Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 05/11/2009 : 23:12:19
|
quote: Originally posted by Curunir
tebi oporucno ostavljam PS3. ide mi na zivce, uzeo sam standalone player. sad samo cekaj da riknem, a mislim da nije daleko
Njemu je i nova godina daleko,ostavi meni |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 05/11/2009 : 23:13:28
|
quote: Originally posted by Markos Znao sam da cete se uhvatiti bas toga. Istina, ocekivao sam Gastona, ali dobro, svejedno.
Kad si zna, zašto si napisao? Sorry ako ja ne ispunjavam kriterije ali mora san reagirati. Pazi, pišeš nešto da izazoveš reakciju. To sam kažeš. nije bitno tko je reagirao. Bit je u tome da si napisao nešto svjesno ( a pogrešno, što cu obrazložiti kasnije ) u cilju da izazoveš reakciju. Doduše ne moju ali ipak... Pa bar nemoj onda priznavati. Nek ispadne spontano I oko toga se ovdje vodi polemika. Oko iznošenja istinitih i neistinitih podataka.
quote: Originally posted by Markos NARAVNO da i Dina i Kico i ti i ostali iz "Mozaika stripa" imate bitnu ulogu i odradite nemali dio posla. Ali, budimo realni, bez Gastona, pa i Dade, tog festivala ne bi bilo. Ja znam da je Gaston (a pogotovo Dado) tu politicki korektan i da tu uvijek istice udrugu, a sebe kao stavlja u drugi plan, ali, kao što rekoh, budimo realni.
Budimo realini, u ovoj maloj sredini nije lako naci suradnike, srodne duše, voljne da upregnu volju, vrime pa i znanje za zajednicki cilj. Cak to ni u Zagrebu nije lako, pogotovo zadnjih godina. I zbog toga mislim da mi ostali imamo pravo smatrati da smo bitan kotacic, kotacic u malom pogonu zvanom Mafest. Budimo realni, da se ne suzdržavam, s obzirom na moju brbljivost Dado ( Gaston ) nebi nikad uspija od mene doci do rici pa bi možda svi mislili da san ja glavni No suzdržavam se.
quote: Originally posted by Markos U svakom slucaju, cak i da tome nije tako, potpuno je ista stvar, mozda jos i gora. Recimo da sam u krivu, da Libellus nije Mafest. No, svejedno, Dado & Dado su onda clanovi udruge "Mozaik stripa" koja organizira Mafest i kao takvi postavljaju uvjete izdavacima, samim tim i sebi, Libellusu. I traže od izdavaca 20% prodaje kao naknadu za prodaju na festivalu. Stvar je opet ista: Libellusu se ocito isplati dati 20% Mafestu, ali se ne isplati dati 20% CRŠu. Ponavljam, meni je to tako svejedno, apsolutno me nije briga tko ce gdje i zasto ici i hoce li platiti stand ili ne. Ali, po mom misljenju, Ratko ima pravo kad kaze da to nije fer i da je to bojkot festivala.
Prvo pitanje: Smatraš li ti tvoj nedolazak sa štandom na Mafest bojkotom ili su bili drugi razlozi u pitanju? Kad to odgovoriš možemo dalje pricati o "bojkotu". Drugo pitanje: Koliki je budžet CRŠ-a? Kad odgovoriš na to možemo dalje pricati o 20% kao udjelu u ukupnoj cifri budžeta. naravno ako želiš. Trece pitanje: Je li nedolazak i najava nedolaska nekih drugih izdavaca na CRŠ ikome osim Libellusu klasificirana kao "bojkot". Cetvrto pitanje: Jesu li svi platili 20% na CRŠ? Peto san zaboravija ali pomalo...
quote: Originally posted by Markos I smatram da imam pravo to reci, jer ako se ja javno mogu posuti pepelom po glavi i reci da nije bilo u redu od mene doci na mafest sa 20 vrecica stripova i isporuciti ih ljudima koji su ih narucili, sa strane, iz gepeka, bez standa - jer to NIJE bilo u redu, ti su ljudi dosli tamo zbog festivala, a ne zbog Fibre i stoga je Fibra kao izdavac DUŽNA podržati taj festival i dati mu postotak od prodaje koju joj je festival omogucio - onda to mogu spocitati i drugima. Jer i Dado i Gaston su meni spocitali moje ponašanje na prošlogodisnjem Mafestu, i to s potpunim pravom. Sve te razloge koje spominješ - troškovi organizacije, uvjeti smjestaja, put, gosti, budzet, ovo ono, sve to stoji. Mafest je puno skuplji od CRŠa, puno više gostiju, majice, plakati, novine, mape, itd itd. Za sve se mogu pronaci razlozi i opravdanja. Uostalom, i ja sam sebi vrlo lako opravdao to što prosle godine nisam platio stand. Ali mi je onda bilo neugodno dolje i nije mi nitko drugi trebao reci da to nije u redu i da sam se ponio ko pizda zbog glupog inata i ponosa, jer ja to sam najbolje znam. A ovo je gotovo identicna situacija.
