Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 01/11/2009 : 19:35:00
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Renky
Zato uvik možeš imati nocnu moru na moru
Imam je vec
Ali ne u HC-u kao Renky.   |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 19:39:43
|
Zato uvik možeš imati nocnu moru na moru
Imam je vec
Fak! Propade mi biznis! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 19:57:37
|
quote: Originally posted by Markos
Prvo, buduci da je cijela prica neko vrijeme utihnula, pa se Kruger opet javio, a ti onda reagirao, jasno da sam mislio da mislis na njega i njegov zadnji istup. Drugo, to sa Curunirom je bila iznimka. Ali ako cemo govoriti o dvostrukim mjerilima, to što ti od mene tražiš opet otvara nova pitanja. Što onda kad mi sutra dodje neki pero peric i kaze da izbacim jovu jovica jer je ovaj rekao da je, ne znam, lažov? I što ako sutra dodje Nebojša, Bernard, VC, System i traže da se izbaci ovaj ili onaj koji je ostavio neku kritiku? Ne pada mi na pamet biti policajac i provoditi dokazni postupak u svakoj svadji. U ovom konkretnom slucaju sam rekao svoje mišljenje - koje ide tebi u korist, hej, pa JA sam stavio SVOJE racune na uvid - iako me nitko ništa nije pitao ni tražio - a ne TI, i to je opet premalo, tražiš i izbacivanje? O cijenama mi se ne da opet raspravljati.
Pa bilo je i drugih postova nakon moga a prije Krugera, no nisam na njih odgovarao niti cu. Niti sam ja u ovom trenutku trazio da ti nekoga izbacis. Trazim da se ubuduce reagira na takve situacije koje se stalno ponavljaju, onako kako bi reagirao da si ti u pitanju. Mislim da Curunir nije iznimka, bilo je i drugih koji su te provocirali konstantno i izletili su van, recimo Stinky, Marlowe, mozda jos poneko. I nicim nisam rekao da je to bilo nezasluzeno, naprotiv. Tvoje je da odlucis hoce li iznimke postati pravilo, samo, mi ostali nemamo mogucnost raditi iznimke kad netko predje sve granice dobrog ukusa, da ne kazem nesto vise. Mozemo samo to traziti od nadleznih.
Ne trazim ja pracenje svih i svakakvih postova, ali kad se nesto ponavlja toliko dugo i tako cesto, i uglavnom od istih ljudi, tesko je ne uociti to. A ova prica o peri perica i jovi jovica je cisto pranje ruku od odgovornosti i nista drugo, jer tom logikom mogli bi reci da nam ne trebaju ni moderatori ni administratori za bilo sto na forumu, tko ce to sve pratiti. Pa neka pise tko hoce, sto hoce, kome hoce. A nisam siguran da bi to bilo u redu.
Ja nikad od tebe necu traziti da ovdje reagiras kao moj prijatelj, pa da me stitis, vec iskljucivo da reagiras kao administrator i da prema svima budes jednak. A predlozio bih da prema prijateljima budes i stroziji, jer ako ti je netko uistinu prijatelj onda bi on trebao biti prvi koji ce biti korektan i postivati red. No na kraju krajeva ovo je tvoj forum, ti mozes raditi sto hoces, pa time i postaviti razlicite odnose prema nekome. To je tvoje pravo i ako je tako ja se necu naljutiti, prihvatam i postivam to. No u tom slucaju nemoj se ni ti ljutiti ako te netko prozove za pristranost i dvostruka mjerila. Ako pak smatras da nema dvostrukih mjerila, da si objektivan, u sto osobno vjerujem, onda to svima pokazi djelima ne rjecima.
