Author |
Topic  |
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29728 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/10/2008 : 20:04:53
|
Nisam citao strip pa ne znam, ali Dragonero na talijanskom znaci Crni zmaj. Zašto to nije prevedeno? (ne prigovaram, samo pitam). |
Trouble will find me |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/10/2008 : 20:06:25
|
Jebi ga , ja kad se sa necim oduševim, postajem brzoplet.Lucka Enoch je radio pricu sa Stefanom Vietti-jem, a naslovnu i crtež G Matteoni Slicno kao Tolkinove knjige tu su i mape zemalja gde se radnja odvija, crtež je PREDOBAR, nadam se samo da prica nece da upropasti doživljaj |
Odbrojavanje: još 16 dana |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts
Posted - 23/10/2008 : 20:08:19
|
Nisam pušio travu, ali sam danas u speedu od 7 ujutru i još sam na poslu, a to je ubitacnije i od travuljine |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts
Posted - 23/10/2008 : 20:11:43
|
U stripu , kao i kod Tolkina, postoji i recnik pojmova, uvod, nekoliko lepo uradenih mapa, na kraju stripa i opis likova uz crteže istih, ma sve je mnogo dobro, prosto da ne verejuš da je ovo Boneli |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1811 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 23/10/2008 : 20:14:21
|
Uzeh i ja Dragonera. Da nema Tolkina - ima, da nema Martina ( serijal "Pesma leda i vatre") - ima a ponegde i Džordana (serijal "Tocak vremena"). Zaplet je solidan, strip je zanatski uraden, malo herojstva, malo uspomena, malo devojcica i dosta mašte i naravno svi elementima na koje sam navikao kod Bonelija. Crtež je solidan. Možda bi trebalo samo malo manje da stežu onu plastiku kojom obavijaju strip. Sve u svemu sam zadovoljan i preporucujem ga. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21877 Posts
Posted - 23/10/2008 : 20:15:17
|
stip se sastoji iz 8 poglavlja i pre svakoga ima mapa teritorije na kojoj se odvija radnja Mezzano , bice ti žao ako ne kupiš strip! |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1811 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/10/2008 : 20:22:03
|
Upravo stigoh kuci sa sajma. Nažalost slike nisam trenutno u stanju da vam postujem.
Zagor je izvanredno odraden. Vrhunski kvalitet štampe, uveza i ostalog. I mnogo je veliki . Naslovnice su na masnom papiru, a i ostali papir je mnogo kvalitetniji.
Dragonero takode dosta dobro izgleda. Korice su prilicno deblje od ostalih izdanja. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 23/10/2008 : 22:06:25
|
quote: Originally posted by night
Uzeh i ja Dragonera. Da nema Tolkina - ima, da nema Martina ( serijal "Pesma leda i vatre") - ima a ponegde i Džordana (serijal "Tocak vremena"). Zaplet je solidan, strip je zanatski uraden, malo herojstva, malo uspomena, malo devojcica i dosta mašte i naravno svi elementima na koje sam navikao kod Bonelija. Crtež je solidan. Možda bi trebalo samo malo manje da stežu onu plastiku kojom obavijaju strip. Sve u svemu sam zadovoljan i preporucujem ga.
