forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 13:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Mene samo zanima zašto je odjednom povedena prica o cijenama, bilo kojeg izdavaca, jer su realno gledajuci stripovi skupi. I jbga, gledajuci na place katastrofa skupi, gledajuci turu pica u kaficu onda i nisu.
Skupi su i oni na kioscima jer bi tribali biti usmjereni na klince a njima je 18 kao nama 180 kn. Ali razumin realnost i gotovo. No pomalo zamorna postaje ova prica. Na žalost uspili smo STRIP gurnuti u drugi plan.

Kad krenu ovakve glupe i nepotrebne rasprave setim se raspada SFRJ(nije politika,pricam o stripovima) i pucanja i strip scene po savovima.
Onda se pojavila SD. Pa pukla. Onda Lu,pa pogasio neke junake a neki izlaze na kasicicu. I onda dolaze ovakva izdanja(skupa,ali savrsena),pice neverovatnim tempom. I ja zadovoljan. I ne daj Boze da jos jednom ode sve u kurac,jer mene stripovi cine srecnijim,ispunjenijim.
Eto toliko o cenama od mene.
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 05/11/2009 : 14:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
Marko, nitko ne prigovara ostalim izdavacima iz razloga jer nigdje nisam vidio da negiraju zaradu, tj. isticu svoju nevjerovatnu ljubav prema stripu.. Da me krivo ne shvatiš, nije upitno da li vi dobro zaradujete (a imate legitimno i moralno pravo zaradivati) nego odbojnost u stavovima nastaje u nastupu: "mi smo mesije, Gandi i Majka Tereza i sve radimo samo zbog ljubavi prema stripu".. Sve to podebljate izjavom "pozitivna nula" i naravno da kod covjeka koji ima pojma o tržištu, pojmu nabavne i prodajne cijene, koeficijentu obrtaja zaliha, aktivi i pasivi, RDG-u, blabla.. i ostalim ekonomskim parametrima, izaziva cudenje i negodovanje..

Ko radi i ulaže napore kao vi i treba zaradivati, i vjeruj mi da tu nema jala i zavisti, dapace, meni je drago vidjeti da u ovoj nešoj zemlji (gdje su vrijednosti potpuno poremecene i gdje se ljudski rad jako malo cijeni) netko može dobro živjeti i zaraditi od svog truda i rada..
Ali baš zbog toga nema potrebe da spominjete žrtvu, askezu, celibat i katijaznam kakva odricanja, a sve u svrhu humanitarnog rada..
Da se razumijemo ja ne osporavam da ste vi istinski zaljubljenici u strip i da ste u izdavacke vode krenuli samo i iskljucivo iz ljubavi, ali iz današnje perspektive bilo bi pošteno reci "Spojili smo ugodno s korisnim" i vjeruj mi više nece biti toliko napada na vas..

P.S. nadam se da cemo popit pivu na CRŠ ;)
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 05/11/2009 : 14:00:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by teller

Libellus držte se i samo tako dalje u nove pobjede.(derajte stripfanove)do mile volje, a za pocetak do nove godine 2 Tex color ocekujemo.I da bude "skup"inace ne kupujem.

Jeste! U inat svima izbacite jos 2 do Nove godine.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 14:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:

Libellus držte se i samo tako dalje u nove pobjede.(derajte stripfanove)do mile volje, a za pocetak do nove godine 2 Tex color ocekujemo.I da bude "skup"inace ne kupujem.

Jeste! U inat svima izbacite jos 2 do Nove godine.

