Author |
Topic  |
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 23/10/2008 : 23:27:36
|
quote: Originally posted by goksi
Rekli ste da nas ceka ljubazno osoblje a mene su DusMan i Colt hteli da prebiju. Objasnite mi zašto?
Colt i ja smo se kao do tad jedini muškarci na štandu osetili ugoženim što je još jedan mužjak došao do našeg stada i uplašili se kakvu li ce to sliku ostaviti na devojke kojima smo mi nadredeni i koje su nas do tog trena gledale sa strahopoštovanjem i blagim erotskim zanosom. Naravno, erotski zanos se osetio zbog sisatog Dragonera. |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5271 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 23/10/2008 : 23:31:45
|
 RIZICNO LUKSUZNO  |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 23/10/2008 : 23:34:53
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Bruce Wayne
quote: Originally posted by jaki
[quote]Originally posted by Bruce Wayne
.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.
A ja mislija zato šta nemaju prava za Zagora.Vidiš kako sam živija u zabludi.
   Moja greska,mislio sam i da prava nisu kod Ludensa,pitanje da li bi se Libellus odlucio na jedno tako rizicno luksuzno izdanje,uostalom nijedan izdavac na prostoru exYu nije dovoljno jak da bi bas mogao da bez problema utrcava u izdanja sa sumnjivim ekonomskim ishodom
e sad si ga stvarno posra U HR ima bar dva izdavaca koji izdaju neke od stripova sa sumnjivim ekonomskim ishodom.
Sto mu gromova ,a da obratimo paznju na kontext onoga sto govorim(kucam),Naravno da znam da i na nasim prostorima ima izdavaca koji izdaju potencijalno neprofitabilna izdanja,ali sam mislio na one koji to sebi mogu da priuste a bez da sutra ako im se ne proda 70 posto tiraza mogu kljuceve od ulaznih vrata da kace o klin.Mislio sam na izdavaca koji je dovoljno stabilan da ako izda strip koji ce biti totalna propast,kompletna njegova izdavacka delatnost ne bude dovedena u pitanje.Takvih na ex yu prostoru i nema bas puno,ili su neki izdavaci u Hrvatskoj mnogo jaci nego sto ja mislim. |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Posted - 23/10/2008 : 23:35:18
|
quote: Originally posted by DusMan
Rekli ste da nas ceka ljubazno osoblje a mene su DusMan i Colt hteli da prebiju. Objasnite mi zašto?
Colt i ja smo se kao do tad jedini muškarci na štandu osetili ugoženim što je još jedan mužjak došao do našeg stada i uplašili se kakvu li ce to sliku ostaviti na devojke kojima smo mi nadredeni i koje su nas do tog trena gledale sa strahopoštovanjem i blagim erotskim zanosom. Naravno, erotski zanos se osetio zbog sisatog Dragonera.

Šalu na stranu. Osoblje na štandu i sama ekipa je za svaku pohvalu . Jedino ne znam šta ce vam Gojko Andrijaševic tamo  .
Btw, bio sam i na štandu darkwood-a. Covece ala su one devojke što rade (bar jedna od njih sa kojom sam pricao) informisane o stripovima , zaju kad je koji strip iz hrvatske stigao . Za nekog Teksovog giganta sam baš pitao.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/10/2008 : 23:37:28
|
quote: Originally posted by ---dp---
Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok ja i dalje smatram da je on inicijalno zamisljen kao pandan superherojima sto i nije tajna jer je to i Bonelli rekao u svojim intervjuima kako je radjen po uzoru na Fantoma, Supermena i Tarzana. Dakle, te pantalone treba da budu salivene uz telo, majica takodje. POgledajte samo te proporcije, pa Ferri je u svojim najgorim izdanjima bolji od ovoga.
Konacno, i profa je morao da pokaze da je prisutan. "Veseli cetvrtak" i dalje sljasti, a logo "Zagor" preko pola naslovne strane, bez obzira sto ovog pita nema nikakvog razloga za to jer ovaj strip ne ide na kioske i namenjen je uskom krugu kolekcionara i onih koji ce imati novca da ovo kupe.
