forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 **CRŠ(crtani romani šou)*** 11 puta...ZAGREB
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/10/2008 : 16:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by dveribad

quote:
Originally posted by Nobody

quote:
Pitanje je da li ce Fibra biti prisutna sa standom na CRS-u, s obzirom da se preklapa sa Interliberom, vjerojatno nece. Ako i bude, na CRS-u nece biti nikakvog popusta. Na Interliberu 10%.

šteta Markose
nadao sam se, da stisnemo ruku in koju recemo

-Ne vidim nikakvog razloga da Marko(odnosno Fibra) nema stripove na Crš-U.

Ja vidim:)
Prvo, pitanje je da li cu uspjeti zavrsiti i otisnuti sve nove stripove na vrijeme, sad kad se termin pomakao.

Drugo, cak i da ih završim, termin se poklapa s Interliberom, na kojem moram biti, jer sam vec unaprijed platio i dogovorio stand, a i zanimljiviji mi je kao izdavacu - jer tamo mogu pribliziti siroj publici ono sto radim, mozda dobiti neke slucajne kupce - na Crsu ce ionako kupovati ljudi koji su te stvari ionako mislili kupiti.

Trece, zbog 20% kojih moram dati festivalu, cijene na CRSu ce biti iste kao i u Libellusu (koji takoder uzima 20%), dakle, nema popusta. Medutim, na Interliberu ce biti popusta, i to 10% (od tih 20% koliko je razlika izmedju veleprodajne i najnize - Libellus - maloprodajne cijene, pola mogu pokloniti kupcima, pola ide na troškove štanda). Kako ljudi nemaju novca, a vecina ce ionako navratiti na Interliber, logicno je da ce kupiti tamo gdje im je jeftinije, dakle na Interliberu.

Cetvrto, jedan od razloga zasto sam pristao na te uvjete (stripovi se daju organizatoru, on organizira prodaju i uzima 20%) je da mogu biti normalno na festivalu i druzit se i zajebavat s ljudima, neopterecen prodajom i slicnim stvarima. Tako sam bio ove godine u Makarskoj i bilo mi je zakon i da, ima smisla odreci se tog novca, koji nije mali, da bi bio osloboden obaveza. ALI, kako je festival pomaknut za vrijeme Interlibera, a ja tamo moram biti na štandu, ispada da uopce necu ni doci na CRŠ, mozda pola sata, sat! Zašto onda dati 20% nekome tko ce paralelno raditi isti posao kao i ja, na Interliberu?

Peto, istovremeno spremiti "robu" za dva štanda je ogroman posao koji mi se ne da raditi, ako nemam dobar razlog. Zbog svega gore navedenog, prodaja na CRSu ce, realno, biti slaba i onda se postavlja pitanje zašto onda uopce imati štand na CRSu, zašto se muciti sa kopanjem po skladištu, dostavom, vracanjem u skladište, itd itd?

Eto, tako stoje stvari.

-Dobro,sve ok.Ako ti smatraš da nemaš interesa ,sve ok.Nema tu nikakvog problema.
-Eto,ocito da stripova od Marka na CRŠ-u nece bit(razlog je gore citiran),ali ih možete kupit u striparnicama u Zagrebu ili skoknete do velesajma na Interliber(ukoliko je tih 10% toliko bitno).
-Idemo dalje.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/10/2008 : 16:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

Dobar biznis? Fibra je u minusu otprilike 30.000 Eura. To je pocetni novac koji je uložen u firmu.
A znaš li koliko trenutno imam na racunu? 650 kuna. Toliko o dobrom biznisu. Ako ne vjeruješ, mogu poslati dokaz. U biti, evo ga, nema tu neke tajne. http://www.stripovi.com/temp/fibrastanje.jpg

