forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI-VESELI CETVRTAK
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 153

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 09/10/2008 : 14:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by ciprijani

Kupio sam jutros oba stripa,extra izgledaju,nisam jos citao.A ocekivao sam Ciko specijal sledece nedelje,kada to krece?

Bolje je sto ide Tex br.2 nego Chico specijal.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

ciprijani
New Member

Serbia
180 Posts

Member since 03/08/2008

Posted - 09/10/2008 : 15:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ciprijani an AOL message  Send ciprijani a Private Message
Ma ok je sta god da ide,nego samo pitam :)

Grobar Do Groba!!!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4696 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 09/10/2008 : 16:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Sta god da ide,cekamo ga u zasedi...
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 09/10/2008 : 16:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by vronski

U Darkvudu je bukvalno svaki primerak DD SUPER BOOK-a imao iskrzanu riknu! Zaista ne želim da zvucim kao sitnicar, strip bih kupio bez obzira na korice i oštecenje jer je ipak ono što je unutra najvažnije ali stvarno ružno izgleda iskrzana rikna kada se stavi strip u policu!!!!

Od Texa naovamo teze je naci dobar primerak ovih upakovanih nego neupakovanih.
Ja sam danas pogledao bar 10 DD Superbook i svi su bar malo sjebani.
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 17:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:

Kupio sam jutros oba stripa,extra izgledaju,nisam jos citao.A ocekivao sam Ciko specijal sledece nedelje,kada to krece?

Ima da se nacekaš Cika. Izlazi 20.11.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 17:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by mezzano

quote:
Originally posted by Ferri

[quote]
Nazalost to je slucaj sa gotovo svim primjercima dosada izaslih..i meni to strasno nervira

Nije tacno, moji primerci su svi u odlicnom stanju, bez ikakvih ostecenja, bilo gde.

Pa iz tvog odgovora se vidi da je tacno ono sto sam naveo jer tvoji su primjerci u redu sto zanaci da nisu svi nego kao sto sam rekao gotovo svi,ja sam danas obisao trafike i trafike da bi nasao primjerak sa neostecenim rubovima i jedino sam nasao jedan MN a DD ne.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 17:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

quote:

Ima da se nacekaš Cika. Izlazi 20.11.

Jel to provjereno,jesi li info dobio direktno od redakcije..ili?
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 17:47:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Sledeceg Cetvrtka 16.10 po planu nas ceka Zagor br.10 i Tex br.2 ,pa sledecg cetvrtka 23.10 ide po redu DD br.10 i DRAGONERO koji ima 296 stranica!

A sledeci DD superbook :
http://www.zagor.it/auto/scheda_speciale?collana=35&numero=19&subnum=0#

Edited by - Ferri on 09/10/2008 18:26:53
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 18:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:

Pa iz tvog odgovora se vidi da je tacno ono sto sam naveo jer tvoji su primjerci u redu sto zanaci da nisu svi nego kao sto sam rekao gotovo svi,ja sam danas obisao trafike i trafike da bi nasao primjerak sa neostecenim rubovima i jedino sam nasao jedan MN a DD ne.

Nismo se razumeli, ja sam mislio da, kad kazes "skoro svi" mislis na sve sto je do sad izaslo, a ne na ova 2 broja, koja nisam jos ni kupio, pa ne znam da li su osteceni ili ne. Moja greska.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 18:44:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
E sad po najavi sledeceg broja MN br.10 opet velika zamjerka za dizajn. Potpuno iznenadjujuce jer nije bilo slucaj sa ranijim brojevima (nadam se da ce se promjeniti odnosno ostati po starom i da je ovo sto se vidi mozda jos nedovrsena naslovnica od Prof.Blaze),prvo - naslov je stavljen po sred naslovnice kao sto je slucaj za Zagorom(a bas smo na pocetku dizajn MN jedino hvalili od ostalih 3 junaka sto se toga tice,a on kao za inat i to naumio da upropasti). Drugo - dole gde naslov treba da stoji vidi se da naslovnica ostala nedovrsena odnosno samo rutinski prekrivena zona gde na originalnom izdanju stoji naslov! A na predhodnim brojevima je bilo bas lepo to odradjeno. Stoga se nadam da se mozda radi o jos nedovrsenom dizajnu mada se bojim da nije slucaj. Pa nece valjda i ovog junaka posrati!!!

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 18:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

quote:

Nismo se razumeli, ja sam mislio da, kad kazes "skoro svi" mislis na sve sto je do sad izaslo, a ne na ova 2 broja, koja nisam jos ni kupio, pa ne znam da li su osteceni ili ne. Moja greska.

Ne nisi pogresno razumio mislio sam upravo tako na sva izdanja.
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 18:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:

Jel to provjereno,jesi li info dobio direktno od redakcije..ili?

Informacija je iz redakcije.

