Author |
Topic |
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 12:12:04
|
Pih,sto bi rek'o Deecay,cim smo manjina onda smo mi marginalci...no,hvala im,i ne treba nam guzva na margini ...Juce je bio veliki dogadjaj za stripadzije,za TV me zabole RPD organ! |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 26/10/2008 : 12:24:11
|
quote: Originally posted by manhunter
Ma dubac, svi mi to znamo ;-) Ja ne posecujem sajt b92 odavno, ali gledam tv b92, jedna mi je od omiljenih. Homepage na firefoxu mi je blic.rs... Mene komentari posetilaca, kao i izbor vesti na sajtu donekle nerviraju, tako da sam danas posle duuuugo vremena bio na b92.net..
Ma kapiram Komentari na bilo koju vest su uvek raznoliki i za razliku od nekih drugih medija cenzurisu se samo oni koji su uvredljivog sadrzaja.Zato i mozes svasta da procitas. Recimo to je jedini mediski sajt na kome ti isti huligani koji izvikuje parole protiv B92 mogu da komentarisu sportske vesti i prepucavaju se a i politicke. Na sajtu dnevnog lista Politika ne mozes ostaviti komentar na vest ako se ne slaze sa uredjivackom politikom lista.Znam iz licnog iskustva.Prosao mi je jedan od dvadeset komentara. Sad je 12 sati i evo opet ide na B92 o Ferriju |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
|
glacier
Starting Member
26 Posts
Member since 14/05/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 12:32:41
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by regar
Kada bi rekao pravo misljenje o toj televiziji, mislim da bi dobio od Globinja 5 dozivotnih banova sa ovog foruma. Oni ne mogu umanjiti ovaj dogadjaj. Svi koji su bili ja im veoma zavidim, ali ako mi je za utehu ipak imam potpis. Ovo je za nas bio kao prevremen bozic ili nova godina. Sutra ponedeljak, za koj dan VC nastavlja punom parom, jedva cekam Mark specijal
Oni su preneli vest sa ovog dogadjaja i to na jako lep nacin.Interesantno je kako su upravo B92 i Blic imali lepe priloge sa sajma o stripu i Ferriju.Oni koje ti obozavas nisu preneli ni slovo o stripu jer njih to i ne zanima.Da je neko nekog ubio na sajmu onda bi stavili kao vest. Tako da ne vidim kako je B92 umanjio dogadjaj.On je jedina televizija koja je prenela vest o Ferriju.Svaka im cast. Jebeni RTS i Tijanic su napravili petominutni prilog o nekoj kuvarici i njenoj knjizi na sajmu i podpisivanju knjiga od Dobrice Cosica sto ovaj inace radi na svakom sajmu pa je to vest isto kao kad pas ujede coveka.
Apsolutno se slazem. Kakve veze ima B92, koji su samo preneli vest, i to jedni od retkih, sa pojedinim bolidima koji ostavljaju komentare!! Nemam nameru nikoga da branim, ali ne vidim nista lose u njihovom izvestaju. Btw. svaka cast VC-u na dovodjenju Ferri-ja, i na svemo sto rade. Kupio sam, a kupovacu i dalje rado sve sto izdaju, isto vazi i za Sferu. |
|
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 12:40:43
|
O doticnoj televiziji vise necu trositi vreme, nakon ove male rasprave mislim da bi i 5 banova bilo malo za ono sto mislim o njima.
