Author |
Topic  |
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 02:53:56
|
quote: Originally posted by docA
Majcice mila! Citam zadnjih 7-8 strana ovog topica a zadnje mi tri razjebase znanje! Slao sam jedan sms matoroj kamili a on kaze me zna sa kim se dopisuje!
Ziveo libellus dok god izdaje "price iz baze drugdje"!  
Ne moz' da cita vise ta sitna slovca ni s djozluci,ostavljaj mu poruke na govornu postu,mislim da uvek nosi slusni aparat |
 |
|
docA
Advanced Member

.jpg)
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 02:54:52
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Majcice mila! Citam zadnjih 7-8 strana ovog topica a zadnje mi tri razjebase znanje! Slao sam jedan sms matoroj kamili a on kaze me zna sa kim se dopisuje!
Ne moz' da cita vise ta sitna slovca ni s djozluci,ostavljaj mu poruke na govornu postu,mislim da uvek nosi slusni aparat
     |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 03:04:37
|
Ne moz' da cita vise ta sitna slovca ni s djozluci,ostavljaj mu poruke na govornu postu,mislim da uvek nosi slusni aparat
   Opet?! A reko sam ti da to ne radis.  |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 03:26:42
|
quote: Originally posted by Kit Carson
   Opet?! A reko sam ti da to ne radis. 
Drago mi je da si se javio,makar i ovako bezobraznom opaskom. Vec sam se uplasio da vise nisi sa nama cim ne reagujes na provokacije |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 09:02:15
|
evo bih ja zamolio ako može da nema baš puno oftopica,pogotovo što se tice mafesta ovdje mu nije mjesto(markose ovo pogotovo za tebe),ko želi o tome pisati neka otvori novi topic.... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/11/2009 : 09:18:50
|
quote: Originally posted by Curunir
priblizno ionako nije dupla tilda, ali nema veze, nes ti bitnosti.
i kakve sad to ima veze s ovim o cemu ja pricam? ja ti samo kazem da je onih 20 posto dao i LB, izravno od prodaje stripova, udruzi. oces da povezem s onim u profilu sto si onako opako shvatio? bi li ti tamo onako lako organizirao promocije i kruzoke da ti zena i/ili prijatelji tamo ne rade? mislim, svasta... i kao da je to nesto lose/cudno...
ali brate umoran sam, i ne znam koji qrac ista pokusavam... cekaju me dva blu-raya, a ja se bavim pizdarijama
Ja stvarno ne razumijem. Jel vi to mene pravite budalom ili što?
Dakle, Dado i Dado su clanovi udruge Mozaik stripa, organizatora Mafesta. I oni, kao organizatori festivala traže 20%. I onda oni, kao vlasnici Libellusa daju tih 20% udruzi. Istovremeno, kao vlasnici Libellusa, ne pristaju dati 20% Udruzi CRS jer kazu da im se to ne isplati i da im je preskupo. I uopce ne zele pregovarati, jer imaju opciju B, da mogu prodavati u striparnici Libellus bez kune (a što je najsmjesnije, striparnica Libellus, dakle Vedran, ce imati stand na CRSu sa starim stripovima, bez LL izdanja).
Ako ti tu ne vidiš konmtradikciju, onda si nikakav matematicar. |
Trouble will find me |
 |
|
tulip
Starting Member
Croatia
67 Posts
Member since 21/03/2003 |
Posted - 06/11/2009 : 09:38:16
|
Impresionirana sam kako neki više "znaju" o MaFestu nego mi iz Mozaik stripa, a takoder i više o poslovanju Libellusa nego Dado R. i Dado A. Necu ponavljati kako Libellus ne organizira MaFest, jasno je tko ga organizira i tko i kako sudjeluje u organizaciji. Bit svega je da nitko svoj ego ne može nametnuti ispred MaFesta. Oni koji su to jednom pokušali, sami su odustali. MaFest su na razno razne nacine pomogli i upotpunili ljudi koji su nam rodbina, prijatelji, poznanici, neznanci, svi imaju ulogu u toj prici. Prihvacam, neke stvari se cine idealisticne, ali nama koji smo tu su normalne.