Dakle ljudski je griješiti ali je veca stvar priznati grešku. Svaka cast. No... Nije gotovo ista stvar. Ni blizu. Iz jednostavnih razloga. Prvo: tebi nitko nije prigovorija da "bojkotiraš" festival. Drugo: Prigovoreno ti je zbog prodaje iz gepeka što je apsolutno druga stvar. Trece: D&D nemaju namjeru parkirati auto isprid festivalskog prostora i širom otvorit vrata. Ti jesi, posuja si se pepelom i razjasnili smo na normalan nacin. Ljudski... sa pocetka ovog dijela posta.
quote: Originally posted by Markos I jos nesto - ja NISAM otišao iz Libellusa zato sto ne trpim da mi drugi govore "kako i šta pa makar to bilo i korisno", ja sam iz Libellusa otišao zato jer nisam pristao na Dadine uvjete, koji su se prakticno svodili na cinjenicu da je on šef i da ako cu ostati, moram imati njegovo odobrenje za sve što cu raditi, planirati, najaviti ili reci. Izricito je zabranio iznosenje bilo kakvih informacija o Libellusu ako on to ne odobri i slicno. Mogu to tu citirati, od rijeci do rijeci, ali Dado ce to sigurno smatrati iznosenjem poslovnih tajni, pa cu se opet morati s njim natezati, a to mi ne treba. Mislim, to je u principu ok, on je u startu bio vlasnik Libellusa, ja niko i nista, frend koji je usao u sve to samo zato sto je htio raditi Kena, a bilo mu je mrsko otvarati vlastitu firmu, kad je Dado vec ima. Covjek ima pravo traziti kontrolu nad vlastitom firmom i biti u njoj sef i to je ok, sve pet. Samo ja, Bogu hvala, imam jednog šefa na svom poslu, ne treba mi i šef u necemu što mi je hobi. A pogotovo ne takav kojeg moram pitati za dopuštenje što cu, kome, kad i kako reci oko MOJIH projekata, MOJIH planova i MOJIH stavova. Ali to nikako nije isto kao i "otišao si jer ne trpiš da ti drugi govori šta i kako, pa makar to bilo korisno".
Ok, evo, oprosti zbog krive formulacije izjave ali tija san reci da nama iz udruge ne pada na pamet razglabati o tome tko je "glavna faca". Uz Dinu to je svakako Kico , no, sasvim je razumljivo da se šef sluša. Uz takav stav ni kod mene nebi radija dugo pa je razumljivo da za SVOJE projekte izabereš drugi put. I virova ti ili ne, drago mi je da si izabra drugi put. Unatoc tome što ti nisu svi stripovi "lijepo crtani" Aludira sam na timski rad u našim uvjetima a priznaješ i sam da je to bilo Dadino pravo da postavlja uvjete. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 05/11/2009 : 23:13:59
|

jebote, toliko si blesav da ti ni ja ne bih povjerovao da ne kujemo nekakvu zavjerotu... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:14:28
|
renky, svega mi, nije tebi ngo tehu |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:17:00
|
renky, svega mi, nije tebi ngo tehu
A baš san se ponada...  |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 05/11/2009 : 23:17:16
|
quote: Originally posted by Tex Willer
tebi oporucno ostavljam PS3. ide mi na zivce, uzeo sam standalone player. sad samo cekaj da riknem, a mislim da nije daleko
Njemu je i nova godina daleko,ostavi meni
Ne guraj se uvek bre! @ Curunir Sacekacu ja, ti samo odradi tvoj deo posla. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26026 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/11/2009 : 23:17:24
|
Eto, pametna mi je bila odluka apstinencija sa ovog topica. Pa cu i sad samo reci (cisto kao intermeco, ne dajte se omesti):
 |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:18:03
|
OdjebiTe sad, ide mi ZAKON BROJ3VA na TV |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:21:51
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Njemu je i nova godina daleko,ostavi meni
Ne guraj se uvek bre! @ Curunir Sacekacu ja, ti samo odradi tvoj deo posla.
