forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

risbozg
Advanced Member

Croatia
16756 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/10/2009 : 12:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
a di su naslovnice ridobradog ... vec mi je trebal biti na polici a još nema ni najave ... koma

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16756 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 23/10/2009 : 12:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

po mome za sve ovo je krivac MARKOS ....on je prvi pocel sa izdavanjem ken parkera u hc - 500 komada i to je izdaval najviše zbog sebe... a onda su d&d poceli zbog sebe izdavat martja,tex-a i nevera po istom principu....a onda smo došli do danas

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 12:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by Vjeko1980
Pa jebemu miša daj i HC i SC kiosk izdanje pa nek si kolekcionari napucavaju ego i piše, a djecici (i meni) daj da si kupim ono kaj vole! Ako može AF Klasik ne vidim razloga zašto nebi i Marti ili Nik Rajder?!?

Možda je krivo ispalo, nije mi bila namjera usporedivati popularnost AF i Nik Rajdera jer to jednostavno neusporedivo.. Ali mi nije baš jasan stav "OK, pokušat cu napravit i prodat 500 komada Nika Radjera u HC, ali necu pokušat napraviti i prodat 1000 komada istog tog stripa u SC koji bi se prodavao i po kioscima i koji bi si svatko mogao i htio priuštiti"
Teorija da bi u tom slucaju izdavac bio u minusu mi je neprihvatljiva, jer je i tiskanje + oszali troškovi takvih izdanja vjerojatno puno niža, tako da bi se zasigurno i pokrili sa cijenom do 20 kn po komadu..
Možda zarada ne bi bila kao na HC, ali to sasma drugi par kobasica
Ovo je moj stav i razmišljanje koje uopce ne treba biti mjerodavno niti se izdavaci s njime moraju zamarati niti se ko treba osjecat napadnut.. I dalje sam mišljenja da strip mora bit prije svega strip, a ne bezlicna sterilna knjižurina koju jedva držim u rukama ili listam dok sjedim za stolom.. Brate mili ocu se izvaliti na krevet prefrknut strip po pola i citat ga ležecki
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 13:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Tisucu komada ne može ici na kioske.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 13:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Tisucu komada ne može ici na kioske.

OK, a koliko može?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 13:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
5000

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 13:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
U stvari, da ne budem jedan od dezinformatora, može manje. Recimo kao Teller no onda su to tocno odredeni kiosci a znaš šta to povlaci za sobom. Necu spominjati da time idu troškovi gore nego pokrivenost po kioscima nece biti kao kod tiraža od 5000 ili 8000 što je i razumljivo. Buduci da više ne postoje u Tisku ( jedinom relevantnom distributeru ) referenti prodaje lutrija je koliko ce na neke kioske stici brojeva ili hoce li uopce stici. Sad ne znam tocan broj kioska ali ima ih toliko da 1000 primjeraka ne može sve pokriti pa da ide i po samo jedan komad na svaki... a to je neizvodivo.

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 13:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Mislim da se jednostavnom racunicom može doci do zakljucka da li je to isplativo.. Možda je rizik veci ili je zarada manja (pardon RUC, jer zarade ustvari ni nema kao što smo culi nebrojen puta) ali za nekoga ko stvarno voli strip to stvarno ne bi trebao biti problem.. Držim da bi se Marti mogao prodavati u nakladi od 5000 primjeraka, možda cak i Nik pa i Ken Parker.. Ali problem je što su HC izdanja iskristalizirala strip klijentelu, što one koji si to mogu priuštiti, što one kojima je to "must have" proizvod.. Koji djecarac si može priuštiti dat 100 kn (ili koliko vec koštaju) za stare brojeve Martija ili Nika Rajdera ili bilo cega što ga zanima..
Ja iskreno nemam taj problem, meni se ta izdanja jednostavno ne svidaju, ali bi volio kad bi neko od izdavaca imao sluha da ti strip junaci budu dostupni i ljudima slabije platežne moci..
Vidio sam taj žar u ocima kod klinaca kad pricaju o strip junacima dok smo djelili stripove na sajmu udruga u Karlovcu.. Znaju one junake kojih ima na kiosku ili one koje su citali jer im je stari dozvolio da dirnu u kolekciju starih izdanja.. Više nego ugodno sam se iznenadio i to je buducnost.. Stari prdonje poput nas ionako cemo vjerojatno bit pokopani sa svojim neprocjenjivim kolekcijama, ali klince treba usmjeriti ka stripu (ako su vec pokazali interes) a to se može jeftinim kiosk izdanjima..
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/10/2009 : 13:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Rekao sam da više necu o ovome raspravljati, pa necu. Ja sam iznio milijun argumenata, konkretne brojke, potkrijepljene dokumentima itd itd, tko mi vjeruje, vjeruje, a tko ne vjeruje, što cu mu ja.

