forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 tralalaa ,bla,bla ,bla ,bla
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 45

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 06/11/2009 : 23:59:36  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:
Originally posted by docA

Alo bre! Ja sam napravio tu fotografiju..JA! I sad se prave majice a niko da me obavesti o tome!

Ti si im na ignore, pa ne reaguju.

Vidi se kad ga neko kvotuje

@docA
Ne secam se ko je slikao,bio sam pijan

E, sad mi jako drago zbog fotke!

Sad slobodno neka ide ignore! Koji pa ja qrac ovde butam guzicu!

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/11/2009 : 00:14:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by dveribad

Renkinjo,jel ti to uvjeravaš nas ili sebe u ovo što pišeš?Otprilike si u pravu koliko i za onu cijenu majice od 100 kn.Trebala bi zbog troškova koštat 110 kn,ali su sveci D&D spustili cijenu majice na 100 kn i rade sa gubitkom!.....Jel vi stvarno mislite da smo mi idioti i debili?

Da ne gušim kvotanjem, samo ovaj dio ali da, mislim da sam u pravu. E sad ako ti misliš da sam ja takav da me se može vodati na povodcu onda je sumnja razumljiva.
I nisu D&D spustili cijenu. Cijene smo formirali zajednicki a iskreno ja san bija za vece cijene ako se radi kako se radilo. Znaci vrsta majice, dizajn i tisak. Na drugu stranu kad san vidija cifre predlaga san da radimo samo jednu, logo, majicu i gotovo jer tiskanje majica veže dosta love koje kronicno nema a dizajn svake se posebno placa i dodemo u situaciju kao sa stripovskim tiražima. Dizajn za mali tiraž je skup, podjelom na veci broj majica manji je. A mi radimo mali broj majica jer nemamo luksuz da možemo imati 100 neprodanih. Enivej, ostali su bili protiv i demokracija je prevladala no kao kompromisno rješenje odluceno je raditi manji broj kako bi što manje ostalo neprodanih i kotrljalo se po skladištu a u njima i dragocijeni novac. Jelte?
Usput, sve majice koje mi nosimo i koje vise u mom ormaru su placene po punoj cijeni. Na žalost, nisan cak sve ni kupija iako mi je to bila želja no... Imam samo dvi koje san dobija gratis, Staffovsku i onu crvenu "organizator". Toliko o cijenama. Kako svima tako i nama. Da se nije moglo proci jeftinije, moglo je ali na uštrb kvalitete. Ta opcija otpada. Usput, pošto su majice na CRŠ?

75,00 kn(moje mišljenje je da je i to puno,ali ja sa time nemam nikakve veze).

-Povodac...ne,ne mislim to,a da mislim-davno bih ti to napisao.Oprosti,na cijenu majice se samo mogu nasmijat.Vec smo navikli da su proizvodni troškovi kod Libellus-a užasno veliki i meni je strašno žao što momci rade sa tako velikim gubitcima.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/11/2009 : 00:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by Markos

Gle, mislim da nisi do kraja objektivan. Ja sam dobar i s Dadama i s Ratkom, poznajem situaciju iza kulisa i mislim da mogu biti objektivan u ovom slucaju. Ratkove optuzbe oko cijena su, po mom mišljenju, u ogromnom dijelu neutemljene, dok su kritike na racun bojkota CRŠ, opet po mom mišljenju, u ogromnom dijelu utemeljene (mada, naravno da nisu zaslužili da ih se vrijeda).
Ratko je, koliko ja znam, djelomicno u ogranizaciji CRŠa i vjerujem da je jako pogoden što Libellus nije na festivalu i to dozivljava kao bojkot. Naravno, nacin na koji je reagirao je neprihvatljiv, ali gole cinjenice su sljedece:

- Libellusu se ne isplati platiti 20% CRŠu za štand
- istovremeno, Mafest (tj., budimo realni, Libellus) traži tih istih 20% od izdavaca za štand

Meni je stvarno svejedno koliko ce tko tražiti i platiti, meni ni u džep ni iz džepa hoce li libellus ici na crs ili ne, savrseno mi je svejedno. Ali, kad me se napada da zasto nisam izbacio Ratka, onda ocito MORAM pojasniti zašto smatram da sve što je rekao nije neutemeljeno. Ono s cim se nisam složio sam komentirao i argumentirao, ovo s Cršom, s cim sam se slagao, sam prešutio i nastojao ne potencirati - kao i cijelu ovu svadu. Ali buduci da me prozivate, buduci da se prave teorije zavjere, onda moram.

A ti s jedne strane komentiraš to s cijenama, a ovo s CRŠom zanemaruješ. Razumijem te, ali ...

S obzirom na nas prijateljski odnos, iznenadjen sam a jos vise zalostan da uopce nisi htio provjeriti s nama
jesu li tocni ti navodi, a vec si ih prihvatio kao cinjenice i koristis ih u obranu svoje (ne)objektivnosti.
Mogao si barem sacekati da se mogu javiti, ako vec nisi htio provjeriti sa mnom je li tocno sto se navodi.
Onaj tko ti je rekao da Libellus bojkotira CRS jer ne zeli platiti 20% za stand, ili nema pojma o cemu prica
ili ti je namjerno slagao da bi se radilo ovo sto se radi, jer to je jedna od zescih gluposti i lazi koje sam
procitao na ovom topicu. A ti su tu laz prihvatio i govoris o njoj kao cinjenici.
Zasto? Da bi opravdao Ratkove uvrede i time skinuo sa sebe svu odgovornost administratora ovog foruma?
Ima li netko prava nazvati me deratorom, lagati o cijenama 3-4 puta vecim od troskova, bez ikakvih dokaza i pisati
sve ono sto si i sam mogao procitati samo zato sto mu ja kao osoba ne odgovaram?
Ima li netko prava zbog svoje "povrijedjenosti" jer libellus nije na CRSu nazvati nas jadnima, pohlepnima,
podlima, pokvarenima, cinicnima, licemjernima, naduvanima i zlobnima?
Ima i nema, ovisi u kakvim je odnosima s administartorom, to je ocito.
Curunir je (ispricavam mu se sto ga opet spominjem) izletio za puno, puno manje, a netko drugi je pak "na granici izbacivanja".
Ako je to objektivno i fer, onda imas poprilicno debel obraz i onda sam ja jedna velika (a bogme i teska, doslovce) budala.
No hvala na takvoj objektivnosti, shvatio sam poruku za ubuduce.

