forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

tulip
Starting Member

Croatia
67 Posts

Member since 21/03/2003

Posted - 15/10/2009 : 18:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send tulip a Private Message
Kad ce Calvincible & Bobbes od prvog broja? To je pravo pitanje za Libellus.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/10/2009 : 18:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Hi hi hi...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/10/2009 : 03:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

Dragi moj Ratko,
Mene u vezi tvoje stripoteke nista ne zanima, sve sto si mi onda rekao bilo mi je vise nego dovoljno.
Zbog toga si bio i ostao zadnji covjek koji nekome nesto treba govoriti o prodaji stripova.
Mi se ne uzrujavamo kad netko spominje skupocu izdanja, samo se od nas ne treba ni ocekivati da vise ikoga uzmemo
ozbiljno kad prica neargumentirano o toj temi, jer smo je mi i uzduz i poprijeko u detalje pojasnili.
Ja srecom ne zivim od stripova, kao ni Gaston, inace bi bili zeljni puno toga.
I hvala ti sto se brines za egzistenciju moje obitelji, no ne brini, moja obitelj nije ovisna o prodaji Libellus izdanja.
Mi na stripovima ne zaradjujemo. Znam da je to iz tvoje prespektive trgovca i preprodavaca sasvim nelogicno
i neshvatljivo, ali nisu svi ljudi jednaki, i ne gledaju svi ljudi sve kroz novac i mogucnost zarade.
Nepojmljivo jel` da? Naravno o zaradama na stripu Gaston i ja nismo u mogucnosti biti u rangu s tobom i pricati o tome,
mi to ne poznamo, mi nismo kupili ni auto ni stan niti bilo sto drugo od prodaje stripova.
Ako ikad dodjemo u tvoj rang i budemo znali sto znaci zaradjivati na stripovima, mi cemo se opet javiti.

Dado je na Mafestu radio, kao i drugi staffovci i volonteri koji su nam pomagali.
A mi staffovci Mafesta smo radili kad se trebalo raditi, pili kad se trebalo i moglo piti.
A sto se tice prodaje i mojoj iskljucivoj brizi oko prodaje na Mafestu, na to se mogu samo glasno nasmijati...
Jesmo ti i ja bili na istim festivalima? Ili tebi i dalje nesto smeta, nesto te boli a ne zelis nam pricati o tome?
Jesi ti nezadovoljan Mafestom, staffovcima Mafesta ili samo sa mnom na Mafestu?
Sto se tice mog odlaska u restaurant da nesto cestito pojedem, pa ne znam, na meni se nebi reklo da ne znam sto znaci jesti...

Sto se tice izdavastva, bilo je krajnje vrijeme da prosvijetlis ljude. Dakle samo izvoli, postavi svu dokumentaciju koju
zelis, predoci im i napisi sva svoja iskustva u strip izdavastvu. Dokazi im i pokazi im s kim oni u nama imaju posla.
Ja sam doista zadovoljan da ti konacno zelis otvoreno pricati. Nadam se da ce se ovo prenjeti i na susrete uzivo,
jer ako ista cijenim kod ljudi to je iskrenost. Puna mi je ona stvar laznih pozdravljanja i nazdravljanja.

Sto se tice mog moderiranja na ovom forumu. O njemu svi koji su i tada bili clanovi foruma mogli su sami izvuci zakljucke
i znaju sve o meni kao moderatoru. Sto se tice prestanka mog moderiranja, o tome se vec javno pisalo,
i ja sam pisao, i taj topic sigurno i sada postoji, pa koga zanima moze procitati.
Ja osobno na to napisano nemam sto nadodati, a koliko znam moj nadredjeni u moderiranju bio je Markos, pa ako mislis da on
ima sto za nadodati ili reci, neka se slobodno javi kad god zeli. Ili mu ti zelis biti zastupnik kao i Krugeru?

A kad pricamo o casti i postivanju, zar ti doista mislis da se to sve moze kupiti ili steci
s nekoliko poklonjenih kolekcija i(ili) sportskih dresova?