Ali ovo je topik o tata Feriju, pa ajde da nastavimo o tome. Bilo bi lepo ako bi Sloba ili neko drugi iz redakcije Veselog cetvrtka ispricao neku anegdotu, jos nesto zanimljivo. Oni su proveli najvise vremena sa njim, mora da ima jos nesto zanimljivo. Zahvaljujem svima koji su snimali i slikali i omogucili nama manje srecnima da osetimo deo atmosfere. E cujem i da nije bilo vise kacketa. Prvu knjigu sam licno uzeo i birao kacket, za drugu knjigu u subotu sam poslao ortaka, bas sam se nadao jos jednom kacketu |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
aragon.sm
Average Member
Serbia
666 Posts
Member since 15/07/2007 |
Posted - 26/10/2008 : 13:11:02
|
meni je na sajmu bilo super i to zbog mnogo sjajnih ljudi koje sam upoznao a sajam ko sajam i ferri ko ferri. posle konferencije cak nisam ni stao u red da mi se ferri i laurenti potpisu nego sam otrcao kod blaze da mi se on potpise u prvu knjigu zagora sto je covek i uradio i tog momenta sam bijo sretan ko nova godina,a posle sam ipak stao u red za potpise ferrija i laurentija.Sa laurentijem sam razmenio par recenica i mogu reci da je covelj lavcina a ferri me je smorio jer se samo posvrljao po zagoru i okreno se sisatom prevodiocu :).Tako da sad pored potpisa Ferrija i Laurentija imam i Blazin u prvoj knjizi Zagora. Sto se tice medija u sustini nisu oni krivi koji nisu propratili Ferrijev dolazak ili nisu poslali ekipu da to zabelezi.Jer procedura je malo kompikovanija a ide ovako Prvo Veseli cetvrtak poslje pozivnicu medijskim kucama o dogadjaju pa onda glavni urednici odlucuju o vaznosti te vesti ako ona ima neki znacaj za siroki auditorijum onda ljudi dodju i naprave prilog o tome.Tako to ide i nikako drugacije.E sad ko je tu zakazao mediji ili izdavaci koji mozda nisu obavestili sve medije da izveste o dolasku ferrija nije na meni da nagadjam. :) :) |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 13:33:30
|
ja nisam mogao na sajam i neopisivo sam tuzan,jer nikad vishe necu imati priliku da vidim ferrija :(.mozda ce mi na neki nacin dopuniti dozviljaj ovi dubcevi i zeljkovi snimci,hvala obojici puno.Ja nisam imao nikom da predam strip da mi ga potpise ferri jer u celom mom odeljenju jedini ja citam stripove(onako bash)a ima 3,4 njih koji citaju pomalo... |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
pajawizard
New Member
Serbia
107 Posts
Member since 23/08/2006 |
Posted - 26/10/2008 : 14:38:55
|
Dolazak ferija je ubedljivo najveci dogadjaj na sajmu i prava je steta sto mu nije dat veci publicitet, ali to je vec propust organizatora koji se nije potrudio ni oko reklame za ovakav dogadjaj, mada smo mi u Srbiji vec naviknuti da posao koji radimo ne odradimo upotpunosti. Da ima i svetlih trenutaka potrudio se Blaza sa gostima koji su bili stvarno vise nego sjajni i sve to ne bi imalo smisla bez fanova koji su bili jedinstveni i time odusevili i samog ferija, svaka cast za sve poklonike stripa koji su tog tmurnog 25 oktobra dosli da vide prvog crtaca i jednog od kreatora zagora. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 14:41:26
|
Ferri nije razocarao.izuzetno prijatna i blaga osoba.svi su imali pomalo strahovanja da se ne razocaraju u idola svog detinstva bas suprotno meni je sada duplo drazi kada sam ga licno upoznao i slikao se sa njim.Jednostavno neponovljiv dozivljaj i osecaj za svakoga ko voli zagora i stripove uopste.hvala svima koji su se potrudili da to organizuju i medijima koji su se setili da to objave. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
|
mulder_
Starting Member
19 Posts
Member since 20/11/2005 |
Posted - 26/10/2008 : 15:21:12
|
quote: Originally posted by Vili Garvin
Taj kacket sa slike mu je uz duks sa znakom Super Majka poklon od dva momka sa konferencije.Bilo je oko stotinak ljudi a inspektor Blaza je bio voditelj i potrudio se da i on malo bude zvezda veceri sa par zanimljivih pitanja. A sto se tice Nebodijeve konstatacije o Feriju i Laurentiju u pravu je.I jedan i drugi su skroz super likovi(normalno,koliko za to kratko vreme moze da se stekne utisak o ljudima).
Bilo je preko 300 ljudi. Najveca konferencijska sala u kojoj je sve bilo prima 300 ljudi (ima toliko stolica) a bar je jos 50 stajalo... Hvala ljudima iz veselog cetvrtka sto su Ferria i Laurentia doveli ( lovinu cu skenirati i postaviti ovih dana narocito crtez laurentia) ali na organizacionom nivou CRS ja daleko ispred bio. Blaza se sve vreme glupirao pritom ne poznajuci materiju uopste (pitanje Ferriu: do koje godine ste crtali Zagora ???? ) kriminalno. Valjda je to i zbog toga sto ovde 15 godina ni izdavaca ozbiljnijeg nije bilo... |
http://www.whenthesungoesdown.org |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 26/10/2008 : 15:38:01
|
quote: Originally posted by mulder_
quote: Originally posted by Vili Garvin
Taj kacket sa slike mu je uz duks sa znakom Super Majka poklon od dva momka sa konferencije.Bilo je oko stotinak ljudi a inspektor Blaza je bio voditelj i potrudio se da i on malo bude zvezda veceri sa par zanimljivih pitanja. A sto se tice Nebodijeve konstatacije o Feriju i Laurentiju u pravu je.I jedan i drugi su skroz super likovi(normalno,koliko za to kratko vreme moze da se stekne utisak o ljudima).
