forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 05/11/2009 : 11:47:07  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

Gle, nije problem odgovoriti na bilo koje tvoje pitanje, no to bi se onda kosilo s tvojom izjavom o meni i Dadi da "Takvu dozu jadnosti i pohlepe,podlosti i pokvarenosti,cinicnosti i licemjerja,zlobnosti i nadutosti,nikada i nigdje nisi uocio.", a ja ne zelim tebi proturjeciti.

Nema smisla da maknem sa sebe aureolu "jadnika, pohlepnika, podlaca, pokvarenjaka, cinika, licemjernika, zlobnika i naduvanka". A ne bi imalo ni smisla da sad prestanem sa "seratorskim" postupcima.

Jebiga, oprosti... A sto cu ja kad sam "stupidno inatljiv". Ionako smo "od vecine prijatelja,stvorili poprilicno nesimpatija" tako da nam jos koji "kurvanjski" potez svakako vise ne moze naskoditi...

Tako je to kad se "uobrazis, postanes bahat i bezobrazan". Ipak smo mi "Pogrebno poduzece Libellus" i stoga moramo paziti na svoju reputaciju...

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 11:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Po toj logici znacilo bi da je Beli put do sada bojkotirao i CRS i MaFest...

Nadalje, po toj istoj logici znacilo bi da Zagrebacka naklada konstantno bojkotira MaFest, bas kao što po tome i Veseli cetvrtak konstantno bojkotira MaFest...

Ista stvar je i sa Strip-Agentom i Bookglobeom vezano za proslogodisnji CRS...

Na isti nacin ispada i da Marketprint konstantno bojkotira i CRS i MaFest...

Takodjer, vodeci se tom logikom znacilo bi i da je Fibra prosle godine bojkotirala MaFest...

Pa, realno gledano, ja jesam bojkotirao Mafest prosle godine tako sto nisam imao štand (i samim tim nisam platio ništa festivalu), nego sam samo donio stripove onima koji su nešto narucili prije festivala. Jebeš usmenu podršku, jebeš tapšanje po ramenima, podrška se danas (nažalost) najopipljivije i najbolje izražava novcem. Naši odnosi jesu bili nategnuti u to vrijeme, pa se ta odluka moze kako-tako opravdavati, ali svejedno nije bilo u redu od mene to napraviti i to sam otvoreno rekao svima koji su pitali, pa i tebi u lice. Nemam problema priznati svoje greške. Ove godine sam to ispravio i ok, zar ne?

Ovo što StripAgent i Bookglobe rade je, naravno, bojkot CRŠ-a. Zbog osobnih razmirica vlasnika izdavace kuce i organizatora. Ovo što Libellus radi je, po meni, ista stvar. Samo ne znam razloge. Mada, iskreno, ne zanimaju me, ali vec kad raspravljamo... Meni je smiješno i krivo da na najvecem i najpoznatijem festivalu stripa u Hrvatskoj i ex-Yu nema najvecih strip izdavaca iz Hrvatske. Meni je glupo da Fibra ne bude na CRŠu, pa ce zato i biti prisutna tamo, mada, ni meni uvjeti nisu idealni i nije da me ne košta. Ali dobro, svatko zna svoje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 05/11/2009 : 11:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message
quote:
Originally posted by teller

no1:teller 1:0
cestitam!

Ah, nista!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 11:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

Jebote što je ovaj dveribad ljubomoran!... i malo priglup..
Ko dijete iz 5.razreda. Baš to! Puca od zavisti do neba!

Ne bi reko priglup,naprotiv,ali jako zloban,prepreden,jednom recju zmija.
Priglup sigurno ne,ima on dobre razloge za ovo proseravanje. Mozda ZS/LMS gde dere ko niko a ovamo napada skupa izdanja.
Mada,ne verujem da je to jedini razlog.
Ima ovo neku dublju pozadinu,obzirom da laje(sam je reko da je dzukela iliti pas lutalica) koliko hoce a bez ikakvih posledica.