Dragi moj Dado,
malo vrludaš,krivudaš i podmeceš.Sve napisano priznajem,ali nisi sve naveo,no dobro.
Da ne pišem kobasice,molio bih te da mi odgovoriš na pitanje,kako bismo mogli nastavit dalje.Budi covjek pa odgovori,zašto si prestao bit moderator?Nema potrebe uvlacit ostale ljude u našu konverzaciju,cak niti vlasnika sajta.Samo ljudski odgovori jer na onom topic-u je to službena verzija.
Ovo o poklonima ti je nisko i jadno,ali ajde,barem napiši na koga si mislio da sam prijateljstvo kupio dresom ili kolekcijama?Malo mi je cudno da ti te ljude smatraš jadnima zbog tog.Tako to ispada ili sam te baš toliko naljutio?
Takoder te molim ,u daljnoj konverzaciji,daj probaj preskocit ove šablone oko ljubavi,žrtve,patnje,gubljenja vremena,itd.
Shvatili smo vec davno i ja ti odajem priznanje,cak divljenje.Zar nije uspjeh u poslu napraviti proizvod,prodavati ga po 3-4 puta vecoj cijeni od uloženog i još to docarati kao gubitak?Vrijedno divljenja i cestitanja.Bravo!
Odgovori mi za sada samo na ova dva pitanja-zašto si prestao bit moderator i na koga si mislio u svezi dresova?Stvarno si to mislio ili se šališ?
Uživo,samo daj...ako ne prije,može CRŠ(ukoliko nece bit bojkota ili opet nema interesa),a može i Interliber(dobar poslovni potez).
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19112 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/10/2009 : 08:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
3-4 puta vecoj ceni od uloženog?
to je toliko glupo da nije vrijedno komentiranja.
ajde Libellusovci u spremanje novih izdanja,volim kad me netko izkorištva.
kad se Zagor iz pred 40 godina(vec triput reprintiran) prodaje po 500 evra,e to je nešto
drugo.To je biznis.
Dobro da se našo netko, ko nam otvorio oci.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/10/2009 : 10:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by dveribad
Zar nije uspjeh u poslu napraviti proizvod,prodavati ga po 3-4 puta vecoj cijeni od uloženog i još to docarati kao gubitak?Vrijedno divljenja i cestitanja. Bravo!

Nisko, jadno i degutantno.

No opet, borili smo se za demokraciju da svatko moze govoriti/pisati sto zeli i stoga: samo naprijed!

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19112 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/10/2009 : 11:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
demokracija je za pametne ljude, a za ljude koji prolupaju su umobolnice.
Žao mi covjeka ali to se može svatkome dogodit.
A da ga prime ne treba ljecnišku potvrdu, neka jim pokaže svoj gornji post i....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/10/2009 : 12:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by tulip

Kad ce Calvincible & Bobbes od prvog broja? To je pravo pitanje za Libellus.

Potpisujem!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 16/10/2009 : 12:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Tako je kad si najbolji.Najviše si na udaru.Ali to samo covjeka napravi jaceg.
Idemo dalje Libellus...

Bravo teller!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/10/2009 : 13:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Dragi moj Dado,
malo vrludaš,krivudaš i podmeceš.Sve napisano priznajem,ali nisi sve naveo,no dobro.
Da ne pišem kobasice,molio bih te da mi odgovoriš na pitanje,kako bismo mogli nastavit dalje.Budi covjek pa odgovori,zašto si prestao bit moderator?Nema potrebe uvlacit ostale ljude u našu konverzaciju,cak niti vlasnika sajta.Samo ljudski odgovori jer na onom topic-u je to službena verzija.
Ovo o poklonima ti je nisko i jadno,ali ajde,barem napiši na koga si mislio da sam prijateljstvo kupio dresom ili kolekcijama?Malo mi je cudno da ti te ljude smatraš jadnima zbog tog.Tako to ispada ili sam te baš toliko naljutio?
Takoder te molim ,u daljnoj konverzaciji,daj probaj preskocit ove šablone oko ljubavi,žrtve,patnje,gubljenja vremena,itd.
Shvatili smo vec davno i ja ti odajem priznanje,cak divljenje.Zar nije uspjeh u poslu napraviti proizvod,prodavati ga po 3-4 puta vecoj cijeni od uloženog i još to docarati kao gubitak?Vrijedno divljenja i cestitanja.Bravo!
Odgovori mi za sada samo na ova dva pitanja-zašto si prestao bit moderator i na koga si mislio u svezi dresova?Stvarno si to mislio ili se šališ?
Uživo,samo daj...ako ne prije,može CRŠ(ukoliko nece bit bojkota ili opet nema interesa),a može i Interliber(dobar poslovni potez).

Dargi moj Ratko,
Ja ne uvlacim nikoga u nasu konverzaciju, pa niti vlasnika sajta. No moj prestanak moderiranja tice se iskljucivo mene i njega,
i samo zbog toga kazem da ako se ima sto nadodati, neka se nadoda i kaze. Ja sam na tu temu rekao sve sto sam imao.
Uostalom, zasto bih ja ista vise i pricao, evo ti pokazujes da sve znas, o meni znas sve bolje od mene samoga,
pa izvoli napisi sto god zelis. Sve sto ti padne na pamet a da do sada nisi rekao.
Zao mi je ako cu te razocarati ali trebas napraviti puno, puno, puno vise da bi me uspio naljutiti. Kao sto sam ti rekao
meni je drago da ovako pises, da konacno pokazes svoje lice, dvolicnosti, lazna nazdravljanja i pozdravljanja ne trebam.

