Author |
Topic |
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 12/09/2008 : 20:28:47
|
Meni su u NN-u fora oni prenosioci... Oni što si presnime informacije sa kompjutera u glavu. Baš su u par epizoda dobro karakterno razradeni kao iskomplexirani junkiji. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 12/09/2008 : 21:03:13
|
Evo ga:
Je li oni to direktno u mozak ili imaju kakav potkožni cip (koji je povezan s mozgom)? Oni ne mogu vidjeti te podatke (bez pristupne šifre). Nekima se vidi i "rupica za injekciju" - stariji model ("Zarobljenica dvorca").
Ovo je navodno i u stvarnosti moguce - mislim, potkožni cipovi. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 12/09/2008 : 21:37:56
|
Sad sam provjerio, zovu se kibernauti, posjeduju cerebralne usadke i sa njima se, primjerice, Medda fino pozabavio u Iskonskom Instinktu (NN #70).
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/09/2008 : 23:59:56
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by I like girlz
djole, koji je (stvarni) razlog te formalne "predaje štafete"?
Nisam drugar sa Serrom pa ne znam.
Spekulisalo se, a ima stvari koje to potvrduju, da je metastripovski u stvari Gregory Hunter "Nova buducnost" koja se izrodila iz treceg NN Giganta, i da je Serra bio rešio da se u potpunosti posveti njoj.
A onda je Gregory Hunter spektakularno propao.
Sigurno mu nije prijalo.
znam da pratiš (ili si pratio) šta se u italiji dešava oko NN, MM, DD i drugih stripova, pa sam zato pretpostavio da si negdje naletio na neku informaciju o razlozima serrinog napuštanja serijala, a da nije samo špekulacija... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 13/09/2008 : 00:32:50
|
quote: Originally posted by kiky
Sad sam provjerio, zovu se kibernauti, posjeduju cerebralne usadke i sa njima se, primjerice, Medda fino pozabavio u Iskonskom Instinktu (NN #70).
iznadprosjecna epizoda! ;) |
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/09/2008 : 01:03:25
|
Meni su u NN-u fora oni prenosioci... Oni što si presnime informacije sa kompjutera u glavu. Baš su u par epizoda dobro karakterno razradeni kao iskomplexirani junkiji.
MIslim da su se i jednom prilikom nazivali i Sjecatelji. Ovo me definitivno vuce na Johnnya Mnemonica ili Neuromancera Williama Gibsona... cyberpirati, potkožni implantati, cyberprostor |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/09/2008 : 11:42:31
|
quote: Originally posted by DeeCay
Meni su u NN-u fora oni prenosioci... Oni što si presnime informacije sa kompjutera u glavu. Baš su u par epizoda dobro karakterno razradeni kao iskomplexirani junkiji.
MIslim da su se i jednom prilikom nazivali i Sjecatelji. Ovo me definitivno vuce na Johnnya Mnemonica ili Neuromancera Williama Gibsona... cyberpirati, potkožni implantati, cyberprostor
Da, to je od tuda uzeto. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 13/09/2008 : 18:19:52
|
quote: Originally posted by darkraver
iznadprosjecna epizoda! ;)
kao i svaka koju napiše michelle medda |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 15/09/2008 : 12:50:37
|
quote: Originally posted by Djole
Inace, na Aristotelu Skotosu, a pogotovo na njegovom sinu Kalu se lepo pokazuje nacelna nerazradenost inicijalnih ideja serijala. Skotos je osmišljen kao veliki zlikovac koji stalno tu vreba, ali nikada u stvari ne uradi ništa; te nešto petlja sa bidroidima, te sa klonovima, te sa tehnodroidima; cas mu je sklonište u gradu, pa ga raznesu pa je u nekoj smrznutoj nedodiji, pa se onda opet vrati u grad; cas je propovednik, cas ludi naucnik, cas mafijaš. I sve to ama baš nikako ne utice na serijal. Cak je i fakat da je Skotos finansirao eksperimente na Nedu Maceu i da je on licno ubio Nathanove roditelje ostala bez ikakvog odjeka kod Nathana.
Meni je to uvijek vuklo ko na archnemezise klasicnih strip serijala iz Batmana ili Supermana poput Lexa Luthora ili Ðokice... U biti, njihova svrha je samo da se uvijek nanovo vracaju i zagorcavaju život našem junaku. Kako si i rekao, bez nekog utjecaja na dogadaje koji okružuju glavnog lika. Koliko sam ja shvatio, Skotos zapravo želi stvoriti savršenog, nadmocnijeg covjeka i to svojim DNA da bi ga to valjda što više približilo liku Stvoritelja/Boga. Buduci da ima sve, možda ce jedino na taj nacin postati Bog, ne samo njegov propovjednik.
Lika Skotosa je definitivno imao jako puno potencijala.
I djole, ne iscrpljuje li te ponekad što nam moraš neke stvari iznova i iznova objašnjavati? Buduci da si kojih stotinjak epizoda u prednosti.. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 15/09/2008 : 12:59:21
|
Kad me iscrpi, onda cutim i pustim vas da živite u mraku neznanja. ;)
Za Skotosa - pa da, jeste zamišljen kao tipicni archnemesis, ali to nikada nije postao. Na primeru Batmana i Jokera, a Supermana i Lex Luthora - u pitanju su antipšodi... Joker je ta wildcard koju Batman, sa svim svojim detektivskim mogucnostima, ne može nikada da predvidi, da zaustavi na vreme. Luthor je pak suprotnost Supermaanu jer je prakticno najbolje što ljudski rod može da ponudi - brilijantan, genijelan, mogao bi da postigne toliko toga, ali je rešio da se odrekne svoje ljudskosti, nasuprot Supermanu koji nije ljudsko bice ali je prihvatio baš tu ljudskost koju je Luthor odbacio.
Toga svega kod Nathana nema, Skotos mu nije sušta suprotnost, nikada nismo videli Nathana da ispizdi, prosikce "Ssssskotossss" i krene da ga ubije zbog trista cuda koje mu je ovaj napravio, niti smo imali epizodu u kojoj bi Skotos proglasio Agenciju Alfa za novu "Veliku bludnicu" i instruirao svoje niljade sledbenika da kao bombaši samoubice unište Alfu. Potencijala je bilo, ali nikada nije iskorišcen.
Ne, Skotos je tu da posluži kada treba neki fajt da se desi, a nema ko drugi da uleti (tipican primer je Bratstvo senki/Egzodus". Šteta. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 15/09/2008 : 14:49:34
|
Meni se uvijek cinilo da su Skotosa najviše sjebali yakuze i ostala crna bagra, sa njima se nikad nije uspio izboriti za primat. A to tako ne ide, mora se znati tko je glavni negativac, i zašto. Onaj od kojega se svima tresu gace kad se pojavi, a Skotos to - uz najbolje želje - nije (nikad postao). |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
Edited by - flamboyant soul on 15/09/2008 14:51:32 |
|
|
Topic |
|