Author |
Topic |
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 19:51:04
|
quote: Originally posted by cronos six
mora se i ja ubacim,jer nigde kraja? libellus je libellus ,a i bas je brz,brzi od zivota koji je kratak.
A bas sam se pitao gde si?! |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Posted - 06/11/2009 : 19:52:28
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by cronos six
mora se i ja ubacim,jer nigde kraja? libellus je libellus ,a i bas je brz,brzi od zivota koji je kratak.
A bas sam se pitao gde si?!
tu sam uz 2 litra pivo. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 20:00:32
|
Za dobrim konjem* se dobro praši. A šepave rage* koje kasaju polako za njim izpuštajuci dušu, samo gutaju prašinu pa moraju svako toliko izbacit necistocu.
konjem* (vidi Libellus) rage* (upotrebite mozak) |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 06/11/2009 : 20:22:55
|
quote: Originally posted by teller
naravno!Zagor može na tisucu nacina.
nego,mali je off-topic, ali nema veze... eto imao sam juce jedan san, najljepsi jos od marta 2001 kad sam jedne noci sanjao grupni sex sa Angelinom Jolie i Jennifer Lopez... e sada, san je tesko objasniti rijecima, pa najbolje da objasnim kao pravi stripofil sa slikom:
ako onaj iz 2001 nije postao stvarnost, valjda ovaj hoce |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Posted - 06/11/2009 : 20:27:56
|
bojim se da ceš prije ostvarit onaj iz 2001, ali ako te tješi i ja to sanjam.Kakve su šanse, dali Bernard drži prava na sve od Zagora, ovo je ionako Editoriale Mercury pa... Ja tu vidim ko ti samo Libellus(za sada)valja samo nagovorit D&D(milom ili silom). |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Posted - 06/11/2009 : 20:28:17
|
quote: Originally posted by King Warrior
naravno!Zagor može na tisucu nacina.
nego,mali je off-topic, ali nema veze... eto imao sam juce jedan san, najljepsi jos od marta 2001 kad sam jedne noci sanjao grupni sex sa Angelinom Jolie i Jennifer Lopez... e sada, san je tesko objasniti rijecima, pa najbolje da objasnim kao pravi stripofil sa slikom:
ako onaj iz 2001 nije postao stvarnost, valjda ovaj hoce
auu sine,to je to! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18868 Posts
Posted - 06/11/2009 : 20:30:33
|
ovog bi se 500 komada prodalo u pola ljeta,trebalo bi Zagora tiskati bar 1000 komada. |
|
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 06/11/2009 : 20:47:33
|
ovog bi se 500 komada prodalo u pola ljeta,trebalo bi Zagora tiskati bar 1000 komada.
gle ( reko bi Gaaston)- nisi se u svom potpisu izjasnio predsjednik koje države |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
|
|
tulip
Starting Member
Croatia
67 Posts
Member since 21/03/2003 |
Posted - 06/11/2009 : 21:24:52
|
quote: Originally posted by dveribad
Renkinjo,jel ti to uvjeravaš nas ili sebe u ovo što pišeš?Otprilike si u pravu koliko i za onu cijenu majice od 100 kn.Trebala bi zbog troškova koštat 110 kn,ali su sveci D&D spustili cijenu majice na 100 kn i rade sa gubitkom!.....Jel vi stvarno mislite da smo mi idioti i debili?
Vezano konkretno za cijenu majica npr. Texa (zato što ih je najviše pravljeno – 80 komada i samim tim su ispale najjeftinije po komadu), a koju odreduje udruga Mozaik stripa, a ne Dado i Dado samostalno:
Dakle, tiskano je ukupno 80 komada. Majica Fruit of the Loom i tisak stoji ukupno 3904,00 (po komadu 48,80 kn). Dizajn je 2037,40 kn (po majici 25,47 kn). Od ukupne kolicine majica 25 komada je odvojeno za prava i gosta/e. Kolicina za prodaju je 55 komada.
Ukupan trošak majica Tex je 3904,00 + 2037,40 = 5941,40 kn. Podijelimo ukupan trošak s 55 komada koji mogu ici u slobodnu prodaju i dobijemo 108,03 kn.
U idealnoj situaciji kada bi se prodala sva kolicina od 55 komada, troškovi se ne bi pokrili. U pojedinim stavkama bi se moglo ici na slabiju kvalitetu i time na nižu cijenu, ali kako su majice pravljene kao jedan atraktivan suvenir koji ce cijenom biti dostupan vecem broju ljudi, iz želje da se nose i promoviraju MaFest, željeli smo dobiti najbolju mogucu kvalitetu u zadanoj nam situaciji (veliki broj gostiju i likova, dostupnost vrste i kvalitete majica, dostupnost tiskara koje tiskaju tako male kolicine, vrijeme i brzinu izrade…). Kad bi mi nešto htjeli zaradivati na majicama, onda bi tiskali jedan motiv u npr. 500 komada cime bi jedinicnu cijenu dizajna spustili drasticno niže, a sigurno bi tiskanjem na taj nacin spustili i cijenu tiska na majicu i same majice. Zbog atraktivnosti, svjesno smo išli na više motiva i u manjoj kolicini, premda su one tako još jedan siguran i ukalkuliran minus uz cijenu od 99,00 kuna po komadu.
Svi koji navracate u Makarsku možete dobiti racune na uvid, nije nikakva tajna. Osim dveribada koji s podsmjehom iznosi podatke koji nisu tocni i s kojima svjesno i podlo provocira kako Dadu i Dadu tako i sve nas, a koje je mogao vrlo lako provjeriti s nama u svakom trenu.