Da su prave inadzije izbacili bi bar tri
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 14:15:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Ja branim Libellus a isto bi branio i Fibru da se je napada da dere ljude.
Kakvo oderanje, pa nitko nikog ne tera da kupuje, ako se deremo onda deremo sami sebe.
Daleko je poznato da Fibra i Libellus rade i izdaju izdanja pervenstveno onih junaka koji
jih vesele,tj.da su fanovi tih stripova koje izdavaju.
Da rade sa neznam kakvim profitom cisto sumljam, prodaju dovoljno da izdaju dalje i da ne zaglibe, zato nekome podvaljivat da se bogati,dere citatelje i slicno je glupost da vece nisam cuo.Za nedolazak na CRŠ Libellusa me boli stojka jer ne idem a i da idem navratio bi u striparnicu, pa zašto onda tolika buka(dveribada)oko nedolazka?Doblji su interesi odpozadi,
siguran sam da Fibra ne stoji iza toga,ali kako se odnosi prema dežurnim kritizerima(da ne upotrebim goru rec) malo pada senka sumlje i na nju.

Gle,mozda lupam i u tom slucaju se izvinjavam.
Koliko me secanje sluzi,jer na CRS ne idem i ne pratim bas previse,dveribad ima neke veze sa organizacijom ili samo pomaze organizatorima CRS-a.
I to je valjda pored ZS/LMS jos jedan razlog za ovakvo ponasanje.
Ne bi me cudilo da postoji jos neki,ali to dveribad najbolje zna.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 05/11/2009 : 14:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
vjeko je sve savršeno rekao i slažem se u potpunosti.

samo cu se nadovezati na cijenu novog texa - naime, pretpostavljam kako je cijena ovog izdanja nerealno visoka, ali samo ako gledamo to izdanje kao samostalni projekt. medutim, libellus, kako bi normalno funkcionirao mora na necemu malo više zaraditi kako bi poplacao sve svoje racune koje ne može placati iz izdanja kao što su npr spirou&fantasio ili onaj promašaj maria dolares ili kako vec. kada tako razmotrim ovu situaciju sasvim mi je razumljiva, i podržavam je, posebo iz razloga što nisam publika za tex a jesam za s&f. :-) neka texovci placaju a spirouovci uživaju!!! :-)

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/11/2009 : 14:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Kakve veze ima ko organizuje sta... Pa Ratko je bio i u Makarskoj i licitirao crteze na humanitarnoj aukciji koje niko drugi nije... I na kraju ih prodao za 5 puta manju vrednost i te pare dao u dobrotvorne svrhe... Bitno je da svi svuda ucestvuju...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 15:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Vjeko1980

Marko, nitko ne prigovara ostalim izdavacima iz razloga jer nigdje nisam vidio da negiraju zaradu, tj. isticu svoju nevjerovatnu ljubav prema stripu.. Da me krivo ne shvatiš, nije upitno da li vi dobro zaradujete (a imate legitimno i moralno pravo zaradivati) nego odbojnost u stavovima nastaje u nastupu: "mi smo mesije, Gandi i Majka Tereza i sve radimo samo zbog ljubavi prema stripu".. Sve to podebljate izjavom "pozitivna nula" i naravno da kod covjeka koji ima pojma o tržištu, pojmu nabavne i prodajne cijene, koeficijentu obrtaja zaliha, aktivi i pasivi, RDG-u, blabla.. i ostalim ekonomskim parametrima, izaziva cudenje i negodovanje..

Ko radi i ulaže napore kao vi i treba zaradivati, i vjeruj mi da tu nema jala i zavisti, dapace, meni je drago vidjeti da u ovoj nešoj zemlji (gdje su vrijednosti potpuno poremecene i gdje se ljudski rad jako malo cijeni) netko može dobro živjeti i zaraditi od svog truda i rada..
Ali baš zbog toga nema potrebe da spominjete žrtvu, askezu, celibat i katijaznam kakva odricanja, a sve u svrhu humanitarnog rada..
Da se razumijemo ja ne osporavam da ste vi istinski zaljubljenici u strip i da ste u izdavacke vode krenuli samo i iskljucivo iz ljubavi, ali iz današnje perspektive bilo bi pošteno reci "Spojili smo ugodno s korisnim" i vjeruj mi više nece biti toliko napada na vas..