Kruta realnost je sljedeca: meni tog novca nije nimalo zao. I ne moram ga nikad dobiti nazad. Koliko izdrzim s tim pocetnim ulogom, dobro izdrzim, samo da se sto vise toga objavi. Medjutim, ja imam kredit za stan od 90.000 Eura koji trebam otplacivati jos narednih 16 godina. Sto mislis, koliko mi puta mjesecno zena prigovori "da si sa onih 30.000 Eura iz Fibre otplatio dio kredita, sad bismo imali 6 godina manje za otplacivanje"? Da, pogodio si - bar jednom mjesecno - svaki put kad stigne nova rata. Osim toga, uskoro cu dobiti i dijete. U toj situaciji ja jednostavno ne zelim više svaki put kad novca ponestane uzimati novac iz svoje ustedevine i otkidati od place da bi financirao svoje izdavacke maštarije, jer prodaja ne ide dobro ili jer ja želim objaviti više stvari nego što to financijski mogu podnijeti. Jer, taj novac više nije samo moj - više nisam sam, dobit cu dijete. Fibra još uvijek postoji i koliko toliko uspijeva držati glavu iznad vode samo i iskljucivo samo zato što se placa samo ono najnužnije - prava, materijali za tisak, dizajn, prijevod, lektura, tisak, racunovodstvo, skladište. Sve ostalo što mogu kvalitetno napraviti sam, radim sam - cišcenje tabli, sken, prijelom, upis teksta, neki prijevodi, skladištenje, distribucija, slanje, itd itd. Zato jer ako napravim sam, onda ne moram nekome platiti. Ne zato što ne želim platiti, rado bih ja sjedio i izigravao velikog izdavaca, delegirao poslove koje onda drugi okolo odraduju, a ja samo kontroliram finalni proizvod - nego zato što nemam odakle platiti. (vidi pod "658 kuna") I sad, u toj situaciji - zašto se odreci 20% prodaje na CRŠu? Da bih mogao mirno uživati u festivalu i družiti se s ljudima? Da, to je dobar razlog. Ali, ako cu u to vrijeme svejedno morati biti na Interliberu i raditi na štandu - zašto onda?

Što se draži tice - kad procitaš sve ovo gore - što misliš, zašto bi se i dalje bavio svim ovim da to toliko ne volim? Dado je lijepo rekao, tko nije probao, ne zna. Ne znam možeš li zamisliti što znaci potrošiti po 50 radnih sati na pripremu svakog Kena. Ne znam možeš li zamisliti koliko je to posla spremiti za tisak prakticno sam samcat 8 Kenova i 10 albuma - sve skupa preko 2000 stranica stripa (kao npr. ja sada). Ne znam znaš li što znaci kad svaki taj strip koji si objavio mora doslovno proci preko tvojih leda, dok ga iskrcavaš, preslaguješ po skladištu, dostavljaš, šalješ itd itd. Da tu nema ljubavi, da to nije ovisnost, davno bih to poslao u kurac, prijatelju moj. Ili, da baš hocu zaraditi, onda bih se potrudio pronaci stripove koji su poznati i komercijalni, a ne raditi skupe albume za koje 99% ljudi ovdje nikad nije ni culo.

Eto, ogoljeno do kosti. Tko ce razumjeti neka razumi, a tko nece, žao mi je ali ja iskreniji od ovoga bit ne mogu.

-Ovo je nepotrebno komentirat,žao mi je ako je tako,ali samo bih pitao slijedece;-da li to znaci da ovi koji izdaju komercijalne stripove(poznate i prodajne) dobro zaraduju!???Meni se cini da i oni "cvile".Nije baš ni u "komercijali" bajno!
-Ljubav,rijec koju toliko cesto ispoljavate,ocito je najjaca-ljubav!-Ljubav prema stripu je nenadjebiva!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/10/2008 : 16:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

quote:

Cetvrto, jedan od razloga zasto sam pristao na te uvjete (stripovi se daju organizatoru, on organizira prodaju i uzima 20%) je da mogu biti normalno na festivalu i druzit se i zajebavat s ljudima, neopterecen prodajom i slicnim stvarima. Tako sam bio ove godine u Makarskoj i bilo mi je zakon i da, ima smisla odreci se tog novca, koji nije mali, da bi bio osloboden obaveza.

Naravno, drago mi je da si se lijepo zabavio u Makarskoj jer to je i bit MaFesta, ali cisto zbog cinjenicnog stanja napominjem da Fibra nije imala ove godine svoj stand u Makarskoj.

-Uz ljubav i otvorenost je vrlina!-Dado,zašto Fibra nije imala štand u Makarskoj?
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2131 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 17/10/2008 : 16:18:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message
quote:

Drugo, cak i da ih završim, termin se poklapa s Interliberom, na kojem moram biti, jer sam vec unaprijed platio i dogovorio stand, a i zanimljiviji mi je kao izdavacu - jer tamo mogu pribliziti siroj publici ono sto radim, mozda dobiti neke slucajne kupce - na Crsu ce ionako kupovati ljudi koji su te stvari ionako mislili kupiti.