Naravno, mora se odati priznanje za pokretanje ove edicije i trud koji VC cini angazujuci Laurentija. Ako budem redovan kupac ovog izdanja (a sve vise mi se cini da ipak necu), napravicu svoje korice nalik uvijacima za sveske na plastificiranom papiru sa Ferrijevim motivima i time obaviti ove korice. Za oko 170 knjiga koliko ce ciniti ovu seriju treba izdvojiti 170x20e=3400e (sa sajamskim popustom, sto znaci da ce mozda biti i 25% skuplje, dakle, preko 4000 eura. Jako se radiujem ovom izdanju i iznad svega bih ipak voleo da budem njegov redovan kupac, ali mislim da to nece biti tako lako. Bilo bi interesantno uporediti cenu sa "Libellusovim" Martijem i Mister Noom.
"Uh,zadrtosti,majka si svim porocima" Nije li Sloba rekao da je za prvu knjigu uspeo da dobavi samo jednu varijantu naslovne,ali da ce za druge knjige biti po tri cetiri u ponudi,pa ce se birati najlepsa.laurentijev Zagor je daleko od savrsenog,pogotovo proporcije,ali je poprilicno osvezavajuce,jel bolje od Ferrija? Nije,naravno,ali je pozadina prelepa a i ta njegova figura nije toliko tragicna.Drugo,bez obzira koliko je njegov Zagor nesavrsen ta naslovna je radjena specijalno za tu ediciju i nece biti objavljivana vise nigde,meni to ipak znaci,a i zar bi zaista voleo ponovo da vidis naslovnu Hiljadu Zamki/Mocvara Mo-Hi-La... i na ovom stripu.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.Sto nas ostavlja sa Extra edicijom(koja ima znamo vec kakve greske),tako da buduci da ovim izdanjem dobijamo,najkvalitetnije a pritom i najsredjenije izdanje na ovim prostorima,cenim da mu ne treba bas gledati u zube i traziti svaku greskicu(poput onog logoa sa fade out-om),jer bolje od njega nema.A ako se bira izmedju Extra edicije i ovog hc izdanja,ja licno biram ovo!!  
Zadrtost? Kao prvo, napisao sam da treba odati svako priznanje i ediciji i preduzetnosti da se to izda i naporima da se stave naslovne strane specijalno radjene za tu ediciju. Gde je tu zadrtost ili bilo kakva nekorektnost?
Ali covece, to je LUKSUZNO izdanje koje kosta 20 eura, znas li ti znacenje reci LUKSUZNO. Tu mora da bude sve SAVRSENO. Znas li ti sta je to SAVRSENO. Pocev od dizajna, izbora naslovnica, kvaliteta otiska (stampe),papira i sve ostalo. Posto je kolekcionarsko, znaci da racuna na KOLEKCIONARE a to su uglavnom neki koji su citali Zagora odvajkada pa em su navikli na konvencionalnog Zagora i uglavnom su ljubitelji ferrijevskog stila, em imaju para da to kupe u najavljenom superbrzom ritmu (napisao sam vec da ce za celu ediciju trebatu preko 3500 eura). Dakle, ubedjen sam da velika vecina kupaca ovog izdanja nije ni malo odusevljena izborom Laurentija kao crtaca naslovnih strana, da ne govorimo koliko bi bolji izbor bili Nuccio, Verni, della Monica... Da ne govorimo da se moglo krenutu sa eksploatacijom desetina i desetina Ferrijevih neobjavljenih naslovnica koje su fenomenalne te crteza radjenih za razne sajmmove, promocije, manifestacije... Ili da su uradili nesto kao sto je uradio EM sa luksuznim kolor izdanjem Zagora (koje se meni, BTW, ne svidja uopste, ali bi se mnogima vise svidelo od ovoga sto imamo). A da ne govorim o "fade out" efektima i logou za koji ovog puta zaista nije bilo razloga da ostanu isti kao na redovnoj seriji. Sto je najgore, dizajn je nedozvoljivo slicaj redovnoj seriji, jer ovo ipak treba da bude luksuzno kolekcionarsko izdanje. Nadam se da na rikni pisu nazivi epizoda jer ih nema na koricama, pa ce se nakon sto izadje nekoliko desetina knjiga treziti gde je sta objavljeno.