A sto se tice CRSa, mislim da ti dobro poznas pricu i od prosle godine i pogotovo zbog toga mi je nejasno da
se hvatas na takve lazi o nasem bojkotu i 20% koje ne zelimo platiti.
Prosle godine nas je jedino Ratko kontaktirao oko standa, trazio je 20% i mi smo prihvatili bez problema.
A dobro se sjecam da ti nisi htio prihvatiti 20%, tebi je to bilo puno, pogotovo sto si istovremeno bio i na Interliberu.
Receno nam je kad je CRS i kako je bio kratak rok, krenuli smo zurno raditi izdanja koja bi bila objavljena izricito
za CRS kako bi kupcima mogli dati popuste kao i na Mafestu. Molio sam suradnike da rade dan i noc, molio sam tiskare
da budu spremne odraditi to u kratkom vremenu i sve smo dogovorili. Da bi nakon nekog vremena na ovom forumu procitali
kako se CRS pomakao dva tjedna unaprijed zbog nekog koncerta (koji kako se ispostavilo, nikad nije ni odrzan).
Naravno da nam je to poremetilo planove, a iz pisanja se vidjelo da si i ti znao sa tu odgodu prije nego je napisana na forumu.
Nama to naravno nitko nije javio, a naknadno smo saznali da se drugima stand nudio za 10%, iako je nama receno
kako svi izdavaci imaju iste uvjete. I ti si Markose bio na standu CRSa za 10%, to nam je Ratko osobno rekao.
Meni osobno je svejedno hoce li netko imati stand za 0% ili za koliko vec ako mi se tako u startu kaze. Jedino sto
trebamo procjeniti je li nama isplativ stand po uvjetima koji se nama nude. Nama je 20% bilo OK i mi smo bili prihvatili.
No kako se odigralo to sve sto sam nabrojao, nije bilo razloga da mi uopce budemo nazocni kao izdavaci,
a osobno smo dosli na CRS i na taj nacin ga i osobno podrzali.
Iako se Ratko pravdao kako nije on organizator CRSa, s obzirom da nas je iskljucivo i jedino on kontaktirao mi smo njega
smatrali odgovornim za nastalu situaciju. Sjeli smo s njim i pricali i javno nam se pred drugim ljudima ispricao u vezi toga.
Da se nije osjecao krivim, zar bi nam se ispricao. No naravno, sad smo opet mi krivi za sve i tada i sada.
I sad smo nacelno prihvatili uvjete, ovaj put me je Slaven kontaktirao, no kad smo proucili sve, s nase strane nije bilo
nikakvog interesa za standom, pogotovo sto je odmah nakon CRSa i Interliber.
A osim toga, s obzirom da, koliko sam skuzio isti ljudi se bave standovima i ove godine, tko nam jamci da necemo proci
kao i prosle godine. Ili ako netko ima posebne uvjete za stand, zasto se to otvoreno ne kaze, zasto skrivati.
Prica o 20% koje mi kao ne prihvatamo je najobicnija laz i nacin iza kojeg se pokusavaju sakriti neke druge stvari.

Festival stripa ne postoji radi izdavaca, barem ja to ne dozivljavam tako, a naravno nismo mi jedini koji ne mogu
biti na nekom festivalu, no iskljucivo se nas proziva, zna se i zasto.
A osim toga Ratkovo pljucanje po nama pocelo je prije nego je nas Slaven i kontaktirao u vezi standa, dakle to pljucanje
se ne moze opravdati necijom "razocaranoscu" nasom nenazocnoscu...
No mislim da su mnogi sve shvatili zasto se iskljucivo nas napada i vrijedja, 2 i 2 su rijetko 5...
Ali nema problema, neka se nastavi, barem ce se zabaviti poneki citatelj.

Ratko nije ništa nudio ili tražio!Ratko je tebi prenio što se od izdavaca ocekuje od strane organizatora!Ratko nije u nikakvoj organizaciji nigdje bio!Ratko je samo nastojao motivirati poznanike,prijatelje,stripaše,kolekcionare i sve one koji na bilo kakav nacin vole strip ili cak sa stripom nemaju nikakve veze!

Dakle,Dado obican si lažljivac!Što se tice administratora-ti si sa njime puno veci prijatelj od mene.Sa administratorom se ne slažem u puno,puno više stavki od tebe i sve tvoje teorije zavjere su apsolutno jadne(sjeti se kupovanja prijatelja)....jedino u što bih se kladio na sve na svijetu-Marko je tvrdoglav,sujetan,burno reagira,svojeglav,dišperan....ali sigurno nije lažljivac i ne laže!
Baš si žalostan!

Kontaktirao sam sve,ne samo tebe,a ja sam to radio jer sam zamoljen i jer sam smatrao da smo prijatelji i da sve što radimo, radimo zbog stripa.Pohlepa je zarazna!

Edited by - dveribad on 07/11/2009 00:43:36
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/11/2009 : 00:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by kico
...ne mogu vjerovati šta se trenutno dešava na ovome forumu.

'ajde ne prdi vec spremaj tortu da dolazim na veselje... Jel' danas bese? :)))

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 07/11/2009 : 00:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Marko je tvrdoglav,sujetan,burno reagira,svojeglav,dišperan....ali sigurno nije lažljivac i ne laže!
Baš si žalostan!

Bilo bi glupo da nije lazljivac i da laze.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/11/2009 : 00:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by tulip

quote:

Renkinjo,jel ti to uvjeravaš nas ili sebe u ovo što pišeš?Otprilike si u pravu koliko i za onu cijenu majice od 100 kn.Trebala bi zbog troškova koštat 110 kn,ali su sveci D&D spustili cijenu majice na 100 kn i rade sa gubitkom!.....Jel vi stvarno mislite da smo mi idioti i debili?

Vezano konkretno za cijenu majica npr. Texa (zato što ih je najviše pravljeno – 80 komada i samim tim su ispale najjeftinije po komadu), a koju odreduje udruga Mozaik stripa, a ne Dado i Dado samostalno:

Dakle, tiskano je ukupno 80 komada.
Majica Fruit of the Loom i tisak stoji ukupno 3904,00 (po komadu 48,80 kn).
Dizajn je 2037,40 kn (po majici 25,47 kn).
Od ukupne kolicine majica 25 komada je odvojeno za prava i gosta/e.
Kolicina za prodaju je 55 komada.

