Author |
Topic |
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 17/10/2008 : 09:43:57
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by altair
Mene zanima hoce li za CRS izaci neki prigodni album od gostiju festivala? Da nam imaju po cemu crtati?
-Hoce,ali ne pitaj od koga i šta!Nek ostane tajna do samog festivala!
Ma dobro, uvijek može pitati Vronskog |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
renda
Junior Member
Croatia
323 Posts
Member since 20/09/2002 |
Posted - 17/10/2008 : 12:22:07
|
quote: Originally posted by Dado
Je malo duzi post, ali jebiga s Ratkom je uvijek (moj) duzi...
-Cuj,apsolutno korektno.Sve "kontam" i moja isprika zbog termina unaprijed,ali nije do mene.Žao mi što nece bit novih izdanja(i zbog vas i zbog kupaca).Što se ostalog tice,poštujem svaku i svaciju odluku.Sve što mogu pomoc,javi.Bit ce kako mora bit.Ako ikada "zarakijamo",možemo i mjerit(post,dakako)!
Mjerit, a kako? Soft ili Hard edition? |
Edited by - renda on 17/10/2008 12:28:59 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/10/2008 : 12:36:33
|
quote: Originally posted by Nobody
quote: Originally posted by Markos Pitanje je da li ce Fibra biti prisutna sa standom na CRS-u, s obzirom da se preklapa sa Interliberom, vjerojatno nece. Ako i bude, na CRS-u nece biti nikakvog popusta. Na Interliberu 10%.
šteta Markose nadao sam se, da stisnemo ruku in koju recemo
-Ne vidim nikakvog razloga da Marko(odnosno Fibra) nema stripove na Crš-U.
Ja vidim:) Prvo, pitanje je da li cu uspjeti zavrsiti i otisnuti sve nove stripove na vrijeme, sad kad se termin pomakao.
Drugo, cak i da ih završim, termin se poklapa s Interliberom, na kojem moram biti, jer sam vec unaprijed platio i dogovorio stand, a i zanimljiviji mi je kao izdavacu - jer tamo mogu pribliziti siroj publici ono sto radim, mozda dobiti neke slucajne kupce - na Crsu ce ionako kupovati ljudi koji su te stvari ionako mislili kupiti.
Trece, zbog 20% kojih moram dati festivalu, cijene na CRSu ce biti iste kao i u Libellusu (koji takoder uzima 20%), dakle, nema popusta. Medutim, na Interliberu ce biti popusta, i to 10% (od tih 20% koliko je razlika izmedju veleprodajne i najnize - Libellus - maloprodajne cijene, pola mogu pokloniti kupcima, pola ide na troškove štanda). Kako ljudi nemaju novca, a vecina ce ionako navratiti na Interliber, logicno je da ce kupiti tamo gdje im je jeftinije, dakle na Interliberu.
Cetvrto, jedan od razloga zasto sam pristao na te uvjete (stripovi se daju organizatoru, on organizira prodaju i uzima 20%) je da mogu biti normalno na festivalu i druzit se i zajebavat s ljudima, neopterecen prodajom i slicnim stvarima. Tako sam bio ove godine u Makarskoj i bilo mi je zakon i da, ima smisla odreci se tog novca, koji nije mali, da bi bio osloboden obaveza. ALI, kako je festival pomaknut za vrijeme Interlibera, a ja tamo moram biti na štandu, ispada da uopce necu ni doci na CRŠ, mozda pola sata, sat! Zašto onda dati 20% nekome tko ce paralelno raditi isti posao kao i ja, na Interliberu?
Peto, istovremeno spremiti "robu" za dva štanda je ogroman posao koji mi se ne da raditi, ako nemam dobar razlog. Zbog svega gore navedenog, prodaja na CRSu ce, realno, biti slaba i onda se postavlja pitanje zašto onda uopce imati štand na CRSu, zašto se muciti sa kopanjem po skladištu, dostavom, vracanjem u skladište, itd itd?