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 01/11/2009 : 22:42:42
|
Ma nema problema, znam kako je kad se puno radi, a obaveze se samo gomilaju. Slobodno odgovori i tu, a vidjet cemo se za nekoliko dana pa cemo sigurno pricati i o tome. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19595 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/11/2009 : 08:22:12
|
Bože, kako se neko brzo nade povrijeden.Samo nekome izkažeš ljubav i evo uvrede,koja boli do kosti.Volim Libellus iz milion razloga, po milijonti put kažem da mi je žao što si to izdanje Tex color nece moci priuštit široke stripovske mase,vec oni pravi kolekcionari i oni kojima je cijenovno dostupno. Ali iskreno mene to izdanje stoji tacno 3.7 % plate i kao takvo ako izlazi svaki drugi mjesec-nije mi skupo.A da sam znao da je potpis imalo iritantan ili nekome uvrijedljiv, sigurno ga nebi stavio.Evo iz tog razloga sam ga i promjenio.Nadam se da nece izpasti da reklamiram sve te izdavace.Recimo da reklamiram ženu i dvoje dijece.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 02/11/2009 : 12:36:19
|
quote: Originally posted by teller
Bože, kako se neko brzo nade povrijeden.Samo nekome izkažeš ljubav i evo uvrede,koja boli do kosti.Volim Libellus iz milion razloga, po milijonti put kažem da mi je žao što si to izdanje Tex color nece moci priuštit široke stripovske mase,vec oni pravi kolekcionari i oni kojima je cijenovno dostupno. Ali iskreno mene to izdanje stoji tacno 3.7 % plate i kao takvo ako izlazi svaki drugi mjesec-nije mi skupo.A da sam znao da je potpis imalo iritantan ili nekome uvrijedljiv, sigurno ga nebi stavio.Evo iz tog razloga sam ga i promjenio.Nadam se da nece izpasti da reklamiram sve te izdavace.Recimo da reklamiram ženu i dvoje dijece.
Kad me natera da racunam i ja Meni je oko 6,5% od plate i voleo bi da izlaze dva mesecno,jer nemam samo ja platu nego i zena Koja je to izdavacka kuca Vedis koju toliko reklamiras? Samo ti je ona dva puta u potpisu,a to me vredja i boli |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19595 Posts
Posted - 02/11/2009 : 13:22:09
|
uh u pravu si,Vedis je mislim izdavac iz Hrvatske sa Maurovicevim i drugim stripovima Hrvatskih avtora,(Zakletva poglavica Hurona) i slicno,evo izpravljam pogrešku, i evo uzeo u obzir i ženinu platu pa mi skupa dode 6.5 moje i njene,naravno racun ne drži vodu jer za stripove novce dajem JA OSOBNO.Toliko imam ponosa.Pih,da mi žena kupuje stripove,gdje to ima.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 02/11/2009 : 16:56:59
|
Kad me natera da racunam i ja Meni je oko 6,5% od plate i voleo bi da izlaze dva mesecno,jer nemam samo ja platu nego i zena Koja je to izdavacka kuca Vedis koju toliko reklamiras? Samo ti je ona dva puta u potpisu,a to me vredja i boli
Boli i mene...    Meni je 8% od plate, al' nemam zenu, pa ne znam da li se to racuna kao hendikep ili "olakotna okolnost". |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 02/11/2009 : 16:58:06
|
quote: Originally posted by teller Pih,da mi žena kupuje stripove,gdje to ima.
   Ima,ima.    |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7985 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 02/11/2009 : 17:41:46
|
quote: Originally posted by Kit Carson
   Ima,ima.   
ima,ima.    |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 02/11/2009 : 18:11:01
|
quote: Originally posted by cronos six
   Ima,ima.   
ima,ima.   
Derpe Carson je mislio na mene,a vidim i ti si se prepoznao
|
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Posted - 02/11/2009 : 18:45:08
|
quote: Originally posted by Tex Willer Derpe Carson je mislio na mene,a vidim i ti si se prepoznao

Eto ti sad! Od "padre" ode na "derpe". |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 02/11/2009 : 19:55:03
|
quote: Originally posted by Tex Willer Derpe Carson je mislio na mene,a vidim i ti si se prepoznao

Eto ti sad! Od "padre" ode na "derpe".