Ja ni nakoga nisam mislio sto se tice kolekcija i dresova, niti sam pomislio a kamoli rekao da se netko moze s tim kupiti.
Vec sam te pitao mislis li ti tako, smatras li da se cast i postenje kod ljudi moze zasluziti takvim poklonima?
Evo ti jos jednom ta moja recenica iz proslog posta, cisto da opet nesto ne pocmes okrecati kako ti zelis:
"zar ti doista mislis da se to sve moze kupiti ili steci s nekoliko poklonjenih kolekcija i(ili) sportskih dresova?"

Sto se tice pitanja i odgovora, ostadoh ja isto zakinut za nekoliko odgovora, izmedju ostalog i onoga zasto si jos ovdje
medju nama iako si rekao da odlazis ako ti se moderator ne isprica, a ti ni rijeci o vlastitim interesima, ha?

Izvoli, napisi jos ponesto o svojoj paranoji, pisi nam i o svojim izdavackim iskustvima i dokazi ljudima
kako ih mi deremo i prodajemo izdanja po 3-4 puta vecoj cijeni od ulozenoga.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/10/2009 : 13:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Evo samo nekoliko topics u kojem druze Ratko pokazujes dvostruka mjerila, branis cijenu stripova iz vlastite prodaje,
vrijedjas ljude i njihova misljenja. Pa neka svatko zakljuci imas li i kakav interes imas napadati Libellus.
A o tvom odnosu i ophodjenju prema ljudima koji nemaju tvoje misljenje ne treba trositi rijeci... sve je jasno.
I zbog toga si zadnja osoba koja nekome treba pricati o ljudskim odnosima i o cijenama nekih izdanja.

Ovdje je rijec o samo nekoliko topics, ima toga jos vise, a da nebi rekao kako se rijeci izvlace iz konteksta,
postavio sam linkove na to, pa koga bude zanimalo lako moze sve procitati...

Topic: Hmm!!! Koliko love!!!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=21804&whichpage=1
Prica se malo o cijenama izdanja na aukcijama...

Topic: Najvise volim na aukcijama
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=21741
Opet malo o cijenama starih izdanja. U ovom topicu izmedju ostalog pokazuje i nacin kako se ponasa prema svima koje
do tada ne poznaje ili koje u svojoj paranoji misli da je "procitao".
Citiram dio recenica o cijeni: "Cijene su velike samo za ljepo ocuvane stripove.Za mene osobno,oni toliko i vrijede.-Pa nisam
ja kriv što ljudi na aukcijama podignu strip na velike cifre.Oni to žele imat,a ja to samo nudim." ...
"Evo pogledaj moje zadnje aukcije,zar LMS 983 vrijedi 110 kuna?-Sigurno da ne,ali postoje ljudi kojima vrijedi,jer im
nedostaje,i zadovoljni su da ga netko želi prodati(trenutno ja).-Cijene su relativna stvar.Neke stvari su neprocijenjive."

Topic: Zavrsetak aukcije!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=21753
Citat: "Ja konkretno jesam prodao puno stripova na aukcijama,ali sam ih prodao barem dupli više van aukcija.Priznajem da sam
zaradio puno novca,ali su to moji stripovi i mojs volja da ih prodajem ili poklanjam." ...

Topic: BOMBA PROFESORA VERIBADA
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=22059
I ovdje se moze procitati o cijenama s aukcija i tko ih kako grcevito brani, a usput i dijeli savjete o ponasanju,
steta sto ih i sam ne primjenjuje, primjerice: "Ako ti baš fali šoldi,javi,budem ti poslao,onako,da imaš curici za platit
sladoled.NEMOJ VRIJEÐAT COVIKA KOJEG NE POZNAJEŠ!!" ... "Velika je razlika kada nešto misliš ,u odnosu na mišljenje koje si
javno iznio!Ako je tvoje mišljenje javno,a predstavlja uvredu, za mene je to ureda." ... "Drugi puta jace "misli",podjeli svoje
mišljenje sa kim hoceš,nemoj javno iznosit svoje prepotentno uvredljivo razmišljanje,jer možeš nekog uvrijedit."