Eto, tako stoje stvari. |
Trouble will find me |
|
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 17/10/2008 : 12:42:49
|
Znaci da se sve ipak svodi na dobar biznis. Gdje je ono nekadašnje važni su stripovi, približavanje stripa ljudima,bez obzira na posljedice a ne lova. Nemoj ovo krivo shvatiti, nije kritika, potpuno shvacam da je to samo kruta realnost, ali vidi se da one draži nema, a to me razocarava. |
I´m too old for this shit. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 17/10/2008 : 13:58:50
|
quote: Originally posted by bacho
Znaci da se sve ipak svodi na dobar biznis. Gdje je ono nekadašnje važni su stripovi, približavanje stripa ljudima,bez obzira na posljedice a ne lova. Nemoj ovo krivo shvatiti, nije kritika, potpuno shvacam da je to samo kruta realnost, ali vidi se da one draži nema, a to me razocarava.
Upravo je chovek rekao da mu se ne ide na CRSH uglavnom bash zbog drazhi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 17/10/2008 : 14:00:13
|
Dobar biznis? Fibra je u minusu otprilike 30.000 Eura. To je pocetni novac koji je uložen u firmu. A znaš li koliko trenutno imam na racunu? 650 kuna. Toliko o dobrom biznisu. Ako ne vjeruješ, mogu poslati dokaz. U biti, evo ga, nema tu neke tajne. http://www.stripovi.com/temp/fibrastanje.jpg
Kruta realnost je sljedeca: meni tog novca nije nimalo zao. I ne moram ga nikad dobiti nazad. Koliko izdrzim s tim pocetnim ulogom, dobro izdrzim, samo da se sto vise toga objavi. Medjutim, ja imam kredit za stan od 90.000 Eura koji trebam otplacivati jos narednih 16 godina. Sto mislis, koliko mi puta mjesecno zena prigovori "da si sa onih 30.000 Eura iz Fibre otplatio dio kredita, sad bismo imali 6 godina manje za otplacivanje"? Da, pogodio si - bar jednom mjesecno - svaki put kad stigne nova rata. Osim toga, uskoro cu dobiti i dijete. U toj situaciji ja jednostavno ne zelim više svaki put kad novca ponestane uzimati novac iz svoje ustedevine i otkidati od place da bi financirao svoje izdavacke maštarije, jer prodaja ne ide dobro ili jer ja želim objaviti više stvari nego što to financijski mogu podnijeti. Jer, taj novac više nije samo moj - više nisam sam, dobit cu dijete. Fibra još uvijek postoji i koliko toliko uspijeva držati glavu iznad vode samo i iskljucivo samo zato što se placa samo ono najnužnije - prava, materijali za tisak, dizajn, prijevod, lektura, tisak, racunovodstvo, skladište. Sve ostalo što mogu kvalitetno napraviti sam, radim sam - cišcenje tabli, sken, prijelom, upis teksta, neki prijevodi, skladištenje, distribucija, slanje, itd itd. Zato jer ako napravim sam, onda ne moram nekome platiti. Ne zato što ne želim platiti, rado bih ja sjedio i izigravao velikog izdavaca, delegirao poslove koje onda drugi okolo odraduju, a ja samo kontroliram finalni proizvod - nego zato što nemam odakle platiti. (vidi pod "658 kuna") I sad, u toj situaciji - zašto se odreci 20% prodaje na CRŠu? Da bih mogao mirno uživati u festivalu i družiti se s ljudima? Da, to je dobar razlog. Ali, ako cu u to vrijeme svejedno morati biti na Interliberu i raditi na štandu - zašto onda?
Što se draži tice - kad procitaš sve ovo gore - što misliš, zašto bi se i dalje bavio svim ovim da to toliko ne volim? Dado je lijepo rekao, tko nije probao, ne zna. Ne znam možeš li zamisliti što znaci potrošiti po 50 radnih sati na pripremu svakog Kena. Ne znam možeš li zamisliti koliko je to posla spremiti za tisak prakticno sam samcat 8 Kenova i 10 albuma - sve skupa preko 2000 stranica stripa (kao npr. ja sada). Ne znam znaš li što znaci kad svaki taj strip koji si objavio mora doslovno proci preko tvojih leda, dok ga iskrcavaš, preslaguješ po skladištu, dostavljaš, šalješ itd itd. Da tu nema ljubavi, da to nije ovisnost, davno bih to poslao u kurac, prijatelju moj. Ili, da baš hocu zaraditi, onda bih se potrudio pronaci stripove koji su poznati i komercijalni, a ne raditi skupe albume za koje 99% ljudi ovdje nikad nije ni culo.
