forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 23/10/2009 : 16:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Ne znam kako ali Julia je u naknadi od 500 kom išla na kioske,konkretno samo u mom gradu je bila na nekoliko(dok nije propala,više zbog cijene i formata).No pogledajte ovo: http://www.nacional.hr/clanak/48650/bratstvo-ljubitelja-stripa ,piše da su neka izdanja "potjerana"u HC zbog povecanja nameta izdavacima od strane Tiska,i zato ima malo novih izdanja,jer je isplativije kao HC,u maloj nakladi,i prodaja u stripotekama,i knjižarama,bar sam ja to tako shvatio,no vi prosudite sami.

#!??

Edited by - bvagner3 on 23/10/2009 16:55:08
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 16:46:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Napisao sam kako. Išla je ali samo ne ograniceni broj kioska. Uglavnom u regionalne centre. Gradac je mali a na 4 kioska nije doša ni jedan primjerak. Doduše i kiosci se gase, kako nece stripovi

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/10/2009 : 16:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

E jbga, da su u Dnevniku objavljivali kako triba, bolji prijevod, bolji papir, originalne naslovnice, sve stranice itd. danas bi bilo manje onih koji traže reprinte pa bi izdavaci objavljivali više BD produkcije i ja zadovoljan. Eto...

@Obi
Kako misliš neli žale, neki slave... Izdavaci ili kupci? Bilo tko? Glupo, pa zašto bi slavili HC izdavaci ako im se nudi mogucnost "zarade" na kiosk izdanjima. Odnosno zašto bi kupcima HC izdanja bilo draže davati više love ako imaju mogucnost kupovine kiosk izdanja.

Nikako ne želite prihvatiti cinjenicu da nema zavjera. Jednostavno racunica opstanka neke usmjerava u jednom, neke u drugom pravcu. Libellus je odustao od kupovine prava na MV u trenutku kad su saznali da postoji mogucnost kiosk izdanja. Tek kad je to propalo pokrenuli su HC izdanje. Ajmo ih lincovati! Ma da! Svima nam je preskupo, naravno da je, no ako je to u vecini slucajeva izlaz? Ne znam, ali ja nemam problema sa tim što ne mogu sve kupiti, biram i kupujem meni drago koliko mogu. No nisam ljubomoran na one koji mogu kupiti sve. Da zbog toga krivim izdavace kosi se sa zdravim razumom.

Ja ni ne mislim da ima zavjera. Pa stripovi su to, a ne Kenedijevo ubistvo. Upravo to usmeravanje u raznim pravcima podrazumijevam kada kažem da su karte podjeljene. Slave oni kojima se svida HC izdanje (bilo kupci, bilo izdavaci), a žale oni kojima se ne svida ili im je preskupo. Vjerovao ili ne, ne razmišljaju svi kao nas dvojica. Ima ljudi koji stvarno vole Bonelli strip u skupocjenom ruhu i ne bi ga mjenjali za jeftino kiosk izdanje.
Uglavnom se slažem s tobom, ali to ne znaci da sam zadovoljan... Jer ja bih stvarno više volio Bonellija u jeftinom kiosk izdanja. Nadam se da ta moja želja nece biti protumacena kao napad na nekoga jer to stvarno nije...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 23/10/2009 16:51:04
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 16:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:

E jbga, da su u Dnevniku objavljivali kako triba, bolji prijevod, bolji papir, originalne naslovnice, sve stranice itd. danas bi bilo manje onih koji traže reprinte pa bi izdavaci objavljivali više BD produkcije i ja zadovoljan. Eto...

@Obi
Kako misliš neli žale, neki slave... Izdavaci ili kupci? Bilo tko? Glupo, pa zašto bi slavili HC izdavaci ako im se nudi mogucnost "zarade" na kiosk izdanjima. Odnosno zašto bi kupcima HC izdanja bilo draže davati više love ako imaju mogucnost kupovine kiosk izdanja.