Ukupan trošak majica Tex je 3904,00 + 2037,40 = 5941,40 kn. Podijelimo ukupan trošak s 55 komada koji mogu ici u slobodnu prodaju i dobijemo 108,03 kn.

U idealnoj situaciji kada bi se prodala sva kolicina od 55 komada, troškovi se ne bi pokrili. U pojedinim stavkama bi se moglo ici na slabiju kvalitetu i time na nižu cijenu, ali kako su majice pravljene kao jedan atraktivan suvenir koji ce cijenom biti dostupan vecem broju ljudi, iz želje da se nose i promoviraju MaFest, željeli smo dobiti najbolju mogucu kvalitetu u zadanoj nam situaciji (veliki broj gostiju i likova, dostupnost vrste i kvalitete majica, dostupnost tiskara koje tiskaju tako male kolicine, vrijeme i brzinu izrade…). Kad bi mi nešto htjeli zaradivati na majicama, onda bi tiskali jedan motiv u npr. 500 komada cime bi jedinicnu cijenu dizajna spustili drasticno niže, a sigurno bi tiskanjem na taj nacin spustili i cijenu tiska na majicu i same majice. Zbog atraktivnosti, svjesno smo išli na više motiva i u manjoj kolicini, premda su one tako još jedan siguran i ukalkuliran minus uz cijenu od 99,00 kuna po komadu.

Svi koji navracate u Makarsku možete dobiti racune na uvid, nije nikakva tajna. Osim dveribada koji s podsmjehom iznosi podatke koji nisu tocni i s kojima svjesno i podlo provocira kako Dadu i Dadu tako i sve nas, a koje je mogao vrlo lako provjeriti s nama u svakom trenu.

Nama ostaje sreca kad vidimo ljude u MaFest majicama, pogotovo totalno nam nepoznate, kad nas u Zagrebu ili Opatiji zaustave zbog majice na cesti i nazdravljaju u kaficu.

Na kraju, htjela bih dodati da me napadi na moje prijatelje kako u svakodnevnom životu tako i ovdje na forumu jako smetaju. Za razliku od nekih mi znanih tu koji šute zbog raznoraznih interesa ili pokušavaju diplomatski riješiti ove jednostrane napade, ja nemam nikakvih interesa i ne želim "razumijeti" zašto je netko bio bezrazložno zao prema njima.

Dina,uopce ti ne zavidim na prijateljima.Iduce godine,recite što radite,tip majice,gramažu,marku,..itd.Ja cu vam ih odštampat i prodat po 50 kuna.Sa zaradenim novcem,ucestvovat cu na humanitarnoj aukciji,a vi sakupljeni novac prikažite da je vaša zasluga.

Pojam "interes",koji svi tako cesto koristite u postovima,priupitaj prijatelje-što to konkretno znaci!?Vi ostali koji šutite,slobodno pomozite,imate 108,00 kn za to!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/11/2009 : 01:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

quote:
Marko je tvrdoglav,sujetan,burno reagira,svojeglav,dišperan....ali sigurno nije lažljivac i ne laže!
Baš si žalostan!

Bilo bi glupo da nije lazljivac i da laze.

Prso je. Vidis kakve smajlice poceo da ostavlja
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/11/2009 : 01:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

Kontaktirao sam sve,ne samo tebe,a ja sam to radio jer sam zamoljen i jer sam smatrao da smo prijatelji i da sve što radimo, radimo zbog stripa.Pohlepa je zarazna!

Bi li mogo da doniras nesto na jug Srbije?
I ovde deca vole da citaju stripove,para nema,a ako sve radis samo zbog stripova,mozda bi eto pomogo sa po jednom kolekcijom ZS/LMS gradsku biblioteku Ne mora Libellus,sirotinja je to,navikli su na stare stvari
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/11/2009 : 04:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
@ Markos

Zbog odredjenih tuznih razloga nisam se stigao ranije javiti, no sada bih neko vrijeme trebao biti slobodan pa cu napisati nesto...

Prije svega, ja doista ne vidim razlog zbog cega bi se ti javno posipao pepelom zbog toga sto prosle godine nisi bio na MaFestu. Naime, ni Dado, ni ja, ni itko iz udruge «Mozaik stripa» tebe nikad nije javno prozvao zbog toga, niti bi ikad to ucinio. Poznajemo se dugo vremena i sve stvari koje smo ti zeljeli reci i na koje smo ti zeljeli ukazati to smo i napravili, no na nacin kako dolikuje ljudima koji se poznaju. Dakle, culi smo se, dogovorili za pice, sjeli, prodiskutirali i to je to. Vjerujem da ne trebam pojasnjavati da je moje pitanje o dveribadovom neuplitanju u to zasto ti nisi bio na MaFestu, ili zasto Bernija nema na CRSu nije imalo nikakve veze ni s tobom ni s Bernijem, nego iskljucivo s njegovim dvostrukim mjerilima. Dakle, za iste stvari nekoga nimalo ne dira (tebe, Bernija, Marketprint, Beli Put whatever), a za druge (Libellus) kaze da "Takvu dozu jadnosti i pohlepe,podlosti i pokvarenosti,cinicnosti i licemjerja,zlobnosti i nadutosti,nikada i nigdje nije uocio." Ili kaze da to "Za jednog provincijalaca i nije tako glup potez,u poslovnom smislu,apsolutno ispravan-veca zarada je veca zarada!" Nadalje, tvrdi kako je to zbog toga sto nam se "pocela sljevat lova,a na nju je tesko ostat imun", a za kraj pak iskazuje srecu sto ce "barem moci birat na kojeg ce se moc popisat". Da smo mi tebe negdje napali, izvrijedjali ili ne daj boze prozvali da bojkotiras MaFest itd., imalo bi smisla to javno posipanje pepelom, no s obzirom na sve ove cinjenice koje sam iznio - za to zaista nije bilo potrebe. Zbog cega si ti napravio to sto si napravio, odnosno zasto nisi imao stand, je samo tvoja stvar i samo tebe se tice. Mi sto smo ti imali reci - rekli smo ti u 4 oka i sve fino razrijesili. MaFest je bio i prosao i bez tebe, a taj tvoj nedolazak nije ti pricinio nikakve probleme za npr. ovu godinu. Dapace, ti si uvijek kod nas imao poseban status kao gazda ovoga sajta i tako ce biti zauvijek jer da nije bilo www.stripovi.com i ovoga foruma ne bi bilo ni MaFesta. Dakle, djelima smo pokazali da ti nista ne zamjeramo, je li tako, i nikakve "stupidne inatljivosti" nije bilo... Dapace.