Lijepo vas molim, ako imate nekih pitanja u vezi MaFesta, pišite kao i dosad na neku od adresa s www.mastripfest.com, a možete i meni osobno na dinaradic@gmail.com.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19575 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 10:47:33
|
nebi štel da se više mešam, samo da izrazim svoje oduševljenje ovogodišnjim Mafestom. Bio sam prvi put i od sada ne propuštam nijednog.Svaka cast svima u organizaciji.A da bi post barem malo imao veze sa topicem, pitanje za Libellus,šta se ocekuje za 2010 osim Volto Nascosto, možda i Nathan Granderistampa ili.....? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/11/2009 : 10:53:08
|
quote: Originally posted by tulip
Impresionirana sam kako neki više "znaju" o MaFestu nego mi iz Mozaik stripa, a takoder i više o poslovanju Libellusa nego Dado R. i Dado A. Necu ponavljati kako Libellus ne organizira MaFest, jasno je tko ga organizira i tko i kako sudjeluje u organizaciji. Bit svega je da nitko svoj ego ne može nametnuti ispred MaFesta. Oni koji su to jednom pokušali, sami su odustali. MaFest su na razno razne nacine pomogli i upotpunili ljudi koji su nam rodbina, prijatelji, poznanici, neznanci, svi imaju ulogu u toj prici. Prihvacam, neke stvari se cine idealisticne, ali nama koji smo tu su normalne.
Lijepo vas molim, ako imate nekih pitanja u vezi MaFesta, pišite kao i dosad na neku od adresa s www.mastripfest.com, a možete i meni osobno na dinaradic@gmail.com.
Gospodo draga, kad ste i Dinu raspizdili ovom pricom onda je stvarno kap prelila cašu  Jasno mi je da ima nezadovoljnika u svakom pogledu, ali da ovako "lupate" jedan po drugom stvarno nije u redu, i to ponajviše zbog ljudi koji citaju ovaj topic, a imali bi želju krenut sa citanjem vaših izdanja i imali bi želju posjetit festivale koje vi, ili velikim dijelom ili neposredno organizirate!!! Bez uvrede bilo kome, ali ostavljate jako loš dojam. Mislim kakve su to price koliko koje izdanje košta?! Iz osobnog primjera mogu reci, kad su pocela izlazit tzv. "skupa" izdanja nisam imao novaca kupiti ih, ali mi ni na kraj pameti nije bilo prozivati nekoga kako je to meni skupo, i da je izdavac neki fantom koji želi zaradit na meni!!!! Danas, hvala bogu, mogu priuštit vecinu izdanja koja me zanimaju, ali opet necu, niti želim govorit kako je to jeftino ili neznam šta vec!!! Jedna cisto banalna situacija, je li netko od vas koji prozivate izdavace otišao npr. u pekaru gdje godinama kupuje kruh i pita zašto štruca tog kruha košta 8,50kn (mislim da je cijena tu negdi) i da mu podastre proizvodnu cijenu tog kruha??!! Naravno da nije, a zašto. Zato jer bi prvo dobio par šamara , ali najviše zato jer 10-15kn koliko se potroši na taj kruh nije puno!!! Barem vecini ... Naravno ovaj primjer vrijedi i za veliku vecinu ostale robe koja se nudi na tržištu. A,kao što se i vecina složila, pravo na zardadu danas je potpuno legitimna stvar!!! Što se tice štandovske price, mislim interesantno je sve to, ali više za Gloriju ili neki drugi slican casopis. Super što je vecina vas otvorena prema nama citateljima, kolekcionarima i posjetiocima festivala, ali nikad nisam sudio o nekoj organizaciji strip festivala prema broju prisutnih izdavaca. Primjer; prije prvog MaFesta u Makarskoj je bilo organizirano tzv. druženje stripofila i bilo je odlicno, a nije bilo niti jednog izdavaca!!! Dobra prica, zajebancija, pijanka, neki novi poslovi se dogovorili i neke nove ideje rodile...i mislim da je to bit svakog takvog druženja. A MaFest, uz dužno poštovanje ostalim strip festivalima je to zadržao i do dana danšnjeg. Za kraj nešto što me posebno iznerviralo, a tice se onog da izdavaci sebe nazivaju "mesijama, prosvjetiteljima" i slicnim epitetima. Nisam niciji advokat, ali sa 10000000% mogu reci da konkretno Gaston (aka Dado A. ) NIKAD, ALI NIKAD