Topic: DD BR.22- PRICA O DYLANU DOGU
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=23026
Citiram: "Ako mi se cijena ne svida,tj.velika je,potražit cu strip na drugom mjestu,a to sigurno nije razlog da serem i
pljujem po nekome jer mi je taj strip skup." ... "Tako su i po meni srali i žalili se na cijene,a vjerujte mi na rijec da sam
u godinu dana prodao hrpe stripova,cak i gomile kompleta.Normalno da sam i zaradio veliku kolicinu novca" ...
"Tu ste se uzjebali za taj usrani komad papira i 10 eura,pa što se bavite sportom za koji nemate mogucnosti?" ...
"Na sve one koji ovo nisu skužili ili nisu razumjeli ,ili se na bilo koji nacin osjecaju uvrijedenima ili povrijedenima se
doslovno poserem!!" ... "Pozdravlja vas covjek koji je na ovom sajtu,ili zahvaljujuci ovom sajtu zbog reklame,
prodao preko 100 tisuca (hiljada) stripova,a vjerujte nisu prodati po 1 kunu!!!" ...
"Ako ,recimo Srdan prodaje nekakve albume po nebuloznim cijenama,a meni su to visoke cijene,pa to nije razlog da pišem ili
govorim da je doticni seronja,lopov,prevarant i slicne gadarije.Covjek je stavio svoju cijenu,meni je puno i gotovo.
Nikakav verbalni delikt ne želim,jer mi je zaista pun kurac verbalnog prepucavanja koliko košta pojedini strip."

Topic: Libellusovi stripovi i u Makarskoj!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=25975
Vrlo zanimljiv topic. Covjek koji drugima prigovara o prodaji iz skladista i slicno zatvara svoju striparnicu zbog velikog
poreza te nastavlja raditi na crno sa strane, vrlo interesantno. Citat: "Stripoteka na Jarunu je bila moja,pa sam ju zatvorio.Radila je kratko,ali nisam prodavao nove stripove,samo stare.Zatvorio sam ju zbog manjka vremena(bila je jedna cura koja je prodavala) i velikog poreza." ... "Niti danas ne prodajem stripove van aukcija,po ,kako si napisao skladištima,izuzev
ukoliko netko ne kupuje komplete."
Zanimljivo ali vrlo oprecno s obzirom da je u jednom prethodnom topicu napisao
(citat od gore): "Ja konkretno jesam prodao puno stripova na aukcijama,ali sam ih prodao barem dupli više van aukcija."

Topic: STARA KRAMA vs NOVA IZDANJA
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=26044

I tako redom.
Nakon svega doista smatram da je svaka ozbiljna konverzacija na forumu s tobom samo gubljenje vremena,
jer ti ne pitas i ne razgovaras o necemu s argumentima, vec iskljucivo pises svoje misljenje,
i paranoicno pljujes i optuzujes libellus zbog vlastitog interesa.
Meni je zao ako je Libellus na bilo koji nacin pokvario ili ugrozio tvoje planove i poslove.
Meni je zao ako sam ja osobno na bilo koji nacin pokvario ili ugrozi tvoje planove i poslove.
Iskreno od srca ti zelim uspjeh u svim segmentima zivota.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/10/2009 : 18:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
Ovako,na prvu,hvale vrijedno truda sa tvoje strane da izvlaciš i tražiš moje postove po topic-ima....stojim iza svega napisanoga,ali mi se neda sada sve citati,ali stvarno,baš si si dao truda.
Ne,ponavljam,zaista nemam nikakvog interesa niti imam išta protiv izdavacke kuce.Gornji post procitaj još jednom.Zadivljen sam i cestitam ti na uspjehu.Želim vam svu srecu u daljnjem radu,a uvjeren sam da cete tu velebnu ljubav dobro unovcit.Svakako je impresivno uspjet uvjerit široke mase u vrijednost vlastitog proizvoda,a pri tome ostati i prikazati to kao vlastito odricanje.Samo vam mogu cestitat.Vjerujem da ce kunzumenata bit još više i strip kao medij postici ce ,zahvaljujuci vama,nesluceni uspjeh.
Dado,prijatelju dragi,normalno je da ne mislim da nekoga mogu kupit nekakvim dresom,ali mi se cini da si ti pomislio da ja to mislim ili cinim.Ako se ne varam,poklonio sam samo nekoliko dresova,cak se i ne sjecam kome.Jedino se sjecam globinja,pa ako ti misliš da sam covjeku poklonio dres da kupim njegovo prijateljstvo,jedino mogu zakljucit da osim što imaš visoko mišljenje o meni,o njemu imaš još vece.Jel griješim?
Ustvari,zar je stvarno danas postalo interes ako recimo 20-tak klinaca dobije na poklon strip albume jer su bili na školi stripa?Na to si mislio?
Kad bolje razmislim,zaista ne shvacam oko cega se prepiremo?Ok,napravio si hrpe albuma,uložio vlastiti novac i na tome super zaraduješ.Nije to nikakav grijeh.Uložit 50 kn,prodati po 250,oprosti,meni je to poslovni uspjeh nad uspjesima.Zašto se uopce oko tog toliko uzbuduješ.Vidiš i sam da to ljudi kupuju i hvale-znaci da si uspio.Sve funkcionira.Osobno vam želim odlicnu prodaju na sajmu knjiga jer štand baš i nije jeftin.Navratit cu svakako.