Maximalno se slazem,vidi se da je pozajmljivao sve i svasta iz popularnih fantasy romana,ali je sve dosta dobro ispalo. Mada me zbunjuje malo to sto postoji odsustvo ikakve ljubavne price,ili bar naznake petinga ili bilo sta slicno.Fantasy bez toga je ili deciji ili vrlo revolucionaran Ali moram priznati da sam Dragonero experimentalno kupio,bez mnogo ocekivanja,ali sam nakon citanja ostao prilicno zadovoljan i preporucujem ostalima da ga pazare  |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
paranoid
Junior Member

344 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4695 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 23/10/2008 : 22:23:01
|
Ljudi,imati Dragonera(mislim na strip) u ruci je fantastica osecaj!Sa svojih 300 stranica izgleda kao podeblji teksov maksi! VC majstori,sila ste!!DD radili Faraci(kaze Anto da je odusevljen njime) i Cossu.Sledeci broj(Nelojalna konkurencija)ima zanimljivu naslovnu-Dilan kao ima susret sa svojim "klonom",ali zenkog roda! Jedva cekam ... Mezzano,ovakvo nesto treba imati u kolekciji(mislim na Crnog zmaja)!Neznam sta pretezno citas,no pun je akcije,odlican crtez,skup raznolikih likova,mapa,recnik...ako si voleo Gospodare prstenova,voleces i ovo!Plus,Blazina radio dizajn! Malo li je,b'e...? |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Posted - 23/10/2008 : 22:28:24
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by Bruce Wayne
quote: Originally posted by ---dp---
Laurenti je skroz ok faca, ali i dalje ne mogu da svarim njegovog Zagora. On ga i dalje crta ako tarzanolikog divljaka dok ja i dalje smatram da je on inicijalno zamisljen kao pandan superherojima sto i nije tajna jer je to i Bonelli rekao u svojim intervjuima kako je radjen po uzoru na Fantoma, Supermena i Tarzana. Dakle, te pantalone treba da budu salivene uz telo, majica takodje. POgledajte samo te proporcije, pa Ferri je u svojim najgorim izdanjima bolji od ovoga.
Konacno, i profa je morao da pokaze da je prisutan. "Veseli cetvrtak" i dalje sljasti, a logo "Zagor" preko pola naslovne strane, bez obzira sto ovog pita nema nikakvog razloga za to jer ovaj strip ne ide na kioske i namenjen je uskom krugu kolekcionara i onih koji ce imati novca da ovo kupe.
Naravno, mora se odati priznanje za pokretanje ove edicije i trud koji VC cini angazujuci Laurentija. Ako budem redovan kupac ovog izdanja (a sve vise mi se cini da ipak necu), napravicu svoje korice nalik uvijacima za sveske na plastificiranom papiru sa Ferrijevim motivima i time obaviti ove korice. Za oko 170 knjiga koliko ce ciniti ovu seriju treba izdvojiti 170x20e=3400e (sa sajamskim popustom, sto znaci da ce mozda biti i 25% skuplje, dakle, preko 4000 eura. Jako se radiujem ovom izdanju i iznad svega bih ipak voleo da budem njegov redovan kupac, ali mislim da to nece biti tako lako. Bilo bi interesantno uporediti cenu sa "Libellusovim" Martijem i Mister Noom.
"Uh,zadrtosti,majka si svim porocima" Nije li Sloba rekao da je za prvu knjigu uspeo da dobavi samo jednu varijantu naslovne,ali da ce za druge knjige biti po tri cetiri u ponudi,pa ce se birati najlepsa.laurentijev Zagor je daleko od savrsenog,pogotovo proporcije,ali je poprilicno osvezavajuce,jel bolje od Ferrija? Nije,naravno,ali je pozadina prelepa a i ta njegova figura nije toliko tragicna.Drugo,bez obzira koliko je njegov Zagor nesavrsen ta naslovna je radjena specijalno za tu ediciju i nece biti objavljivana vise nigde,meni to ipak znaci,a i zar bi zaista voleo ponovo da vidis naslovnu Hiljadu Zamki/Mocvara Mo-Hi-La... i na ovom stripu.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.Sto nas ostavlja sa Extra edicijom(koja ima znamo vec kakve greske),tako da buduci da ovim izdanjem dobijamo,najkvalitetnije a pritom i najsredjenije izdanje na ovim prostorima,cenim da mu ne treba bas gledati u zube i traziti svaku greskicu(poput onog logoa sa fade out-om),jer bolje od njega nema.A ako se bira izmedju Extra edicije i ovog hc izdanja,ja licno biram ovo!!  
Zadrtost? Kao prvo, napisao sam da treba odati svako priznanje i ediciji i preduzetnosti da se to izda i naporima da se stave naslovne strane specijalno radjene za tu ediciju. Gde je tu zadrtost ili bilo kakva nekorektnost?
