre misticnu vezu/odnos koja postoji izmedu Dilana i Smrti (one prave). Sve u svemu dobro štivo.
Dizajneraši i bar-kodovci oprostite na off-topicu.
lijep tekst. što više ovakvih rasprava, to bolje. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 26/09/2008 : 17:51:50
|
quote: Originally posted by vope
Evo da skrenem malo od beskrajnog diskutovanja dizajna i ostalog manje bitnog a da se osvrnem na "Naslikani košmar" (AHTUNG, AHTUNG - ima po koji SPOJLERCIC): Kao prvo odlicna stvar je postojanje predgovora koji nam pomaže da "usvojimo" epizodu koja je pred nama u potpunosti i bez koje bi lijen i neradoznao citalac, buduci da se zbog tih karakteristika ne bi odvažio na neku iscrpniju pretragu i tako saznao nešto više o samoj tematici, bio u neku ruku hendikepiran nerazumijevanjem pojedinih djelova štiva. Ovako sve je tu na jednoj stranici, lijepo i koncizno napisano - samo treba procitati. Drugo - prica je sasvim solidna od samog pocetka, Dilan u svojoj bubi u nekoj nedodiji pokušava da nade selo i svog klijenta... Potpuno opkoljen maglom... Prica ce vas obuzeti od starta a odlicni Marijev crtež radi fenomenalan posao praveci totalno jezivu atmosferu. Sve mi se to svida osim prikaza same smrti na kraju koja pokazuje tipicno ljudske karakteristike i tako devalvira kao nešto tajanstveno, mracno, nepojmljivo i iznad svega ostalog nama poznatog. Svedena je na obicnog negativca sa outlook-om karakteristicnim za pojavu smrti koji želi da uništi dragog nam junaka i time potre misticnu vezu/odnos koja postoji izmedu Dilana i Smrti (one prave). Sve u svemu dobro štivo.
Dizajneraši i bar-kodovci oprostite na off-topicu.
mali SPOILER! E, da, svidja mi se ideja o Smrti kao likovnom kriticaru. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 26/09/2008 : 21:16:11
|
i ja sam danas bio na sajmu stripa...odslusao sam Esada i kupio neke stripove..Moram da priznam da je covek carina..kakav je to kralj strasno...bole njega q... za sve na kraju svi aplaudiraju a on uzme kafu i krene da srce u mikrofon :D inace sajam je odlicno uradjen,one devojke shto se setaju mi unose nervozu :D ali sve je ok..SOrru za offtopic |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 27/09/2008 : 09:30:14
|
Sinoc sam tek stigao da izgustiram novog Doga .U pravu je,vope,atmosfera jeste ekstra(podseca na nezaboravni "Glas iz magle"),ali smrt koja sama kreira sve iz zahebancije... ?Ako ona vec moze da postoji u tom obliku,gde su onda ljubav,sudbina...degradirano,nema sta!Meni je,recimo,ekstra prikazana smrt u SD "Igra sa smrcu"-misteriozna,hladna,ironicna i daje sansu...A najsimpaticnija mi je bila u "S druge strane smrti",gde je,k'o veliki prijatelj,dala Dilanu sansu da spase veliku ljubav... ...a on,heb'o te,ponese koltic umesto Brovinga,par redenika i 2-3 zolje!  |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 27/09/2008 : 11:32:16
|
quote: Originally posted by Ferri
Mogli bi stripovi da se prodaju i u markerima(Maxi, Idea, C market...). Kad mogu novine, zasto ne bi mogli stripovi. Garantujem da bi prolazilo...
A ko kaze da ih nema, u mom gradu ih ima.
Ni u Leskovcu ih nema. Zamolio sam druga, koji radi u Idei, da mi kupi, ali mi je rekao da Zagor nije ni dolazio u market. Cak ni na nekoliko trafika u gradu nije mogao da nade. Jedva sam se danas snašao, preko jednog drugog druga, koji mi je rekao "je8em ti tvoj strip, obišao sam pola grada da ga nadem".
Da li je Zagor "razgrabljen", ili prodavacice nisu ni znale da su dobile strip ili, pak, ga stvarno nisu dobile, ne znam.
Definitivno Veseli cetvrtak treba malo da poradi na distribuciji, da vide, ako imaju mogucnosti, gde se najviše prodaje, pa da tamo šalju po više primeraka.
Elem, najvažnije je da sam nabavio specijal, a sad odoh da citam.   |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/09/2008 : 17:13:55
|
Idu li sad SVAKOG cetvrtka po 2 izdanja ? Nešto racunam, Tex ide mesecno, BB i MM dvomesecno, onda bi Odabrane price, Zagor spec. , Ciko i SuperBook išli dvomesecno da bi svakog cetvrtka imali po 2 stripa, što znaci da bi imali 6 brojeva ovih edicija godišnje. |
Odbrojavanje: još 9 dana |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17915 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 27/09/2008 : 19:02:47
|
quote: Originally posted by aragon.sm