Sto se cijele ove situacije tice, otpocetka je jasno cime su motivirani njegovi napadi i to je receno u vise navrata te smatram da to ne treba vise ponavljati. Ono sto mene interesira je to do kada cemo mi ovo morati trpjeti? Naime, na sve njegove nebulozne napade odgovoreno je argumentima. Kad je krenula prica o cijeni ja sam mu stavio jasan izracun koji pobija sve njegove teorije, a ti si otisao i dalje (hvala ti na tome!) i cak stavio dokument na sajt kroz koji se jasno vidi da njegova prica ne pije vodu.

Kao drugo, prica o nasemu bojkotiranju festivala zbog toga sto nam se kao «ne isplati platiti 20% CRSu za stand» je totalno smijesna, tj. rijec je o jednoj obicnoj lazi. Kako je Dado vec o tome pisao nadugo i nasiroko, ne zelim opet sve to ponavljati, no ipak postoji jedna stvar koja me cudi. Naime, ti si u vise navrata napisao kako se «nama ne isplati platiti 20% za stand» i time si opravdavao njegov revolt i revoltom generirane konstantne napade na nas te degutantna vrijedjanja. Ono sto mene interesira jest zasto nisi nazvao ni Dadu ni mene i provjerio to? Zbog cega si odlucio stvari rjesavati (odnosno opravdavati njegove postupke) jednom neprovjerenom informacijom koja je notorna laz? Zbog cega nas nisi nazvao i provjerio sve to telefonom? Gle, ne cudim se da on to napise, ali ti... Skoro 10 godina smo na ovome forumu i vrlo dobro znas da nikada nismo nikoga uvrijedili ili mu nesto ruzno rekli, a kako si i sam rekao da smo dobri, nije mi jasno zbog cega si a priori prihvatio cinjenicu da je nama puno platiti 20 % CRSu i nisi se sjetio nazvati nas te provjeriti tu izjavu. Mislim, ajmo plasticno i matematicki (to je tvoja struka, je li tako)... MaFestu dajemo 20 % i to nam je okej. Gdje je logika da CRSu ne damo istih tih 20% i da nam je na CRSu to puno platiti, a na MaFestu nije? Koliko se ja kuzim (nesto malo) u matematiku 20 % od npr. 10.000 kn je 2.000 kn i u Makarskoj i u Zagrebu. Ili sam nesto propustio na satovima matematike...? Dakle, ta izjava je za umrijeti od smijeha! E sad, je li tih 20% od ukupne prodaje na Libellusovu standu u Makarskoj pokriva npr. 1/32 ukupnih troskova festivala, a u Zagrebu bi taj isti iznos pokrio npr. 1/2 ukupnih troskova festivala - jebe mi se. Isto tako mi se jebe sto drugi izdavaci nisu morali platiti tih 20%, no kad je vec tako nema potrebe da nas se smatra neinformiranim ovcama...

Kao trece, spomenute su i majice MaFesta o kojima mi lazemo da nas kostaju 110 kn, a prodajemo ih za 100. Kako vidim, Dina je to egzaktno pojasnila pa se ni u to necu previse mijesati, no ostaje pitanje do kada cemo mi morati ovo trpjeti? Do kada cemo morati slusati konstantne neargumentirane i neosnovane napade na koje mi onda moramo trositi vrijeme, zivce i zdravlje da ih dokazemo? Pazi paradoksa: s jedne strane nalaze se napadi koji nicim nisu argumentirani, a s druge strane se traze odgovori s egzaktnim dokazima?! Jebote, da nije tragicno bilo bi komicno... Dokazali smo za cijenu, dokazali smo za stand, dokazali smo za majice... Sto jos trebamo? Koliko dugo moramo slusati da nas netko ovdje blati i bez ikakve osnove naziva "jadnicima, pohlepnicima, podlacima, pokvarenjacima, cinicima, licemjerima, zlobnicima i naduvanim tipovima kakve nikada i nigdje nije uocio"? Koliko moramo trpjeti to da nam se govori da smo "stupidno inatljivi" ili da smo "uobrazeni, bahati i bezobrazni"? Ili da se svaki nas potez naziva "kurvanjskim" ili "seratorskim"?

Davno je napisan stih how long… how long must we sing this song…?... Do kada cemo mi morati tako? Ja sam svjestan da je ovo tvoje dvoriste i da ti odredjujes pravila i limite (i tako i treba biti!), no vjeruj mi, sto je preslano ni psu nije drago...

Sto se MaFesta tice, MaFest nije nitko od nas pojedinacno, nego je MaFest udruga «Mozaik stripa» i svi oni ljudi (posjetitelji, sponzori, volonteri itd.) koji ga na ovaj ili onaj nacin podrzavaju. Je li Leo Messi Barcelona? Nije... Najbolji jest, ali bez Inieste, Xavija, Alvesa i jos 20 igraca, trenera, navijaca i predsjednika kluba bio bi kurac. Tako je i s MaFestom. Kod nas se zna tko je u cemu najbolji i on igra na toj poziciji, a za one koji hoce solirati i konstantno driblati - kod nas nema mjesta. Odavno su vec otisli u «nizerazredni Vratnik» i sada tamo ganjaju loptu po livadi ili eventualno pricaju «kako su jednom igrali u Barceloni, ali su onda nakon svadje poslali trenera u kurac i revoltirano otisli kuci»... Mos mislit... Takvi ne odlaze, nego bivaju nabijeni nogom u dupe od strane ekipe! Ukratko, ekipa je sve, a MaFest je ekipa! I ti to vrlo dobro znas, no jebiga, treba se omalovaziti udio svih ovih drugih ljudi jer sve drugo se ne uklapa u sliku onoga kakvima nas se zeli prikazati: "jadnicima, pohlepnicima, podlacima, pokvarenjacima, cinicima, licemjerima, zlobnicima i naduvanim tipovima + "uobrazenima, bahatima i bezobraznima" + "kurvama" & "seratorima".

