Author |
Topic  |
teller
Advanced Member

Slovenia
19580 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 12:22:30
|
dobro pitanje, i mene to zanima, samo neznam dal je to pitanje sada u diru? ovaj topic je izgleda namjenjen dveribadovim teorijama urota i Krugerovom kukanju na visoke cijene.Negdje moramo ljudima omogucit, da ljece svoje frustacije. Jedan nema izgleda novca a drugome pala prodaja starih stripova.Ajmo svi u plac! A kad se spomene ACO, to je ljudina i po,tako da pucaš u prazno dveribaže.On recimo vredi za tri dveribada.Ber cijene ima ljudske za razliku od pravih trgovaca starina. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 18/10/2009 : 14:26:52
|
ajde ja cu postaviti pitanje drukcije iako je vec postavljeno 1 teks u ulatnoj seriji - cetiri obracuna - glancer ili 5 tu negdje nikad me to nije zanimalo ali recimo da je 5 zs poznavaoce - meni je to bilo smeche - i mjenjao sam ga s tipom za jedan album ridjobradog na njemackom koji je kostao 9 eura (imao je naljepljenu cijenu pa znam) - ja znam da sam ga mogao bolje prodati i zaraditi vise novaca na njemu a nije da plivam u parama pa lakonski mogu reci nois ga frende - ali mene bi bilo sram prodati tako nesto - bez obzira sto je staro - em gotovo pa nema teksa bez obzira na naslovnicu - em je katastrofa - mislim da prva tri llibellusova teksa - glanceri puni u boji sa 750 strana(sve skupa da ne bude zabune) nece doseci cijenu jednog takvog -iako im je tiraza daleko manja - ali da libellus je skup a ovo ne???? |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 18/10/2009 : 14:53:53
|
ja sam platio ZS 1 40€ pre par godina...ocuvan za cetvorku..dakle oko 300 kuna... i bio vrlo sretan :)
ma možda su i D&D malo krivi kod te kuknjave zbog cijena...možda su odmah trebali reci: Libellus proizvodi luksuzne stripove u ogranicenoj nakladi. Cena je skladna s time. Do sada bi se ljudi vec pomirili s tim. A oni se previše pravdaju i skoro mole za oprost kod tih cena. I tako iz dana u dan, od izdanja do izdanja. i nikad to nece završiti...
i kod patika imate Startas Borovo a imate Merrell, imate no-name jeans a imate Versace jeans (kojeg nikad nebi kupio recimo, jer za te pare mogu dobiti 3 komada drugih, udobnijih)... ne vidim da bi se Merrell, Versace, Ferrari itd. stalno pravdali jer su skupi |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2875 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/10/2009 : 15:12:06
|
Nisam citao postove ali vidim da ja govora o cijenama..
Pa eto, meni su Libellusova, Fibrina itd. izdanja vrijedna tih para. Zapravo bih za takva, luksuzna i vrhunski uradjena, cak platio i više. Po meni sve ovisi o tome, koliko ti nesto znaci i naravno, mozes li si to priustiti.
Inace imao bi i ja novu BMW sedmicu, al nema i nece biti kinte, pa eto necu sad kukati kako je skupa.. |
Taylor. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 18/10/2009 : 15:15:28
|
quote: Originally posted by jang
ja sam platio ZS 1 40€ pre par godina...ocuvan za cetvorku..dakle oko 300 kuna... i bio vrlo sretan :)
ma možda su i D&D malo krivi kod te kuknjave zbog cijena...možda su odmah trebali reci: Libellus proizvodi luksuzne stripove u ogranicenoj nakladi. Cena je skladna s time. Do sada bi se ljudi vec pomirili s tim. A oni se previše pravdaju i skoro mole za oprost kod tih cena. I tako iz dana u dan, od izdanja do izdanja. i nikad to nece završiti...