joj ala sad opet volim Veseli Cetvrtak volim volim volim Veseli cetvrtak
uh koji levati
pa ovo su sve glanceri... a kod nas na kioske dolaze odroni     |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/09/2008 : 19:49:31
|
quote: Originally posted by mezzano
Ja mislim da svakog cetvrtka ima po 2 izdanja, ali nisam siguran.
Idu svakog cetvrtka po 2 stripa, i to bas svakog, a ako bude novih izdanja, bice ih i vise |
 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 27/09/2008 : 22:03:08
|
Sta reci o gradu iznad sveta?Pitka epizodica,tata Ferri... Put u neki drugi svet podseca na "Plamenu lobanju" i crnog gospodara,a buljava cudovista i blesavi naucnik na cika Helingena i Akronijane... Solidna epizoda.Pravac kolekcija!  @mezzano Poslah ti mejl,valjda nisam nesto zbrlj'o po obicaju!(od svih nacina komunikacija,uvek sam se najbolje snalazio s' kanapom i konzervama ) |
 |
|
Naked Thunder
Starting Member

Serbia
11 Posts
Member since 28/09/2008 |
Posted - 28/09/2008 : 16:25:14
|
quote: Originally posted by Ferri
A ko kaze da ih nema, u mom gradu ih ima.
Ni u Leskovcu ih nema. Zamolio sam druga, koji radi u Idei, da mi kupi, ali mi je rekao da Zagor nije ni dolazio u market. Cak ni na nekoliko trafika u gradu nije mogao da nade. Jedva sam se danas snašao, preko jednog drugog druga, koji mi je rekao "je8em ti tvoj strip, obišao sam pola grada da ga nadem".
Da li je Zagor "razgrabljen", ili prodavacice nisu ni znale da su dobile strip ili, pak, ga stvarno nisu dobile, ne znam.
Definitivno Veseli cetvrtak treba malo da poradi na distribuciji, da vide, ako imaju mogucnosti, gde se najviše prodaje, pa da tamo šalju po više primeraka.
Elem, najvažnije je da sam nabavio specijal, a sad odoh da citam.  
I ja jedva nadoh Zagora. Ceo grad obidoh i tek na kiosku preko puta železnicke stanice. Garantovano je tako svuda ali u Leskovcu kad pitaš za strip kao da si prodavacicu pitao za deo nuklearnog reaktora. Nabaca ti sve trenutne brojeve i kaže "Nadi šta te zanima"! |
 |
|
dzoni
Advanced Member

Serbia
4372 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 28/09/2008 : 18:53:31
|
nisam citao zagore od veselog cetvrtka,cekao sam da izadje ludensov otok zmija,da se spoji sa veselim cetvrtkom pa sad citam vec dva dana 9 zagora za redom od veselog cetvrtka.epizode su izvrsne ko u stara vremena,sken odlican,bolji nego kod ludensa.ovo se odnosi na zagora.ostrina crteza prakticno ko u originalu tako da je uzivanje zagarantovano.jos jedan strip i zavrsavam citanje pa sa nestrpljenjem ocekujem sledeci broj... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 28/09/2008 : 21:00:23
|
quote: Originally posted by ---dp---
Znaci "Ludens" je stigao do "Tajne Sumera"
Zanimljivo.'Oce li sad to Ludens preskociti ili... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 28/09/2008 : 21:43:04
|
Otkud znam,cisto pitam.Gledano kroz prste,nismo li mi svi povezani tirazom,potraznjom,remitendom,proracunima,borbom za svakog kupca ovde na balkanu?  |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2970 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4696 Posts
Posted - 28/09/2008 : 22:59:50
|
Stvarno svasta.Kako sam se drznuo da naglas razmisljam,a? Sto neznam,ja pitam-ne uzmite mi za zlo ...Seca li se neko sta je pisao Vanini u predgovoru Dilan Doga kad su poceli da preskacu epizode objavljene u Hrvatskoj? |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
|
paranoid
Junior Member

344 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/09/2008 : 21:23:51
|
quote: Originally posted by paranoid
Šta ide sledeceg cetvrtka, sa Mister Noom?
Dylan Dog superbook
I to broj 18. Nadam se da ce se kad-tad vratiti i na prvih 17. Zna li neko hoce li ici i prvih 17 brojeva DD Superbook?? @anto poslao sam ti mail na pm. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/09/2008 : 21:27:45
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Zna li neko hoce li ici i prvih 17 brojeva DD Superbook??
Trebalo bi, jednog dana. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Topic  |
|