sebe nije stavljao u takav nekakv kontekst, a da covjek radi to sa istinskom ljubavi RADI!!! I opet primjer, vracajuci se lani s puta iz Beograda došlo je do žucne rasprave kako bi trebao izgledat MV br. 100. Pitao nas je svakog ponaosob (a bili smo tu Renky, Zar, Toninho, wiskey, Columbo i ja) koja bi ideja bila najbolja. Mislim ko smo mi da odlucujemo o tome, ok jesmo "konzumenti, ali nit su naše pare u tome niti bilo šta drugo. U jednom trenutku wiskey je rekao nešto nevezano uz to, na što se Gaston (aka Dado A. ) prilicno raspizdio iz cega sam vidikoliko mu znaci mišljenje sa strane. Da ne govorim o izdanjima koja pokrece osluškluci "puls javnosti"... Naravno, vjerujem da i svi ostali u strip izdavaštvu misle i ponašaju se jednako, ali ne poznajem ih toliko dobro da mogu reci svoje mišljenje. I sad vratimo sat par godina unatrag, i imamo nedefiniranu strip scenu sa malim brojem izdanja, grintamo da hocemo više, bolje, redovnije (skoro kao slogan za OI zar ne?? ), onda se pojave, stripovi.com, pa izdavaci Libellus, Fibra, StripAgent, Bookglobe, Marketprint, Beli put, VC i svi ostali koje sam zaboravio napisat, pojave se CRŠ-ovi, MaFesti i ostali festivali u kojima je strip i stripofili na prvom mjestu i OPET nam neki kurac ne valja. Jedino što mi za kraj pada na pamet je da možemo bježat sa Balkana, ali Balkan nece pobjeci iz nas, pa ga jebi...   |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts
Member since 21/03/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 12:36:27
|
price vezana uz cijene pojedinih izdanja su stvarno pomalo smiješne (tržište ce na kraju samo izregulirati cijene) te razumijem izdavace ako ne žele razgovarati o njima, jer im uostalom to nije niti posao. svaka firma ima svoju politiku cijena – što je interna stvar izdavaca, jer na kraju balade moraju, ako ne obogatit se, barem preživjeti. razumijem i one izdavace koji daju kupcima na uvid informacije o formiranju cijena i uvid u cjenovnu politiku (npr. jedno izdanje mi je skuplje jer je procjena kako ce se dobro prodavati i po toj cijeni, a to radim kako bi mogao izdati druga dva izdanja koja ce mi kratkorocno samo donositi minus). mislim kako neki taj problem (koji je vezan uz svaki proizvod ili uslugu, a ne samo strip) ne razumiju (ali nije nužno niti da im se itko pravda ili objašnjava) ili ne žele razumjeti. i tu je prici kraj – što se cijena tice.
vezano uz bojkot pojedinih festivala – osnovni problem je ipak ne profesionalnost (da ne upotrijebim teže izraze) sudionika (kako izdavaca tako i organizatora) i to, cvrsto vjerujem, izravno i neizravno šteti i jednima i drugima i trecima.
|
Grad - to ste vi. |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 14:37:39
|
Majko mila, topica...
Tako je to kad ljudi nemaju realne probleme, kao što su krediti ili nedajbože svinjska gripa. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 15:02:31
|
quote: Originally posted by Bardho
Ovo bi bio pretužan topic da nema ona 2 metuzalema , pravopisne alapace i brbljavca 
@ Tex Na koga li je mislio? Znam ja da si ti jedan od ta dva, ali ko li je drugi  |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29715 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/11/2009 : 15:48:34
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Markos Znao sam da cete se uhvatiti bas toga. Istina, ocekivao sam Gastona, ali dobro, svejedno.
Kad si zna, zašto si napisao? Sorry ako ja ne ispunjavam kriterije ali mora san reagirati. Pazi, pišeš nešto da izazoveš reakciju. To sam kažeš. nije bitno tko je reagirao. Bit je u tome da si napisao nešto svjesno ( a pogrešno, što cu obrazložiti kasnije ) u cilju da izazoveš reakciju. Doduše ne moju ali ipak... Pa bar nemoj onda priznavati. Nek ispadne spontano I oko toga se ovdje vodi polemika. Oko iznošenja istinitih i neistinitih podataka.