I ide mi na zivce sto se cijelo vrijeme mene tu nekako provlaci kroz cijelu pricu, sve se nešto insinuira da ja imam neke prste u svemu ovome. Prvo curunir, pa ti, pa ostali. Jebale vas teorije zavjere.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41167 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/11/2009 : 11:59:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Cime se vi ljudi opterecujete...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 05/11/2009 : 12:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:

quote:

Priglup sigurno ne,ima on dobre razloge za ovo proseravanje. Mozda ZS/LMS gde dere ko niko a ovamo napada skupa izdanja.
Ima ovo neku dublju pozadinu,obzirom da laje(sam je reko da je dzukela iliti pas lutalica) koliko hoce a bez ikakvih posledica.

I ide mi na zivce sto se cijelo vrijeme mene tu nekako provlaci kroz cijelu pricu, sve se nešto insinuira da ja imam neke prste u svemu ovome. Prvo curunir, pa ti, pa ostali. Jebale vas teorije zavjere.

ma kakve zavjere, izbaci onoga ko vrijeda i kvit poso ma makar ti bio rodeni brat..
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 05/11/2009 : 12:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Ja mislim da su ili KGB ili CIA umesani u ovo... Da nas povade, kad ne mozemo sami

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2009 : 12:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by Bob Rok
Da nas povade

Iz govana?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 12:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

quote:

quote:

Jel' ovo cas seksualnog vaspitanja?
Ako jeste,naucio sam lekciju.
Jebale i tebe teorije zavere.
Imam li prolaznu?
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 05/11/2009 : 12:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
@Renky
Povade, posvadjaju, odbratime

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.

Edited by - Bob Rok on 05/11/2009 12:26:24
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 12:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

quote:

Jel' ovo cas seksualnog vaspitanja?
Ako jeste,naucio sam lekciju.
Jebale i tebe teorije zavere.
Imam li prolaznu?

Nemas. Ako imate nešto reci, recite otvoreno. Curunir tamo nešto insinuira, ti nešto insinuiraš, a sve uvijeno, u šiframa, u aluzijama. Cemu? Pa recite otvoreno. Koji je to dublji interes? Zašto se mene uvlaci u ovo? Zato što nisam izbacio Ratka i Krugera?

Trouble will find me
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 05/11/2009 : 12:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

quote:

Nisam ovo procitao.

Ne ,griješiš.Nema nikakvog razloga izuzev pederskog odnosa naspram strip dogadanja.Kupujem te stripove kao i ti,a isti taj Tex je i meni najomiljeniji Bonelijev lik.Što misliš koliko smo zajedno zbog tog inteligentni?
Ne lajem,pišem.Puno dulje i puno bolje poznajem te ljude od tebe.
Navedi mi jedan primjer di sam ja to nekoga oderao.Tebe možda?Daj mi primjer,samo jedan.Bilo tko?
Zbog cega vrijedaš nekoga koga nikada nisi upoznao ,niti si sa njime razgovarao?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 05/11/2009 : 12:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

Gle, nije problem odgovoriti na bilo koje tvoje pitanje, no to bi se onda kosilo s tvojom izjavom o meni i Dadi da "Takvu dozu jadnosti i pohlepe,podlosti i pokvarenosti,cinicnosti i licemjerja,zlobnosti i nadutosti,nikada i nigdje nisi uocio.", a ja ne zelim tebi proturjeciti.

Nema smisla da maknem sa sebe aureolu "jadnika, pohlepnika, podlaca, pokvarenjaka, cinika, licemjernika, zlobnika i naduvanka". A ne bi imalo ni smisla da sad prestanem sa "seratorskim" postupcima.

Jebiga, oprosti... A sto cu ja kad sam "stupidno inatljiv". Ionako smo "od vecine prijatelja,stvorili poprilicno nesimpatija" tako da nam jos koji "kurvanjski" potez svakako vise ne moze naskoditi...