Evo rasporeda koji sam napravio. Do nove godine je.

http://www.speedyshare.com/143749543.html
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 18:49:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ne nisi pogresno razumio mislio sam upravo tako na sva izdanja.

E, onda nisi u pravu. Jer da su "skoro svi" osteceni, od mojih 10-15 stripova, morao bi biti neki ostecen, a nije ni jedan.

by the way, hvala za skenove!

Edited by - mezzano on 09/10/2008 18:50:04
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 19:00:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Pa upravo to skoro svi,da su i tvoji bili bi svi.
Od prvog broja sam to bio istakao,a kao sto vidis po zadnjim postovima ostalih forumasa svi to zamjeraju,i moji su u skoro istom stanju kao i tvoji razlog sto ih moram izabrati po citavomn gradu.
Radi se o rubu stripa,gornje i donje ivice su napukle-izrezane-ujedene kod skoro svakog primjerka u manjoj ili vecoj mjeri.
Mislim da se radi o problemu prilikom secenja.

Edited by - Ferri on 09/10/2008 19:02:31
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 19:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Jel Blažina potpisao dizan na oba izdanja, pošto je bilo price da ga nema kod BB-a, pa su neki spekulisali da su ga se rešili?
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 19:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
Na zalost tu je.
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 19:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Sudeci po mestu gde je postavljen naslov kod Mister Noa, bilo je glupo pitanje, al reko aj da proverim

Meni se više svida rešenje na originalu (kod svih Mister Noa, ne samo kod ovog) za razliku od, cini mi se, ---dp---a, koji je spomenuo da mu je bolje rešenje Veselog cetvrtka. Meni se ne svida što se na vrhu koristi gradient, umesto jasno izdvojenog gornjeg dela, koji služi da se upišu sve stvari koje svaki strip sadrži (cena, broj, logoi...). Na ovom broju je lepo ispao gradient, jer je uzeta plava boja, koja se meša sa bojom neba, pa fino izgleda ali, s druge strane, kod broja 8 (Pobuna) i broja 5 (Lovci i lovina) je taj gradient izuzetno ružno ispao.

Jesu li ovih nekoliko sledecih prica iz Džerijeve mladosti (pre nego što je došao u Manaus)?

Ferri, i to, nisam ni birao stripove, šta bi tek bilo da sam obracao pažnju na rikne ili hrbate (kako ih vec zovete). Ako smem da pitam, šta je na srpskom, a šta na hrvatskom (rikna i hrbat)?
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 19:54:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:

Sudeci po mestu gde je postavljen naslov kod Mister Noa, bilo je glupo pitanje, al reko aj da proverim

Jesu li ovih nekoliko sledecih prica iz Džerijeve mladosti (pre nego što je došao u Manaus)?

Ferri, i to, nisam ni birao stripove, šta bi tek bilo da sam obracao pažnju na rikne ili hrbate (kako ih vec zovete). Ako smem da pitam, šta je na srpskom, a šta na hrvatskom (rikna i hrbat)?

Hoces reci da si slao mejl redakciji da provjeris? Obavjeti ako dobijas odgovor.

Da radi se o jos jednoj ratnoj prici koja ide na tri nastavka. Meni su te ratne price MN zaista odlicne,ne ocekujem da ove budu bolje od ranijih ratnih prica ali bice bolje od ovih koje trenutno idu.

Da znam da nisi birao,mada sumnjam da su tvoji primjerci po tom pitanju ista bolji od nasih primjeraka,mislim da ti nisi obracao paznju na to.

A to sta je na kom jeziku,pojma ti nemam,u ovom forumu sam primjetio nekoliko naziva za to,mislim negde oko 4 ili 5 naziva.
Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 09/10/2008 : 20:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
e ovako
kupljeni danas mister no i dilan super book utisci odlicno lepoooo,moze i bolje al necu da zakeram
mezzano video sam raspored koji si napravio zaista lepo ocekuje nas 25 naslova do nove godine extra sta reci.
e sad malo pitanja:
1.moze li neko da okaci naslovnicu dragonera ovu od VC i dal neko zna koja ce mu biti cena jel ipak ce imati 296 strana,ja kontam da li ce biti negde 300+dinara minimum
2.da li ce ici Mister no specijalci po meni vredi da ih izdajete naravno posle nove godine?
3.da li ce mo mozda imati priliku da vidimo i dilanove specijale opet posle nove godine?
4.da li ce ici martijevi specijalci?
5.18.12 nas ceka 3 zagorov specijal tajna kristofera kolumba da li je mozda sledeci specijal princ elfova koji je meni licno jako drag

molio bih upucene da mi odgovore na pitanaj ako nije problem.HVALA VELIKO
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 09/10/2008 : 20:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