Prodaja mojih starih kompleta.Cuj,svatko tko je kolekcionar zna otprilike koliko njegovi kompleti stripova vrijede.Jedino je stvar svakog pojedinca hoce li se jednog dana odlucit to prodat ili ne.Ja sam odlucio da hocu i ne shvacam što je tu loše.Nisam jedini.

Inace,radim na par albuma domacih autora i još na nekoliko stvari u svezi stripa (recimo izložbe,škole stripa,poticanje na otvaranju strip udruga,nalazim se sa starim i mladim kolekcionarima,tražim sponzore za festival,animiram ljude,putujem,itd).Primjer-upravo finiširamo monografiju jednog domaceg strip autora.Vjerujem da znaš što je monografija.Od desetak ponuda za štampanje tog djela,najskuplja je bila 38,00 kuna.Bit cu slobodan,kad vec ovako ljepo i opširno diskutiramo,da li bi bio voljan predložiti mi koliko bi realno bilo staviti cijenu na jedan takav proizvod,a da ne ispadnem lihvar kao ti?Jel bi bilo bezobrazno sa moje strane,recimo postavit cijenu za tu monografiju 250,00 kuna?Monografija je to,puno slika,detalja,ide i omot u boji,prava,prijelom,lektura...znaš vec,sve ovo što podiže trošak.Koliko god ja navlacio i uz prava autoru od 10%(vidiš,malo su veca od Bonelijevih),svoj rad i još par ljudi,teško da mogu navuc preko 50 kuna.Ako stavim 150,00 kn...to mi je nekako bezobrazno puno..daj ti meni samo natukni,kako bih stavio recimo 250 kuna,a da se ne osjecam lihvarski usrano?

Unaprijed ti se zahvaljujem!

Oprosti mi što ti ovo nisam poslao na PM ili te upitao u cetri oka,mislio sam,ukoliko netko od forumaša ima svoje mišljenje,možda pomogne.Živio!

Edited by - dveribad on 16/10/2009 18:31:59
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/10/2009 : 18:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

quote:
Zar nije uspjeh u poslu napraviti proizvod,prodavati ga po 3-4 puta vecoj cijeni od uloženog i još to docarati kao gubitak?Vrijedno divljenja i cestitanja. Bravo!

No opet, borili smo se za demokraciju da svatko moze govoriti/pisati sto zeli i stoga: samo naprijed!

Je,slažem se apsolutno.Svakako da je nisko,jadno i degutantno(ako na isto mislimo).Hvala na podršci,ali zaista nema potrebe.Odrasli smo ljudi,poznajemo se,pismeni smo (koliko-toliko).Samo javno raspravljamo uz obostrano razumjevanje i poštivanje.Hvala,cijenit cu to.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 16/10/2009 : 18:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Dragi moj Dado,

Dargi moj Ratko,
Ja ne uvlacim nikoga u nasu konverzaciju, pa niti vlasnika sajta. No moj prestanak moderiranja tice se iskljucivo mene i njega,
i samo zbog toga kazem da ako se ima sto nadodati, neka se nadoda i kaze. Ja sam na tu temu rekao sve sto sam imao.
Uostalom, zasto bih ja ista vise i pricao, evo ti pokazujes da sve znas, o meni znas sve bolje od mene samoga,
pa izvoli napisi sto god zelis. Sve sto ti padne na pamet a da do sada nisi rekao.
Zao mi je ako cu te razocarati ali trebas napraviti puno, puno, puno vise da bi me uspio naljutiti. Kao sto sam ti rekao
meni je drago da ovako pises, da konacno pokazes svoje lice, dvolicnosti, lazna nazdravljanja i pozdravljanja ne trebam.

Ja ni nakoga nisam mislio sto se tice kolekcija i dresova, niti sam pomislio a kamoli rekao da se netko moze s tim kupiti.
Vec sam te pitao mislis li ti tako, smatras li da se cast i postenje kod ljudi moze zasluziti takvim poklonima?
Evo ti jos jednom ta moja recenica iz proslog posta, cisto da opet nesto ne pocmes okrecati kako ti zelis:
"zar ti doista mislis da se to sve moze kupiti ili steci s nekoliko poklonjenih kolekcija i(ili) sportskih dresova?"

Sto se tice pitanja i odgovora, ostadoh ja isto zakinut za nekoliko odgovora, izmedju ostalog i onoga zasto si jos ovdje
medju nama iako si rekao da odlazis ako ti se moderator ne isprica, a ti ni rijeci o vlastitim interesima, ha?

Izvoli, napisi jos ponesto o svojoj paranoji, pisi nam i o svojim izdavackim iskustvima i dokazi ljudima
kako ih mi deremo i prodajemo izdanja po 3-4 puta vecoj cijeni od ulozenoga.