P.S. nadam se da cemo popit pivu na CRŠ ;)

Razumijem, i slazem se s tobom u vecoj mjeri, uostalom, to sam svojim istupima u zadnje vrijeme i pokazao.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 15:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Kakve veze ima ko organizuje sta... Pa Ratko je bio i u Makarskoj i licitirao crteze na humanitarnoj aukciji koje niko drugi nije... I na kraju ih prodao za 5 puta manju vrednost i te pare dao u dobrotvorne svrhe... Bitno je da svi svuda ucestvuju...

I to mu daje za pravo da pljuje po necijem radu?
Ili da vredja ako neko nece da bude ucesnik neke strip manifestacije?
Zalosno.
Lepo bi bilo da svi ucestvuju svuda,gledano prvenstveno sa strane kupca,ali sta ako je nekom to neisplativo,ako prosto nece kao Bernard zbog nekih neslaganja(imas par postova ispred,mrzi me da trazim sa kim je u svadji).
Mogu li ja da uplatim neki dinar u humanitarne svrhe pa da posle napisem nekoliko desetina uvreda na racun Bernarda,Ludensa,VC ili nekog petog?
Ili da castim prijatelje u kafani pa da ih posle ispljujem i ispsujem ko konje?
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 15:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by zlikovski

:-) neka texovci placaju a spirouovci uživaju!!! :-)

Ja kupujem oba. Texa uzimam samo iz razloga da nastave sa S&F
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 05/11/2009 : 15:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by zlikovski

:-) neka texovci placaju a spirouovci uživaju!!! :-)

Ja kupujem oba. Texa uzimam samo iz razloga da nastave sa S&F

blagoslovljen bio!

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19580 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 05/11/2009 : 15:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
A ja uzimam Texa samo zato jer Kit Carson nema svoje izdanje.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 15:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

A, samo malo, samo malo. Ne mozes mijesati kruske i jabuke. Ne mozes usporedjivati cijenu 3 x 1 strip sa cijenom 1 x 3 stripa. (tj. pojedinacne stripove tipa MM sa integralima tipa MV).

Ali,kao sto neki to ovde rade,mogu bez daljnih saznanja o bilo cemu da laicki izvedem zakljucak da je to isti broj strana i meni kao kupcu skuplje. I zasto niste krenuli tad sa izdanjem 3 u 1 i slicno(ne persiram,znam da ste tad bili Libellus kad je KP krenuo).
Sad,ja uopste ne sumnjam da postoje razlozi sto je to tako,ali bi mog'o kao neki u klin. Pa ti opet u plocu,ja u klin i tako unedogled,a zlobnici uzivaju sto blatim Fibru bez obzira da li sam u pravu ili ne.
I jedan deo ce da mi poveruje,mozda znatno manji broj ljudi nego tebi,al' napravio sam stetu ipak,koliku-toliku.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 05/11/2009 : 15:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:

A ja uzimam Texa samo zato jer Kit Carson nema svoje izdanje.

Care!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 15:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ja sam uvjerenja da mi ne mozes napraviti stetu ako nisi u pravu. Ratko je npr. iznio svoju tvrdnju o cijeni tiska, ja sam poslao konkretni racun. Pa sad, neka svatko bira kome ce vjerovati.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 15:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by sawitch

Ili da vredja ako neko nece da bude ucesnik neke strip manifestacije?
Zalosno.
Lepo bi bilo da svi ucestvuju svuda,gledano prvenstveno sa strane kupca,ali sta ako je nekom to neisplativo,ako prosto nece kao Bernard zbog nekih neslaganja(imas par postova ispred,mrzi me da trazim sa kim je u svadji).

E sad tu ima jedan problem, ali evo ti, pa procijeni sam. Organizator CRŠa traži od izdavaca ISTE uvjete kao i Mafest: 20% od prodaje. Prema onome što ja znam, Libellus kaže da mu se ne isplati imati štand ako mora dati 20% CRŠu. Ako lažem, onda su mene lagali, neka me Dado i Dado isprave. Ali, ako je to istina, onda ... Kao što rekoh, zakljuci sam.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 15:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Ja sam uvjerenja da mi ne mozes napraviti stetu ako nisi u pravu. Ratko je npr. iznio svoju tvrdnju o cijeni tiska, ja sam poslao konkretni racun. Pa sad, neka svatko bira kome ce vjerovati.