Osobno, misljenja sam da bi bilo dobro da malo razmislis o svemu ovome jer postoji mogucnost da nisi sagledao sve stvari iz svih kuteva. Naime, vrlo cesto se, zbog ovoga ili onoga razloga, dogodi da se od stabla ne vidi suma, no onda nije lose malo se odmaknuti i ponovno pokusati sagledati sliku u globalu. Ovakve degutantne uvrede kakve smo mi popili ovdje, a koje su odreda bile neutemeljene, ispod su svake razine dobrog ukusa i puno vise govore o njihovome autoru, nego o nama samima. Ja sam davno naucio da se bukom (citaj: uvredama) bori onaj koji nema argumenata, a onaj koji u ruci drzi argumente moze sasvim mirno odgovarati na sve to, no opet ponavljam, sve ima svoju granicu (vremenski faktor je ovdje najznacajniji).

Za one koji su naveli kako bismo trebali prestati s ovim (Bane) zelim samo u Dadino i svoje ime kazati da mi s ovim nismo poceli, odnosno da je jedino nase sudjelovanje ovdje vezano za pranje blata sa sebe, a tko ga je prvi na nas bacio (neosnovano) - jasno se moze vidjeti. Ista stvar je vezana i za cinjenicu da se o ovim stvarima trebalo pricati PM-om, mailom ili uzivo, a nju je Teo napisao. Tocno, Teo, u pravu si sto posto, no kako odgovoriti na javni napad privatnom porukom? Vjerujem da nikad nisi mogao vidjeti da smo mi nekoga prvi napali na ovome forumu. Dapace, milijun puta nam se spocitalo zasto smo pasivni i zasto ne jebemo mater onome tko doista to i zasluzuje. Ovako, razmisljajuci iz ove sadasnje perspektive mogu shvatiti takve sugestije i ponekad bi doista mozda bilo pametno i napraviti to, no onda kad treba doci do realizacije ipak odustanes jer shvacas da to nije tvoj stil i da bi se kosilo s nekim temeljnim nutarnjim postulatima koji su tu i koje ces zauvijek drzati u sebi...

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

altair
Average Member

Croatia
575 Posts

Member since 19/09/2005

Posted - 07/11/2009 : 08:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send altair a Private Message

Svako ima svoju istinu i misli da je pravu. Probajte nekako rijesiti te nesuglasice tako da se ovo ne razvlaci vise.
Puno uspjeha vam zelim... svim izdavacima i jos puno CRSa i Mafesta. Druzit cete se na svim tim dogadjanjima vezanim uz strip, razmislite u kakvoj atmosferi zelite da bude to druzenje? Ocigledno je da se neke nesuglasice izmedju vas vuku duze vremena i skrivaju u ime prijateljstva, ali se ne zaboravljaju vec se samo gomilaju u svakome od vas.
Sad kad ste svi u Zagrebu lijepo sjednite i raspravite u miru sve ovo sto se razvlaci u ovom topicu. Iskoristite priliku, jer prijateljstvo bi vam trebalo biti na prvom mjestu.

Ne govori sve što znaš, znaj sve sto govoriš
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29364 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/11/2009 : 09:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir
budi siguran da sam jaci matematicar od tebe. ja sam od onih kreativnih, a ne streberskih koji kad skrenu 5 cm s puta izvan tocno ustaljena algoritma pojma nemaju sto bi. to dokazuju moja mjesta na 18 natjecanja u skolovanju od kojih ti ne bi rijesio ni 1 jedini zadatak, siguran sam.

Klanjam se pokorno, ponizno i nedostojno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15635 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2009 : 10:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:

quote:

Vezano konkretno za cijenu majica npr. Texa (zato što ih je najviše pravljeno – 80 komada i samim tim su ispale najjeftinije po komadu), a koju odreduje udruga Mozaik stripa, a ne Dado i Dado samostalno:

Ukupan trošak majica Tex je 3904,00 + 2037,40 = 5941,40 kn. Podijelimo ukupan trošak s 55 komada koji mogu ici u slobodnu prodaju i dobijemo 108,03 kn.

U idealnoj situaciji kada bi se prodala sva kolicina od 55 komada, troškovi se ne bi pokrili. U pojedinim stavkama bi se moglo ici na slabiju kvalitetu i time na nižu cijenu, ali kako su majice pravljene kao jedan atraktivan suvenir koji ce cijenom biti dostupan vecem broju ljudi, iz želje da se nose i promoviraju MaFest, željeli smo dobiti najbolju mogucu kvalitetu u zadanoj nam situaciji (veliki broj gostiju i likova, dostupnost vrste i kvalitete majica, dostupnost tiskara koje tiskaju tako male kolicine, vrijeme i brzinu izrade…). Kad bi mi nešto htjeli zaradivati na majicama, onda bi tiskali jedan motiv u npr. 500 komada cime bi jedinicnu cijenu dizajna spustili drasticno niže, a sigurno bi tiskanjem na taj nacin spustili i cijenu tiska na majicu i same majice. Zbog atraktivnosti, svjesno smo išli na više motiva i u manjoj kolicini, premda su one tako još jedan siguran i ukalkuliran minus uz cijenu od 99,00 kuna po komadu.

Svi koji navracate u Makarsku možete dobiti racune na uvid, nije nikakva tajna. Osim dveribada koji s podsmjehom iznosi podatke koji nisu tocni i s kojima svjesno i podlo provocira kako Dadu i Dadu tako i sve nas, a koje je mogao vrlo lako provjeriti s nama u svakom trenu.

Nama ostaje sreca kad vidimo ljude u MaFest majicama, pogotovo totalno nam nepoznate, kad nas u Zagrebu ili Opatiji zaustave zbog majice na cesti i nazdravljaju u kaficu.