Aj sacekacu ja obojicu,ionako imam jos oko desetak stripova za citanje |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26026 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:24:11
|
quote: Originally posted by Renky
OdjebiTe sad, ide mi ZAKON BROJ3VA na TV
Dobro, može i ovo:
 |
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:26:36
|
quote: Originally posted by manhunter
Eto, pametna mi je bila odluka apstinencija sa ovog topica. Pa cu i sad samo reci (cisto kao intermeco, ne dajte se omesti):

zanimljiva je igra rijeci (sto je i sam beckett htio): waiting for godot waiting for god waiting for good
kako god okrenes, nikako da dodu |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26026 Posts
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:31:58
|
pa, ako i nema, barem je zanimljivo. nesto se zbiva, a neki se i zabavljaju naravno, neke smeta, neki pate, a sta ces... nego koji je ovo film? šijan mi je genijalac, car, ali o ovome pojma nemam  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26026 Posts
Posted - 05/11/2009 : 23:37:20
|
Ne smem da ti odgovorim, Dado sa žalio zbog spama.
Ajd samo na brzinu: ovu verziju nisam ni ja gledao, ali znam onu staru koja je išla nekada daaaaavno na TV. U svakom slucaju pasend za ovaj topic, ali ako vecina nije gledala, propade mi fora. Ako nadeš, slobodno pogledaj. A za to vreme procitaj opis radnje filma (ako ti slova nisu isuviše sitna).    |
|
Edited by - manhunter on 05/11/2009 23:38:31 |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/11/2009 : 23:52:00
|
nisam sve citao, niti cu samo podsjecam na opcije privatnih poruka i pošalji clanu mejl a i ovaj vikend ce se vecina vidjet uživo, pa raspravljate nema toga što uz pivo ne djeluje bolje |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 06/11/2009 : 00:32:39
|
quote: Originally posted by ken2
nisam sve citao, niti cu samo podsjecam na opcije privatnih poruka i pošalji clanu mejl a i ovaj vikend ce se vecina vidjet uživo, pa raspravljate nema toga što uz pivo ne djeluje bolje
I biftek i brdo krompirica |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 01:22:31
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Markos Znao sam da cete se uhvatiti bas toga. Istina, ocekivao sam Gastona, ali dobro, svejedno.
Kad si zna, zašto si napisao? Sorry ako ja ne ispunjavam kriterije ali mora san reagirati. Pazi, pišeš nešto da izazoveš reakciju. To sam kažeš. nije bitno tko je reagirao. Bit je u tome da si napisao nešto svjesno ( a pogrešno, što cu obrazložiti kasnije ) u cilju da izazoveš reakciju. Doduše ne moju ali ipak... Pa bar nemoj onda priznavati. Nek ispadne spontano I oko toga se ovdje vodi polemika. Oko iznošenja istinitih i neistinitih podataka.
quote: Originally posted by Markos NARAVNO da i Dina i Kico i ti i ostali iz "Mozaika stripa" imate bitnu ulogu i odradite nemali dio posla. Ali, budimo realni, bez Gastona, pa i Dade, tog festivala ne bi bilo. Ja znam da je Gaston (a pogotovo Dado) tu politicki korektan i da tu uvijek istice udrugu, a sebe kao stavlja u drugi plan, ali, kao što rekoh, budimo realni.
Budimo realini, u ovoj maloj sredini nije lako naci suradnike, srodne duše, voljne da upregnu volju, vrime pa i znanje za zajednicki cilj. Cak to ni u Zagrebu nije lako, pogotovo zadnjih godina. I zbog toga mislim da mi ostali imamo pravo smatrati da smo bitan kotacic, kotacic u malom pogonu zvanom Mafest. Budimo realni, da se ne suzdržavam, s obzirom na moju brbljivost Dado ( Gaston ) nebi nikad uspija od mene doci do rici pa bi možda svi mislili da san ja glavni No suzdržavam se.