Dado,citaj pozornije,ljepo sam napisao zašto sam još tu-iskljucivo zbog interesa,kako bih još prodao nešto stripova po aukcijama(ako nešto i poklonim,nadam se da te to ne vrijeda).
Oprosti,nisu paranoje,samo te pitam i prijateljski tražim savjet.Obzirom da si ti uspio,cak sam ti i spreman platiti za informaciju,ali oprosti ako sam bio isuviše slobodan,racunam da smo prijatelji i da ceš mi dat besplatan savjet.

Budi drug,zašto nebi odgovorio na pitanje-zbog cega si prestao bit moderator?Baš si bio super i šteta da si samo tako otišao.Evo,ja ti na svako pitanje odgovorim iskreno,pa mi se nakako cini da bi mogao i ti.Ajd,molim te.
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/10/2009 : 18:53:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Gaston

quote:

Je,slažem se apsolutno.Svakako da je nisko,jadno i degutantno(ako na isto mislimo).Hvala na podršci,ali zaista nema potrebe.Odrasli smo ljudi,poznajemo se,pismeni smo (koliko-toliko).Samo javno raspravljamo uz obostrano razumjevanje i poštivanje.Hvala,cijenit cu to.

Ajmo brzinski, prije treninga.

Maloprodajna cijena nekoga stripa u tirazu od 500 komada (odabrati po volji): 75 kn
Prava: 10% => 7,50 kn

Dakle, da bi se ostvarila zarada od "3-4 puta", prijevod, lektura, upis, priprema, dizajn, tisak, eventualno carina te jos par dodatnih stvarcica trebali bi ukupno biti unutar raspona 11,25 - 17,50 kn po stripu?! Gle, za taj novac ne moze se odraditi ni tisak, a o ostalim stvarima da ne govorim. I kad kazem tisak, ne mislim na strc-brc tisak (doduse, ni takav se ne moze pronaci za tu lovu), nego na tisak koji zadovoljava Libellusove standarde. I to znaju svi, a vrlo dobro znas i ti... I upravo stoga je to s tvoje strane nisko, jadno i degutantno.

No opet, nije tebi prvi put da s predumisljajem nanosis stetu i namjerno iznosis neistine o Libellusu. Sreca samo sto su te neistine takvi nonsensi da i najveci laik vidi da to o cemu ti pricas drzi vodu otprilike isto onoliko koliko i cjediljka za tjesteninu. I stoga, daj, samo naprijed... Nastavi nas uveseljavati svojim "urotama", "teorijama zavjere" i svim drugim srodnim igrarijama. Dobrog humora na forumu nikad dosta.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 16/10/2009 : 19:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Jedino se sjecam globinja,pa ako ti misliš da sam covjeku poklonio dres da kupim njegovo prijateljstvo,jedino mogu zakljucit da osim što imaš visoko mišljenje o meni,o njemu imaš još vece.Jel griješim?

meni stvarno ide na kurac ovo prepucavanje dvojice ljudi koji su mi jako dragi,i nadasve odlicni prijatelji...ne želim se petljat,niti uzimat iciju stranu,odrasli su ljudi,neka sami riješe,ratko drži svoju stranu,malo je prcevit,katkad zna i podjebavat,a dado po tko zna koji put objašnjava umjesto da ga pošalje u 3 pmali kad me vec ratko spomenuo glede dresa da odgovorim...ne vjerujem da je tovar iz munchena mislio na mene...mene ratko nije kupio dresom niti stripom,kupio me davno prije svojim fanatizmom za strip,nekim stvarima u kojima zajedno uživamo pricati i razglabati kad se vidimo...kao što me dado nije kupio libellusom,i on me kupio jaaako davno...isto tako,kao i sa ratkom,slažemo se u dosta stvari...dakle,obojicu volim i cijenim kao prijatelje još odonda dok su bili dado i dveribad,mislim da se znamo bar 5 ili 6 godina...odlicni ljudi,na dike i ponos svima nama koji ih znamo...šteta šta nisu dalmatinci,jer bi bili savršeniali eto,bar su hajdukovci

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 16/10/2009 : 19:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
i još jedna stvar...ide mi na qurac ovo:dragi moj dado,divni moj ratko,predivni itd...jebote,ne pederišite se,ovo je javni forum,ima djece

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 16/10/2009 : 19:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Kupac koji pojma nema (ja npr.) ovako razmišlja:

Zaraduje li Libellus na stripovima?
Naravno. Nisu valjda ludi poslovati sa gubitkom.

Koliko zaraduju?
Nije bogatstvo, ali više od minimalca.

Da li su Libellus stripovi skupi?
Jesu za vecinu ljudi (s obzirom na standard).