Bilo je preko 300 ljudi. Najveca konferencijska sala u kojoj je sve bilo prima 300 ljudi (ima toliko stolica) a bar je jos 50 stajalo... Hvala ljudima iz veselog cetvrtka sto su Ferria i Laurentia doveli ( lovinu cu skenirati i postaviti ovih dana narocito crtez laurentia) ali na organizacionom nivou CRS ja daleko ispred bio. Blaza se sve vreme glupirao pritom ne poznajuci materiju uopste (pitanje Ferriu: do koje godine ste crtali Zagora ???? ) kriminalno. Valjda je to i zbog toga sto ovde 15 godina ni izdavaca ozbiljnijeg nije bilo...
CRS je ipak specijalizovan strip festival! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Posted - 26/10/2008 : 16:06:48
|
I Ferri i Laurenti su mi se potpisali na ovu naslovnicu koju sam nacrtao jos davne 1991-ve godine...Precrtao sam(ne kopirao, vec stavio strip ispred sebe i gledao i crtao)Ferrijevu naslovnicu "Terrore dal sesto pianeta"...nacrtao sam 3 pune sveske naslovnica...
Kad je Ferri dobio ovo da potpise, prvo se odusevio i zainteresovano poceo da lista sledece strane i tek onda je potpisao.. morao je da zuri, jer je imao ispred sebe masu fanova ja sam se u tom trenutku nalazio iza njega zajedno sa Laurentijem,Blazom, onom zenom prevodiocem i jos jednim italijanom Laurenti me je prepoznao i setio me se kad sam mu rekao da smo razmenili linkove pre par meseci...
Jedino mi je zao sto se nisam upoznao i slikao sa Ferrijem...
[URL=http://img229.imageshack.us/my.php?image=terorsesteplaneterx2.jpg][/URL][URL=http://g.imageshack.us/thpix.php][/URL] |
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/10/2008 : 16:11:10
|
quote: Originally posted by dubac
quote: Originally posted by manhunter
Ma dubac, svi mi to znamo ;-) Ja ne posecujem sajt b92 odavno, ali gledam tv b92, jedna mi je od omiljenih. Homepage na firefoxu mi je blic.rs... Mene komentari posetilaca, kao i izbor vesti na sajtu donekle nerviraju, tako da sam danas posle duuuugo vremena bio na b92.net..
Ma kapiram Komentari na bilo koju vest su uvek raznoliki i za razliku od nekih drugih medija cenzurisu se samo oni koji su uvredljivog sadrzaja.Zato i mozes svasta da procitas. Recimo to je jedini mediski sajt na kome ti isti huligani koji izvikuje parole protiv B92 mogu da komentarisu sportske vesti i prepucavaju se a i politicke. Na sajtu dnevnog lista Politika ne mozes ostaviti komentar na vest ako se ne slaze sa uredjivackom politikom lista.Znam iz licnog iskustva.Prosao mi je jedan od dvadeset komentara. Sad je 12 sati i evo opet ide na B92 o Ferriju
Da li si to snimio? Nadam se da jesi |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
|
ciprijani
New Member
Serbia
180 Posts
Member since 03/08/2008 |
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 18:21:57
|
Ajde da i ja iznesem svoje utiske-doduse,prvo da se predstavim,ja sam Vlada,iz Jagodine,dugo vec pratim forum,ali tek sam se sad registrovao,pozdrav za sve na forumu I ja sam bio juce na sajmu,kupio markov specijal,uzeo Cat Claw 3,dobio Banetov crtez,a Ferijem i Laurentijem sam se odusevio-obojica su vrlo ljubazni i prijatni-Feri mi se potpisao u knjige,laurenti takodje,slikao sam se sa njima,a Laurenti me posebno odusevio kad me je mrtav-ladan pitao da li hocu da mi nesto nacrta:
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 26/10/2008 : 18:52:25
|
quote: Originally posted by vlada035
Ajde da i ja iznesem svoje utiske-doduse,prvo da se predstavim,ja sam Vlada,iz Jagodine,dugo vec pratim forum,ali tek sam se sad registrovao,pozdrav za sve na forumu I ja sam bio juce na sajmu,kupio markov specijal,uzeo Cat Claw 3,dobio Banetov crtez,a Ferijem i Laurentijem sam se odusevio-obojica su vrlo ljubazni i prijatni-Feri mi se potpisao u knjige,laurenti takodje,slikao sam se sa njima,a Laurenti me posebno odusevio kad me je mrtav-ladan pitao da li hocu da mi nesto nacrta: ---image---