Zato sto ja to tako vidim. A i objasnio sam zasto. Nisam napisao u cilju da izazovem reakciju, nego da naglasim u cemu je problem. A kad sam napisao, znao sam da ce biti polemike. Ali i to sam objasnio. Necu ponavljati petnaest puta, ionako previše vremena trošim na ove glupe rasprave.
quote: Originally posted by Markos NARAVNO da i Dina i Kico i ti i ostali iz "Mozaika stripa" imate bitnu ulogu i odradite nemali dio posla. Ali, budimo realni, bez Gastona, pa i Dade, tog festivala ne bi bilo. Ja znam da je Gaston (a pogotovo Dado) tu politicki korektan i da tu uvijek istice udrugu, a sebe kao stavlja u drugi plan, ali, kao što rekoh, budimo realni.
Budimo realini, u ovoj maloj sredini nije lako naci suradnike, srodne duše, voljne da upregnu volju, vrime pa i znanje za zajednicki cilj. Cak to ni u Zagrebu nije lako, pogotovo zadnjih godina. I zbog toga mislim da mi ostali imamo pravo smatrati da smo bitan kotacic, kotacic u malom pogonu zvanom Mafest. Budimo realni, da se ne suzdržavam, s obzirom na moju brbljivost Dado ( Gaston ) nebi nikad uspija od mene doci do rici pa bi možda svi mislili da san ja glavni No suzdržavam se.
Je li itko to osporio? Je li ti citaš što sam ja napisao? Naravno da ste vrlo bitan kotacic. Ali, neceš me uvjeriti da bi Mafest postojao bez Dade i Dade. A oni su Libellus. A to što su oni Libellus je festivalu jako pomoglo. I to sam objasnio.
quote: Originally posted by Renky Prvo pitanje: Smatraš li ti tvoj nedolazak sa štandom na Mafest bojkotom ili su bili drugi razlozi u pitanju? Kad to odgovoriš možemo dalje pricati o "bojkotu". Drugo pitanje: Koliki je budžet CRŠ-a? Kad odgovoriš na to možemo dalje pricati o 20% kao udjelu u ukupnoj cifri budžeta. naravno ako želiš. Trece pitanje: Je li nedolazak i najava nedolaska nekih drugih izdavaca na CRŠ ikome osim Libellusu klasificirana kao "bojkot". Cetvrto pitanje: Jesu li svi platili 20% na CRŠ? Peto san zaboravija ali pomalo...
Ili zaista ne citaš što pišem, ili me praviš budalom. Na prvo i trece pitanje sam vec odgovorio, par postova ranije. Ako vec mlatimo praznu slamu, daj da je ne mlatimo dvaput. Pazi na satu:)
Drugo: koliki je budzet CRSa, a koliki Mafesta uopce nema veze sa ovom pricom. Taj argument "pa necu vam ja financirati festival" je bio i moj argument prošle godine, ali on je kriv.
Cetvrto: nisu. Ali nije stvar u postotku nego u principu. Mafest (dakle, D&D, izmedju ostalih) trazi od izdavaca nešto što sami smatraju neisplativim na drugom festivalu. Ponavljam, meni je savrseno svejedno, meni ni u dzep ni iz dzepa, samo isticem u cemu je problem i odakle Ratkova ljutnja. To što ti u ovome ne vidiš ništa neprincipijelno i problematicno, to je tvoja stvar.
quote: Originally posted by Renky Dakle ljudski je griješiti ali je veca stvar priznati grešku. Svaka cast. No... Nije gotovo ista stvar. Ni blizu. Iz jednostavnih razloga. Prvo: tebi nitko nije prigovorija da "bojkotiraš" festival. Drugo: Prigovoreno ti je zbog prodaje iz gepeka što je apsolutno druga stvar. Trece: D&D nemaju namjeru parkirati auto isprid festivalskog prostora i širom otvorit vrata. Ti jesi, posuja si se pepelom i razjasnili smo na normalan nacin. Ljudski... sa pocetka ovog dijela posta.