Tako je to kad se "uobrazis, postanes bahat i bezobrazan". Ipak smo mi "Pogrebno poduzece Libellus" i stoga moramo paziti na svoju reputaciju...

Pa odgovori.Imaš ih unatrag par dana barem 20.Na niti jedno konkretno pitanje niste odgovorili.Što se tice reputacije,svaka cast....u suštini,kad vec izvlaciš iz konteksta i izbjegavaš odgovor na bilo kakvo konkretno pitanje,stvoriš dilemu.A sve je tako jednostavno-odabereš di spadaš,a davno smo shvatili da se ljudi dijele na dvije kategorije.Ili si covjek,ili si picka.Možeš ti zavlacit,okretat,prevrtat,diplomatski odgovarat,musat i muljat-ali nema te trece kategorije,samo ove dvije.Potez koji ste napravili spada sigurno u prvu kategoriju
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 12:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Zato što nisam izbacio Ratka i Krugera?

Ma ja sam protiv izbacivanja uopste,bilo koga,ali na neki nacin ovo blacenje treba prekinuti. I to je sve sto mi smeta.
Daleko od neceg dubljeg,jer nisam upucen ni u izdavastvo,ni u cene vezane za izdavastvo,ni u vase odnose,ni u sta bitnije da bi mog'o da izvlacim neke narocito umne zakljucke.
Samo ne vidim razlog da se neko ko nesto radi odlicno pljuje samo zbog cene.
Prodavac oderdjuje cenu i to je to.
Ako smatras da je preskupo - ne kupuj(ne mislim na tebe,nego uopsteno).
Sto se tice cena,jedan MV kosta u Srbiji 1700 dinara,tri KP od po 96 strana po 1050,znaci 3150 isti broj strana. Toliko otprilike kosta i Tex u boji,oko 3200. Tiki je oko 1300 - 96 strana.
Onda npr.BG XIII - 3 albuma 2300 dinara,tj. 144 strana.
Jesam li nekad postavio pitanje zasto je to tako?
Ne i necu. KP mi je jedno od najdrazih izdanja uopste i ne zalim ni dinara ili kune (kakogod).O Texu necu ni da trosim reci. XIII mi je fenomenalna,Tiki genijalan.
I ne mislim da ste ti ili neko od Dada idioti i derikoze,cak iako gledate da zaradite na tim izdanjima. Jer ne vidim nista lose u pokusaju da se ostvari zarada. Ali,ja stvarno ne znam da li i koliko tu moze da bude zarade. I koji je vodeci motiv? Ljubav prema stripu ili zarada?
I kao kupca me i ne interesuje. Vi rizikujete da se nesto slabije ili nikako ne prodaje ako kupac proceni da mu to ne vredi tih para.
I onda ste pukli. A tad niko nece da pita koliko ste pukli novca za odredjena izdanja. Bitno da se sad brinu.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2009 : 13:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Texe? Otkad ne piješ?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 13:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by dveribad

Nisam ovo procitao.

Ne ,griješiš.Nema nikakvog razloga izuzev pederskog odnosa naspram strip dogadanja.Kupujem te stripove kao i ti,a isti taj Tex je i meni najomiljeniji Bonelijev lik.Što misliš koliko smo zajedno zbog tog inteligentni?

Uopste ne mislim da sam nesto narocito inteligentan. Tu neki prosek i to je to. A Tex mi je najdrazi strip,vise puta sam reko da ne mislim da je najbolji(nisam bas ni mnogo ispod proseka da tako nesto kazem), ali mi je svakako najdrazi strip.
quote:

Ne lajem,pišem.

Sam si pre par postova sebe predstavio u tom svetlu + avatar
quote:

Puno dulje i puno bolje poznajem te ljude od tebe.