Ali covece, to je LUKSUZNO izdanje koje kosta 20 eura, znas li ti znacenje reci LUKSUZNO. Tu mora da bude sve SAVRSENO. Znas li ti sta je to SAVRSENO. Pocev od dizajna, izbora naslovnica, kvaliteta otiska (stampe),papira i sve ostalo. Posto je kolekcionarsko, znaci da racuna na KOLEKCIONARE a to su uglavnom neki koji su citali Zagora odvajkada pa em su navikli na konvencionalnog Zagora i uglavnom su ljubitelji ferrijevskog stila, em imaju para da to kupe u najavljenom superbrzom ritmu (napisao sam vec da ce za celu ediciju trebatu preko 3500 eura). Dakle, ubedjen sam da velika vecina kupaca ovog izdanja nije ni malo odusevljena izborom Laurentija kao crtaca naslovnih strana, da ne govorimo koliko bi bolji izbor bili Nuccio, Verni, della Monica... Da ne govorimo da se moglo krenutu sa eksploatacijom desetina i desetina Ferrijevih neobjavljenih naslovnica koje su fenomenalne te crteza radjenih za razne sajmmove, promocije, manifestacije... Ili da su uradili nesto kao sto je uradio EM sa luksuznim kolor izdanjem Zagora (koje se meni, BTW, ne svidja uopste, ali bi se mnogima vise svidelo od ovoga sto imamo). A da ne govorim o "fade out" efektima i logou za koji ovog puta zaista nije bilo razloga da ostanu isti kao na redovnoj seriji. Sto je najgore, dizajn je nedozvoljivo slicaj redovnoj seriji, jer ovo ipak treba da bude luksuzno kolekcionarsko izdanje. Nadam se da na rikni pisu nazivi epizoda jer ih nema na koricama, pa ce se nakon sto izadje nekoliko desetina knjiga treziti gde je sta objavljeno.
I uporedi ovo sa "Libellusom". Ne moze se uporediti, jer je neuporedivo, "Libellusovo" izdanje Mister Noa ili Kena Parkera je savrseno u svakom pogledu i neuporedivo sa ovim od VC, izdanje koje bi SVAKO pozeleo na svojim policama. To je pravi dizajn, odmeren, ozbiljan, skladan, primeren. Da ne govorim o izboru Parlova za crtaca naslovnih strana za Magico Venta. E pa uporedi Parlovljeve naslovne sa Laurentijevim Zagorom. Da ne govorim da je uz sve to "Libellus" koji je inace za mene preskup, jeftiniji od naseg Zagora. Ne mislis valjda da treba da budem srecan sto cu dati 20 eura za profina izdr*avanja i Tarzana u Zagorovom odelu koje je (kako je neko primetio) za tri broja vece.
Ja cu podrzati svako nase izdanje i to cak pre nego Hrvatsko, Slovenacko ili bilo koje treca iz nekog minimuma patriotizma, ali upravo zbog toga sto zelim da nasa izdanja budu bolja i kvalitetnija me drze u uverenju da treba da iznesem sve ono sto smatram da nije dobro. Mnogo je gore precutno tapsati po ramenu i podrugljivo se smejati, a da ne govorim koliko je lose tolerisati ono sto nije dobro. Zato nam i jeste vec 20 godina onako kako nam je, i bolje nismo ni zasluzili. Ako se i ljudi iz redakcije a koji su na ovom forumu (Sloba, Colt...) slazu da je dizajn KARASTROFA i u redovnoj seriji, zamisli tek koliko se oni slazu da je to katastrofalno u ovakvoj luksuznoj seriji.
Cuj stari,neke stvari koje si rekao stoje zaista,na mnoge si odgovorio tako kao da nisi procitao moj komentar bas skroz,ali da ti kazem posteno,potpuno podrzavam stav da uvek treba teziti ka najboljem,da budem iskren ako uzmem u obzir komentare koje sam vidjao da si ti postovao,jedina edicija koja bi zadovoljila tvoje kolekcionarske strasti i bila savrsena za tvoju policu,bila bi ona koju bi ti sam uredjivao,dizajnirao itd. Ne zameri,ali perfekcionizam je pozeljan sve dok si realan u kojoj zemlji zivimo,i mislim da moramo da se zadovoljimo sa onim sto imamo,a od ovoga tesko da ce biti bolje  |
|
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Posted - 23/10/2008 : 22:33:18
|
quote: Originally posted by jaki
[quote]Originally posted by Bruce Wayne
.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.
A ja mislija zato šta nemaju prava za Zagora.Vidiš kako sam živija u zabludi.