NARAVNO da je to ista stvar. Gepek ili striparnica ili prodajno mjesto nasred trga, isti je kua. Zasto? Zato sto je rezultat isti. Festival od takve prodaje nema nikakvu korist, a izdavaci da.
A ovo trece je velika i podla laž. Ja sam lijepo na forumu rekao ljudima da necu imati stand i da naruce sto ih zanima i onih par ljudi ljudi koji su se javili su dobili svoje pakete na Mafestu. I to je bilo to. Ali, zašto malo ne preuvelicati, je li?
quote: Originally posted by Renky Ok, evo, oprosti zbog krive formulacije izjave ali tija san reci da nama iz udruge ne pada na pamet razglabati o tome tko je "glavna faca". Uz Dinu to je svakako Kico , no, sasvim je razumljivo da se šef sluša. Uz takav stav ni kod mene nebi radija dugo pa je razumljivo da za SVOJE projekte izabereš drugi put. I virova ti ili ne, drago mi je da si izabra drugi put. Unatoc tome što ti nisu svi stripovi "lijepo crtani" Aludira sam na timski rad u našim uvjetima a priznaješ i sam da je to bilo Dadino pravo da postavlja uvjete.
To sto vam ne pada na pamet razglabati, ne znaci da ga nema. Sto se sefa tice, jasno je da se sef slusa, ali ja nisam usao u Libellus da bi imao šefa, nego sam podrazumijevao da sam ravnopravan partner. Ali dobro. |
Trouble will find me |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/11/2009 : 15:59:52
|
OdjebiTe sad, ide mi ZAKON BROJ3VA na TV
gledaš taj shit?   |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 06/11/2009 : 16:09:23
|
Ajde sad ontopic Sugestije za Libellus - Hocemo Zagora od prvog broja. Ko je jos za osim dveribada i mene?
može  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 06/11/2009 : 16:10:41
|
quote: Originally posted by dveribad
Renkinjo,jel ti to uvjeravaš nas ili sebe u ovo što pišeš?Otprilike si u pravu koliko i za onu cijenu majice od 100 kn.Trebala bi zbog troškova koštat 110 kn,ali su sveci D&D spustili cijenu majice na 100 kn i rade sa gubitkom!  .....Jel vi stvarno mislite da smo mi idioti i debili?
Da ne gušim kvotanjem, samo ovaj dio ali da, mislim da sam u pravu. E sad ako ti misliš da sam ja takav da me se može vodati na povodcu onda je sumnja razumljiva. I nisu D&D spustili cijenu. Cijene smo formirali zajednicki a iskreno ja san bija za vece cijene ako se radi kako se radilo. Znaci vrsta majice, dizajn i tisak. Na drugu stranu kad san vidija cifre predlaga san da radimo samo jednu, logo, majicu i gotovo jer tiskanje majica veže dosta love koje kronicno nema a dizajn svake se posebno placa i dodemo u situaciju kao sa stripovskim tiražima. Dizajn za mali tiraž je skup, podjelom na veci broj majica manji je. A mi radimo mali broj majica jer nemamo luksuz da možemo imati 100 neprodanih. Enivej, ostali su bili protiv i demokracija je prevladala no kao kompromisno rješenje odluceno je raditi manji broj kako bi što manje ostalo neprodanih i kotrljalo se po skladištu a u njima i dragocijeni novac. Jelte? Usput, sve majice koje mi nosimo i koje vise u mom ormaru su placene po punoj cijeni. Na žalost, nisan cak sve ni kupija iako mi je to bila želja no... Imam samo dvi koje san dobija gratis, Staffovsku i onu crvenu "organizator". Toliko o cijenama. Kako svima tako i nama. Da se nije moglo proci jeftinije, moglo je ali na uštrb kvalitete. Ta opcija otpada. Usput, pošto su majice na CRŠ?
glede majica na Mafestu iman prigovor da triba štampat u više komada vece brojeve a ne da ostanu samo one male |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19575 Posts
Posted - 06/11/2009 : 16:12:38
|
naravno!Zagor može na tisucu nacina. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 06/11/2009 : 17:13:54
|
Lagano korak po korak citam ovaj ogavni topic i ne mogu vjerovati šta se trenutno dešava na ovome forumu. Prekardašili ste sve mjere. Na sav naš trud,na sav naš znoj,na sve naše utrošene novce,na sve naše prijatelje koje smo posjetili na svim ovim putovanjima,na sve naše dosadašnje i buduce planove ste PLJUNULI! I sad bijesan na sve to,poštenog obraza i uzdignutog cela kipim nad tipkovnicom. Želite li vi uopce MaFest? Ja ga želim,kao i svi oni posjetitelji koji su na njemu bili.