Nije padre nego parde dekice |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 03/11/2009 : 09:40:40
|
Ja i dalje stojim pri tvrdnji da nemaš pojma o cemu pišeš. A što se tice argumenta, i on stoji kao najcvršci. Pokušaj pa da vidimo komentar onda. To je kao i u nogometu, svi smo mi bolji izbornici, bolji igraci... a igramo ( ako uopce igramo ) za reprezentaciju svoje kuce. Pozdrav, pa se cujemo opet kad uvatiš vrimena "probuditi" topic.
S poštovanjem, zahvalni clan nestripovske zajednice.
A jel, nemam pojam o cemu pricam. Ovih dana sam vidio Tex - a u boji. Kupio ga kolega, i tako stoji nas par u blizini tog famoznaog Texa i komentiramo ga. Uglavnom svi se slazu da je preskup, da ga nece kupovati ( iako su kolekcionari koji obozavaju Boneli ), frend veli da ve kupiti jos drugi broj i to je to, izjava recena teska srca jer je vatreni obozavatelj Tex Vilera. Nije problem u lovi ima taj frend slicnu ili cak i vecu kolekciju stripova od mene. Ja se jos premisljam sto da radim. E sad usporedbe. Kosta 250 kn, vjerojatno ce i drugi broj kostati toliko. Ja se sjetih kad je izasao integral Komanca u dva broja, svaki broj je kostao 250 kn ( tko je imao srece s popustima moga je oba dobiti za 400 kn ). Libelus Tex - boja, dvjestotinjak stranica, manji format, prica namjenjena djeci ili starim zagrizenim kolekcionarima, losa prica koja se vrlo lako i brzo procita. Komanca - boja, dvjestotinjak stranica, veliki format, prica je namjenjena svima ali nije bas lako razumljiva djeci jer je zahtijevnija i kompliciranija od pomenutog Texa. Da Tex ne usporedjujem sa Metabarunima koji su jos zahtjevniji, treba ti najmanje dvostruko vise vremena da ih procitas, a pred sobom imas ogromu knjizurinu koja kosta kao ovaj mali sicusni minijaturni Libelusov Tex kojeg ces procitati za par minuta. Ili naprimjer usporedba s integralom Dzonatana Kartlanda od Bookglobea, to bi bila takodjer odlicna usporedba jer se radi takodjer o vesternu. Boja, kosta oko 200 kn, otprilike jednak broj stranica kao Libelusov Tex, prica izvrsna. Integrali Plave bluze ili Bady longway su odlicni stripovi u odnosu na ovaj Tex. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 03/11/2009 : 09:47:04
|
Koliko bespotrebnoh reci da bi se reklo da si suh sa novcem Krugeru.Nije to nikakva sramota, sramota je ne priznat.Nitko od nas se ne kupa u novcu pa ce odvojit za to izdanje.Tebi nije prioritet Tex izgleda pa ne budi ljubomoran na one koji si ga možemo priuštit. To je sva istina, bar sam je ja razumjeo iz tvojih postova.Uzmi nešto za smirenje, opusti se i procitaj nešto ljepo(iako to ne bio Tex color),nismo tako glupi da mislimo, da ne postoji i nešto bolje (iako sumljam).Ostaje ti nada da ce to netko nekad izdat u SC B&W formi za 2-3 evra. Van Gogh najbolje zna, kako je to izplatljiv potez u izdavaštvu.Tako, da se je Tex poslje 6 brojeva ekspresno povuko iz njihovog programa izdavaštva.Budi mi dobar.