I uporedi ovo sa "Libellusom". Ne moze se uporediti, jer je neuporedivo, "Libellusovo" izdanje Mister Noa ili Kena Parkera je savrseno u svakom pogledu i neuporedivo sa ovim od VC, izdanje koje bi SVAKO pozeleo na svojim policama. To je pravi dizajn, odmeren, ozbiljan, skladan, primeren. Da ne govorim o izboru Parlova za crtaca naslovnih strana za Magico Venta. E pa uporedi Parlovljeve naslovne sa Laurentijevim Zagorom. Da ne govorim da je uz sve to "Libellus" koji je inace za mene preskup, jeftiniji od naseg Zagora. Ne mislis valjda da treba da budem srecan sto cu dati 20 eura za profina izdr*avanja i Tarzana u Zagorovom odelu koje je (kako je neko primetio) za tri broja vece.
Ja cu podrzati svako nase izdanje i to cak pre nego Hrvatsko, Slovenacko ili bilo koje treca iz nekog minimuma patriotizma, ali upravo zbog toga sto zelim da nasa izdanja budu bolja i kvalitetnija me drze u uverenju da treba da iznesem sve ono sto smatram da nije dobro. Mnogo je gore precutno tapsati po ramenu i podrugljivo se smejati, a da ne govorim koliko je lose tolerisati ono sto nije dobro. Zato nam i jeste vec 20 godina onako kako nam je, i bolje nismo ni zasluzili. Ako se i ljudi iz redakcije a koji su na ovom forumu (Sloba, Colt...) slazu da je dizajn KARASTROFA i u redovnoj seriji, zamisli tek koliko se oni slazu da je to katastrofalno u ovakvoj luksuznoj seriji.
Cuj stari,neke stvari koje si rekao stoje zaista,na mnoge si odgovorio tako kao da nisi procitao moj komentar bas skroz,ali da ti kazem posteno,potpuno podrzavam stav da uvek treba teziti ka najboljem,da budem iskren ako uzmem u obzir komentare koje sam vidjao da si ti postovao,jedina edicija koja bi zadovoljila tvoje kolekcionarske strasti i bila savrsena za tvoju policu,bila bi ona koju bi ti sam uredjivao,dizajnirao itd. Ne zameri,ali perfekcionizam je pozeljan sve dok si realan u kojoj zemlji zivimo,i mislim da moramo da se zadovoljimo sa onim sto imamo,a od ovoga tesko da ce biti bolje 
Ne znam koliko ti i kakvih stripova imas na svojim policama, ali ja sam na ovom forumu vec dugo poznat kao ljubitelj skeniranih stripova, raznih kupusa, poznato je da sa svojim stripovima spavam, da jedem na njima cak i kad su glanceri i kad su novi. Dakle, ne radi se o perfekcionizmu jer perfekcionizam nema granice. Ti imas svoj stav, ja imam svoj. Zadovoljavali smo se Slobom 10 godina pa sad imamo drzavu u totalnom haosu i kolapsu iz kojeg se necemo izvuci i oporaviti ni narednih 50 godina. Ako nesto ne valja, onda to ne treba tolerisati. To ne znaci da treba bojkotovati jer tu postoje neke granice, sta je za bojkot, sta je za kritiku. Ja se inace vec duze vreme nalazim na totalnom rubu egzistencije, neki dan su mi iskljucili grejanje, juce sam trcao u elektrodistribuciju da platim racun za struju jer su danas iskljucivali, a opet sam kupio SVE stripove koje je izdao "veseli cetvrtak". Ne mogu da shvatim da ti nisi u stanju da razumes najtrivijalniju cinjenicu da su moje kritike ovog puta (kao i u vecini slucajeva) namenjene iskljucivo zelji da nas trenutno jedini ozbiljan izdavac stripova koji izlaze na kioscima bude jos bolji i kvalitetniji. |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Posted - 23/10/2008 : 23:42:28
|
quote: Originally posted by Markos
Pa opce je poznato da je Zagor jedan od najrizicnijih stripova za objavljivanje. Stvarno je pitanje kako ce ljudi reagirati na potpuno nove i eksperimentalne epizode junaka za kojeg nikad nisu culi, pa tko ce to kupovati? Hrabro, nema sta.
