Author |
Topic |
veber
Senior Member
1124 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 18/10/2008 : 10:23:52
|
Poštovani,
Evo da se konacno javim. Razlog mog nejavljanja je taj što me jednostavno nema kod kuce zbog posla od kojeg živim te mnogobrojnih obveza u vezi s ovogodišnjim i iducim festivalom. Naime zbog prirode natjecaja i sistema rada institucija koje sufinanciraju kulturne manifestacije kao što je CRŠ, ove godine bili smo primorani istovremeno organizirati i ovogodišnji i festival koji ce se održati 2009. godine.
Ne trebam Vam ni govoriti ni objašnjavati koliko se svake godine u Zagrebu održava razlicitih festivala i sportskih dogadaja mnogobrojnih organizacija i udruga koje se sve natjecu za iste fondove, tako da Vam je jasno na koliko vrata treba pokucati. Vec sad u toku organiziranja ovog festivala moram ici na razgovore na kojima dogovaram sastanke u 12. mjesecu na kojima cu pregovarat o materijalno-tehnickim sredstvima i medijskom prostoru za CRŠ 2009. i neka druga dogadanja koja Udruga CRŠ namjerava realizirati u 2009. godini.
Najiskrenije se nadam da ste mi svi dobro i da se vidimo na festivalu!
|
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
Posted - 18/10/2008 : 10:48:46
|
Udruga "CRŠ" se zahvaljuje Ratku (na forumu nick dveribad) na doniranim stripovima za ovogodišnji festival i sveukupnoj pomoci koju nam pruža!! Jednako tako se zahvaljujemo i Igoru Kordeju koji je pokazao da stvarno ima srca za naš i Vaš CRŠ!! |
|
|
veber
Senior Member
1124 Posts
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 18/10/2008 : 12:52:50
|
quote: Originally posted by dveribad
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Markos uskoro cu dobiti i dijete.
Cestitke!!!!
-Velike cestitke i od mene!-U Lici kažu-bitno da je djete zdravo!
Marko cestitam! Nije bitno jel curica ili decko, samo da je živo i zdravo i da piša po zidu |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 18/10/2008 : 19:08:04
|
Cestitke!
Usput, da sam poznati americki redatelj tih 30 000 minusa bi zamjenio sa 30 000 plusa, ali (nadam se još) nisam. Samo sam bjedni scenarist svoje male dramske grupe u ZKM-u. Ali, ako jednog dana ispunim san i budem americki redatelj sa malo boljim novcanim stanjem, hrvatsko strip tržište ce biti malo bogatije. |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 18/10/2008 : 23:31:52
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by dveribad -Da ne filozofiram više(valjda zbog magle na putu),uvjeren sam da ce sve bit dobro.
to ti voziš i kuckaš po laptopu
-Došo s puta,a Slavonija u magli!! |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 18/10/2008 : 23:39:15
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by dveribad -Da ne filozofiram više(valjda zbog magle na putu),uvjeren sam da ce sve bit dobro.
to ti voziš i kuckaš po laptopu
-Došo s puta,a Slavonija u magli!!
-U Ljubljani nema magle,ali je hladno!!
Miki Muster nacrtao za album novu naslovnicu,a to znaci da LAKOTNIK,TRDONJA I ZVITOREPEC dolaze u Zagreb!!!!