Nama ostaje sreca kad vidimo ljude u MaFest majicama, pogotovo totalno nam nepoznate, kad nas u Zagrebu ili Opatiji zaustave zbog majice na cesti i nazdravljaju u kaficu.
Na kraju, htjela bih dodati da me napadi na moje prijatelje kako u svakodnevnom životu tako i ovdje na forumu jako smetaju. Za razliku od nekih mi znanih tu koji šute zbog raznoraznih interesa ili pokušavaju diplomatski riješiti ove jednostrane napade, ja nemam nikakvih interesa i ne želim "razumijeti" zašto je netko bio bezrazložno zao prema njima.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 21:39:36
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by Curunir
priblizno ionako nije dupla tilda, ali nema veze, nes ti bitnosti.
i kakve sad to ima veze s ovim o cemu ja pricam? ja ti samo kazem da je onih 20 posto dao i LB, izravno od prodaje stripova, udruzi. oces da povezem s onim u profilu sto si onako opako shvatio? bi li ti tamo onako lako organizirao promocije i kruzoke da ti zena i/ili prijatelji tamo ne rade? mislim, svasta... i kao da je to nesto lose/cudno...
ali brate umoran sam, i ne znam koji qrac ista pokusavam... cekaju me dva blu-raya, a ja se bavim pizdarijama
Ja stvarno ne razumijem. Jel vi to mene pravite budalom ili što?
Dakle, Dado i Dado su clanovi udruge Mozaik stripa, organizatora Mafesta. I oni, kao organizatori festivala traže 20%. I onda oni, kao vlasnici Libellusa daju tih 20% udruzi. Istovremeno, kao vlasnici Libellusa, ne pristaju dati 20% Udruzi CRS jer kazu da im se to ne isplati i da im je preskupo. I uopce ne zele pregovarati, jer imaju opciju B, da mogu prodavati u striparnici Libellus bez kune (a što je najsmjesnije, striparnica Libellus, dakle Vedran, ce imati stand na CRSu sa starim stripovima, bez LL izdanja).
Ako ti tu ne vidiš konmtradikciju, onda si nikakav matematicar.
ama covjece kad sam ja spomenuo ista o crš, niti znam niti me briga nit se petljam... tebi da se nacrta pastelama, ne mozes razumjeti da ja samo kazem da su i oni od prodaje dali lovu udruzi koja ne izdaje stripove vec je tu lovu potrosila na promociju mafesta. nista nisam rekao niti spominjao o usporedbi s crs-om, niti cu. samo govorim o tvojoj izjavi da je mafest libellus. budi siguran da sam jaci matematicar od tebe. ja sam od onih kreativnih, a ne streberskih koji kad skrenu 5 cm s puta izvan tocno ustaljena algoritma pojma nemaju sto bi. to dokazuju moja mjesta na 18 natjecanja u skolovanju od kojih ti ne bi rijesio ni 1 jedini zadatak, siguran sam. mislim, taman sam htio odustati, al ti opet objasnjavas meni nesto kao da objasnjavas renkyju. kog vraga mi spominjes crs? kao da te pitam zasto si rekao da imas gripu kad je bila salmonela, a ti mi objasnjavas kako ce sutra nasa lansirati raketoplan na veneru... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 06/11/2009 : 21:44:24
|
quote: Originally posted by Curunir al ti opet objasnjavas meni nesto kao da objasnjavas renkyju
Oš rec ja glup a? Dobro |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/11/2009 : 21:48:41
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Curunir al ti opet objasnjavas meni nesto kao da objasnjavas renkyju
Oš rec ja glup a? Dobro
AJDE U PM, SAD JOS SAMO I TI... KAO DA OBJASNJAVA TEBI U VEZI VASE RASPRAVE O CRŠ-u, to sam htio reci... ja sam se samo zadrzao na neistini da je LB = MAFEST. ono sto znam, o tome i pricam. o crs-u zbilja nemam ni najmanjeg pojma. ok? |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 06/11/2009 : 21:56:16
|
Štasmonervoznizajebajente/se |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 06/11/2009 : 21:56:55
|
Kužim... TOLIKO glup nisan |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 06/11/2009 : 21:58:31
|
a je, mrvu smo nervozni. na poslu das sve od sebe, i jope nekima ne ide u glavu. pa kad se to ponavlja i doma, zivci odu... |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 06/11/2009 : 23:23:36
|
quote: Originally posted by Tex Willer
@tulip Ima tih majica i u Nisu Jel' ovo jedina majica Texa koja je radjena za Mafest?
Alo bre, TI! Znas li ti sta je to "autorsko pravo"?! Koga si pitao? |
|
|
tulip
Starting Member
Croatia
67 Posts
Member since 21/03/2003 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 06/11/2009 : 23:34:31
|
quote: Originally posted by tulip
Baš si se fino smjestio!
Nije tacno! Bolje da se skloni, zaklanja nam pogled! |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 06/11/2009 : 23:44:26
|
@ Tex Sad kad te vidim ovakvog, nece mi verujes, al' pesma koja mi pada na pamet je:"Sliku tvoju ljubim".
@ Ostali Bez pederskih insinuacija molim. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 06/11/2009 : 23:45:19
|
quote: Originally posted by docA
Alo bre! Ja sam napravio tu fotografiju..JA! I sad se prave majice a niko da me obavesti o tome!
Ti si im na ignore, pa ne reaguju. |
Edited by - Kit Carson on 06/11/2009 23:45:40 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 06/11/2009 : 23:52:04
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by docA
Alo bre! Ja sam napravio tu fotografiju..JA! I sad se prave majice a niko da me obavesti o tome!
Ti si im na ignore, pa ne reaguju.
Vidi se kad ga neko kvotuje
@docA Ne secam se ko je slikao,bio sam pijan |
|
|
Topic |
|