Nikako ne želite prihvatiti cinjenicu da nema zavjera. Jednostavno racunica opstanka neke usmjerava u jednom, neke u drugom pravcu. Libellus je odustao od kupovine prava na MV u trenutku kad su saznali da postoji mogucnost kiosk izdanja. Tek kad je to propalo pokrenuli su HC izdanje. Ajmo ih lincovati! Ma da! Svima nam je preskupo, naravno da je, no ako je to u vecini slucajeva izlaz? Ne znam, ali ja nemam problema sa tim što ne mogu sve kupiti, biram i kupujem meni drago koliko mogu. No nisam ljubomoran na one koji mogu kupiti sve. Da zbog toga krivim izdavace kosi se sa zdravim razumom.

Ali to je totalno pogrešna maksima - ko prica o urotama i zavjerama?!? I ne znam zašto se uvijek kada se spominje ta tema izdavaci dižu na zadnje noge i sipaju otrov?!?
Pa valjda ako se mi, koji se nazivamo ljubiteljima stripa, po tisuciti puta pitamo jedno te iste stvari, ocito je da nešto ne štima i a bi se moglo poboljšati!
Ma jasno je da nema tu urote, nego fali inicijative, a inicijative fali jer nema interesa tj. debele racunice (ne Dejana)

Uostalom ko može bit ljubomoran na stripove, ajde ako neko ima zgodnu ženu ili stancinu od 150 kvadrata, ali na stripove - pa sa takvima nešto ozbiljno ne štima
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 16:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Pa i ja bi volija ali... Ja bi volija da BD ide na kioske kao Talicni Tom ili Gaston. Volija bi... Stvarno bi.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 23/10/2009 : 16:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by Mord

koliko se proda spidermana?

3700, po ovome ovde:

http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=3998.msg118940#msg118940

(11. post odogo)

Dakle, imamo oko 3000 klinaca (ako pretpostavimo da ovih 700 cine kolekcionari i, neznam, stariji ljubitelji spidermana).

Ne znam kako se prodaje warcraft? To bi se isto trebali klinci kacit na to. Ali sumnjam da nesto moze biti popularnije od spidermana.

A ovo da se klinci ne kace na marti misteriju, bas i ne cudi. Cudi me cak i da je zagor jos uvijek tako popularan.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/10/2009 : 16:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
[quote]Originally posted by Vjeko1980
Pa valjda ako se mi, koji se nazivamo ljubiteljima stripa, po tisuciti puta pitamo jedno te iste stvari, ocito je da nešto ne štima i a bi se moglo poboljšati!
Ma jasno je da nema tu urote, nego fali inicijative, a inicijative fali jer nema interesa tj. debele racunice (ne Dejana)
[quote]

Ma urota je bilo receno više kao odgovor na podjelu karata.
Pa dobro, ajde ne štima, to znamo... Predloži šta uraditi za poboljšati stvari a bar ne izgubiti novac. Lako se jebat a da ne ude, kad je u pitanju tudi novac. Eto ti nudiš incijativu pa ajde, bi li krenija u izdavaštvo bez racunice za opstanak? Ne za zaradu, samo opstanak.

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 23/10/2009 : 17:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Neke stripove imamo u kioscima.
Neke stripove nemamo u kioscima.
Karte su podjeljene. Neki žale, neki slave.
Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja, Mali Rendžer idu na kioske.
Ken Parker od prvog broja i Martin Mystere od prvog broja ne idu na kioske.
Ne zanima me zašto ne idu, ali razlog ne može biti potencijalno slabija prodaja od onih gore navedenih koji idu... Jer je logicno da Marti i Ken od prvog broja djeluju primamljivije nego Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja i Mali Rendžer.
Teoretski, moglo je biti i drugacije...
Možda je SD još onomad mogla krenuti sa Martijem, Krenom, Teksom, Mr.No od prvog broja i danas bi situacija sigurno bila drugacija...
No to je vec šbbkbb.