p.s.Sandi,puno hvala na svemu!! |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 19/10/2008 : 00:11:54
|
quote: Originally posted by Markos
Dobar biznis? Fibra je u minusu otprilike 30.000 Eura. To je pocetni novac koji je uložen u firmu. A znaš li koliko trenutno imam na racunu? 650 kuna. Toliko o dobrom biznisu. Ako ne vjeruješ, mogu poslati dokaz. U biti, evo ga, nema tu neke tajne. http://www.stripovi.com/temp/fibrastanje.jpg
Kruta realnost je sljedeca: meni tog novca nije nimalo zao. I ne moram ga nikad dobiti nazad. Koliko izdrzim s tim pocetnim ulogom, dobro izdrzim, samo da se sto vise toga objavi. Medjutim, ja imam kredit za stan od 90.000 Eura koji trebam otplacivati jos narednih 16 godina. Sto mislis, koliko mi puta mjesecno zena prigovori "da si sa onih 30.000 Eura iz Fibre otplatio dio kredita, sad bismo imali 6 godina manje za otplacivanje"? Da, pogodio si - bar jednom mjesecno - svaki put kad stigne nova rata. Osim toga, uskoro cu dobiti i dijete. U toj situaciji ja jednostavno ne zelim više svaki put kad novca ponestane uzimati novac iz svoje ustedevine i otkidati od place da bi financirao svoje izdavacke maštarije, jer prodaja ne ide dobro ili jer ja želim objaviti više stvari nego što to financijski mogu podnijeti. Jer, taj novac više nije samo moj - više nisam sam, dobit cu dijete. Fibra još uvijek postoji i koliko toliko uspijeva držati glavu iznad vode samo i iskljucivo samo zato što se placa samo ono najnužnije - prava, materijali za tisak, dizajn, prijevod, lektura, tisak, racunovodstvo, skladište. Sve ostalo što mogu kvalitetno napraviti sam, radim sam - cišcenje tabli, sken, prijelom, upis teksta, neki prijevodi, skladištenje, distribucija, slanje, itd itd. Zato jer ako napravim sam, onda ne moram nekome platiti. Ne zato što ne želim platiti, rado bih ja sjedio i izigravao velikog izdavaca, delegirao poslove koje onda drugi okolo odraduju, a ja samo kontroliram finalni proizvod - nego zato što nemam odakle platiti. (vidi pod "658 kuna") I sad, u toj situaciji - zašto se odreci 20% prodaje na CRŠu? Da bih mogao mirno uživati u festivalu i družiti se s ljudima? Da, to je dobar razlog. Ali, ako cu u to vrijeme svejedno morati biti na Interliberu i raditi na štandu - zašto onda?
Što se draži tice - kad procitaš sve ovo gore - što misliš, zašto bi se i dalje bavio svim ovim da to toliko ne volim? Dado je lijepo rekao, tko nije probao, ne zna. Ne znam možeš li zamisliti što znaci potrošiti po 50 radnih sati na pripremu svakog Kena. Ne znam možeš li zamisliti koliko je to posla spremiti za tisak prakticno sam samcat 8 Kenova i 10 albuma - sve skupa preko 2000 stranica stripa (kao npr. ja sada). Ne znam znaš li što znaci kad svaki taj strip koji si objavio mora doslovno proci preko tvojih leda, dok ga iskrcavaš, preslaguješ po skladištu, dostavljaš, šalješ itd itd. Da tu nema ljubavi, da to nije ovisnost, davno bih to poslao u kurac, prijatelju moj. Ili, da baš hocu zaraditi, onda bih se potrudio pronaci stripove koji su poznati i komercijalni, a ne raditi skupe albume za koje 99% ljudi ovdje nikad nije ni culo.
Eto, ogoljeno do kosti. Tko ce razumjeti neka razumi, a tko nece, žao mi je ali ja iskreniji od ovoga bit ne mogu.
stvarno zaslužuješ poštovanje i duboki naklon,nadam se da ceš potrajati izmedu pauza i bocica,pa i ako tempo izavanja bude rijedi nece biti problema,usput mislim da dosta nas citalaca ne zna koliki su to troškovi izdavanja jednog albuma,vidimo gotov proizvod i cijenu i mislimo da imate zarade a kad covjek sve sabere.... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
Posted - 19/10/2008 : 00:53:29
|
quote: Originally posted by bubo stvarno zaslužuješ poštovanje i duboki naklon,nadam se da ceš potrajati izmedu pauza i bocica,pa i ako tempo izavanja bude rijedi nece biti problema,usput mislim da dosta nas citalaca ne zna koliki su to troškovi izdavanja jednog albuma,vidimo gotov proizvod i cijenu i mislimo da imate zarade a kad covjek sve sabere....
pa i dado i markos i gaston su to dosta puta izjavljivali da ovo oni rade iz ljubavi...da rade za goli život,bili bi gladni kruva... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 19/10/2008 : 03:49:50
|
Markose, ja mozhda necu imati para da kupi puno Fibrinih albuma, ali vrlo cenim shto postoje negde tamo. Tvoj trud nije uzaludan. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18906 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 19/10/2008 : 08:00:40
|
pa i dado i markos i gaston su to dosta puta izjavljivali da ovo rade iz ljubavi....da rade za goli život, bili bi gladni kruva-kurva....hihihi |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 20/10/2008 : 19:51:12
|
-Naveo sam na topic-u prva iznenadenja,pa pogledajte pocetak!