Nije problem u novcu ( barem kod mene ) Nisam ljubomoran, ioanko ne kupujem sve zivo sto izadje na strip trzistu, pa bi u tom slucaju trebao biti ljubomoran na sve sto izadje a nisam kupio. Primjer Vangoga ti je los primjer, jer je slicna situacija bila i s Malim Rendzerom pa su ga preoblikovali i prilagodili strip trzistu. Vjerojatno situacija ni sad nije sjajana ali nekako gura i to je dobro, taj strip zasluzuje prodaju jer je najmjenjen mladjim uzrastima. Ovaj Tex u boji nije nisa bolji od Malog rendzera po nijednom pitanju i zasluzuje isti oblik. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 03/11/2009 : 09:57:53
|
Markose, bar ti bi trebao ko šef zadržati objektivnost,baš me zanima koliko banova bi bilo podeljeno da se na ovom topicu prica o Fibri,kao skupa izdanja,mogla bi izdanja SC,zašto su u boji?...itd.Znam da ti je Libellus konkurent(i to velik)ali malo objektivnosti ne škodi. Kao što ti braniš svoja izdanja tako Dado svoja.Tvoj je forum ali zar je to razlog da se jedna faca tu razmece glupostima samo zato što su mu izdanja preskupa. Možda su i skupa ali su kvalitetna.Isto ko tvoja na koja i nema puno primjedbi.A da ja pocnem recimo sa glupostima da su Fibrina izdanja preskupa a crtež u nekima bezveze.To je isto u redu ili...
Prijatelju, moras razlikovati Fibru, Bookglobe, Strip agent, Marketprint, Beli put i ostale izdavace koji rade stripove tog oblika te cijene i tog formata. Iako je i Libelus izbacio neka takova izdanja. Doduse Libelus uglavnom radi izdanja koja su serijska, koja bi trebala biti dostupna svima i svakom. Ta Bonelijeva izdanja imaju veliku ogromnu seriju iliti serijal, pa je potrebno izdvojiti puno novaca i puno vremena da se to pohvata, takvim nacinom se nece stvarati novi obozavatelji i stripasi koji bi se eventualno zaljubiti u strip. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 03/11/2009 : 10:03:19
|
I meni su sva izdanja skupa ( a s obzirom na kolicinu, ni kiosk izdanja nisu više jeftina ).
Rješenje; kupujem koliko mogu i ono što cu poželit procitati i drugi put.
Stara izdanja LMS i ZSS su takoder preskupa za mene.
HC stripovi poceli su se raditi davno... Nisu oni danas skuplji nego jucer pa je u najmanju ruku cudna hajka koja se digla.
Nitko nije ni rekao da su stara ZS/LMS izdanja jeftina. HC su davno radjeni ali da li je tada bilo Boneli HC - nije.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19595 Posts
Posted - 03/11/2009 : 10:04:12
|
Prava za Malog rendžera su znatno manja od prava za Texa(pa iako bile to epizode iz naftalina),ipak se ne mogu usporedit prava za perjanicu talijanskih Bonelli izdanja i prava davno ugašenog Tellera za koje prava drži Loredana Lavezzolo iz Editoryale Mercuri,ne cini ti se?Van Gogh je probao snizit prava kod Rustemagica za Texa, to mu nije uspjelo i TEX je kod njih ugašen(a ionako nije imao baš sijajnu prodaju).Oni su odustali,do sada se nije pojavio novi junak koji bi se u to upustio i Libellus je dobro procjenio da to izdanje može uspjeti samo u tom obliku kao što je izašlo sada, tj.namjenjeno kolekcionarima koji su baš takvo željno izcekivali. Dobro ne svi, ali 500 zaljubljenika Nocnom orlu nece bit problem pronaci.Ostalima ostaju skupi kupus iz ZS i LMS,original izdanja ili nada da ce netko zagristi kiselu jabuku i krenut sa Texom na kioscima po 2 evra.Ja držim palceve za to ali do tada LIbellus je moj izbor.
|
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 03/11/2009 : 10:11:57
|
Ne vidim da strip zajednica kupuje manje stripova, dapace, svakog dana je popis rasprodanih izdanja sve veci.