Ako pricamo teoretski. Lako je moguce da kojim slucajem marti nije pokrenut onda kad je, i da ga tek treba pokrenuti, da ne bi izlazio ni od prvog ni od niti jednog broja.

Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 23/10/2009 : 17:06:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:

[quote]Originally posted by Vjeko1980
[quote]

Ma urota je bilo receno više kao odgovor na podjelu karata.
Pa dobro, ajde ne štima, to znamo... Predloži šta uraditi za poboljšati stvari a bar ne izgubiti novac. Lako se jebat a da ne ude, kad je u pitanju tudi novac. Eto ti nudiš incijativu pa ajde, bi li krenija u izdavaštvo bez racunice za opstanak? Ne za zaradu, samo opstanak.

A valjda ljudi koji se time bave godinama bolje znaju od mene.. Imaju primjer Strip Agenta i Ludensa pa neka ih pitaju.. Cisto sumnjam da oni izdaju ostale strip junake (osim AF i Zagora) cisto iz nostalgije i da su na njima u gubitku.. Možda se varam, ali ne vjerujem da su izdavaci dobrotvorne ustanove pa da si dozvole negativnu racunicu.. U krajnjoj liniji i ne trebaju biti, uložili su trud, vrijeme i novac, pa je logicno i pošteno da im se nešto i vrati..
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 23/10/2009 : 17:09:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Je li u nekoj zemlji bivse Juge strip oslobodjen poreza na promet ili danas PDV (bar da je smanjen)? U Srbiji, bese, 8% ili sam krivo informisan?

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/10/2009 : 17:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

Neke stripove imamo u kioscima.
Neke stripove nemamo u kioscima.
Karte su podjeljene. Neki žale, neki slave.
Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja, Mali Rendžer idu na kioske.
Ken Parker od prvog broja i Martin Mystere od prvog broja ne idu na kioske.
Ne zanima me zašto ne idu, ali razlog ne može biti potencijalno slabija prodaja od onih gore navedenih koji idu... Jer je logicno da Marti i Ken od prvog broja djeluju primamljivije nego Marti od nekog broja, Mr.No od nekog broja, Maxmagnus, Tex od nekog broja i Mali Rendžer.
Teoretski, moglo je biti i drugacije...
Možda je SD još onomad mogla krenuti sa Martijem, Krenom, Teksom, Mr.No od prvog broja i danas bi situacija sigurno bila drugacija...
No to je vec šbbkbb.

Ako pricamo teoretski. Lako je moguce da kojim slucajem marti nije pokrenut onda kad je, i da ga tek treba pokrenuti, da ne bi izlazio ni od prvog ni od niti jednog broja.

Naravno, sve je moguce...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/10/2009 : 17:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Kupit cu koliko mogu i dižem kapu svima koji su uložili novac u strip izdavaštvo. Dabogda se obogatili.

Tako je majstore,sad znam zasto pijes kokakolu. Ja ovo uz pivo nikad ne bi ovako lipo rika
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 23/10/2009 : 17:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

quote:

Naravno, sve je moguce...