   Moja greska,mislio sam i da prava nisu kod Ludensa,pitanje da li bi se Libellus odlucio na jedno tako rizicno luksuzno izdanje,uostalom nijedan izdavac na prostoru exYu nije dovoljno jak da bi bas mogao da bez problema utrcava u izdanja sa sumnjivim ekonomskim ishodom |
|
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27667 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/10/2008 : 22:42:42
|
quote: Originally posted by jaki
[quote]Originally posted by Bruce Wayne
.Sto se tice cene,nema potrebe uporedjivati sa Libellusovim izdanjima,zapitajmo se zasto Libellus nije izdao nista slicno ovome.Jer su svesni da je Zagor doziveo vec par reprinta i da nekakvo luksuzno izdanje,poput ovoga,vrlo lako moze da ne naidje na dobar odziv publike.
A ja mislija zato šta nemaju prava za Zagora.Vidiš kako sam živija u zabludi.
   Moja greska,mislio sam i da prava nisu kod Ludensa,pitanje da li bi se Libellus odlucio na jedno tako rizicno luksuzno izdanje,uostalom nijedan izdavac na prostoru exYu nije dovoljno jak da bi bas mogao da bez problema utrcava u izdanja sa sumnjivim ekonomskim ishodom
e sad si ga stvarno posra U HR ima bar dva izdavaca koji izdaju neke od stripova sa sumnjivim ekonomskim ishodom. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 23/10/2008 : 22:47:59
|
pitanje da li bi se Libellus odlucio na jedno tako rizicno luksuzno izdanje,uostalom nijedan izdavac na prostoru exYu nije dovoljno jak da bi bas mogao da bez problema utrcava u izdanja sa sumnjivim ekonomskim ishodom
Jedna od jacih izjava ove godine!       |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
zleki
Starting Member

Croatia
69 Posts
Member since 07/10/2007 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 23/10/2008 : 22:57:38
|
quote: Originally posted by Conspirito
Moze li neko ko je upucen ili poseduje vec to luksuzno izdanje Zagora od veselog cetvrtka ,detaljnije da objasni o kojoj je epizodi rec i zasto bi ili nebi trebali da ga kupimo? unapred zahvalan veran citalac bonelijevih junaka.
Rec je o prve tri epizode Zagora, koje su skupljene u prvu knjigu biblioteke 'Zagor'. Treba / ili ga ne treba kupiti zato što je to Zagor. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Posted - 23/10/2008 : 22:59:54
|
quote: Originally posted by DusMan
quote: Originally posted by Conspirito
Moze li neko ko je upucen ili poseduje vec to luksuzno izdanje Zagora od veselog cetvrtka ,detaljnije da objasni o kojoj je epizodi rec i zasto bi ili nebi trebali da ga kupimo? unapred zahvalan veran citalac bonelijevih junaka.
Rec je o prve tri epizode Zagora, koje su skupljene u prvu knjigu biblioteke 'Zagor'. Treba / ili ga ne treba kupiti zato što je to Zagor.
dusmane,jesi ga ti kupio    |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Posted - 23/10/2008 : 23:02:42
|
quote: Originally posted by aragon.sm
Dragonero:evo drzim ga urukama i mogu vam reci da je osecaj kao da drzite u rukama savrsene sise e takav je osecaj pomalo erotican :)
Samo da izdvojim ovu izjavu i skrenem pažnju ljudima na nju, u slucaju da je neko nije video. Dragonero je sisa. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29728 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/10/2008 : 23:02:58
|
Pa opce je poznato da je Zagor jedan od najrizicnijih stripova za objavljivanje. Stvarno je pitanje kako ce ljudi reagirati na potpuno nove i eksperimentalne epizode junaka za kojeg nikad nisu culi, pa tko ce to kupovati? Hrabro, nema sta. |
Trouble will find me |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Posted - 23/10/2008 : 23:06:39
|
quote: Originally posted by globinjo
dusmane,jesi ga ti kupio   
Ja sam ga ukrao. Više se isplati.  Danas sam cak za TV Pirot najavljivao i hvalio ovo izdanje. Neverovatno je šta sve covek nece da uradi za pare. |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
|
Topic  |
|