Vezano za to, imam osjecaj da je pojava novih izdanja obezvrijedila necije kolekcije i da se nekima cini da je time pala i njihova vrijednost jer se ne traži više informacija od njih. Busanje u prsa o silnoj želji za širenjem strip scene pada u vodu svaki put kad se popljuva neki novi clan sa "prostim ko pasulj" pitanjem. Jerbo, zaboli me Ðorde Marjanovic, di, šta, kako i od koga je objavljeno... Imam to u boljem, najcešce gotovo savršenom izdanju pa se sad mogu kurcit prid "kolekcionarima starog papira" a njihove manjkave kolekcije me ne zanimaju.
I uvik ce biti podila na ove i one, bar dok je stripova,
Ja opet vidim mnogo onih koji su kupovali, pa ce odustajati od kupnje, zasto ? Mozda je nekome pojava novih izdanja obezvrijedila necije stare kolekcije. Meni moju nije, ja je nisam kupovao da bi se prsio s njome, vec sam to radio za svoje zadovoljstvo. Vjerojato se od tih starih kolekcionare ne traze informacije jer su od njih one pokupite, pa su samim time ti kolekcinari nepotrebni, ne bilo lose zatuci ih jer smetaju sto postoje i sto sve imaju, a da ne govorimo o tome sto sve znaju, pa su samim time mozda opsani kriticari. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 03/11/2009 : 10:22:49
|
Prava za Malog rendžera su znatno manja od prava za Texa(pa iako bile to epizode iz naftalina),ipak se ne mogu usporedit prava za perjanicu talijanskih Bonelli izdanja i prava davno ugašenog Tellera za koje prava drži Loredana Lavezzolo iz Editoryale Mercuri,ne cini ti se?Van Gogh je probao snizit prava kod Rustemagica za Texa, to mu nije uspjelo i TEX je kod njih ugašen(a ionako nije imao baš sijajnu prodaju).Oni su odustali,do sada se nije pojavio novi junak koji bi se u to upustio i Libellus je dobro procjenio da to izdanje može uspjeti samo u tom obliku kao što je izašlo sada, tj.namjenjeno kolekcionarima koji su baš takvo željno izcekivali. Dobro ne svi, ali 500 zaljubljenika Nocnom orlu nece bit problem pronaci.Ostalima ostaju skupi kupus iz ZS i LMS,original izdanja ili nada da ce netko zagristi kiselu jabuku i krenut sa Texom na kioscima po 2 evra.Ja držim palceve za to ali do tada LIbellus je moj izbor.
Biti ce da je Vangogovo izdanje bio probni balon, da su ih iskoristili kako bi ocjenili situaciju. Milim na vlasnika autorskih prava. Zasto kupus ZS/LMS, vjerojatno postoji i pokoji dobar primjerak ? Originali su dosta jeftini, ako mislimo na najnovije reprint izdanje, ali tko ce se maltretirati uceci talijanski jezik. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19595 Posts
Posted - 03/11/2009 : 10:59:20
|
Kupus ZS i LMS (i sam imam dosta tih izdanja)mislim zbog zbrke u objavljivanju,ta malo u LMS pa onda u ZS, pa preskoceni brojevi,izbacene stranice...kako to nazvat drugcije? Imam i 60 od 100 prvih Texova original(onaj reprint od 1999 nadalje) ali mi skoro ništa ne znaci baš zbog jezika,ajde dobra strana je dodatak u vidu Villinog crteža na kraju svakog od njih. Šta onda ostaje zaljubljeniku u Texa,koji želi perfektno izdanje? Zavucu ruku u džep i kupovati ova Libellus izdanja.Baš me zanima aku se to izdanje brzo razproda kolike ce cijene dostizat na aukcijama?
|
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 03/11/2009 : 12:13:55
|
quote: Originally posted by Kruger
Ja i dalje stojim pri tvrdnji da nemaš pojma o cemu pišeš. A što se tice argumenta, i on stoji kao najcvršci. Pokušaj pa da vidimo komentar onda. To je kao i u nogometu, svi smo mi bolji izbornici, bolji igraci... a igramo ( ako uopce igramo ) za reprezentaciju svoje kuce. Pozdrav, pa se cujemo opet kad uvatiš vrimena "probuditi" topic.
