forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

kohorta
Starting Member

77 Posts

Member since 26/11/2007

Posted - 18/10/2009 : 22:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kohorta a Private Message
Ovo zvuci kao zene u PMS-u .
Niti se da slusati, jos manje citati.

P.S.
Buduci da je topic o Libellusu, sve pohvale od mene.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 18/10/2009 : 22:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Ratko,nemoj mi zamjerit ako ovo bude moj zadnji post na ovu temu jer nisam baš tako vješt rijecima kao ti pa ti više necu replicirati,nego cemo radije uživo.Uvlacenje u diskusiju osoba koje ne sudjeluju u raspravi kako bi se skrenulo od teme baš i nije najkorektnije od tebe,ali dobro,ja to necu raditi.I te sitne provokacije me takoder ne mogu izbaciti iz takta ali kao što je Markos rekao,to je tvoj nacin pisanja pa neka bude.Malo me samo rastužila cinjenica da smo se toliko puta sreli, a nikad me nisi upitao oko ovoga,sve do ove diskusije.Ako me nešto smeta je kad mi neko nešto govori(ili misli) iza leda a ne kaže mi to u lice.Zato cemo iduci put kad se sretnemo fino popricati oko svega(može i uz neku janjetinu iz naše Like)pa ceš mi tom prilikom moci reci/pitati sve što te zanima.Ja osobno o tebi mislim sve ono što sam napisao(da ne mislim ne bih ti ni pružao ruku uvijek kad se vidimo),ali isto tako me još uvijek cudi tvoja žestina u ovom topicu koja mislim da ti nije donijela ništa dobrog i ne znam što si ovom raspravom uopce htio postici.

I da te ispravim odnosno popravim - radi se doslovno o 5 komada svakog izdanja jer upravo toliko je potrebno da ja prodam kako bih mogao sebi kupiti primjerak.Jebiga,moja primanja nažalost nisu tolika da si te stripove mogu tek tako priuštiti, pa mi ovo dode kao dobar nacin da to napravim.Ako neko smatra da je to loše i ako sam ja jedini takav slucaj,onda neka mi se kaže pa to više necu raditi.Eto toliko od mene,vidimo se na CRŠ ili možda cak u Saborskom(Ogulinu)ako budem išao dolje za dan mrtvih.

Aco,zamjeri ili prebaci koliko hoceš.Oprosti ako sam te zacudio žestinom,ali ja svakako nisam tebe uvlacio u raspravu.To što si ti odlucio nešto napisati je stvar tvoje prosudbe i morala,kao i tvoje prodaje stripova.Iskreno mi je žao što ti nisi u mogucnosti priuštit si libellus-ova stripove,pa moraš prodat 5 da zaradiš za sebe primjerak.Koliko je to korektno,razmisli još jednom.Osobno nisam sklon olajavanju iza leda i vjerojatno si primjetio da cesto javno napišem što mislim ili sam ucinio(dobro ili loše).
Ako ima još takvih slucajeva,molio bih te da ih navedeš.Bio bih ti zahvalan! Nije ništa osobno,ali meni to nije fer,najmanje prijateljska gesta.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 18/10/2009 : 22:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by dveribad
Dado,ne provociram i žao mi je što to tako doživljavaš.Iznio sam primjedbu zašto odmah napadnete covjeka jer misli da su vam stripovi preskupi.Pohvalio sam kvalitet izdanja,vaš sam redoviti kupac i konstatiram da odlicno zaradujete.Što je tu tako strašno.
Možda je i griješim,ali kad vec navodiš Markovo objašnjenje oko cijena,ja sam zakljucio sljedece:Trebam odštampat tvrdi album od domaceg autora.Album je poprilicna mrcina od preko 400 stranica.Tražeci ponude tiskara,najskuplja je okruglo 28,00 kuna po primjerku.Znaci-tvrdi uvez,preko 400 stranica,crno bijeli,placena priprema i sve ostalo.Nikako ne mogu navuc 51,00 kuna koliko je Marko naveo za Marije.Ok,prihvacam tih 51,00 kuna troška.Navedeno je da je veleprodajna cijena bila 85,00 kuna.Zakljucak je sljedeci:-ti Martiji giganti su u stripotekama 135,00 kuna,što bi znacilo da ovi u stripoteci zaraduju 50,00 kuna po jednom gigantu.Ako je to istina,ocito sam ja u ovom slucaju u krivu.Znaci deru vlasnici stripoteka?To sam trebao zakljucit iz tvoje napomene???