Utoliko je sve ovo sto pises jos ruznije. I ja sam imao zadovoljstvo da ih upoznam. Bas zato im i zelim sve najbolje. I naravno,bilo bi mi drago i da se obogate na stripovima jer mislim da svojim odnosom prema izdanjima i kupcima to zasluzuju. Mada,ne verujem u to.
Jer znas,lako je racunati koliko se moze zaraditi po primerku,treba ih i prodati. A zna se kolika je platezna moc ljudi iz Ex-YU,kojim se tempom to kupuje a kojim tempom izlazi.
Ako se ne varam,na prste mozes da pobrojis rasprodata izdanja.
quote:

Navedi mi jedan primjer di sam ja to nekoga oderao.Tebe možda?Daj mi primjer,samo jedan.Bilo tko?
Zbog cega vrijedaš nekoga koga nikada nisi upoznao ,niti si sa njime razgovarao?

Mene ne,ali obzirom da sam pored slova naucio i brojke,pa jos i nasao sajt gde se direktno konvertuje kuna - dinar ili euro,vidjao sam neke poprilicno visoke cene.
E sad,ne bi ti reko da si derikoza da nisam izrevoltiran tvojim pljuvanjem ovde po Libellusu,jer imam isti rezon za tebe kao i za izdavace - ako mi je nesto skupo ne kupujem.
Tako da i tebi zelim da zgrnes brdo love,iako te ne znam,ali da ukoliko zelis kulturniju konverzaciju das primer i sam.
Nista vise.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 13:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Texe? Otkad ne piješ?

Otkad me izogovaraste da ne razlikujem boje na semaforu i ne vidim saobracajne znake
Ima vec mesec dana kako sam trezan
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2009 : 13:22:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Hi hi hi...

Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 05/11/2009 : 13:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

quote:

Texe? Otkad ne piješ?

Otkad me izogovaraste da ne razlikujem boje na semaforu i ne vidim saobracajne znake

Ovo vec poprima ozbiljne razmere. Da se zabrinem?

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 13:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

quote:

Texe? Otkad ne piješ?

Ovo vec poprima ozbiljne razmere. Da se zabrinem?

Ne,nego da zoves na pijenje
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19586 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/11/2009 : 13:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
ti si bio i pijan mnogo pametniji od nekih(prepoznace se)!
A da je šef objektivan, kako se htio prikazat vec davno bi letjeo dveribad.
Kruger i dveribad se ne mogu usporedivat, prvi bar nije pisao proste poste dok drugi....
siguran sam, da je bio Markos i Fibra u pitanju, davno bi se lajavac hladio(vidi avatar).Pošteno?
Meni nije.Kad se tuce po Libellusu sve je dozvoljeno, neka...strip fanovi to pamte.
Pametni su Dado i Gaston,šutnjom se odgovara na budalaštine i vrijedanje.
Imam dojam da se samo ceka, da se neki zaleti pa se ga komotno izbaci.Dosta jih je vec
vani, da se izbaci još najžestokija konkurencija-šta ljepše.Malo sutra!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 13:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Zato što nisam izbacio Ratka i Krugera?

Ma ja sam protiv izbacivanja uopste,bilo koga,ali na neki nacin ovo blacenje treba prekinuti. I to je sve sto mi smeta.
Daleko od neceg dubljeg,jer nisam upucen ni u izdavastvo,ni u cene vezane za izdavastvo,ni u vase odnose,ni u sta bitnije da bi mog'o da izvlacim neke narocito umne zakljucke.

A, oprosti. Ja sam reagirao na blacenje i osobno argumentirao napade za koje smatram da su bili neosnovani. Ratko se jako priblizio granici izbacivanja, ali je nije (jos) presao. A, opet, nije sve što je napisao samo blacenje - osobno smatram da u prici oko CRŠa ima pravo.

quote:
Samo ne vidim razlog da se neko ko nesto radi odlicno pljuje samo zbog cene.
Prodavac oderdjuje cenu i to je to.
Ako smatras da je preskupo - ne kupuj(ne mislim na tebe,nego uopsteno).