i kod patika imate Startas Borovo a imate Merrell, imate no-name jeans a imate Versace jeans (kojeg nikad nebi kupio recimo, jer za te pare mogu dobiti 3 komada drugih, udobnijih)... ne vidim da bi se Merrell, Versace, Ferrari itd. stalno pravdali jer su skupi
Samo što je razlika što libellus cijene formira na nacin da zeljeni kvalitet na kome inzistiraju a znamo koliki je dobije iole kakav odrzivi ekonomski smisao- znaci na kraju balade osnovno je da se pokriju troskovi - a ferrari versace i ini ionako ciljaju na bogatune (koji ne citaju stripove)pa mogu lupati cijene... |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 18/10/2009 : 15:18:12
|
quote: Originally posted by mike
u principu da - sve primjedbe se svode na cijenu - tako da decki iz libellusa mogu biti ponosni - sustisnkih primjedaba nema a x puta su elaborirali zasto je cijena takva kakva je što meni drzi vodu ne samo zato sto se znamo |
Edited by - rommel on 18/10/2009 15:19:06 |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 18/10/2009 : 15:50:28
|
Koliko li ce Libelusovi stripovi tek biti skupi? Koliko li ce recimo kostati komplet Libelusovog Martija za 20 godina? Koliko li ce kostati komplet Spagetija za 20 godina? To ce tek biti cene. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7984 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 16:02:55
|
quote: Originally posted by Raspucin
Koliko li ce Libelusovi stripovi tek biti skupi? Koliko li ce recimo kostati komplet Libelusovog Martija za 20 godina? Koliko li ce kostati komplet Spagetija za 20 godina? To ce tek biti cene.
pa eto za 20god.kupicu si mercedes benz.   |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 18/10/2009 : 16:11:36
|
quote: Originally posted by jang
i kod patika imate Startas Borovo a imate Merrell, imate no-name jeans a imate Versace jeans (kojeg nikad nebi kupio recimo, jer za te pare mogu dobiti 3 komada drugih, udobnijih)... ne vidim da bi se Merrell, Versace, Ferrari itd. stalno pravdali jer su skupi
S tim da kad kupujes odjecu i obucu najcesce za vecu cjenu dobijes bolji dizajn ali ne bas i kvalitetu, dok kod libellusa dobijes i dizajn i kvalitetu.    |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 16:19:50
|
Koliko li ce Libelusovi stripovi tek biti skupi? Koliko li ce recimo kostati komplet Libelusovog Martija za 20 godina? Koliko li ce kostati komplet Spagetija za 20 godina? To ce tek biti cene.
pa i ne mora znacit.možda ne bude to više nikog zanimalo osim ostarjelih forumaša penzica (od nas koji poživimo dotad)   |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
Edited by - lwood on 18/10/2009 16:20:21 |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7984 Posts
Posted - 18/10/2009 : 16:21:46
|
quote: Originally posted by lwood
pa i ne mora znacit.možda ne bude to više nikog zanimalo osim ostarjelih forumaša penzica (od nas koji poživimo dotad)  
na to sam i mislio,vozicu se ko penzioner bez penzije.    |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 16:56:38
|
quote: Originally posted by mike
Pa eto, meni su Libellusova, Fibrina itd. izdanja vrijedna tih para. Zapravo bih za takva, luksuzna i vrhunski uradjena, cak platio i više. Po meni sve ovisi o tome, koliko ti nesto znaci i naravno, mozes li si to priustiti.
I da imam alternativu u kiosk izdanjima opet bih uzimao ova. Cak sam i rasprodao SD/LU MM ,MR NO i NN i cekam Libellusove |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19580 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 17:06:56
|
sad znam koga je mislio dveribad kad je kazao LIBELLUS JURIŠNICI. A ja naivno mislio da je mene pocastio tom titulom. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16753 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/10/2009 : 17:13:55
|
quote: Originally posted by teller
sad znam koga je mislio dveribad kad je kazao LIBELLUS JURIŠNICI. A ja naivno mislio da je mene pocastio tom titulom.