Samo cu, po zadnji put, komentirati ovakvu neku recenicu: " Držim da bi se Marti mogao prodavati u nakladi od 5000 primjeraka, možda cak i Nik pa i Ken Parker.." Objasni mi, molim te, kojom logikom si došao do zakljucka da bi se Marti na kioscima prodavao u 5000, ako se trenutno prodaje u 800? Kojom logikom bi se npr. Ken Parker prodavao u 5000, ako se Zagor proda u 3000? Itd itd. Muka mi je, stvarno mi je muka citati ovakve komentare. Svi su strucnjaci, svi znaju kako bi se nešto sigurno odlicno prodavalo, svi znaju što i kako treba napraviti, a nemaju pojma o stvarnim prodajnim rezultatima, niti o situaciji u izdavaštvu i distribuciji. Ali dobro, u zemlji koja ima 4 milijuna nogometnih izbornika, nije cudo što postoji pet tisuca strip izdavaca.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 23/10/2009 : 14:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

po mome za sve ovo je krivac MARKOS ....on je prvi pocel sa izdavanjem ken parkera u hc - 500 komada i to je izdaval najviše zbog sebe... a onda su d&d poceli zbog sebe izdavat martja,tex-a i nevera po istom principu....a onda smo došli do danas

Jadni Markos, za sve je kriv...
Ali ne krivi ga i za ono sto nije. Ideja za Ken Parkerom je bila i moja, po uzoru na DD colezzione book,
a onda smo otkrili da je u isto vrijeme i Markos razmisljao o Kenu, i odlucili to raditi skupa, ostalo je povijest.
I naravno da se sva nasa izdanja rade prvenstveno za svoj gust, a onda i za istomisljenike.

A za Ridjobradog ne brini, uskoro. Najave nema jer nam Francuzi otezu s naslovnicama, pa bi bilo nezgodno da
pravimo najavu samo s knjiznim blokom i impresumom, bez naslovnice...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne

Edited by - Dado on 23/10/2009 14:02:41
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 14:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:

Rekao sam da više necu o ovome raspravljati, pa necu. Ja sam iznio milijun argumenata, konkretne brojke, potkrijepljene dokumentima itd itd, tko mi vjeruje, vjeruje, a tko ne vjeruje, što cu mu ja.

Samo cu, po zadnji put, komentirati ovakvu neku recenicu: " Držim da bi se Marti mogao prodavati u nakladi od 5000 primjeraka, možda cak i Nik pa i Ken Parker.." Objasni mi, molim te, kojom logikom si došao do zakljucka da bi se Marti na kioscima prodavao u 5000, ako se trenutno prodaje u 800? Kojom logikom bi se npr. Ken Parker prodavao u 5000, ako se Zagor proda u 3000? Itd itd. Muka mi je, stvarno mi je muka citati ovakve komentare. Svi su strucnjaci, svi znaju kako bi se nešto sigurno odlicno prodavalo, svi znaju što i kako treba napraviti, a nemaju pojma o stvarnim prodajnim rezultatima, niti o situaciji u izdavaštvu i distribuciji. Ali dobro, u zemlji koja ima 4 milijuna nogometnih izbornika, nije cudo što postoji pet tisuca strip izdavaca.

Da li govoriš o redovnom Martiju koji ide na kioske i prodaje se u 800.. Ako je tako onda mi stvarno neke stvari nisu jasne Kako se Strip agentu (za 800 komada) tj. Ludensu (za 3000 komada) onda isplati uopce to izdavati u tako maloj tiraži tj. prodaji.. Koliko sam shvatio ispod 5000 ne dolazi u obzir uopce tiskati..
Ocito sam glup..
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 14:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Mislim da se jednostavnom racunicom može doci do zakljucka da li je to isplativo..