Ma moze,kao i u privatnom zivotu,vise puta ponovljena laz postaje istina.
Evo,svu trojicu krivim zbog odluke da KP ne ide 3 u 1. Dalje,mogli ste da ga radite da bude formata AF sto bi dodatno skinulo cenu.
I na kraju,zasto niste radili tiraz od 100.000 primeraka jer bi to snizilo troskove i dodatno snizilo cenu.
Naravno,karikiram stvari,ali neko upuceniji od mene moze da bude mnogo uverljiviji.
Zato verovatno i jesi u pravu,ali samo sto se mene tice. Neko ko je u tim vodama moze da bude opasan,ja ne.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/11/2009 : 15:31:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Neko ko je u tim vodama moze da bude opasan,ja ne.

Sveopca poznata istina leži u cinjenici da voda može biti opasna po tebe

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 05/11/2009 : 15:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Neko ko je u tim vodama moze da bude opasan,ja ne.

Sveopca poznata istina leži u cinjenici da voda može biti opasna po tebe

Koliko ja znam "voda" je pad
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/11/2009 : 16:02:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

Ja to nisam rekao..

A i nije to bilo par kuna za dobrotvorne aukcije... Poenta je da svi treba da su u slozi, da rade kao jedan kada je izdavastvo u pitanju, a ne da se svadjaju... Ali nebitno.. Necu da se mesam u ono sto me se ne tice..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/11/2009 : 16:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Cena Kena je 800 dinara za brojeve od 96 strana kako mi se cini.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/11/2009 : 18:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Ma moze,kao i u privatnom zivotu,vise puta ponovljena laz postaje istina.
Evo,svu trojicu krivim zbog odluke da KP ne ide 3 u 1. Dalje,mogli ste da ga radite da bude formata AF sto bi dodatno skinulo cenu.
I na kraju,zasto niste radili tiraz od 100.000 primeraka jer bi to snizilo troskove i dodatno snizilo cenu.
Naravno,karikiram stvari,ali neko upuceniji od mene moze da bude mnogo uverljiviji.
Zato verovatno i jesi u pravu,ali samo sto se mene tice. Neko ko je u tim vodama moze da bude opasan,ja ne.

I dalje tvrdim da ti nitko ne moze biti opasan ako nemas sto kriti.
Inace, nisi komentirao moj zadnji post?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/11/2009 : 18:30:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by kasper

Mozda stariji brojevi,od nivelacije su noviji KP u Darkvudu 1050,doduse i oni na vecem broju strana su toliko.
Ili se mozda meni i diler ugradi,ali ne verujem da bi bio toliko bezobrazan da se ugradi 250 dinara.
Za starije ne znam,jer uspevam da pratim turu po turu kako izadje.
Zato sam i poredio bas te stripove za koje znam cene jer sam ih relativno skoro uzeo - Fulu,Tiki,KP,Odgoda,XIII,MV...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7984 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 05/11/2009 : 18:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by kasper

Mozda stariji brojevi,od nivelacije su noviji KP u Darkvudu 1050,doduse i oni na vecem broju strana su toliko.
Ili se mozda meni i diler ugradi,ali ne verujem da bi bio toliko bezobrazan da se ugradi 250 dinara.
Za starije ne znam,jer uspevam da pratim turu po turu kako izadje.
Zato sam i poredio bas te stripove za koje znam cene jer sam ih relativno skoro uzeo - Fulu,Tiki,KP,Odgoda,XIII,MV...

ovi sa preko 100strana su 1050din.do broja 59 su(nisam siguran)800-900din.
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 05/11/2009 : 18:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
Ja znam za Alan Ford. Do 59 su 895, a na dalje 995.

Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000