quote: Originally posted by Markos U svakom slucaju, cak i da tome nije tako, potpuno je ista stvar, mozda jos i gora. Recimo da sam u krivu, da Libellus nije Mafest. No, svejedno, Dado & Dado su onda clanovi udruge "Mozaik stripa" koja organizira Mafest i kao takvi postavljaju uvjete izdavacima, samim tim i sebi, Libellusu. I traže od izdavaca 20% prodaje kao naknadu za prodaju na festivalu. Stvar je opet ista: Libellusu se ocito isplati dati 20% Mafestu, ali se ne isplati dati 20% CRŠu. Ponavljam, meni je to tako svejedno, apsolutno me nije briga tko ce gdje i zasto ici i hoce li platiti stand ili ne. Ali, po mom misljenju, Ratko ima pravo kad kaze da to nije fer i da je to bojkot festivala.
Prvo pitanje: Smatraš li ti tvoj nedolazak sa štandom na Mafest bojkotom ili su bili drugi razlozi u pitanju? Kad to odgovoriš možemo dalje pricati o "bojkotu". Drugo pitanje: Koliki je budžet CRŠ-a? Kad odgovoriš na to možemo dalje pricati o 20% kao udjelu u ukupnoj cifri budžeta. naravno ako želiš. Trece pitanje: Je li nedolazak i najava nedolaska nekih drugih izdavaca na CRŠ ikome osim Libellusu klasificirana kao "bojkot". Cetvrto pitanje: Jesu li svi platili 20% na CRŠ? Peto san zaboravija ali pomalo...
quote: Originally posted by Markos I smatram da imam pravo to reci, jer ako se ja javno mogu posuti pepelom po glavi i reci da nije bilo u redu od mene doci na mafest sa 20 vrecica stripova i isporuciti ih ljudima koji su ih narucili, sa strane, iz gepeka, bez standa - jer to NIJE bilo u redu, ti su ljudi dosli tamo zbog festivala, a ne zbog Fibre i stoga je Fibra kao izdavac DUŽNA podržati taj festival i dati mu postotak od prodaje koju joj je festival omogucio - onda to mogu spocitati i drugima. Jer i Dado i Gaston su meni spocitali moje ponašanje na prošlogodisnjem Mafestu, i to s potpunim pravom. Sve te razloge koje spominješ - troškovi organizacije, uvjeti smjestaja, put, gosti, budzet, ovo ono, sve to stoji. Mafest je puno skuplji od CRŠa, puno više gostiju, majice, plakati, novine, mape, itd itd. Za sve se mogu pronaci razlozi i opravdanja. Uostalom, i ja sam sebi vrlo lako opravdao to što prosle godine nisam platio stand. Ali mi je onda bilo neugodno dolje i nije mi nitko drugi trebao reci da to nije u redu i da sam se ponio ko pizda zbog glupog inata i ponosa, jer ja to sam najbolje znam. A ovo je gotovo identicna situacija.
Dakle ljudski je griješiti ali je veca stvar priznati grešku. Svaka cast. No... Nije gotovo ista stvar. Ni blizu. Iz jednostavnih razloga. Prvo: tebi nitko nije prigovorija da "bojkotiraš" festival. Drugo: Prigovoreno ti je zbog prodaje iz gepeka što je apsolutno druga stvar. Trece: D&D nemaju namjeru parkirati auto isprid festivalskog prostora i širom otvorit vrata. Ti jesi, posuja si se pepelom i razjasnili smo na normalan nacin. Ljudski... sa pocetka ovog dijela posta.
quote: Originally posted by Markos I jos nesto - ja NISAM otišao iz Libellusa zato sto ne trpim da mi drugi govore "kako i šta pa makar to bilo i korisno", ja sam iz Libellusa otišao zato jer nisam pristao na Dadine uvjete, koji su se prakticno svodili na cinjenicu da je on šef i da ako cu ostati, moram imati njegovo odobrenje za sve što cu raditi, planirati, najaviti ili reci. Izricito je zabranio iznosenje bilo kakvih informacija o Libellusu ako on to ne odobri i slicno. Mogu to tu citirati, od rijeci do rijeci, ali Dado ce to sigurno smatrati iznosenjem poslovnih tajni, pa cu se opet morati s njim natezati, a to mi ne treba. Mislim, to je u principu ok, on je u startu bio vlasnik Libellusa, ja niko i nista, frend koji je usao u sve to samo zato sto je htio raditi Kena, a bilo mu je mrsko otvarati vlastitu firmu, kad je Dado vec ima. Covjek ima pravo traziti kontrolu nad vlastitom firmom i biti u njoj sef i to je ok, sve pet. Samo ja, Bogu hvala, imam jednog šefa na svom poslu, ne treba mi i šef u necemu što mi je hobi. A pogotovo ne takav kojeg moram pitati za dopuštenje što cu, kome, kad i kako reci oko MOJIH projekata, MOJIH planova i MOJIH stavova. Ali to nikako nije isto kao i "otišao si jer ne trpiš da ti drugi govori šta i kako, pa makar to bilo korisno".