Daj racunicu.
quote:
Možda je rizik veci ili je zarada manja (pardon RUC, jer zarade ustvari ni nema kao što smo culi nebrojen puta) ali za nekoga ko stvarno voli strip to stvarno ne bi trebao biti problem..

Rizik je veci i imamo Ludens i Strip Agent na kioscima, pa se opet pljuje po njima a eto "stvarno vole strip".
quote:
Držim da bi se Marti mogao prodavati u nakladi od 5000 primjeraka, možda cak i Nik pa i Ken Parker..

Slabo držiš, provjeri podatke koliko se primjeraka Kena prodalo u Srbiji na kioscima. A relevantan podatak za HR je prodaja Martija i Zagora.
quote:
Ali problem je što su HC izdanja iskristalizirala strip klijentelu, što one koji si to mogu priuštiti, što one kojima je to "must have" proizvod..

Ne nego su HC izdanja realnost ( koju ne podržavam iz brojnih razloga pa i onih koje ti navodiš ) ali zdrav razum govori drugacije.
quote:
Koji djecarac si može priuštiti dat 100 kn (ili koliko vec koštaju) za stare brojeve Martija ili Nika Rajdera ili bilo cega što ga zanima..
Ja iskreno nemam taj problem, meni se ta izdanja jednostavno ne svidaju, ali bi volio kad bi neko od izdavaca imao sluha da ti strip junaci budu dostupni i ljudima slabije platežne moci..
Vidio sam taj žar u ocima kod klinaca kad pricaju o strip junacima dok smo djelili stripove na sajmu udruga u Karlovcu.. Znaju one junake kojih ima na kiosku ili one koje su citali jer im je stari dozvolio da dirnu u kolekciju starih izdanja.. Više nego ugodno sam se iznenadio i to je buducnost.. Stari prdonje poput nas ionako cemo vjerojatno bit pokopani sa svojim neprocjenjivim kolekcijama, ali klince treba usmjeriti ka stripu (ako su vec pokazali interes) a to se može jeftinim kiosk izdanjima..

Ne možeš me nikako uvjeriti da bi klinci kupovali reprint Martija od prvog broja više nego što ga kupuju sada ( a ne kupuju ga i to je tužna istina ). Prodalo bi se možda malo više jer bi stare prdonje poput mene kupili iz nostalgije ili zbog cinjenice da su te epizode kvalitetnije + plus pokoji povremeni konzument dok ceka vlak ili autobus.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 14:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Da li govoriš o redovnom Martiju koji ide na kioske i prodaje se u 800.. Ako je tako onda mi stvarno neke stvari nisu jasne Kako se Strip agentu (za 800 komada) tj. Ludensu (za 3000 komada) onda isplati uopce to izdavati u tako maloj tiraži tj. prodaji.. Koliko sam shvatio ispod 5000 ne dolazi u obzir uopce tiskati..
Ocito sam glup..

Da, prodaje se u 800 + 100 u Bih i pokoji primjerak okolo. Velikim tiražima postižu manje cijene, vecu zastupljenost na kioscima i životare od remitende. I sve ce se prodati jednog dana no "jednostavnom" racunicoj probaj izracunati koliki se kapital ulaže...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 23/10/2009 : 14:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Kako se Strip agentu (za 800 komada) tj. Ludensu (za 3000 komada) onda isplati uopce to izdavati u tako maloj tiraži tj. prodaji.. Koliko sam shvatio ispod 5000 ne dolazi u obzir uopce tiskati..
Ocito sam glup..

Brkaš nakladu i prodane primjerke.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 14:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:

quote:

Mislim da se jednostavnom racunicom može doci do zakljucka da li je to isplativo..

Daj racunicu.
quote:
Možda je rizik veci ili je zarada manja (pardon RUC, jer zarade ustvari ni nema kao što smo culi nebrojen puta) ali za nekoga ko stvarno voli strip to stvarno ne bi trebao biti problem..

Rizik je veci i imamo Ludens i Strip Agent na kioscima, pa se opet pljuje po njima a eto "stvarno vole strip".
quote:
Držim da bi se Marti mogao prodavati u nakladi od 5000 primjeraka, možda cak i Nik pa i Ken Parker..