-MATAKOVIC dolazi!!!!!!!!
Ludilo! SVAKA CAST ORGANIZATORIMA!!! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/10/2008 : 20:57:00
|
to je vijest
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2131 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Member since 05/11/2003 |
Posted - 21/10/2008 : 11:51:06
|
quote: Originally posted by dveribad Miki Muster nacrtao za album novu naslovnicu,a to znaci da LAKOTNIK,TRDONJA I ZVITOREPEC dolaze u Zagreb!!!!
p.s.Sandi,puno hvala na svemu!!
Ratko, zna li se koji ce album (i ako uopste) ce izaci od Mustera te kakva je planirana naklada? Nadam se da ne ispitujem previše?
U glavnom vidimo se!
|
Moje aukcije: Pocetna od 1kn (brez rezerve) TomDar official topic: Topic u vezi mojih aukcija
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 21/10/2008 : 16:39:34
|
quote: Originally posted by TomDar
quote: Originally posted by dveribad Miki Muster nacrtao za album novu naslovnicu,a to znaci da LAKOTNIK,TRDONJA I ZVITOREPEC dolaze u Zagreb!!!!
Ratko, zna li se koji ce album (i ako uopste) ce izaci od Mustera te kakva je planirana naklada? Nadam se da ne ispitujem previše?
U glavnom vidimo se!
Bit ce samo Kameno doba. Planirano je toga više, ali zbog kratkih rokova i obima posla (doslovno svaku tablu treba retuširati, što je vrlo zahtjevno i dugotrajno, bar meni) ce izaci samo taj jedan album od 80-tak stranica. |
Trouble will find me |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/10/2008 : 16:57:02
|
Ako dolazi Matakovic, možda ne bi bilo loše da s njim dogovorite da i SEPTICA zasvira. pet-šest ljudi mi je reklo da ce doci samo zbog Matakovica, a još kad bi i zapjevao... to bi ziher privuklo rulju.
Inace ne slušam takvu vrstu glazbe, ali volim njegove ljubavne stihove poput "Ne treba nama amfetamina/dobra je nama prasetina" ili "nisam vratio oružje u MUP/nisam vratio, nisam glup"...
Dajte sredite to
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
no1
Senior Member
Croatia
1322 Posts
Member since 16/06/2005 |
Posted - 21/10/2008 : 19:02:21
|
Daj Bože al nebi rekao,zadnji put su mu ukradene table tako da nevjerujem. A i bez poziva organizatora teško da ce doci! |
|
|
TomDar
Junior Member
Slovenia
488 Posts
Member since 05/11/2003 |
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 22/10/2008 : 01:12:33
|
quote: Originally posted by TomDar
U glavnom vidimo se!
-Izaci ce,zahvaljujuci Marku! -Naslovnica je nova,prica-KAMENO DOBA.Uglavnom,definitivno da se Marko nije potrudio,albuma nebi bilo-loš sken,pa svaku slicicu treba pocistit,a ima cca.80 tabli!Bit ce tu još iznenadenja! |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 22/10/2008 : 01:15:53
|
quote: Originally posted by no1
Daj Bože al nebi rekao,zadnji put su mu ukradene table tako da nevjerujem. A i bez poziva organizatora teško da ce doci!
Doci ce,pozvan je i veliki je fan ovih gostiju jer se radi o legendama Hrvatskog stripa(di i Dubravko,kao autor sigurno spada). -Doci ceš i ti Mario,jer moraš i ja te osobno pozivam!Živio! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
Topic |
|