A jel, nemam pojam o cemu pricam. Ovih dana sam vidio Tex - a u boji. Kupio ga kolega, i tako stoji nas par u blizini tog famoznaog Texa i komentiramo ga. Uglavnom svi se slazu da je preskup, da ga nece kupovati ( iako su kolekcionari koji obozavaju Boneli ), frend veli da ve kupiti jos drugi broj i to je to, izjava recena teska srca jer je vatreni obozavatelj Tex Vilera. Nije problem u lovi ima taj frend slicnu ili cak i vecu kolekciju stripova od mene. Ja se jos premisljam sto da radim. E sad usporedbe. Kosta 250 kn, vjerojatno ce i drugi broj kostati toliko. Ja se sjetih kad je izasao integral Komanca u dva broja, svaki broj je kostao 250 kn ( tko je imao srece s popustima moga je oba dobiti za 400 kn ). Libelus Tex - boja, dvjestotinjak stranica, manji format, prica namjenjena djeci ili starim zagrizenim kolekcionarima, losa prica koja se vrlo lako i brzo procita. Komanca - boja, dvjestotinjak stranica, veliki format, prica je namjenjena svima ali nije bas lako razumljiva djeci jer je zahtijevnija i kompliciranija od pomenutog Texa. Da Tex ne usporedjujem sa Metabarunima koji su jos zahtjevniji, treba ti najmanje dvostruko vise vremena da ih procitas, a pred sobom imas ogromu knjizurinu koja kosta kao ovaj mali sicusni minijaturni Libelusov Tex kojeg ces procitati za par minuta. Ili naprimjer usporedba s integralom Dzonatana Kartlanda od Bookglobea, to bi bila takodjer odlicna usporedba jer se radi takodjer o vesternu. Boja, kosta oko 200 kn, otprilike jednak broj stranica kao Libelusov Tex, prica izvrsna. Integrali Plave bluze ili Bady longway su odlicni stripovi u odnosu na ovaj Tex.
Pa evo vidiš da nemaš pojma ocemu pricaš. Ne iz razloga da si napisa u ovom postu nešto netocno nego se uporno vracaš na ono što nitko ne spori a ti zagriza i ne puštaš. Priliku za približavanje širokim djecijim masama su imali svi. Neki su hrabro pokušali i guraju i danas zbog meni jasnih razloga, tebi ocito nisu jasni. Neki su hrabro pokušali i ( manje-više svjesno ) popušili, neki su se vodili tvojom amaterskom racunicom i seoskim pricama pa su naguženi prije nego što su se snašli. Neki su napravili plan i vidili koja je JEDINA mogucnost i tako guraju. Naravno da su svi nabrojeni BD stripovi i meni bolji i draži od Bonellija ( osim Kena a uz PSDZ uvalija se u enklavu i Magico Vent0 ). Naravno da su i stripovi koje imamo trenutno u ponudi i skupi. Iskreno, skupi su i Integrali kad ih izade 10 odjednom. Ali za razliku od tebe ja jedan nebonellijevac ( što jesam ), i clan nestripovske zajednice, kužim razloge za HC izdanja i prihvacam razloge zašto je tako. A cinjenica da je su HC izdanja krenila ima vec dugo vrimena nije se odnosila na osamdesete u bivšoj Yu nego na HR. Kad su se pojavila Bonelli HC izdanja nije bilo negativnih komentara, ili su bili minorni, jedva smo cekali, a do negativne konotacije dovela je hiperprodukcija. Naravno da jednog MM sa XY epizoda nece biti lako kompletirati no nije Libellus kriv što prati zacrtani ritam i objavljuje po najavama što u konacnici lako može rezultirati cinjenicom da cemo brže dobiti na tržište jedan Bonelli serijal od 130 epizoda nego BD serijal od 20. Usporedujuci sa drugim izdavacima kompletiranje MM mi više ne zvuci kao SF a vec znam da cu prije viditi Kundiganse kako se suncaju u Gradcu na plaži nego što cu na polici ugledati BD serijale od 50+ epizoda. NA ŽALOST!