Ili da ih za istu cenu imamo odradjene kao KI Zagora
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 24/10/2009 : 14:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Citat iz Nacionala: (Pojedini strip-album Šunjic objavi u 500 primjeraka, kaže da racuna na stalnih tristotinjak kupaca, a prosjek prodaje je 250 komada po albumu. Kaže da stanje na tržištu stripa nije loše, objavljuje se velik broj raznoraznih stripova, ali je nastao problem jer je glavni distributer na kioscima Tisak uveo pravilo da za svako novo izdanje izdavac mora platiti “ulaznicu” od 60 tisuca kuna. Zato se nakladnici zbog povišenih troškova u startu sve teže odlucuju na pokretanje novih izdanja. Njemu kao izdavacu, koji svoje stripove prodaje u knjižarama i preko interneta, to nije toliko važno, ali kaže da ce to utjecati na stripovsku scenu. “Bez širokog tržišta stripa nema ni moje publike. Klinci prvo trebaju zavoljeti strip kao medij, da bi poslije, kad odrastu, došli do mojih izdanja”, zakljucio je Šunjic.) Dakle moje je mišljenje da je Tisak kriv za takvo stanje sa stripovima,pojavu skupih HC izdanja (na koji se kao knjigu primjenjuje nulta stopa PDV-a),jer se provširivši na vecinu kioska(mislim da je Tisak otkupio i kioske Slobodne Dalmacije i još nekih),stekao svojevrsni monopol nad kioscima,te mogu raditi što ih je volja tj. odredivati pravila izdavacima kako žele,(i s time bitno oslabjevši kiosk izdanja),problem je u državi koja to dopušta i nekim drugim stvarima koje dalje nebi komentirao(jer bi letija,što bi reko globinjo)

#!??

Edited by - bvagner3 on 24/10/2009 14:18:12
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/10/2009 : 14:48:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
I opet, polovicna informacija. Tocno da je Tisak zasra sa uvodenjem te klauzule o placanju "mjesta" na kioscima ali to je relativno friška kluzula. No puno prije toga pocela su HC izdanja. Tako da Tisak NIJE krivac za pojavu HC izdanja. Eventualno možemo govoriti o manjoj mogucnosti plasmana NOVIH edicija na kioske. Tu je kriv. To i bezobrazni monopolisticki rabati koje traže, pa naplata rukovanja remitendom ( ako san upotrebija tocan izraz ) + loša situacija koja vlada su razlozi izbjegavanja kiosk izdanja. No, po meni, najvecu korist stripovi bi imali kad bi mogli duže stajati na kioscima. Ovako ubrzanjem izdanja skaracujete mogucnost da netko "naleti" i kupi.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/10/2009 : 19:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Samo da pohvalim Libellus!

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19586 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/10/2009 : 19:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Samo da se pridružim pohvalama Libellusu.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/10/2009 : 23:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Samo da se pridruzim kreSi i telleru u pohvalama Libellusu
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/10/2009 : 23:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
Samo da se pridruzim kreSi, Texu i telleru u pohvalama Libellusu.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 24/10/2009 : 23:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
I ja se pridružujem pohvalama,jer su unatoc financijskoj krizi,i svim ostalim lošim uvjetima omogucili pristup našim omiljenim strip junacima,bez obzira na HC i visoku cijenu,jedino su oni (u prvom redu Libellus,a onda i Fibra),omogucili citanje pojedinih strip-junaka koji ne izlaze na kioscima,jer smo mi(mislim na tržište Ex-Yu),ipak brojcano i financijski puno lošije potkovani od "Talijana"),pa ipak imamo pristup(makar i takav),njihovim strip junacima,i moramo im biti zahvalni na tome.A oni koji nisu zadovoljni budite strpljivi,ma doci ce bolja vremena.

#!??

Edited by - bvagner3 on 25/10/2009 00:05:51
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 25/10/2009 : 00:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Samo da se pridruzim KreSi, Texu, telleru i CARSONU u pohvalama Libellusu

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 25/10/2009 00:20:32
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/10/2009 : 00:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok

Samo da se pridruzim KreSi, Texu i telleru u pohvalama Libellusu

A meni bre?

EDIT: E tako je vec bolje!

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!

Edited by - Kit Carson on 25/10/2009 00:23:30
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/10/2009 : 00:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
'oce bit' sta od toga silna pridruzivanja?? mogu i ja?

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/10/2009 : 00:27:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Vidim ja da cete vi da napravite "slatku udrugu".
Pazite, Kreša je još maloletan...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/10/2009 : 00:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
auuu, sto ne rece odma'. svaka cast na moderiranju! ja povlacim zamolbu

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000