ocito si daješ preveliko znacenje  |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 20:25:56
|
quote: Originally posted by Dado
Ratko, sve sto sam na napisano imao reci, ja sam ti rekao, dobio si pojasnjenja oko svega, pa i oko cijena i od Markosa. No ti nastavljas i dalje provocirati, ocigledno jer znas da mozes, da te nitko za to nece ni opomenuti. Nema veze, forum je Markosov i neka on odluci sto ce i do koje granice i dalje dopustati. Nisam trazio da te se izbaci, iako su neki ljudi koji su se ponasali na slican nacin izbaceni zauvijek. Ali sigurno nisi zasluzio da ti se svaki put progleda kroz prste sto god ti napravio ili rekao. Za tebe sam rekao i cvrsto argumentirao zasto mislim da si ti osoba koja radi sve protiv nas ciljano i iz interesa.
Dado,ne provociram i žao mi je što to tako doživljavaš.Iznio sam primjedbu zašto odmah napadnete covjeka jer misli da su vam stripovi preskupi.Pohvalio sam kvalitet izdanja,vaš sam redoviti kupac i konstatiram da odlicno zaradujete.Što je tu tako strašno? Možda ja i griješim,ali kad vec navodiš Markovo objašnjenje oko cijena,ja sam zakljucio sljedece:Trebam odštampat tvrdi album od domaceg autora.Album je poprilicna mrcina od preko 400 stranica.Tražeci ponude tiskara,najskuplja je okruglo 28,00 kuna po primjerku.Znaci-tvrdi uvez,preko 400 stranica,crno bijeli,placena priprema i sve ostalo.Nikako ne mogu navuc 51,00 kunu koliko je Marko naveo za Martije.Ok,prihvacam tih 51,00 kunu troška.Navedeno je da je veleprodajna cijena bila 85,00 kuna.Zakljucak je sljedeci:-ti Martiji giganti su u stripotekama 135,00 kuna,što bi znacilo da ovi u stripoteci zaraduju 50,00 kuna po jednom gigantu.Ako je to istina,ocito sam ja u ovom slucaju u krivu.Znaci deru vlasnici stripoteka?To sam trebao zakljucit iz tvoje napomene???
Kunem ti se da nemam apsolutno nikakvog interesa i žao mi je što tako naprasito zakljucuješ.Pitao sam te za sugestiju oko cijene,koliko bi ti stavio na slican album ili monografiju i kako to docarati ljudima,a da ne ispadne bezobrazno skupo.Nisi mi odgovorio,a još se i ljutiš iz samo tebi znanih razloga. Želim vam sve najbolje i nadam se da se vidimo na CRŠ-u i Interliberu.Pozdrav |
Edited by - dveribad on 18/10/2009 20:47:50 |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 18/10/2009 : 20:28:03
|
quote: Originally posted by Gaston
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by Gaston
Cuj, s Libellusom nikakve veze nema ni Dadino rintanje za MaFest, kao i jos nekoliko drugih stvari, no nema smisla dalje trositi rijeci na sve to. Ovo je tvoj sajt i tvoja je na njemu zadnja, sto je sasvim normalno i tako jedino mora i biti.
Sto se moderatorskih akcija tice, jasno sam kazao kako sam prvenstveno mislio na opomenu, sto je normalan prvi korak u bilo kojoj diskusiji koja je presla granice dobrog ukusa. Za to nisu potrebni ni softveri ni bilo sta drugo. Samo volja da se opomene onoga tko je to svojim pisanjem zasluzio.
Ti jarca!Vrlo znakovito upozorenje.Jesi li se ti to malo okuržio ili griješim?
Topi-c nosi nativ: libellus-pohvale,sugestije kritike Jel tako?
Iznio sam pohvale,sugestije i kritiku.Rasprava mi djeluje sasvim konstruktivna,jer da nije,zar bi Dado izvlacio sve topic-e u kojima sam nešto komentirao?