Ili možda griješim? Neki dodu tamo da bi izvlacili ono najgore,ako uopce takvo nešto postoji na takvome festivalu. MaFest meni mnogo znaci,vjerujem više manje nešto kao nekome njegova izdavacka kuca,kao najdraži Zagor u kolekciji,iskidan od višegodišnjeg citanja ili nekome novi Tex u boji.
Kad je organiziran prvi festival,sama ideja kako je to nastalo je jedan nezaboravni dogadaj u mome životu.O tome tko ce doci ili kako ce biti samo se nagadalo i na kraju sam znao da ako i ne bude baš nitko,bit cemo mi iz Udruge i bit ce nam odlicno.Hvala Bogu,desilo se to da nas prepoznaju,da naš rad okrune svojim dolaskom,da naše vrijeme nagrade time što ce sa nama djeliti srecu povodom tog prvog MaFesta. Sada....Vjerujem da cemo biti pametniji,cvršci i znatno bolji,jer ovakve osude,ovakve pokude,ovaka prenemaganja su samo bijes koji ce nas odvesti na to da se usudimo MaFest prenijeti na jednu granu gore.Da bude kvalitetniji!!!
Radim u Mozaik Stripu ono što volim,ne uzimam novce,ali oduzima mi vrijeme.I sretan sam zbog toga. To je korisno izgubljeno vrijeme na projektu koji mi mnogo znaci.
Hvala svima koji su to prepoznali,a oni koji nisu nadam se da ce jednog dana to prepoznati.
kico |
Edited by - kico on 06/11/2009 17:15:59 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19575 Posts
Posted - 06/11/2009 : 17:17:06
|
bravo, lijepo si napisao a sad nevezano za temu kaži kad ce novosti od Bernarda(Zagor....) i hoce li još netko nešto najaviti,Tomica recimo?Digra se galama da je Zagor ukinut,razuvjeri nas. |
|
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 06/11/2009 : 17:38:23
|
quote: Originally posted by teller Digra se galama da je Zagor ukinut,razuvjeri nas.
Prije ce smak svijeta nego da Berni ukini Teneja. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19575 Posts
Posted - 06/11/2009 : 17:43:57
|
fala puno, falio si na forumu, cim te nema izpadne neka frka. A možda nisi ni puno propustio...bar pametnog. |
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 19:09:25
|
quote: Originally posted by Markos
Gle, mislim da nisi do kraja objektivan. Ja sam dobar i s Dadama i s Ratkom, poznajem situaciju iza kulisa i mislim da mogu biti objektivan u ovom slucaju. Ratkove optuzbe oko cijena su, po mom mišljenju, u ogromnom dijelu neutemljene, dok su kritike na racun bojkota CRŠ, opet po mom mišljenju, u ogromnom dijelu utemeljene (mada, naravno da nisu zaslužili da ih se vrijeda). Ratko je, koliko ja znam, djelomicno u ogranizaciji CRŠa i vjerujem da je jako pogoden što Libellus nije na festivalu i to dozivljava kao bojkot. Naravno, nacin na koji je reagirao je neprihvatljiv, ali gole cinjenice su sljedece:
- Libellusu se ne isplati platiti 20% CRŠu za štand - istovremeno, Mafest (tj., budimo realni, Libellus) traži tih istih 20% od izdavaca za štand
Meni je stvarno svejedno koliko ce tko tražiti i platiti, meni ni u džep ni iz džepa hoce li libellus ici na crs ili ne, savrseno mi je svejedno. Ali, kad me se napada da zasto nisam izbacio Ratka, onda ocito MORAM pojasniti zašto smatram da sve što je rekao nije neutemeljeno. Ono s cim se nisam složio sam komentirao i argumentirao, ovo s Cršom, s cim sam se slagao, sam prešutio i nastojao ne potencirati - kao i cijelu ovu svadu. Ali buduci da me prozivate, buduci da se prave teorije zavjere, onda moram.