Slažem se. Mada postoji "ali", ali, ne da mi se sad ulaziti u to.

quote:
Sto se tice cena,jedan MV kosta u Srbiji 1700 dinara,tri KP od po 96 strana po 1050,znaci 3150 isti broj strana. Toliko otprilike kosta i Tex u boji,oko 3200. Tiki je oko 1300 - 96 strana.
Onda npr.BG XIII - 3 albuma 2300 dinara,tj. 144 strana.
Jesam li nekad postavio pitanje zasto je to tako?
Ne i necu. KP mi je jedno od najdrazih izdanja uopste i ne zalim ni dinara ili kune (kakogod).O Texu necu ni da trosim reci. XIII mi je fenomenalna,Tiki genijalan.

A, samo malo, samo malo. Ne mozes mijesati kruske i jabuke. Ne mozes usporedjivati cijenu 3 x 1 strip sa cijenom 1 x 3 stripa. (tj. pojedinacne stripove tipa MM sa integralima tipa MV). Ne mozes usporedjivati mali i veliki format, c/b i kolor strip. Usporedjuj pojedinacne stripove s pojedinacnim stripovima, istog formata, slicnog broja stranica. Usporedi Kena sa Mister Noom, Texom, Martijem, pa onda mozemo pricati o cijenama. Ken 70 ima 210 stranica, i kosta 80 kuna. Ken 74 ce imati 300 stranica i kostati ce 80 kuna. Slobodno to usporedi s cim god hoces. Ista stvar sa Tikijem i ostalim naslovima...

Tex u boji je, realno, skup - ne u odnosu na kvalitet izdanja, koji je odlican, ne u odnosu na kvalitet stripa, sto je stvar ukusa, nego jednostavno u odnosu na ostale slicne stripove koji su u ponudi. Jer, Comancha Integral ima isti broj stranica, isti tiraž, ali format je duplo veci, a cijena je ista. Metabaruni isto. El Nino da i ne spominjem, on ima skoro 300 stranica, duplo veci format. Jebi ga, ljudi usporedjuju i postavljaju pitanja, to je logicno. Tu se nema što cuditi. Oni, naravno, ne znaju pozadinu i onda, logicno, misle da ih Libellus dere. Ja donekle znam pozadinu i uvjeren sam da ih Libellus ne dere, nego da je njih SAF oderao. Nemam nikakve dokaze, nikakve informacije, samo cisti osjecaj, ali opet, iznosim to javno i branim ih, mada s tim ne mogu ništa dobiti - dapace, Dado me sam defacto demantira govoreci kako bi to koštalo puno više da se tiska kod nas (dakle, SAF nas NE dere). Ne znam uopce sto mi to treba, ako se sami ne zele braniti, što bi ih ja branio, a pogotovo što me se opet napada kako perem ruke. Enivej, poanta je sljedeca: to pitanje o cijeni je, u ovom slucaju, sa stajališta kupca, razumljivo, jer ta cijena ovdje izlazi van ocekivanih, uobicajenih gabarita. Kao što je i same kritike izlaze iz istih, normalnih i pristojnih okvira. Ali to je prokletstvo interneta i foruma.

quote:
I ne mislim da ste ti ili neko od Dada idioti i derikoze,cak iako gledate da zaradite na tim izdanjima. Jer ne vidim nista lose u pokusaju da se ostvari zarada. Ali,ja stvarno ne znam da li i koliko tu moze da bude zarade. I koji je vodeci motiv? Ljubav prema stripu ili zarada?
I kao kupca me i ne interesuje. Vi rizikujete da se nesto slabije ili nikako ne prodaje ako kupac proceni da mu to ne vredi tih para.
I onda ste pukli. A tad niko nece da pita koliko ste pukli novca za odredjena izdanja. Bitno da se sad brinu.