Na koji tiraz? Nema apsolutno nikakve šanse da tisak 400 c/b stranica košta 28 kuna za tiraz od 500 komada. APSOLUTNO NIKAKVE ŠANSE.
Buduci da ja ne volim pricati u prazno, niti bez konkretnih argumenata, evo još malo dokumentacije - pa da se dodatno ogolim, jer Dado sigurno nece, a ja sam ionako dopola gol, pa cemu onda skrivati i carape:
http://www.stripovi.com/temp/PakaoPonuda.pdf

Drugim rijecima, mi smo stvarno idioti kad placamo 70 kuna nešto sto bi mogli dobiti za, brat bratu, 30-tak.

Što se MM giganta tice - u to je vrijeme, za prva dva giganta, cijena bila 115 kuna, cisto za tvoju informaciju.
Kad vec ideš pisati, onda prvo provjeri podatke.

Marko,ja u AKD-u ne želim štampati stripove niti me to zanima,niti smatram da su oni nekakva ekstra klasa.Osim toga,nije tajna da iz te štamparije albumi završavaju kod raznih dilera po Zagrebu.
Takoder nema potebe da iznosiš ovakav podatak jer je to najskuplji i po stranicama najdeblji album.PAKAO,zar ne?Koliko se sjecam,u prodaji je bio preko 300 kuna?
Da,Marti je bio u pocetku 115.Ako vlasnik striparnice zaradi 30 kn,nije ni to malo,zar ne?
Dobro,kad si ti to "ogolio",skenirat cu i ja cijenu štampe Bednjanceva albuma i prikazati ponude nekoliko tiskara.Ipak,hvala ti na trudu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 18/10/2009 : 22:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ja ti iznosim ponudu za strip koji je vrlo slican stripu iz tvog primjera. Dakle, imas tvrdi uvez, 400 c/b stranica - ti tvrdis da to mozes dobiti za 28 kuna i da je to najskuplja ponuda. Ja ti dajem jednu od najjeftinijih ponuda koju ja imam za Pakao, a on je samo 150-tak stranica deblji od tvog primjera, a cijena je 2 i po puta veca. Dakle, nesto ne stima. Ili sam ja idiot i placam tisak 2 i po puta skuplje ili u tvojoj ponudi ima neka greska. Postoje indikacije da sam idiot, vidljive su ovih dana po forumu po kolicini nepotrebnih podataka koje podastirem javnosti, ali opet, _toliki_ idiot da bi se razbacivao tisucama kuna, nadam se da nisam.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7984 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 18/10/2009 : 22:59:14  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
opet jebe mi se,nek stampa libellus do mile volje!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 18/10/2009 : 23:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ja ti iznosim ponudu za strip koji je vrlo slican stripu iz tvog primjera. Dakle, imas tvrdi uvez, 400 c/b stranica - ti tvrdis da to mozes dobiti za 28 kuna i da je to najskuplja ponuda. Ja ti dajem jednu od najjeftinijih ponuda koju ja imam za Pakao, a on je samo 150-tak stranica deblji od tvog primjera, a cijena je 2 i po puta veca. Dakle, nesto ne stima. Ili sam ja idiot i placam tisak 2 i po puta skuplje ili u tvojoj ponudi ima neka greska. Postoje indikacije da sam idiot, vidljive su ovih dana po forumu po kolicini nepotrebnih podataka koje podastirem javnosti, ali opet, _toliki_ idiot da bi se razbacivao tisucama kuna, nadam se da nisam.