Zagor mozda jeste najprodavaniji junak kod nas ali kada se dovede na to da se izdaje kolekcionarsko izdanje u tirazu od 500 primeraka,verujem da je bolje imati grupu ljudi od 400 ili 500 ljudi za koje znas da ce vise-manje kupiti ceo tiraz,nego da imas hiljade zainteresovanih(kojima je tata ili stariji brat pricao da je zagor super junak koji mnogo dobro "bije" negativce),koji bi kupili strip od 150 dinara ali im ne pada na pamet da za njega daju sumu od recimo 1500 din.Tako da kada su tvrdoukoricena(luksuzna ) izdanja u pitanju cini mi se da masovna popularnost i ne znaci bas mnogo.No mozda gresim  |
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 23/10/2008 : 23:48:32
|
quote: Originally posted by globinjo
otkad je uvidio da je zagor jedan i jedini na ovim prostorima,dusman se okurazio...jer kad moze zagor,moze i on...colt je odavno pod utjecajem zagora,a sigurno je vršio pritisak na dusmana...
Da, cuo sam da ce Colt uskoro da promeni nick u Zagorova sekira  |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 23/10/2008 : 23:51:56
|
Colt i ja smo se kao do tad jedini muškarci na štandu osetili ugoženim što je još jedan mužjak došao do našeg stada i uplašili se kakvu li ce to sliku ostaviti na devojke kojima smo mi nadredeni i koje su nas do tog trena gledale sa strahopoštovanjem i blagim erotskim zanosom. Naravno, erotski zanos se osetio zbog sisatog Dragonera.

Šalu na stranu. Osoblje na štandu i sama ekipa je za svaku pohvalu . Jedino ne znam šta ce vam Gojko Andrijaševic tamo  .
Btw, bio sam i na štandu darkwood-a. Covece ala su one devojke što rade (bar jedna od njih sa kojom sam pricao) informisane o stripovima , zaju kad je koji strip iz hrvatske stigao . Za nekog Teksovog giganta sam baš pitao.
Takve ribe treba muvati, zamisli kakav je to uzitak imati takvu ribu uvek pored sebe. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29728 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/10/2008 : 00:00:30
|
Pa opce je poznato da je Zagor jedan od najrizicnijih stripova za objavljivanje. Stvarno je pitanje kako ce ljudi reagirati na potpuno nove i eksperimentalne epizode junaka za kojeg nikad nisu culi, pa tko ce to kupovati? Hrabro, nema sta.