A ti s jedne strane komentiraš to s cijenama, a ovo s CRŠom zanemaruješ. Razumijem te, ali ...
S obzirom na nas prijateljski odnos, iznenadjen sam a jos vise zalostan da uopce nisi htio provjeriti s nama jesu li tocni ti navodi, a vec si ih prihvatio kao cinjenice i koristis ih u obranu svoje (ne)objektivnosti. Mogao si barem sacekati da se mogu javiti, ako vec nisi htio provjeriti sa mnom je li tocno sto se navodi. Onaj tko ti je rekao da Libellus bojkotira CRS jer ne zeli platiti 20% za stand, ili nema pojma o cemu prica ili ti je namjerno slagao da bi se radilo ovo sto se radi, jer to je jedna od zescih gluposti i lazi koje sam procitao na ovom topicu. A ti su tu laz prihvatio i govoris o njoj kao cinjenici. Zasto? Da bi opravdao Ratkove uvrede i time skinuo sa sebe svu odgovornost administratora ovog foruma? Ima li netko prava nazvati me deratorom, lagati o cijenama 3-4 puta vecim od troskova, bez ikakvih dokaza i pisati sve ono sto si i sam mogao procitati samo zato sto mu ja kao osoba ne odgovaram? Ima li netko prava zbog svoje "povrijedjenosti" jer libellus nije na CRSu nazvati nas jadnima, pohlepnima, podlima, pokvarenima, cinicnima, licemjernima, naduvanima i zlobnima? Ima i nema, ovisi u kakvim je odnosima s administartorom, to je ocito. Curunir je (ispricavam mu se sto ga opet spominjem) izletio za puno, puno manje, a netko drugi je pak "na granici izbacivanja". Ako je to objektivno i fer, onda imas poprilicno debel obraz i onda sam ja jedna velika (a bogme i teska, doslovce ) budala. No hvala na takvoj objektivnosti, shvatio sam poruku za ubuduce.
A sto se tice CRSa, mislim da ti dobro poznas pricu i od prosle godine i pogotovo zbog toga mi je nejasno da se hvatas na takve lazi o nasem bojkotu i 20% koje ne zelimo platiti. Prosle godine nas je jedino Ratko kontaktirao oko standa, trazio je 20% i mi smo prihvatili bez problema. A dobro se sjecam da ti nisi htio prihvatiti 20%, tebi je to bilo puno, pogotovo sto si istovremeno bio i na Interliberu. Receno nam je kad je CRS i kako je bio kratak rok, krenuli smo zurno raditi izdanja koja bi bila objavljena izricito za CRS kako bi kupcima mogli dati popuste kao i na Mafestu. Molio sam suradnike da rade dan i noc, molio sam tiskare da budu spremne odraditi to u kratkom vremenu i sve smo dogovorili. Da bi nakon nekog vremena na ovom forumu procitali kako se CRS pomakao dva tjedna unaprijed zbog nekog koncerta (koji kako se ispostavilo, nikad nije ni odrzan). Naravno da nam je to poremetilo planove, a iz pisanja se vidjelo da si i ti znao sa tu odgodu prije nego je napisana na forumu. Nama to naravno nitko nije javio, a naknadno smo saznali da se drugima stand nudio za 10%, iako je nama receno kako svi izdavaci imaju iste uvjete. I ti si Markose bio na standu CRSa za 10%, to nam je Ratko osobno rekao. Meni osobno je svejedno hoce li netko imati stand za 0% ili za koliko vec ako mi se tako u startu kaze. Jedino sto trebamo procjeniti je li nama isplativ stand po uvjetima koji se nama nude. Nama je 20% bilo OK i mi smo bili prihvatili. No kako se odigralo to sve sto sam nabrojao, nije bilo razloga da mi uopce budemo nazocni kao izdavaci, a osobno smo dosli na CRS i na taj nacin ga i osobno podrzali. Iako se Ratko pravdao kako nije on organizator CRSa, s obzirom da nas je iskljucivo i jedino on kontaktirao mi smo njega smatrali odgovornim za nastalu situaciju. Sjeli smo s njim i pricali i javno nam se pred drugim ljudima ispricao u vezi toga. Da se nije osjecao krivim, zar bi nam se ispricao. No naravno, sad smo opet mi krivi za sve i tada i sada. I sad smo nacelno prihvatili uvjete, ovaj put me je Slaven kontaktirao, no kad smo proucili sve, s nase strane nije bilo nikakvog interesa za standom, pogotovo sto je odmah nakon CRSa i Interliber. A osim toga, s obzirom da, koliko sam skuzio isti ljudi se bave standovima i ove godine, tko nam jamci da necemo proci kao i prosle godine. Ili ako netko ima posebne uvjete za stand, zasto se to otvoreno ne kaze, zasto skrivati. Prica o 20% koje mi kao ne prihvatamo je najobicnija laz i nacin iza kojeg se pokusavaju sakriti neke druge stvari.