Ne znam,ali bit ce vrlo znakovito usporediti to.Kad budu gotovi,pregledat cemo ih u detalje.Sumnjam da je AKD toliko kvalitetnija štamparija od ostalih,ali najbolje da pricekamo pa cemo usporedit.Od tiska,do uveza.Ipak,150-tak stranica, vecina strip albuma niti nema,ali propitat cu koliko bi bio tisak jedne takve "mrcine",cisto radi usporedbe.
Ti podaci su javno dostupni bilo kome,jedina je stvar da li to nekoga interesira ili ne,pa ce si dat truda i saznat.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 19/10/2009 : 07:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by cronos six

libellus do smrti.

sudeci po smajliju i dalje...ili bolje receno i dolje

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 19/10/2009 : 07:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by Nostromo

Daleko zanimljivije od ove prepirke je podatak koji ovdje vidimo, ako se ne varam, a to je da ide reprint Pakla. Tko bi to rekao prije godinu dana. Libellus je vec poceo raditi reprinte a sad i Fibra, to su odlicne vijesti, znaci da se nešto ipak proda nakon nekog vremena.

i to ne u smanjenoj tiraži vec koliko je išla i prva serija svaka cast
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19585 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/10/2009 : 09:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
bravo za Pakao i Markosa!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/10/2009 : 09:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by Nostromo

Daleko zanimljivije od ove prepirke je podatak koji ovdje vidimo, ako se ne varam, a to je da ide reprint Pakla. Tko bi to rekao prije godinu dana. Libellus je vec poceo raditi reprinte a sad i Fibra, to su odlicne vijesti, znaci da se nešto ipak proda nakon nekog vremena.

i to ne u smanjenoj tiraži vec koliko je išla i prva serija svaka cast

Nisam jos odlucio, ali gotovo sigurno da cu ici na reprint, da. Nema smisla tiskati manje, da tiskam 250, kostao bi bog te pitaj koliko. 350-400 kuna. Tiskati 500 je veliki rizik, ali neka. Ovako ce kostati isto, a to ionako u startu nije bilo malo. Mada, nadam se da je sad bar malo jasnije odakle onakva prodajna cijena.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 19/10/2009 : 09:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
vec vidim gdje ce se naci prigovori na istu cjenu reprinta uz isti tiraž
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/10/2009 : 13:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Jedan od drazih stripova u mojoj kolekciji i jedini za koji ne mogu da pronadjem odgovarajucu kesu da ga upakujem
Ne vrede ni one od 5L za Gigante
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 19/10/2009 : 14:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
za markosa i dadu
znaci fibra i libellus
ma dajte frendovi, prestanite se izvinjavat
nemate nikakve potrebe ni da iznosite sve te podatke, zaboga
dobro radite, i to je sve
što su se sad dvojica upicila na vas (mislim naravno dveribada i krugera), ma dajte zanemarite
pa nije njima bitna cena vaših stripova
tu su drugi motivi
jedno je sigurno gušt svadjanja a verovatno postoji još štošta
frapiralo me i to, kako se pocelo podjebavat acu
ma dajte...
covek povremeno proda par primjeraka, po veoma dobroj ceni, da zaradi primjerak za sebe
ali ni njemu to ne treba objašnjavti, zaboga
isto, kad se pocelo zezat naše društvo stripoholik u ljubljani, kad smo organiziral nabavke stripove u srbiji i hrvatski
i kad smo imali sajmovi i tamo se prodavalo
cak je bilo reci, da ce se poslati inšpekciju, jer to društvo nelegalno radi
a zašto?
pa ocito, jer neko manje proda, jer je preskup
a onda ce se sve svoditi na konkurenciju i nekakvo prijateljstvo, ajme
dajmo, molim vas, ko tu najviše zaradjuje
pa preprodavaci
javljaju se oni, koji služe mastne pare na aukcijama
i šta kažu
pa takve su cene, pa šta
a bune su nad cenama fibre i libellusa
a drugi
koji šute
e, to su striparnice
koliko one zaradjuju u poretku sa izdavacima
dobro, dobro
neka neko navede cene ljubljanske striparnice
bicete frapirani, kolko je to skupo
pravi se veliki profit, verujte mi
a vi nad izdavace, ajde
kupujte, ako vam paše
a ne kupujte, ako vam ne paše
eto, ja ne dolazim na aukcije, jer mi ne paše
isto ne kupujem skupe stripove u striparnicama, jer mi ne paše
a da mi ne paše kupovat fibre i libellusa i fibre, isto ne bi kupovao
znaci, po mome, zbilja je dosta ovog sranja
momci, ovo se totalno preteralo
budite dobro
svi