Vidim da mi zamjeraš na mojem pisanju i spominješ,podvlaciš i navodiš kako je to jer imam nešto protiv libellus-a.Pricam iza leda,iznosim neistine i gadosti i to vec konstantno??? Dobro,ako je to tako,reci ti nama svima ovdje-zbog cega si ti za prošli Mafest inzistirao da ja imam besplatan smještaj u Makarskoj?Priopcio si mi to u Osijeku prvi puta.Inzistirao si u telefonskom razgovoru.Izmjenili smo par poruka u kojima ja navodim da to uopce nije bitno i da se uz sve obaveze ne zamaraš samnom.Jel istina?No ti odgovaraš da sam ja to zaslužio...dobro,ako sam tako ucestalo blatio festival ili libellus,zašto si ti još prije par mjeseci tako uljudno meni to nudio i ucinio!Kako sam ja to govorio ucestalo protiv vas,a ti me nagradio?Zbog cega? I još nešto.Neposredno prije prošlog Mafesta gostovao sam u Rijeci na njihovom radiju.Prica o stripu je trajala oko 30-45 minuta.Mislim da sam Mafest spomenuo barem dva do tri puta i naravno pozvao slušatelje,ukoliko su u mogucnosti da navrate.O Osijeckoj epizodi nebih trošio rijeci.Jel to spada u konstantno blacenje ?
Cuj,kad si se vec javio,zaista nemam ništa protiv,a ako ti zvuci nevjerojatno da tu nema nikakvog interesa,da se malo zapitaš-da nisi malo pretjerao sa podcrtavanjem i opomenama?Prekršio sam neko od pravila foruma?
Ovdje se prica o Libellusu, a ne o MaFestu. Ako hoces pricati MaFestu, otvori drugi topic pa cu ti sa zadovoljstvom odgovoriti na sve o cemu ovdje pises.
Može i ovdje,meni ne smeta,nije problem.Nema potrebe otvarati novi topi-c zbog jednog pitanja,a indirektno je i povezano sa libellus-om.Hvala |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7984 Posts
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Posted - 18/10/2009 : 20:40:48
|
quote: Originally posted by Aco
quote: Originally posted by dveribad Pitanje za tebe:Da li si ti Sandijev prijatelj?(vjerujem da znaš da cu naredno pitanje povezati sa prodajom libellus-ovih stripova u Sloveniji)
Naravno da sam Sandijev prijatelj.I da,ja preprodajem Libellusove stripove u Sloveniji.Ne znam kakve sad to veze ima sa ovom raspravom?Ili si možda jedva docekao da i meni kažeš ono što te tišti?Ja sam konkurencija/"neprijatelj" Sandiju,onih 5 primjeraka Mister NOa i Texa?Mislim da polako gubiš kompas u ovoj raspravi i ispadaš smiješan.Ali ja nemam što skrivati,samo ti udri i po meni i ispravljaj nepravde ako ceš se bolje osjecati.
Aco,krivo si me shvatio.Ne gubim kompas,a i ne razumijem što bi trebalo znacit ovo "udri po meni"? Zašto? Znam da si ti Sandijev prijatelj,a htio sam samo tvoju potvrdu da je i on tvoj.Sve što si ti u prvom postu napisao o meni i mojoj korektnosti,ja o tebi mislim takoder.Znamo da ti od Sandija uzmeš libellus-ove stripove i prodaš ih ljudima koji iz nekih razloga ne mogu doc do Sandijeve striparnice ili ne žele.Meni je to za svaku pohvalu,jer prijatelju ciniš uslugu.Ne znam što je za pohvalu,ako to nije!Svaka ti cast i nije cudo da te netko od forumaša ovdje nahvalio kao ljudinu(mene je nagrdio,ali nema veze) .Ako sam dobro shvatio,ciniš uslugu i libellus-u i Sandiju.Hvale vrijedan cin.Jedino mi žao što si me u drugom postu krivo shvatio nakon onakvog hvaljenja,posramio si me . I oprosti,jest skromnost vrlina,ali ne radi se o samo nekakvih 5 komada.Sjecaš se da sam ti ja jednom dovezao pune dvije kutije tih tvrdih albuma?Velika je to pomoc,a to radi samo prijatelj-prijatelju!Imaš moj naklon.Ratko |