Zagor mozda jeste najprodavaniji junak kod nas ali kada se dovede na to da se izdaje kolekcionarsko izdanje u tirazu od 500 primeraka,verujem da je bolje imati grupu ljudi od 400 ili 500 ljudi za koje znas da ce vise-manje kupiti ceo tiraz,nego da imas hiljade zainteresovanih(kojima je tata ili stariji brat pricao da je zagor super junak koji mnogo dobro "bije" negativce),koji bi kupili strip od 150 dinara ali im ne pada na pamet da za njega daju sumu od recimo 1500 din.Tako da kada su tvrdoukoricena(luksuzna ) izdanja u pitanju cini mi se da masovna popularnost i ne znaci bas mnogo.No mozda gresim 
Sorry, ali stvarno pricas gluposti. Kvalitetno odradjeno, pravo kolekcionarsko izdanje Zagora od prvog broja bi se, tvrdim, prodalo i u 1000 HC primjeraka, a kamoli nece u 500. Jednostavno, ima dovoljno ljudi koji bi to kupili i po deseti put. |
Trouble will find me |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 24/10/2008 : 00:02:13
|
Kupio sam i ja Dragonjera, fantastican je osecaj imati ga u rukama, ko sto Aragon rece... ma Aragon nema pojma, dve sise nisu nista u poredjenju sa Dragonjerom, Dragonjero je mnogo vise od toga, to je kao biti vlasnik "Darkwooda" i medju svim onim stripovima kresati one ribe sto tamo rade i sto sve znaju o stripovima
Salu na stranu, zaista mocno izgleda u rukama strip od toliko stranica, ali meni su mocni svi maxiji koje imam tako da je osecaj slican |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 24/10/2008 : 00:08:17
|
Zagor mozda jeste najprodavaniji junak kod nas ali kada se dovede na to da se izdaje kolekcionarsko izdanje u tirazu od 500 primeraka,verujem da je bolje imati grupu ljudi od 400 ili 500 ljudi za koje znas da ce vise-manje kupiti ceo tiraz,nego da imas hiljade zainteresovanih(kojima je tata ili stariji brat pricao da je zagor super junak koji mnogo dobro "bije" negativce),koji bi kupili strip od 150 dinara ali im ne pada na pamet da za njega daju sumu od recimo 1500 din.Tako da kada su tvrdoukoricena(luksuzna ) izdanja u pitanju cini mi se da masovna popularnost i ne znaci bas mnogo.No mozda gresim 
Sorry, ali stvarno pricas gluposti. Kvalitetno odradjeno, pravo kolekcionarsko izdanje Zagora od prvog broja bi se, tvrdim, prodalo i u 1000 HC primjeraka, a kamoli nece u 500. Jednostavno, ima dovoljno ljudi koji bi to kupili i po deseti put.
Naravno da je rizik nikakav, i ja sam juce bio nervozan zbog cene, danas vec razmisljam kako da to sve sebi ipak priustim. Ako cu ga kupiti ja u ovoj bedi koju prozivljavam u poslednje vreme, koliko ce ga tek ljudi kupiti bez razmisljanja. |
 |
|
hua
Average Member

Serbia
769 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 24/10/2008 : 00:14:19
|
Ovo je prica "šta-bi-bilo-kad-bi-bilo", ali ne mogu da odolim.
Pitanje za sve:
Da li biste radije kupili:
1) ovakav integrisani kolekcionarski tvrdokoriceni Zagor od 1400 din.
ili
2) tri "obicna" mekokoricena Zagorova broja sa 3 x 128 stranica po ceni od 3 x 466.66 dinara, SAVRŠENO preslkana kao italijanko originalno izdanje, naslovnice Zenitove, široko i visoko kao original, izlazi 3 broja mesecno i isto u tiražu 500 primeraka. A kad se broj strana smanji na 96 onda izlazi 4 broja mesecno (jedan nedelno) i to po ceni 350 dinara jer je 4x350=1400
Nekako mi se cini da je ovo drugo isplativije za izdavaca i zanimljivije za nas 500 "ludih" kolekcionara koji bi po prvi put dobili pravog originalno numerisanog Zagora... cak i sa logo-om VC jer Blažina ne popušta. |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Posted - 24/10/2008 : 00:18:17
|
Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok ja i dalje smatram da je on inicijalno zamisljen kao pandan superherojima sto i nije tajna jer je to i Bonelli rekao u svojim intervjuima kako je radjen po uzoru na Fantoma, Supermena i Tarzana. Dakle, te pantalone treba da budu salivene uz telo, majica takodje. POgledajte samo te proporcije, pa Ferri je u svojim najgorim izdanjima bolji od ovoga.
Konacno, i profa je morao da pokaze da je prisutan. "Veseli cetvrtak" i dalje sljasti, a logo "Zagor" preko pola naslovne strane, bez obzira sto ovog pita nema nikakvog razloga za to jer ovaj strip ne ide na kioske i namenjen je uskom krugu kolekcionara i onih koji ce imati novca da ovo kupe.