Na kraju, htjela bih dodati da me napadi na moje prijatelje kako u svakodnevnom životu tako i ovdje na forumu jako smetaju. Za razliku od nekih mi znanih tu koji šute zbog raznoraznih interesa ili pokušavaju diplomatski riješiti ove jednostrane napade, ja nemam nikakvih interesa i ne želim "razumijeti" zašto je netko bio bezrazložno zao prema njima.

dobro da nisi za goste odvojila 79 majca pa bi ona jedna za prodaju bila prodana sa zbilja velkim minusom...molim te da ne petljaš kruške i jabuke kada oceš nešto dokazat a prikazuješ gluposti ..oprosti ali istina je

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29364 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/11/2009 : 10:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
@Dado

I Ratko i Slaven su mi rekli da je vaš odgovor ove godine bio "da nemate poslovnog interesa" biti na CRŠu, tj. drugim rijecima "ne isplati vam se". Ja sam na pocetku rekao "ako je to istina (neka me D&D demantiraju)", ali iskreno, nisam vjerovao da bi me lagali. I nisu. Jer i sam si to sad potvrdio. A buduci da znam da se o uvjetima da pregovarati i da si sposoban pregovarac, siguran sam da bi osigurao uvjete koji bi ti odgovarali, da si htio. U tome i je poanta: meni je žao jer ispada da nisi htio, da ti nije bilo bitno biti na cršu. Jer, da povucem analogiju - npr. ni ja nemam nekog posebnog interesa biti kao izdavac na npr. Mafestu. Tih 10-11k kuna prodaje me nece spasiti, ljudi koji su kupili te stripove bi ih ionako kupili, ovako ili onako, a nemali je posao sve to organizirati, spakirati, prevesti itd itd. Ali jednostavno smatram da nije u redu od mene kao izdavaca ne biti prisutan na jednom od dva strip festivala u zemlji. Jer prisustvo znaci podršku, a, s druge strane, neprisustvo izaziva gomilu kuloarskih prica - kao, evo, i u ovom slucaju.

Što se izbacivanja tice, Curunir je nastradao samo zato što me je nagazio u krivo vrijeme. Da mi je to isto rekao dan prije ili dan kasnije, tko zna kako bih reagirao. Znaš i sam koliko sam temperamentan i nagao, ali i cudljiv. Kad se ustaneš na lijevu nogu... Isto tako, znaš i sam koliko si mi puta, i kao moderator i kao prijatelj sugerirao da izbacim ovoga ili onoga kriticara koji je 100 puta prevršio svaku mjeru, pa sam uvijek odbijao, dok mi stvarno ne bi prekipilo (ili se ne bi ustao na tu lijevu nogu, je li). Ja sam Ratka upozorio dva puta da ne vrijeda, treci put necu. Istovremeno, reagirao sam na njegove napade i opovrgao ono što nije bilo tocno. Ali ocito to nije dovoljno, jer ti i dalje tvrdiš da ja nisam fer. Ali na ovo cu se vratiti poslije.

@Gaston

Gle, 95% stvari koje sam napisao, a koji se ticu izdavaštva i opcenito necega što se u "normalnom" poslovnom svijetu smatra poslovnim tajnama, nisam morao, a ocito ni trebao napisati. Jer sve to ne služi apsolutno nicemu. Nitko nikoga nikad nije u ništa uvjerio u ovakvim raspravama na forumu, a ja sam to vec trebao nauciti. Ali, iako to shvacam, iako znam da mi šteti i da iz toga nikakve koristi nema, opet se dam uvuci u rasprave. Jednom ce valjda doci dan kad cu nauciti. U medjuvremenu, zašto sam se javno posuo pepelom: da pokažem kako sam dovoljno samokritican i svjestan vlastitih grešaka. A kad je netko iskren prema sebi, onda ima vjerodostojnost i prema vani.

Što se Mafesta tice, jako dobro znaš da nisam htio nikoga omalovažavati, niti umanjivati niciji doprinos. Niti npr. ima išta loše da neki izdavac stoji iza festivala, pa u npr. Francuskoj je to normalna stvar, prakticno svaki izdavac ima "svoj" festival. Ono što sam htio reci je da su Mafest i Libellus neodvojivi. Ista se stvar dešava i meni, jer ja uporno tražim da me se gleda odvojeno kao stripofila na jednoj strani, a kao izdavaca na drugoj - ali realno, to je nemoguce. Što nas dovodi do sljedeceg problema:

Ja sam ovdje na forumu, kad su ovakve rasprave u pitanju, uglavnom u bezizlaznim situacijama, jer ništa, ništa što napravim nece proci bez negodovanja, protesta, optuzbi, cinicnog dobacivanja. Što god napravim, ali apsolutno što god napravim, koju god odluku da donesem (ili ne donesem) uvijek ce mi "oštecena" strana predbaciti da imam interes, da sam pristran, da sam ovakav ili onakav. Evo, uzmimo ovaj slucaj kao primjer: Ratko vas napada da su vam stripovi bezobrazno skupi, ja objašnjavam zašto nisu. On se ljuti na mene, ne vjeruje da su te informacije tocne i prigovara mi da ne štitim vas nego svoju guzicu (kao, svi se vi izdavaci držite skupa), a vi se, naravno slažete sa mnom. Istovremeno, ja objašnjavam zašto mislim da Ratko ima pravo oko te price oko CRŠa, s cim se Ratko naravno slaže, ali, naravno, vi imate svoje videnje stvari i opet se povlaci pitanje moje pristranosti, moje objektivnosti i "interesa" u svemu tome. Koji jebeni interes ja imam u iznošenju vlastitog prljavog veša u javnost, u posipanju pepelom po glavi. I što da ja napravim da svi budete mirni, sretni i zadovoljni? Kako da ucinim da se svi složimo ono prijepora? Kojim jebenim carobnim štapicem da ja zamahnem da se svi pomirite, riješite nesporazume i da vlada sreca, radost i blagostanje? Sve, sve se na kraju prelama preko mojih leda, reagirao ili ne reagirao, šutio ili govorio, branio ili napadao. I svi, svi su uvjereni da znaju kako i zašto sam postupio tako kako sam postupio i svi misle da vide "stvarne" razloge koji se kriju iza ovoga ili onog postupka. Svaka se rijec secira, svaki se postupak preispituje, svaka se odluka važe. Ali NEMA, NEMA stvarnih razloga, NEMA skrivenih namjera. Ima samo jedan mali covjek koji postupa instinktivno, u trenutku, onako kako osjeca da je ispravno, u skladu s vlastitim uvjerenjima, bez interesa i ciljeva. Pa cak i onda kad griješi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15635 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2009 : 11:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:

[quote]Originally posted by Renky
Dakle ljudski je griješiti ali je veca stvar priznati grešku. Svaka cast. No... Nije gotovo ista stvar. Ni blizu.
Iz jednostavnih razloga. Prvo: tebi nitko nije prigovorija da "bojkotiraš" festival. Drugo: Prigovoreno ti je zbog prodaje iz gepeka što je apsolutno druga stvar. Trece: D&D nemaju namjeru parkirati auto isprid festivalskog prostora i širom otvorit vrata. Ti jesi, posuja si se pepelom i razjasnili smo na normalan nacin. Ljudski... sa pocetka ovog dijela posta.