Onda cu doci i na CRS i na Interliber!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/

Edited by - Milazzo on 17/10/2008 17:24:39
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/10/2008 : 16:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:

-Ove godine paralelno,a iduce godine---zajedno!!-Zašto,nadam se da ovo nije potrebno objašnjavat.Pravo mjesto i pravo vrijeme!Zbog kriticne mase!--Korist-više ljudi,više informacija,cista masovnost i lakše doprijet do konacnog kupca.

Znaci, namjeravate i Crš i Interliber održati u istom prostoru u isto vrijeme druge godine? Paviljon samo za stripove? To je vec više-manje sigurno?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/10/2008 : 16:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Milazzo

MIlazzo, jel vrijedilo zbog tvoje opaske koja nikog nije uzbudila replayat deset postova koji odmah zauzimaju pola jedne stranice? Ako si htio ljude obavijestiti mislim da bi prije primijetili da si ostavio samo svoj komentar bez gomile ostalog nevezanog teksta?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 17/10/2008 : 16:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
uskoro cu dobiti i dijete.

Cestitke!!!!

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/10/2008 : 16:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

-Ove godine paralelno,a iduce godine---zajedno!!-Zašto,nadam se da ovo nije potrebno objašnjavat.Pravo mjesto i pravo vrijeme!Zbog kriticne mase!--Korist-više ljudi,više informacija,cista masovnost i lakše doprijet do konacnog kupca.

Znaci, namjeravate i Crš i Interliber održati u istom prostoru u isto vrijeme druge godine? Paviljon samo za stripove? To je vec više-manje sigurno?

-Knjige su stvar opce kulture i dobro su "isfurane".Spajanje festivala kjige i stripa je za sam strip apsolutno neminovno,ukoliko je promidžba stripa bitna.U suštini baš bi izdavacima trebalo bit u interesu veca popularnost i veci broj ljubitelja,cisto zbog prodaje.Ideja je lako ostvariva,ali to je stvar organizatora CRš-a.Ja ju svakako podržavam!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/10/2008 : 16:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:
uskoro cu dobiti i dijete.

Cestitke!!!!

-Velike cestitke i od mene!-U Lici kažu-bitno da je djete zdravo!
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/10/2008 : 16:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message
quote:

Dado,zašto Fibra nije imala štand u Makarskoj?

Cuj, valjda to trebas pitati Marka, a ne mene.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 17/10/2008 : 17:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by Gaston

quote:

Dado,zašto Fibra nije imala štand u Makarskoj?

Cuj, valjda to trebas pitati Marka, a ne mene.

-Istina,oprosti.Ustvari, niti me interesira.Nebitno
-Na kraju krajeva,tko bude htio imat stripove na festivalu u prodaji,imat ce ih,a tko nema interesa,nece ih bit i kraj price oko prodaje stripova!

-Evo,ukoliko netko ima volje i vremena,nek postavi nešto skenova stripova od navedenih autora.Ja baš nemam vremena jer idem na put,pa ukoliko netko želi nek poskenira nešto iz stripova,pa da malo diskutiramo o liku i djelu i zaobidemo prepirke.
-Odoh malo do Slavonije sada,a sutra do Ljubljane!

-P.S.-Ljudi kupujte vi stripove di god hocete,jer je kupac uvijek u pravu!-Što bude na CRŠ-u,javim vam kada konacno budem znao,a javit cu i što je na INTERLIBERU!-Za striparnice znate di su,a one su uvijek bile moj izbor(preferirajuci Libellus zbog Vedrana i Matije).
-Veseli i zdravi bili i vidimo se na CRŠ-u!!Živjeli!

Edited by - dveribad on 17/10/2008 17:03:46
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/10/2008 : 17:23:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Markos pa nemoj sad biti nervozan, prenijet ceš negativne vibracije na potomstvo. Znaci, 9 mjeseci samo cistog optimizma! Šalim se, cestitam!

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2131 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 17/10/2008 : 17:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Milazzo

MIlazzo, jel vrijedilo zbog tvoje opaske koja nikog nije uzbudila replayat deset postova koji odmah zauzimaju pola jedne stranice? Ako si htio ljude obavijestiti mislim da bi prije primijetili da si ostavio samo svoj komentar bez gomile ostalog nevezanog teksta?