Naravno, mora se odati priznanje za pokretanje ove edicije i trud koji VC cini angazujuci Laurentija. Ako budem redovan kupac ovog izdanja (a sve vise mi se cini da ipak necu), napravicu svoje korice nalik uvijacima za sveske na plastificiranom papiru sa Ferrijevim motivima i time obaviti ove korice. Za oko 170 knjiga koliko ce ciniti ovu seriju treba izdvojiti 170x20e=3400e (sa sajamskim popustom, sto znaci da ce mozda biti i 25% skuplje, dakle, preko 4000 eura. Jako se radiujem ovom izdanju i iznad svega bih ipak voleo da budem njegov redovan kupac, ali mislim da to nece biti tako lako. Bilo bi interesantno uporediti cenu sa "Libellusovim" Martijem i Mister Noom.
"Uh,zadrtosti,majka si svim porocima" Nije li Sloba rekao da je za prvu knjigu uspeo da dobavi samo jednu varijantu naslovne,ali da ce za druge knjige biti po tri cetiri u ponudi,pa ce se birati najlepsa.laurentijev Zagor je daleko od savrsenog,pogotovo proporcije,ali je poprilicno osvezavajuce,jel bolje od Ferrija? Nije,naravno,ali je pozadina prelepa a i ta njegova figura nije toliko tragicna.Drugo,bez obzira koliko je njegov Zagor nesavrsen ta naslovna je radjena specijalno za tu ediciju i nece biti objavljivana vise nigde,meni to ipak znaci,a i zar bi zaista voleo ponovo da vidis naslovnu Hiljadu Zamki/Mocvara Mo-Hi-La... i na ovom stripu.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.Sto nas ostavlja sa Extra edicijom(koja ima znamo vec kakve greske),tako da buduci da ovim izdanjem dobijamo,najkvalitetnije a pritom i najsredjenije izdanje na ovim prostorima,cenim da mu ne treba bas gledati u zube i traziti svaku greskicu(poput onog logoa sa fade out-om),jer bolje od njega nema.A ako se bira izmedju Extra edicije i ovog hc izdanja,ja licno biram ovo!!  
Zadrtost? Kao prvo, napisao sam da treba odati svako priznanje i ediciji i preduzetnosti da se to izda i naporima da se stave naslovne strane specijalno radjene za tu ediciju. Gde je tu zadrtost ili bilo kakva nekorektnost?
Ali covece, to je LUKSUZNO izdanje koje kosta 20 eura, znas li ti znacenje reci LUKSUZNO. Tu mora da bude sve SAVRSENO. Znas li ti sta je to SAVRSENO. Pocev od dizajna, izbora naslovnica, kvaliteta otiska (stampe),papira i sve ostalo. Posto je kolekcionarsko, znaci da racuna na KOLEKCIONARE a to su uglavnom neki koji su citali Zagora odvajkada pa em su navikli na konvencionalnog Zagora i uglavnom su ljubitelji ferrijevskog stila, em imaju para da to kupe u najavljenom superbrzom ritmu (napisao sam vec da ce za celu ediciju trebatu preko 3500 eura). Dakle, ubedjen sam da velika vecina kupaca ovog izdanja nije ni malo odusevljena izborom Laurentija kao crtaca naslovnih strana, da ne govorimo koliko bi bolji izbor bili Nuccio, Verni, della Monica... Da ne govorimo da se moglo krenutu sa eksploatacijom desetina i desetina Ferrijevih neobjavljenih naslovnica koje su fenomenalne te crteza radjenih za razne sajmmove, promocije, manifestacije... Ili da su uradili nesto kao sto je uradio EM sa luksuznim kolor izdanjem Zagora (koje se meni, BTW, ne svidja uopste, ali bi se mnogima vise svidelo od ovoga sto imamo). A da ne govorim o "fade out" efektima i logou za koji ovog puta zaista nije bilo razloga da ostanu isti kao na redovnoj seriji. Sto je najgore, dizajn je nedozvoljivo slicaj redovnoj seriji, jer ovo ipak treba da bude luksuzno kolekcionarsko izdanje. Nadam se da na rikni pisu nazivi epizoda jer ih nema na koricama, pa ce se nakon sto izadje nekoliko desetina knjiga treziti gde je sta objavljeno.