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/10/2009 : 14:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

Jedan od drazih stripova u mojoj kolekciji i jedini za koji ne mogu da pronadjem odgovarajucu kesu da ga upakujem

nabavi one mrtvacke kese s patenton

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/10/2009 : 14:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:

nabavi one mrtvacke kese s patenton

Gde li se pa to seti
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/10/2009 : 14:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
neprekidno mi padaju razne pizdarije napamet

Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 19/10/2009 : 18:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
baš sam sad nešto proverio
evo
u ljubljanskoj striparnici
integral cartlanda košta 44 eura
no, kažite mi onda
ko profitira i zaradjuje na stripovima

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/10/2009 : 18:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
A koliko je najamnina striparnice, ipak je ono trgovacki centar i ne sumnjam da su rente paprene, kolike su obaveze, porezi, place, režije, možda carine, špedicija, kazne...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 19/10/2009 : 18:48:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
da, da

a kolko skonto mu daje izdavac?
10% 20% 30% više?
meni niko ne treba polagat racune,
ni Fibra, ni Libellus, ni Bernard, ni Buch
samo što je skupo, skupo je
preskupo, dabome...

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/10/2009 : 19:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Naravno da je skupo ali, trenutno nam je štošta skupo. Pa možda i rabat i veliki dio marže pojedu troškovi... možda. Na žalost najlošije u ciloj prici prolaze izdavaci... pogotovo oni koji su tek na tržištu par godina a slijede visoke standarde i nije još poceo povrat uloženog.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 19/10/2009 : 19:11:36  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Naravno da je skupo ali, trenutno nam je štošta skupo. Pa možda i rabat i veliki dio marže pojedu troškovi... možda. Na žalost najlošije u ciloj prici prolaze izdavaci... pogotovo oni koji su tek na tržištu par godina a slijede visoke standarde i nije još poceo povrat uloženog.

najlosije prolaze kupci oni placaju sve...
a povrat moguc tek nakon x desetaka godina ako skupis sve i bude jos zivih metuzalema koji to citaju
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 19/10/2009 : 20:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
da, najlošije prolazu i izdavaci i kupci
slažem se renky
slažem se rommel
zbog toga mislim, da je krajni cas, da se prestane zajebavat i libellus i fibru
ko jih ne voli, neka jih ne kupuje
i to je to

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 19/10/2009 : 20:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Kod mene ono:nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftine stripove,tako da gledam ako moze ikako da kupim neki skuplji strip .
Sreca da postoje ljudi sto izdaju ovako dobra i kvalitetna izdanja,bas su mi uljepsali zivot zadnjih godina.
Normalno prosjecnom kolekcionaru nije bas lako pratiti sve stripove koji izlaze iako bi to mnogi zeljeli.
Najbolje se pokriti koliko je covjek dug,uzivati u onom sto nam je na dohvat ruke a sto je podalje ne ceznuti previse za tim.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 19/10/2009 : 20:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
kad ljudi svate i prihvate da ne mogu imat sve šta žele u životu,
postanu mnogo zadovoljniji&manje frustrirani

Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16753 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 19/10/2009 : 20:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
umjesto kaj trkeljate dajte objesite najave za albume ridobradog

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.92 seconds. Snitz Forums 2000