e ovako
kupljeni danas mister no i dilan super book utisci odlicno lepoooo,moze i bolje al necu da zakeram
mezzano video sam raspored koji si napravio zaista lepo ocekuje nas 25 naslova do nove godine extra sta reci.
e sad malo pitanja:
1.moze li neko da okaci naslovnicu dragonera ovu od VC i dal neko zna koja ce mu biti cena jel ipak ce imati 296 strana,ja kontam da li ce biti negde 300+dinara minimum
2.da li ce ici Mister no specijalci po meni vredi da ih izdajete naravno posle nove godine?
3.da li ce mo mozda imati priliku da vidimo i dilanove specijale opet posle nove godine?4.da li ce ici martijevi specijalci?
5.18.12 nas ceka 3 zagorov specijal tajna kristofera kolumba da li je mozda sledeci specijal princ elfova koji je meni licno jako drag

molio bih upucene da mi odgovore na pitanaj ako nije problem.HVALA VELIKO

DD specijalci se nece objaviti,kao ni maxi,gigant i almanah jer su obuhvaceni u Super Book izdanju.

Edited by - Ferri on 09/10/2008 20:50:42
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 09/10/2008 : 21:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
quote:

quote:

Hoces reci da si slao mejl redakciji da provjeris? Obavjeti ako dobijas odgovor.

Da radi se o jos jednoj ratnoj prici koja ide na tri nastavka. Meni su te ratne price MN zaista odlicne,ne ocekujem da ove budu bolje od ranijih ratnih prica ali bice bolje od ovih koje trenutno idu.

Da znam da nisi birao,mada sumnjam da su tvoji primjerci po tom pitanju ista bolji od nasih primjeraka,mislim da ti nisi obracao paznju na to.

A to sta je na kom jeziku,pojma ti nemam,u ovom forumu sam primjetio nekoliko naziva za to,mislim negde oko 4 ili 5 naziva.

Da, da, pitao sam ih da li Ciko specijal ide 23.10, sa redovnim izdanjem Dylana, a oni su mi odgovorili da Dragonero ide tog datuma, a Ciko 20.11.

Istina, nisam obracao pažnju, pa sam sad pogledao. Jeste, na nekoliko primeraka ima blagih "oštecenja", tipa izgreban 1mm, ili malo "ulubljeno" (2-3mm)... Ako vam to smeta, onda ste stvarno džangrizavi! Razumem da se covek žali, ako mu nedostaju stranice, ili su iskrzanae ili presavijene... ali za 1mm ogrebotine na rikni ili hrbatu, stvarno, ne mogu da razumem.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/10/2008 : 21:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ovaj excel file mogli ste da uradite u nekom starijem formatu a ne novom (extended) kojeg otvara verzija 2007 li novija. Molim bilo koga ko moze da otvori file da ga snimi i prilikom snimanja izabere opciju koja se odnosi na stari format (na primer excel 2003).
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/10/2008 : 21:43:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Sto se tice rikni, moja je kod Mister Noa savrsena, kod Dilana je malo naguzvana pri dnu, izgleda da su im tupi nozevu ili je neki treci razlog.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/10/2008 : 21:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Naslovnica od Mister Noa je odlicna. Te bonellijeve su loše. Šta me briga što je original kad nema dopadljiv dizajn?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/10/2008 : 21:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:

Meni se više svida rešenje na originalu (kod svih Mister Noa, ne samo kod ovog) za razliku od, cini mi se, ---dp---a, koji je spomenuo da mu je bolje rešenje Veselog cetvrtka. Meni se ne svida što se na vrhu koristi gradient, umesto jasno izdvojenog gornjeg dela, koji služi da se upišu sve stvari koje svaki strip sadrži (cena, broj, logoi...). Na ovom broju je lepo ispao gradient, jer je uzeta plava boja, koja se meša sa bojom neba, pa fino izgleda ali, s druge strane, kod broja 8 (Pobuna) i broja 5 (Lovci i lovina) je taj gradient izuzetno ružno ispao.

Meni se svidjalo kad je taj deo potpuno retusiran a ovako sa gradient fill-om je lose iako i dalje mnogo bolje od originala. Na primer, kod originala tutto Zagora isto je gornji deo iznad logoa jednobojan ali je ta boja ista kao deo na naslovnici pa izgleda kao da je deo nje, dok je kod Mister Noa meni to uzasno ruzno u originalu. Dakle, nije poenta da se uradi gradient fill vec da se retusira naslovna strana. Ne znam zaista zasto je zapravio taj gradient fill i na donjem delu crteza, ne mogu da verujem da ga je mrzelo da retusira to malo ispod naslova. Stvarno je pravi moron na kvadrat. Inace, gornji deo nije gradient fill vec je zaista dobro uradjeno kao deo neba i cal naslovnica je, bez obzira na taj donji deo, neuporedivo lepsa od originala. Sto se tice naslova, ne vidim sta je lose sto je tu gde je. Sto se tice ovog skena za sledeci broj, tu nisu dobre boje, boje su na korici inace mnogo lepse.
Go to Top of Page
Page: of 153 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000