Ok, evo, oprosti zbog krive formulacije izjave ali tija san reci da nama iz udruge ne pada na pamet razglabati o tome tko je "glavna faca". Uz Dinu to je svakako Kico , no, sasvim je razumljivo da se šef sluša. Uz takav stav ni kod mene nebi radija dugo pa je razumljivo da za SVOJE projekte izabereš drugi put. I virova ti ili ne, drago mi je da si izabra drugi put. Unatoc tome što ti nisu svi stripovi "lijepo crtani" Aludira sam na timski rad u našim uvjetima a priznaješ i sam da je to bilo Dadino pravo da postavlja uvjete.
Renkinjo,jel ti to uvjeravaš nas ili sebe u ovo što pišeš?Otprilike si u pravu koliko i za onu cijenu majice od 100 kn.Trebala bi zbog troškova koštat 110 kn,ali su sveci D&D spustili cijenu majice na 100 kn i rade sa gubitkom!  .....Jel vi stvarno mislite da smo mi idioti i debili?
|
 |
|
Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 01:27:39
|
Malo su zeznute ove javne rasprave u vezi cijena i poslovanja,to je sve lijepo od Fibre i Libellusa (pogotovo Fibre) sto iznose javno toliko poslovnih podataka. Pribizavanje kupcima na nekom prijateljskom nivou,ali to je samo previse trosenje energije i zivaca,nemoguce je svima udovoljiti. Onako treba raditi,izdati,staviti cijenu i to je to.... |
 |
|
dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 01:32:01
|
quote: Originally posted by teller
Ja branim Libellus a isto bi branio i Fibru da se je napada da dere ljude. Kakvo oderanje, pa nitko nikog ne tera da kupuje, ako se deremo onda deremo sami sebe. Daleko je poznato da Fibra i Libellus rade i izdaju izdanja pervenstveno onih junaka koji jih vesele,tj.da su fanovi tih stripova koje izdavaju. Da rade sa neznam kakvim profitom cisto sumljam, prodaju dovoljno da izdaju dalje i da ne zaglibe, zato nekome podvaljivat da se bogati,dere citatelje i slicno je glupost da vece nisam cuo.Za nedolazak na CRŠ Libellusa me boli stojka jer ne idem a i da idem navratio bi u striparnicu, pa zašto onda tolika buka(dveribada)oko nedolazka?Doblji su interesi odpozadi, siguran sam da Fibra ne stoji iza toga,ali kako se odnosi prema dežurnim kritizerima(da ne upotrebim goru rec) malo pada senka sumlje i na nju. Libellus držte se i samo tako dalje u nove pobjede.(derajte stripfanove)do mile volje, a za pocetak do nove godine 2 Tex color ocekujemo.I da bude "skup"inace ne kupujem.
Gle,mozda lupam i u tom slucaju se izvinjavam. Koliko me secanje sluzi,jer na CRS ne idem i ne pratim bas previse,dveribad ima neke veze sa organizacijom ili samo pomaze organizatorima CRS-a. I to je valjda pored ZS/LMS jos jedan razlog za ovakvo ponasanje. Ne bi me cudilo da postoji jos neki,ali to dveribad najbolje zna.
Nemam nikakve veze sa organizacijom,ali pomognem ako nešto mogu.ZS/LMS ne shvacam,ali ako misliš kao Dado,nije-nema baš nikakve veze.Osim velikog razocarenja,ništa više.Dapace,nadam se da ce im Boneli prodat prava na zagora uskoro,a nadam se da ce se nac i fanova koji ce ta "fensi" izdanja toliko placat u "ukrucenim" koricama!Ustvari,apsolutno se slažem sa svima vama-tko može i ima,nek kupi,a tko nema-nek se jebe!Zamisli gigant zagorakisa u boji.Ako to nebi vrijedilo barem 45 eura u izdanju Libellus-a,koji strip bi vrijedio!? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 06/11/2009 : 01:52:32
|
quote: Originally posted by dveribad
Nemam nikakve veze sa organizacijom,ali pomognem ako nešto mogu.ZS/LMS ne shvacam,ali ako misliš kao Dado,nije-nema baš nikakve veze.Osim velikog razocarenja,ništa više.