NARAVNO da je to ista stvar. Gepek ili striparnica ili prodajno mjesto nasred trga, isti je kua. Zasto? Zato sto je rezultat isti. Festival od takve prodaje nema nikakvu korist, a izdavaci da.

inace ovo je nekorektno ...iskoristiti crš za vlastitu prodaju u striparnici sa velikim popustima..

Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 07/11/2009 : 11:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:
Originally posted by risbozg

quote:

quote:

dobro da nisi za goste odvojila 79 majca pa bi ona jedna za prodaju bila prodana sa zbilja velkim minusom...molim te da ne petljaš kruške i jabuke kada oceš nešto dokazat a prikazuješ gluposti ..oprosti ali istina je

Risbo, nismo mi "odvojili" 25 majica za prava i autore jer je nama to tako palo na pamet. To je bila nasa obaveza prema njima (SAF & Bonelli). Da im nismo to dali, ne bismo dobili dozvolu uopce za tiskati ih. Dakle, to spada u ulazne troskove i samim tim Dina nije nista pogrijesila.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 07/11/2009 : 11:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:

Ja sam ovdje na forumu, kad su ovakve rasprave u pitanju, uglavnom u bezizlaznim situacijama, jer ništa, ništa što napravim nece proci bez negodovanja, protesta, optuzbi, cinicnog dobacivanja. Što god napravim, ali apsolutno što god napravim, koju god odluku da donesem (ili ne donesem) uvijek ce mi "oštecena" strana predbaciti da imam interes, da sam pristran, da sam ovakav ili onakav. Evo, uzmimo ovaj slucaj kao primjer: Ratko vas napada da su vam stripovi bezobrazno skupi, ja objašnjavam zašto nisu. On se ljuti na mene, ne vjeruje da su te informacije tocne i prigovara mi da ne štitim vas nego svoju guzicu (kao, svi se vi izdavaci držite skupa), a vi se, naravno slažete sa mnom. Istovremeno, ja objašnjavam zašto mislim da Ratko ima pravo oko te price oko CRŠa, s cim se Ratko naravno slaže, ali, naravno, vi imate svoje videnje stvari i opet se povlaci pitanje moje pristranosti, moje objektivnosti i "interesa" u svemu tome. Koji jebeni interes ja imam u iznošenju vlastitog prljavog veša u javnost, u posipanju pepelom po glavi. I što da ja napravim da svi budete mirni, sretni i zadovoljni? Kako da ucinim da se svi složimo ono prijepora? Kojim jebenim carobnim štapicem da ja zamahnem da se svi pomirite, riješite nesporazume i da vlada sreca, radost i blagostanje? Sve, sve se na kraju prelama preko mojih leda, reagirao ili ne reagirao, šutio ili govorio, branio ili napadao. I svi, svi su uvjereni da znaju kako i zašto sam postupio tako kako sam postupio i svi misle da vide "stvarne" razloge koji se kriju iza ovoga ili onog postupka. Svaka se rijec secira, svaki se postupak preispituje, svaka se odluka važe. Ali NEMA, NEMA stvarnih razloga, NEMA skrivenih namjera. Ima samo jedan mali covjek koji postupa instinktivno, u trenutku, onako kako osjeca da je ispravno, u skladu s vlastitim uvjerenjima, bez interesa i ciljeva. Pa cak i onda kad griješi.

Ovo je vjerovatno jedina situacija na svim forumima svijeta da se gazda foruma izvinjava i pravda svoje ponašanje
Ne znam šta te omekšalo...
Uh nisi se valjda danas ustao na livu nogu

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15635 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2009 : 11:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

quote:

quote:

quote:

Risbo, nismo mi "odvojili" 25 majica za prava i autore jer je nama to tako palo na pamet. To je bila nasa obaveza prema njima (SAF & Bonelli). Da im nismo to dali, ne bismo dobili dozvolu uopce za tiskati ih. Dakle, to spada u ulazne troskove i samim tim Dina nije nista pogrijesila.

inace fucka se meni ja si sa svakog mafesta donesem bar dvije majce za uspomenu bez obzira jesu li 75 ili 100 kn i jeli ko u minusu ili nije a i bez veze mi je ta rasprava ko koga guli jel u principu ja sam sabe gulim za sve u vezi stripova kaj kupim umjesto da lovu preusmjerim u nocni život

Edited by - risbozg on 07/11/2009 11:46:32
Go to Top of Page

Prodigy
Senior Member

Croatia
1801 Posts

Member since 01/12/2003

Posted - 07/11/2009 : 11:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Prodigy a Private Message
Konacno jedna mudra tvrdnja kojoj cu slijepo povjerovat!
I sam se ponekad osjecam isto!Da ne gomilam tu "kartusinu" mogo sam vec kupit Harleya i s kakvom guzatom i sisatom jezdit po svijetu!