I uporedi ovo sa "Libellusom". Ne moze se uporediti, jer je neuporedivo, "Libellusovo" izdanje Mister Noa ili Kena Parkera je savrseno u svakom pogledu i neuporedivo sa ovim od VC, izdanje koje bi SVAKO pozeleo na svojim policama. To je pravi dizajn, odmeren, ozbiljan, skladan, primeren. Da ne govorim o izboru Parlova za crtaca naslovnih strana za Magico Venta. E pa uporedi Parlovljeve naslovne sa Laurentijevim Zagorom. Da ne govorim da je uz sve to "Libellus" koji je inace za mene preskup, jeftiniji od naseg Zagora. Ne mislis valjda da treba da budem srecan sto cu dati 20 eura za profina izdr*avanja i Tarzana u Zagorovom odelu koje je (kako je neko primetio) za tri broja vece.
Ja cu podrzati svako nase izdanje i to cak pre nego Hrvatsko, Slovenacko ili bilo koje treca iz nekog minimuma patriotizma, ali upravo zbog toga sto zelim da nasa izdanja budu bolja i kvalitetnija me drze u uverenju da treba da iznesem sve ono sto smatram da nije dobro. Mnogo je gore precutno tapsati po ramenu i podrugljivo se smejati, a da ne govorim koliko je lose tolerisati ono sto nije dobro. Zato nam i jeste vec 20 godina onako kako nam je, i bolje nismo ni zasluzili. Ako se i ljudi iz redakcije a koji su na ovom forumu (Sloba, Colt...) slazu da je dizajn KARASTROFA i u redovnoj seriji, zamisli tek koliko se oni slazu da je to katastrofalno u ovakvoj luksuznoj seriji.
Cuj stari,neke stvari koje si rekao stoje zaista,na mnoge si odgovorio tako kao da nisi procitao moj komentar bas skroz,ali da ti kazem posteno,potpuno podrzavam stav da uvek treba teziti ka najboljem,da budem iskren ako uzmem u obzir komentare koje sam vidjao da si ti postovao,jedina edicija koja bi zadovoljila tvoje kolekcionarske strasti i bila savrsena za tvoju policu,bila bi ona koju bi ti sam uredjivao,dizajnirao itd. Ne zameri,ali perfekcionizam je pozeljan sve dok si realan u kojoj zemlji zivimo,i mislim da moramo da se zadovoljimo sa onim sto imamo,a od ovoga tesko da ce biti bolje 
Ne znam koliko ti i kakvih stripova imas na svojim policama, ali ja sam na ovom forumu vec dugo poznat kao ljubitelj skeniranih stripova, raznih kupusa, poznato je da sa svojim stripovima spavam, da jedem na njima cak i kad su glanceri i kad su novi. Dakle, ne radi se o perfekcionizmu jer perfekcionizam nema granice. Ti imas svoj stav, ja imam svoj. Zadovoljavali smo se Slobom 10 godina pa sad imamo drzavu u totalnom haosu i kolapsu iz kojeg se necemo izvuci i oporaviti ni narednih 50 godina. Ako nesto ne valja, onda to ne treba tolerisati. To ne znaci da treba bojkotovati jer tu postoje neke granice, sta je za bojkot, sta je za kritiku. Ja se inace vec duze vreme nalazim na totalnom rubu egzistencije, neki dan su mi iskljucili grejanje, juce sam trcao u elektrodistribuciju da platim racun za struju jer su danas iskljucivali, a opet sam kupio SVE stripove koje je izdao "veseli cetvrtak". Ne mogu da shvatim da ti nisi u stanju da razumes najtrivijalniju cinjenicu da su moje kritike ovog puta (kao i u vecini slucajeva) namenjene iskljucivo zelji da nas trenutno jedini ozbiljan izdavac stripova koji izlaze na kioscima bude jos bolji i kvalitetniji.