MOzes li to da skeniras skenerom u bar 300 dpi rezoluciji? ako nemas skener, mozda da forografises ali ravno od gore tako da se vidi ceo crtez bez ove perspektive |
|
|
ciprijani
New Member
Serbia
180 Posts
Member since 03/08/2008 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 19:48:11
|
@Vlada 035 Pozdrav,druze!Tebe se secam sa standa!Pokazao si taj crtez meni i Anti i rek'o uzbudjeno:"Sam mi ponudio,crtao je pola sata!" Dobrodosao na margini! |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 26/10/2008 : 20:06:18
|
Ajde da i ja iznesem svoje utiske-doduse,prvo da se predstavim,ja sam Vlada,iz Jagodine,dugo vec pratim forum,ali tek sam se sad registrovao,pozdrav za sve na forumu I ja sam bio juce na sajmu,kupio markov specijal,uzeo Cat Claw 3,dobio Banetov crtez,a Ferijem i Laurentijem sam se odusevio-obojica su vrlo ljubazni i prijatni-Feri mi se potpisao u knjige,laurenti takodje,slikao sam se sa njima,a Laurenti me posebno odusevio kad me je mrtav-ladan pitao da li hocu da mi nesto nacrta:
dobro to ide laurentiju |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 26/10/2008 : 20:08:18
|
quote: Originally posted by I like girlz
Ajde da i ja iznesem svoje utiske-doduse,prvo da se predstavim,ja sam Vlada,iz Jagodine,dugo vec pratim forum,ali tek sam se sad registrovao,pozdrav za sve na forumu I ja sam bio juce na sajmu,kupio markov specijal,uzeo Cat Claw 3,dobio Banetov crtez,a Ferijem i Laurentijem sam se odusevio-obojica su vrlo ljubazni i prijatni-Feri mi se potpisao u knjige,laurenti takodje,slikao sam se sa njima,a Laurenti me posebno odusevio kad me je mrtav-ladan pitao da li hocu da mi nesto nacrta: ....IMG....
dobro to ide laurentiju
Samo da je Zagorova glava malo veca.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
vlada035
Junior Member
Serbia
451 Posts
Member since 26/10/2008 |
Posted - 26/10/2008 : 20:41:11
|
@--dp-- imam skener,ali je crtez veci od A4 formata,ne moze lepo da stane u skener,probacu da ga sutra slikam pod dnevnim svetlom,pa ako hoces poslacu ti sliku u ful rez na mejl @pajtos svi se okupili oko ferija,a posto se meni on potpisao u knjige,i dao mi ona 2 odstampana crteza Zagora i Cika sa posvetom,ja video da Laurenti sedi pozadi sam,i da mu niko ne prilazi-ja prisao da mi se i on potpise,slikali se zajedno,a on me pita dal ocu da mi nesto nacrta? Ja odusevljeno klimam glavom,a on mi rece(preko prevodioca)da moram malo da sacekam posto je on perfekcionista i hoce da budem zadovoljan-crtao ga sigurno vise od 30 min,oni oko standa VC svi trazili crtez a on pokazuje na mene,da ga meni obecao @ Lord Vader89 crtao ga na kolenu,super je crtez veruj mi,mnogo mocno izgleda |
Edited by - vlada035 on 27/10/2008 15:38:43 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 26/10/2008 : 21:03:40
|
@--dp-- imam skener,ali je crtez veci od A4 formata,ne moze lepo da stane u skener,probacu da ga sutra slikam pod dnevnim svetlom,pa ako hoces poslacu ti sliku u ful rez na mejl @pajtos svi se okupili oko ferija,a posto se meni on potpisao u knjige,i dao mi ona 2 odstampana crteza Zagora i Cika sa posvetom,ja video da Laurenti sedi pozadi sam,i da mu niko ne prilazi-ja prisao da mi se i on potpise,slikali se zajedno,a on me pita dal ocu da mi nesto nacrta? Ja odusevljeno klimam glavom,a on mi rece(preko prevodioca)da moram malo da sacekam posto je on perfekcionista i hoce da budem zadovoljan-crtao ga sigurno vise od 30 min,oni sa standa VC svi trazili crtez a on pokazuje na mene,da ga meni obecao @ Lord Vader89 crtao ga na kolenu,super je crtez veruj mi,mnogo mocno izgleda
Ma meni se crtez mnogo svidja, samo imam tu malu zamerku sto se tice velicine glave. Ovako izgleda k'o neki nabudzeni u teretani! |
|
|
Topic |
|