Dakle da raskrstim jedno za svagda: Nitko ti ne osporava tvoje pravo da kažeš kako ti je nešto skupo! Nitko ne kaže da nije skupo! JA ti ne osporavam da je BD produkcija nešto što je primjerenije HC izdanjima u svakom pogledu. Ne osporavam ni tvoju želju da se preko kioska dode do više klinaca no zaboravljaš da kroz knjižnice ti isti klinci imaju mogucnost procitati ta izdanja baš zato što su u HC izdanju. I po meni je veci efekt postignut tako, jer kad klinac a i njegovi roditelji, vide strip uz ozbiljne knjige na polici sigurno nece istom razmišljati kao o šund literaturi. Druga je stvar ako netko ne zalazi u knjižnice, taj ne zalazi ni na kioske. Te price moj frend kupija, cula rekla kazala, obisi macku o rep. To nije relevantno i ocito si previše pridajete važnosti. Ti i clanovo tebi prihvatljive "strip zajednice". Na svakog tog tvog prijatelja dode jedan Teller i u konacnici rezultat je isti. Ganjaš vjetrenjace Krugi, vjetrenjace... Mani se toga i uživaj u stripovima HC, SC, bez korica... nebitno. Tužnu istinu da smo svi u posljednjem lovu na vjetrenjace ne može ništa izbrisati. Strip nestaje a ja sam prihvatija da mi je i draži HC nego ništa, da mi je draže i deset albuma nekog serijala nego ništa, da mi je draže i 350 komada tiraža nego ništa... Ali tebi izgleda nije jasno ništa. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 03/11/2009 : 12:32:42
|
quote: Originally posted by Kruger
A jel, nemam pojam o cemu pricam. Ovih dana sam vidio Tex - a u boji. Kupio ga kolega, i tako stoji nas par u blizini tog famoznaog Texa i komentiramo ga. Uglavnom svi se slazu da je preskup, da ga nece kupovati ( iako su kolekcionari koji obozavaju Boneli ), frend veli da ve kupiti jos drugi broj i to je to, izjava recena teska srca jer je vatreni obozavatelj Tex Vilera. Nije problem u lovi ima taj frend slicnu ili cak i vecu kolekciju stripova od mene. Ja se jos premisljam sto da radim. E sad usporedbe. Kosta 250 kn, vjerojatno ce i drugi broj kostati toliko. Ja se sjetih kad je izasao integral Komanca u dva broja, svaki broj je kostao 250 kn ( tko je imao srece s popustima moga je oba dobiti za 400 kn ). Libelus Tex - boja, dvjestotinjak stranica, manji format, prica namjenjena djeci ili starim zagrizenim kolekcionarima, losa prica koja se vrlo lako i brzo procita. Komanca - boja, dvjestotinjak stranica, veliki format, prica je namjenjena svima ali nije bas lako razumljiva djeci jer je zahtijevnija i kompliciranija od pomenutog Texa. Da Tex ne usporedjujem sa Metabarunima koji su jos zahtjevniji, treba ti najmanje dvostruko vise vremena da ih procitas, a pred sobom imas ogromu knjizurinu koja kosta kao ovaj mali sicusni minijaturni Libelusov Tex kojeg ces procitati za par minuta. Ili naprimjer usporedba s integralom Dzonatana Kartlanda od Bookglobea, to bi bila takodjer odlicna usporedba jer se radi takodjer o vesternu. Boja, kosta oko 200 kn, otprilike jednak broj stranica kao Libelusov Tex, prica izvrsna. Integrali Plave bluze ili Bady longway su odlicni stripovi u odnosu na ovaj Tex.