hehehehe ne bi mi ti verovao do koje mere su nam finansijske situacije slicne i koliko znam to o cemu pricas,pa me ne to ne sprecava,takodje,da kupim skoro sve od VC Slazem se za to da smo trpeli od Slobe svasta i da nam zato jeste ovako,ali uzeti to kao primer je preterano i neosnovano,jer za mirenje sa greskama VC dobicemo ruzan strip,a za ne tolerisanje Slobe mogap si dobiti pendrek,a u zavisnosti koliko "ne tolerises" i metak,tako da nemoj porediti molim te,nije ukusno.A sto se tice mog ne razumevanja najtrivijalnije cinjenice,o tvojim zeljama za kvalitet VC,veruj mi,odlicno ih razumem i verujem da ti je namera najbolja.Ono gde se ne slazem,a to nema veze sa stavom ili misljenjem,je to sto mi se cini da se bave toliko sitnim stvarima da cela kritika pocinje da gubi prvobitno pozitivni smisao i pocinje da zvuci kao trazenje dlake na vec solidno oljustenom jajetu!! |
|
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Posted - 24/10/2008 : 00:26:16
|
Sorry, ali stvarno pricas gluposti. Kvalitetno odradjeno, pravo kolekcionarsko izdanje Zagora od prvog broja bi se, tvrdim, prodalo i u 1000 HC primjeraka, a kamoli nece u 500. Jednostavno, ima dovoljno ljudi koji bi to kupili i po deseti put.
Pa hajde,tu bih se jos i mogao sloziti za ljude koji bi kupovali po deseti put Ali eto,jedna takva edicija je zapoceta,pa cmo relativno skoro i saznati u kom se tirazu hc zagor prodao i da li je sve to bas tako  |
|
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Posted - 24/10/2008 : 00:28:31
|
A da odgovorim i Hua na njegovo pitanje,biram opciju po jedan(nezavisno od cene),jer generalno vise volim integrale |
|
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Posted - 24/10/2008 : 00:31:02
|
Hmm, ima nas podosta ljudi koji nemaju stare Zagore. Nijedan. Ni extra zagor, ni klasik, ni ZS ni LMS kao ja na primer. Procitao sam ja to ali ih nemam pa mi ovo izdanje Veselog Cetvrtka dode kao pravi melem. Da ne govorim o tome što mi se knjiga zaista svida. Sve komplet oko nje. Možda mi je malo skupo ali guracu dok mogu jer mi ovo treba . |
 |
|
hua
Average Member

Serbia
769 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 24/10/2008 : 00:54:50
|
Kupio sam i ja Dragonjera, fantastican je osecaj imati ga u rukama, ko sto Aragon rece... ma Aragon nema pojma, dve sise nisu nista u poredjenju sa Dragonjerom, Dragonjero je mnogo vise od toga, to je kao biti vlasnik "Darkwooda" i medju svim onim stripovima kresati one ribe sto tamo rade i sto sve znaju o stripovima
Salu na stranu, zaista mocno izgleda u rukama strip od toliko stranica, ali meni su mocni svi maxiji koje imam tako da je osecaj slican
evo bar tri razloga zasto dragonero nije bolji od sisa: 1.dragonera nemogu da lizem jel cu se otrujem   2.ako stavim znate sta vec u dragonera osecaj nije isti ko da sam to isto stavio medj sise   . 3.svaka riba ima 2 sise a dragonero ima samo jednu epizodu svesku     4.na sise moze da mi se digne na dragonera nemoze    5.Markos je rekao da se prevod dragonera Crni Zmaj ja ga imenujem u Crne sise    
Citam da na standu Darkwooda ima neke ribe nadam se samo da nisu slobi neki rod inace smo najebali    Neko je reko da bi bilo super da ima ribu koja se razume u stripove ja kazem da nebibilo super ja sam posesivan samo kad bi joj dao da mi dira stripove masnim prstima    odo dalje da citam pa da odgovaram dalje |
 |
|
aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 24/10/2008 : 00:58:55
|

Takve ribe treba muvati, zamisli kakav je to uzitak imati takvu ribu uvek pored sebe.
nedaj boze da imam takvu ribu pored sebe ja bi sex a ona mi kaze nemoz sad citam dragonera        |
 |
|
Topic  |
|
|
|