Ja ne smatram da je grijeh ni sramota zaraditi. Ne smatram ni da je neposteno zeljeti zaraditi. Svi mi zivimo od svog rada i svi zelimo biti placeni za svoj rad. Vjerujem da je problem sto mi (Libellus, ja) uporno tvrdimo da nam to nije cilj niti motiv. To je naš najveci problem - nitko to ne prigovara ostalim izdavacima, je li, samo nama. I sad, netko nam vjeruje, netko ne. Netko misli da seremo, netko se slaze s nama. To je normalno i ja se tome ne cudim. Mozda bi u istoj poziciji i ja isto mislio. I kad to tako gledaš, onda se manje nerviraš i ljutiš na takve optuzbe.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2009 : 13:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Mene samo zanima zašto je odjednom povedena prica o cijenama, bilo kojeg izdavaca, jer su realno gledajuci stripovi skupi. I jbga, gledajuci na place katastrofa skupi, gledajuci turu pica u kaficu onda i nisu.
Skupi su i oni na kioscima jer bi tribali biti usmjereni na klince a njima je 18 kao nama 180 kn. Ali razumin realnost i gotovo. No pomalo zamorna postaje ova prica. Na žalost uspili smo STRIP gurnuti u drugi plan.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/11/2009 : 13:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

A, samo malo, samo malo. Ne mozes mijesati kruske i jabuke. Ne mozes usporedjivati cijenu 3 x 1 strip sa cijenom 1 x 3 stripa. (tj. pojedinacne stripove tipa MM sa integralima tipa MV). Ne mozes usporedjivati mali i veliki format, c/b i kolor strip. Usporedjuj pojedinacne stripove s pojedinacnim stripovima, istog formata, slicnog broja stranica. Usporedi Kena sa Mister Noom, Texom, Martijem, pa onda mozemo pricati o cijenama. Ken 70 ima 210 stranica, i kosta 80 kuna. Ken 74 ce imati 300 stranica i kostati ce 80 kuna. Slobodno to usporedi s cim god hoces. Ista stvar sa Tikijem i ostalim naslovima...

za nas koji se ne bavimo izdavanjem stripova je takve stvari stvarno tesko razumijeti.
Ludens izdaje stripove za 18kn-96str, Fibra iste te Bonellijeve sa istim brojem stranica kao KP za vise od cetiri puta visu cijenu(96str,75kn), s tim da je HC ,ali rekli ste da je cijena izdavanja SC i HC skoro minimalna, pa se zato vecinom odlucuju za HC.Naravno radi se i o tirazu ali... Ko bi to shvatio ako nije upucen u posao?!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19586 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/11/2009 : 13:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Ja branim Libellus a isto bi branio i Fibru da se je napada da dere ljude.
Kakvo oderanje, pa nitko nikog ne tera da kupuje, ako se deremo onda deremo sami sebe.
Daleko je poznato da Fibra i Libellus rade i izdaju izdanja pervenstveno onih junaka koji
jih vesele,tj.da su fanovi tih stripova koje izdavaju.
Da rade sa neznam kakvim profitom cisto sumljam, prodaju dovoljno da izdaju dalje i da ne zaglibe, zato nekome podvaljivat da se bogati,dere citatelje i slicno je glupost da vece nisam cuo.Za nedolazak na CRŠ Libellusa me boli stojka jer ne idem a i da idem navratio bi u striparnicu, pa zašto onda tolika buka(dveribada)oko nedolazka?Doblji su interesi odpozadi,
siguran sam da Fibra ne stoji iza toga,ali kako se odnosi prema dežurnim kritizerima(da ne upotrebim goru rec) malo pada senka sumlje i na nju.
Libellus držte se i samo tako dalje u nove pobjede.(derajte stripfanove)do mile volje, a za pocetak do nove godine 2 Tex color ocekujemo.I da bude "skup"inace ne kupujem.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.61 seconds. Snitz Forums 2000