Festival stripa ne postoji radi izdavaca, barem ja to ne dozivljavam tako, a naravno nismo mi jedini koji ne mogu biti na nekom festivalu, no iskljucivo se nas proziva, zna se i zasto. A osim toga Ratkovo pljucanje po nama pocelo je prije nego je nas Slaven i kontaktirao u vezi standa, dakle to pljucanje se ne moze opravdati necijom "razocaranoscu" nasom nenazocnoscu... No mislim da su mnogi sve shvatili zasto se iskljucivo nas napada i vrijedja, 2 i 2 su rijetko 5... Ali nema problema, neka se nastavi, barem ce se zabaviti poneki citatelj. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 19:40:38
|
quote: Originally posted by Vjeko1980
Marko, nitko ne prigovara ostalim izdavacima iz razloga jer nigdje nisam vidio da negiraju zaradu, tj. isticu svoju nevjerovatnu ljubav prema stripu.. Da me krivo ne shvatiš, nije upitno da li vi dobro zaradujete (a imate legitimno i moralno pravo zaradivati) nego odbojnost u stavovima nastaje u nastupu: "mi smo mesije, Gandi i Majka Tereza i sve radimo samo zbog ljubavi prema stripu".. Sve to podebljate izjavom "pozitivna nula" i naravno da kod covjeka koji ima pojma o tržištu, pojmu nabavne i prodajne cijene, koeficijentu obrtaja zaliha, aktivi i pasivi, RDG-u, blabla.. i ostalim ekonomskim parametrima, izaziva cudenje i negodovanje.. Ko radi i ulaže napore kao vi i treba zaradivati, i vjeruj mi da tu nema jala i zavisti, dapace, meni je drago vidjeti da u ovoj nešoj zemlji (gdje su vrijednosti potpuno poremecene i gdje se ljudski rad jako malo cijeni) netko može dobro živjeti i zaraditi od svog truda i rada.. Ali baš zbog toga nema potrebe da spominjete žrtvu, askezu, celibat i katijaznam kakva odricanja, a sve u svrhu humanitarnog rada.. Da se razumijemo ja ne osporavam da ste vi istinski zaljubljenici u strip i da ste u izdavacke vode krenuli samo i iskljucivo iz ljubavi, ali iz današnje perspektive bilo bi pošteno reci "Spojili smo ugodno s korisnim" i vjeruj mi više nece biti toliko napada na vas..
Hajde molim te pronadji post, mail ili bilo sto gdje smo mi napisali da smo mi mesije, Gandi, Majka Tereza, gdje i na koji nacin isticemo zrtvu, askezu, celibat i slicna odricanja? Cinjenica je da mi nikad nismo nas kao izdavaca isticali kao neke mesije koji su tu dosli glumiti humanitarce, prosirivati vidike, spasavati strip scene, i sto ja znam sve vec ne, naprotiv uvijek smo isticali da radimo stripove iskljucivo za sebe, radimo ono sto se nama svidja i sto volimo, a ako se nadje dovoljno onih kojima se ta izdanja svide i mi pokrijemo troskove, super, ako pak ne bude dovoljno istomisljenika mi pokrijemo to iz svog dzepa, i opet super. A ja sam vec nekoliko puta pozvao te koji se "kuze" u poslovne knjige neka mi se jave, rado cu im pokazati nase knjige pa neka izvuku zakljucke. Nitko mi se jos nije javio. Trebam li sad lagati da bi netko prestao misliti i pisati gluposti? |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Topic  |
|
|
|