Slabo držiš, provjeri podatke koliko se primjeraka Kena prodalo u Srbiji na kioscima. A relevantan podatak za HR je prodaja Martija i Zagora.
quote:
Ali problem je što su HC izdanja iskristalizirala strip klijentelu, što one koji si to mogu priuštiti, što one kojima je to "must have" proizvod..

Ne nego su HC izdanja realnost ( koju ne podržavam iz brojnih razloga pa i onih koje ti navodiš ) ali zdrav razum govori drugacije.
quote:
Koji djecarac si može priuštiti dat 100 kn (ili koliko vec koštaju) za stare brojeve Martija ili Nika Rajdera ili bilo cega što ga zanima..

Ne možeš me nikako uvjeriti da bi klinci kupovali reprint Martija od prvog broja više nego što ga kupuju sada ( a ne kupuju ga i to je tužna istina ). Prodalo bi se možda malo više jer bi stare prdonje poput mene kupili iz nostalgije ili zbog cinjenice da su te epizode kvalitetnije + plus pokoji povremeni konzument dok ceka vlak ili autobus.

Slažem se, na baratam tim brojkama tako dobro, ali nema ni potrebe jer sam se povodio za tvojom cifrom od 5000 komada.. Obzirom da vidim da ima kiosk izdanja i to u poprilicnoj mjeri samo sam povukao paralelu.. Kako je onda tim izdavacima isplativo gurat kiosk izdanja (tj. nisu još propali) a Martija, Nika Rajdera ili Kena nije isplativo stavit u kioske?!? Jebemu mišica maloga pa Maxmagnus i nije neki planetarno poznati strip (ja ga osobno volim i imam Superstripovu izdanja), cek bi rekao smiješan po popularnosti u usporedbi sa Martijem, pa opet gura na kioscima (valjda još uvijek gura)??

I ne slažem se da to nebi poguralo klince da kupuju više.. 20 kn i 100 kn je razlika, velika, negdje oko 5 puta rekao bih
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 14:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:

quote:
Kako se Strip agentu (za 800 komada) tj. Ludensu (za 3000 komada) onda isplati uopce to izdavati u tako maloj tiraži tj. prodaji.. Koliko sam shvatio ispod 5000 ne dolazi u obzir uopce tiskati..
Ocito sam glup..

Brkaš nakladu i prodane primjerke.

Ma ne brkam, samo usporedujem nakladu i prodaju na kioscima.. Pretpostavio sam da Marti nema nakladu od 10000 primjeraka ako se proda samo 800, ili možda griješim..
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 15:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Nisu propali iz razloga što Strip Agent ima Alan Forda koji je "zlatna koka", ne u pogledu velike zarade nego više kao infuzija za ostala kiosk izdanja. Ludens ima Zagora u svim bojama i oblicima i tako u krug dok ne stigne neka lova i od remitende ( paketa ) pa se životarenje nastavlja. Tu ukljucujem i MaxM i objašnjenje zašto još uvik ima stripova na kioscima.
Dobro, a di su sad ti klinci? Viruj mi podatak o 800 prodanih primjeraka je tocan. Di su? Prodavalo se isto i po 16, 18 i 25. Kao što ce biti i sa 30 ( ako cijena ostane takva ). Toliko je MM fanova i tocka. Nema klinaca, nema buducnosti... finito. Na žalost!

Edited by - Renky on 23/10/2009 15:02:43
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 23/10/2009 : 15:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
quote:

Nisu propali iz razloga što Strip Agent ima Alan Forda koji je "zlatna koka", ne u pogledu velike zarade nego više kao infuzija za ostala kiosk izdanja. Ludens ima Zagora u svim bojama i oblicima i tako u krug dok ne stigne neka lova i od remitende ( paketa ) pa se životarenje nastavlja. Tu ukljucujem i MaxM i objašnjenje zašto još uvik ima stripova na kioscima.
Dobro, a di su sad ti klinci? Viruj mi podatak o 800 prodanih primjeraka je tocan. Di su? Prodavalo se isto i po 16, 18 i 25. Kao što ce biti i sa 30 ( ako cijena ostane takva ). Toliko je MM fanova i tocka. Nema klinaca, nema buducnosti... finito. Na žalost!

koliko se proda spidermana?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 15:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Mord

quote:

Maloprije san tija u komentaru Vjeki napisati "nema planetarno poznatih stripova" na našim kioscima citirajuci njega a onda san se sitija S-M/X-men ( i njihovih surogat izdanja ) i odusta jer bi se sigurno poceli nabrajati Miki Maus, Witch ( koji je puhnija ako se ne varam ). No prodaja nije sjajna, dapace znam da me iznenadilo jer nije ni blizu cifri koju sam ja zamišlja da mogu dostici ipak "planetarno popularni" stripovi. Ne znam tocan podatak odnosno zaboravija san ga pa da ne lupam. Malo... Zbog toga i moj pesimistican ton. Jbga...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/10/2009 : 15:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Sad ce Nebi skociti s urotama..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/10/2009 : 16:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Neke stripove imamo u kioscima.
Neke stripove nemamo u kioscima.
Karte su podjeljene. Neki žale, neki slave.
Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja, Mali Rendžer idu na kioske.
Ken Parker od prvog broja i Martin Mystere od prvog broja ne idu na kioske.
Ne zanima me zašto ne idu, ali razlog ne može biti potencijalno slabija prodaja od onih gore navedenih koji idu... Jer je logicno da Marti i Ken od prvog broja djeluju primamljivije nego Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja i Mali Rendžer.
Teoretski, moglo je biti i drugacije...
Možda je SD još onomad mogla krenuti sa Martijem, Krenom, Teksom, Mr.No od prvog broja i danas bi situacija sigurno bila drugacija...
No to je vec šbbkbb.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 16:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

3700, po ovome ovde:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=3998.msg118940#msg118940

(11. post odogo)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 16:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Neke stripove imamo u kioscima.
Neke stripove nemamo u kioscima.
Karte su podjeljene. Neki žale, neki slave.
Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja, Mali Rendžer idu na kioske.
Ken Parker od prvog broja i Martin Mystere od prvog broja ne idu na kioske.
Ne zanima me zašto ne idu, ali razlog ne može biti potencijalno slabija prodaja od onih gore navedenih koji idu... Jer je logicno da Marti i Ken od prvog broja djeluju primamljivije nego Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja i Mali Rendžer. Teoretski, moglo je biti i drugacije...
Možda je SD još onomad mogla krenuti sa Martijem, Krenom, Teksom, Mr.No od prvog broja i danas bi situacija sigurno bila drugacija...
No to je vec šbbkbb.

To je manje-više ono što sam ja htio reci samo sam to malo nezgrapnije rekao
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 16:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
E jbga, da su u Dnevniku objavljivali kako triba, bolji prijevod, bolji papir, originalne naslovnice, sve stranice itd. danas bi bilo manje onih koji traže reprinte pa bi izdavaci objavljivali više BD produkcije i ja zadovoljan. Eto...

@Obi
Kako misliš neli žale, neki slave... Izdavaci ili kupci? Bilo tko? Glupo, pa zašto bi slavili HC izdavaci ako im se nudi mogucnost "zarade" na kiosk izdanjima. Odnosno zašto bi kupcima HC izdanja bilo draže davati više love ako imaju mogucnost kupovine kiosk izdanja.

Nikako ne želite prihvatiti cinjenicu da nema zavjera. Jednostavno racunica opstanka neke usmjerava u jednom, neke u drugom pravcu. Libellus je odustao od kupovine prava na MV u trenutku kad su saznali da postoji mogucnost kiosk izdanja. Tek kad je to propalo pokrenuli su HC izdanje. Ajmo ih lincovati! Ma da! Svima nam je preskupo, naravno da je, no ako je to u vecini slucajeva izlaz? Ne znam, ali ja nemam problema sa tim što ne mogu sve kupiti, biram i kupujem meni drago koliko mogu. No nisam ljubomoran na one koji mogu kupiti sve. Da zbog toga krivim izdavace kosi se sa zdravim razumom.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 16:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:

3700, po ovome ovde:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=3998.msg118940#msg118940

(11. post odogo)

U dvi godine se štošta minja, plus, izvješca litnjih miseci su uvik jaca od zimskih
No nebitno, kad samo promislim kakvo je stanje sa stripom bilo, prezadovoljan sam ponudom. Kupit cu koliko mogu i dižem kapu svima koji su uložili novac u strip izdavaštvo. Dabogda se obogatili.

Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.76 seconds. Snitz Forums 2000