Pa evo vidiš da nemaš pojma ocemu pricaš. Ne iz razloga da si napisa u ovom postu nešto netocno nego se uporno vracaš na ono što nitko ne spori a ti zagriza i ne puštaš. Priliku za približavanje širokim djecijim masama su imali svi. Neki su hrabro pokušali i guraju i danas zbog meni jasnih razloga, tebi ocito nisu jasni. Neki su hrabro pokušali i ( manje-više svjesno ) popušili, neki su se vodili tvojom amaterskom racunicom i seoskim pricama pa su naguženi prije nego što su se snašli. Neki su napravili plan i vidili koja je JEDINA mogucnost i tako guraju. Naravno da su svi nabrojeni BD stripovi i meni bolji i draži od Bonellija ( osim Kena a uz PSDZ uvalija se u enklavu i Magico Vent0 ). Naravno da su i stripovi koje imamo trenutno u ponudi i skupi. Iskreno, skupi su i Integrali kad ih izade 10 odjednom. Ali za razliku od tebe ja jedan nebonellijevac ( što jesam ), i clan nestripovske zajednice, kužim razloge za HC izdanja i prihvacam razloge zašto je tako. A cinjenica da je su HC izdanja krenila ima vec dugo vrimena nije se odnosila na osamdesete u bivšoj Yu nego na HR. Kad su se pojavila Bonelli HC izdanja nije bilo negativnih komentara, ili su bili minorni, jedva smo cekali, a do negativne konotacije dovela je hiperprodukcija. Naravno da jednog MM sa XY epizoda nece biti lako kompletirati no nije Libellus kriv što prati zacrtani ritam i objavljuje po najavama što u konacnici lako može rezultirati cinjenicom da cemo brže dobiti na tržište jedan Bonelli serijal od 130 epizoda nego BD serijal od 20. Usporedujuci sa drugim izdavacima kompletiranje MM mi više ne zvuci kao SF a vec znam da cu prije viditi Kundiganse kako se suncaju u Gradcu na plaži nego što cu na polici ugledati BD serijale od 50+ epizoda. NA ŽALOST!
Dakle da raskrstim jedno za svagda: Nitko ti ne osporava tvoje pravo da kažeš kako ti je nešto skupo! Nitko ne kaže da nije skupo! JA ti ne osporavam da je BD produkcija nešto što je primjerenije HC izdanjima u svakom pogledu. Ne osporavam ni tvoju želju da se preko kioska dode do više klinaca no zaboravljaš da kroz knjižnice ti isti klinci imaju mogucnost procitati ta izdanja baš zato što su u HC izdanju. I po meni je veci efekt postignut tako, jer kad klinac a i njegovi roditelji, vide strip uz ozbiljne knjige na polici sigurno nece istom razmišljati kao o šund literaturi. Druga je stvar ako netko ne zalazi u knjižnice, taj ne zalazi ni na kioske. Te price moj frend kupija, cula rekla kazala, obisi macku o rep. To nije relevantno i ocito si previše pridajete važnosti. Ti i clanovo tebi prihvatljive "strip zajednice". Na svakog tog tvog prijatelja dode jedan Teller i u konacnici rezultat je isti. Ganjaš vjetrenjace Krugi, vjetrenjace... Mani se toga i uživaj u stripovima HC, SC, bez korica... nebitno. Tužnu istinu da smo svi u posljednjem lovu na vjetrenjace ne može ništa izbrisati. Strip nestaje a ja sam prihvatija da mi je i draži HC nego ništa, da mi je draže i deset albuma nekog serijala nego ništa, da mi je draže i 350 komada tiraža nego ništa... Ali tebi izgleda nije jasno ništa.
eto i ja isto mislim ,ali izgleda da sa nekim ljudima stvarno ne treba voditi diskusiju a jedan od njih je kruger jer ocito ima vremena na pretek a argumenata ni za lijeka, a povrh svega još mu nitko ne spori da je cijena visoka ali da je to svaciji izbor.Pa kada misli da bi to moglo ici jeftinije neka oproba izdavati stripove ,ja cu prvi uzimati kao i svi ostali ... |
 |
|
Topic  |
|
|
|