Evo, napravio sam edit. Nadam se da je sad dobro. :)

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

fred perry
Average Member

526 Posts

Member since 19/01/2008

Posted - 17/10/2008 : 19:05:37  Show Profile Show Extended Profile  Send fred perry a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by alen

Kad dobijes dijete malo ti se preokrenu prioriteti. I sve ostalo.

sve se preokrene...više ce marko držati dite u rukama nego strip...mi smo dalmatinci takvi...dica su nam sve...pa hajduk...pa tek onda stripovitako je u mene,a ne vjerujem da puno falivam kad govorim za ostale oceve na forumu...imati djecu-neprocjenjivo,sve ostalo je luk i voda...

to je to,raspored nam je isti,dica su zakon

SAMO HAJDUK!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/10/2008 : 20:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
-Dobro,sve ok.Ako ti smatraš da nemaš interesa ,sve ok.Nema tu nikakvog problema.
-Eto,ocito da stripova od Marka na CRŠ-u nece bit(razlog je gore citiran),ali ih možete kupit u striparnicama u Zagrebu ili skoknete do velesajma na Interliber(ukoliko je tih 10% toliko bitno).
-Idemo dalje.

I nije bitno i je bitno. Znas i sam da sam bio pristao na uvjete, dok je bilo govora da ce datum biti 5.12. Situacija se promijenila kad se promijenio i datum. Ma na kraju cu ja to ipak dati, ali da sam se bio naljutio, jesam. Jer, ne možeš mi u nedjelju reci da je festival 5.12., a u ponedjeljak da ja na forumu citam da je 15.11. I onda još "pa ne radimo festival radi izdavaca". Naravno da ga ne radiš radi izdavaca - ali ako sam ja pristao dati festivalu 20% od svoje prodaje, ako se festival iz toga financira - pa valjda je festivalu u interesu da taj datum bude odreden u dogovoru s izdavacima - jer ce tako festival više zaraditi (ako izdavac na festivalu premijerno predstavi nova izdanja), a ne ga u zadnji tren mijenjati (i to pogotovo ne u trenutku kad sam ja neke svoje projekte stavio na stranu da bih kao prijatelj pomogao festivalu da pripremi svoja izdanja!).

quote:
-Ovo je nepotrebno komentirat,žao mi je ako je tako,ali samo bih pitao slijedece;-da li to znaci da ovi koji izdaju komercijalne stripove(poznate i prodajne) dobro zaraduju!???Meni se cini da i oni "cvile".Nije baš ni u "komercijali" bajno!
-Ljubav,rijec koju toliko cesto ispoljavate,ocito je najjaca-ljubav!-Ljubav prema stripu je nenadjebiva!

Ja cu ti reci ovo: jedino strip izdavaštvo od kojeg se može zaraditi u HR je ono masovno, veliki tirazi, jeftina oprema, poznati junaci, kiosci. Svi ovi albumi koji idu u maloj nakladi i velikoj cijeni su više manje prelijevanje iz šupljeg u prazno (što se zarade tice). Najbolji dokaz za to je da mi, hobby izdavaci - Libellus, Fibra, Mentor i Dani - zajedno godisnje naprave cetiri-pet puta više albuma od profesionalnih izdavaca.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/10/2008 : 20:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Markos pa nemoj sad biti nervozan, prenijet ceš negativne vibracije na potomstvo. Znaci, 9 mjeseci samo cistog optimizma! Šalim se, cestitam!

Ma danas mi je neki sugav dan, frajer se zabio u mene na semaforu iz cista mira, dobio sam sancov ovratnik, mos mislit kako sam puno dobrih vibracija.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/10/2008 : 21:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 17/10/2008 : 21:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
Cestitatam na prinovi

shantzovo sedlo mozes jako dobro iskoristiti, samo ako budes pametan,
a ono je posljedica udara u zadnji kraj automobila?

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29385 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/10/2008 : 21:26:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Hvala! Da, zabio se lik u mene, ja stajao, cekao da tramvaj prodje. Sto se iskoristavanje tice, vec su me na hitnoj zaskocili doktori sa vizitkama advokata, strasno. Ali dobro, to je prica za neki drugi topic, ne bih htio spamati topic, neka se prica o CRS-u.