Mogu li ti stripovi biti jeftiniji?
Ne znam, nije ni važno, to nije moja briga.

Tko kupuje Libellus stripove?
Onaj tko voli tu vrstu stripa i može si priuštiti (kapitalizam).

Da li je kupovina Libellus stripova obavezna?
Nije! Možete svoj novac potrošiti i na druge izdavace.

Da li su decki iz Libellusa negativci?
Ne nikako. Plasirali su dobar proizvod, odredili cijene i kvalitetno odraduju posao. Svaka cast.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 16/10/2009 19:17:34
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 16/10/2009 : 19:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Oprosti mi što ti ovo nisam poslao na PM ili te upitao u cetri oka,mislio sam,ukoliko netko od forumaša ima svoje mišljenje,možda pomogne.Živio!

Ja mislim da si dosadan kao proliv. Eto,ako je to pomoglo...
Zivio!
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 16/10/2009 : 19:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message
Moze li se znati koliki su troskovi tiskare, uveza i sve ostalo sto formira cijenu Texa u boji, ako nije poslovna tajna? Tj. koliko vas kao izdavace kosta to izdanje po primjerku?

Ne govori sve što znaš, znaj sve sto govoriš
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 16/10/2009 : 19:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Glupo je da se drugovi svadjaju oko stripa. Aj razumem da je zenska u pitanju, ali ovo... Ne budimo deca

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/10/2009 : 19:57:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ovo prerasta baš u prcanje! I onda se cudite zašto nema Bernarda, Nebojše, Borkovica i inih na forumu... Pa dokad ce vam se Marko i Dado&Dado morati pravdati za cijene i obrazlagati troškovnik. Jel' u samoposluzi tražite obrazloženje cijena. Stvarno imaju konjske živce.
Udite u biznis pa saznajte sve iz prve ruke.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 16/10/2009 : 20:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
I ja to ne razumem. Cena je ta koja je. Ako ti odgovara kupis, ako ne - zdravo!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 16/10/2009 : 20:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Ovo prerasta baš u prcanje! I onda se cudite zašto nema Bernarda, Nebojše, Borkovica i inih na forumu... Pa dokad ce vam se Marko i Dado&Dado morati pravdati za cijene i obrazlagati troškovnik. Jel' u samoposluzi tražite obrazloženje cijena. Stvarno imaju konjske živce.
Udite u biznis pa saznajte sve iz prve ruke.

pilot vam je sve rekao....

Go to Top of Page

tulip
Starting Member

Croatia
67 Posts

Member since 21/03/2003

Posted - 16/10/2009 : 20:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tulip a Private Message
Kad ovako pokušavaju oboriti drugima cijenu, samo sebe nisko spuštaju.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 16/10/2009 : 20:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
I meni je ovo malo ruzno citati, ali, ako nista drugo, sad bar znam kako to izgleda kad se gleda sa strane, pa cu drugi put kad se nadjem u ulozi diskutanta pokusat izbjeci ovakve rasprave, jer mi se cini kako nijedna od suprostavljenih strana ne moze nista dobiti iz ovoga, samo izgubiti. Jer, na kraju uopce nisu bitni argumenti nego ostaje upamcen taj neki tuzan i ruzan ton rasprave. Nemojte si to raditi.

Ja cu sa svoje strane pokusati iznijeti nekoliko cinjenica i komentara, buduci da znam problematiku jako dobro, a buduci da sam i prozvan.

Dado je izgubio moderatorsku duznost zato jer smo se zakacili oko prava za par Fontovih stripova, u prvom redu Zarobljenika zvijezda. Ali to je vise SAF-ovo maslo nego Dadino, nije Dado tu napravio nešto nekorektno. SAF je prvo prodao prava na 3 Fontova naslova meni, poslao ugovore, a onda naknadno, kad je shvatio da moze prodati Dadi svih desetak, povukao moje ugovore. Buduci da je SAF-u ocito bilo bitno da proda sve, ja sam Dadu zamolio da predlozi SAF-u da samo Zarobljenika prepusti meni, posto je meni on toliko znacio, a ostalo neka radi Libellus. Tako bi i vuk bio sit, i ovce na broju. Dado bi meni to prepustio, ali se nije usudio postaviti se tako prema Rustemagicu i tu sam se naljutio. Vjerojatno nisam imao pravo jer, s poslovne strane, napravio je logican potez, zasto se zamjerati SAF-u, najvaznijem poslovnom partneru, da bi ispunio zelju prijatelju. I to je cijela prica. Tj. nije, jer onda sam ja nakon toga, u afektu, napravio par krivih koraka prema Dadi. Ali to je druga prica.