I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/11/2009 : 11:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Oprosti ali istina je da mi placamo prava kroz kolicinu majica koje vlasnik prava traži. Jel' ti palo na pamet upitati se zašto na Mafestu nije bilo Nathanovih majica? I ne petlja Dina kruške i jabuke. Moglo se uraditi 1000 majica i trošak bi bija naravno po komadu manji ali, ponavljam, znamo koliko smo imali novaca na raspolaganju i toliko smo uradili. I na ovaj mali broj majica koje radimo ostane neprodanih a takav luksuz si ne možemo dopustiti. Usput, i da ne odvojimo kolicinu za prava, koliko to mijenja na pojedinacnoj cijeni? Neznatno jer su kolicine male. No ako si ti u svojoj glavi stvorija sliku da je racunica pogrešna, tko sam ja, Dina, ili bilo tko da te razuvjeravamo.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18868 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 07/11/2009 : 12:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
ako uvrede gore podcrtane od strane dveribada ne zaslužuju hladenje ili ban, onda na tom
forumu od tog dana nitko ne smije bit izbacen a svatko može nekog nazvat bilo kojim pogrdnim rijecima.Tolerantnost i objektivnost je otišla u tri pm,pa je forum postao javni bordel ili
konjsko gnojište.Onda je pravo da se vrate i svi izbaceni forumaši do sada(profesor,Stiky,Pavel...)pa ajmo svatko po svakom tonama blata.
Markose,poreška je napravljena, vrijeme je da ju izpraviš.Bez obzira da ces sa tim potezom
zaštititi najgoru strip konkurenciju.Dokaži,da nisi ti iza svega toga i dveribada izbaci expresno.A i zašto bi nešto dokazivo,izbaci ga ako hoceš forum kakav treba bit.
Ako želiš besednjak jadnici,podlaci,pokvarenjaci,kurvanjskim,seratorskim i slicno samo furaj
dalje taj pristranski forum,onda izpadne da se bolje preselit na www.sto mu gromova".
Zatvorite topic, izbacite nekulturneža i prostaka ili recite da je forum Fibrim pa si ga zakacite nekamo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15635 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2009 : 12:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:

quote:

Oprosti ali istina je da mi placamo prava kroz kolicinu majica koje vlasnik prava traži. Jel' ti palo na pamet upitati se zašto na Mafestu nije bilo Nathanovih majica? I ne petlja Dina kruške i jabuke. Moglo se uraditi 1000 majica i trošak bi bija naravno po komadu manji ali, ponavljam, znamo koliko smo imali novaca na raspolaganju i toliko smo uradili. I na ovaj mali broj majica koje radimo ostane neprodanih a takav luksuz si ne možemo dopustiti. Usput, i da ne odvojimo kolicinu za prava, koliko to mijenja na pojedinacnoj cijeni? Neznatno jer su kolicine male. No ako si ti u svojoj glavi stvorija sliku da je racunica pogrešna, tko sam ja, Dina, ili bilo tko da te razuvjeravamo.

nisa ja stvorija nikaku sliku u svojoj glavi nego sam samo logicno -matematicki prezentirao svoje videnje napisanog a ti renky ne prcaj me jel buš u kalelargi mora platit završni racun od mene a onda buš videl kaj je skupo i kaj je matematika

Edited by - risbozg on 07/11/2009 12:21:20
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15635 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2009 : 12:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:
Originally posted by teller

ako uvrede gore podcrtane od strane dveribada ne zaslužuju hladenje ili ban, onda na tom
forumu od tog dana nitko ne smije bit izbacen a svatko može nekog nazvat bilo kojim pogrdnim rijecima.Tolerantnost i objektivnost je otišla u tri pm,pa je forum postao javni bordel ili
konjsko gnojište.Onda je pravo da se vrate i svi izbaceni forumaši do sada(profesor,Stiky,Pavel...)pa ajmo svatko po svakom tonama blata.
Markose,poreška je napravljena, vrijeme je da ju izpraviš.Bez obzira da ces sa tim potezom
zaštititi najgoru strip konkurenciju.Dokaži,da nisi ti iza svega toga i dveribada izbaci expresno.A i zašto bi nešto dokazivo,izbaci ga ako hoceš forum kakav treba bit.
Ako želiš besednjak jadnici,podlaci,pokvarenjaci,kurvanjskim,seratorskim i slicno samo furaj
dalje taj pristranski forum,onda izpadne da se bolje preselit na www.sto mu gromova".Zatvorite topic, izbacite nekulturneža i prostaka ili recite da je forum Fibrim pa si ga zakacite nekamo.

a ko te drži tu svaki ima pravo izbora

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/11/2009 : 12:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
nisa ja stvorija nikaku sliku u svojoj glavi nego sam samo logicno -matematicki prezentirao svoje videnje napisanog a ti renky ne prcaj me jel buš u kaliteni mora platit završni racun od mene a onda buš videl kaj je skupo i kaj je matematika

Nije logicno ako priskociš bitni logicni detalj u cinjenici da mi ne odredujemo koliko majica dajemo nego vlasnik prava.
Dalje, ne prcam, nego iz vlastitog iskustva govorim. Meni se vec prividaju kojekakve gluposti a mogu mislit kako je tebi... o Mladenu se i bojim razmišljati. Ipak smo mi najstarija trojka na forumu. Možda ima još kogod al se krije ka pickica.
Vidimo se za koji dan pa si najeba

Edit:
Zaboravija san Sigija i cika Baneta! O'ma mi lakše i trcim na rivu popit kavicu. Sunce prži i minice su izašle na provjetravanje. Triba koristiti te trenutke prije nego šta zaladi.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter

Edited by - Renky on 07/11/2009 12:27:01
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 07/11/2009 : 12:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by Prodigy

Konacno jedna mudra tvrdnja kojoj cu slijepo povjerovat!
I sam se ponekad osjecam isto!Da ne gomilam tu "kartusinu" mogo sam vec kupit Harleya i s kakvom guzatom i sisatom jezdit po svijetu!

Takva jedna bi ti pojela para za gorivo vise nego stripovi
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
15635 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/11/2009 : 12:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message
quote:

quote:
nisa ja stvorija nikaku sliku u svojoj glavi nego sam samo logicno -matematicki prezentirao svoje videnje napisanog a ti renky ne prcaj me jel buš u kaliteni mora platit završni racun od mene a onda buš videl kaj je skupo i kaj je matematika

Nije logicno ako priskociš bitni logicni detalj u cinjenici da mi ne odredujemo koliko majica dajemo nego vlasnik prava.
Dalje, ne prcam, nego iz vlastitog iskustva govorim. Meni se vec prividaju kojekakve gluposti a mogu mislit kako je tebi... o Mladenu se i bojim razmišljati. Ipak smo mi najstarija trojka na forumu. Možda ima još kogod al se krije ka pickica.
Vidimo se za koji dan pa si najeba

kriva san napisa ..treba biti kalelarga ali me mala drži za..nogu pa mi misli biže..

Go to Top of Page
Page: of 45 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.27 seconds. Snitz Forums 2000