Ma nista lose ne mislim niti imam ista protiv bilo koga. Ja bi i kao izdavac i kao trgovac gledao da zaradim pa taman me svi smatrali najvecim derikozom. Ne kazem da je to slucaj sa bilo kim od vas,samo kazem sta bi ja radio da znam,al' ne znam.
Dapace,nadam se da ce im Boneli prodat prava na zagora uskoro,a nadam se da ce se nac i fanova koji ce ta "fensi" izdanja toliko placat u "ukrucenim" koricama!
Uzimas li KI Zagora Veselog? Cena mu je kao i kod vecine hrvatskih izdavaca a kvalitet 3 klase ispod. Tako da bi voleo da i to odradi neko ko ume. I ovakva konverzacija je super. Ti mislis ovako,ja onako,neko treci drugacije od obojice. Ali,bez vredjanja,meni iskreno samo to smeta. Nista licno protiv tebe |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 06/11/2009 : 02:05:15
|
Renkinjo,jel ti to uvjeravaš nas ili sebe u ovo što pišeš?Otprilike si u pravu koliko i za onu cijenu majice od 100 kn.Trebala bi zbog troškova koštat 110 kn,ali su sveci D&D spustili cijenu majice na 100 kn i rade sa gubitkom!  .....Jel vi stvarno mislite da smo mi idioti i debili?
Da ne gušim kvotanjem, samo ovaj dio ali da, mislim da sam u pravu. E sad ako ti misliš da sam ja takav da me se može vodati na povodcu onda je sumnja razumljiva. I nisu D&D spustili cijenu. Cijene smo formirali zajednicki a iskreno ja san bija za vece cijene ako se radi kako se radilo. Znaci vrsta majice, dizajn i tisak. Na drugu stranu kad san vidija cifre predlaga san da radimo samo jednu, logo, majicu i gotovo jer tiskanje majica veže dosta love koje kronicno nema a dizajn svake se posebno placa i dodemo u situaciju kao sa stripovskim tiražima. Dizajn za mali tiraž je skup, podjelom na veci broj majica manji je. A mi radimo mali broj majica jer nemamo luksuz da možemo imati 100 neprodanih. Enivej, ostali su bili protiv i demokracija je prevladala no kao kompromisno rješenje odluceno je raditi manji broj kako bi što manje ostalo neprodanih i kotrljalo se po skladištu a u njima i dragocijeni novac. Jelte? Usput, sve majice koje mi nosimo i koje vise u mom ormaru su placene po punoj cijeni. Na žalost, nisan cak sve ni kupija iako mi je to bila želja no... Imam samo dvi koje san dobija gratis, Staffovsku i onu crvenu "organizator". Toliko o cijenama. Kako svima tako i nama. Da se nije moglo proci jeftinije, moglo je ali na uštrb kvalitete. Ta opcija otpada. Usput, pošto su majice na CRŠ? |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 02:23:56
|
Ajde sad ontopic Sugestije za Libellus - Hocemo Zagora od prvog broja. Ko je jos za osim dveribada i mene?
Ja, naravno. Cena nije vazna samo da ga neko odradi jednom kako treba.    |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 06/11/2009 : 02:29:58
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Ajde sad ontopic Sugestije za Libellus - Hocemo Zagora od prvog broja. Ko je jos za osim dveribada i mene?
Ja, naravno. Cena nije vazna samo da ga neko odradi jednom kako treba.   
Ti ne mozes da se racunas kao siguran kupac obzirom da si stariji od Broja 1 i nije sigurno da li ces da dozivis da se ovo realizuje. Svejedno,dirljiva je tvoja podrska otkucana drhtavim i nesigurnim pokretima osusenih,od reume izoblicenih prstiju |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 02:48:14
|
Majcice mila! Citam zadnjih 7-8 strana ovog topica a zadnje mi tri razjebase znanje! Slao sam jedan sms matoroj kamili a on kaze me zna sa kim se dopisuje!
Ziveo libellus dok god izdaje "price iz baze drugdje"!   |
 |
|
Topic  |
|
|
|