Edited by - dveribad on 18/10/2009 20:45:22 |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7984 Posts
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7984 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/10/2009 : 20:58:09
|
quote: Originally posted by dveribad Dado,ne provociram i žao mi je što to tako doživljavaš.Iznio sam primjedbu zašto odmah napadnete covjeka jer misli da su vam stripovi preskupi.Pohvalio sam kvalitet izdanja,vaš sam redoviti kupac i konstatiram da odlicno zaradujete.Što je tu tako strašno. Možda je i griješim,ali kad vec navodiš Markovo objašnjenje oko cijena,ja sam zakljucio sljedece:Trebam odštampat tvrdi album od domaceg autora.Album je poprilicna mrcina od preko 400 stranica.Tražeci ponude tiskara,najskuplja je okruglo 28,00 kuna po primjerku.Znaci-tvrdi uvez,preko 400 stranica,crno bijeli,placena priprema i sve ostalo.Nikako ne mogu navuc 51,00 kuna koliko je Marko naveo za Marije.Ok,prihvacam tih 51,00 kuna troška.Navedeno je da je veleprodajna cijena bila 85,00 kuna.Zakljucak je sljedeci:-ti Martiji giganti su u stripotekama 135,00 kuna,što bi znacilo da ovi u stripoteci zaraduju 50,00 kuna po jednom gigantu.Ako je to istina,ocito sam ja u ovom slucaju u krivu.Znaci deru vlasnici stripoteka?To sam trebao zakljucit iz tvoje napomene???
Na koji tiraz? Nema apsolutno nikakve šanse da tisak 400 c/b stranica košta 28 kuna za tiraz od 500 komada. APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE. Buduci da ja ne volim pricati u prazno, niti bez konkretnih argumenata, evo još malo dokumentacije - pa da se dodatno ogolim, jer Dado sigurno nece, a ja sam ionako dopola gol, pa cemu onda skrivati i carape: http://www.stripovi.com/temp/PakaoPonuda.pdf
Drugim rijecima, mi smo stvarno idioti kad placamo 70 kuna nešto sto bi mogli dobiti za, brat bratu, 30-tak.
Što se MM giganta tice - u to je vrijeme, za prva dva giganta, cijena bila 115 kuna, cisto za tvoju informaciju. Kad vec ideš pisati, onda prvo provjeri podatke. |
Trouble will find me |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6369 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 18/10/2009 : 21:26:14
|
Ratko,nemoj mi zamjerit ako ovo bude moj zadnji post na ovu temu jer nisam baš tako vješt rijecima kao ti pa ti više necu replicirati,nego cemo radije uživo.Uvlacenje u diskusiju osoba koje ne sudjeluju u raspravi kako bi se skrenulo od teme baš i nije najkorektnije od tebe,ali dobro,ja to necu raditi.I te sitne provokacije me takoder ne mogu izbaciti iz takta ali kao što je Markos rekao,to je tvoj nacin pisanja pa neka bude.Malo me samo rastužila cinjenica da smo se toliko puta sreli, a nikad me nisi upitao oko ovoga,sve do ove diskusije.Ako me nešto smeta je kad mi neko nešto govori(ili misli) iza leda a ne kaže mi to u lice.Zato cemo iduci put kad se sretnemo fino popricati oko svega(može i uz neku janjetinu iz naše Like)pa ceš mi tom prilikom moci reci/pitati sve što te zanima.Ja osobno o tebi mislim sve ono što sam napisao(da ne mislim ne bih ti ni pružao ruku uvijek kad se vidimo),ali isto tako me još uvijek cudi tvoja žestina u ovom topicu koja mislim da ti nije donijela ništa dobrog i ne znam što si ovom raspravom uopce htio postici.