Sad, zarada. Vjerojatno ce ovo sto cu sada reci iznenaditi mnoge, ali gotovo sam siguran da sam u pravu: i Libellus i Fibra su u nemalim minusima, ali, po meni, mislim da je Fibra u puno manjem minusu od Libellusa i da ce puno ranije doci na neku nulu (ako prije ne propadne, ali to je treca prica:) ). Razlog je jednostavan, iako Libellus ima atraktivne i popularne naslove s dugogodišnjom tradicijom i publikom, jednostavno radi prepreviše naslova koji tu publiku iscrpljuju, pa onda prodaja posustaje jer publika to ne moze pratiti, a oni i dalje ne drze uzasno visok ritam objavljivanja novih naslova (koje moraju opet iznova dofinancirati iz vlastitog dzepa a ne iz prodaje).
Nadalje, da se razumijemo, u zaradi nema ništa loše, niti je itko od nas cijepljen od novca, niti bi itko normalan odbio poštenu zaradu. Niti bih je imao zašto tajiti. Negiranje postojanja zarade nije izigravanje muceništva, paceništva ili išta slicno što ce dežurni dušebrižni cinik dobaciti, nego jednostavno iznošenje cinjenica: NEMA JE. Koliko god neke nerviralo to što je mi negiramo, toliko nas nervira što nam je se nabija na nos, a znamo situaciju na racunu. Jebi ga, nema je i gotovo, što sad mi tu možemo? Vjerovali vi to ili ne, tako je. U ovoj situaciju ljudi obicno pitaju: a zašto onda to radite, zašto svjesno gubite novac? Prvo, to što zarade trenutno nema, ne znaci da je možda za 3-4-5 godina nece biti. Drugo, teoretski, kad bi se npr. Libellus ili Fibra ugasili, na skladistu ostaje toliko naslova koji bi se vjerojatno mogli prodati u neko krace (na veliko, po nekim minimalnim cijenama nekom prekupcu) ili duže vrijeme i tako pokrili troškove, tako da teško da cemo na kraju price završiti u minusu. Mada, i to je upitno jer nitko od nas ne racuna svoj rad, ali dobro, ostaje ti zadovoljstvo da si objavio razmjerno velik broj naslova, da si ostavio trag.

Cijene. Konkretno, podatci koje ja znam, jer sam bio direktno umiješan u objavljivanje navedenih naslova: MM giganti 1&2, MV 1-4: proizvodna cijena po primjerku, sa svim troškovima je bila 51 kunu. Veleprodajna cijena je bila 85 kuna za MM gigante, za MV 90 kn. Razlika do maloprodajne cijene ostaje trgovcu. Dakle, proizvodili smo nešto za 51 kunu da bismo prodali za 85. E sad, ako je to zarada od 3-4 puta ... Plus, ta cijena od 51 kunu je gola cijena s direktnim troskovima tog izdanja, dakle ne racunajuci skladiste, poreze, racunovodstvo itd itd. S druge strane, postavlja se pitanje cijene Kolor Texa od 250 kuna. Tu je i argument da je StripAgentov kolorni Kubertov gigant radjen u SAFu slicnog broja stranica, ali veceg formata, kosta bitno manje itd itd. Ne znam kalkulaciju kolor Texa, pa ne mogu govoriti o njoj osim spekulirati. Moj educated guess bi bio, poznavajuci aktere, sljedeci (neka mi Dado ne zamjeri): ta cijena je, uvjeren sam, realna - na osnovu ulaznih troskova. Nema sanse da me itko ubijedi da je Dado napumpao cijenu da bi zaradio. Apsolutno nikakve šanse. No, Dadin problem je, rekao bih, ujedno i moj problem: kad nešto jako želi, ne pita koliko košta. A kad imaš s druge strane iskusnog trgovca koji to nanjuši, onda si ... Ne trebam nastaviti, je li? Mozda sam u pravu, mozda i nisam, ne znam. Ali ponavljam, u jedno sam siguran: ta cijena od 250 kuna NIJE prenapuhana, a to što je vecini paprena je drugi par cipela.

Kritike. Problem je, vjerojatno, u internetu, jer napisano se cesto puta moze krivo protumaciti. Poanta je da nije svaka kritika zlonamjerna, ali može postati, recimo to tako, otrovna, ako se tako prema njoj odnosi. Ni Kruger, ni Ratko nisu "neprijatelji" Libellusa. Ali sigurno je da ni, recimo to tako, potcjenjivacki odgovori druge strane ne pomažu, pa se stvara nepotreni animozitet. Mada, ja vjerojatno nisam prava osoba za dijeljenje savjeta i misljenja po tom pitanju, buduci da nisam baš "cvecka" kad su flejmovi i ishitrene reakcije u pitanju. Ali, samo budala ne mijenja mišljenje i samo budala ne uci na vlastitoj koži.

Eto. Ode sat vremena. Valjda nije potrošen uludo.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000