Trouble will find me
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31063 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 17/10/2008 : 22:09:56  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Cestitke za buducu prinovu i što skori oporavak od sudara! drž se!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 17/10/2008 : 22:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:

Hvala! Da, zabio se lik u mene, ja stajao, cekao da tramvaj prodje. Sto se iskoristavanje tice, vec su me na hitnoj zaskocili doktori sa vizitkama advokata, strasno. Ali dobro, to je prica za neki drugi topic, ne bih htio spamati topic, neka se prica o CRS-u.

ma moram spamat...plavuša s mog posla je isto tako imala nesricu,i naravno,pošto je plavuša,nije išla po šanca...nego je išao lik koji je skrivio nesrecu,udario ju je na raskrižju,nije poštivao prednost blabla...ona išla po šanca nakon 3 dana!!!!!!kad su je pitali zašto nije isti dan išla,ona odgovara,mrtva-ladna:morala sam ici vozit biciklu na marjan,davnih dana se dogovorila

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12549 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 18/10/2008 : 00:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Markos, cestitke i od mene za prinovu. Vidjet ceš kad mali dode, zbogom stripovi... bar za neko vrijeme.

Have mercy

Edited by - izivko on 18/10/2008 00:18:55
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 18/10/2008 : 02:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
Originally posted by Malicius

Cestitatam na prinovi

shantzovo sedlo mozes jako dobro iskoristiti, samo ako budes pametan,
a ono je posljedica udara u zadnji kraj automobila?

frano,smanji potpis

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 18/10/2008 : 03:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:

quote:
-Idemo dalje.

I nije bitno i je bitno. Znas i sam da sam bio pristao na uvjete, dok je bilo govora da ce datum biti 5.12. Situacija se promijenila kad se promijenio i datum. Ma na kraju cu ja to ipak dati, ali da sam se bio naljutio, jesam. Jer, ne možeš mi u nedjelju reci da je festival 5.12., a u ponedjeljak da ja na forumu citam da je 15.11. I onda još "pa ne radimo festival radi izdavaca". Naravno da ga ne radiš radi izdavaca - ali ako sam ja pristao dati festivalu 20% od svoje prodaje, ako se festival iz toga financira - pa valjda je festivalu u interesu da taj datum bude odreden u dogovoru s izdavacima - jer ce tako festival više zaraditi (ako izdavac na festivalu premijerno predstavi nova izdanja), a ne ga u zadnji tren mijenjati (i to pogotovo ne u trenutku kad sam ja neke svoje projekte stavio na stranu da bih kao prijatelj pomogao festivalu da pripremi svoja izdanja!).

quote:

Ja cu ti reci ovo: jedino strip izdavaštvo od kojeg se može zaraditi u HR je ono masovno, veliki tirazi, jeftina oprema, poznati junaci, kiosci. Svi ovi albumi koji idu u maloj nakladi i velikoj cijeni su više manje prelijevanje iz šupljeg u prazno (što se zarade tice). Najbolji dokaz za to je da mi, hobby izdavaci - Libellus, Fibra, Mentor i Dani - zajedno godisnje naprave cetiri-pet puta više albuma od profesionalnih izdavaca.

-"Ne rade se"(mišljenje)...."ne radimo"...velika razlika.Ovako,moje je da pomognem koliko mogu,sve ostalo su naklapanja koja me ne interesiraju.Tremin je taj koji je,nije najsretniji,ali je ocito morao bit.Meni bi takoder najviše odgovaralo zbog posla da je Crš "ušao" u prosinac.Ako sam dobro shvatio,bilo je uzmi ili ostavi.

-Ponovit cu svoj stav-sjednite svi skupa za stol, pa se ko ljudi dogovorite tko što misli,hoce i može napravit.Ja se nadam da je to moguce!
-OVA EKIPA HRVATSKIH(I SLOVENSKIH) AUTORA STRIPA SIGURNO ZASLUŽUJE PAŽNJU I ZAHVALU.POŠTOVANJE SVAKAKO!Red je da im se zahvalimo,pa makar i simbolicno.
-Tebi Marko svakako hvala na pomoci.Isto bih ili nešto slicno i sam uradio,normalno,prema mogucnostima i znanju.Što se stripova Fibre tice,ako budu- bit ce,a ako ne budu -opet ce bit!
-Da ne filozofiram više(valjda zbog magle na putu),uvjeren sam da ce sve bit dobro.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 18/10/2008 : 03:33:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message
quote:
-Da ne filozofiram više(valjda zbog magle na putu),uvjeren sam da ce sve bit dobro.

to ti voziš i kuckaš po laptopu

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000