I da te ispravim odnosno popravim - radi se doslovno o 5 komada svakog izdanja jer upravo toliko je potrebno da ja prodam kako bih mogao sebi kupiti primjerak.Jebiga,moja primanja nažalost nisu tolika da si te stripove mogu tek tako priuštiti, pa mi ovo dode kao dobar nacin da to napravim.Ako neko smatra da je to loše i ako sam ja jedini takav slucaj,onda neka mi se kaže pa to više necu raditi.Eto toliko od mene,vidimo se na CRŠ ili možda cak u Saborskom(Ogulinu)ako budem išao dolje za dan mrtvih. |
Bond.James Bond. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 18/10/2009 : 21:36:00
|
quote: Originally posted by cronos six
libellus je carstvo,i smrt za fals izdavace!falseri predsoji vam bitka s najboljima!
Telleru,evo ko je najveci Libellusov jurisnik   |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7984 Posts
Posted - 18/10/2009 : 21:47:16
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by cronos six
libellus je carstvo,i smrt za fals izdavace!falseri predsoji vam bitka s najboljima!
Telleru,evo ko je najveci Libellusov jurisnik  
ma sad uzivam,zena u belgrade,a ja slusam abbu-take chance of me. iskreno,al kad neko pridje libellusu,fibri,b.putu tada mozemo da komentarisemo do jutra.neka jednom za sva vremena shvate izdavaci da sve sto izdaju "kolekcionari"zele od prvog broja.tirazi recimo zagora,sibaju odlicno,ali kad klinci odrastu i smanji se tiraz ostajemo nas nekolicina odraslih odavno i zato nam je potreban libellus i tacka.    |
 |
|
Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 18/10/2009 : 22:06:26
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by dveribad Dado,ne provociram i žao mi je što to tako doživljavaš.Iznio sam primjedbu zašto odmah napadnete covjeka jer misli da su vam stripovi preskupi.Pohvalio sam kvalitet izdanja,vaš sam redoviti kupac i konstatiram da odlicno zaradujete.Što je tu tako strašno. Možda je i griješim,ali kad vec navodiš Markovo objašnjenje oko cijena,ja sam zakljucio sljedece:Trebam odštampat tvrdi album od domaceg autora.Album je poprilicna mrcina od preko 400 stranica.Tražeci ponude tiskara,najskuplja je okruglo 28,00 kuna po primjerku.Znaci-tvrdi uvez,preko 400 stranica,crno bijeli,placena priprema i sve ostalo.Nikako ne mogu navuc 51,00 kuna koliko je Marko naveo za Marije.Ok,prihvacam tih 51,00 kuna troška.Navedeno je da je veleprodajna cijena bila 85,00 kuna.Zakljucak je sljedeci:-ti Martiji giganti su u stripotekama 135,00 kuna,što bi znacilo da ovi u stripoteci zaraduju 50,00 kuna po jednom gigantu.Ako je to istina,ocito sam ja u ovom slucaju u krivu.Znaci deru vlasnici stripoteka?To sam trebao zakljucit iz tvoje napomene???
Na koji tiraz? Nema apsolutno nikakve šanse da tisak 400 c/b stranica košta 28 kuna za tiraz od 500 komada. APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE. Buduci da ja ne volim pricati u prazno, niti bez konkretnih argumenata, evo još malo dokumentacije - pa da se dodatno ogolim, jer Dado sigurno nece, a ja sam ionako dopola gol, pa cemu onda skrivati i carape: http://www.stripovi.com/temp/PakaoPonuda.pdf
Drugim rijecima, mi smo stvarno idioti kad placamo 70 kuna nešto sto bi mogli dobiti za, brat bratu, 30-tak.
Što se MM giganta tice - u to je vrijeme, za prva dva giganta, cijena bila 115 kuna, cisto za tvoju informaciju. Kad vec ideš pisati, onda prvo provjeri podatke.
Daleko zanimljivije od ove prepirke je podatak koji ovdje vidimo, ako se ne varam, a to je da ide reprint Pakla. Tko bi to rekao prije godinu dana. Libellus je vec poceo raditi reprinte a sad i Fibra, to su odlicne vijesti, znaci da se nešto ipak proda nakon nekog vremena. |
There Is a Light That Never Goes Out |
 |
|
Topic  |
|
|
|