Eto, ogoljeno do kosti. Tko ce razumjeti neka razumi, a tko nece, žao mi je ali ja iskreniji od ovoga bit ne mogu. |
Trouble will find me |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 17/10/2008 : 14:05:13
|
quote: Originally posted by Markos
Cetvrto, jedan od razloga zasto sam pristao na te uvjete (stripovi se daju organizatoru, on organizira prodaju i uzima 20%) je da mogu biti normalno na festivalu i druzit se i zajebavat s ljudima, neopterecen prodajom i slicnim stvarima. Tako sam bio ove godine u Makarskoj i bilo mi je zakon i da, ima smisla odreci se tog novca, koji nije mali, da bi bio osloboden obaveza.
Naravno, drago mi je da si se lijepo zabavio u Makarskoj jer to je i bit MaFesta, ali cisto zbog cinjenicnog stanja napominjem da Fibra nije imala ove godine svoj stand u Makarskoj. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 17/10/2008 : 14:19:01
|
quote: Originally posted by Gaston
Cetvrto, jedan od razloga zasto sam pristao na te uvjete (stripovi se daju organizatoru, on organizira prodaju i uzima 20%) je da mogu biti normalno na festivalu i druzit se i zajebavat s ljudima, neopterecen prodajom i slicnim stvarima. Tako sam bio ove godine u Makarskoj i bilo mi je zakon i da, ima smisla odreci se tog novca, koji nije mali, da bi bio osloboden obaveza.
Naravno, drago mi je da si se lijepo zabavio u Makarskoj jer to je i bit MaFesta, ali cisto zbog cinjenicnog stanja napominjem da Fibra nije imala ove godine svoj stand u Makarskoj.
Dobro, krivo je ispalo - mislio sam da mi je bilo super ove godine biti neopterecen i bez obaveza u Makarskoj - nisam imao stand, samo sam se druzio i bilo je super. |
Trouble will find me |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 17/10/2008 : 14:24:06
|
Dobar biznis? Fibra je u minusu otprilike 30.000 Eura. To je pocetni novac koji je uložen u firmu. A znaš li koliko trenutno imam na racunu? 650 kuna. Toliko o dobrom biznisu. Ako ne vjeruješ, mogu poslati dokaz. U biti, evo ga, nema tu neke tajne. http://www.stripovi.com/temp/fibrastanje.jpg
Budi samo oprezan jer s poreznog stajališta to ne ulazi u trošak vec gotove proizvode koji ukljucuju i prava i ostalo, a postaju trošak tek nakon što se primjerak proda. Zbog toga ceš vjerojatno imati dobru dobit ove godine jer je dosta izdanja, a u stvarnosti to nije dobit. Buduci ceš u 4 mjesecu morati platiti veci porez na dobit nego prošle godine morat ceš uplacivati i vece predujmove poreza na dobit od sljedece godine tako da ceš možda ipak morati ušpricati još novca. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 17/10/2008 : 14:26:38
|
Ma nema frke. Samo sam htio pojasniti.
A za ovo stanje racuna, eh... Ne smijem ni poceti pricu o minusima MaFesta i Libellusa jer cu pasti u jebenu depresiju... Srce zadovoljno, a dzep pati... Znam da ti je poznato to, bas kao i negodovanje supruge, a tek kad beba dodje na svijet vidjet ces kako se zivot okrece. Btw, cestitam! Ja imam dvojicu i vrlo dobro znam kolike su to obaveze. Najveca sreca i najvece obaveze... Eh... Uz posao i sve moguce druge obaveze ponekad pomislim da bi koeficijent da ce me opaliti srcani udar bio blokiran na svakoj kladionici koja drzi do sebe!
Jebiga, barem se mogu zajebavati na svoj racun! |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18910 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/10/2008 : 14:35:06
|
E da nam je više Markosa i Dade.... Prave ljudine i stripoljubci... Izdržite decki, ako vaš teši ni moj saldo na racunu nije puno bolji....zahvaljujuci vama..ali ako propadnemo, nek to bude bar ponosno i dostojanstveno. Crknuli zbog ljubavi...prema stripovima.. Gde ceš nac lepši napis na nagrobnoj ploci.Takvog nema još nitko. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 17/10/2008 : 15:08:27
|
quote: Originally posted by hello
Budi samo oprezan jer s poreznog stajališta to ne ulazi u trošak vec gotove proizvode koji ukljucuju i prava i ostalo, a postaju trošak tek nakon što se primjerak proda. Zbog toga ceš vjerojatno imati dobru dobit ove godine jer je dosta izdanja, a u stvarnosti to nije dobit. Buduci ceš u 4 mjesecu morati platiti veci porez na dobit nego prošle godine morat ceš uplacivati i vece predujmove poreza na dobit od sljedece godine tako da ceš možda ipak morati ušpricati još novca.
Sve ja to znam, ne brini:( |
Trouble will find me |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 17/10/2008 : 15:21:16
|
Kako meni zavrce u stomaku kad vidim ove brojke,minuse od Libellusa i Fibre.Sto mi zavrce? jebiga zavrce posto su izdavaci dobri ljudi,kolekcionari i sto prave stvari sto nikad nisu napravljene kod nas,vjerovatno nece se nikad niko vise ni pojaviti da toliko ide u detalje sa svim sitnicama prilikom izbacivanja stripova. Raspucin je pitao u jednom topicu,kako se odlucujemo prilikom kupovine stripova,sta prioritiramo? Kod mene je prioritet Fibra i Libellus,pa onda idem dalje iako to dalje je Ludens i Strip Agent pod standarno posto su jeftini :) a naviko sam na Zagora,dobro se tuce i brz je na sjekiri. Takodje uzimam VC posto su jeftini a objave spiskove,sta je do sada izaslo i sta planiraju. Kao dijete sam uvijek volio spiskove da spiskam napamet,nekad sam znao napamet epizode od ZS i LMS od broja 500.Mozda bi i sad znao ali me stid oprobati. Iskreno drzim palceve da ti baksuzni minusi podzu da se tope i na kraju totalno da nestanu da bude ono + |
Porter |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 17/10/2008 : 15:21:25
|
A za ovo stanje racuna, eh... Ne smijem ni poceti pricu o minusima MaFesta i Libellusa jer cu pasti u jebenu depresiju... Srce zadovoljno, a dzep pati... Znam da ti je poznato to, bas kao i negodovanje supruge, a tek kad beba dodje na svijet vidjet ces kako se zivot okrece. Btw, cestitam! Ja imam dvojicu i vrlo dobro znam kolike su to obaveze. Najveca sreca i najvece obaveze... Eh... Uz posao i sve moguce druge obaveze ponekad pomislim da bi koeficijent da ce me opaliti srcani udar bio blokiran na svakoj kladionici koja drzi do sebe!
Jebiga, barem se mogu zajebavati na svoj racun!
Hvala na cestitkama. Ja sad uzurbano prevodim Kenove do kraja, dok se dijete ne rodi, jer tko zna kad cu opet moci uzeti cijeli vikend ili dvije-tri noci za prevest po jedan broj... Enivej, sve znaš, prica je više manje ista, i oko love i oko minusa. I nije to toliki problem, lova ko lova, potrošiš pa zaradiš, koliko je problem što ljudi misle da je to ne znam kakav biznis i da eto mi tu masno zaradujemo, pa onda puknem. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 17/10/2008 : 15:22:31
|
quote: Originally posted by Gand
Dobar biznis? Fibra je u minusu otprilike 30.000 Eura. /snip/
Zato ces jednog dana biti jedan od malobrojnih za koje ce se reci kako nisu zalud zivjeli.
Kamo srece. |
Trouble will find me |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Posted - 17/10/2008 : 15:23:13
|
quote: Originally posted by Spiderman
quote: Originally posted by Markos uskoro cu dobiti i dijete.
cestitam. jel ce biti mali markos ili mala markosica?
Još je prerano. Nije bitno, samo da je muško:) (šalim se, ja bih kci, a Anita sina:) ) |
Trouble will find me |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 17/10/2008 : 15:38:39
|
Jebiga, barem se mogu zajebavati na svoj racun!
Hvala na cestitkama. Ja sad uzurbano prevodim Kenove do kraja, dok se dijete ne rodi, jer tko zna kad cu opet moci uzeti cijeli vikend ili dvije-tri noci za prevest po jedan broj...
Ajoj, pa što ne rece da je bebac na putu, pjesma bi vjerovatno bila gotova za pola sata da je prijateljica znala tu informaciju jer obožava bebe. Cestitam na prinovi, i moj prijedlog za prijevode: nabavi diktafon i daj nekom drugom da prekucava. Jest da ce onom ko prekucava biti teško razaznati šta je novopeceni tata govorio izmedu urlika mladog Šunjica (ili mlade Šunjicke) ali makar neceš morati loviti toliko vremena kao do sada. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts